Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen10

    aktív tag

    válasz yle_greg #101448 üzenetére

    " Ennyire nehezen fogyna?" : Igen.
    Elképesztű szűk rétegtermék, néhány megrögzött és gazdag m43 veterán mellett meg vannak videósok a GH vonalról, de utóbbiak is sorra állnak át FF-re.
    Új belépőket ezzekkel nem nagyon fogtak/fognak az tuti.

    Egy példa:
    Pana 25-50/1.7 654g 750eft
    Addig Sony FF-re pl. egy Tamron 28-75/2.8 550g 370eft

    Mivel az FF-nek jelenleg min.2 FE előnye van zajban az m43-hoz képest és DOF-ben is kb 2 rekesszel szűkebben vagy pariban az m43-al, kimondható, hogy ez prosumer Tamron RELATÍVE fényerősebb és DOF játéktérben kb pariban van az übercsúcs Panaleicával féláron, ugyanakkor a Tami egy teljesértékű alapzoom nagylátótól kisteléig, és még a súlya is kisebb.

    Szerintem ez az egész m43 1.7 zoom vonal egy tévút, itt nem versenyképes a négyharmad a konkurenciával, nem is jött be kereskedelmileg sem. De absz. megértem, hogy imádod a 10-25-öt, olyasmi lehet mint egy kisszériás sportautót birtokolni.

    Alulról a mobilfotózás felülről az FF és APS-C (Fuji főleg) szorongatja az m43-at, én három területen érzem a létjogusltságát (még?), a súly és méret előnyök miatt:
    - Kompakt szuperzoom pl. Pana 14-140, utazós-túrázós vonal: árelőny, súlyelőny
    - 1.7(8) fix sorra felfűzött szettek: árelőny, súlyelőny
    - szupertele, pl madarazás : súlyelőny

    Nagyon szurokolok, hogy ne álljon a földbe az m43 fejlesztés, hozzon ki végre egy tényleg ütős új szenzort a Pana vagy az OMS, hogy megérje hosszú távon maradni, új üvegekbe invesztálni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák