Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
Jajj nekem amikor mar mindenki ert a test biokemiajahoz...nincs itt kerdes,ha stabil fogyast akar akkor atlagosan(!) a napi kaloriabevitelnek enyhe deficitben kell lennie,nem fogyokuras deficitben ahogy a kiskegyed oldalain vannak a kulonbozo kurak napi 1000 csoffadt kaloriaval,aztan meg csontta aszalodik az ember,hanem nagyjabol 500kaloria deficitet produkalni es fenntartani.
Ezt se szabadna csak ugy fejbol 2000 kaloriarol saccolni,hanem 1-2 hetig kalorianaplot vezetni MINDENROL,meg a belelegzett fingot is felirni! aztan pontosan szamolhato edzesnapon mennyi kaloria megy be es mennyit ad le az illeto,pihenonapon mennyi,ez alapjan szepen beallitani a kiegyensulyozott etrended (NEM DIETA,hanem sportolo etrend) Lesz akinek az etrendje 3500 kaloria lesz deficitesen,es akkor mi van?!Irok en fel neki heti 3x futast,egy kozepes/eros tempos,egy sima lassu hosszu(2oras futas) es egy resztavozos palyamunka,ezzel a harommal evekig nem fogja utolerni magat (evekig!!!) - hiaba vegzi ugyanazt a monoton mozgast,hiaba eszol azon hogy mennyire hozzaszokik a test stb. eleg csak az iramot novelni es a pihenot piszkalni,mindjart megy a folyos a liberoba
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
a Nordgrip-et nem ismerem,igy nem mondanek velemenyt rola,a Yaktrax Pro-rol mindenhol csak jot hallottam eddig (de szemelyes tapasztalatom nincs vele) meg 18perc alatti 5km-es versenyt is mentek vele Angliaban jeges uton,errol konkretan tudok az angol futoforumon.
Jo lenne egyet felprobalni,mert a fene tudja mennyit valtoztat az ember futoformajan?! aztan nehogy ne mukodjon
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Nah, megvolt megint a heti bullshit- adag:
Bizonyára ön is tisztában vele, hogy az edzéseknél kell a változatosság, máskülönben a szervezet hozzászokik az adott terheléshez, így egy idő után nem lesz eredménye a dolognak.
Nem az a cél meg az eredmény hogy hozzászokik a szervezet és könnyebben/többet bír?
Tehát ha már alkalmazkodott az edzéshez, akkor kevesebbet fog izzadni, így fogyni is. Ezért van az, hogy sokan ajánlják, hogy ha le akar faragni a centikből, akkor érdemesebb súlyzózást is beiktatni, mivel az arra készteti a szervezetet, hogy fokozza az anyagcserét, ugyanis ilyenkor apró mikor sérülések keletkeznek az izomban, amit helyre kell állítani - amihez persze energiára van szükség.
Szerintem meg vágd le a lábadat, annak a helyreállításához még több energia kell
Ugyanis a testnek vissza kell nyernie az energiáját, amihez a tejsavat glükózzá kell alakítsa, mivel ez állítja be újra a vér hormonszintjét az intenzív edzés után.
WTF? Ez most mi meg hogy meg hőő?
Érdemes ezért olykor beiktatni egy-egy rövid, ám annál erőteljesebb mozgást, például kerékpározást.
Ez kész, ezen felsírtam
Szerintem kitaláljátok, honnan szedtem
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
gombi01
tag
(#7193) cekkk:
egyszer próbáltam hasonlót tavaly télen,kb 50méter után leszedtem a cipőmről. Egész télen futogattam, de nem éreztem hiányát. Futáshoz kuka, inkább túrázóknak lehet hasznos."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
cekkk
veterán
Ilyen csúszás gátlót használ valaki télen?
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Apollo17hu #7190 üzenetére
abbol kiindulva hogy nalunk hetvegen a klubban a kezdobb janyok 5kg-vel csinaljak,a haladobbak 10-12vel,konnyen lehet egy 20as tarcsa ami nem semmi,mert a fiuk is kopkodnek vele
-
tomcica
Topikgazda
amugy nekem a december eleg kiengedos a futast illetoleg,nincs annyi dupla edzes,lent van a heti kilometer a padlon,az eves regeneracio ideje...helyette volt ma otthon crossfit 10kg-s mellennyel 10 x 100 db mountain climber (dupla szamit egynek) ugy hogy 1perc alatt meg kellett csinalni es 30mp piheno (kb 40-50mp alatt megvoltak) utan 5 perc piheno es atomic sit up + burpee (az atomic +8kg sullyal a mellenyen felul) 1-1,2-2 igy fel 10-10ig es le 9-9 egesz 1-1re.
ez az atomic sit up
a burpee-t ismeritek,az sima szocske
az edzes elso fele oxigen nelkuli zonaban tortent,egyfajta interval szakasz...a masik fele lassabb de teljes izom faradasig ment felfele 9-9 es 10-10nel meg kellett allnom,lefele szinten gondok voltak ugy elfaradt a karom
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
tudod a szabalyt: "sosem szabad full kretenbe tolni!"
egy szelet muzli,vagy egy marek magvas cucc (akar diakcsemege) elfert volna futas elott egy oraval,csak h legyen benned valami...vagy akar zabpehely (kasa v. tejjel siman)
-
Alg
veterán
válasz tomcica #7186 üzenetére
+deicide
Köszi!
Mondjuk aznap kb. délelőtt 10 körül ettem egy kis teljfölös-mézes-barackos túrót, délben indultam otthonról, fél 3-kor még futottam, szóval így belegondolva futás nélkül is éhes lettem volna addigra
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
a teli futas azert mashogy viseli meg a testet,ehetsz valami lassabban felszivodot,vagy akar uresen is lehet menni,az arra jo hogy megtanulja a tested az energiat zsirbol is egetni,nem csak cukorbol (mondjuk nem egy nap alatt tortenik ez )
-
gombi01
tag
válasz deicide #7183 üzenetére
A pákozdi főúton látam szembe montist, lehet Te voltál. Még a Mikulás és a két krampusza is lovagolt
Én végig nagyon élveztem! Múlt hét vasárnap 10km terepen kinyúltam itt meg 2ó28perc alatt kényelmesen lekocogtam a 28km-t."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
gombi01
tag
hi,
a fórumról valaki nem volt esetleg a Velencei-tó kerülő MIKULÁS futáson?
Én bíz ott voltam pár futócimborámmal természetesen mikulás sapkában
Olyan szép idő volt kár lett volna kihagyni !"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
deicide
veterán
Azt hittem, valami fiziológiai ok miatt mondod, de akkor tényleg csak nem vagyunk egyformák.
Mostanában hajnalban indulok gyalogolni 10km-t, de muszáj ennem előtte szalámit, sajtot és banánt és még így is korog a hasam, mire visszaérek.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
SB93
csendes tag
válasz deicide #7179 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, én nem tudok úgy mozogni, ha tele vagyok. Jártam már úgy is, hogy nem vártam ki a két órát, csak másfelet, és tiszta rosszul voltam futás közben.
Én a legjobb időimet akkor futom, illetve akkor érzem a legjobban magam, amikor "éhgyomorra" tudok reggel futni. Ahogy felkelek egyből 3-4 deci víz, el tudok menni WC-re és utána bemelegítés. Számomra ez az ideális.
De tényleg amennyien vagyunk, mindenki másképp csinálja.www.balintsfuture.wordpress.com
-
SB93
csendes tag
Ne gondolj rá...
Viccet félretéve. Közben izotóniás ital fogyasztása lehet opció. Előtte nagyon kajálás az tényleg butaság.
Mondjuk az is érdekes, hogy megéhezel. Engem anno a 2 órás box edzések után semmi éhség nem kerülgetett. De mindannyian különbözünk.
www.balintsfuture.wordpress.com
-
deicide
veterán
Hát, télen a több ruha miatt nehezebben mozog az ember, plusz a szervezetnek is több energia kell, hogy "hőn" tartsa a tested, ezért jobban fáraszt ugyanaz a táv és terep. De a kihagyás is szóba jöhet, mint ok, 2./3. próbára biztos jobban menne. Kíváncsi leszek én is, ha visszamegyek télen a hegyre kocogni, milyen lesz a tempó. Mennyi a szint a körben? Hegyen nekem is sokáig bedurrant a lábam, ha felfelé is futottam. De lehet a túl erős tempó miatt is.
Kajára viszont nincs ötletem, másfél óra intenzív edzés után törvényszerű, hogy elfogy a gyorsan mozgósítható energia és ha nincs rajtad felesleg, vagy anaerob zónában edzel, akkor utánpótlás kell. Én úgy bírom 2.5 órát kaja nélkül, hogy közvetlen indulás előtt jól bekajálok (ez sokaknak nem opció, mert visszanéz, nekem ilyen gondom nincs). De egy banánt/kókuszrudat/műzlit futás közben is le tudsz tolni, ha nehezen is. Mostanában úgy vagyok vele, hogy 2 óra felett van nálam banán, az alatt megoldom abból, ami éppen bennem van.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
cekkk
veterán
válasz Apollo17hu #7172 üzenetére
Én mindig a mások oldalról indulok, így nem zavar De persze nem örülök neki, hogy nincsenek karban tartva
(#7173) tomcica
az a baj a pályával, hogy néhány helyen olyan bokakitörő az a pálya, hogy hihetetlen, meg túl puha. Én is ahol tehetem mellette futok.
Régebben már mutattad ez a videót minden tiszteletem az akaraterejük és kitartásuk miatt. -
Alg
veterán
Ma voltam kint megint azon a pályán, ahol 2(3?) hete futottam terepen - háááát
Nem tudom mitől, de semmivel sem ment jobban - annyi volt a különbség hogy most tüdővel bírtam volna, de a combhajlítóm 12-13 km után már nagyon nem kívánta tovább a futást. Végül erőltettem még pár km-t, de a végét levágtam, egy padnál átöltöztem és az utolsó 15 percet lesétáltam.
Talán a sok kihagyás (bár azért volt futás helyett más), talán a sáros-jeges-csúszós talaj, nem tudom, de ez most egy jó kis kihívás lesz magamnak, ezt a kört lefutni séta nélkül.
Más: Mit csináljak hogy másfél óra után ne legyek atom éhes? Nyilván előtte telekajálni magam nem jó ötlet...
-
-
Apollo17hu
őstag
Első két képen látszanak. 3 mozgóalkatrészes van, azokból kettő már nagyon nyikorgott, talán fáradhatott a fém is, azért zárhatták le. Bemelegítéshez jók voltak.
-
cekkk
veterán
válasz Apollo17hu #7170 üzenetére
Én azokat sosem láttam még. Vagy is nem mentem a közelünkbe.
-
cekkk
veterán
http://index.hu/belfold/budapest/2013/12/07/harom_honap_alatt_ujulna_meg_a_futokor/
Remélem meg is valósúl. -
cekkk
veterán
Pedig hidd el a vitamin + ízületvédő kell, főleg annak aki heti több alkalommal sportol, ako, hogy nem most érzed a hatását, de majd ha öreg korodban meg majd elgondolkozik az ember, hogy de jó is lett volna.
Ez szerintem nem tudomány, hogy amiket heteket napokat utaztatnak több országon keresztül azok dugig vannak vegyszerekkel. Barátnőm szállítmányozás területén dolgozik, és hűtős kpin amivel hozzák a déli gyümölcsöket utána 1 napig kell szellőztetni.
Ez van sajnos, minden vackot megetetnek velünk.(#7159) deicide
Azt amit a kolléga is mond, én pl ilyenkor plusz D-vitamint szedek és a kezem is kevésbé repedezik ki. -
Alg
veterán
Mindenki azt eszik amit akar, én nem szoktam bogyót szedni se télen se nyáron - most kivételesen tartok egy porcerősítő-kúrát a túra miatt, meg napi 1-2 multi/ca/mg pezsgőtabi mikor melyik.
Az meg hogy mi miből van és mennyire vegyszerezett... minden ellen lehet érveket találni, meg mellette is, ilyen ez a táplálkozástudomány (tudomány?).
-
Alg
veterán
A C-vitamin-tartalma 100 mg/100 g, de egyes fajták beérett termésében a 300 mg-ot is elérheti.
Wiki
Egyébként kicsit szerintem túl van reagálva ez a téli cévitaminozás, van aki gramm számra zabálja (aztán nagy része megy a csatornába)
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Mivel amit linkeltek az egy sima porral töltött tabletta ami leérkezik a gyomorba és egyből fel is oldódik, nem ilyen idő eltolásos nem tudom milyen kapszula...
Egyébként én pl nem szeretem az ilyen idő kapszulákat amikbe a nem tudom milyen anyagok vannak pluszban benne, hogy ne oldódjon fel egyből. -
Alg
veterán
Én is olyat néztem ami nem mellkaspántos, de végül mégis a Polar RS300 mellett kötöttem ki, mellkaspánttal.
Nem is igazán találtam olyat ami máshogy mérne (talán valami iStyle-os volt jó drágán) - jó az a mellkaspánt, kényelmes, egyáltalán nem zavar, és pontosan mér.Polar, Garmin, Suunto amit jónak mondanak, ezek 30 ezertől felfelé.
Van 10k körül is, de az egyrészt kitudja meddig fog működni, meg milyen pontosan, másrészt nem kódolt a jel, szóval bármi külső hatás belezavarhat (pl. melletted fut valaki szintén pulzusmérővel...)
cekkk: ez tiszta aszkorbinsav, ami ugye c-vitamin, csak az a hátránya hogy pár óra alatt kiürül a szervezetből, tehát napi sokszor kell szedni. (volt nemrég nagy felháborodás hogy milyen drágán adják el a pirulákat mikor az aszkorbinsav ugyanaz töredék áron, de nem, nem ugyanaz.)
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Én speciel állatgyógyszertárból kapom ingyen
De itt van fél kilő és azért számold ki, hogy melyik mennyibe kerül. Persze ezt fel kell oldani, meg nem is tudod úgy vinni, de szerintem sokkal jobb az ilyen mint a tablettás, a szervezetben is jobban felszívódik már azért is mert ez már oldott állapotban van. -
Timyyy
őstag
Milyen C vitamint ajánlanátok? Csak általános immun erősítésre, vitamin pótlásra, stb, semmi extra.... ez a C-1000 pl jó?
Ill. egy pulzusmérő órát szeretnék, de nem mellkasra csatolósat, és ne horror áron. Milyen márkát/típust érdemes vennem?Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #7144 üzenetére
az okes is,de Virratabol nincs csak 42es en nagyobb...fastwitch is ha jol emlekszem csak nagyobb meretkben van 40.5 a legkisebb....ez a ketto szamomra erdekes es hasznalhato cipo
apropo megvolt az elso mocskos futas a Salomonban,14 km saros foldes/fuvesut,nagyon porgos cipo,olyan mint a palyacipok (nagyjabol az Asics DS Racerre hasonlit,attol egy picit nehezebb,de pont olyan a feeling a rugalmassag,a kemenyseg - nem egy tul puha cipo) ahogy az elso bemelegito kilometert futottam mar ereztem,hogy hazaertem,ezt nekem gyartottak...preciz,rugalmas,kemeny KELL
(tegnap ebben plazaztam es ma delelott dolgoztam,hogy kicsit szokja a labam,de tobbet nem is kellett jaratni)
tartossagra kivancsi vagyok,a kevlar fuzorendszer zsinoros pedig nagyon tetszik (ilyenem soha nem volt meg eddig)
[ Szerkesztve ]
-
gombi01
tag
Nyúlcipőbolt akciózza a Saucony lépőket:
SAUCONY FASTWICH 6 - 18 390 Ft
SAUCONY GRID VIRRATA - 15 989 Ft
SAUCONY TYPE A5 - 18 390 Ft
..."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
tomcica
Topikgazda
Pesti ut letudva,multinavigator korrekt uzlet,Inov8-bol minden van keznel,meretet is probalhattam (ruha es cipo is) igy ha barmikor kell valami rendelni is tudok.
Salomon Sense Mantra valoban unisex meretezes,nem szukebb a noi vagy valami,igy elhoztam.Vettem meg ket par inov8 mudsock-ot is kozepes hosszusagut,telire.Meg felprobaltam az inov8 aranyaru esokabatjat,de az egyelore ott maradt (XS a meretem)
Az arenaban meg raszaladtam egy Sketchers Gorun2-re learazva 24rol 19-re,azzal mar egyszer szemezgettem,most elhoztam,igaz az iden mar nem lesz hasznalva,de legalabb ugy indulhat a tavasz hogy semmin nem kell gondolkodni csak kimenni es edzeni ezerrel.
Sportsdirectben is szetneztem,a cipok ott gyalazatosak,a ruhabol esetleg van par olcsobb darab (karrimor slazenger ilyenek) haver vett valami ultra vastag zoknit,de nem futasra hanem otthonra.Olyan mint egy mamusz.
Valamint ismet rajottem,hogy egy nap nem eleg atnezni meg celiranyossan sem Pestet,ez van...
-
deicide
veterán
Jó is az, hétfőnként én is focizok, teljesen más terhelés fel alá rohangálni 60 percet, sprintelni, megállni, újra, akár 100szor Nekem néha a talpam szokott másnapra bedurranni, de mostanság már nem.
Most már a ma reggeli 9km/h-s gyaloglás után sem lett izomlázam, csak a kezem fáradt el a kalimpálásban.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Alg
veterán
Szerdán este voltam focin (9-től fél 11-ig) - jó nagy pályán, 4+1, igazi hajtós-futós sprintelős, élveztem, de mára olyan izomlázam lett ami futástól már nagyon régen volt.
Azt hiszem megyek legközelebb is
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #7136 üzenetére
Koszi mindenkinek az infokat
gombi nem terveztem meg a spuriba se menni,par hete rendeltem egy Puma Faas 500at a haverral a sportsdirectrol bagoert,meg levadaszom a kozeljovoben a NB 790-et 30-32 euroert es jo is vagyok a 2014es evre (ugye vettem egy Kinvara 2ot osszel,meg dobozban van,varja a tavaszt )
igazabol aki visz fel az akar turaboltokba menni overland,mountex es multinavigator bakancsot keres,en meg meglattam ezt a Salomont igy learazva es kaptam az alkalmon,persze nem zarkozom el semmitol ha egy jo inov8 a kezembe kerul es az ara is okes akkor viszek ra penzt
-
Alg
veterán
válasz gombi01 #7136 üzenetére
Sportsdirect-ben most láttam pl 5000-ért téli futófelsőt
Egyetlen hibája, hogy túl rövid az ujja a hüvelykujj-bújtatós mutatványhoz, pedig a lyuk megvan neki
-
gombi01
tag
Tomcica: ha màr feljutsz a nagyfaluba a sportdirect boltokba nem kukkantasz be?
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
tomcica
Topikgazda
uhh 35000-ert nalunk ket kolok hordana a vizet kerekparon melletted egesz evben
koszi az infot,igen akcios...utolso darab,remelem jo a meret,mert noi,de a Salomon oldalan unisex meretezes van szoval a 6.5UK az ferfi es noiben is 40-es EUR meret,na de okosabb leszek ha a labamon van,lattam meg par akcios Inov8 cipot 2xx szeria az 4mm nem teljesen minimal de azert igen topanka jellegu 25ezer az is,mondjuk eloben meg sosem lattam Inov8-et lehet felprobalom legalabb tudni fogom a meretemet abbol a markabol es kesobb barhonnan merek rendelni (ugy latom az is unisex meretezessel van)
majd irok ha korulneztem,hogy miket lattam (habar a pestiek gondolom kenik-vagjak a temat de mi videkiek csak amulunk a kinalaton
-
Alg
veterán
válasz tomcica #7132 üzenetére
Igen valószínűleg az akció miatt.
Parterséghez egy adott összegű (ha jól emlékszem 35.000 Ft) összesített webshopos vásárlás kell. (csak webshopos számít, és csak weshopban elérhető a partnerár)
Meg vannak "egyedi termékajánlatok partnereknek" is, jelenleg innov8 futózsákok víztartállyal, de még így is baromi drágák (20 ezer+)
Szerk: 35.000
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #7131 üzenetére
mondjuk lehet azert mert eleve AKCIOS a termek?
kuldtek emailben visszaigazolast,hogy mit rendeltem es 24.900 ft az ar benne,sehol nem emlitik a teljes regi arat 37.990 ft (amikor a webshopban kijeloltem ott is csak ez az alacsonyabb ar volt a kosarba,nem vagyok partner,sot be sem vagyok regisztralva)
ahogy latom felre is tettek,mert lejerult a valaszthato meretek kozul,ergo egy darab volt raktaron
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #7129 üzenetére
Ahogy néztem Innov8
meg Hanwagvan ott helyben, de ha biztosra akarsz menni rendeld be előtte webshopban (ha nem jó, nem kell megvenned) - vagy eressz meg egy telefontPartneráron tudok náluk a webshopban vásárolni, ha szólsz hogy mi kell megrendelem és kicsit olcsóbban kijössz. (Bár nem tudom megérkezik-e holnapra ha ma megrendelem)
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
holnap feljutok pestre,a multinavigatorban volt mar valaki? (dozsa gyorgyon van) hogy kepzeljem el,van rendes valasztek vagy csak kiallitoterem?
-
concret_hp
addikt
hát akkor majd jövőre
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Aristeus
tag
-
cekkk
veterán
válasz concret_hp #7123 üzenetére
Az ő versenyeiken lefutott km után kapsz valami kártyát.
-
concret_hp
addikt
futaneten a Spurikártya/ Futóklub
az mi? kell venni vmi tagsági kártyát?vagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #7120 üzenetére
bravo,bravo a klubot tamogatom jo alapot adhat,amibol kesobb sokat tudsz meriteni
erre az edzesre tessek vigyazni,ma futottam a palyan (ho + szel) es ha elgyorsulja az ember akkor a harmadik szettel problemak adodhatnak...a masik amit lehet ebbol modositani,ha csak 9km-t szeretne valaki akkor leheten 3x (1K+1K+1K) a szeriak kozott 500m piheno marad,az ugy emeszthetobb
-
Newboy911
tag
válasz tomcica #7119 üzenetére
Köszi az edzést, átültetem, kipróbálom.
Viszont 2 jó hírről is be tudok számolni.
Csatlakoztam a helyi triatlon klubhoz, a héten voltam 2 termi edzésen.
Mit ne mondjak, minden porcikámban izomláz. (ez kell nekem a fejlődéshez )
Kettes számú jó hír, ha semmi nem jön közbe utazok egy futóversenyre Franciaországba dec 5. és 10 között. -
tomcica
Topikgazda
siman kakao,majd rafogjuk a "nyuszira"
mas....
egy jo kis oszi edzest kinalok,haladoknak: 3 x (2K+2K+2K + 500m lassu kocogas) a 2K-k irama pedig mondjuk egy 4perces ezreket 10km-ig tudo futonak: 4.30..4.00...3.45 (vagyis 9perces 2K,8perces es 7.30) utana 500m kocogas es ismet neki...ez 3x 6km erosodo iram
at lehet persze ultetni az 5percet gyakorlokra is konnyeden,akkor ugye: 11perc...10perc es 9.30perc a 2K-k irama
ezt az edzest ugy kell futni,hogy nem a versenytempoval,az elso 2K nem szabad hogy feszes legyen
elotte nincs melegites egybol indulossz km = 19 (ugye van 2x 500m kozte)
-
cekkk
veterán
Érdekes cikk, ugye Drogos nyuszi szerint a tej a cicáknak való, de hát mit is mondjon az aki fehérje porok forgalmazásából él
Futás után kakaó -
Alg
veterán
400m 5:30 alatt
-
-
gombi01
tag
válasz tomcica #7110 üzenetére
(#7110) tomcica: Te egy Állat vagy
elolvastam és gondoltam tolok én is 5x400m esőben...
hát igen gyík vagyok: 85,85,83,91,98 (a pihenés ami kocogás kb 2:30 a körök között).
Kell 6-8 hét mire megszokja a szervezet, remélem tavaszra stabil 80-85 megy 1 perces pihenőkkel!
Előtte és utána persze kocogtam így azért összejött egy tízes-vizes mára is, legalább jól alszom."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Pablo
csendes tag
Futáshoz, nemrég találtam (bocs, aki már ismeri):
-
tomcica
Topikgazda
egy uj hibrid edzessel probalkoztam ma,lehet nem ebben az orult szelben kellett volna,szetcsapott de naaaagyon,nezzuk csak:
21km benne: rovid bemelegito,palyan 4x 400m (piheno 200m 50mp-re,ez meglepoen gyors) 69..67..70..68
konnyu hosszu futas a fuvon,itt voltam kb felenel az edzesnek 11km,foldesut/fu kombon faradt labra 3km eros tempo (3.19..3.17...3.11 = 9.47) utana pedig hosszu konnyu futas,legutolso kilometer megtolva 3.40 hulla faradt labra.Kb egy oraja fejeztem,azota is csak nezek ki a fejembol,meglepoen kiszaradtam,szoval hidratalok + datolya + mandarin,kesobb johet a szilardabb kaloria (sult bab)
Gyanitom nem lesz a heti rotacioba beteve ez az edzes,talan havonta 1-1x megcsinalom
-
tomcica
Topikgazda
válasz probizz #7105 üzenetére
a FF-re vigyazz,azt mondjak majdnem lefele kell valasztani meretet,mint a zokninal...nehogy ne lehessen visszakuldeni a netes vasarlasnal (az lenne a legjobb ha valahol fel tudnad probalni,hogy legalabb a meretet pontosra tudd - aztan meg rendeled ahol olcsobb onnan)
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Köszi. Az Overland-ben voltam, nem jártam sikerrel, mert a Merrell elülső kemény része nyomta az egyik lábujjamat, a nagyobb méret meg már csónak volt. Ezen kívül benéztem a Hervis-be és a Playersroom-ba is, de semmi.
Pablo: Köszi a választ neked is. Voltam a Mountex-ben, de csak Fivefingers van, abból sem volt méret.
Webshop-os vásárlás lesz ebből, max. visszaküldöm, ha nem jó a méret.
-
SB93
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest