Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombi01
tag
válasz tomcica #9496 üzenetére
tomcica:
"gombi: azert mehettel volna veluk egy jo 5-7km-t hogy lehet mar 2km-nel "feladni" ?! "
ööö pont addig bírtam ahogy leírtad, 2km-nél értem utol a lufit, de azért mentem még velük, utána viszont megrogytam és nem tudtam csak 4:30-4:38 között, ez van...
1.km 4:15.2
2.km 4:13.6
3.km 4:16.3
4.km 4:17.3
5.km 4:21.7
6.km 4:20.7[ Szerkesztve ]
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
concret_hp
addikt
http://www.futanet.hu/cikk/rekordletszam-a-29-wizz-air-budapest-felmaratonon
valaki elmondaná, hol rossz a matek?
9250 + (max 3)*1400 az max 13450 tud lenni sztemvagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #9497 üzenetére
lehet,ha epp nincs edzes...de ha edzes van akkor nem lehet
mondjuk olyankor ha payamunka van azt nem szoktam merni,csak nagyjabol megcsinalom akkora erobevetessel,ugyanez vonatkozik hora es szelre isszoval ha pl. Gombil 40-es 200-at megy resztavoknak jo idoben,es esoben kicsuszik 43-45re de ugyanolyan neheznek erzi,akkor az tokeletes resztavozos edzes
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #9489 üzenetére
jo hallani h alakulsz a kitarto munka meghozza a gyumolcset...foleg hosszabb tavokon - MINDIG
esos cipok: ilyen szakado esoben a shieldes cipok sem hinnem h sokat segitenenek...el kell fogadni h teljesen beazik a cipo a futas vegere..ujsagpapirt bele,megszaritani es mehet tovabb,ezert is jo ha van keznel par valtascipo
gombi: azert mehettel volna veluk egy jo 5-7km-t hogy lehet mar 2km-nel "feladni" ?!
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #9494 üzenetére
Javitottam, a zokni nagy 42-46 meret, szal ha nagy labon elsz, akkor jo lehet.
Multkor sajna lecsusztam a shield pegarol, pedig az is potom penz volt.. Csak nem tudtam, hogy kelleni fog
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ígyvanferi
addikt
válasz concret_hp #9493 üzenetére
Már mint kicsi, nem? Azt írta neki a 42-43-ra kicsi. Már ráraboltam volna, de nekem még nagyobb a lábam.
-
bandus
veterán
gratulálok mindenkinek, aki lenyomta, elég szép időket olvasok itt
én is elmentem futni, természetesen sikerült kifogni a legnagyobb felhőszakadást, teljesen el is áztam. mintha pocsolyában futottam volna a végén. ilyen esetben kell valami extra bánásmód a cipőnek? kivettem a betétet, meg tettem bele újságpapírt, ez így megfelelő, vagy ez sem kell bele? muszáj lesz újítani még egy őszi cipőt, mert tökjó, hogy van két ultrakönnyű surranóm, de ilyen esős időben egyik sem ideális sajnos.
jah, egy zokni pedig még mindig keresi szerető gazdáját
-
gombi01
tag
Wizzair:
célom volt a 90perc környékére befutni.
1. zónából indultam (mint a gyors futók ) 2 km alatt értem be a piros lufit aztán elolvastam mi van ráírva:
'Robi ez nem a te a tempód... benyaltad' és így is lett
Jött a kedvenc szúrás a bordám alatt, és mint Jim Carrey az Én és én meg az Irénben amikor üldözi a vonatot fél tüdővel kezdem lemaradni. Onnantól a túlélés volt a cél meg, hogy beérjek. 96perc kelett,
Sebaj majd legközelebb, jó tanulság volt.
Gratula mindenkinek !!!"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Aristeus
tag
válasz deicide #9476 üzenetére
Megvolt nekem is a felmérő félmaratonom. Borult ég, 94% páratartalom. Mire befejeztem a futást nem volt olyan pont a ruháimon, amiből ne lehetett volna csavarni a vizet.
A táv első fele maratoni tempóban, a második fele meg félmaratoniban és még így is PB lett. 1:51:23-mal.
tomcica utasításai szerint ment a felmérő, hogy ne vegyen ki mindent belőlem - köszönöm a teljes tervet mester. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen.
A jövő héten még kell menni egy 37-38 kilométert aztán a maradék időben már a rövidebb, de tempósabb futásokon kell dolgozni, hogy az összegyűjtött kilométerekből kihozzuk a gyorsaságot.Valamint gratula mindenkinek, aki ma teljesítette a félmaratoni távot!
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
Alg
veterán
Bemásolom az irányjelzősre írt posztomat (bocsi, kicsit hosszú), az utolsó mondat itt is ugyanúgy érvényes (sőt!)
No akkor Wizzair, valahonnan nem is olyan régről indítva.
Tavaly nyáron, egy kisebb magánéleti válság után kezdtem el futni és teljesítménytúrázni, azelőtt maximum heti egy foci volt, de inkább annyi sem. Viszonylag hamar meglett az első cél, egy órán belüli 10km. Télen nem jártam futni, ellenben egész sokat túráztam, főleg Januártól. A csúcspont Március volt két 50km feletti túrával, az egyik egész embertelen tempóval. Mindez arra volt jó, hogy Áprilisban egy bő 19km-es túrát futva, 2:23 alatt sikerült teljesíteni, ami nagyon jól esett (közben is, utána is). Májusban megint beindult a futás, közel 100km volt a havi adag. Június második fele és a teljes Július szinte nulla futás (20km alatt a havi), munkahelyváltás, nyaralások és egyéb programok miatt kimaradt. Augusztus újra 50km futás és ugyanennyi túra.
Na ilyen előzményekkel láttam meg valamikor kedden, hogy most lesz a Wizzair félmaraton, és kérdeztem rá a futó hölgyismerőseimnél hogy mennek-e. Mint kiderült, mindenki ment, köztük egy nagyon régi és egyik legközelebbi barát is elsőbálozóként, szóval nagyjából 10 perc gondolkodás után neveztem be (az Intersport túranapot szerencsére elszámolta a rendszer BSI rendezvényként, megkaptam a kedvezményt).
Előzetes terv: első félmaraton, tudom hogy kb. a 170-es pulzushoz tartozik az a tempó ami a 2 órához kell, de az első 10(igazából 11 lett) km-en óvatosságból 160-ra korlátoztam a pulzust, nem akartam semmiképpen elfutni az elejét.
Még előzmények: Pénteken céges teambuildingen voltunk egy wellness szállodában, amit jól ki is használtam, feltöltöttem minden tápanyagraktárat (értsd: degeszre ettem magam), szaunáztam, úsztam, gyógyvizeztem, cserében péntekről szombatra alig aludtam (4-5 órát maximum). Szombaton már 6 után lefeküdtem, óra reggel 5re beállítva hogy kényelmesen felkészülhessek. Este kilenc körül leizzadva, hascsikarásra ébredek, innen két óra küzdés egy enyhe hasmenéssel (megijedtem kicsit), alvás tovább. Ma hajnalban szakadó eső, takaró alól elmormogtam e b+-et, aztán pár perc múlva elállt.
Reggeli: zabkása tejjel és aszalt gyümölcsökkel, egy energiaszelet, magnézium, sportital. Találkozó a csajokkal 8 után, valaki kicsit elkésett, a tömegben csak a 4. zóna végére tudtunk bejutni az említett elsőfeles futótársnővel, kék lufik kicsivel előttünk, nem baj, neki ők kellenek, én meg majd meglátom. Rajtszám övön, mellette 2 gél, 2 Mg shot.
Rajt, hajrá. Megyek a kolleginával, beszélgetünk, nézelődünk, élvezzük, pulzus 160-ra szögezve, kéklufira szépen lassan közeledünk, tökéletes. Előző munkahelyről beér "a Jogász", váltót fut, lepacsizunk, továbbmegy. Féltávnál elnyomom az egyik magnéziumot+gélt és szólok hogy én most elindulnék meghalni. Igenlő válasz, meghalhatok, hát hajrá, pulzuscél 170, tempó cirka 25-30mp-el lett gyorsabb (6:15 -> 5:45-50). Élvezem, helyezkedek, előzgetek, a másik két lányt is hátba(fenékbe)csapom, megyek tovább, erős vagyok. Rakparton a frissítőnél egy iso-t is elvettem (előtte, utána csak vizet). Rakpart fordító 15-nél: nem tudom ki zenélt de arany keze van, Metallica, AC/DC, királyság. Tartom a tempót, 16km-nél második gél+Mg, még mindig jól megy. Nyugati, Monspart Sarolta, emelkedőn fel, le, magam is meglepődöm mennyire élvezem. Westendnél azért már érzem a fáradtságot, 18-nál valahogy kavics kerül a cipőmbe, nem baj, már nem állok meg, kibírom. Utolsó frissítőponton már nincs szükségem semmire, Hősök tere, célegyenes. Utolsó 200m-en a legjobb pillanatok, egy idősebb sporttárssal egymás mellé kerülünk, sprintelünk a célig (közben a görcs húzogatja picit a vádlimat). Célban nevetés, pacsi, "nehogy már egy ilyen fiatal lehagyjon". Csajok nem sokkal lemaradva futnak be.
2:07:13, talán maradt benne 3-4 perc, több biztos nem, az előző esti közjátékot is tekintve elégedett vagyok, és hát valljuk be, ennyi fel (nem) készüléssel nem érdemeltem volna meg a 2 órán belüli időt. Talán ha van rá 2-3 hetem, meglett volna. Holtpont nem volt, kb. egyenletesen fáradtam, a mozgás nem esett szét, nem kezdtem el a lábamat bámulni, megvolt végig a 150 körüli lépésszám, ez jó.
Jövőre 1:50 a cél, csak hogy legyen hová fejlődni
Cipő: Merrell Bare Access 3, közepesen párnázott zero-drop cipő, imádom.
Az itt közkinccsé tett tudást, tapasztalatokat pedig köszönöm
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Newboy911
tag
Szia,
Én azt javasolnám hogy keress fel egy olyan üzletet ahol főleg futócipőkkel foglalkoznak.
Spuri, Saucony a Szentendrei úton, multinavigátor,....stb.
Én is asztmás vagyok, nem ezen múlik.
Nekem sokat segített a futás, a betegség tüneteinek visszaszorításában, az immunrendszer erősítésében. -
Alg
veterán
Jah meg nézegettem a cipőket kint, az Adidas Boost-ok annyira nem fogtak meg, amennyire az áruk alapján elvárható lett volna, biztos nagyon jók, nekem picit nehéznek tűntek... ellenben az Asics Hyperspeed az nagyon tetszetős kis cipő, főleg a linkelt áron (egyébként valami 27K volt ráírva a spuri standon)
tomcica
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
imyourfriend
őstag
Alig várom már a holnapot, elugrok egy pegáért meg megíratom velük az egészségpénztáros számlát (ha sikerül kibogozni addigra a dolgokat). Apropó valaki íratott már így egészségpénztárra és van tapasztalata vele hogy hogyan is működik? Köszönöm a válaszát előre is. Most hogy így nézegettem egy fél számmal nagyobb cipőt akarok venni mint a lábam, maximum távnak kitűztem a 10km-t.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Sziasztok,
szeretnék egy futócipőt venni, jártam x+1 sportboltban, de nem igazán találtam egyet se, ami megfelelt volna. Nagyon nagy lúdtalpam van és kb. az összes, amit próbáltam, keskenynek bizonyult. Főleg futópadon szoktam futni (még csak 1-2 hónapja kezdtem el, súlyemelés után levezetésnek 15-20 perceket - többet nem is nagyon tudok az asztmám miatt), nem tudom, hogy ez mennyire lényeges. Ár nem szempont. Tudnátok valamit ajánlani?
-
Mukorka
addikt
Nekem első volt, 1:49
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
deicide
veterán
Gratulálok minden versenyzőnek!
A magam részéről benyulaztuk az embert 1:37-re, elfáradnom nem sikerült, úgyhogy most hazaérve toltam még egy 42 perces 10km-tA Slayer - Angel of Death a rakparton a hangszórókból nagyon adta! Valaki járt még akkor arrafelé, amikor ment?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #9474 üzenetére
kb. fél óra volt, nem néztem pontosan
Bakker, nincs 2 órája hogy lefújták az utolsó számot, és már esik az eső, odafent vigyáztak ránk
-
Alg
veterán
Ez nekem nagyon ADTA
Éremre 2:07:13 került, én is kb. ezt mértem.
Hosszabb beszámoló incoming (lehet logout lesz), csak most lefürdök mert büdös vagyok
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #9470 üzenetére
Ja, csavarni lehetett az izzadtsagot a ruhambol. 2:08, lehet, hogy el kellene engednem a spar maratont.
less qq more pewpew!
-
concret_hp
addikt
jó párás vót' a levegő
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
csapjatok szet (aki versenyzik epp) en megyek a palyara resztavozni
-
Alg
veterán
20 perce még szakadt az eső (Városligettől 10 percre). most éppen elállt, reméljük így marad. (majd vigyázni, sok a lehullott levél, csúszik!)
Mindenesetre a rajtszám megkapta a póló zacskóját
Hajrá mindenkinek!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Apollo17hu #9461 üzenetére
pont ilyen kinvaram van nekem is,ebben toltam az UB-t (a regi meg egyes sotetkek volt,citrom talppal)
11K-ert vetek otthagyni...majd csak jo lesz valamire
-
Apollo17hu
őstag
Kinvarámhoz menne színben.
-
bandus
veterán
Uccso hszem
Kell valakinek egy nike elite running bokazokni? Egyszer volt rajtam az egyik fele, megprobalni. 42-46os, de a 42-43 labamra kicsi. Amugy narancssarga. Az elso jelentkezo viszi, ingyen es bermentve."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz tomcica #9457 üzenetére
Amennyire neten sikerult kideritenem a nike stabil meg neutralis cipot kulonboztet meg, tehat a szupinalok megszivtak. De ezt elvileg barki hordhatja, majd kiderul mennyire kenyelmes. Az a jo ar meg 11.890 volt vettem meg nike runningos rovidnadragot es polot 3890ert, egy dzsekit esobe 10890ert, meg az asszonynak egy internationalistet 9k forintert. Sikerult megint rendesen bevasarolni, remelem egyszer a futokepessegem is feler majd a cipokhoz
-
imyourfriend
őstag
válasz concret_hp #9455 üzenetére
Elején amúgy azt hittem a szín az számít valamit, de szerintem sem. Persze lila, pink vagy egyéb hasonló színű cipőt nem vennék fel. De ha az van akcióban akkor meggondolandó.
-
Alg
veterán
Jah, még valami, múlt hétvégén jártam Decathlonban, rákérdeztem a Garmin 210-re (50k, HRM övvel).
A készletező rendszerük szerint van még 2db Debrecenben és 1db Fehérváron (meg 3 román üzletben 1-1).
Mindjuk kb. ennyibe, vagy picit többe lenne a 610 ebayről
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Én tegnap szaunáztam (2féle száraz meg egy jégverem), lubickoltam picit jó meleg gyógyvízben, zárásul úsztam is pár hosszt.
Rajtcsomagot ma délben felvettem, 4783, várhatóan kék Adidas techikai pólóban leszek megtalálható. (bár valószínűleg max a rajt/célban láthattok, mert innen mindenki előttem lesz, ha 2 órán belülre kerülök már nagyon fogok örülni )
Ma megpróbálok korán elaludni, hogy legyen időm kényelmesen reggelizni (zabpehely) aztán uccu neki, remélem nem lesz olyan eső mint tegnap reggel volt...
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #9451 üzenetére
Nabasszus, lemerult a telom... Meretvalasztek van, szin mar kevesbe, vomerobol pl csak pirosfeher van. Dual fusion cipok is voltak meg, viszont pegazusok most nem. Nem hoztam el a flyknit one plust, mert nemtudom hogy megfelel-e nekem, de ez is 11k lett volna, ahogy antobbi. Hmm, lehet visszamegyek erte ebbol is volt meret meg ket szin.
http://ruinyourknees.com/reviews/researched-gear-reviews/nike-flyknit-lunar-1-running-shoe-review/
Ez alapjan jo nekem, megyekmis vissza erte ha mondasz meretet akk megnezem h van-e, csak gyorsan[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
Vomero tuti az:
SUPINATION SHOES
Supination, or underpronation, is the opposite of pronation but also a normal motion. A foot is in supination when the ankle appears to be tipped outside and the runner is standing on the outside border of the foot. Shoes from the Neutral Running category can be helpful for supinators. The Nike Air Max, Nike Air Zoom Vomero, and Nike Air Pegasus are a few suggested shoes.amúgy ott színes a talpának az éle ahol meg van erősítve (már amelyiké többszínű)
mennyié' vannak? minden méret van általában, vagy erősen mérethiányos?
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
Sos kerdes. Vomero 8 tudom h jo szupinalo futoknak, es a nike flyknit one+? Ezek vannak most jo aron. Meg free 3.0, lunar forever
-
deicide
veterán
No, én felkészültem Wizz-re holnapra, beélesítettem a tempót rendesen, annak ellenére, hogy csak nyulazni megyek, jó, ha benne van a lábban a bugi, ahogy tomcica mondaná.
7km benne 1km bemelegítés (5:04), 3km versenytempó (4:36, 4:27, 4:25), 1km repülő (3:37), 2km levezetés szintén versenytempóban (4:22, 4:20).
A 4:20-as tempó 3/3-as normál légzéssel, érzésre könnyedén.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #9447 üzenetére
detto,en is megjegyzem oket fejbol egy kis memoria trening is
Db: en megvettem telre a roclite 243-at,ketszer volt is mar a labamon,konnyu,porgos,rugalmas....es tapad ahogy kell (igaz eddig csak sarban es fuvon teszteltem) sajnos teljes aron volt
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #9428 üzenetére
Én konkrétan egy ilyen (kis eltérés van az előlap dizájnjában) óra stopperét használom futáskor. Mindkét szíjdarab letört már róla, így csak zsebre vágom vagy kézben szorongatom, ha résztávozok, sprintelek. Tényleg nem kell több. A részidőket meg az agyam tárolja, amíg haza nem érek, aztán feljegyzem egy füzetben.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Ismételten szeretném felhívni a figyelmet erre a lehetőségre - Multinavban kedvezményes Inov8 és Asics vásárlás lehetséges, de holnap lejár.
Szerintem még ma bepattintok egy F-lite 195-öt valami baba színben a kosárba, aztán holnap meglátjuk.
A 155-öst egyre jobban megszeretem, rájöttem a számok titkára is , de a 195 talán kevéssé talajérzékeny, strapásabb.
Aztán már csak egy TrailRoc kellene télvíz idejére, de azt sajnos nem adják akcióban.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9441 üzenetére
en nem vennek egy szammal nagyobbat...ne erjen vegig,mert kulonben lekapja a kormodet,de azert egy teljes szammal nem kell h nagyobb legyen (kiveve,ha valami extra hosszu tavokra tervezed,vagy nagyon dagad a labad)
temponal engem zavar ha nagyobb a cipo,erzodik
-
bandus
veterán
-
-Mike-
addikt
Ha egy alkalmazás segítségével próbál fejlődni és ez egy szépen felépített 6hetes sorozat és a 0-ról indult szerintem futhat órával, instrukciókkal, sőt. Később majd leteszi.
-
Cathfaern
nagyúr
Én biciklivel azért nem szoktam megállni, mert akkor rögtön leönt a víz
-
imyourfriend
őstag
Ne órára hanem érzésre fusd a dolgot. Tapasztalatból mondom, hogy hobbi szinten szar érzés az óra rabja lenni. Ez kb olyan mint kerékpározom és nem állok meg egy szép tájnál hogy lefényképezzem, hanem tovább hajtok mert az idő rabjává váltam csak futásra lefordítva.
más: Jövő héten tervezem megvenni a pegát, lábméreten kívül mire kell odafigyeljek? Érdemes 1 számmal nagyobbat venni ha már nem nő a lábam?
-
bandus
veterán
a tegnapi edzésen már 3 perces folyamatos futásokat voltak a séták között és össztávban is elértem a 4 km-t (az első edzésen elszámoltam a köröket, így csak 3200 m-t futottam) igaz ez semmi, de az egyperces futásokhoz képest egészen jó. plusz hosszabb, fárasztóbb edzés végén 9 mp-cel futottam jobb időt a 800-as körön, mint a múlt keddi első edzésemen, és még simán bírtam volna tovább is azt a tempót. 4:28 -> 4:19
[ Szerkesztve ]
-
szabop27
tag
Én is első maratont fogok futni októberben, 3:45 a cél. Páran felvetettétek már a verseny előtti PH/Endo-s találkozót, szívesen társítanék én is a nevek mellé arcokat
Endos profilom: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #9435 üzenetére
37eves lany...korosztalyaba jol fog "muzsikalni"
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
tomcica
Topikgazda
jol ment ma ismet a tanitvanynak: 5x1000m (R500) 4.32..4.34..4.30..4.24..4.13 alakul
-
concret_hp
addikt
remélem vasárnap azért nem lesz szakadó eső
-
Alg
veterán
válasz tomcica #9431 üzenetére
Egy bizonyos idő után biztos hogy már tudja az ember tapasztalatból
Nekem viszont szerintem igen hasznos lesz pl. Vasárnap, hogy ne fussam el az elejét (főleg hogy nincs félmaratoni időm sem, amihez tudnék viszonyítani, így marad az óvatos pulzuszónás módszer)
-
tomcica
Topikgazda
az enyem meg mukodik,ez a tartalek oram,ha esetleg gaz lenne,amugy meg egy szulinapi "csuda" Nike oram van,szeretem h nagy a kijelzoje es jok a gombjai (decathlonos olcsonak a havernak ez a gondja,ha nem figyel oda az elindito gombbal duplat nyom - egyet pittyen - es le is allitja a merest,jart mar igy tobbszor is resztavoknal)
mondjuk a nike ora nem tud resztavozast,de nem banom,van rajta split(reszido) lap (kor) vagy split (idore) 27db amit kesobb vissza lehet nezni es kesz,ennyi...ezzel boven el is vagyokpersze volt anno ebbol is komolyabb,pulzusmeros stb. de nagyon jol elvagyok ezzel is tudom en a pulzusom,erzem nem kell h kijelezze valami,a tempot is tudom...csak a 200/400as masodpercek (vagy inkabb gyakran tizedek) azok amik kellenek,meg neha 1-1 hosszabb tavnal az atlag es az osszido,ennyi
-
bandus
veterán
válasz tomcica #9428 üzenetére
én megvettem végül a decathlonos, legegyszerűbb 2,5k-s órát. stopper funkciója van, meg egy részidő ha megmarad a futókedvem akkor veszek egy 2 visszaszámlálósat a résztávozásokhoz, ami kb. 6k. ha meg tényleg nem tudok megszabadulni ettől a hobbiótl, akkor biztosan beruházok valami hasonlóra, az ismert márkák közül nekem is a suunto a legszimpatikusabb.
-
-
tomcica
Topikgazda
nem kell itt tulkomplikalni...egy ilyen kell + eleg elszantsag
-
Alg
veterán
válasz tomcica #9424 üzenetére
Lehet én is Suunto felé fogok kacsintgatni... ez a Polar most nem nagyon jön be a zárt rendszerével, a Garminokból a 110-210 unibody miatt nem tetszik (ha törik a szíj, kuka az egész ) a 405-410-610 sornál pedig egyrészt az ár (bár ebayről annyira nem veszélyes, mint itthonról), másrészt a touch ami kicsit riasztó tényező (bár a 610 tesztek alapján egész jól kezelhető). 310XT meg baromi nagy/csúnya, akkor már a Dakotát is a csuklómra szíjazhatnám.
Még azt kell kideríteni, hogy hogyan tárolja a HR adatokat a Suunto, ha be van építve a gpx-be és az endo is felismeri akkor királyság
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Van valaki (vagy esetleg valakinek az ismerőse), aki indul a SALOMON HERVIS CITYTRAIL-en? A 20%-os suunto kupont kunyerálnám el a rajtcsomagból, én sajnos nem tudok menni
less qq more pewpew!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #9417 üzenetére
tudom milyen erzes,amikor (nalam az agy alatt) a dobozban ott van mar az uj cipo(k) hujjjujj
apropo (el)keszules,ritkan csapom szet magam annyira h nagyon rosszul legyek,valahogy mar beleedzodtem az evek folyaman,de tegnap sikerult elfutnom magam: 25km terep 9.40kor indultam,odafele felkaptam egy 3-4km-t tempora,utana iramjatekoztam rovidebb gyorsabb szakaszokkal...feltavon ahova futottam 6x kb 400m emelkedo erosre,na ott elkapott a nap es mar nagyon kiszaradtam,hazafele meg egy 4km-t megtoltam erosre,a tobbinel viszont mar ugy kovalyogtam,hogy 4x bele kellett setalni mire nagy nehezen odaaertem a kuthoz
edzes utan mertem sulyt 2kg-al voltam konnyebb mint edzes elott,de ugy hogy akkor mar egy liter folyadekot megittam estere viszont visszaallt a sulyom,azert ma tartok egy pihenonapot
-
Alg
veterán
válasz deicide #9418 üzenetére
Múlt héten még nem is tudtam hogy most lesz, és ma reggel még nem gondoltam volna hogy én is futok
Focikat lemondtam, holnap tolok egy kicsit hosszabbat a tervezett tempóval (5:40), valami 6-7km, csütörtökön átmozgatok még kicsit talán a mára tervezett intervallal, pénteken Sárvárra megyünk a céggel welnessezni szombat rajszámátvétel, esetleg pár frissítő 100m aztán hajrá.
4. zóna eleje, megpróbálom a 2 órás iramfutó(tömege)t tartani, aztán meglátjuk mi lesz.
Valami 4700 körüli a rajtszámom egyébként, előtte vagy utána lehetne egy PH összeröffenést csinálni
U.I.: nem tudom merjem-e felvenni a bare access-t (valószínűleg merem, az ascend glove-ban mentem 23km-t már terepen)
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
A rajtcsomagban tudom mi van, azt ma átvettem. Befutóban gondolom kaja/pia, magazinok
Akkor hajrá vasárnapra. Én első zónás leszek, 1:38 körül fogok nyulazni, ha bírja az ember.
Ma a szombati 47.5km-re toltam 11-et változó intenzitással, eleje 4:30 környéke, közepe laza 4:55 körüli, a végére meg egy 3:55. Még azért van mit kipihenni, de jó lesz ez, érzem.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Newboy911
tag
M3 outletben voltam szombaton. Én nem láttam pegát "csak" 20.000 körül.
Pega 28 17.xxx, pega +30 20.650. Az utóbbit nem volt szívem otthagyni.
De ment a szekrény tetejére a Ride7 mellé. -
Alg
veterán
Ehh sztornó, minden futócuccom mosásban (tervezett pihenőnap ugyebár) - marad a "szobabicikli", hegymászás és társai.
Viszont most nagyon fűznek hogy menjek én is wizzair-re futni, ma még 13 lenne a nevezés, nem tudja valaki mi van a befutócsomagban?"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz tomcica #9412 üzenetére
Még akár az is lehet (a Városligetben furán néznek majd rám a kocogók ) bár mivel itt nem nagyon tudok távokat mérni, inkább valami 4*2 vagy 4*3 perc interval lenne a kézenfekvő. Rövidtávosnak ott lesz a holnap-holnaputáni foci
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
inkabb mennel egy bemelegites 2-4km + 10x100m repulo (vissza kocogas v. seta) + 2-4km laza kifutast...amikor nincs konkret programom es at akarom magam razni (vagy bemelegiteni egy kesobbi edzesre) akkor ez a rutin jellegu kisedzes...epp csak erinted,jolesoen
-
Ityu
csendes tag
Az Asics Gel Kayano 20-asról van valakinek tapasztalata?
Én nagy hirtelen vettem belőle egy párat a Hervisben, de utóbb kiderült, hogy nekem neutrális cipő való.
Ha nem gond, akkor itt tenném közzé, hogy eladnám a cipőt, kb. 60 km van benne, 45-ös méret, piros színű, még két hónap szavatossági idő van rá.
Üdv: I
-
Alg
veterán
Hmm tegnapi után úgy gondoltam ma pihenőnap lesz, de most úgy jól esne egy könnyed aerob 10-15km...
Holnap úgyis csak egy focim lesz...
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9403 üzenetére
azert ovatosan az inov8-al,mert nem egy pihe/lagy puhasag mint a pega,eddig 4-5 modell volt a labamon,ezek pengeeles cipok,vagy versenyre vagy komolyabb tempo munkara...egyikben se futnek laza hosszut
-
bandus
veterán
válasz kuntics #9404 üzenetére
elsősorban én is szupináló futóknak való nike cipőket nézegetek. amennyire a neten ki tudtam keresgélni ilyen cipők az air pegasus, a vomero és a lunarglide sorozat. a kompatibilitást nem figyeltem. szóval ha egyéb szempontból megfelel, akkor szerintem választhatod a lunarglide-ot.
-
kuntics
aktív tag
sziasztok
Én is futócipőt szeretnék vennni mostanában,abban kellene egy kis segítség.Mivel nike sportbanddal futok ezért a nike+kompatibilis cipők érdekelnének elsősorban.A lábfejem külső felén futok,ahogy olvastam ez a szupináló lábtípus.Sajnos nincs felénk nagy választék,a Hervisben is csak lunarglide 5+ volt.Az mennyire felelhetne meg nekem?Nem szoktam sokat futni,általában 6-10 km között futok. -
imyourfriend
őstag
Koszonom, utananezek a dolgoknak akkor. Csak ideje lenne mar beszerezni egy kenyelmes es egeszseges darabot, lehet akar inov is.
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #9399 üzenetére
eh, bár ahogyan látom győri vagy, de ha az m3 outlet felé jársz, ott múltkor 11k pénzért voltak air pegasus meg air pegasus shield cipők.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #9400 üzenetére
+ szerintem nem létezik egészségpénztáras pegazus. 1-2 overpronáló cipőt láttam már így, de sima futócipőt még egyáltalán nem. Ettől lehet, hogy valami kisboltban le lehet dumálni mondjuk.
less qq more pewpew!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Politika
- Synology NAS
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest