Hirdetés
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
-
raggg
senior tag
válasz tomcica #7898 üzenetére
Monspart Sarolta valamelyik írásában írta, hogy a "ducibb" futók hosszabb távon előnyben vannak a vékonyakkal szemben. Azt hiszem itt azokra az emberekre gondolt, akik kicsit erősebb testfelépítésűek, illetve azokra, akik nagyon nehezen tudnak testtömeget építeni (mondjuk ez utóbbi panasz inkább a testépítőknél, vagy edzőterembe járóknál jön elő panaszként). Ez igaz lehet? Amikor olvastam, nem nagyon értettem.
ragklaatPS
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #7896 üzenetére
nem pont erre gondoltam,habar a taplalkozas resz is nagyon fontos,de messze nem annyira mint a testepitoknel...ket teljesen mas felepitesu futo is futhat pl 4perces kiliket,egyiknek 7-10% a testzsirja,a masik lehet "ducibb" 12-15%-al (ott meg ugye boven kilasztik a kocka a hason ) matematikailag a kevesebb testzsirral levonek gyorsabbnak kell lennie,szerencsere az elet nem igy mukodik,vagyis nem csak igy....
en arra gondoltam,hogy a SAJAT megfelelo allapotodhoz beallitani a testzsirt,lesz akinek ez magasabb,lesz akinek alacsonyabb,az izom ugyanigy,lesz aki nagyobb izommal tudja idealisan mozgatni magat mas vioszont kisebb (konnyebb) izomzattal is,na most ami a kozos tenyezo a 4perces kiliknel,hogy mindket tipusu alany kimaxolja azt hogy a SAJAT megfelelo allapotaban a maximalis V02max-al (maximalis oxigenfelvetel egysegnyi ido alatt) magas tejsavkuszobbel es faradt allapotban valo tempokitartassal (stamina nevezzem igy) rendelkezik...ehhez a kulonbozo komponensek jarulnak hozza + kesobb ossze is kell tudni oket fuzni,mert nem eleg sterilen elerni oket.
resztavozas/valtogatok V02max kitolasa (egyben a magas pulzuson torteno munka megszokasa is!)
konnyu hosszabb/kozepes-eros rovidebb tempok (de meg savkuszobb alatt,tehat nem oxigen nelkuli tartomany) ez kb 20-40perc halandoknak = kitolja a tejsavkuszobot (ha faradt vagy es lassabb amin igy erzed magad AZ IS ugyanugy fejleszti,tehat hulladek napon mondjuk akinek ez 4.45 de aznap 5.00 akkor ugyanazt eri el vele! ezt sokszor figyelmen kivul hagyjak es megprobaljak mindig pl 4.45re futni kozben nem szukseges es faradt lesz a test a kovetkezo napra,amikor resztavozni kellene hibatlan allapotban)
a staminat/allokepessegt pedig a hosszu futasok amibe bele szabad am torni par km konnyu/kozepes ritmust isThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
deicide
veterán
válasz Newboy911 #7896 üzenetére
Ezt igazolom, a 40 perces 10km az még semmi előképzettséget, genetikai csodát nem igényel. Alig futok és megy ez az idő versenyen, persze más módon azért sokat edzem. Az viszont tényleg fontos, hogy némi izom legyen a lábadon, mert a 10k már relatíve hosszú távnak számít, amit azért nem csak tüdővel, de állóképességgel is bírni kell. Keresztedzéseket tolnék, mondjuk heti 1-2 erős gyaloglás hegyen, ennek híján lépcsőzés esetleg és fehérje/amino hogy épüljön. Ugyan nem tudatosan, de ugyanezt csináltam, edzés után túró, tej esténként, meg azért szénhidrát is. Dombedzésnek meg ha olyan kedvem volt, akkor 10x felgyalogoltam átlag 15%-os emelkedőn a hegyen. Ebből 3x lábujjhegyen, az ki is végzi a vádlit teljesen
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Newboy911
tag
Az izomtömeggel kapcsolatban nekem mostanában @tomcica egyik válasza jár a fejemben:
en azt vallom barki kepes 4perces kiliket tolni a megfelelo edzesmunkat elvegezve,nem kell hozza semmi extra tehetseg v. genetikai elofeltetel (monduk a helyes izom/zsir arany azert fontos,de ez beallithato) 4perc alatt tolni mondjuk egy 10K-t na onnan indul csak el a "moka"
Ezek szerint a jelenlegi futó és egyéb edzés mellé beépíteni mondjuk heti 2x láberősítő gyakorlatokat, egy kis fehérje vagy aminósav hogy épüljön az izom és kész ?
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #7894 üzenetére
Igen, sok minden tényező belejátszik, pulzus, testmagasság, a test arányai, de közelítő értéknek jó. Ezen most csak elgondolkodtam, hogy milyen hendikeppel indulok egy futóversenyen a könnyebbekhez képest. Az más kérdés, hogy ha veszítenék a súlyomból, akkor izomból veszítenék és lehet ugyanott lennék sebességben, mint most, ki tudja. A hegyi edzésekhez viszont kell a lábamra az izom, úgyhogy maradok 90kg környékén. De azért büszke vagyok így a Vivicittá 49. helyemre 10km-en.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #7892 üzenetére
Thx! Ahogy nézem, 20%-al nagyobb testsúly esetén 20%-al több kalóriát éget el egy ember, a pulzust figyelmen kívül hagyva. A kcal/w arány pedig 1/1.16, szóval olyan 23%-al nagyobb teljesítményt adok le 90kg-al ugyanahhoz a tempóhoz, mint egy 70kg-s ember. Az azért nem kevés.
-
-
deicide
veterán
Lehet találni olyan kalkulátort, ahogy ki lehet számolni, hogy mennyivel nagyobb teljesítményt ad le azonos átlagsebesség mellett pl egy 90kg-s mint egy 70kg-s futó?
-
Apollo17hu
őstag
Ma futottam először a Nike Free Run+ 3-ban. Röviden összefoglalva borzalom volt. Mintha egy helyett két szigetkört mentem volna, úgy lerongyolódott a lábam.
A legdurvább az, hogy kb. 1 km után a lábközépcsontomtól a lábujjaimig elkezdett égni a lábfejem, ami kitartott a futás végéig. Nagyon igénybe vette a talpam. A bal cipőben a talpbetét alatt van egy hasadék, amibe szenzort lehet tenni. Ez jelenleg egy gumidarabbal van kitöltve, kicsit éreztem is, hogy eltér a két lábam talajfogása. Amit még furának találtam, hogy mintha szűk lenne a cipő, pedig kifejezetten keskeny a lábfejem. Remélem, néhány futás után bejáratódik a cipő, és kicsit tágulni fog.
Bemelegítésnél próbálgattam-nézegettem, hogy mennyire kell kímélnem, de szerencsére pont a kislábujjaknál meg van erősítve, ahol az eddig használt Kinvara szakadni kezdett.
Talán a szellőzése lehet, hogy nem lesz annyira jó 30 fok fölött, mint kellene, akkor visszaváltok majd a Kinvarára.
-
concret_hp
addikt
eső után kimentem futni, hát jó párás volt a levegő, kb. 300m után már nehezen kaptam levegőt, de így is majdnem pb lett a szokásos körön asszem májusban, max júniusban belefutok az 5 perces km-be
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám van:
Van 15 kg súlyfeleslegem, de heti háromszor járok focizni 1-1,5 órát, és nagyon jót tesz, igazi hobby.
Korábban "sokat" futottam, hogy kicsit formába hozzam magam, s nem volt semmilyen problémám annak ellenére, hogy egy futballcipőt használtam. (jellemzően 7 - 10 km heti háromszor)
Nem akartam abbahagyni, ezért beneveztem egy olcsóbb nike futócipőre, a free kistestvérére, de elég nagy hibának tűnik, ugyanis nagyon a lábszáramra terhel. Szerintetek lehet ez a cipőtől? Nem futok csúnyán, fiatalon edzéseken megtanították, hogyan kell. Foci közben semmi bajom, ám ebben a cipőben sima futáskor 2,5 - 3 km körül kimondottan fáj az lábszáram. -
gombi01
tag
válasz deicide #7874 üzenetére
#7874 deciede: csak takarékon menten mert maraton előtt 1 héttel nem akartam kockáztatni.
#7877 Alg: a GPS nekem csak akkor téved ha magas házak között futok versenyen, edzésekkor tökéletes. Szerintem az atvilagitós pulzusmérés csak akkor jó ha szorosan a kezedben van, az meg kényelmetlen mint az öv is. Ritkán is hordom, meg sokszor beszámol 200 felett is ha elmozdul, stb. Ha megszorítod akkor meg levegőt nem kapsz. Mindegy hogy polar, Garmin vagy suunto... Footpod az nem zavaró, hasznos mert látod a lépés hosszát és ritmusát. Szinkronizacio connect.garmin.com on keresztül saját USB stick el."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Alg
veterán
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
Crytek
nagyúr
válasz tomcica #7879 üzenetére
Nekem nincs edzésem én csak hobbiból futok szóval nekem extra nem kell ezekbe a kütyükbe gps legyen mérje a távot sebességet meg a szivet aztán nekem ennyi elég is.
TomTom azért lenne jobb nekem mert a mellpántos megoldást szinte csak szidják hogy kényelmetlen , lecsúszik stb.
Ezekhez amugy feltétlen szükséges mobil telefon hogy tudjuk szinkronizálni az adatokat? PC nem elég?
Mert ahogy nézem ez ios-es inkább az meg nekem nincs
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
tomcica
Topikgazda
szerintem futasra a Garmin FR 210 a legjobb ora (ar/ertek aranyban is!) persze az 910 XT meg az uj 620-as biztos tobbet tud,de annyival dragabbak,hogy ki van csukva
a TomTom-ot nem tudom de a 210-nel komoly resztavos edzest tudsz elore programozni,a pulzustartomanyban valo edzes gondoom minden pulzusmeros oranal hasonlo szoval az nem extra
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
TheMarci
addikt
Teljesen pontos a GPS már ezekben az órákban, csulkós pulzust nem tudom. Garmin jobb választás, mint a Polarom, edzésnaplója sokkal jobb, illetve Polarban ha lepausélod az edzést, akkor nem tudod megnézni, hogy épp hol jársz, nekem ez elég zavaró, illetve van még pár hasznos, vagy jobb funkciója a Garminoknak. Footpodom is van, de nem nagyon használom, gps mellett sztem felesleges, de egyáltalán nem zavaró, stabilan ottvan, nem is mozog a cipőn.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
Alg
veterán
Ez érdekes... nem tudom mennyire lehet pontos ez az átvilágítós csuklós pulzusmérés... (meg a GPS benne)
Egyébként Polar Footpod-al futott már valaki? Mennyire lehet zavaró a cipőn az a bigyó? Irányjelzősön most hirdetett valaki egyet féláron...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Crytek
nagyúr
Na ezt hogyan ilyen olcsón??
Ezt még megvárom! Vajon androidra is lesz elérhető app ehhez? (Mert ait kivettem előzetesekből IOS -ra van )
-
-
Crytek
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
Akinek van bármilyen órája ami gps-es tehát méri a megtett utat a sebességet esetleg pulzust is mér kérem írjon rám. (Vagy csak jelezze és én rátok írok ,mert lenne pár kérdésem ezekkel kapcsolatban)
-
gombi01
tag
Akkor már én is leírom
Balatonman aztán Ironman a terv ha tudok edzeni továbbra is. Persze egy két fél maraton meg maraton de egyre drágábbak úgyhogy csak ami belefér. A kedvenc a velencei tó körbe az a legjobb futó parti. A gyalog túrák futva is bulik főleg mert erdőben terepen zajlanak."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #7866 üzenetére
en ugy tervezem 40tol uj idoszamitasba fogok,es ujrafutok minden rekordomat 200tol felmaratonig...lenyegtelen mennyivel maradnak el a regebben kifutott idoktol,egy uj korszak veszi kezdetet...ezert is nem hanyagolom el a palyamunkat
50tol meg megprobalok egy par ultrat (eloszor 50km es a 6oras versenyt)
ez a terv,aztan lesz ami lesz
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #7860 üzenetére
van egy forumtars az angol futoforumon Baselbob 55eves 17.30-as 5K-val... 1.20 kornyeken megy felmaratont...en latok remenyt akar 50evesen is 4perces kiliket futni,biztos nem robban mar akkorat a lab,de a kitartassal biztos nincs gond,ha formaban van az ember
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #7857 üzenetére
hallod amit most vettem Inov8 X233 200gr az igaz,de pont ez a feeling...lent van a talajon nagyon a labad,kemeny mint az allat (azert van benne anyag,ugyhogy nem fog szetesni egybol) nagyon oda kell benne
figyelnem,mert meg-megindul a lab akkor is amikor nem kellene pl. pihenok
ma is a resztavozas utan megindultam egy 3K-t konnyeden,mondom konnyu tempo...erre lett egy 3.40-es atlag es oda kellett figyelnem,mert a vegen meg tolta mint allat...na mondom hallo "fiatalember" visszavenni kesobb delutan meg lesz egy kopkodos crossfit edzesregen meg az egyes Kinvaraban ereztem igy magam,azzal a kulonbseggel hogy az joooval puhabb,de abban is egybol porog a lab,amit imadok
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #7857 üzenetére
Megtörtént. GT-1000 2 lett az első cipőm, a következő az a Sayonara lesz, az is tetszik, de nem volt 47-es, azt majd rendelni kell. Holnap fel is avatom egy lazítós velencei-tó körrel, benne egy erősebb, reményeim szerint 4:25/km-es félmaratonnal.
-
gombi01
tag
válasz tomcica #7855 üzenetére
Tomcica Neked ez való [link] nagyon minimalista es könnyű.
10k ig ajánlott 2,7oz azaz 80gramm körüli
Deciede: vedd meg ne szarozz lesz egyből egy 80 perces félmaratonod ![ Szerkesztve ]
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
kemcso
Ármester
Ha valakit érdekel egy jó sportfüles, akkor most akciósan lehet kapni: Meelec M6 akció!
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #7853 üzenetére
en ugy tudom csak egy fajta Sayonarat adtak ki (illetve van ferfi es noi,de csak szinben es meretvalasztekban ternek el) nehany Asics modellnel volt olyan h ugyanaz a modell normalban es enyhen stabil formaban,ott megkulonboztettek egy plusz szocskaval
a Sayonarat ugy kepzelem el,mint egy svajci bicskat,mindenre jo,gyors munka,tempo,hosszu...ha nincs csak egy cipo akkor ez mindent lefed
-
gombi01
tag
válasz deicide #7852 üzenetére
#deicide:
Nem tudtam, hogy kétféle van a Sayonara-ból én a versenyt verziót venném . A GT 1000 2 es kapott egy kis rearfoot gél tuningot és a felső rész designban gyúrtak rajta (hogy jobban eladható legyen)."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
tomcica
Topikgazda
válasz Polacheck #7847 üzenetére
en azt vallom barki kepes 4perces kiliket tolni a megfelelo edzesmunkat elvegezve,nem kell hozza semmi extra tehetseg v. genetikai elofeltetel (monduk a helyes izom/zsir arany azert fontos,de ez beallithato) 4perc alatt tolni mondjuk egy 10K-t na onnan indul csak el a "moka"
gombi: ha lecsapsz a Sayonarara,akkor okvetlen irj rola egy szubjektiv beszamolot,nezegetem es baratkozom en is azzal a modellel mar egy ideje....a kovetkezo cipovasarlasnal benne van a best of 3ban az biztos,de az iden mar be van vasarolva (penz meg elkoltve )
[ Szerkesztve ]
-
gombi01
tag
válasz deicide #7845 üzenetére
#7845 deicide:
Cipő ügyben nekem a Nike Pega 27,28,29(kb300grammosak 43.5-es) jónak tűnt de mégis váltottam mert jobban bejött az Asics gél torana5, Fuji trainer terepre. Aszfaltra meg gt2000(310gramm)- t koptatok felváltva a Mizuno Inspire 9 el(305gramm). Versenyre aszfalton Asics DS racer 9 (240gramm) nagyon tuti csuka!! Én 85kg voltam tavaly most 73kg ezért váltottam könnyebb cipőre. Amit nézegetek az a Mizuno Sayonara és az Asics DS racer 10. Majd ősszel veszek addig kitartanak a mostaniak[ Szerkesztve ]
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #7845 üzenetére
30alatt van a NB 1080,Saucony Ride 6 (v. Guide 7) Lunarglide 5 es a ket jo Mizuno is a Ride 17 es Sayonara
en az utobbi idoben nem nagyon vagyok az Asics-okkal kibekulve,kemeny a talpuk rogton dobozbol is,kesobb se puhul...versenynel es palyamunkara meg okes,de mondjuk kenyelmes 4.20-as tempokat porgetni nem jo benne es gyakran az ilyen tempobol van legtobb km a heti edzesben
a nagyon konnyu cipokben kevesebb anyag van (ertheto modon) ezert a nehezebb sulyu futok sokkal gyorsabban szettapossak,nagyjabol 5-600km ami nagyon keves par honap,ezert erdemes 250-300gr-os konnyunek szamito tempocipot valasztanod (a fentiek mind 300alatt vannak NB 1080 es lunarglide a ket legnehezebb,Ride 6 280gr,a Mizunok 240 es 270gr) ezekben akar 3.30-as tempot is lehet futni,nem ezen mulik,sot gyorsabb palyamunkat is akar (en a Saucony Ride 5-ben futottam mar 2.55-os 1000m-t palyan,400/600-as resztavokat telen,a 10K tempom 37re szinten a Ride-ban ment,es rengeteg 3.50-4.10 koze eso konnyunek nevezett tempo 4-8K szinte hetente)
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #7837 üzenetére
Rarz az az elso kilometer valahogy nincs aranyban a tobbivel
decide: saucony ride 5-6 (ha normal a labad) Guide 7 ha stabil cipo kell....Nike lunarglide 5 ha stabil kell,Zoom Elite 6 ha normal (ez sajnos aranyarban van 36ezer ft) vagy Pegasus
Asics-ot nem annyira ismerem,nekem DS Trainer 18 van,az enyhen stabil,majdnem sok is lett nem annyira szeretem...a DS Racer az viszont isteni 20ezer ft korul nagyon jo ar,de az meg versenyre valo hacsak Gombi kollegank nem cafolja meg,nem tudom abban csinalja a szokasos edzest v csak versenyzesre hasznalja
Mizuno SAyonara ha van nalad penz na az tokeletes cipo barmire!
nagyjabol ezek jutnak eszembe,majd irnak a tobbiek is,mert cipobol azert boven van kinalat
ja New Balance 1080 jo cipo szinten es a regi modell V2 jo arban van
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Ingyenes futóverseny, végre nem csak rakpart, nekem tetszik.
less qq more pewpew!
-
raggg
senior tag
válasz deicide #7839 üzenetére
Asicsban még nem futottam, csak a tesztekben általában azt szokták kihozni, hogy nagyon jó, csak nehéz. A Nikenál meg épp az ellenkezőjét (tényleg nagyon könnyűek). Nálam egyébként ez pont nem nagyon számítana szerintem, mert nem ezen múlik, hogy mennyit futok.
Egyébként a runners worldon van egy ilyen "cipőkereső", azt is érdemes megnézni, adhat pár ötletet. Persze a végeredmény akkor dől el, ha látod, hogy mi van a méretedben, mi az ami bejön, meg anyagilag is belefér..
[Runner's world / Shoe advisor]
Pár menüponttal arrébb van pár cipőteszt is (persze angolul).
ragklaatPS
-
raggg
senior tag
válasz deicide #7837 üzenetére
Lunarglide-ra rápróbálnék, pega is jó lehet aszfaltra de a gyorsabb futásokhoz nem igazán jó pajti :-) Én még az asics vonalat nézegetném, bár elég húzós az ára (na nem mintha a többi olcsóbb lenne :-)), azért elég sokan dícsérik/ajánlják. Talán annyit szoktak felhozni, hogy nehezebb cipők, mint a nike pehelykönnyű cuccai.
Ahogy nézem lunarglide 5 akciós is most. (Mondjuk ennél jobb áron is lehet találni) :
ASICS GT-1000 32,990,- helyett 27,990,-
ASICS GEL-PULSE 5 29,990,- helyett 25,990,-
NIKE LUNARGLIDE+5 34,990,- helyett 25,890,-
NIKE LUNARECLIPSE+3 39,990,- helyett 29,990,-
SAUCONY RIDE 6 28,990,- helyett 25,990,-
MIZUNO WAVE RIDER 17 39,990,- helyett 34,990,-
MIZUNO WAVE SAYONARA(kék) 34,990,- helyett 29,990,-
ASICS GEL-FUJITRAINER 2 (terep) 27,990,- helyett 22,990,-
ragklaatPS
-
deicide
veterán
válasz tomcica #7834 üzenetére
Eldöntöttem, szombaton megyek nyúlcipőbe és veszek végre egy cipőt, ne az 5000ft-os kalenjiben fussak.
Adnál kérlek egy listát, ami modellekből érdemes válogatnom? Egy 5-6 típus, hátha nem mindegyikből lesz 46-47-es méret.
Amire kell: Aszfalt, 4perc/km, 90kg, a lábam nem tudom milyen, azt majd ott megnézik gondolom.köszönöm
-
Rarz
újonc
Igencsak kellemeset futottam ma reggel.
[link]
3. km végig emelkedő volt, sajnos az lehúzza az átlagot, de nembaj, érzem a fejlődést.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #7833 üzenetére
resztavozas kell oda,megpedig szemtelenul rovid pihenokkel...h szokja a szervezet azt az allapotot amikor mar nincs oxigen,de meg tolni kell,valamint azt h magas pulzussal is tovabb tudjon dolgozni
-
Alg
veterán
válasz Aristeus #7821 üzenetére
Ezt kellene mindenkinek, nem a "csak napi 5 perc és mindenkiből fitneszmodell lesz" csodagépek meg hülyediétákApropó, most értem vissza a Városligetből, 4 kör, kicsit több mint 10km, 1 óra (kb. 56-57 perces 10K idő volt). Elég rosszkedvűen, lehangoltan, fáradtan értem haza munkából, nehéz is volt rávenni magam a futásra, de több oldali támadással sikerült (idén még nem volt a lábamon az aszfaltos cipőm, tegnapi foci is elmaradt, máshoz sincs több kedvem stb.)
Kicsit nehezen melegedtem bele, kellett vagy 2 km mire a jobb vádlim külső feléből kiállt a mostanában néha előjövő tompa merevség. De aztán egyre jobban élveztem, a kedvem is sokkal jobb lett. Nagyon nem akartam kinyírni magam, átlagpulzus: 157, max:174 (a végén kb 1-1,5 km-t elengedtem kicsit, egyébként kb. a 155-158 konstans volt)
Viszont be kellene iktatnom résztávozást, mert 170 pulzus felett elfogy a levegőm, pedig elvileg ez kellene legyen kb. a 10K tempó... (4:46 lett ez a km)
-
Djuree
félisten
-
Aristeus
tag
Már nagyon régóta gondolkodom rajta, hogy kiírom magamból a futással (sporttal) kapcsolatos történéseket, annak ellenére, hogy nem vagyok írói vénával megáldva, de néhány napja megtörtént az elhatározás: blogot fogok vezetni róla.
El is készült az első poszt, szeretném veletek is megosztani, hogy mi történt eddig velem. A folytatásban pedig versenybeszámolókat, az általam végigcsinált edzések összefoglalóját fogom vezetni, esetleg cipőbeszámolókat, egyéb futással kapcsolatos élményeket, stb.
Olvassátok sok szeretettel! [link]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
Djuree
félisten
tudtok segíteni, bnőm olyan futónadrágot keres amin van szoknya is. most volt az aldiban de már nem maradt nekünk. ilyen 5000ft környékén keresünk.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Rarz
újonc
Sziasztok!
Sajnos egész eddig nem tudtam futni sérülés más sportból adódó sérülés miatt, de holnap már mindenképp megyek.
Valaki mondta, hogy ha esetleg telepítek Endomondo-t, írjam meg a nicknevemet. Szóval ugyanúgy Rarz mint itt is. -
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #7812 üzenetére
latod ebben erdemileg nem tudok segiteni,felmaratonokat egymas utan sosem csinaltam...800-1500m volt,de hosszabb nem...a rovidebb palyaversenyeknel a vasarnapi 800m utan a hetfoi konnyu atmozgato jott,kedden egy eles resztavos munka v. elesito versenyritmus (pl 2 x 500+300 keves pihenovel) szerda laza atmozgato,csut gyors eles,de nagyon rovid pl 2-3x200m rovid pihenovel versenyritmuson,pentek teljes piheno szombat-vas verseny
felmaratonnal viszont ha telen jo alapot faragtal akkor nem kell gyorsitot es elesito munkat csinalni,csak atmozgatni hetfon v teljes piheno,kedden mennek egy 4-6km progressziv tempot,kzdve 2km konnyu ritmus mondjuk mratonos tempod scc per kabe,2km felmaratonos tempod es 2km felkapva ahogy jol esik mondjuk 10K ritmusra v. a vegen meg gyorsabbra...szerda,csut,pentek ahogy keri a test de mar csak nagyon konnyu atmozgatot csinalnek 4-6km beszelgetos,csak h lerazza a pokhalot a labrol
-
concret_hp
addikt
-
gombi01
tag
jön valaki erre:
Futás a kastélytól a várig és vissza
mondjuk Deicide ? (Neked közel van.)ma kint voltam délben futni terepen szépen sütött a nap, de a szél... röptetett amikor éppen nem szembe fújt.
Annyi bírka rágta a füvet, hogy alig győztem kerülgetni a végterméküket[ Szerkesztve ]
-
gombi01
tag
kérdés:
verseny (maraton) utáni héten mit szoktatok tolni?
csak mert mostantól 2 hetente lesz 3 félmaratonom.
Egész héten kocogni kell takarékon a hétvégén meg tolni a versenyt??
Nem merek nagyon gyorsítókat futni mert lehet inkább kivesz mint hozzáad az erőhöz, mit mondanak a profik?"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #7809 üzenetére
nem lehet ezt is félironnal kezdeni egyébként, egyből a naggyal érdemes?
less qq more pewpew!
-
concret_hp
addikt
válasz Newboy911 #7808 üzenetére
úgy volt, hogy ha az izületek bírják, akkor idén de a futást többször is pihentetni kellett pont emiatt viszont most vasárnap nem fájt semmim, másnap simán elmentem focizni. viszont atádig már nincs sok idő... még a balatonman kenesén gondolkodom, de amit a +1.5 hónapon nyerek annak egy része kapsából elveszik a szivatósabb bringapályával
normális kajálás elég sokat számít + kell tolni vitamint meg ezt-azt, 2 doboz heavy dutyt betoltam már pl nyár óta...
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Newboy911
tag
válasz concret_hp #7773 üzenetére
@concret_hp
én 95 körülről indultam, mostanában 82 körül vagyok, bár ma a célban valószínűleg 80 alatt voltam (egész du eszek meg iszok ) de még azt néztem mostanság, hogy ironmanhez egy 75 körülre le kéne menni, ami vizsont már izom vesztéssel is járnaMikorra tervezed az ironmant ?
Én tavaly kezdet a futást, idén az úszás és a bicikli felépítése a cél.
De nagyon nehezen megy az 5-6 edzés hetente.
Mire rájöttem hogy nem is szedek szinte semmi táplálék kiegészítőt. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz deicide #7805 üzenetére
Nekem itt a befutóm , egyébként kicsit jobb kedvem lett, hogy megnéztem, hogy a tavalyi időmhöz képest 7 percet javítottam.
Próbálok megfutni majd egy 2 órás félmaratont siófokon, ott a legesélyesebb. Illetve a maratonnal még szemezek erősen, itt lenne az ideje, most futottam meg a 10. félmaratont és tavaly megvolt a 30km is a spar-on, úgyhogy meglátjuk még.
less qq more pewpew!
-
deicide
veterán
válasz Aristeus #7803 üzenetére
Súly és sebesség között nincs feltétlen szoros korreláció, szerintem ne fogyj már, ha úgy érzed, hogy jó így. Ha nekem 90 kilóval megy a 40 perc alatti 10km, akkor neked is menni fog ennél kisebb súllyal.
Pont ma látta egy kollégám a vivicittá befutómat (kék póló, fejpánt, az vagyok én) és beszélgettük, ha nem ismerne és egymás mellé állítana jó pár futót, biztos nem engem választana az alkatom alapján, hogy gyors vagyok.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #7803 üzenetére
igazabol a palyara koncentralok meg mindig,eles 400-at es a kozeptavokat ki szeretnem futni,annyira nincs kobe vesve a pontos ido,erzem en azt h mikor vagyok eleg gyors (azert 55mp alatti 400 mondjuk 40evesen megtartva az jo lenne)
a hosszabb tavokon 5K 16ala okvetlen,az nem is kerdes...10K-t nem is gondolkodtam 35ala?! a felmara pedig 1.17 kornyeke...1.15 ala azert meg eletemben egyszer be fogom futni,de majd csak ha mar erzem h lassulok rohamosan a palyara,akkor kitolom az edzeest hosszabb tavra
maratont NEM futok idore,max oromfutas teljesiteni,ugyenez vonatkozik az ultrakra is,azok raernek meg boooven
-
Aristeus
tag
válasz tomcica #7778 üzenetére
5K - eddig nem sikerül igazán jó 5K futnom soha, bennem maradt mindig. A legjobb időm egy 23:32; 27 °C-ban, párás időben. Azt hiszem ezen még lehetne bőven javítani. Álomidő (de azért küzdök érte, hogy meglegyen akár 5 év múlva majd), az bármilyen 20:00 alatti.
10K - rekord 49:42; Egy 42-43 perc körül már azt mondom, hogy nagyon elégedett lennék. Álomidő 40:00 alatt.
Félmaraton: rekord 2:06:52, ez is bennem maradt tavaly. De idén nagyon jól sikerült a téli alapozó edzés (szeretnék is majd egy összefoglalót írni ide róla) pulzuskontrollal, hamarosan megméretem magam ezen a távon, reménykedem a 2 óra alatti időben, aztán meg szép sorban jöhet minden évben -10 perc, egész 1:30-ig
+1: Két hete beneveztem az idei budapesti maratonra!
Szóval az idei fő cél egy teljes lefutott maraton lenne. 4 órás célidőt adtam meg. Remélhetőleg sikerül is összehozni októberben.Persze nagyon jól érzem magam most is a bőrömben, jók ezek a mostani rekordok is. Már az a tudat, hogy 107 kg-ról egészen 85-ig fogytam le, nyertessé tesz. Persze lehetne még fogyni egy 4-5-öt, hogy jobb legyek futásban, talán, ha még egy lapáttal rá tudnék tenni az edzésekre, vagy még egy kicsivel több időm lenne, de inkább a feleségemmel és a kislányommal töltöm az időt.
Egy a lényeg: Senki másnál, csak a tegnapi önmagadnál kell jobbnak lenned!@tomcica: Neked rekord tervek? Nálad hol a határ? Maraton, Félmaraton, 10K, 5K? Bár gondolom te inkább 3000 és 1500m-en tervezel.
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
raggg
senior tag
A tegnapi terves dologhoz: páran elég veszett időket írtak , nekem egyelőre a rekord 51 perc 10 km-en, úgy érzem még tudnék gyorsulni (olyan 4:50-es átlagig), ez egy "lendületesebb" edzésen mért 51perc volt. Érdekes módon 5 perccel jobb, mint amit előtte héten versenyen futottam. A terv idénre egy félmaraton, lehetőleg terepen, és jó lenne 1:50 környékén beesni a célvonalon. :-)
Viszont fegyelmeznem kell magam hogy ne vigyem túlzásba az edzéseket, tavaly kezdtem el rendszeresebben futni, mostanra már olyan 80 km megvan havonta minimum ez a duplája a tavalyinak, szóval érzem hogy nagyon felértékelődött a keresztedzés. Hálistennek szeretek bringázni, erősíteni is, sőt hamarosan szerintem rendelek egy trx-et is. :-)
ragklaatPS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest