Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz titetoyz #40699 üzenetére
Nekem 2x volt, akkoriban nem futottam még. A gyógyulás papíron 6 hét, ha komoly az ügy, inkább 2x annyi, de lehet több is. Az elsőt nekem műtötték 25 éve, de nem sikerült igazán helyretenniük, az a gyanúm, hogy nemcsak a külső szalag szakadt akkor, hanem a belsővel is gondok voltak, évekig érzékeny, meg duzzadt volt utána. A műtét helye meg időjárásbáltozásokkor még pár éve is csípett, meg égetett.
A második olyan 10 éve volt, akkor már nem szaroztak vele, megállapítták, hogy elszakadt, kaptam egy dunsztkötést rá, ‘oszt mondták, hogy 6 hét, ha jobban lesz, használjam nyugodtan. Na, az se 6 hét volt, mire sántikálás nélkül járni tudtam...Két és fél éve, januárban volt egy harmadik sérülésem (jobban belegondolva mindig a jobb lábam sérült), akkor már futottam, egy nagyobb kőre léptem rosszul, az nyomta meg a talpam. Annak a gyógyulása volt kb 6 hét, addig egyáltalán nem tudtam futni, utána is marhára figyelni kellett, hogyan lépek, mert ha belenyilallt, utána megint fájt egy darabig. Totális formavesztés, utána majdnem belehaltam egy 2:30-as félmaratonba, 175-ös pulzussal toltam végig, durva volt. Akkoriban volt kereken 2:00 óra körül a félmaraton pb-m. Ez januárban történt, február közepétől edzegettem, kb májusra sikerült visszaszednem az előtte meglévő formámat.
Sajnos nincs más megoldás, türelmesnek kell lenni, ha sietteted, csak ártasz neki...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
titetoyz
tag
Összeszedtem egy jó öreg bokaszalag szakadást... Semmi extra, jöttünk lefele egy dombról, aztán egyik pillanatról a másikra magam alá fordult a bokám, aztán összerogytam. Talán kicsit elfáradt az utóbbi hetektől/hónapoktól, bár kínosan ügyeltem a nyújtás,hengerezésre, satöbbi... Nem tudom mit tudnék ebből tanulni, tényleg figyeltem mindenre amire csak lehetett, nem nyomtam túl, cipőm se régi...
Azt rebesgetik 6hét a gyógyulás. Formának tutira lőttek, de vajon mennyire? Valakinél nem állt fent ilyen állapot? Kíváncsi lennék mire lehet számítani, mikor kezdhetek el futni, vagy ilyesmi....
-
Agony
aktív tag
válasz inf3rno #40693 üzenetére
Én is épp UB-n meditálok, mert a cégnél elkezdtek vele pingelni, hogy megint szervezhetnék céges csapatot. Igazából fennakadás tavaly se volt, de hogy a vállalt 5:30-6:00-ás tempókat nem igazán bírta egyik se, helyette inkább 8 perceset... az azért kicsit elszomorított.
Na meg aki feltétlen benne akar lenni a (10 fős) csapatba, aztán amikor szét kellett osztani a távot, nagyvonalúan vállalt 8K-t. .... de szép is a céges csapat!Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
válasz kk831228 #40695 üzenetére
ez egy ilyen cipos nap Jazz-em volt regen,az standard,tette a dolgat,mint egy Pega manapsag.Brooks-om sosem volt,a Green Silence regen nagyon jo hirben volt,meg par Pure modell a szeriabol.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
kk831228
addikt
Na ba.. a meg vettem 2 cipőt, egy Jazz-t meg egy pureconnect - et... Akcijós volt mindkettő... A pure-ra kivancsi leszek..
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #40691 üzenetére
Azt hittem ezeket lerázod azzal, hogy "nem vagyok én cukorból" Nekem az UB esett legutóbb annyira szarul, hogy évekig nem mentem. Jövőre talán nevezek a 2021-esre. Érdekes volt, mert a végére úgy éreztem magam, mint akit begyógyszereztek. Teljesen kába voltam, gondolkodni meg nem nagyon tudtam. Lehet a fáradtság, passz.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #40686 üzenetére
"Low grade EVA foams dry up and become hard over time. Most good shoes today, however, (those that sell for $80 or more) contain high grade foams in their mid-soles that will store well in a cool, dry environment and show little or no deterioration over a couple of years. They will, however, deteriorate with age, just like any other product made of foams and textiles. Runners often buy three or four pairs of a favorite shoe near the end of its shelf life and run comfortably in them over the next couple of years."
Szóval elvileg a drága cipőkben bírnia kell a habnak még a sok éves tárolást is, mert jó minőségű. Olvasok olyat is, hogy valaki 8 éves Saucony-t szedett elő, és olyan érzésre, mint az új cipői. Szal ja, műpara. Talán sok éve még nem voltak annyira jó minőségű habok, aztán azért mondják, vagy passz. Bár nem kéne a gyártóknak ötleteket adni a tervezett elavulásra.
A gélre mondják még, hogy el tud öregedni a cipőkben. Gondolom megkeményedik, vagy ilyesmi.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #40689 üzenetére
dehogynem, a 6oras 3 tagu valto amit multkor mentunk az annyira fajt,hogy oda egy darabig nem megyek meg az UTT-n volt annyira melegem (es ugy elszallt a pulzus az utolso 1ora futasnal) hogy valszeg egy darabig azt se eroltetnem szoval vannak dolgok
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy anyag függő is, passz. Nem tűnik annyira reálisnak, hogy a saját súlyától összeessen x év után, de majd utánanézek, hogy mi az igazság.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
igen,en is hallottam mar ilyet,de van par regi cipom es eddig nem volt gond veluk
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #40685 üzenetére
Az csak műpara, és az új, teljes árú modellek vételére ösztönző burkolt reklám, hogy egy futócipő álltában is veszít a párnázottságából? Elöregszik a műanyag hab és keményebb lesz vagy nemtom. Ilyesmiről hallottam már. Az a Kinvara is ott állt min. 5 évet valahol. De lehet, hogy a biciklis topikban olvastam valami hasonlót a külsőkről.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Kozben megjott egy Saucony Kinvara 5 (rikitos zold noi) + Saucony Outlaw.Ezek valami regi raktarban lehettek v outlet,mert zsir ujak,de kozben az outlaw-ot mar 5-6eve nem gyartjak,a Kinvara is 10-es modellnel tart mar.
Kinvara 5 elso par lepesre nagyon a regi 1-2-es modellekre hajaz (ami jot jelent) konnyu,parnazott,porgos,nincs tulepitve 4mm drop joban leszunk
Outlaw--ot apamnak vettem,o sokat setal,turazik ugye ez felmagas,az alja a Saucony Peregrin-bol szarmazik rendes terepcipo.Meglepo de jol lehet benne futni,persze a bokat total fogja,akit ez zavar annak passz.
33euro es 30euro + osszesen 3euro posta innen Szerbiabol.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
na ez erdekel(marmint h neked mukodik-e majd),a 122cm kb jo is,habar nekem a kotelem lehet 160-180cm oszesen + 122cm az mar lehet picit hosszu,na de a kanyaroknal kell csak ugyelni,mert akkor ugy fordulok,mint a csuklos busz
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #40682 üzenetére
Végül megpróbálkozok egy ilyen rugalmas bungee kötéllel: (kb. 2 perc utántól van)
https://www.youtube.com/watch?v=cvMMHNPopqs&feature=youtu.be&t=121Csak 122 cm hosszúságút és "super heavy" ellenállásút rendeltem, ami kb. 30 kg-ra nyúlik ki teljesen. A gumi 9-10 kg, plusz az aszfalt súrlódása ami visszafogja, így ezzel tuti nem járok úgy mint a rugalmas vontatókötéllel, ami nagyjából az első 3 másodpercig volt rugalmas, amíg elindultam.
Szerintem ez már el fogja nyelni a gumi pattogását, de majd megírom ha sikerült lepróbálni.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #40677 üzenetére
Igen, a rugalmas rész a trükk, itt árulják amúgy:
https://www.trailtoes.com/product-page/custom-tire-trainer-ii-systemStart with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
4:48-tol a gumis resz
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #40674 üzenetére
azt annyira erosre csak az utolso 4hetben csinald a celverseny elott.A szokasos edzesheten eleg 4:40-45 es inkabb legyen 8-10db,jolesoen faraszto,de nem az a faj es befordul a szemed a koponyadba feeling! A piheno ugy jo,ha a pulzus leesesehez kell kis seta akkor mehet a seta is,az okes.Verseny elotti 4het az mas,ott nincs seta,de precizebb a piheno is.
-
tomcica
Topikgazda
En a palyan huzom,az mint a smirgli :P es neha a toltesen (tiszai gat) ott dongolt foldes-fuves,ott konnyebb.Van egy salakos resz ahol az 1000m-et csinaltam,ott a legjobb huzni,gondolom betonon 4:00 lenne amo salakon 3:45-50 volt.De ennek ugyse az a celja a normalis edzesciklusban,h gyors legyen,hanem h erot epotsen.Arra meg jobb ha nehezebb
-
tomcica
Topikgazda
amit latok h mas,az h nagyobb a gumi,simabb az aszfalt :) a kotel mas,az lesz a titok,van ott egy rugalmas betoldas.
Na de amikor en ezt eloszor lattam egy kenyai edzesen (szinten youtube) ott sima nejlon madzaggal direkt csomora kototte a derekra...az hardcore :P engem nem zavar ha pattog,kulonben ha 1000m intervalok mennek vele 4perc alatti tempon nem pattog,mondjuk az eddig csak egyszer csinaltam UB elotti utolso elezeskent,az ugy fajt h azota meg nem tudtam ravennem magam,de erik mar ;) az 50x200m emelkedo is hasonlo dolog (100x100m ugye hasonlo edzes azt sokat csinaltam,de a 200-ak kikeszitettek)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #40669 üzenetére
Ok, köszi, akkor a hosszabb résztávos edzéseket lazítom kicsit a lassabb pihenőkkel, a rövidebb, gyorsabbakat meg feszítem rövidebb pihikkel. A 6-8x1000 R500 amúgy szokott menni 4:30 körül, de azért tud fájni a végére. Az 5-6. gyors után már azért egy fél percre bele szoktam sétálni, mielőtt továbbkocogok, hogy normalizálódjon a pulzus.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #40671 üzenetére
Lassan. Az a titka a mennyiségnek. Ezzel együtt is jön némi gyorsulás, akkor is, ha nem is figyelek rá. Azonos terheléssel kb 20-30 mp-cel gyorsabb vagyok, mint tavaly ilyenkor. Persze közben lement háromezer, meg még párszáz km. Amúgy a 400 most sem lett meg, de így is kemény hónap volt, 300 körül szoktam lenni csak amúgy.
Elvileg heti két ‘gyors’ edzés van, általában hosszú intervallummal, vagy résztávval, 1k alatti intervalt szerintem vagy 2 éve nem futottam. Ehhez van még két hosszú hetente. Néha megkeverem, és összevonom az intervalt, vagy a hosszabb tempót a rövidebbik hosszúval, mint pl ma. Többi vagy regeneráló laza, vagy ami jólesik. Heti egy pihenőnapot szoktam tartani, az kell. Ezzel együtt az utóbbi időben nekem is feltűnt, hogy egészen kemény dolgokat is meglepően hamar kiregenerálok. Nyilván a fokozatos terhelés, meg a viszonylag alacsony tempó sokat segít.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Agony
aktív tag
Gumis megoldások után kapirgálok a neten, de úgy látom nem csak Tom húzza maga után a negyedik kereket.
https://www.youtube.com/watch?v=Kx5Nla6KDK8
Érdekes, hogy a nőnek nem ugrál úgy a gumi mint nekem meg Tomnak és meg is találtam a szettet amit használ. Kemény 30$-ért árulják USA-ban, remélem postáznak Magyarországra.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #40667 üzenetére
Ja, az a havi 400 nagyon sok, 1 hétnél tovább nem bírnám azt a mennyiséget. Több edzésed van egy nap, vagy hogyan tolod?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #40665 üzenetére
Sosem futottam még 3k résztávot. Inkább 200 és 400 volt a jellemző, a hosszabbak meg inkább piramis vagy fokozó jellegűek voltak, amiket körpályán futottam. Próbáld meg a 4:45-öt, hogy bírod e. Szerintem még nem, de úgyis érezni fogod. Lehet ugyanebben a tempóban egyben 10k-t is futni, annak a végén érzed, hogy van e még benned annyi, hogy még egyszer lefusd ugyanazt... Én lehet, hogy csütörtökön összekapom magam, és tolok egy 5k PB-t körpályán. Igazából fogalmam sincs, hogy mi a PB, mert ami van endomondoban azt 16k részeként futottam elég erős lejtőn. Arra 4:13-at ír, az most szerintem még nem menne, de egy 4:15-4:20 közötti pace-el megpróbálkoznék. Meglátom még, nem nagyon van időm mostanában semmire, azért nem erőltetem ezt az utazgatásos edzést. Pont elég itt helyben futni.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
igen az a 3 x 3-5km de lassabb piheno legyen akar 6:00 is okes,az ugy jo...ahogy kozelitesz a versenyhez kezded gyorsitani a pihenot (egesz 5:30ig) illetve rovidited 500m majd 200m,az mar fuzi ossze
Kulon napon csinalj 4:45-50-es ismetleseket pl 1000m (oda 400m laza pihenovel)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #40664 üzenetére
Érdekes, meg nem fordult a fejemben, hogy meg kéne lepnem magam valamivel, de ha már így mondod. Vannak olyan terveim idénre, hogy Hajag kupa első hely 8km-en, és ha mákom van, akkor nem lesznek itt igazán jók vagy mind 16k-n indul, és a 4:15, amit jó eséllyel tudok majd addigra talán elég lesz az első helyhez. 1000km van még betervezve idénre, ha nem sérülök le. Igy, hogy gyakorlatilag csak augusztustól futok még pont beleférhet. Jövőre 2000km és 4 perces ezrek a cél 3-5km-en. Ezeket mind könnyen el tudom engedni, nem tragédia, ha nem jön össze, ha meg igen, akkor örülök neki. Az egyedüli, ami most fontos, hogy minden nap meglegyen az 5k. Ebből nem engedek jégesőben sem, amíg a lábam bírja. Amúgy köszi! :-)
Buliban hasznos! =]
-
kk831228
addikt
400 km... Egész évbe nem futok annyit...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #40663 üzenetére
Ne viccöjjé’ mán, nekem az a 4:25-ös tempó 5k-n éppenhogy meglett. Volt vele munka, rendesen beleizzadtam, és egyáltalán nem biztos, hogy csak úgy meg tudnám ismételni.
Ma viszont meló után elindultam még futni, kicsit szaporáztam, hogy még az eső előtt meglegyen, de aztán nem eredt meg, úgyhogy kicsit kihúztam a kört. Lassítani viszont így már minek, szóval lett egy új félmaraton pb-m. Igaz, hogy csak 7 mp lett a javítás, de a hajnalban kelés, és meló után, éhgyomorra, frissítés nélkül (vizet sem vittem, nem sütött a nap, csak kellemetlen szél fújt) nem olyan rossz az az 5:09-es átlag. Főleg a vasárnapi 30k, meg a tegnapi 1 órás 12k után. A szeptember végét így is ellazáztam, kimaradt zsinórban 3 nap, így az utolsó hét csak 55k lett, 20 km hiányzott pedig már csak a havi 400 km-hez...
Lassan kezd összeállni ez az 5:00-s félmaratoni tempó amúgy, hát még ha fegyelmezetten be is gyakorolnám résztávokon... 3x3-5k, közte 5:30-as 1k pihenőkkel elvileg ok lenne, nem? Mehetne talán a gyors rész 4:45-4:50 körül is, vagy csak éppenhogy csússzon be 5:00 alá, ha a félmaratonon is ez a cél?p
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #40663 üzenetére
Beiktatsz egy lazabb hetet (amiben esetleg setaval felcsereled a futast! marmint egy 10-20%-at) es epited tovabb...persze az erosites,nyujtas,hengerezes,ha kell jegeles es/vagy melegites (aka rhideg/meleg tusolas) stb. MINDEN NAP menjen A test csoda egy dolog,lehetseges ujra formaba hozni,ujjaepiteni.FEjben is fontos hogy pontos celjaid legyenek,a jovobelatoak is es pillanatnyi mikorcelok is (napi rendszeres hengerezes es nyujtas,heti rendszeres X szamu edzes stb.). Tudatositsd magadban minden nap,heten,honapban hogy mit ertel el,ne csak egy bizonyos jovobeli 5K PB lebegjen ott,az is kell,de az odavezeto lepcso es ut FONTOSABB,hiszen az csak egy szam.(persze minden rendes futo tudja,h egy ilyen szam mit is kepvisel epp).Itt az elso unneplesed ideje 200km-es honap,szep munka lepd meg magad valami aprosaggal es megyunk tovabb
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #40662 üzenetére
Nem jött helyre, mindig fáj, húzódik, bedagad, ropog, stb., de olyasmi nem volt az elmúlt 2 hónapban, ami miatt ne tudnék futni. Ez azért örömteli. Nem hittem volna, hogy lehetséges az alapján, ami előtte volt, és most is bizonytalan, hogy bírom e 3 vagy 4 hónapig. Majd az idő eldönti. A legtöbbet szerintem az jelenti, hogy tomcica ajánlása szerint inkább többször futok kevesebbet, illetve ezek nagy része regeneráló 130-140-es pulzussal. Ezerszer gyorsabb így a regeneráció, mintha csak minden másnap futnék hosszabbakat. Rendes edzés szinte alig van, a vasárnap dupla táv, a csütörtök meg gyors, kb. ennyi. Nem tudom ez a 200 mennyire tartható, előző héten 53-at futottam, és úgy tűnik, hogy sok volt a térdemnek, és jobb visszavenni heti 40 körülre. Próbálgatom a határaimat. Sokat most nem emelek szerintem a távon, max heti 45-ig, inkább azon változtatok majd, hogy keddre is beteszek egy gyors edzést. A kondi most olyasmi, mint 2 éve volt a komolyabb kihagyások előtt, 5k olyan 4:25 min/km-el megy, nem egy nagy szám, de a kicsinek is örülni kell. :-) Ha tudom tartani a mennyiséget, és nem sérülök le, akkor még akármi is lehet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nálam változó. Póráz nélkül vagy ez van, amit mondasz, csak én nem térek ki, hanem lazán elfutok mellette a másik sávban, vagy az van, hogy mászkál az út körül és rám se bagózik, vagy oda jön szimatolni, esetleg jön velem pár méteren. Mindegyiken látszik, hogy nyugodt kutyák, nem érdekelnek túlzottan függetlenül a súlytól és nagyjából a fajtától is. Pace-t vissza szoktam venni 5:30 alá (meg legtöbbször amúgy is akörül futok), aztán annyi. Ami idegesebb vagy általában nyugodt, de van már története, pl menhelyi kuvasz, stb., azt szinte kivétel nélkül pórázon viszik. Néha van, hogy 30 kilós kutya elkezdi húzni a 12 éves gyereket utánam, de nálunk ez is valami divat jelenség, úgyhogy nem törődök annyira vele. Amíg súly van rajta, addig úgysem ér utol. Annak idején én is így toltam a hasonlóan méretes kutyánkkal. Ez ami a napokban volt azért röhejes, mármint az egész kutya ilyen 5-10 kilós idegbeteg valami apró fehér fajta volt, a gazdája meg úgy gondolta, hogy póráz nélkül rám engedni az úgy oké, mert hát apró. Konkrétan ugatva elállta az utamat, úgyhogy meg kellett szakítanom az edzést, aztán amikor mondtam a nőnek, hogy fogja már meg a kutyáját, akkor még neki állt feljebb. Aztán persze szó szót követett. A helyzet odáig fajult, hogy már ilyeneket mondott, hogy kinyír meg hasonlók meg még utánam ordibált egy sort. Gondolom félt, vagy passz. Tényleg nem tudom, hogy miért ennyire degenerált. Csak a törvényt kellene betartani, vagy ha megkérnek valamire, akkor legalább megcsinálni. Nem csodálom, hogy a kutyája úgy viselkedik, ahogy, a gazdájára ütött. Sajnos én elég sokáig tudok rágódni az ilyesmiken, ma is rossz szájízzel mentem el edzeni emiatt. Pár nap, aztán elfelejtem, ha meg újra megjelenik, akkor újra kiosztom vagy csinálok képet, aztán feljelentem az önkormányzatnál. Elvileg 5-150 pénz a bírság póráz nélkül sétáltatásra, és 200 körül van kóbor kutyákra, gyakorlatilag ha nem ütöm a vasat, akkor elsikálják az ügyet, de legalább megpróbáltam. Egyszerűen már belefáradtam. Ez van meg még egy másik fazon, akinek hasonló a stílusa kutya tartás terén és ki szokta engedni a háza előtt az utcára a kutyáit, hogy terrorizálják az arra járókat. Ez már legalább a tizedik eset, hogy összetalálkozok vagy velük vagy a kutyájukkal az elmúlt években mióta a környéken futok. A többség normális, de mindenhol vannak ilyen rohadt almák, akik csak a pénz bírságból értenek, másból nem nagyon. Volt még pár helyen, hogy kijöttek a háztól a kutyák kergetni, de elég csak határozottan elindulni feléjük meg rájuk szólni, hogy takarodj vissza, hogy visszamenjenek. Nekem még talán az is belefér szökőévente egyszer, ha épp járnak be kocsival, aztán elszabadulnak, de ez a fajta szándékos nemtörődöm magatartás már nem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Pá
addikt
válasz Vertigo18 #40642 üzenetére
Első alkalom még érhető, de hogy másodjára is mentetek, az már abszolút a te hibád.
Ha valaki szeretne jönni én általában megkérem mondja el az utolsó 3 futását (pace, km) + esetleg 1-2 keresztkérdés és ebből már ki is derül, hogy van-e értelme együtt futni. Általában nincs. (pedig nem vagyok egy nagy szám).Viszont sokkal trükkösebb, amikor a friss csajodnak kezded magyarázni, hogy ekkor meg akkor nem érsz rá, mert futás van. És erre kitalálja, hogy majd jön veled, mert milyen jó, hogy legalább edz és úgy is együtt lehetünk. Azt persze nem gondolja végig, hogy neked mi a jó abban, hogy 1.5 perccedl lassabb pace-n futsz fele akkora távot és a sok szüttyögés miatt 2x annyi időt elbaszol az egészre...
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz inf3rno #40656 üzenetére
Érdekes, én jellemzően azt tapasztalom, amikor földúton futok a keréknyomban, hogy szemben feltűnik a kutya. Kb 50 méternél megáll és néz bambán, ahogy közeledek. 40m, 30m, 20m, 10m... semmi, csak néz és liheg. Aztán amikor 1-2 méterre vagyok, inkább én térek ki a gazba és futok el mellette. Kutya meg csak néz, mint aki be van szívva. Másik verzió ugyanez, csak nem áll meg, hanem végig komótosan sétál felém.
Ilyen 10-15 kilós kisebb kutyák főleg, amiken azért csúnyán át tudnék gázolni.Ha a gazdi nem figyel és hívja magához, akkor kb 10-ből 9-szer ez van.
Egyébként a sima gázspraykre azt mondják, hogy sokszor le sem szarja a kutya. (még nem kellett élesben tesztelnem). Paprika spray elvileg mindig hatásos, de az meg illegális.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
félisten
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #40655 üzenetére
Na ez szimpatikus. Nálunk is bevezethetnék ezt a rendszert. A kutya adóval is teljes mértékben egyetértek, ha valaki költ a kutyájára, akkor talán jobb eséllyel foglalkozik vele. Ez a felé futás azért bonyolultabb. Nekem úgy tűnt, hogy a legtöbb kutyának nem gond, ha 1-2 méterre elfutok mellette, bár erősen sebesség függő is, hogy mit élnek meg támadásnak. Ha tényleg közvetlenül feléje futok az más, attól megijednek. Szóval szerintem a többség különbséget tud tenni a kettő között.
Közben nekem meglett a 200-as hónap. Egész pontosan 200.73 km, 15,454 kcal, 19h:36m:01s. A movescount szerint 200.9 km, 13330 kcal, 19:35 h. A következő nem tudom milyen lesz. Holnap lehet elmegyek a BSI-sekkel futni 10k körül, de lehet, hogy nem érek vissza rá, mert műtétre fuvarozok valakit.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #40654 üzenetére
Nekem nem kell mondanod, 20 éve mindig volt kutyánk, palotapincsitől labrador-vizsla keverékig mindenféle. Most két pici van, mondjuk az egyik öreg jószág már, meg foga is alig, a másikkal meg épp kutyasuliba járunk. Errefelé amúgy is jobban neveltek a jószágok, főleg azért, mert amelyik támad, annak a gazdájáról a gatyát is leperlik, a kutya meg automatikusan besorolódik veszélyes kutyának, ami többszörözi a kutyaadót, ami amúgy is drága, és kötelező oktatást von maga után kutyának-gazdinak egyaránt. Kóbor kutya kategória meg itt nem létezik. Ezzel együtt kutya mellé érve mindig lassítok, óvatosabban kerülöm, akkor is, ha a gazdája lábhoz hívja, és leülteti, (ami a sztenderd eljárás, ha futó, kerékpáros jön), mert tudom, hogy nem szeretik, illetve konkrétan támadásnak élik meg, ha valaki futva közelít feléjük.
p
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #40652 üzenetére
Valahogy úgy. Azt kell nézni, hogy mennyire figyel rád, és mennyire a gazdájára, ha ott van az illető. Mennyire tűnik nyugodtnak. A kisebb kutyák hajlamosabbak az agresszióra úgy általában. Ennek több oka is lehet, vagy genetikailag ilyenek, vagy méretet próbálnak kompenzálni vele, vagy általában gyerek pótléknak veszik őket, elkényeztetik őket és nem szabnak korlátokat nekik. Sokszor azzal érvelnek a gazdáik, hogy aprók, és nem tudnak nagy sérülést okozni, és ezzel el van intézve miért nem nevelik a kutyát vagy miért nem kell póráz a neveletlen kutyájukra. A dolog szempontjából az ok szinte mindegy. Ránézésre látni, hogy mennyire nyugodt egy kutya, és ha az, akkor nem fog támadni, maximum odajön megszagolni vagy ilyesmi. Ha falkában vannak már problémásabb, de nekem is volt, hogy kóbor kutyák kergetőztek, aztán utánam futottak. Az egyik német juhász volt, a másikra nem emlékszem, szóval nem annyira aprók. Tök aranyosak voltak, egyáltalán nem akartak bántani, csak este volt, és a forgalomra voltak veszélyesek. A nagyobb gond a ház elé kiengedett házőrzőkkel van meg a fent említett póráz nélküli sétáltatókkal, ahol igazából a kutya sétáltatja a gazdát és ő irányít.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz Chuck Norris #40650 üzenetére
Amelyik kutya ugat, az nem harap! Ez egy hatalmas bölcsesség, és biztosan igaz is, mert amikor tele van a szája, és épp marcangol, akkor max morogni tud, ugatni nem!
p
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #40650 üzenetére
Végülis ez is valami. Mélyebb vagy magasabb lesz tőle a hangja?
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
válasz inf3rno #40647 üzenetére
20 mg. töltősúly alatti gázspré bármikor lehet nálad... Az megint más kérdés, hogy ha történik valami, akkor hogyan vizsgálják... A lényeg, hogy a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot ne tartalmazza.
Vadászboltban kapható. Ott el is mondják szerintem.
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Corpuscle #40645 üzenetére
Könnygáz meg paprika sprayket nézegettem, de csak személyesen lehet őket venni, ezért meg nem utazok több órát, meg elvileg be is vannak tiltva, vagy valami ilyesmit olvastam régebben. Az ultrahangra azt mondják nem minden esetben használ, de lehet kipróbálom. Elvileg nem drága. Este egy kicsivel jobb a helyzet, mert lámpával el lehet vakítani őket fél percre, aztán kereket oldani addig.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #40644 üzenetére
Résztávoknak van csak értelme ekkora különbségeknél oda-vissza vagy körpályán, ilyen hosszú tempós futásnak nincsen, mert valaki úgyis elhúz. A Dalacinra meg kellene valami probiotikum, mert tuti kinyírta a bélflóráját vele. Még akár komoly baja is lehet, pl Clostridium difficile fertőzést össze lehet szedni így és utána másokat is lefertőzhet vele. Jobb is, ha nem sűrűn találkoztok mostanában.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Corpuscle
őstag
-
Vertigo18
addikt
válasz ígyvanferi #40643 üzenetére
Dalachint szedett egy hétig, szerintem még az hajtja... De nem ez a fontos, hanem hogy ha ÉRZI, hogy még gyenge, akkor minek jön? Ragaszkodik hozzá! És semmi értelme.
Jó, nem mondom, összeszedtem magamat a végére, azért nem olyan rossz az a 4:45-ös átlag 16 km-en... Csak megint felb@szta az agyamat már az elején... De most okosabb voltam, csak két kilit hagytam elúszni és otthagytam.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
ígyvanferi
addikt
válasz Vertigo18 #40642 üzenetére
Jól értem, hogy most is f.sott? Igaz most a futás előtt és nem közben végig az erdőt, de akkor is. El kéne menjen legalább egy gasztroenterológushoz.
Utálom a futásaimat máshoz igazítani. Amikor nagy ritkán valakivel futottam együtt, aki ráadásul tudtam, hogy lassabb nálam, akkor direkt a töklaza hosszabb futást irányoztam elő magamnak, ahol hót'mindegy volt, milyen a tempóm. Mire elfutottam hozzá, meg aztán onnan haza, az plusz 5 km, úgyhogy a mennyiség is összejött.
Egy másik cimborámmal futok még néha együtt, vele főleg versenyeken, az a tempónk pedig szinte hajszálra ugyanolyan, úgyhogy aki épp jobb formában volt, az húzza a másikat pár másodperccel erősebb tempón. Így lett ősszel 10K-n pb-m például.
Amit ti csináltatok, annak tényleg semmi értelme nem volt már először sem ebben a formában. Vagy te engeded el a tempót, meg a távot és mész vele, vagy inkább hagyjátok a közös futást. -
Vertigo18
addikt
Most azért rutinosabb voltam és a harmadikban elhagytam. Ami az igazán vicces volt, hogy ugyebár a harmadikban már ki volt csúszva a 5:20-ból is. Akkor utánam szólt, hogy fut majd, amíg tud, aztán, mikor fordulok, visszafelé majd csatlakozik. Akkor mondtam neki, hogy visszafelé is tartani fogom az ötön belüli km-eket, mert ezek az 5:20 felettiek nem sokat érnek, erre csak bólogatott. A "pálya" 8.4 km. körül fordult, elindultam visszafelé, olyan 9 körül járhattam, amikor láttam az egyenes végében, hogy jön felfelé. ekkor már 4:45 alattiakat mentem, észrevett, megfordult (neki 7km-e volt ekkor) és elkezdett vágtázni visszafelé, de úgy, hogy kellett 2km, hogy utolérjem és elkezdett jönni velem. Meg is dicsértem, hogy ez a km., amit most közösen mentünk (bár 3-mal kevesebbet ment már eddigre, mint én) egy jó, erős 4:36-os, fasza lesz... Erre megfingott és lemaradt... Azt nem értem, hogy amikor meglátott, megfordult, akkor minek kezdett el rendes tempót menni, ha nem bírja? Semmi értelme se volt! Amikor beértem, akkor minek jött velem 4:30 alatti km-t? Hogy utána meghaljon, mert nem bírja? Nem értem, hogy ha rosszul van, előre le van fektetve, hogy MIATTA csökkentem a tempót, amire rábólint, akkor miért nem tartja? Vagy minek bólint rá??? Ő se fejlődik, meg ha vele megyek, akkor én se, semmit se...
Egyszerűen nem értem a palit...
De megmondtam, hogy akkor most egyszer elég, menjen egyedül párat, majd novemberben újra mehetünk együtt.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
Vertigo18
addikt
Nah, akkor ma, a tanácsotokkal ellentétben úgy gondoltam, hogy adok még egy esélyt a kollégának. Ráírtam, hogy 10kor futás, előtte érdeklődtem, hogy meggyógyult-e, ilyesmi. Azt írta minden okés, mehetünk. Azért a múltkoriból okulva leírtam, hogy 16-ot akarok futni, olyan 5 percen belüli km-eket, de ha jön ő is, akkor mehet az 5:15, esetleg nagyon szélén az 5:20-as pacek is. Azt mondta, rendben...
Elfutottam hozzájuk, ami 510 méter és ott jött az első pofon, hogy nem várt kint a kapuban... Utálom megállítani az órát (szerintem, ha valaki hosszabbat fut és nem résztávozik, akkor szelfi, vagy fénykép, vagy pihi, esetleg f0sás miatt ne állítsa már le a stoppert, hát a versenyen se állítják le, ha kiáll...), így már ekkor mérges voltam, hát még amikor VÉGRE 10 óra 07 perckor kijön az ANYÓSA, hogy a társam mindjárt jön, csak f0sik... Hát, marha jó... 10:10kor el is kezdtük, a második km-en nagyon zihált, éppen csak 5:14 lett, ezért kérdeztem, hogy biztos menni fog? Persze, és mosolyog, hát mentünk tovább... A harmadik km. felénél már 5:24 volt a részidő, így mondtam neki, hogy elég is volt és otthagytam... Még mindig nem értem, hogy ez mire jó neki, de most már megfogadom a tanácsotokat, erre a néhány versenyre inkább egyedül készülgetek, majd kocogunk télen együtt, amikor inkább a mennyiség számít...Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Never79
tag
Gratulálok mindenkinek, aki tegnap futott.
2. maratonom 3:55 lett. PB, de kicsit csalódott vagyok. 26 környékéig nem sokkal előttem voltak a 3:45ös iramfutók, de aztán jött a meleg a rakparton, 33 pedig már nem is esett annyira jól. Végig z2es zóna teteje/z3 alja (nekem 158-162). Tudom több van bennem, de ez most így jött ki.
Lubics Szilvi edzés témához. Maráz Zsuzsival van egy interjú a Sparthatlon után(plandutances) . Heti 10-12 órát fut, kedd-csütörtök iramjátékos max 2 óra, szerda-péntek regeneráló 1 óra. Szombat-vasárnap egymásra épülő hosszúak. Heti 150 km szokott lenni a max a futása. Szóval szerintem Szilvinek is hasonló, de ez egyéntől is függ. Az interjúban kiemelték, hogy Zsuzsi nagyon gyorsan regenerálódik, kedden már valószínű fut.
-
norby_42
aktív tag
Pont ma indult meg utánam két puli, szerencsére fiatalok voltak, a határozott fellépés segített. Nem volt rajtam öv, de érezhetően felment a pulzusom...
Eat pasta, run fasta
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ma hosszú volt. Menet közben döntöttem el, hogy 10 helyett most 13k lesz, és átmentem két faluval odébb. A végén beleraktam 3k iramjátékot ilyen 3:30-4:30-al 50-500m tereptől függően. Az volt most a szisztéma, hogy nagyjából síkon megküldöm, emelkedőn meg lejtőn meg megy tovább 6:00 körül. A végére egy kicsit elkészültem már, a 3:30-ból 4:30 lett. Nem volt kellemes na, egész nap amúgy is fáradt voltam kicsit. Levezetésnél pont belefutottam valami picsába, aki rám engedte a kutyáját, az volt a betetőzés. Még szerencse, hogy az ilyen kis tacskó méretű lábtörlőket kellő határozottsággal meg lehet félemlíteni. A nőnek is volt stílusa elkezdte nyomni, hogy mi van, félek ilyen kis kutyától. Mondom attól félek, hogy rálépek, aztán eltörik a gerince. Ettől teljesen bepörgött, de annyi esze továbbra sem volt, hogy megfogja a dögöt, ha már irányítani nem tudja a kutyáját, mert nem neveli, és a póráz is derogál neki. Annyira utálom az ilyet. Szerencsére csak 1-2 ilyen idióta van itt a környéken, a többi vagy póráz, vagy uralja a kutyát. Nem az első kutyás esetem, és már rohadtul unom. Van még egy ház, ahol rendszeresen kiengedik a két kutyát az utcára, azoknál már érik a fényképezés meg feljelentés, volt már többször, hogy rám támadtak, ment az ugatás meg a vicsorgás, de még harapásig eddig nem fajult a dolog. Ti hogy vagytok a kutya témával?
Buliban hasznos! =]
-
-
bandus
veterán
válasz tomcica #40624 üzenetére
en is borzasztoan meglepodtem, nem is terveztem nezni a maratont aztan nezz oda pedig bevallom en mar leirtam mr. kenny b-t naggggyon nagy respekt ezert az eredmenyert, de azert orulok, hogy nem dontotte meg kipchoge rekordjat. ugyanakkor szerintem a mostani ineos 159 utan kipchoge meg fog versenyen rittyenteni egy nagyon komoly idot jovore
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
norby_42
aktív tag
Én a heti hosszút futottam, hegyre fel, frissítés nélkül, ahogy kell...
Útközben legeltem egy kis szőlőt, de így is teljesen elfogytam a végéreEat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
Engem meg az egesz het "ert utol",holnap extra laza lesz,de gyanus h meg kedden se megyek semmi kopkodoset ma folytattuk a haz tatarozasat delutan,a hosszu delelottre betette a pontos az idegrendszernek
-
Agony
aktív tag
válasz concret_hp #40622 üzenetére
Úgy látom akkor nem csak engem viselt meg a meleg és a folyamatos szél a rakparton. Bár én a kényszeres hídon szaladgálást se élveztem sokkal jobban.
-
tomcica
Topikgazda
Ha a meleg miatt jott a gorcs,akkor a sotablettaval lehet kiserletezni legkozelebb.
concret_hp - hirtelen azt hittem 2:35 lett a maraton,mondom is magamban,hogy na ez mar azert oda van teve,ahogy azt kell
-
tomcica
Topikgazda
válasz danielsz #40621 üzenetére
Hallod bele-bele neztem,ahogy epp birtam,30km kornyeken mar azt hittem megint kiall Bekele,ahogy oly sokszor,de ma osszekapta magat rendesen van felenk egy mondas: "aki egyszer bajnok,az mindig bajnok" na ez jutott eszembe.
-
félisten
válasz concret_hp #40622 üzenetére
3:32:58 nálam. PB (a tavalyi 3:38 volt).
Nagyon jól bírtam erővel, de masszív görcsöt kaptam mindkét vádlimban 34 körül, onnantól folyamatosan variálnom kellett. 1:42 körüli FM, 2:27 alatti 30k.
Meleg volt nagyon a végén.
Örülök neki.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
concret_hp
addikt
bp maraton legnagyobb pozitívuma nekem máról, hogy volt annyi eszem, hogy 30km-re neveztem, nem maratonra
utolsó 10km volt igazán jó, amikor már kisütött a nap és szembeszél is voltbecsorogtam 2:35 alá, de ha van még 12km az nagyon sz@r lett volna már
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
Berlin youtube angol stream,feltavnal vannak epp
-
borix
őstag
válasz parandroid #40613 üzenetére
Azért nem akartam lekicsinyelni a teljesítményt.
A 23:28 idő az nagyon ígéretes nincs olyan messze a legendás Scott Jurek 2 győzelmének is az idejétől.
Van egy ilyen ultra futónk és ha folytatja az elkövetkező években bemegy 23 óra alá.
Az más kérdés ha betolnák pénzel, szponzorokkal ezt az ágat is és a kenyaiak ráállnának tömegesen a távra mit lehetne kihozni időben. -
Peterhappy
őstag
Viccet félretéve Emvy nem járhat messze a valóságtól. A futás optimális esetben nem egy költséges hobbi.
Oké, egy jobb cipő 20-30k, egy kiemelkedőbb ruha (nadrág, pár póló) szintén (és akkor még kabátról nem beszéltünk), de ezen felül max. óra, esetleg táska, ami jó, ha akad.De 15K-ért már találsz használható cipőt, s futsz egy rövidnadrágban, és pont. Ennyi kis túlzással tényleg bárkinek beleférhet. Sokszor úgy érzem (pl. magamon), hogy inkább időt nehezebb rászánni, semmint pénzt. De a futás épp emiatt is szép; ha egyedülálló vagy, azért megoldható, ha gyerekes, akkor sem lehetetlen megtalálni a lehetőséget heti 2-3*30-60 percnyi futásra.
És a futás tipikusan az a sport, amit ha alázattal és mértékletességgel űz valaki, nem csak, hogy a rabjává válhat, de szinte konstans fejlődést, és így sikerélményt is jelenthet. Aztán ha istenigazából beszippantott a miliő, akkor már szabhatod, nincs visszaút
És mindig van hová tovább fejlődni.
Hány sport van, ahol hatvanévesen akár többre lehetsz képes, mint negyvenévesen? Ahol a 77 éves német bácsi aTopiklakók nagy részének fityiszt mutathat a három és fél órás maratonjával?És ha szintet akarsz lépni - és megteheted - csak ("csak") időből kell sokkal többet rászánnod, esetleg költesz ruhára, hogy télen ne a négy fal között kelljen futnod (kivéve, ha olyan paranormális tevékenységekben utazol, mint Tommacska)
Kérdésedre a válsz: Szerintem kb. emiatt.
Úgy hiszem, mi magyarok fejben nagyon erősek tudunk lenni. Egyre kevesebben, de akadnak még ilyen adottságú, készségű honfitársaink.
Kreatív, és igen kitartó nép a miénk - nézzük csak meg, hány magyar (származású) Nobel-díjas van. Hányan járultak hozzá Hollywood felemelkedéséhez, vagy akár a futball aranykorának eljöveteléhez?
Azt hiszem az egy főre jutó olimpiai aranyérmesek száma is talán csak egy (európai?) országban magasabb, mint nálunk. -
Zoty4
őstag
Holnapra mindenkinek kalappal!
Szerintetek holnap lehet futni a margit szigeti rekortanon, vagy a verseny miatt le lesz zarva? -
félisten
Holnapra mindenkinek sok szerencsét!
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Amúgy pont ezen gondolkoztam, hogy mi lesz, ha a politika ráfordul a futásra.
Csapatsportok, amikben korábban világszinten voltunk, már erősen köhögnek (kézilabda, vizilabda, hoki, kosárlabda, fociról ne is beszéljünk), birkózást, judot, boxot már sikerült a polirikához dörgölőzve kicsinálni, evezősöknél sincs minden rendben, úszók körülnis egyre rendszeresebbek a balhék, az ‘elitünk’ meg most rákattant a fitnessre, meg a futásra, lassan övék az összes nagyobb rendezvény, szervezet, és ha valahova beteszik a lábukat, abban nincs sok köszönet.
p
-
parandroid
félisten
Azért ha a bringás topikot, meg a stravás ph!-s bringás közösséget megnézed, durván népesebb, mint a futóké. Az autós topikról ne is beszéljünk. Nincs ezzel gondom amúgy, a bringa is egy jó sport.
p
-
-
vans?
őstag
válasz Peterhappy #40604 üzenetére
Szerintetek miert ilyen jok a magyarok az ultrafutasban?
hábm bábm
-
inf3rno
nagyúr
-
Agony
aktív tag
A nőit pedig Maráz Zsuzsanna nyerte! De ha jól láttam az első 15-ben 6 magyar végzett.
-
tomcica
Topikgazda
-
Peterhappy
őstag
válasz Never79 #40584 üzenetére
Hatalmas siker a legendás görögországi Spartathlonon: a 246 kilométeres versenyen huszonnyolc magyar futó indult, és talán mondhatjuk, a legszebb álmokat is felülmúlta a szereplés, hiszen kettős magyar siker született – az első helyen Bódis Tamás ért a célba, a második pedig Csécsei Zoltán lett!
Cikk: nso
-
inf3rno
nagyúr
Hullottak, mint a legyek, közel 80%-os páratartalom volt 35°C-hoz éjjel egykor. Érdekes, már 10k-val a vége előtt megmondtam, hogy melyik nyeri. Kicsivel zsírosabb volt a lába, mint a többinek a négyes élbolyból, és úgy tűnt, hogy rajta kívül mindenki hulla fáradt. Nekem evidens volt, hogy simán lenyomja őket, a riporterek meg mindenki másra tippeltek csak rá nem. Tolni kéne tippmixet, vagy hol lehet ilyesmire menet közben fogadni. :-) Amúgy nagyon nagyot ment a csaj, már ahhoz képest, hogy milyen körülmények között kellett futnia. Olyan 3:40-el tolta az élboly végig, aztán ment pár 3:20-at és a többinek esélye nem volt... Ilyet se sűrűn láttam, hogy a combjukra locsolják a vizet, nem fejre, vagy ilyesmi. Lehet nekem is ki kéne próbálni versenyen, mert fejre, mellkasra durván sokkolni szokott.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
M4 sport női maraton vb. Doha (Katar) 35 fok, magas páratartalom így éjfélkor. Milyen lehet nappal?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Inkább vergődésnek nevezném, mint futásnak, amikor 5 percenként meg kell állnia. Félmaratonnál nekem 10-12 és 17-18 körül szoktak lenni holtpontok, ha vannak. Ha 15-höz szoktál, akkor esélyes 17 körül neked is. Érdemes néha tesztet futni, hogy kiderüljön elfogysz e. Ha igen, akkor glikogént kellene kitolni. Szerintem ha néha futsz 20-25k-t, akkor megszokja a szervezet, de annyira azért nem vagyok otthon a témában, versenyen mindig tolom az ISO-t minden frissítőpontnál, aztán akkor viszonylag ritka az ilyen gond. Ha eszek egy kis rizst vagy ilyesmit előtte, akkor az is adja közben a cukrot. Ettől függetlenül van, hogy elfogyok, de az inkább keringés miatt, meg általában ha 20 fok felett megküldöm verseny tempóban, akkor túlmelegszem egy idő után, és elszáll a pulzus.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jövedelem