- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
válasz tomcica #101797 üzenetére
Igen, ez az egy cipőm van jelenleg. Az volt a terv, hogy ebből veszek még egyet, most már eléggé lement az ára.
Elég nehezen találtam megfelelőt, a nagy lábujjam valahogy furán felfelé áll, a legtöbb cipőben ami egyébként jó méret lenne hozzáér a felső szövethez.
Közben összeszámoltam, olyan ~400km van benne. Ha a cipő oké, akkor valószínűleg a terhelés túl nagy a térdemnek. Következő hétvégén akkor jobban megfigyelem, milyen távnál kezd el fájni, és akkor egyelőre az lesz a vége egy darabig.
MZ/X
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #101794 üzenetére
Ez meg nem eleg hideg ahhoz,hogy a cipo habanyaga valtozzon majd fagypont korul esetleg.
Egyetlen cipodben futsz aprilis ota? Vagy van masik is a rotacioban? Erdemes 2-3 cipovel operalni.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
INTELligent
senior tag
válasz tomcica #101750 üzenetére
Mindenkinek koszonom!
tomcica: koszonom! Meg az a szerencse, hogy emeletes agyam van , ill. ma megyunk a Feketeerdobe csapatepulesre. Amennyire lehet, en csak pihenni fogok (es vegre nem kell a tobbiekre varni, mert most en leszek lassu ).
Tegnap az lemaradt, hogy celbaeres utan vagy 5 percig olyan szinten elontottek az endorfinok, hogy ugy vigyorogtam mint egy idiota. Akkor mar tudtam, hogy lesz meg masik.Alg:
Peterhappy: wow, igy meg inkabb le a kalappal , en nem is tudom elkepzelni, hogy hogyan lehet 2+ oraig Z5-ot tartani.bandus: hatalmas gratula! Szerintem en teged meg nem kovetlek Strava-n, ott mi a neved?
futakazi: nagyon szeeeep!
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, kis segítséget kérnék cipő ügyben:
röviden, többször nekiálltam már futásnak, valami mindig közbejött, ami aztán kisebb-nagyobb szüneteket okozott. Kb április óta futok rendszeresen, nagyon figyelve rá, hogy "kicsiket" lépkedjek felfelé, elsősorban edzésidőben, heti megtett távolságban. Nem vagyok túlsúlyos, 40 elmúltam már viszont, nagyrészt betonon futok. Jelenleg heti 2x6km és 1x8,5-9km-t. Tartom magam az ajánlóhoz, gyűjtöm a kilométereket (ez jelenleg 50p/9km, ~150bpm az első 30-35 percben, utána már emelkedik, 155-160 edzés végére).
Sajnos a térdfájás kezd visszatérni futás közben, utána rendben van. Év elején nulladik lépésként elmentem egy futóboltba, órákig próbálgattam a cipőket, végül egy Puma Velocity Nitro 3 lett a kiválasztott. Lehetséges, hogy hideg időben nem működik már olyan jól a csillapítása?
MZ/X
-
xy.zsolt
őstag
-
veterán
-
Troy.
addikt
-
futakazi
újonc
Sziasztok!
Én is behúztam ma a Spar maratont. A tavalyi után most az volt a cél, hogy vagy az akkor épp 4 óra alatti időmet lazábban meg tudjam futni, vagy jól megfutva legyen szemmel láthatóan jobb az időm. Úgy éreztem, az elmúlt hónapok felkészülése jól sikerült. Az utóbbi 2 hétben agyaltam is rajta sokat, hogy biztonsági játékként utazzak a 4 órás iramfutókkal, vagy álljak bele, és menjem a saját tempómat.Végül az utóbbi mellett döntöttem - mint kiderült, jól: jó 10 percet javítottam az eddigi maratoni PB-men; az már csak a ráadás volt, hogy úgy éreztem, most ez nem is vett ki belőlem annyit. (Tudom, egyesek erre azt mondják, hogy akkor nem volt rendesen megfutva... )
Ahogy látom, mostanában sorra dőlnek az egyéni rekordok errefelé - szóval a jól odatett munka, meg a fórum húzóereje megteszi a hatását!
Mai ráadás 2: a maratonra koncentráltam, úgyhogy ha egy-egy eseményen félmaraton futottam idén, csak az volt a kritérium magammal szemben, hogy 2 órán belül legyen, külön nem görcsöltem az idő miatt. A maraton után a Garmin viszont meglepett azzal, hogy ez egyúttal egy félmaraton PB-t is hozott az ő nyilvántartása szerint (nyilván nem olyan acélosat, mint a fórum krémjéé, de nekem oké). Ha ő mondja...Viszont ránézve a mai futásom számaira azért megakadt a szemem azon, hogy a Garmin által belőtt pulzuszónák alapján majd 90%-ot a Z5-ben voltam. Szóval vagy ő tud valamit rosszul (igen, be kellene már állítanom vagy megméretnem, hogy is áll ez nálam), vagy - gondolom - kicsit túlpörgettem magam. Érzésre nem, futás közben nem voltam úgy, hogy végem van.
Úgyhogy a következő fél éves célnak nekem jó lesz az, hogy végre tanuljak már meg ALACSONY pulzuson is futni, először is lazákat. Próbáltam, de valószínűleg én is frusztrált vagyok egy idő után a "tötymörgéstől". De majd tanulok tőletek.[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #101765 üzenetére
Köszi a beszámolót, nagyon nagyot fejlődtél az idén
(Bár csodálkozom, hogyhogy senkit nem húztál most be a célba? )[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
xy.zsolt
őstag
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
bandus
veterán
megspórolom magamnak a struktúrát, és lemásolom a tiédet
szóval én egész héten faszán aludam, 90+, minden garmin mutató az egekben. tegnap betöltöttünk pizzával és a futás előtt reggeliztem is egy diós csigát + kv, odafele egy cukros redbull. szerencsére Máté barátom felajánlotta, hogy fut velem, így a privát pacerem is megvolt.
3 kört futottunk, a taktika szerint 4:35-4:30-4:25-öt céloztunk meg tempónak, de úgy, hogy a Zsófi által megadott pulzuslimiteken belül maradjak. ez annyira nem jött össze, nagyjából végig a 4:25-4:30 range-ben mozogtunk, bármiféle kilengés nélkül.
olyan óriási holtpontontom nem igazán volt. 7-8 km-nél és 12-13-nál megborultam kicsit fejben, nem tudtam elképzelni, hogy ezt a tempót végig bírom. de az órára nézve jól álltunk és a pulzus sem igen szállt el. frissítést a tegnap esti és ma reggeli ch bevitel miatt nem toltam túl. egy fél literes soft flaskba kevertem tailwindet, azt nagyjából megittam. ezen tempónál már nem esik jól az ivás.
az utolsó forduló még pont két km-re volt a céltól, ott kezdtünk el gyorsítani, a 20. km egy kicsit lett gyorsabb, 4:25 körül, az utolsó pedig 4:16. itt már nem akartam megváltani a világot, csak nem elcseszni az előnyt, amit felépítettünk. az utolsó 400-500 méter nagyon fájt, baromira beszúrt az oldalam, de elszenvedtem magam a célig különösebb lassulás nélkül. a hivatalos idő 1:34:26 lett, ami az 57. helyre lett elég összetettben. az 1:40-es céllal vágtam anno neki a felkészülésnek, amiből titkon egy 1:35 lett. jól kell célt tervezni, akkor nem érhet nagy csalódás
cipőnek a saucony endorphin speed 4-et vittem, de nem vagyok vele boldog. hol a jobb, hol a bal talpam fájt, és ráadásul a jobb lábamon elcsúszhatott valami, mert ledarálta a lábujjaim, tiszta vérhólyagosak lettek. pedig ez a rövidebb lábfejem, így nem tudom mi okozhatta ezt, a cipő mérete rendben van.
érdekességképp a legutóbbi félmaratonommal összehasonlítva, az 1:47:xx lett tavaly szeptemberben:
nekem most 2-3 hét lazázás következik, aztán visszatérünk terepre nov 24-én vár még egy naszály trail rám, jövőre meg remélhetőleg még néhány 50 km körüli verseny."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Peterhappy
őstag
válasz Chuck Norris #101767 üzenetére
@Tom, Tisn: koszonom
IronManen sokkal jobb volt a no vs. ferfi arany, itt alig akadtak holgyek.
Baaaar volt azert egy-ket csinos futolany itt is. Uuu es tegnap, akitol atvettem a rajtszamom, huuu csodaszep voltMost megneztem, picivel 25% alatti volt a nok aranya. Rosszabbnak tunt.
-
tisn
addikt
válasz INTELligent #101740 üzenetére
ugyes, gratu
-
tisn
addikt
grat, porogtel rendesen.
-
veterán
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #101766 üzenetére
Nem panaszkodhatnak a csajok,jut rajuk eleg ferfi
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Hujjuj massziv gratulaaa pulzus alapjan ezt jocskan kimaxoltad szoval jar a
kekszcsiga
Gratula mindenkinek aki ma versenyzett...irjatok azert,ha nem mas egy rovid beszamolot,vagy csak akar annyit hogy X:XX ido, jo xar lettThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
Gratulálok, gyorsabban meglett ez neked mint gondoltam, kezicsókolom!😀
-
Peterhappy
őstag
Na ezt elbénáztam, szkúzi.
-
Peterhappy
őstag
@Bandus: JAjjj, ne már, eszméletlen szépet futottál, nagyon sok munkád van benne, tessél szépen beszámolni róla, én már most alig várom!
Szokásommal ellentétben megpróbálom nem bő lére ereszteni. El sem fogjátok hinni, hogy én írtamNever mindMivel kedd késő este neveztem be a Maratonra, nem volt elég időm rástresszelni. Porcikám nem kívánta az egészet soha (azt is ezerszer megbántam, hogy beneveztem), de az elmúlt két hét PB-i alapján éreztem, hogy jó formában vagyok, adtam egy esélyt a dolognak (főleg, mert nevetséges áron tudtam nevezni).
A hetet így lazábbra vettem, szénhidrát bevitelre is próbáltam figyelni, meg hát az alvásra is, de amíg szerda és csütörtök este magamhoz mérten meglepően jól aludtam, péntek-szombatra visszatért minden a régi kerékvágásba, 56, majd 55 pontos (Garmin pontszámítás) alvásokat sikerült abszolválni, ami meg még magamhoz mérten is pocsék.
Lényeg, reggel kialvatlanul, ráadásul éhgyomorra sikerült kimenni a rajtra - Peetta elvitt, ezúton is köszönöm
Patrikkal találkoztunk, Chuck Norrissal sajnos most elkerültük egymást.Nagyon sokat agyaltam azon, milyen taktikával fussak.
Jo az a Z3teteje annyi,hogy kb 15-20perc utan legyen ott a pulzusod,szoval azt javaslom Z3kozepen kontrollaltan fuss az elejen,es amikor mar lement a start utani adrenalin,meg nagyjabol elhelyezkedtel a mezonyben,akkor finoman beallsz a Z3tetejere.
Fm-nel meg bizonyos szintig el lehet az elejet futni,de maratonnal ez naaagy hiba.Inkabb legyen negativ split,es majd a masodik fele gyorsul.
Nagyon sokáig Tomcica szavai jártak a fejemben, de volt egy olyan ötletem is, hogy meghúzom az elejét, jöjjön össze egy FM PB, utána meg megyek, amíg bírom.
Aztán az élet megoldotta, annyira fáradtan indultam el, hogy úgy döntöttem, ignorálom a pulzusadatokat, úgyis magasabb lesz, mint szeretném - akkor meg már inkább fussak egy jót, nemde?Három kimondatlan célom volt:
- sub1:30 félmaraton
- sub 3:10 (realitás szerint 3:15) maraton
- élvezzem a futástTomi haverommal indultunk, úgy gondoltuk, beállunk 4:15-re és azon megyünk végig. Nem sokkal a rajt után Peetta beért minket, egy darabig együtt mentünk, hármasban, az szuper volt. Aztán Tomi meglépett, én meg úgy döntöttem, megpróbálkozom az FM-mel, míg bírják a lábacskák, és sajnos szép lassan lehagytam Peettát, aki azért jóval értelmesebben futott, mint én.
A tempót meglepően jól, és meglepően sokáig tudtam fenntartani. Egy idő után nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam reggelizni (sem időm, sem kedvem nem volt), de frissítettem becsülettel minden ponton, hol vizet, hol ISO-t ittam, a vége felé egyszer magnéziumot is, kálciumot is, és ment egy sótabi is.
Négy gélt lőttem el (ha már maradt IronManről), 18km-nél, 25km-nél, 31km-nél és 36km-nél. Mellé az utolsó frissítőpontokból kettőnél toltam szőlőcukrot is.
Szóval a tempót sokáig bírtam, de aztán megzuhantam. A Margit-szigetet nagyon nem élveztem, az onnan kivezető feljárón pedig sorra hullottak el az emberek. Ugyanúgy 27km-nél zuhantam meg, mint Ráckevén (ott a hőség miatt).
14km-ig elég jól tartottam magam (1:00), 28km (2:00), a totyogós rajtnak hála így elég kiegyensúlyozott lett a futás kétharmada. A vége aztán nagyon nem. Az utolsó tíz kilométeren minden km után újraszámoltam, beférek-e 3:10 alá, ha már csak öt perces km-eket megyek, főleg mert fogalmam sem volt, a szervezők mérése alapján hol tarthatok.
Végül sikerrel jártam, az utolsó két-három kilométerre még az örömfutás is kezdett vissza-visszatérni, és még az időeredmények is meglettek; SparMaratonék 3:09:09-t mértek, a Strava 3:07:07-t. Bő 42 percet faragtam az eddigi legjobbamból
És még a taktikám is bevált, belefért a futásba egy 1:29:57-es FM is. Nem mondom, hogy nem centiztem ki, de sub1:30, szóval egy szavam nem lehetHát ennyi. Egy élménynek remek volt, de nem hinném, hogy jövőre visszatérek. Itthon Feleségem házi sütésű kakaós csigával várt, és mielőtt még megkapnám, hogy mindig a hülye kakaós csigám - most volt pizzás és fahéjas is
@Tomcica: Van benne Z3 is! Maradhat?
Sajnos az órát majd' egy perccel később állítottam le - de azt hiszem ezzel együtt tudok majd élni.
Egy fotót tudok csak hozni (elfelejtettem fotózkodni, pedig kivételesen belefért volna).
Kint voltak az IronManes szervezők, készült közös csapatkép a hasonszőrűekkel[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
koszi, bar sajna az idozites nem a legjobb, Peti futasa mellett ez eltorpul de majd irok valami beszamolo-felet en is. a legutobbi felmaratonom 1:47 volt tavaly szeptemberben, a pb meg talan 1:45 vege. szoval ezzel most nagyon boldog vagyok
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Alg
veterán
Kakaoscsiga fanoknak: 90 dekas croissant es pain au chocolat, szenhidrat toltesnek
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
--Robi--
kezdő
válasz jimpo #101758 üzenetére
Nézd, mindenki más habitusú. Nem tartom magamat óraműnek. A legtöbbször élvezetből futok, nem azért, hogy letudjam, nem bakancslista, hogy ez is letudva. Már változtattam az elmúlt hetekben, pihenőnapot is beiktatok. Keith Richards is tudta, hogy a narkó, alkohol nem jó, mégis nyomta, ő ilyen. Aztán öreg korára változtatott. Arról meg fogalmad sincs, hogy miért futottam így, ezt nem írom ide le.
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #101755 üzenetére
hogy ne tapossa minden nap (mert kepes ra)
Az a helyzet hogy már az egész fórumot átolvasta szerintem. Az összes hozzászólást!Ha azokból nem maradt meg a buksiban, akkor nem találok szavakat.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #101746 üzenetére
Nem hát, te 3:20-akról beszéltél. Igaz rövid résztávokra gondoltál.
Részletekben lefutom ilyen tempóban ezeket, csak egyben nem. Azért összefűzve nagyon más. Nem szakadtam bele fizikálisan, csak 170 fölé ment a pulzus 6km után, innen már tudtam.
Tom csak megerősített, hogy tényleg sok volt. Lassítok, ennyi.
Meg az nem úgy van, hogy ész nélkül toljuk, mert jönnek a sérülések. Volt már húzódásom, nem hiányzik. Cipőfüggő is nagyban. A Sauconyban úgy lesérült a sarkam, hogy alig bírtam reggel menni. A gyorsabb Pumában meg semmi. Most kategorizálom be a cipőket, hogy melyik mire. Egy biztos a Pegasus 39 semmire.Ez így van. Egymás után 4 gyors nap. Tegnap 2 sorban. A rekord 6 körül volt, aztán húzódás több helyen. Régen ugyan ez a lassúkkal orrvérzésig, jöttek is a kilométerek, csak az Oscar nem. Abnormálisan nyomtam, mert annyira élveztem. Nem baj, ha van figyelmeztetés. Szétszórtság van, meg hurráoptimizmus.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz jimpo #101751 üzenetére
Én csak arra céloztam a HR témával, hogy végre nem megerőltető számomra az a tempó....tavaly még kűzdősebb volt.
Holnap pont egy ilyen 6x1000/500 vár rám....és az avg HR minimalizálása a főbb cél még most sérülésből visszatérve, nem a max tempó kifutása
Versenyről nincs most szó....ezzel is kezdtem a hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz jimpo #101751 üzenetére
Elbeszeltek egymas mellett kicsit, Zsolt arra ertette,hogy milyen pulzuson tortenik az epitkezes
A versenyen nem erdekli ot se a pulzus,megkuldi es ramegy az elso helyreAbban egyezek veled,hogy felmeron es versenyen oda kell csapni mindent IS...kulonben nem nevezhetjuk felmeronek es versenynek (lasd Peterhappy langyibandi FM PB-jet,az nem felmero abban booooven maradt meg,szoval az alapjan nem lehetne az edzes tempokat se beallitani,mert az elejen csak kocogott).
Viszont Pepe/Robi ne kuldje meg a hereket minden nap,mert konnyen a rehab csoport aljan talalja magatThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101746 üzenetére
De nézd csak meg a HR-t a sub4 1000m-eken...annak tudatában, hogy 185-190 között van amúgy a max-om.
Ez így részben tiszta, bár nem mindegy hol kell nézni. Mert én nem látom.
Mindenesetre ez is akkor érdekes, ha ennél gyorsabb tempót is tudsz taposni.Mert úgy egyébként egy versenyen, felmérőn nem ez számít. Hanem hogy odacsapod-e amit oda kell vagy sem.
Az "időeredményt" nem fogja érdekelni hogy neked mennyi volt a pulzusod, ahogy az sem hogy megborultál-e közben vagy sem. Szétsavasodva, ólom-lábakkal futottál vagy sem. Mi fáj éppen és hol, mennyire, bírod-e szusszal satöbbi...
Csak az a lényeg mennyi idő alatt érsz A pontból B -be adott távon.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #101748 üzenetére
Koszi a beszamolot,en innen ugy latom ez elso maratonnak pont jo volt alaposan pihend ki,felenk ilyenkor 2hetig semmi workout sot mivel az a sipcsont nyavagjott palne. Addig ne is fuss lazat se,amig nem erzed,hogy kipihented (2-3nap ?!)...rovid seta az viszont mehet (amikor mar tudsz normalisan jarni...lepcsoket azert keruld ).
5-10perc mini seta napi nehanyszor,hogy ujra es ujra elinditsa a verkeringest,ugy gyorsabban regeneralodik. Egybe hosszu setat nem javaslok,az itt tobbet art,mint hasznal.
Laza uszas,bringa szinten jo
Egyel,aludj,erzelmileg toltodj ujra....megcsinaltad..majd mesz tovabb es kesz kolyok vagy meg,vaaaan idooooThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
válasz bandus #101715 üzenetére
Hat ha ez volt a rosszul idozitett szenvedos, akkor milyen lehet egy bombaforma? 1:34:xx grat itt is!
Maratonistaknak szinten gratula - en az utobbi 3 napban Parizsban gyujtottem tavot, gyalogos varosnezes + futasok szerintem boven 100k felett lett az osszes tav…
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #101741 üzenetére
xy.zsolt: aaaaa, nem gondoltam, hogy ennyire hasznalhatatlan (a 10k-mat eleg jol belotte). Az a vegen a szembeszel volt (lasd alabb)
jimpo: lehet, igyekeztem amennyire lehet, ugy szervezni a dolgokat, hogy jo legyen (ezert is aludtam mar itt penteken, mert az elso nap uj helyen gyakran rossz alvas szempontjabol).
Robi, tomcica:Na es akkor kovetkezzen a reszletesebb beszamolo:
- Szoval ket napja borzasztoan alszok, amire tegnap meg az is rajott, hogy ahol szobat vettem ki, a tulaj este 11-kor hivogatott, mert nem tudtak a vendegek bejonni (ez van amikor nem jo kulcsot ad az ember...). De igy legalabb felorankent ettem egy harapas csokis csigat . Azt a triatlonok soran kitapasztaltam, hogy jobban birom a sok kajat meg a start elott. Ma is ez volt, kb 6:15-kor keltem, es meg fel oraval a 9-es rajt elott is a harom bananomat majszoltam.
- Azt tudtam, hogy deli szembeszelunk lesz a Duna mellett.
- tomcica tanacsat skerult atultetni gyakorlatba, az idegesseget atkereteztem, es vegtelen motivacioval alltam rajthoz (BME-s voltam 5 evig, ennel jobb helyszin nem is lehetett volna az elso maratonomhoz). Rajtnal az adrenalin felnyomta a pulzusom 170-ig (nem az iram dobta meg), ugyhogy igyekeztem kontrollalni magam.
- Ha minden igaz, akkor irtam, hogy a mult vasarnapi utolso hosszun elkezdett fajni a sipcsontom, es nem igazan talaltam a gyorsabb fokozatot. Egesz heten mindig fajt valami, amivel tanacsotok alapjan nem foglalkoztam, mondvan csak a fejem jatszik velem. Ezt amugy sikerult is, es fajdalomerzet nelkul indultam ma.
- Ez viszont tartott kb 2k-ig, utana mindket sipcsontom elkezdett fajni, es ez ment kb 10k-ig.
- Utana pedig bejott a GI distress, pedig aztan se gyors nem voltam, se nem ettem degeszre magam (az elso gelem 14k utan ettem).
- Valahol a Margit-szigeten kenytelen voltam egy egeszsegugyi megallot beiktatni, mert sok volt a folyadek), itt volt egy melypont, mert mire elmult a GI distress (~26k korul), akkor meg beszorult a levego...
- 30k korul keszultem fejben a feltavra, hat ott is volt, mert mire minden megszunt volna, a futomuvek kezdtek el panaszkodni, a jobb csipom innentol a vegeig fajt; a talpaim ennyire nem voltak veszesek, de azert sajogtak
- a Parlament elott igyekeztem megindulni, de nem tartott sokaig, a szembeszellel fejben nem tudtam mar mit kezdeni
- az utolso 2k viszont oromfutas volt: a Szadasag hidrol lefele majdnem kibicsaklott a bokam a villamossinen, de utana a BME mellett el meg tudtam huzni (ebbol is latszik, hogy fejben voltam keves), es meg egy celsprintre is maradt bennem (akit le akartam elozni, szepen felkapta es elottem haladt at a celon).Szoval borzaszto volt, johet a kovetkezo .
Majdnem megszakadtam a nevetestol, amikor meglattam a (kakaos) csiganak oltozott motivacios osztagot .
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jimpo
senior tag
Gratula neked és mindenki másnak is
Simán lehet jobb lett volna, ha normálisan tudsz aludni előtte.
Egyébként az a 14-15 perc Maratoni időn nem "fáj" és kér annyival több erőt mint Félmaratonon. Na ott már durva!--Robi--
tom azt akarja mondani, hogy ne spekulálj. Elfutod-e vagy sem, nekünk oly mindegy.
Csapd oda a heréket ha úgy van és akkor kiderül mi a a sok, vagy kevés!A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
válasz --Robi-- #101743 üzenetére
Én most nem készülök versenyre ....és mikor legközelebb fogok akkor is 3000m-re. Én azért futom az ezres résztávot sub4-en mert végre ott tartok fejlődésben 10k távon, ami ezt túledzés nélkül is engedi. De nézd csak meg a HR-t a sub4 1000m-eken...annak tudatában, hogy 185-190 között van amúgy a max-om.
Szerintem én nem mondtam, hogy fusd 4:00 tempón az ezres résztávokat max álmodtad[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz --Robi-- #101743 üzenetére
Ha 4:20 a celtempo,akkor elfutod bizony oket naaagyon gyorsra
Erdemes ilyenkor egy fullos 10km-t kiporgetni felmeronek,es ujraigazitani a celt. Lehet mar kinotted a 4:20a-t
Persze nem annyival,hogy 3:XX-re porgesd az ezreket,azt majd ha 39:XX-es 10km felmerot futsz akkor lehet.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
--Robi--
kezdő
Én meg sebességtúlfutásba kerültem(nyelvújítás nálam!).
Valamit nagyon elnéztem, de a hóhányó Zsolti is adta a lovat.
Tehát, a fartlekeket jóval gyorsabban futottam, mint kellene. A résztávokról már nem is beszélve.
Számtalan edzéstervet megnéztem a neten, meg a tiédet is előkapartam a mappából. Azokban bizony nem az áll, hogy a versenytempó alatt kell futni a hosszú résztávokat.
Ugye 4:20-ra készülök. Erre 4p és 3:50 körül húzok bele az ezrekbe. 400-on meg 3:40-3:30.
Ahogy olvasgattam a céltempó sebessége legyen a hosszú intervall(1000m). A rövid legyen annál gyorsabb, jelen esetben a 400.
Jó, a karbon Pumában vidáman repülök 4perceseket, szerintem résztávban alá is bemegyek, de ez most lényegtelen.
Amit csináltam az a 4 perces versenytempóra készülés lenne. Nemdebár?
Az 1000m-re 6-os szériára értendő.
Most tegyük tisztába ezt, mert megint elfutom.
Jó, Zsolti alálő ennek rendesen, de ő versenyre készül. Én csak fejlődni szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
--Robi--
kezdő
Elismerésem! Hamar felhoztad magad ilyen jó időre, egy ekkora távon.
-
xy.zsolt
őstag
A garmin race predictor-ral ne foglalkozz Nekem pl most 2h40m-t ír maratonra ....ami kb korcsoportos világrekord
A strava adataid is igazolják a mondást, hogy "35k után kezdődik a maraton"
Első maratonnak bárki elfogadná az elért eredményed .....gratulálok![ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
A Garmin által prédikált 3:03 nagyon messze volt, két nap rossz alvás, az első 10kn sípcsont fájdalom, meg egy hiányzó fokozat. 3:17:28 lett a vége. Köszi mindenkinek a szurkolást és a tippeket, valamint tomcicanak az edzéstervet.
-
xy.zsolt
őstag
válasz jimpo #101738 üzenetére
Hát, én sem bírtam 10percnél tovább nézni .....most nemrég ismét rápróbáltam, de esélytelen
Ma könnyű napom volt.....még kigyorsítások sem voltak a végén.
Délután core és csípőerősítés, full nyújtás, lazítás és egy nagyon laza kocogás maradt hétzárásként. A Chicago maraton alatt meg is lesz.... azt legalább élvezhetően közvetítik hozzáértők.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101736 üzenetére
Botrány hogy ilyenek zavarnak!
Edzel te rendesen? Ugrálózz egy kicsit és nem lesz itt semmi probléma.
Engem nem zavar, mert nem nézem. Inkább lassan készülök egy hosszúra, fel is veszem az Endorphin PRO 2-t.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #101726 üzenetére
Nem lesz azzal gond,amig van eleg heti minoseg addig mukodni fog nalad beszelunk itt 4:30-tol gyorsabb munkarol.
Minimalis maszatolas kell ettol lassabb sebessegeken,epp csak a regeneraciot szolgalva.
Te mashogy epitkezel.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #101724 üzenetére
Nem veszes,nalam ugye augusztus elejeig 2800km csurgott ossze,mert meg mindig nem mertem visszapakolni az osszes edzest futasra (cserebe volt benne intenziv amennyit csak elbirt a futomu,de szinte minden laza km futas helyett evezes volt )
Viszont az utobbi 10het alatt 1600km-t pakoltam,az allando faradtsag mar eltunt,kezd is feleledni a test persze minimalis intenzitas,ovatosan epitem ujra a tempot.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #101722 üzenetére
Attol fugg mik a terveid a 2025-os evre,az a fedettpalyas 3000m az nem ker mennyiseg novelest (sot elezesnel csokkentes lesz,cserebe intenzitas noveles).
Viszont ha gyorsabb 10km,vagy valami miatt megbokrosodsz es felmaratoni tervek lennenk,akkor kelleni fog magasabb heti km.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #101719 üzenetére
Hétfőn elérem az idei 2000.km-t.....szóval ha ilyen heti mennyiségeket futok jövőre is akkor 2025 végéig kitart a mostani garnitúra minden tempóra. Az LN2 akár 2026végéig is ...azzal már óvatosan bánok mert a sérüléseim idén csakis annak használata közben jelentkeztek.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz --Robi-- #101720 üzenetére
Adios Pro szeriarol olvastam,hogy brutalis km-t elbirnak szoval ha ugy nezzuk,akkor lehet nem annyira draga,mint a tobbi karbonos versenycipo.
Superblastot is vennek,csak felenk nincs..ami volt az meg mind 200 euro felett.[ Szerkesztve ]
-
--Robi--
kezdő
válasz tomcica #101717 üzenetére
A Superbalst inkább gyorsakra való. Az a Puma nagyon jónak ígérkezik, a Magnify 2-t váltja szerintem.
A Magnify 2 is nagyon jó és kiválóan gyorsul. Nem egy helyen olvastam fórumokon, amit én is tapasztaltam.
A MagMax ugyan az a hab, csak több van belőle.
Nem csoda, mert a Novablastok habja vaskosabb.
Én régen innen vettem. [link]
Ennél olcsóbb nem lesz, mert eleve drága cipő.
Nekem meg tudod mi kellene nagyon? Az Adidas Adizero Adios Pro 3.
Na, az mindenhol piszkosul drága, kijött a 4 és még mindig.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz --Robi-- #101716 üzenetére
szeeep futas
Igen listas nehany Adidas a Boston 12 (ha learazzak,mert felenk meg mindig 140euro) a Takumi Sen 10 (ha vegre talalok 40-es meretet normalis aron) valamint az SL Evo (ha majd kaphato lesz).
Ja,berendeltem nemetbol egy Adidas SL2-ot 99euro,de csak majd decemberben er ide,ha jon haza az ismeros,eees vegre sima fekete (persze noi).
Amugy a cipolista ezek mellett:
Asics Trinoosa 16 (mert FFBlast+ hab van benne,es azt irjak jobban el,mint a Novablast 4,amiben ugyanaz a hab)
Puma MagMax Nitro (ez a Superblast helyett olcso megoldas hosszu lazara)
Novablast 4 (de csak ha megkinaljak 100euro kornyeken,kulonben passzolom).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
--Robi--
kezdő
A tegnapi fiaskó után a Boston 12-t vettem fel. A sarkam külső fele fájt, mert a SC ES 3 kicsinálta...
Na ez már egy másik dimenzió volt. 4:20 körül megindult igen rendesen. 4 perc körül és alatta meg kinyílt, mint a tubarózsa. Nagyon jó cipő, szintén passzol a mozgásomhoz. Nulla erőlködéssel gyorsítgattam vele.
Z3 volt, a végein 100-as kigyorsításokkal.
[kép]
[kép]
[kép]
Nem kellet befeszülni, mint tegnap, hogy elérjem a kívánt tartományt, ráadásul semmim sem fájt a futás után.
Lassúra nem jó szerintem, kell egy tempó hozzá, hogy a hab életre keljen.
Nagyon ajánlott cipő, tudom, hogy fened rá a fogad, ezért is írom.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz tomcica #101708 üzenetére
köszi, valami ilyesmit próbálok eljátszani. kicsit talán túl volt tolva ez a felkészülés. vagy a verseny van rosszul időzítve, de az utolsó két hét nagyon szenvedős volt, ekkor egyáltalán nem volt már kedvem futni, a suli teljesen eltemetett, minden edzés nyűg volt. így nem a legjobb nekivágni a versenynek, de ez van, holnap ilyenkor már minden fasza lesz a félkész beadandómon kívül..
Peterhappy:
ezek az élmények haza tudják vágni a lelkesedést eléggé a nyár eleji nagy versenyeim előtt emlékszem milyen sokat segítettek az utolsó edzések, hogy azok mennyire jól mentek. hát ezek most nagyon rosszul... kíváncsi vagyok mennyire befolyásolja majd a versenyt. lesz egy privát pacerem, szóval olyan nagyon sok dolgom nem lesz, csak tapadni a sarkára nem kell agyalni, taktikázni, paceprozni, csak figyelni a cipőket magam előtt és ennyi."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #101709 üzenetére
Hasonló érzések vannak ugyanitt . Nekem a legjobb készülés most az hogy olyan ismerősökkel futok össze (sic!) akiket évek óta nem láttam.
Budapestiek figyelmébe: van pár Saucony,Mizuno meg pár egyéb cipő a Spar maraton fesztivál helyszínén 70 százalékkal leárazva
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #101708 üzenetére
Minden a megfelelő felkészülésen múlik, a visszatöltésen, az aznapi fizikális és mentális formán.....kb ebben a sorrendben (ha a külső tényezőket kizárjuk)
Kívánom, hogy senki se csalódjon önmagában, hogy mindenki büszke lehessen az önmagához mért teljesítményére. Hajrá skacok!Szerk: ezt nem válasznak szántam
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #101710 üzenetére
Tokeletes, na az a T-34-es joszag jusson eszedbe...atgazol mindenen,eszre se veszi ha nyikorog itt-ott valami akatresze
-
Peterhappy
őstag
válasz bandus #101706 üzenetére
Egyutterzesem. Soha ilyen kipihenten, pihentetett alkatreszekkel nem futottam, mint tegnap. De nem szimplan szar, hanem az az igazi, minosegi szar futas kerekedett belole, utaltam minden pillanatat. 2km utan ugy fajt az achillesem (nem szokott), hogy meg kellett allnom, 500 meterrel kesobb a bokam probaltam meg kitorni, a pulzusom meg legalabb vegig kovetkezetesen pocsek volt.
Beszeltuk is, hogy valoszinuleg a szervezetem nem tudta feldolgozni, hogy nem a beka segge alatt voltam energia tekinteteben, es ugy altalaban fizikalisan, szoval meg van remeny egy holnapi jo futasra, mert ma sikerult megjnt elkepeszto szarul aludnom, es faj mindenem IS...
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #101706 üzenetére
Ez csak mentalis jatek told csak felre amit sugall. Inkabb juttasd eszedbe az utolso olyan elmenyed,amikor konnyeden es jo gyorsan tudtal tempozni,tudja azt meg a tested nem tunik az csak ugy el abbol merits osztonezest.
(a masik amibol ilyenkor rettentoen nagy mentalis akaratot tudsz meriteni a gyozni akaras,a harc,a "letepem az ellenfel fejet es belehanyok a tudejebe" persze ehhez kell egy ilyen habitus,de en az en versenyzoimnek mindig tanitgatom ez...igenis kell a harci kedv,a hev az sokat segit). Ha csak odaallsz mint egy lejart haribo,nyeglen...akkor az olyan is lesz.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz INTELligent #101704 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #101704 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben a holnapi versenyzok:
-
--Robi--
kezdő
Köszönöm.
Köszönöm neked is. Van benne valami. Van akit zavar a lemez, én semmit nem vettem észre belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest