Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz nanofocus #100786 üzenetére
talpad meg nem adoptalodott a futkarozashoz, azert vannak ezek az ujmozgasok, gorcsolesek ha a cipo merete jo.
a labujjkapaszkodas lehet olyasmibol is, hogy nem tart elegge a cipo es csuszkal benne a labad.
de itt mindenki mas okosabb mint en, szoval rajuk hallgass inkabb
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #100782 üzenetére
ilyen linzert zabaltam tegnap
a bico tetszik -
tisn
addikt
válasz Peterhappy #100781 üzenetére
30-ik lennek 5km-en 22 indulobol
lehet a vegen a battlebus is kiutnena latom 1 ora a szintido, akkor nem.
kar hogy vegig aszfalt
-
nanofocus
tag
válasz tomcica #100794 üzenetére
Köszönöm a reflektálást. Amiket írtam nevezhetjük első alkalomnak, eddig is futottam ugye 6 hete folyamatosan, de ez volt az első futásom normális cipőben, ez meglátszott a teljesítményen is, mert nem fogott vissza a rossz lábbeli. Most reggel úgy keltem hogy kicsit fáj a bal lábamon a nagylábujjam környékén az ínszalag? talán, de nem vészes, mozgásra enyhül a nyomás. Minden másnap futok, remélem igaz amit írsz és hozzászokik a lábam Érdemes beszerezni ilyen running podot, vagy felesleges ha nem megyek versenyre még 1 évig?
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
-
tomcica
Topikgazda
Ez amiket irsz minden futasnal elojon vagy ez egy alkalom?
Azert kerdezem,mert van hogy kell egy 30-50km a ciponek mire rendesen "raall" az ember labara.
Az elso amit irtal,arrol az ugrik be,hogy a talpi inszallagod befeszul az elejen,es kell neki par perc mire enged.
A harmadik amit irtal az a szupinalo (kifele dolo) mozgasnal jon elo,persze a tempos futasnal van termeszetes szupinalas az nem gond,de ha utana sajog,faj az igen.Ez a Hoka egy full normal cipo,igaz szeles a talpa az adhat egy enyhe stabilitast,de konnyen tud az ember pronalni (befele dolni ha elfarad a labfej) vagy szupinalni
Kettes kerdes passz.
Watt teljestimeny a Garminnal sajat skalan tortenik,konnyen lehet hogy ami itt 311W az egy mas merovel (pl Stryd) mas szamot dob,igy a kettot nem is tudod osszehasonlitani.Valamint az egyeb sportokkal sem (pl bringa watt es futas watt az nem osszehasonlithato).Arra jo,hogy van egy szamszerusitett teljesitmeny adatod es pl emelkedon,nehez terepen a tempo lassulhat,de a watt ha magas,akkor az igen eros erofeszites.Tehat igy tudod hasznalni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Szia
Azt a pulzust (163 üt/p) azért ne fussd napról napra, már ha igaz a ~190 bpm körüli maximum.Egyéb: 311W-ot írt teljesítményre ( vágom a fizikát, de ez mit jelent? )
Ezzel kapcsolatban ezt olvasd el szerintem, többször is.A cipő meg lehetséges hogy keskeny, főleg mikor kapja a becsapódást a talp.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz stefyY #100773 üzenetére
RAJT: A három, futószám: 5km, 10km, 21,1km 10:00 egyszerre (Versenyközpont).
norby_42
Amúgy ja, csak jussunk el a rajtig.Ha van valaki előttem aki feltart, maximum majd dudálok. Bip bip.
Volt már ilyen régebben is... Mondjuk nem tudom, mennyire volt meg a feltartóknak hogy honnan a hang.
Mindenesetre muszáj voltam, lefoglalták az egész futó utat.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #100784 üzenetére
Figyu, ha nem nevezel előre, semmi gond, a helyszínen is simán lehet. Vagy lefutod illegálba, szerintem akkor is kapsz linzert
Eat pasta, run fasta
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #100770 üzenetére
xy.zsolt: pedig aztan tegnap nem is futottam, csak setaltam (15kg-os hatizsakkal ). Mondjuk nem is aludtam sokat tegnap, mara mar vagy 10 orat. Az ilyenben meg nagyon zoldfulu vagyok, hogy mi az, amikor csak fejben vagyok keves, es mikor nem birja a szervezetem.
tomcica: koszonom neked is. Ez elraktaroztam, es legkozelebb ilyenkor hagyom. Remelem szombat reggel meg a repules elott belefer a hosszu edzes...
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jimpo
senior tag
Mondjuk igaz, valami majd történik.
Amugy is, ide is csak kajalni jarnak az emberek, nemde Norby?
Kicsit későn lesz a kaja, fél délben remélem már a célon túl leszek. Akkor szoktam melóban is kajálni, majd készítek valami befutó keveréket (CH+fehérje) magamnak.
No meg hát (legalább) két topiklakó sörözni is fog.
Ma esti 5+ km munka 300W körül, a végére mondjuk elgurult picit.
Az már ott 5K PB Power, tehát nagyon nem Félmaraton tempó. Endorphin PRO 2 mellé kellemes 20 °C
Sajna még nem vagyok százas, még mindig fáj itt-ott. Mondjuk a láb vinne, még ha darabosan is.
Mindenesetre csak rövidebb darabolt Tempó lesz már.
Mondjuk ahogy látom, tavaly az okt 23.-ai PB előtt 30 perc ~300W tempó is ment 18.-án.
Az lehet nem kellett volna oda, na mindegy.
Most igyekszem jobban "rápihenni", jobban mondva rákívánni magam.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
nanofocus
tag
Sziasztok!
Nemrég csatlakoztam, korábban írtam is, hogy 1,5 hónapja futok, nem volt cipőm, 6:40-es köridőm volt. Nektek és néhány PM-nek hála, sikerült átnézni a kínálatot, és beszerezni egy HOKA Clifton 9-est. Utólag is pacsi a segítségért. Ez a cipő egy álom, kényelmes, és teljesen más kávéház mint egy mezei cipő. Most először mentem aszfalton futópálya helyett, a városban össze vissza, egyszerűen nem akartam megállni. A köridőm javult 5:22-re, és nem éreztem hogy gyorsabban kellene vennem a levegőt. Közben párosítottam a forerunner 255-el a futásom, de még nem ismertem így össze vissza nyomkodtam, mert új lévén, még fel akarta mérni 1,5 km-en, meg sétáljak stb... utána kb 6-7 km ment le minden probléma nélkül ( nem kellett lihegni, vagy légzést kontrollálni ). Elvileg a VO2 max-om 51 ( a régi tizenezer ft-os órám 41-et írt ), átlag pulzus 163 üt/p, jelentsen ez bármit is, annyit tudok hogy kiírta hogy 188-ra emelte a max pulzust. Egyéb: 311W-ot írt teljesítményre ( vágom a fizikát, de ez mit jelent? )
Két-három észrevétel, remélem a régi motorosok tudnak segíteni:
- első 500m-en úgy éreztem hogy karmot kell formálni a lábujjaimból, de ennek ellent álltam, fogalmam sincs miért éreztem ezt
- következő 2-3 km-en pedig egymásra akart tekeredni a bal lábamon a "gyűrűs ujj" a kisujjal, a jobb lábamon meg a a középső a gyűrűssel, mintha görcsölne, de mégsem görcsölt
- az utolsó 500m-en meg elkezdett fájni a talpam külső része.észrevétel+: a cipő nem kicsi, mert nagyon kényelmes, A BTH-m 260, a hoka elvileg 272 ( 44-es ), egyébként elfér benne a lábam, nem szorít és nem is lötyög.
Tudna valaki segíteni ezen adatok elemzésében? Előre is köszönöm!
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #100784 üzenetére
Anyum cukrászdából ment nyugdíjba, ettem mindkettőből annyit, hogy...mondjuk meg nem untam egyiket sem.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Peterhappy
őstag
válasz stefyY #100783 üzenetére
En mondjuk ishler parti vagyok, de nagy duzzogva a hazi linzert is beveszi a gyomrom
A baj az, hogy itt oda kell tenni magad, kell az eros futas, kulonben mire beersz, kihul a keszeg, es keves suti marad.
Ket hete azon agyalok, nevezzek-e. Nem segit, hogy a most pentek esti versenyem atraktak jovo pentekre, es az sem, hogy nem tudom, 29-en melyik versenyen induljak a kettobol. Amikor pedig hereszetcsapkodos performansz lenne a cel.
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #100782 üzenetére
Linzeeeeeeeeeeer? Hol kell fizetni?
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Peterhappy
őstag
Mindjart benevezek en is
[link]@Jimpo: itt a tavalyi rajt (a vege fele, Norbynkkal a kupacban) [link]
A videot elnezve en jobban aggodnek az utolert bringasok elozgetese miatt
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz jimpo #100771 üzenetére
Szerintem tulgondolod
Ez pici verseny, keves induloval.
Nezd meg mennyien neveztek adott tavra.Majd nezd meg a tavalyi eredmenyeket. [link]
5k-n es FM-n akadt egy-egy nev, sub4:00 tempoval. Eeeees ennyi. Ha iden eros lesz a mezony, nem harman, hanem hatan tapostok ilyen tempon. De ketlem menj elore, legalabb nyulazhattok egymasnak. 10k utan meg marad 1-2 ellenfeled, es akkor el lehet kezdeni kipakolni az asztalra a himbilimbiket.
Ne gondold tul. Indulj elol es b@ssz bekik oda.Semmiseg, szivesen
Amugy is, ide is csak kajalni jarnak az emberek, nemde Norby?
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #100776 üzenetére
Szogest is akkor kapott eloszor,amikor 50ala befutotta..ehhez kepest nekunk MINDENUNK megvan...cipo,palya,GPS ora...kompresszios zokni, kaloria adatbazis, es meg sorolhatnam.
George Foreman megmondta a tutit,oda is tekeretem:
[link]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #100768 üzenetére
Z3 teteje,nem kell ide neked Z4 alja...lassits,mert tulfozod magad plane ha nehezek a labak,es nem adja,akkor csak turelmesen.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
válasz jimpo #100771 üzenetére
Milyen sorrendben és időbeli eltéréssel lesznek a versenyek?
Tomcica: Jövő pénteken megyek a hajszobrászomhoz. Azt mondod, hogy inkább növesszem még, s inkább gyantáztassak mindenhol máshol?
-
jimpo
senior tag
válasz norby_42 #100767 üzenetére
Nem tudom a Tiszakeszi Félmaratonon hogy lesz, már gondolkodom hogy hová állnék, álljak...
Nagyon elől nem lesz jó nekem, de a közepén sem.
Azért oké hogy 4 perc körüli tempóban megyek félmaratonom, de lesz 10 Km és 5 Km is.Mondjuk tuti lesz olyan, hogy megindulnak páran mint a meszes. Aztán meg rájönnek, hogy amúgy az a tempó nekik tarthatatlan és ~1 kilométer után lassulásba kezdenek.
Valószínűleg én az első körben ~5 kilométer elvileg, "bemelegítek". Ha adja és úgy érzem rá pakolok még....
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #100768 üzenetére
Azért ez nem éppen fokozó
Amikor érzed, hogy nehezebben megy az elvártnál akkor jobb nem erőltetni....pláne verseny után.
Nekem a hétfői 10k PR után jól ment a tegnapi fokozó, de délután mozgásra már én is bádogember lettem ....ami mára sem lett tökéletes. Ilyenkor átgondolom még holnap, hogy kell-e az 1000/1000 interval. Most érzésre azt mondom biztos nem Ha így marad akkor is nyugodt szívvel futok még reco-t, addig amíg kell[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
stefyY
őstag
válasz norby_42 #100767 üzenetére
Nem automatikus. Én írtam nekik, hogy szeretném átkérni magam.
Studi: Az lesz.
Peterhappy: Meztelencsigafelsőn? Szakadok.
Azzal egyetértek, hogy gáz. Ha Tomcica csinálná a rajtzónákat...
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #100741 üzenetére
Ez ma nekem nem ment, nagyon nehezek voltak a lábaim,plusz egy kicsi szél is volt (de az inkább kifogás), meg hidat is másztam.
Amikor azon filoztam, hogy hol forduljak vissza, akkor meg 5+ volt az iramom. Aztán a 18. kilométernél elkezdett szúrni az oldalam és így 500m után meg kellett állnom.Van mit fejlődnie az anyagcserémnek.
tomcica: ennek a maratoni fokozónak hr-ben hol kellene lennie? Mert én néha befigyeltem a Z4 aljára, főleg amikor mászni kellett kicsit.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
xy.zsolt
őstag
Ma 11fokban, közepes szélben, szemerkélő esőben teszteltem a Zebdia gatyát....tényleg jóval melegebb a Craft-nál
csak óvatosan...nehogy te is csapágyasan startolj mint én
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz xy.zsolt #100761 üzenetére
2-est. De annyira motiváltnak érzem magam a szombati után, fájdalom ide vagy oda, hogy egyszerűen muszájnak érzem nekifutni a 2:15-nek a 30 kilin.
( Az imént estem a lépcsőn, odavertem a derekam; így a sípcsontom mindjárt kevésbe kellemetlen. )
-
Peterhappy
őstag
válasz stefyY #100760 üzenetére
Ez bazzz ezmiez?
Nyertél egy versenyt Meztelencsigafelsőn, és egyből azt hitted, a bab is hús?
Viccet félretéve, ezt hogy? Ez nagyon gáz. Budapest Maraton, vagy mi ez?Tavaly EU futáson a 4:00 zóna tele volt szelfizni vágyó
majmofutókkal, nyilván nem volt őszinte a mosolya senkinek, miközben kerülgettük őket, de azért ez legalja. -
stefyY
őstag
válasz tomcica #100747 üzenetére
Használom én a testem, nem ülök egész nap, hétfőn reggel is már futottam, akkor érdekes módon nem volt szinte semmi baja a lábaimnak. Vasárnap lenne verseny, legfeljebb elengedem.
#100748 xy.zsolt: Mi attól függetlenül büszkék vagyunk rád, hogy ők nem propagálják a világmegváltásod; egyébként kapják be.
#100749 jimpo: Hála az égieknek nem egészen ülőmunkát végzek, így már 50 kilométer körül van a lábaimban a héten, valamint egy kevés bringa is. Kapja a hengert, pisztolyt a láb, diklofenák, hűsítő kence, minden. Jó lesz ez, csak valakik odafent nem szeretnék, ha most elszaladna velem a paci.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz jimpo #100752 üzenetére
koszi
igen, kb. 50-70%-al kezdtem ujra
az alatt tul konnyu.Simán lehet hogy egy adott gyakorlat teszi be a kaput és nem önmagában az hogy kondizol,
igen, emiatt sok gyakorlatot ki is zartam, illetve azokat is, amiket az utolso par honapban vezettem be.amugy most nem veszes, inkabb csak jelzi hogy van
ulomunka, szerinted mi nyirta ki az elmult 30 (inkabb 40) evben?
-
jimpo
senior tag
Ott valami nem oké.
Az edzés része sem, illetve az edzésen kívül bizony nem mindegy milyen pozícióban tölti a mindennapjait az a gerinc.Az pedig remélem meg van hogy gerincTorna, tehát ott is mozgatva van. Az más kérdés hogyan és milyen terheléssel, meddig.
Ha edzésen például neki kezdtél az előtte rendszeresen használt súly ~50 százalékával, akkor nagyon nem kell csodálkozni.
Minimális súly, azaz terhelés főleg az első edzésen. Inkább induljon a béka feneke alól az ember.
Meg nézni alapból mit reagál a test. Simán lehet hogy egy adott gyakorlat teszi be a kaput és nem önmagában az hogy kondizol, futsz, mozogsz.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tisn
addikt
válasz jimpo #100749 üzenetére
haat nem tudom
szerintem a derekfajasom azert huzodott el 3 hetig (es sajna most ujra elojott), mert a gerinctorna + pihi helyett jartam uszni es bicozni is.
es meg igy is elso lassu kocogas utan combhajlitoban eros izomlaz, elso kondi utan eros vall/mellkas/bicepsz izomlaz, pedig extra konnyitett munka volt.
nem gondoltam volna, hogy vacak 3 het, mikozben kardiozok / erositek (bico-uszi) igy legyengiti az embert
-
jimpo
senior tag
válasz stefyY #100746 üzenetére
Bármi van is valamint mozogni kell!
Ha napi átlag 10 kilométer futás helyett, csak ~5 kilométer séta megy akkor annyi.
De legalább jobban kering a futóműben a vér, mintha csak full passzív fekvés, henyélés menne.Amúgy nekem is fáj a talpam mint az állat, igaz pörgött Hétfőn a Kinvara 12 9 x ~20 másodperc 3 perc alatti tempón, szigorúan aszfalton. Na meg azelőtt is kapta!
Az élet nem áll meg, ma a Garmin javaslatára futok kemény ~5 kilométert egybe. Ami igazából 6 lenne, utána már csak rövid intervall lesz hétvégén. De az is maximum ilyen 5 kilométeres téma. Utána taper.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz stefyY #100746 üzenetére
Örülök, hogy elmentem OB-ra.....a közép farizmom akkor sem lenne jobb most ha nem futok akkor 5k-t és a héten 10k PR-t.
btw, a MASZ a hivatalos eredményt 10nap alatt sem tudta kitenni Semmirekellő, pofátlan bagázs a szenior részleg.[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
...ha már témánál vagyunk, akkor én sem szégyellősködöm. Köszönöm mindenkinek a gratulációkat, de a terepes lejtőkön a végén nagyon odacsaphattam magam, mert hétfő este óta a bal sípcsontom környéke nekem is nyikog, úgyhogy pihi van...
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #100742 üzenetére
|Kevesebbet dombozz amig atmegy rajtad hengerezes jo otlet,ha faj akkor ne nyujts addig,mert az nem tesz jot neki. Marmint ha gyulladasban van ott valami,es nyujtod.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
-
sherlock82
senior tag
Az elmúlt időben magamhoz képest többet futottam dombokon és sajnos kevesebbet nyújtottam.
: /Jobb lábon a vádli aljánál érzek némi szúró fájdalmat napok óta.
Azon gondolkodom hogy lehet sok volt neki a terhelés.
Szerintetek mi lehet a megoldás erre a pihentetés mellett a hétköznapokban ?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #100740 üzenetére
Az 5k-ra élezés és a sérülések miatt rég nem futottam ilyem 10-12k-s fokozót. Annak ellenére, hogy klasszul ment, a ma délutáni gyök2-es kocogáson úgy mozogtam mint a birodalmi lépegetők a star wars-ban emiatt a HR is +6 lett a megszokotthoz képest. Ismét hozzá kell szoknom az efféle fokozós mókához
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz norby_42 #100735 üzenetére
Egy futas nem futas a tendenciat kell nezni,ahogy kozelit a verseny.Amennyibenn azt latod,hogy szalad szet a forma,akkor meg kell nezni mi az oka regeneracio keves,az impulzusok nem megfeleloek az edzes soran (tul keves,tul intenziv,nem eleg,nem eleg intenziv).
A test nem mindig all keszen egy jo tempora,ilyenkor extra laza kocogasrol kell elkezdeni a bemelegites es addig a pontig nem valtasz,amig nem erzed hogy megfeleloen olajozottan mukodik minden: test,fej,erzesek egyarant.
Ha ehhez kell 15-20perc extra lazarol-lazara,akkor annyi. Utan pedig kezded a tervezett edzest.En igy szoktam.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
Érdekes volt tegnap. A terv az volt, hogy a futás első fele kényelmesen, utána meg 5 km tempó.
Ehhez képes az elején 6:00-os tempónál szenvedtem, már azon gondolkodtam, tudok-e egyáltalán 2 órás félmaratont. Aztán jött a fordító, és onnan 6 km 5:00-s átlaggal úgy, hogy egész élvezetes volt. Fene érti, de azért átgondoltam a verseny célokatEat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #100733 üzenetére
Ismerek olyan futot aki szinte csak fokozos futasbol fel tudja epiteni a kondit igen komoly szintre
Epitkezes soran hasznal egy temposabb fokozost,utana nap pedig egy laza fokozost. Ezeket valtogatja. A tav/idotartam pedig attol fugg,hogy milyen versenyre keszul.
Rovidebb versenytavoknal par hetig elez resztavokkal es rovid eles (felmero jellegu) tempokkal. EnnyiThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100732 üzenetére
Ezek a fokozok azert jok,mert alaposan bemelegszel, ertem ez alatt az izmokat,keringest es anyagcseret is. Nem az van,hogy laza kocogasbol egybol "felcsapod" a villanyt
Amikor pedig ADJA nap van,es mar par szaz meter utan a kivant sebessegen talalod magad automatikusan,nost olyankor kontrollaltan es turelmesen kell szepen suhanni rajta..ugy is fogod erezni,mintha magatol menne,mintha termelne a tested az energiat nem pedig fogyasztja...szinte szarnyalsz. ILYENKOR NEM KEZDED EL GYORSITANI meg jobban kiveve a legvegen egy 500-1000m-t fel szabad kapni,de tobbet nem.
Ez az edzes nem lesz hatekonyabb,ha gyorsabb iramban futod
Ennek az edzesnek az a lenyege,hogy a laktat dinamikajat megvaltoztassa,ez alatt azt ertem,hogy kevesebb termelodik adott sebessegen es/vagy hatekonyabban ujrahasznositja a test (a mellektermekekkel pedig meg tud birkozni).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #100727 üzenetére
Minel jobban kitolod a vegere annal jobb elsore mehet a kozepetol persze.
-
sherlock82
senior tag
válasz Pttypang #100648 üzenetére
PittyPang, köszönöm. Kb hasonló összegre gondoltam.
Az UB - n tavaly is volt ez a pohármentes futás. Ebben meg nyilatkozni nem tudok mert a 10-13 km futásaimhoz nem kell frissítés. Mindenesetre ahogy olvasom a kommenteket sok értelme nincs neki.stefyY
Gratula itt is a Szőlőkörhöz, beszéltem Zsókával a verseny előtti napokban mondta, hogy idén ő nem tudott ott lenni.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
veterán
válasz tomcica #100724 üzenetére
Köszi, néztem a Kinvara 14-et is, jó áron volt, de mivel már volt több Asics az elmúlt 8-9 évben (Gel 10-ből több is, GT 1000 és GT2000) azt jobban ismertem.
Az Endorphin Pro 2 is jó lett - noha írták, hogy akkor ideális, ha 6-7 perc / mile az időd, de úgy kalkuláltam, hogy az én súlyommal jobban összenyomódik, ezért megfelelő lesz nekem is, és bevált - de nem annyira, mint ez.
Leginkább a LiNing Cloud 20-hez tudnám hasonlítani a rásegítést, de annál stabilabb, meg ez kellően széles (az ott bukott el nálam sajnos), és komfortosabb (rekortán-érzés).
De most már feleségem megnyúz (totál jogosan), mert annyi futócipőm van. (Azért az első igazi szerelem még mindig a Rouge Rabbit IV - van is belőle még két öreg példány a kondiszobában használva - , de ez az aktuális...)
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
tomcica
Topikgazda
válasz fateless #100723 üzenetére
Ha tetszik a Novablast akkor a FFBlast+ habos Asics-os mind be fognak jonni
Valamint a New Balance Rebel is hasonlo cipo
Nekem a Saucony Kinvara 14 is ez a feeling,persze az konnyebb cipo,meg nem igazan 70kg+ feletti sulyra van kitalalva. Rovidebb porgesre viszont az is mukodik,nagyobb sulyu futoknak is. Felenk jocskan learaztak keszletsopres elott.Ugy hallom a 15-os modell mar egesz mas
-
veterán
Nem emlékszem már, ki hozta be (ide vagy a ruhás topicba, esetleg BB-be) a zalando-s novablast 4-est, de hatalmas köszönet érte.
Sok értesítő után egyszer sikerült megcsípnem egy 46-ost (a bal lábamra jobb lenne egy 46,5, de így is jó lesz).
Ez a cipő zseniális! Nekem találták ki!
UB-n lehetett tesztelni az ON cloud cipőket, az egyik legpuhábbat próbáltam ki az első 12,2km-emen, jó volt, de ez annál is jobban illett hozzám, számomra ideális puhasága volt, miközben sokkalta stabilabb annál. A Wave Rider 25 ugyan stabilabb, és amikor kicsit több a terep, puhább talajjal, akkor esetleg jobb is lehet, de ez messze stabilabb az utcasarkokon forduláskor.
Komolyan, legszívesebben eladnám a többi cipőmet (van ilyen fórum valahol, használt futócipőknek?)7,5-re mentem el benne, semmi hajtás, csak kellemes futás, de ebben most igazán élmény volt. A végén fél perccel gyorsabb volt a km, mint menet közben, pedig csak annyit csináltam, hogy kicsit jobban emeltem a lábam, nem volt célom a legjobbamat futni.
Extra meglepi, hogy júl 13-án jött meg a Venu 2 óra, és most jelezte, hogy új legjobb 5km-es időm lett közben (hajtás nélkül)Szóval aki ajánlotta: köszönöm
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #100720 üzenetére
Ha mar igy belenduletel europa fele,akkor ugorj ide le hozzam 3 nap "csapatepitesre" (legyen B opcio az,ha mar nem birsz annyira jarni,akkor csak 2nap )
Montreal - Parizs - Zenta (a regi kozmondast modositva: "Zentat latni es meghalni")There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
INTELligent
senior tag
válasz tomcica #100698 üzenetére
Koszonom, akkor meg fejben kell ra gyurnom. Es igy legalabb meg tudom gyozni az otthoniakat, hogy ha hazamegyek, akkor legyenek szivesek egy szaunat rittyenteni, mert kell az edzeshez .
xy.zsolt: szerencsere nincs kadam . Brutal az a pulzus. Most ket napja en is csak max Z2-ben nyomon, es bringan hiaba vagyok majd 3W/kg-on, nem megy fel a pulzusom, ilyen 130 korul van csak, szerencsere. De azt meg erzem, hogy a minosegi munkahoz nem regenereladtam elegge.
Most ugyis az lesz, hogy 3 nap felig szakmai latogatas Montrealban (remelem tudok majd futni, max az lesz a varosnezes reggel ), aztan szombat keso este fogok egy gepet Parizsba. Utana meg 3 nap szakmai csapatepules, szoval nagyon figyelnem kell, hogy ne fogyjon el a formam.fateless: gratula, nagyon hangulatos beszamolo lett, jo volt olvasni
-
xy.zsolt
őstag
válasz fateless #100706 üzenetére
frankó beszámoló....jöhet ilyen máskor is
Úgy látszik mozgalmas hétvége volt Kőszegen. Jó, hogy nem a csak 5km távú Velem-Hörmann bringaversenyen indultatok Azt nem élveztétek volna annyira a 350m szintemelkedése miatt[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hege1989 #100712 üzenetére
Ezt a modellt nem ismerem, de a mi (már 5-6 éves) gépünkön egyfelől van a végében állítási lehetőség, hogy feszítsd a futófelületet, illetve két oldalt egy másik állítási lehetőség, hogy mennyire legyen "puha" a felület. Ilyesmikkel esetleg próbálkoztál?
-
hege1989
tag
Sziasztok! Vettem egy Domyos T520B futópadot. Összerakás után az első teszt alkalmával puffogó hangot kezdett kiadni(kb mint a defektes gumi) a szalag felől, nem a motortól, inkább a másik végén. Találkozott már valaki hasonlóval? Valamit állítani kéne rajta vagy ez gyári hiba lehet?
Rqkok fel később videót.
http://hardverapro.hu/tag/hege1989
-
xy.zsolt
őstag
válasz danielsz #100707 üzenetére
sokáig nem is kell bírni....20-25perc elég impulzust ad a szervezetnek.
Amúgy inkább már a hidegre kell gyúrjunk .....2hónap múlva mindenki megakar majd fagyni az 5fokban
Mondjuk mi rek a hideget is jól tűrjük[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kis beszámoló: Vasárnap voltunk Kőszegen a 41. história futáson, érdekes élmény volt...
Azt láttam a kiírásban, hogy többféle értékesnek tűnő nyeremény van, egész jók is a különféle helyezetteknek, de tudtam, hogy az én esélyem a jégen balettozó süldő malacéval összevethető.
De nem is azért mentem, hanem mivel Kőszegen is én vagyok a lelkész, kitaláltam, hogy készítek otthon egy feliratot, abban futok, milyen jó lesz így promótálni az ottani a baptista gyülekezetet.
Közben rábeszéltem a szombathelyi gyülekezetből három embert, akikkel a jövő vasárnapi győri maratoni futásra is megyünk csapatban, hogy jöjjenek el, kis gyakorlás, fejenként 3km semmiség.Na, mikor odaértünk, meglepődtem, hogy szinte minden futó az a "tipikus" 60kg-os, nádszál, gyorsan futó alkat. Még a szombathelyi gyülekezetből is eljött végül az, aki ugyanilyen alkatú, és jól is fut, hogy ő is kipróbálja magát (így végül öten lettünk).
De azt is észrevettem, hogy a megszokott futóalkalmakkal ellentétben itt nincsenek ilyen lezüllött, hordóforma alakok, mint én. Azaz volt egy pár, olyan 30-35 körüliek, fittek, sportosak, de nem a fentebb említettek, illetve egy hölgy még, aki sportos volt, de nem ez a "villámlábú" kategória, inkább a hobbifutó-jelleg.
Na, elindult a futás, a "Flash"-ek elhúztak gyorsan, a fent említett, a futást csak módjával imitáló csapatként mi a végére húzódtunk szerényen. Az első km-en elkezdtem beszélgetni azzal a hölggyel, aki ugyancsak a végére maradt, mondta, hogy ő is nemrég költözött Szombathelyre, és megtetszett neki ez a kiírás, így eljött Kőszegre, de nem számított ilyen sportos résztvevőkre. Közben a fiatalabb pár is előttünk futott, beszélgettek ők is.
Mivel 30 fok felett volt, én egy km után jeleztem, hogy mint a nappal az életéért küzdő vámpír, úgy futok inkább rányéktól árnyékig, csak így tudok beszélgetni, mert a külső hőfokkal négyzetesen arányos a belső hőmérsékletem. Ezzel megszakadt a beszélgetésünk, ami nem is baj, mert ekkor tudatosult bennem, hogy ez eddig enyhén emelkedő szakasz következő részében egy hatalmas átverésnek lehetek elszenvedő alanya, ugyanis a futóútvonal elfordult jobbra, a várvölgy felé, csakhogy aki ismeri ezt a részt, az tudja, hogy a várvölgy itt a nyugati országrész eme csücskében egy komoly emelkedőt jelent. Nos, én nem tudtam ezen oximoron valóságát, így nekiindultam a kaptatónak ekkor még töretlen lelekesedéssel.
Az első kör felénél (3km/kör) aztán elhúzott mellettem az egyik futó, olyan zerge mozgással, hogy elsőre nem voltam benne biztos, hogy tényleg emberről van-e szó, vagy Zergeman öltözött be erre a futamra. (Később megnéztem, az első 2:49-es km-idővel futott.) Aztán jött a lefele robogás, mely ütemes bátorítással adta az izületeim tudtára, hogy milyen nagy öröm is a gravitáció ilyen ínységes időkben.
Végül ez a négyes nagyjából együtt futott be a célba. A fiatal pár úgy 20m-rel előttem (agyaltam rajta, hogy megpróbáljam befogni őket, de csak a hölgyet tudtam volna megelőzni, a férfi azért ment csak lassabban, mert a párját nem hagyta hátra, így meg nem éreztem volna fair-nek elfutni mellette), mögöttem pedig a már említett hölgy futótárs úgy 50m-rel lemaradva, mikor már szinte mindenki beért a célba.
Ettől függetlenül ilyen dimbes-dombos terepen az egyik legjobb egyéni időmet futottam, így függetlenül az utolsó helytől, jóleső érzéssel fejeztem be. Különösen azért, mert a váltótársaimmal sikerült úgy futnom, hogy bár kezdetben a sík szakaszon megelőztek, de az emelkedőn visszaelőztem, majd a váltás után a sík szakaszon visszaelőzött a második futó, akit megint befogtam az emelkedőn, és csak a harmadik tag volt az, akit nem értem utol felfele haladva (a völgybe fel, ugye), így kb fél perccel a hármas váltú mögött futottam be, ami számomra sikerélmény.
Ha korcsoportban nem is, súlycsoportban abszolót első lettem volna. A második legnehezebb is a mi váltócsapatunkból volt, de ő is 35kg-mal könnyebb volt nálamA hétre most nem lesz sok futás, mert következik pár napnyi hegymászás, irány a Magas-Tátra kopár csúcsai, ahol ha minden jól megy, hóesés is várható hétvégén (hágóvas és csákány azért most itthon marad), aztán majd jövő héten következik a győri sri chimmoy. Ott remélem, már lesznek más sete-suták is, nem csak a mi csapatunk...
-
xy.zsolt
őstag
A tegnapi sub40-es 10k után meglepően jó HR-t produkáltam a mai 5k reco-n ...122bpm, ki érti ezt ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Runalyze.com bol valahogy ki lehet szedni a max pulzust?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- EAFC 25
- Digitális Állampolgárság Program
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Le Mans Ultimate
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest