Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz rszmark #101197 üzenetére
elég kemény dolog ennyi helyen helytállni és ilyen rövid időn belül ilyen szép eredményeket elérni, ehhez gratula más kérdés, hogy az is szép, hogy 18 évesen ilyen sérüléseket sikerül összeszedni, ez talán majd motivál rá, hogy kicsit jobban figyelj oda a testedre.
ha meg rán(k) hallgatsz, azt a fos utt-t messze elkerülöd, keresve is nehéz még egy olyan szar versenyt találni, mind időjárás, mind pályaügyileg.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
rszmark
újonc
válasz Peterhappy #101182 üzenetére
Ha már így "le lettem buktatva", hogy csendes tagként olvasgatom egy ideje a fórumot, akkor bemutatkozom.
18 éves gimnazista vagyok, lassan 8 éve kézilabdázom, sprinteknél hosszabb távot labda nélkül sosem szerettem futni korábban, mert úgy gondoltam, annak nincs értelme.
Tavaly egy iskolai nyári táborban viszont egy kerékpáros barátom lefutott egy kb 220-250 méteres aszfaltcsíkon egy félmaratont és megtetszett a kihívás, ezért másnap én is lefutottam a távot, 2:15 körüli idővel, majd két nappal később ugyanott együtt lefutottunk egy maratont is vízen és 1 csomag gumicukorral (utólag lemérve közelebb volt az 50km-hez a táv) bruttó 7 óra fölötti idővel. Bár napokig alig bírtam mozogni, megtetszett a hosszútávfutás és október óta napi rendszerességgel futottam.
Idén áprilisban A Vivicittán taper nélkül, egy szombat esti és egy vasárnap délutáni meccs között egy jelentősen jobb, 1:32-es félmaraton sikerült, majd a Futókörök Napján, szintén rápihenés nélkül 4 óra és 45+ km után, 5km-vel vezettem és bár mentem volna tovább, de sajnos ki kellett állnom, mert aznap szintén meccsem volt és át kellett érnem.
Sajnos májusban lesérültem. A sérülés és a sok kihagyás meglátszódott és UTT130-on sajnos féltávig sem jutottam, 30km-nél kezdte megadni magát a térdem ( valószínűleg a rossz terhelés miatt) és 55 km-nél végleg elszállt és fel kellett adnom.
Végül az egész nyarat ki kellett hagynom és csak augusztusban sikerült egy szakembert találni, akivel sikerült megoldani a problémát és a héten újra el tudtam kezdeni futni rendszeresen.
A célom, hogy általánosan gyorsuljak, valamint majd a jövőben hosszabb ultratávokat teljesítsek. Az év hátralévő részét az edzésvolumen és tavaszi állapot visszaépítésére fogom fordítani.Jövő évre a terveim az XVIII. kerületi Futókörök Napja megnyerése (sajnálom Peterhappy ), valamint teljesíteni az UTT 65 km-es távját, illetve ősszel a Wizz Air Félmaratonon és Spar Maratonon új PBk megfutása.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Studi #101194 üzenetére
Nem bizony amikor birkoztam,akkor lehet magasbb volt a Vo2max fiatal koromban,de attol nem tudtam gyorsabban futni. Ez igen sportspecifikus,persze jo,ha magas,altalanos kapacitasnak,de utana specializalodni kell
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
Nekem meg sosem latott 48-as magassagba ugrott a vo2max Biztos a jo kis esoben kocogott hosszu tolta meg.
Everybody lies.
-
Studi
veterán
válasz tomcica #101192 üzenetére
Nyilván te sem tudtál volna olyan 200km-t tekerni, mint egy hasonló VO2Max-al rendelkező bringás. De ja, értem amire célzol, ez egy általános mutató az állóképességi sportokhoz, de ahhoz még kell a sportspecifikus izomzat/mozgás/tempó kiépítése is. Nagyon hasznos a VO2Max építése más sportokkal (úszás, bringa...) de a futóedzéseket attól még nem lehet ellógni.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #101185 üzenetére
Én skót vagyok ezekhez a versenyekhez, úgyhogy nyugis Long Easy runt fogok pötyögni valamerre, Garmin Greg ajánlásával. Tudja valaki rakpartokkal/Margitszigettel mi a helyzet aktuálisan?
-
tomcica
Topikgazda
39eves koromban 72-ot meg lattam en is az oran most jobb esetben 65 kornyeke.
Viszont a futasnal az is fontos,hogy ehhez a Vo2max-hoz milyen sebesseg (velocity) parosul,tehat Vvo2max milyen ezert nem tudnak sokszor mas sportban igen magasra feltolt Vo2max-al olyan jo futast produkalni,mint amekkorara szamitanank a szamok alapjan.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Lortech
addikt
válasz Peterhappy #101185 üzenetére
Ja, Holnap.
Én még krákogok, ma épp fáj a fejem, a borda sérülésem azóta se múlt el, rásérültem, a hét elején tervezett tempón kompartment szindróma is beköszönt, örömfutás lesz ez, érzem. De azért letolom, ha már beneveztem. Át se vettem a rajtcsomagot, írok majd privátban holnap, merre vagyok, aztán összefuthatunk.Thank you to god for making me an atheist
-
xy.zsolt
őstag
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #101188 üzenetére
na, abban sem szégyenkezhettem ....pl az éjszaka alatt leküldött 0,75L arany tequilával Volt honnan visszajönni
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Szörnyű leírni, de a srác a korunk alapján akár az unokám is lehetne. Kívánom, hogy a köv 36évben se menjen 60alá. Én pl extrém módon elhagytam magam 18-32éves koromban.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101181 üzenetére
Ha a teljes populációt nézzük biztosan igazad van, a Garmin felhasználók között azért más a helyzet.
Az mondjuk zavar, hogy sikerült a félmaratont követő nyugalmi pulzust felülmúlni.
Pedig tegnap csak lazázás volt....A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101178 üzenetére
Itt csak 59 VO2 Max, a Versenyjelző ezt mutatja és ez a valóság.
Igaz azóta folyamatosan éhes vagyok, de nem ám a tempóra...
Egy pöpec Cooper-t futni kellene még...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
HKorn
veterán
válasz bandus #101175 üzenetére
Teljesen más a kettő, elvileg ez Race Widgetben rögzített versenyhez adagolja a napi edzéseket, intelligensebb formában mindent figyelembe véve (pihenés, HRV, terheléseloszlás stb), míg a Coach merevebb tervet követ kis változtatásokkal, ha nem úgy megy ahogy kellene. Ez kimerül az alap, anaerob, sprint és VO2Max edzésekben, míg a Coach adott dombozós edzéseket, intervallt, tempófutást különböző veriókban.
Nem is követem ezt 100%-ban, magam csinálom az edzéseket, ezt csak mankónak állítottam be, hogy lássam kb mennyire terhelne keményen.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
bandus
veterán
válasz HKorn #101174 üzenetére
mi a kulonbseg a ketto kozott, azt hittem esdig, hogy ugyanaz. illetve terepversenyre szerintem egyaltalan nem jo az ilyen fajta edzstervezes felkeszulesnek. ennel magad is ezerszer jobbat oasze tudsz hozni kis utanajarassal.
-
HKorn
veterán
Nem vagyok elégedett ezzel a Garmin napi ajánlott edzéssel. UB Trail van beállítva célversenynek, szerinte csúcsfázis van épp (okt 19 a verseny), ami annyiből áll, hogy, heti 4 nap alap, 2 nap VO2Max edzés. Ennyi, rettentő változatos. Ráadásul a 2 VO2Max edzés hétfő és szerda, 95%-os pulzustartományban 4x4 perc. Köszi Garmin.
Garmin Coach sokkal jobb szerintem, legalábbis sokkal változatosabb edzéseket adott anno, mikor a 10K programot nyomtam.
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #101172 üzenetére
vaaagy kotelezo oltozet a bohociskolaban
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
--Robi--
kezdő
Pocsék képet csinált a telefon, ennyire nem rózsaszín a cipő. Így néz ki: [link]
-
Peterhappy
őstag
válasz fateless #101153 üzenetére
Gratulálok a PB-hez! Nem is értem, az hogy került offba.
Jobbulást!
Én nagyon ritkán vagyok beteg (legutóbb a ráckevei maraton előtt dőltem ki ), hétfőn lepukkantam, kedden az edzés felénél hazafelé vettem az irányt (jó, hát mint kiderült, ott már volt némi hőemelkedés), de tegnap - pedig elég kutyául voltam - nagy nehezen rávettem magam a futásra, és nagy nehezen rábeszéltem magam arra is, hogy 3x5p-t tempózzak haverommal.
Reggelente torokfájás volt, amúgy taknyolás, kedd-szerda némi hőemelkedés, meg persze fejfájás. És a lépcsőn felfelé kifulladás. Talán covid, talán szimpla őszi megbetegés, nem tudom. Mindenesetre ma reggel úgy keltem, hogy csak álmos vagyok, amúgy semmi bajom, szóval talán pár nap és Te is teljesen túl leszel rajta
Viszont ma tényleg jó passzban éreztem magam, csak a lustaságot kellett legyűrnöm - azt sikerült, volt is utána ficánkolás Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján redukáltam a 200m-es célidőt 0:45-ről 0:40-re, hát még azt is sikerült egész derekasan hoznom, lekopogom, nyoma sem volt a betegségnek.
A pihi 200-aknál éreztem igazán, hogy valami még nagyon nem kerek. Ott azért bele-bele kellett sétálnom, hogy valamennyire visszaálljon a pulzus, hazafelé meg még nehezebb volt 140 alatt tartani a pulzusom.
Mindenesetre ha holnap nem futom túl magam, vasárnap talán mégis lesz esély egy 10km PB-re a NATO futáson. Tegnap még arra sem láttam reális esélyt, hogy ott leszek a rajtnál, szóval örülünk Vincent van.
@Pttypang: Én ma raktam bele az 550. km-et, a magam kb. 79 kilójával. Patika állapotban van, igaz, futó talpbetéttel használom (nem tudom az számít-e).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Liberate nitro 2 kinel mennyit ment el? 400 korul van nalam a 70 kilommal es meg eleg jo allapotunak tunik.
Everybody lies.
-
--Robi--
kezdő
Én is felkaptam a Noosa Tri 15-öt. [kép]
Kiválóan szuperált! Azonnal 4:20 környékén voltam, megerőltetés nélkül.
Nekem ezzel a 4:25-4:10 a jó tempó. Még a 4 perces is megy, ha fel vagyok töltődve.
A te tempód viszont nekem már túl sok, ez nem a cipő miatt van, hanem, mert ennyit tudok.
Ez a negyedik napom volt zsinórban ilyen gyors, kicsit le is merültem, nem az izmok, hanem a szénhidrát raktárak. Ennek ellenére nagyon jól tudtam menni a cipővel, szépen összeállt vele a mozgás.
Tempót váltogató futás volt vele.. [kép]
77kg vagyok, aki szintén e körül mozog, az bátran beruházhat rá. Lanynek már kevés lenne a csillapítása. Nem süppedős és nem is kemény, viszont aki Tom súlyával rendelkezik annak már az lehet. -
Peetta14
tag
CamelBak Ultra Pro Vest futóhátizsákAkciós ár: 22 790 Ft
L méret
[link] -
bandus
veterán
meg is van a cipő, ami talán a legnagyobb hype-ot okozza idén: [link] full lightstrike pro hab, conti talp, az adidasra jellemző csövek nélkül, és mindössze 224g és 150 EUR. szerintem ez lesz a sláger performance trainer/raceday cipő idénre
-
jimpo
senior tag
válasz INTELligent #101156 üzenetére
A nyugalmi pulzus még magas is mostanában, a HRV meg alacsony. Nem ennyi szokott lenni ha minden klappol...
xy.zsolt
Épp ez az hogy nincs akkora különbség, de van egy pici. Nekem feltűnik és a PRO 2 jobban bejön.
Bár én szeretem a keményebb, merevebb cipőket. Pedig itt is csak aszfalt, amerre a szem ellát.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #101156 üzenetére
Na, hogy biztos ne felejtsd el javaslom az egyik lábon PRO2 a másikon Speed2 tesztet ....úgy még inkább érezni majd az eltérést ha akkora van.
na, nekem pont az tetszik a Speed2-ben, hogy mozog a hab, de mégis nagyon pörgethető (jobban mint a Rebel-em) és nem veri szét a térdem betonon....hiszen csak azon futok.[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #101154 üzenetére
fateless
Szerintem is pihenj. Még ha el is mész, egy bő hét alatt nem edzel annyit hogy előrébb legyél. Ha benned van pihenéssel is ki tudod futni majd.tomcica
Amin voltunk múlt héten ott is volt egy csaj, aki 2ó 58 perc alatt ért be Félmaratonon. Ott is 3 óra volt az időlimit. Kicentizte rendesen...Ha bírom, bírnám szusszal, kettőt futhattam volna annyi idő alatt.
-
-
veterán
Irígykedve nézlek benneteket.
Hétfőn még elmentem futni (lett egy PB 10k), aztán kedden már kezdtem rosszul lenni, szerda óta getvásan küzdök a gép előtt. Vírusos fertőzés, doki csak azzal tudott bátorítani, hogy pihenjek. Meg olyat mert mondani, hogy ne egyek húst és tejterméket (csak húst, tejterméket és zöldséget szeretek enni)...
Most már egész tűrhetően viselkedik a gyomrom és nem fáj állandóan minden végtagom. De holnapra is bevállaltam egy futást és vasárnap hajnalra is van másfél órányi beírva (két és fél órát akartam először, de azt visszább vettem), meg az első hivatalos FM jövő szombaton Győrben (eddig csak a magam kedvére volt ekkora táv, nem "versenyen"). Jó lesz így nekimenni mindennek.
De attól még menni fogok persze, mert most már kezdem úgy érezni, hogy a FM bármikor megvan a 3 órás szintidőn belül (nem nevetni), szóval emiatt nem aggódom, csak jobb állapotban szerettem volna menni, nem egy ilyen vírussal a küszöbön.
De sebaj, okt 26-án Pápán lehet szépíteni Győr után, legalább azt is láthatom majd, milyen különbség van betegség után és elvileg addigra egészségesen és felkészülten.De azt még nem tudom, hogy Pro 2 vagy Novablast 4 legyen a lábamon - ha már a cipőkről beszélünk...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101150 üzenetére
Erre tessék, még annyi hogy a Speed 2 jobban "rugózik". Többet mozog a hab benne, de azt én kifejezettel utálom tempó közben.
Persze ettől függetlenül tegnap tapostam benne picit, nagyon nem küzdöttem. Persze jó szeles idő volt, igaz oldalba kaptam.
Lehet korai volt még, visszadobta a nyugalmi pulzusomat 39-re, igaz legalább a HRV-t nem rántotta le. Elég is lesz annyi a hétre, pihenek (lazázok) még tovább.Egy karbonlapos cipőt kipróbálva leírni az egészet nem ajánlott.
Jó ez csak meg kell találni a megfelelőt, mint a méretválasztásnál. Nagyon nem mindegy mennyire passzol egy adott darab a lábra.
Plusz a futómozgás sem mindegy csúcstech ide vagy oda...
Persze biztosan van itt is, mint mindenhol "Ipari hulladék" kategória is.norby_42
Én azt gondolom a 10k-m nem lett volna sokkal lassabb másik cipőben
Lehet nem...
De egy Altra Torin 6 -ban megfutva hidd el hogy jobban fáj a tempó! Nem ám csak közben, hanem utána is...[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz INTELligent #101149 üzenetére
Az a jó benne, hogy sohasem fogjuk megtudni, mi lett volna másik cipőben. Én azt gondolom a 10k-m nem lett volna sokkal lassabb másik cipőben
Eat pasta, run fasta
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #101149 üzenetére
Majd a Speed2-t hasonlítsd össze ugyanilyen tempón légyszi
Bazira érdekel ezek után. ...mondjuk a lábam épsége miatt (mindentől függetlenül) jó döntést hoztam....ez van, nem mindenki van carbon talphoz optimalizálva, sajnos Örülök, hogy a kompozit talp működik nálam....mindenki másnak pedig a legjobbakat.[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
Csak egy bajom van az Endorphin Pro-val, hogy nem vettem belole legalabb 2-t . Ugy dobhattam ki a maratonos iram elvarasomat, mert annyira a HR kozben meg a Z3-at sem erte el. Ugyhogy HR alapjan mentem, Z3 teteje korul. Es meg igy is folyton azt ismetelgettem magamban, hogy nem kell gyorsabban menni.
Szoval a mai 16k maratonos erofeszites nagyon adta .
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
veterán
A szervezok kiirtak 2430 meter szintet. Gpx-et megneztem par helyen:
Merretekerjek.hu: 2505m
Garmin: 1850m
Strava: 2068m
Everybody lies.
-
tomcica
Topikgazda
A kerdes a regi (persze a "futottatok-e ma mar legalabb egyszer" melle)
"Nyujtottatok-e ma mar?!"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
Ha bestsecretrol rossz meretet kuldenek es vissza kell kuldened, utana a refundon kivul nem szoktak semmivel megdobni? Mondjuk a voucherrel, amit elhasznaltal a termekre?
Everybody lies.
-
Fred23
nagyúr
Cooper teszt hasonlítgatós kalkulátor, most futottam bele.
-
--Robi--
kezdő
válasz Peterhappy #101139 üzenetére
[link]
Vannak gondok vele, de hátha kijavítják. A Kínában készült feliraton nem csodálkozom. Ettől még magyar márka.
Persze, hogy nem versenyezhet a nagy márkák felsőkategóriás termékeivel.
Azért drukkolok.
Ez a beszéd! Én is elengedtem a Dél-afrikai srácot. -
tomcica
Topikgazda
válasz --Robi-- #101133 üzenetére
Persze hogy mennek,ha nem is Ironman tavon,de az olimpiai triatlon az igen porgos
70.3-on is porgetik a 3:20-as ezreket legalabbis Lionel Sanders tolta azon a ritmuson.
A norveg bika srac meg 3:10-3:05-os savban csinalja a laktatkuszob edzeseit,mondjuk nem az Asics a szponzora,de oda elmenne siman az a cipo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
--Robi--
kezdő
válasz tomcica #101101 üzenetére
Ez érdekes, mert triatlon futóknak készítették főleg. Mennek ott annyit? A rövideken biztos, de egy ironmanen... Még egy fél ironman is kemény így.
Meg a te súlyod nem túl nagy, egy nehezebb emberen másképp viselkedhet, mondjuk jobban összemegy a hab.
Nekem is a 15-ös van. A Saucony Shift 2 jelentősen keményebb.
A súlyomnak pont jó a Trinoosa 15. Kellően puha és pattogós.
Én ajánlom 75kg felett.
A Shift 2 már túl kemény és ennyire nem pattogós. Csak testgyilkosnak hívom, egy intervallum után minden porcikám sajog. Bár felvennél egyszer egy olyat, csak egy körre, hogy egy igazán kemény talpú csukát érezz. Lany tudja.
Csoffadt 400m... 3:20-nál nekem az már finom.
A kedvedért majd próbálom kilométereken át tartani. Nem ígérem, hogy sikerülni fog.
A mentő meg jön visítva. Kiszállnak, az egyik odaszól a másiknak: szedjük össze. Tudod ez az a fazon, aki 3:20-as ezreket akart virítani. Mire a másik: ismerem, zsákba vele és gyerünk! -
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #101124 üzenetére
Az lesz a legnehezebb MIndenestere most annyit nyújtok, SMR-ezek (naponta ), mint amennyi egész évben volt. Ment a core erősítés is (korábbi években egyáltalán nem csináltam futáson kívűl mást), így jobb alapokkal vágok majd neki a mostani megmérettetésnek. Aztán majd az aznapi forma/csillagok állása megadja, mire elég ez.
Gyerekeimet is az utolsó 2 hétben már csak seprűvel simogatom, szigorúan 2m távolságot tartok mindenkitől -
jimpo
senior tag
válasz HKorn #101129 üzenetére
Egy próbát megér, a puding próbája az evés.
Nekem ilyenem van, régóta nem kapható mondjuk. De ez bika, igaz amilyen sűrűn használom....
Ha nem lenne inkább ilyet vennék akciósan kapható holnapig.
Masszázspisztoly VI Black - GymBeam, igaz ez 17 ezer...
Bár ami nekem van, fentebb linkeltem az is annyi volt....run4fun
Ha megnézed itt a képek címsorát, akkor láthatod mikor lettek rendelve. NA akkkor volt akció! szerintem nem mostanában lesz ilyen... De ne legyen igazam![ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Lidl akcióban 10K lesz a masszázspisztoly, érdemes ilyet venni? [link]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz xy.zsolt #101126 üzenetére
Enyém olyan tempót nem lát, sub 6 tempónál már használom, a felett Puma VN2 van. Sub 5 tempó meg csak 200m-es intervalloknál van, szóval nincs széthajtva
Mondjuk ha nem lettek volna ennyire olcsókak, biztos nem vettem volna az én nyugger tempómhoz ilyen műanyag/karbonlapos cipőket, de 24 ezer volt a 2 cipő együtt (Endo Speed 2 és Endo Edge)
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
veterán
-
xy.zsolt
őstag
-
run4fun
tag
Mikor volt ez a jó Saucony akció SneakNRunon? Naponta nézegetem a cipőket, de lemaradtam
Valamint Puma Deviate Nitro 2/3ról valaki nyilatkozni? -
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #101122 üzenetére
jaja, sajnálom is, hogy kicsi lett a pro 2 és nem két méretet rendeltem belőle a speed 4 már azért más, nekem talán kicsit túl puha is. de most már elhasználom. egyébként még a deviate nitro elite az ami hasonlóan fasza sziluettel bír a versenycipők közül
-
ígyvanferi
addikt
válasz INTELligent #101118 üzenetére
Van, aminek kell pár futás, amíg 'betörik', de az pont nem az Endo Pro, az dobozból kivéve is ugyanolyan, mint 200-300 km után.
Az adidas Lightstrike Pro habanyag, aminek jót tesz 20-30 km, utána érződik igazán jónak, addig elég kopogós. Aki esetleg az első futás alapján ítéli meg, az csalódhat is emiatt. A Saucony alap pwrrun habjának is kell hagyni kis időt, pontosabban pár futást, hogy jó legyen.
A karbonlemez egyébként nem változtatja a tulajdonságát, azon nincs mit betörni.szerk.: a endo proból és speedből a 2-es verziónak az egyik legkirályabb a sziluettje, nagyon bírom mindkettőt. Olyan igazi teljesítményorientált hosszútávos futócipők már első ránézésre is.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz INTELligent #101118 üzenetére
sehogy, felveszed és használod mint bármelyik másik cipőt.
-
INTELligent
senior tag
Eleg jo dolog, amikor hazaersz es ilyen latvany fogad [kép] .
Hogyan erdemes "betorni" az Endorphin Pro 2-t? Van ertelme, ha eloszor csak egy laza Z2-re viszem el, esetleg kicsit dombozok vele? Lehet hulye kerdes, de meg nem futottam karbontalpasban.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
HKorn
veterán
válasz jimpo #101115 üzenetére
Én is tolom a Speed 2-ben, igaz egy számmal nagyobb az ideálisnál, de kezelhető. Csak tempóedzésre veszem fel, mert hamar felnyomja a pulzusom, gyorsulok benne még ha nem akarok akkor is. Szerencsére a talpam már hozzászokott, eleinte éreztem kis felütést benne.
Terepre Endorphin Edge van, penge kis cipő, szoktam benne sima földúton is futni, karbonlapos, de kevésbé aggresszív, ebben nem érzem felütve a talpam utána.
Aszfaltot továbbra sem bírja jól a térdem, minimalizálnom kelene az ott futást, de nincs más terep a közelben.
Run&Ride
-
Peetta14
tag
Emag-on 38k-ra jön ki a Novablast 4 minden méretben, kell mellé egy 200 Ft-os valami, és 20% kupon megy rá, elég jó deal...
Utolsó keményebb hetem a maraton előtt, tegnap toltam egy érdekeset.
5p/km volt az alaptempó, amibe először 4:30 (maraton pace), 4:20, 4:10 majd végül 3:50 km-eket tettem bele.
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101111 üzenetére
Nekem mindegy ki és miben fut. Viszont 15 ezer körül nagyon jó vétel volt a Speed 2 és PRO 2 is. Akkor is ha női! A nagyobb méretek még várják a hűvösebb időt.
#101112 Pttypang
Nem lehetetlen, de ha nem keresel tuti nem találsz.
Magam részéről el vagyok látva, a többi nem izgat.norby_42
Tisztában vagyok vele hogy ő volt az első, de csak utánunk.
Igen az is az, de rá is van írva a dobozra. Kivéve ha az a Speed 2 dobozában jött, mert azt mondtad olyat rendeltél.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #101098 üzenetére
[link]
Heti egyszer egy ilyen hosszabb is beleferThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Ergo, nem lesz belőle topik cipő ....már csak az ára miatt sem.
Kicsit teszteltem ma magam sub4-en....a rehab nem zabálta meg nagyon a HR-t.....3k@Z3 még belefért éppenSosem derül ki, hogy sajnálom-e a PRO2 hiányát....viszont a Speed2 ad annyit amennyit elvártam tőle sub4 tempón és nem cseszi szét a lábam, akár heti több edzésnél sem.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Pttypang #101108 üzenetére
Gyártottak, az más kérdés sikerül-e szerezni még belőle...
-
-
jimpo
senior tag
Köszi. Bár sem a Novablastal, sem a Kinvara 14 -el nincs személyes tapasztalatom. Így nem is tudom hova tenni ezek között az Asics -t.Mindenesetre csak hogy legyen még egy kis cipő téma. Akciót én nem látok, igaz nem is vagyok ráizgulva. Se ráfordítandó összeg, no meg hát van kettő Endorphin PRO használatban. Kettő null kilométeres még dobozban...
A Félmaraton után ez a dobozba kerül, a Campfire Stories fog nagyobb szerephez jutni. Már ha lesz energia este meló után tempót "villantani". De lámpázni muszáj leszek...
Aki akkor nem vett PRO 2-t az sajnálhatja. Ha meg vett, de még ki sem próbálta mert van x cipője használatban... Nagy hiba, meg kell futtatni én mondom.Azt pedig senki se felejtse hogy egy cipő sem fut helyettünk, ahogy a kenyaiak sem. Tessék elindulni és odatenni magad a célodnak, jelenlegi állapotodnak megfelelően. Már amennyire
alkalmas
vagy az edzésre...De aztán ne csodálkozzatok majd, ha ilyet láttok magatok előtt.
Szerencsére szombaton fordított felállás volt.... Igaz csak 60 feletti, egyébként ő volt a 3. helyen az első kanyarig.
Mondjuk nem láttam semmiféle motivációs üzenetet a felsőjén.nanofocus
Nagy terhelést ne kapjon, valamennyi mozgás kell. Hogy az séta vagy bicaj rajtad áll, a vérkeringés miatt fontos hogy mozgásban legyen. De értelem szerű hogy neked kell kitapasztalni, mi az amit jobban tolerál majd. Meg hát alapból mik a lehetőségek....
A pihentetés, esetleg masszázs viszont fontos emellett.[ Szerkesztve ]
-
nanofocus
tag
Sziasztok,
Tegnap előtt volt egy intervallumos sprint futásom, kicsit meghúztam a lábam belső oldalát, de utána nem fájt, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Viszont tegnap volt foci, kevés volt valszeg a bemelegítés, léptem egyet oldalra ( amekkorát nehezen bírtam volna ) éreztem egy erős szúró fájdalmat, és azóta brutálisan fáj a hosszú combközelítő izom (adductor longus). Mivel lehet ezt kezelni a pihentetésen kívül? Külsérelmileg nem látok semmit, nincs lilulás stb. Nemhogy a futás de még a felállás is nehézkes.
[ Szerkesztve ]
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #101096 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
válasz HKorn #101087 üzenetére
Masodik velemenyt tudok bedobni az Asics Trinoosa 15-rol,50-70km van benne.Ugye irtam,hogy joval kemenyebb,mint a 14-es (amelyik hasonlitott a Novablast,Kinvara 14 cipokre).
Nos ez nem hasonlit Cserebe a kemenysege es porgossege jol adja a sebesseget.
4:00-tol lassabb futasra NEM ajanlom,csak szenvedni fog benne az ember (pl mintaz Adidas Adios cipokben ha lassan akarsz futni)
3:40-3:20 koruil kezded erezni,hogy ezt a cipot ilyen vagy ennel gyorsabb sebessegekre talaltak ki. Viszont nem am ugy,hogy csoffadt 200-400m-t fel-felkapsz interval edzesekben,hanem felveszed a sebesseget es tartod benne. Na erre valo
Laposabb talpu/sarku cipoben jobb intervalozni (fel-felkapni akar gyorsabb sebessegekre) ez viszont igen magas talppal rendelkezik.
Csak hogy legyen egy kis cipo tema[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- Elite: Dangerous
- Mikrotik routerek
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest