Hirdetés
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #98794 üzenetére
Ha már ott voltam el kellett volna ugrani ezért a cipőért ( úgyis egyezik a méretünk ). Tetszik a lépő! Aztán Rád aggattam volna ezt az új valamit Lett volna 48 óra evezés vízszintesen.
Viccet félretéve ugyanaz a lefolyás mind a négyünknél ( ha esetleg ott a futók közül van ilyen ).
1. Hirtelen fellépő gyengeség, szédülés
2. Boka/csukló/derék/végtagfájdalom ( gyerekeknél is )
3. 37,8-9 hőemelkedés ( nincs magasabb láz )
4. Felnőtteknél hidegrázás ( gyerekeknél nem jött elő )
5. Torokfájdalom
6. Enyhe orr dugulás
7. Tüdő fájdalom
8. Én nem vagyok fejfájós, de aki arra hajlamos, annak négyzetre emelve jön kiFutni próbáltam vele, de 50 percig jutottam első körben.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #98791 üzenetére
Inov8 X-talon sorozat volt ilyen regen,az par lepes utan ledobta a sarat a talprol.Abbol meg van egy bontatlan 212-es modell nalam az agy alatt
A mostani kinalatukat nem ismerem.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Gergőke88
addikt
válasz INTELligent #98749 üzenetére
Nike-hoz hasonlítva milyen a méretezés? Pegasusból 46-os méretet hordok. Köszi!
-
stefyY
őstag
válasz Chuck Norris #98782 üzenetére
...háttenemvagynormális.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
LanyUs
senior tag
válasz ígyvanferi #98774 üzenetére
Minden mondattal egyetértek A Pro 2-ben nemrég csak edzeni mentem, de olyan pszichikai többletet adott, hogy 5K PB lett 20:20 környékén. Valószínűleg egy másik cipőben is ki tudtam volna futni, de más érzés társult volna hozzá + nem terheli meg annyira talpam. Most lesz 2 db Pro azokat meghagyom játszadozni 5-10-21k síkra, rekortánra. Ennél nagyobb bajom sose legyen, hogy edzésre azon kell agyalni, hogy Hoka vagy Pro 2 legyen hajnalban
Ez a terep Saucony több tesztben azzal lett hátrányban, hogy nehéz és kevésbé szellőzik ( legalábbis hirtelen ilyeneket találtam róla ). Ha szobában kényelmes lesz, akkor mindenképpen befogom. Hisz engem nem zavar a szellőzés Pega GTX-ben futottam 10k felmérőt 34 fokban és a cipő tömege ( azt már ismeritek a 400g Stinsonokkal ).Spórolás ez egy külön téma lehetne ( 35k volt a gógyszertár tegnap ).
Ja és a gyerekeken is átpörög ez az új vírus, szóval még a munkahelyemet is érinti a dolog szabadsággal.Ha már terep cipő! Nekem kellene egy olyan fejlesztés amiben nem marad meg a sár, hanem lépéskor kidobálja a talpáról. Ne kelljen további fél kg sarat vinnem/láb.
Chuck Norris:
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
-
Never79
tag
És a tekerés hol marad?
Gratu! -
HKorn
veterán
A Mester megvillant újra!
Szóval a 112km-es futást regeneráltad egy 5km-es Balaton átúszással. Ok
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
G.E.P.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
csak lazan
kicsit hianyzik a sztoribol, hogy harmadnap eltekertel meg londonba... -
INTELligent
senior tag
Wow, le a kalappal.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Chuck Norris
senior tag
-
ígyvanferi
addikt
Az Xodus jó, de a Peregrine is. Utóbbi a terepfutás Kinvaraja. Az átlagnál alacsonyabb drop, kisebb tömeg és semmi faxni, teszi a dolgát. Nem abban kell UTMB-t futni persze. Az Xodusban viszont már akár lehet is. Abból nekem a téliesített verzió van, de annak viszonylag kompakt a felsőrésze lábfejnél. De el tudom képzelni, hogy az alap Xodus ennél lazább, kényelmesebb.
-
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #98774 üzenetére
én most azt a stratégiát követem, hogy ha beválik ez a spedworkre és esetleg még egy félmaratonra is el tudom vinni, akkor nem keresek tovább verseny lépőt, hanem egy superblast 2-t bezsákolok még a hosszabb futásokhoz
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ígyvanferi
addikt
válasz LanyUs #98768 üzenetére
Csak egy kis adalékot, ha megengedtek ehhez a témához: a 18:03-as 5K PB-met tavaly az Endorphin Pro 2-ben futottam. Lehet, hogy ott és akkor egy Hoka Mach 6-ban, egy Endorphin Speed 3-ban, egy Puma Deviate Nitro Elite-ben (Zsolt kedvéért ) vagy akár egy Nike Pegasus 39-ben is ilyen vagy majdnem ilyen időt futok, ezt nyilván soha nem tudjuk már meg, de én még mindig azt mondom, hogy ezek a top versenycipők egy-két év csúszással nyomott áron megérik az árukat a magunkfajta hobbifutónak. Ha nem is azért, mert ténylegesen gyorsabbak vagyunk egy ilyenben, inkább az élmény, ami más, amit szerintem minden lelkes hobbistának megéri kipróbálni. Tudom azt is, hogy néhány éve, a Vaporfly előtti időkben az elit mezőny alig volt lemaradva a mostani rekordtól fele ekkora stack heighttal, karbonlemezzel, meg speedrollal, meg kutyafülével sem rendelkező cipőkben. De ahhoz fölösleges hasonlítanunk magunkat. Van olyan szerencsém, hogy volt már a lábamon már pár mostani top maratonos versenycipő, meg persze rengeteg mezei futócipő. Pl. annak idején futottam ~2000 km-t egy ~10 ezer Ft-ért vett adidas alap futócipőben, abban is ment már a 20 perc körüli 5K, meg 40 perces 10K (persze jó pár évvel fiatalabban), úgyhogy nem akarom túlmisztifikálni az előbbieknek a létjosogultságát, de ha belefér, pláne ennyiért, hát rajta. És ez még mindig nagyon messze van attól, mint amikor valaki audiofil vagy egy vagyont elkölt egy alap TV helyett egy moziszobára, vagy UHD-ben, gigamegaFPS-sel szeretne egy aktuális PC játékkal játszani, és akkor a bringázást még nem is említettem.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Jó döntés És itt nem lesz talpél probléma sem. Anyag is van a cipőben, nem hullik le a lábról 100 km után. Vizes aszfalton/köveken csúszkál szinte az összes terepcipő Pega/Hoka ( ami nekem van ). Jégre meg kizárólag sima talpú aszfaltosban megyek, az jobban betapad.
A doki szerint ez a víruska a végtag fájdalmakkal és lázzal vegyítve influenza felé billenti a mérleget. Egyet kell értenem vele, mert elég nagy tapasztalatom van már a betegen edzés témakörében és ilyen szintű fáradtságot futás közben több éve már nem tapasztaltam
Újraépítés daráló 185-ös maxhoz.
Első lépés egy zóna felmérő hogyan is állunk.
Majd 2-3 hét 158-as edzés, 2-3 hét 162-es, 2-3 hét 165 és 168-as. Ezt követően 4-6 db 1000m 04:20-30 között közte 400m pihi másik lesz 10-12 db 400m 100s / 200m pihi.
Ezzel kb. október-november végére ismét PB közeli állapotban lehet futkorászni.
Igen, ott hajnalban a mínuszokban a senki földjén Kész vagy a PB-re[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
LanyUs
senior tag
Bandus említetted a pénzkidobást... Ezekért a cipőkért jó szívvel kiadok 12-14e Ft-ot még ha nem is válnak be. A Pro 2-t már teszteltem régebben, korrekt lépő. A Shift 2 28e volt 2 éve akcióban ( a felét éri kb. ). Na ahhoz képest egy Hoka Mafate 4 38e-ért sokkal jobb vétel nekem.
Na és akkor most jön a kidobás rész:
tisn: a vadaspark árai azért felhúzták a szemöldököm. Kb. 2 órát töltöttünk bent. Belépő: 2 felnőtt és két gyermek 15.000,-[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz ígyvanferi #98762 üzenetére
ígyvanferi: most már még jobban várom mit tud a cipő Csak nem egy Shift 2 terep verzióban Azzal rekortánon csúszkálok. Papi barátom nyáron engedett a gyeplőn, ezért belefér néhány közös edzés. A bringa körök alatt felfedezett utak a Zengőre pont jó útvonalak lesznek. Gyökeres, köves szintes terep. Ha nagyon csúszik, akkor vaddisznót dobálni még jó lehet 7500 Ft/dobás
HKorn: a dobozban 2 évig álló Stinson 6 ATR-rel jártam hasonlóan. Kellett neki 3 x 15km mire elkezdett működni a csillapítás. Egész addig egy kőkemény nehéz cipő volt. Még nyáron a melegben be kell törni, nehogy télen használhatatlan legyen
-
HKorn
veterán
válasz LanyUs #98753 üzenetére
Én is régóta vártam már ez Endorphin Trailt, hogy leárazzák, de aztán utánaolvastam és teszteken nagyon nem dicsérik, nehéz és kemény habanyag is. Redditen néhány user azt írta, hogy végülis neki 2. esélyre bejött, sokat javult a habanyag többedszeri próbára. Inkább egy jó túracipőnek való az én olvasatomban, mint igazi terepfutásra, így letettem róla.
Run&Ride
-
ígyvanferi
addikt
válasz LanyUs #98753 üzenetére
Nagy elvárásaid azért ne legyenek előzetesen. A pwrrun PB nem terepre való habanyag. A tapadás is gyengusz, hiába ugyanúgy pwrtrak, mint a Peregrine talpa, valahogy mégsem tudja ugyanazt. Pedig igazi terepen nem is próbáltam, csak sima murván. Oda mondjuk vállalható lenne, ha nem lenne olyan botrányosan túlzó a tömege ahhoz. Na nem akartam már előzetesen elvenni a kedved tőle, ennyi petákért végülis nem rossz, amit kapsz, csak ne a teliáras terep Hokákhoz hasonlítsd majd. Illetve simán lehet, hogy neked bejön, akkor meg pláne jó vétel volt.
-
jimpo
senior tag
Az akcióra, "vásárra" való tekintettel bontottam egy akciós száraz vörösbort. Mondjuk a továbbiakban a költekezéssel nem lesz probléma, egy akciós cipő ára maradt maradt a számlán. Még jó hogy van Coop a faluban ahol lehet Szép kártyával fizetni, dupla pénzért szinte minden is van.
Estefelé megyek majd lötyögni, így egy 3 deciliteres limitnél tetőzik a gyönyör. Amúgy elég finom, nem annyira száraz mint egy bikavér. Meg nem is túl keserű...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tisn
addikt
válasz LanyUs #98759 üzenetére
icsit reszelnek a csúszdák
20 ev koruli mar, lassan cserelni kellene
a gyogyviz nagyon jo es van vagy 5 gyogyvizes medence, szoval reparalhattad magad.
azota nem jarok olyan gyakran, miota tavaly bebasztak a 33m-esbe a gumi gyerekjatszoszigetet, nem lehet normalisan uszni
gyerelek gondolom elveztek azt isvadaspark is jo, en is vagy 10x vegigmentem rajta
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Igen és a strand zárása után, át lehet menni a kapun a fürdő területére is 22.00-ig. A gyerekek nagyon élvezték Kicsit reszelnek a csúszdák, meg felügyelőtől függően sípolnak ha a gyerek az ölben van, de annyi baj legyen. A kinti is jó, a hullámos családi csúszda. Elfáradtam szellemileg is a gyerekek miatt. Itt már azért nem arról szól a fáma, hogy gondtalanul kergetőzünk meztelenül a szállodában a párommal, mint a kapcsolatunk elején Gyerekek, folyamatos kérések, egész napos pörgés stb.
A lábujjamnak kifejezetten használt, hogy tornáztatta a lépcsőzés és a víz is. Helyreállt a mozgástartomány kb. Péntek estére viszont kicsapott a vírus... Ennek ellenére összekapartam magam elvittem a családot a szegedi vadasparkba is, lenyomtuk a közel 5 km-ert, hazavezettem és onnan 48 óra ágyban -
jimpo
senior tag
Rendeltem is. Jöhet az ősz/tél, már csak egy pár darab Zero drop kell majd mellé.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
sherlock82
senior tag
Nagyon sok minden közbe jöhet. Nekem 17 évesen vállszalag szakadás, aztán rotty... : (
Már annyi esélyem sem volt mint előtte, hogy legyek valami.
Többet tanultam ezt követően , jobb érettségi eredményt szereztem.
Utólag úgy érzem hogy jobb is talán hogy így alakult.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bandus
veterán
najó, a pro-ból rendeltem egyet ennyi pénzért. meglátjuk mit tud a másik befutó most a magic speed 4 lenne. az a mondás, hogy ez jó cipő lehet a carbon curious arcoknak bár erre szerintem az edorphin pro2 is megfelelő 15k-ért.
-
LanyUs
senior tag
-
INTELligent
senior tag
sneaknrun-on ismét van készleten Enorphin Pro 2, ill. Speed 2-ből is vannak ismét normális méretek is
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
bandus
veterán
vincze zsófi ráfeküdt kicsit a podcastokra, nagyon jó vendégeket sikerül megszólaltatnia, tudom ajánlani. a témák jók, a minőség egyelőre nagyon változó, ebben majd még fejlődni kell. most épp nedybalit hallgatom a tahoe 200 beszámolójával. azért kemény, hogy 1700 dollár a nevezés erre a versenyre, de cserébe kemenécebn sült pizzát is kaphatsz a frissítőpontokon
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #98742 üzenetére
olyat ott nem árulnak
ja bocs, ezt tisn-nek szántam
ma már másodszor címzek rosszul ....ez már a vég kezdete[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #98734 üzenetére
vege a hetvegenek, munkaido
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #98734 üzenetére
ez jo
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #98724 üzenetére
Van az a Zen mondas,hogy
"Ha elerted a csucsot,csak massz tovabb"
Na,te ennek az ellenkezojet csinaltad epp elerted a padlot,lehet epiteni...milyen "van kedvem,vagy nincs kedvem"? Ezt meg se hallottamThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Jofi81
őstag
válasz Peterhappy #98713 üzenetére
Köszi, hogy megkérdezted. FR55, de akkor rákérdezek náluk, mi lehet a gond.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #98715 üzenetére
thx.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #98712 üzenetére
hat ez erdekes, mert en koveren mikor kezdtem futni ment az 5km (sot tobb is) ilyen sebesseggel. persze szinten z4-z5-ben. pedig fallabdat nem birtam volna.
bar 1-2 honap es mar sokkal jobb lesz ha kitart.
most z1-z2 ugyanez a sebesseg es tav
neha persze futok gyorsabban (foleg asszonnyal) de nem szereti a serult jobb oldali szervo a tulterhelest.
-
tisn
addikt
válasz sherlock82 #98709 üzenetére
Ott jöttem rá, hogy én nem is vagyok egyébként annyira ügyes 5 ből 3 kapus ügyesebb volt kb. nálam.
persze, helyen kezelem a dolgokat par eve kapushaboruban azert legyozott egy 2 evvel idosebb akademiai kapust. pedig mezonyjatekos
lehetett volna tobb, de maskepp alakultak a dolgok, valoszinuleg jo megyei/nb3-as jatekos lesz.
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #98483 üzenetére
Helyzetjelentés:
Első lépések lábujjtörés után 3 héttel II. ( Cipő már csak enyhén feszíti ) Distance 7.40 km Pace 7:04 /km Time 52m 17s
De a szállodában vagy előtte a melóhelyen felső légúti fertőzést kaptunk a feleségemmel erős torokgyulladás kíséretében. Elszálló pulzus, 3 nap fekvés után még ülő helyzetben is szédülés ment
Tehát innen indulunk. Sok kedvem nincs újra felépíteni, de fel fogom Eddig legalább a hr-t szépen tartottam, erre még azt is szétb.ssza ez a vírus... Feleségem is ágyban 2 napja. Szerencsére gyerekek még jól, remélem úgy is marad. Na szóval 52 perc laza az indulás Innen minden javulásra jöhet majd a dicséret Trollollló -
jimpo
senior tag
Ground Zero, avagy 8 km 300W körül.
Stílusosan most egy Altra Torin 6 pörgött a lábakon, ~két kilométerenként fordultam.
8 km 31:37 AVG 315 W 3:57 /km 177 spm HR 174 205 ms 1.43 m Air Power 5 %Nem lett egyenletes, de nem is volt cél. Az elején kilőttem, már kívánta a szervezet kicsit. Aztán "facsartam" itt-ott, na meg becsúszott egy 4:10 km tempójú 500méter is közben.
Az időjárással sem volt probléma kellemes 25-26 Celsius-fok, pedig fél nyolc előtt indultam. Le is csúszott a tempó közben egy bő fél liter, a végére megizzadtam rendesen. A napsütést azt kaptam végig, ilyenkor semmi árnyék a szokott útvonalon. Igaz 9 óra körül sem lenne több, csak egy részen vannak elég magas fák ahhoz hogy érdemben legyen valami...
Nem volt rossz, ez "kicsit" más terhelést ró a futóműre mint az Endorphin PRO 2.
Mondjuk alapból nagyon más a felépítése is, az Altra full lapos nincs benne toe spring -nek nevezett "jóság". A lábujjaimnak jobban tetszett a dolog az tuti, csillapításban a Torin 6 mondjuk elbújhat.Kicsit belaktam utána, később ráálltam a mérlegre 71.8 kg Not great not terrible...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peterhappy
őstag
válasz Never79 #98714 üzenetére
Nagyon szép menet volt, nagyon szép helyen! Jó olvasni, hogy újra élvezed a futást!
A Balboa-körön az egyik futótársam bottal jött, emelkedőn simán felment, míg én egyfolytában a combomra támaszkodva kaptattam fel (említette is, hogy épp ezt megelőzően botozik), lefelé meg aztán úgy otthagyott, mintha lifttel ment volna. Kell hozzá technika, de ha azt elsajátítja az ember, új távlatokat nyit meg előtte.
Mondanom sem kell, neki nem is volt utána öt napig izomláza.
Külön le a kalappal, hogy legyőzted a tériszonyod És szuper, hogy ilyen turistával találkoztatok, szívmelengető néha ilyen történeteket is olvasni.
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #98704 üzenetére
Ennyi. Ugyanez
@Sherlock: én most sokkal jobb passzban vagyok, mint valaha - leszámítva talán a ~10 évvel ezelőtti (bringás baleset előtti) énemet, amelyik napi 35-40km-t, heti 200-250km-t tekert. Akkor 72-73kg voltam, színizom. De sok szempontból jobb vagyok most, mint akkor. Csak akkor 29 éves voltam, és nem fájt megállás nélkül valahol, valamim
Nem múlik el nap, hogy ne átkoznám magam, hogy nem kezdtem sokkal hamarabb komolyabban futni.
@Tisn: Grat a Fiadnak
@Norby: Én nem tudom eléggé dicsérni a fickót. Elképesztő, amit és ahogy csinál, számomra óriási motiváció
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz danielsz #98694 üzenetére
Gratulálok .
Pénteken voltunk a Mátrában, kaptam egy nagyon jó track-et. Igaz az eredeti 38 km 2200 szint, én ezt a futótársak kérésére lerövidítettem 30 km 1400 szintre. Időjárásunk teljesen jó volt, egy-két helyen főtt csak a fejünk, de az erdőben kellemes 25 fok körül lehetett, illetve fújt a szél. 3-5 km-ént volt vízvételi lehetőség, forrás vagy kék kút formájában. A Mátra gyönyörű volt. Egy nehezebb mászás volt benne, felmenni Parádsasvárról Galyatetőre (kb. 5km 600 szint, ami néhol elég szenyó módon emelkedett), illetve pont az utolsó 2-3 km-ben volt 200-300 szint. Ettől függetlenül azért jól futható részekkel volt tele, de nem nyomtuk neki, kényelmesben mentünk, ahol gondoltuk nézelődtünk. Meglepődtem, hogy Galyatetőn a kilátóért fizetni kell, s nem volt nálunk pénz, de egy kedves turista adott 600 Ft-ot. Legyőztem tériszonyom, s felmentem (ha már itt vagyok). Mondjuk inkább a lefelé volt szar, mert acélrácsos lépcsőn zavart, hogy látom az alját. Futótársamtól egy emelkedő erejéig kölcsönkértem egy botot. Nem szoktam botozni, de most erősen elgondolkodom rajtra. Összességében egy nagyon faxa nap volt, rég élveztem ennyire futást. Végére azért fáradtak voltak a lábaim, összességében nem volt gond, tudtam volna még menni. Frissítés azért nem volt tökéletes kb. 40-50 g ch-t vittem be óránként, de ennél az intenzitásnál ez nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz fateless #98702 üzenetére
Mondjuk az inkább állóképesség és pulzus kérdése. Ha valaki nincs hozzászokva, eleinte megszenvedi.Nagyon érdekes, ezt le is írom.
Próbálok most segíteni egy Apukatársnak. Egyidősek vagyunk, de Ő nagyon-nagyon sportos srác. Alkatra is, hát - fogalmazzunk úgy, körket ver rám.
Minden nap súlyzózik/kondizik, majdnem minden nap bringázik (ha nem is sokat, de 5-10km-t melóhelyre oda-vissza), voltunk hosszabb túrán is együtt, a combosabb emelkedőket leszámítva remekül bírta. Hetente többször fallabdázik, és újabban falmászásra jár.
Most elkezdett kocogni, és 3-3.5km-eket bír, szinte végig Z4-Z5 zónában. 8percnél(!) lassabb km-ekkel. Mondtam neki, hogy kizárt, hogy ennyire magas legyen a pulzus, tuti rosszak a zónák, vagy a pulzusmérő órája (Apple), de nem. Mondta is, hogy meghal a kocogás közben, világát se tudja a végére. Egyszerűen nincs hozzászokva az efféle terheléshez. -
bandus
veterán
tegnap elvittem még egy körre a novablast 4-et. ha valahol láttok ebből akciósan, akkor nagyon-nagyon ajánlom. picit kevésbé pattogós, mint a 3-as, de szuper kényelmes, és még egy kicsit stabilabb is. szuper cipő a hosszabb, laza futásokra, de a tempóknál sem jön annyira zavarba. nem hiszem, hogy nagyon a pegazus után fogok nyúlkálni, amíg van ez is már csak a versenycipő témát kellene lezárnom.
-
sherlock82
senior tag
10 akárhányéves koromban itt a megyében nagyon jó kapusnak számítottam a korosztályomban. 1995 - ben a Népligetben volt egy adidas predator utánpótlás foci torna ahol volt kapus edzés is fiatal kapusoknak. VfB Stuttgart kapusedzője tartotta az edzést.
Ott jöttem rá, hogy én nem is vagyok egyébként annyira ügyes 5 ből 3 kapus ügyesebb volt kb. nálam.
Az egész országból voltak gyerekek, nyilván különböző felkészültséggel. Szóval ott egy átlagosnak számítottam.
Szóval ekkor jöttem rá, hogy lehet hogy ügyes vagyok, csak nem mindegy mihez képest.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #98701 üzenetére
Én abba sérültem bele, hogy megpróbáltam és megpróbálom tartani a tempót futóbarátommal, aki azért jó 12 évvel fiatalabb nálam.
hetvegen focitornan voltunk, fiammal, haverokkal. en is jatszottam. egyik meccs utan odajott egy 20 koruli srac, kerdezte hany eves vagyok (51 ugye lassan). aztan mondta, hogy huha, es gratulal, hogy meg ilyen idosen is (igy) jatszom (nem tudom mennyire volt jo otlet, libalegelo, egy achilleshez es egy bokaszalaghoz is jott a mento)
ilyen nagycsalados tornanak volt hirdetve, erre csupa megyei focista csapat volt, utolsok is lettunk. a fiam aze behuzta a legjobb jatekos dijat igy is.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz sherlock82 #98705 üzenetére
Jobban ki vagyok békülve önmagammal mint a fiatal korival.
az nem jo, en mindig tokeletesnek ereztem magam -
tisn
addikt
válasz robag93 #98655 üzenetére
meglesz az, csak fuss
meg mindig van rajtam vagy 20kg a futoalkathoz kepest, de a pulzus nagyon rendben van mostanaban (inkabb tul alacsony is, alig gyulnek igy a kaloriak. a melegben felment egy +10-20-at az alaphoz kepest (nyugalmi es sport is), igy a napi osszkaloriafogyi 3200 felugrott 4000kcalra, pedig a beletett melo joval kevesebb lett)
-
sherlock82
senior tag
Akkor csak ügyesen !
Senki nem lesz fiatalabb. Jobban ki vagyok békülve önmagammal mint a fiatal korival.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
O hat ez igy van velem es Beci kollegammal is,aki jo 10-en evvel fiatalabb laza napjan megyek vele,gyors napon engedem kibontakozni
-
Jofi81
őstag
Köszi! Igen, az appot feltelepítettem, ott látszanak is szépen a szakaszok, meg ott van, hogy párosítva van a Garmin. Csak ha már van, nem a telefont szeretném nézegetni futás közben.
-
veterán
Ó, ez megy fiatalabban is.
Barátommal még 20 évesen (30 kg-mal és negyed századdal ezelőtt) elemntünk futni 10km-t. Én kiköptem a tüdőmet, ő végigdumálta, és nem is lihegett. Ha lett volna erőm és utolérem, agyoncsapom"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Peterhappy
őstag
válasz sherlock82 #98690 üzenetére
Ebben van ám igazság Én abba sérültem bele, hogy megpróbáltam és megpróbálom tartani a tempót futóbarátommal, aki azért jó 12 évvel fiatalabb nálam. És amit az Ő teste még bőven megbír, az enyém sajnos már nem.
Próbálom elfogadni, hogy nem leszek már fiatalabb, és későn kezdtem el futni. Bár elég nehéz, amikor Peetta meg ilyen PB-ket rittyent egy-egy "erősebb séta" alkalmával@Danielsz: Gratula
@Jofi81: Látod, ezt nem tudom. Futócimborám belekezdett (igaz, neki ma épp pihenőnapja van), megkérdezem majd, nála hogy jelenik meg. Avagy hátha más is beleugrott innen, a fórumról. Esetleg Never - nem tudom, Ő használta-e anno az appot.
Azt amúgy feltelepítetted?Én végül nem kezdtem bele, még legalább egy hónapig nem tudnék edzésterv mellett futni, elengedtem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest