-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Peterhappy #101765 üzenetére
Maraton életre, csigára.
Ismételten gratulálok!és a többi maratonfutónak is!
spacetime
-
veterán
-
Troy.
addikt
-
norby_42
aktív tag
Köszi a beszámolót, nagyon nagyot fejlődtél az idén
(Bár csodálkozom, hogyhogy senkit nem húztál most be a célba? )[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
bandus
veterán
megspórolom magamnak a struktúrát, és lemásolom a tiédet
szóval én egész héten faszán aludam, 90+, minden garmin mutató az egekben. tegnap betöltöttünk pizzával és a futás előtt reggeliztem is egy diós csigát + kv, odafele egy cukros redbull. szerencsére Máté barátom felajánlotta, hogy fut velem, így a privát pacerem is megvolt.
3 kört futottunk, a taktika szerint 4:35-4:30-4:25-öt céloztunk meg tempónak, de úgy, hogy a Zsófi által megadott pulzuslimiteken belül maradjak. ez annyira nem jött össze, nagyjából végig a 4:25-4:30 range-ben mozogtunk, bármiféle kilengés nélkül.
olyan óriási holtpontontom nem igazán volt. 7-8 km-nél és 12-13-nál megborultam kicsit fejben, nem tudtam elképzelni, hogy ezt a tempót végig bírom. de az órára nézve jól álltunk és a pulzus sem igen szállt el. frissítést a tegnap esti és ma reggeli ch bevitel miatt nem toltam túl. egy fél literes soft flaskba kevertem tailwindet, azt nagyjából megittam. ezen tempónál már nem esik jól az ivás.
az utolsó forduló még pont két km-re volt a céltól, ott kezdtünk el gyorsítani, a 20. km egy kicsit lett gyorsabb, 4:25 körül, az utolsó pedig 4:16. itt már nem akartam megváltani a világot, csak nem elcseszni az előnyt, amit felépítettünk. az utolsó 400-500 méter nagyon fájt, baromira beszúrt az oldalam, de elszenvedtem magam a célig különösebb lassulás nélkül. a hivatalos idő 1:34:26 lett, ami az 57. helyre lett elég összetettben. az 1:40-es céllal vágtam anno neki a felkészülésnek, amiből titkon egy 1:35 lett. jól kell célt tervezni, akkor nem érhet nagy csalódás
cipőnek a saucony endorphin speed 4-et vittem, de nem vagyok vele boldog. hol a jobb, hol a bal talpam fájt, és ráadásul a jobb lábamon elcsúszhatott valami, mert ledarálta a lábujjaim, tiszta vérhólyagosak lettek. pedig ez a rövidebb lábfejem, így nem tudom mi okozhatta ezt, a cipő mérete rendben van.
érdekességképp a legutóbbi félmaratonommal összehasonlítva, az 1:47:xx lett tavaly szeptemberben:
nekem most 2-3 hét lazázás következik, aztán visszatérünk terepre nov 24-én vár még egy naszály trail rám, jövőre meg remélhetőleg még néhány 50 km körüli verseny."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tisn
addikt
grat, porogtel rendesen.
-
tomcica
Topikgazda
Hujjuj massziv gratulaaa pulzus alapjan ezt jocskan kimaxoltad szoval jar a
kekszcsiga
Gratula mindenkinek aki ma versenyzett...irjatok azert,ha nem mas egy rovid beszamolot,vagy csak akar annyit hogy X:XX ido, jo xar lettThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
Gratulálok, gyorsabban meglett ez neked mint gondoltam, kezicsókolom!😀
-
Peterhappy
őstag
Na ezt elbénáztam, szkúzi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok