Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Jó ez az E-M1 II, a maga nemében abszolút az. Jó AF képességek (nem a legjobb, de jó), isteni stabi, végre jó videó, szokásosan jó Oly-s feature-ök, csak az árazással szálltak el. Ez azért akárhogy is vesszük, 2000 dollárért drága. A D500 ennyi (sőt, most olcsóbb), az X-T2 olcsóbb, az A6500 pláne.
Persze tisztában vagyok azzal, hogy Pro gépnek szánták, csak hát ami a prospektuson jól mutat, az a valóságban lehet a mostani felső-középkategóriát se hozza.
-
jjeahh
nagyúr
Az a99 nekem nagyjából egy felfújt a7r II-nek tűnik így spec alapján, persze van amiben jobb (pl. sorozat), de van amiben rosszabb is, elvileg kisebb a kereső, kevesebb a fókuszpont és videó módban nem tiszta, hogy van-e pdaf (szerintem nincs), no meg kevésbé adapterezhető.
Am jó kis beszámoló[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hegyimorc
senior tag
"Az egész kicsit bánatos volt szerintem, legalább is 4 éve és 30 éve más volt nagyon amiken én voltam.
Fogy a pénz az egészből, néhány neves cég eléggé ősszefele megy, (meg nyilván az egész összességében is.)"Félálomban azt hittem valami bringás fórumban vagyok, mert kb ugyanezeket lehet olvasni az Eurobike-ról is. Szóval ez nem csak a fotós kiállításokra jellemző, hanem általános, csak oda már el sem megy sok régi nagy.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Muerte68
addikt
nagyon jó beszámoló
hegyimorc Nagyjából minden kiállításra ez jellemző a videójátékostól a műszaki kiállításokig,egyre kevesebb a cég,és nem költenek a kiállításokra sokba van.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
HÁZIGAZDA
a pana gx8 shutter shockját úgy sajnálom, mert amúgy a képek alapján nekem is rohadtul tetszett, végre egy jó méretű, markáns váz a féltégla műfajból, biztos szeretném. a gh4-en meg nem csodálkozom, hogy kényelmes volt, ugyanez volt az érzésem az azonos kialakítású gh3-nál, egyszerűen fölényesen kényelmesebb volt minden más váznál, amit összefogdostam.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
madgie
titán
-
HÁZIGAZDA
szerintem a nikon az évtized csalódása. remélem állatira megbünteti őket a piac, mert ennyire arrogánsan, bután csinálni disznóság. és ami jó, azt is elkalapálták (mert a nikon 1-ből sokkal többet ki lehetett volna hozni, a dl kompaktok a jó példa, amik persze azóta sincsenek sehol, és akkor az olajszóró és fókuszkretén fullfreám vázakról ne is beszéljünk. sok víz lefolyt a dunán a d70 óta )
-
contaxg
veterán
A Sony A7 lesz nálam a befutó nagyon úgy néz ki (még keresem az aggályos pontokat). A 28-70 kit zoommal, a 4 autófókuszos G Zeiss és a 3db C/Y bajonettes (35,50,80-200) mellé szerintem ez a legkézenfekvőbb megoldás. De lélekben fudzsis maradok
Köszönet mindenért sokat segítettetek!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
DonRazzino
senior tag
Nálam tapasztaltabb topictársaktól kérdem, hogy a képszélek élességének ilyetén alakulása megszokott dolog? Én eddig ekv 50 körüli fényerős fixek tesztjében mindig azt láttam, hogy kb F5.6 ig csak élesednek a szélek. Ez azt jelenti, hogy ezt az obit F4-nél lejjebb nem is érdemes rekeszelni?
Szerk: Olyan esetekre gondolva, ha esetleg kirándulni vinné az ember és egyet-kettőt tájképelne...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hogy vagy képes ilyennel égetni magad?
A képek tényleg jók.
Az új X-T1 firmware nagyon kemény, csorgatom a nyálam arra az AF-re. Kíváncsi leszek tényleg lesz-e valami az X-E2-vel.
Madgie: Csudajók a kutyás képek, tényleg.
DonRazzino: Jól muzsikál a hegymászó szetted, szépek a csillagok. -
madgie
titán
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem csak "delete all" volt egyszer, mikor családi eseményen egy szerettem angol tudás hiányában nem egy, hanem az összes fotót törölte. Ilyenkor fontos, hogy a kártyára ne írj már semmit, mert a nullára csökkenti az adatvisszaállítás esélyét.
Kb 98%-ot sikerült megmenteni.
Próbáld meg azért, de nem sok esélyt látok rá. Ilyenkor alapszabály, hogy a kártyával több írási műveletet ne végezz.
-
FEDman
addikt
Most hogy mutatod ezt a markolatos RTS-t, az XF 100-400 viszont már tényleg az a kategória lesz méretre/súlyra, amihez már az összes jelenlegi váz sovány lesz. De gondolom nem is véletlen, hogy az az obi csak 2016-ra van betervezve. Ezt tuti úgy ütemezik, hogy addigra pont jön egy ahhoz passzoló váz is.
Ami vagy egy eleve nagyobb markolatos gép, vagy esetleg egy X-T2 lesz a jelenleginél még komolyabb opcionális marcsával. -
FEDman
addikt
Lassan most már kihozhatnának valami olyat is ami nem tetszik, ami nem kéne, mert ez így nem lesz jó.
Az X-T10 és az XF 90/2 is nagyon fincsi lett. És meglepő módon egyáltalán nem tűnik a kettő együtt kelemetlen kombinációnak.
Számomra a Fuji nem is feltétlen a miniatürizálást hozta el, hanem csak szimplán visszakaptam a normalitást. Még a manuálfókuszos filmes gépeken kezdtem fotózni. Azokat a méreteket megszoktam, megszerettem, aztán jöttek a modernebb gépek, a DSLR-ek és valahogy teljesen elszálltak a méretek.
Most meg olyan érzésem van, hogy méret szempontból a Fujival kicsit újra normalizálódik a helyzet. A fenti felállás is kb olyan, mint egy régi manuális filmes SLR egy 135/2,8-cal. Az azért sose volt rossz. Főleg, hogy maga a váz azóta fele, harmada lett súlyban.
-
FEDman
addikt
Tényleg nem kicsi, de reálisan nézve pont azt hozza amit várni lehetett.
A Fuji szereti az obijait vastagra megépíteni, de amúgy ezen a képen is látszik, hogy maga a frontlencse kb pont ugyanakkora. Ezen felül a Fuji bázistávolsága a Leicához képest is rövidebb. Ha meg az érdemi összevetéshez a Leica alá tennénk egy Fuji - Leica M adaptert, akkor hamar kiderülne, hogy hosszra is nagyon hasonló a két objektív.
Szóval nagy, de egy 90mm-es f2-e objektív már csak ilyen.
-
madgie
titán
Nem úgy értettem: ez az app elvileg olyan, mint az E-M10-en a Live Composite mód, de most olvastam utána ,hogy ISO 400-ig és 15" max záridőig limitálva van (viszont akár 6 órán át is mehet az app). Oly-n ISO 1600 és 60" volt a limit, jó lenne (vagyis dehogy lenne jó, mert akkor vakaróznék!), ha mittomén 30"-ig és ISO 3200-ig elmehetne. Akkor tökéletes csillaghúzós mód lenne, nagy-nagy utómunka-könnyítéssel.
Nem nagyon szeretek órákig arra várni arra, hogy sok-sok import, feldolgozás, export, megint külön program összefésülés összejöjjön... ez anno az E-M10-zel egy kép import, 5-10 szabad perc pöcsölés azzal, export és voilá egyszerűségű volt.
De hát ne sírjak, én dobtam az Oly-t
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha X-T10-re váltanék, akkor azért enném a kefét a béna vaku miatt. Szeretem a hátra dönthető megoldást, családi eseményeken nagyon jó szolgálatot tesz, hogy simán bevilágít egy átlagos nappalit kicsit emelt ISO mellett.
Ennél még a külön cipelhető, de felfelé is fordítható mini rendszervaku is jobb (főleg ha wireless használod).
-
FEDman
addikt
Jujj, ez büntet..
Szívem csücske nekem is a Leica, de félre a nosztalgikus romantikával, konkrétan ez a Leicaflex valami eszméletlen egy ronda gép volt!!
Egyébként ez a "magas homlok" egy időben nagyon népszerű volt, szinte minden gyártónak volt valami ehhez hasonló arányokkal megvert gépe, még a Fujinak is.
De attól hogy retro láz van nem biztos hogy feltétlen mindent érdemes is visszahozni. Régen se volt ám minden szép.
-
HÁZIGAZDA
lassú az af. lassan indul a gép. 2,5 fps folyamatos "sebesség". 11 bites tömörített raw. soroljam még? kifejezetten gyenge gép az a7 a sony kínálatában is (az a6000 is mindenben leveri), de ha a többi gyártót nézed, végképp van gyorsabb, van kisebb, vagy jobb stb.. de nincs FULLFREÁMABB!!44!!!!!
amúgy meg itt egy revi, szerencsére kifejtette már az internet úgy jó alaposan.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ha már itt vagy, akkor bevallom, hogy az utóbbi pár napban azért kattogtak a fogaskerekek bennem Sony-ügyben. Szépek a kékjei éjjel, ilyeneket utoljára az E-M10-en láttam, a Fuji vagy ciánosabb, vagy Velviában hóttlila. Mindemellett az élőkép minősége is sokkal jobb volt éccaka, mint a Fujié, tisztább, könnyebben élesre állítható. Persze osztottam, szoroztam, magamhoz képest mennyire kevés bukó lenne a dolog, egy Sony A7 55/1.8-cal, 28/2-vel talán-talán, meg még egy Sami 14/2.8, vagy a bevált 12/2 is beférne (tudom, hogy APS-C, de elég multiaspi a dolog, pixel van elég).
Aztán tegnap azt mondtam, a francba, elmegyek inkább fotózni
-
konyi79
addikt
Tök jó megcsináltad! Viszont akkor tegyük helyre teljes legyen, és szerintem akár mehetne a milyen milc/dslr topik összefoglalóba. Sok érdeklődőnek remek mankó lehetne.
Javítandó:
Touit 12 van E bajonettre, kimaradt a Touit 32 ami szintén van mindre, valamint kimaradt a sel 20f28 is. -
FEDman
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
"Csak egy dologban nem veszik ezt, vagy magukat elég komolyan, picit túl nagyok, kövérek az obik."
Ez így van, de gondolj bele mennyivel lenne drágább olyan törpe méretben előállítani őket, mint amit a Leica tud. Stabilizált változatokat meg eleve képtelenség lenne ennyire lezsugorítani. Sok pénzt felemészt az R&D és gyártani is macerásabb.
Szerintem majd a 35mm f/2-vel indul el valami ezen a téren. Lesznek a kövér darabok fasza fényerővel meg képstabival és lesznek a kompakt objektívek kicsit visszafogott fényerővel, OIS nélkül, kicsi méretben.
Gyanítom a rendszer beindításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy lerakjanak egy olyan sort, ami minőségben és fényerőben hozza azt a szintet amivel elcsábítható egy Canon user az L-es sor mellől (ha mást nem, legalább másodgépnek vegyen Fujit). A vázaikkal sem mennek bele a méretversenybe, ami van akit zavar, van akit nem.
-
Stauffenberg
nagyúr
Akkor már miért nem inkább Zeiss objektíveket sorolunk? Az XF 27mm f/2.8-at viszont rossz üveghez hasonlítod, mivel ott van a Leica 40mm f/2 Summicron, ami ugyan fényerőben kicsit eltér, de ugyancsak palacsinta, ugyancsak ekv. 40mm.
Amúgy ja, jól látható, hogy a Fujifilm már a kezdetektől fogva így fejleszt, de szerintem kár lenne ezt csak a Leicához hasonlítani. Szerintem a fényképezésnek azt a szakaszát akarja felidézni (1930-1970), amikor robbanásszerűen elkezdett fejlődni a fényképezőgép ipar és ekkor váltak igazán nagy legendává olyanok mint a Leica, Carl Zeiss, Rolleiflex, Minolta, Contax, Olympus, Canon és maga a Fujifilm is. Ekkor még kicsivel az SLR tömeges térnyerése előtt járunk, ekkor még a távmérős volt a legmenőbb kategória (meg a TLR).
Szerintem a Fujifilm ezt a nosztalgikus korszakot próbálja felidézni (az Olympus meg érthetően inkább az 1970 utáni SLR mániát, aminek maga is komoly alakítója volt az OM sorozattal). A Leica már akkor is drága volt, de mivel a fotózás még amúgy is drága hobbi volt, annyira nem tűnt sznobnak az, aki arra a rendszerre gyúrt.
-
madgie
titán
Classic Chrome kéne neked is
Hekkelj meg egy-két rawot... nem lesz ugyanaz, de jól mutatja az is, milyen zsiványság az a színmód.űszerk: az X-E1-nél (ami majdnem X-Pro1) nekem volt még egy saját kedvenc színmódom (ami persze nem mindig volt jó, de borús időben szerettem): Pro Neg Hi, -2 saturation, -1 shadows, picit hidegbe eltolt AWB.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Hát ha ez az XF 30/1.0 nem kamu és ezt is az XF 56/1,2-höz hasonlóan értelmesen árazzák, akkor teljesen versenyképes lesz a Fuji APS-C szenzorral is.
Ettől függetlenül az FF Sony is szimpatikus a számomra. Kicsit mintha kevésbé menne nekik a rendszerszintű gondolkozás, de amúgy van abban is potenciál.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Az oké, hogy te általában a gyorselérésű mutató/középső ujjaddal állítasz élességet fogásváltás nélkül, de Fuji rendszerobinál mi meg pont úgy rekeszelünk. Hogy melyik a jobb megoldás? Gondolom megszokás meg felhasználás kérdése
A mostani kiránduláson viszont letisztult, mit utálok a legjobban a Fujiban az mft után: sz@rt sem ér rajta a szenzortisztítás, három napig ott vigyorogtak szűk blendénél a foltok a képeken. Tudom, létezik körtefecskendő, de az évek során talán félévente, egy-egy nagytakarításnál volt rá szükség. Úgy tűnik, most már mindennapos kellék lesz...
-
FEDman
addikt
Az első élményem a Fujival kapcsolatban nekem is az volt, hogy a távmérős külső alapján valami sokkal masszívabbra számítottam. Ilyen téren max lélekben rokon a Leicával.
Amúgy nem értem miről beszélsz a Fuji X egy 100%-ig full frame rendszer!
Már legalábbis a szó eredeti jelentésében mindenképpen.
Persze értem mire gondoltál, csak szándékosan teszem a hülyét.
-
Stauffenberg
nagyúr
És akkor mit vársz? A Canon 85mm f/1.2L-hez majd csak akkor lehet bármit hasonlítani ha lesz végre 56mm f/0.8, addig viszont nincs párja?
Persze, hogy fontos a DOF, de ez nem csak az objektíven múlik. Amíg pedig lesznek eltérő szenzor/képkocka méretek, addig lesznek eltérő mélységélességek is, ezt pedig nem lehet azzal elintézni, hogy egy APS-C objektívet kötelezően a gyengébb fényerejű FF üvegekkel kell összehasonlítani.
Az meg kifejezetten káros megközelítés, hogy emiatt a jobb APS-C üvegeket a gyengébb FF objektívekkel tesszük közös halmazba. Ez vezet ahhoz a szüntelen károgáshoz is, hogy "szar a MILC, nincs egy olcsó objektív sem, nem úgy mint az EF-S 50mm f/1.8-am, ami csak 15 ezerért vettem a Vaterán és legalább van vele DOF".
Ráadásul én sokkal jobban ki vagyok bukva a CA-ra meg egyéb színhibákra, mint arra, hogy egy kicsivel kevésbé van elmosva a háttér. És ha már portré: Fotózz egyszer olyan modellt aki ékszereket visel. Összetennéd a két kezed egy olyan objektívért ami nem CA-zik, még ha ennek az az ára, hogy egy kicsit buksz a DOF-on.
-
Ijk
nagyúr
Neked még rx-1 is járt a kezed alatt? Te aztán nem szarral gurítasz, leica, rx-1...
Megjött a DP2m. Lőttem pár képet gyorsan, de elég fos idő van. Viszont borzasztóan karcol ez a gép.
Azt már is látom hogy a dp1-hez hasonlóan megnyitom a raw-ot és semmit nem kell belepiszkálni.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
madgie
titán
Szerintem nem akarták ezek teljesen elölről tervezi ezt a cuccot, adott volt egy fantasztikus portréobjektív, minimálisan reszeltek rajta és voilà, kész az APD verzió.
Nem hülyék ezek, legközelebb megnézik, melyik normál, vagy nagylátójuk rajzol APS-C-nél nagyobb képkört, nekiesnek a flex-szel és lesz egy tilt-shift
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Ukrajnai háború
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest