Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #38625 üzenetére
Igen, pana közel áll a természeteshez, de hajlamos elcseszni pl. a bőrtónusokat nagyon, amire valaki vagy érzékeny, vagy nem. Engem nem zavar, ha nem olyan a kép, mint amit a valóságban láttam, amíg kellemes a szememnek az összkép és a bőrtónus nincs elszúrva. Panát amúgy Lr-ben szerkesztettem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz kerobi #38616 üzenetére
Pfű de gyűlölöm a pana színeket, volt G3-asom, GH2-esem, G6-om, használtam GH3-at, GH5-öt, sőt, GX1-et is, mindegyikkel szenvedtem utómunkázáskor. Na jó, nem annyit, mint a Sonyval, de sosem voltak a képek az igaziak. Ugyanakkor számít, hogy mit fotózol és ízlés kérdése is. Szerintem streetre pl. jó a pana, portréra utálom, tájfotóra elmegy. Nálam a sorrend így néz ki:
1. Fuji: nem élethű, de marhajó
2. Oly: ugyanúgy marhajó, szép bőrtónusok, de már igényli a rawozást
3. Canon: jó-jó, de a barnás fátyolosság gyaktran megöli a képeket
4. Pana, Nikon: itt kezdődnek a döglött színek, zombik, Shrek klónok, ufók, magenta arcok
5. Sony: számomra legszarabb, annyira, hogy gyakran az ég kékje barna, a fű és a fák lombjai szintén, az arcok zöldek, mintha kvázi színvak lenneBokeh, magas iso meg számomra kb. egykutya az összes croppos szenzorral, vannak kisebb eltérések, de ma már mindegyik jó majdnem bármilyen témára, kivéve a speciális igényeket, mint a sport, extrém low light. Sokan félnek a m4/3-tól, odáig nem mernek "süllyedni", mert az apsc-nél is kisebb szenzor és félnek, hogy magas iso-n, bokehben sokkal rosszabb lesz, de szvsz nincsenek akkora különbségek.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem ő erre gondolt. Ezzel nekem 10-ből 9 képen a fókusz mellé ment, de amikor betalált sem volt sokkal jobb . Az F1.4-es testvére legalább viszonylag pontos volt, de az is gagyi műanyag, hangos, mint egy traktor és a képe egy gagyi manuális optikáéval egyenrangú. Ezekhez a régi dslr lencsékhez képest manapság kb. az összes autofókuszos mirrorless vázra tervezett fix teljesen más dimenzió.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Még mindíg be lehet szerezni egy használt X100V-t és átalakítani
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #38199 üzenetére
Pont így vagyok a fuji-oly színekkel, már alapból jó a nyers raw, marhajó kiindulási alap, ezt semmi más nem tudta eddig nálam. Pana időszakból nekem egy dolog hiányzik: valahogy amit a pana megcsinált, azt rendesen csinálta és jól működött. Pl az af is sokkal pontosabbnak, logikusabbnak tűnt, de a ficsőrök is normálisan működtek, nem volt semmilyen anomália. Hogy egy példát mondjak: kikapcsolt kijelzőnél a touchpad af panán hibátlan volt, azóta bármi máson próbáltam, nem volt az igazi. Olyn sem mindíg reagál, néha egyáltalán nem működik, amíg újra nem indítom. Valahogy mindíg úgy éreztem, hogy a pana a kezem alá játszik, kezes cucc, más gépekhez meg nekem kell igazodnom. A fujit mondjuk mindenki lemásolhatná, ami a kezelőszerveket illeti...
-
jjeahh
nagyúr
"Az olympussal az volt a gondom, hogy a jpg remek volt, de a rawot akarhogy gyurtam sose lett olyan"
Igen, egyetértek, viszont az oly raw képek nyersen is sokkal jobbak már alapból, mint minden más, kivéve a fujit. Szal a raw tónusai rosszabbak, mint a jpg, de sokkal jobbak, mint pl. a pana vagy sony rawoké.
"A panat en feladtam, az lx100 marha jo kis gep volt, de vert pisaltam, mire a parhuzamosan hasznalt fuji kepi vilagat megkozelitette, lapos, doglott kepek. Pl a romai nyaralas elso felet meg megcsinaltam rendesen, a masik felet mar gyorsabban, aztan sajnos latszik is az eredmenyen"
Igen, a múltkor visszanéztem a gh2, g3, g6, gh3, gh5 képeket és brutál döglöttek a jelenlegi oly színvilághoz képest.
Szal nekem az a konklúzióm, hogy oly már perfekt nekem, de fuji az álom. Hogy váltok-e valaha azt nem tudom, talán. Ez a zaj dolog most b*ssza a szememet, ha a lightroomban szűrt fuji rawok ilyenek, az elég nagy érvágás. Akkor kezd csúnya lenni, ha a szűrt képen megpróbálom visszahozni a részleteket. Pl. 100% screenshot, iso12800 oly vs pana:Szűretlen:
Szűrt:
Látszik, hogy szűretlenül egykutya, szűrés után viszont ha élesítenék, visszahoznám a részleteket, megjelennek valami fura szöszmöszök a fujin és nem tudom erre van-e megoldás.
-
jjeahh
nagyúr
Sokan nem érzékenyek a színekre, vannak fotós haverjaim, akik szerint a pana-sony színek, wb is perfekt, a fuji jpg egy nagy humbug. Én meg úgy vagyok vele, hogy panával, sonyval órákig szenvedtem lightroomban és akkor sem lett soha az igazi, canon pár fokkal jobb, de ott is zavar a canon féle barnás fátyol. Nálam színekben, utómunkaigényben így néz ki a sorrend (legjobbak legelöl):
1. Fuji - marhajó, de néha hiányzik az Oly-kék
2. Oly - nagyon jó, de rawozni kell
3. Canon - elmegy, ősszel, sárga lomboknál tud remekelni
4. Pana-Nikon - sz*r, de együtt lehet élni velük, csak sosem lesz őszinte a mosolyom
5. Sony - köszi, nemPersze ha elég profi vagy utómunkában, bármiből lehet jót gyúrni, csak nem mindegy, hogy már az alap nyers kép perfekt, vagy fél nap utómunka után lesz olyan.
Más téma, de ha már írok: párszor kaptam kölcsön melóra X-T3-at 56-ossal, de nem igazán foglalkoztam zajszűréssel, most viszont Kameleon5 a múltkor küldött pár X-T30 rawot és feltűnt, hogy a zajszűrés nem igazán működik a képeken, az Oly vagy Pana rawokon sokkal jobb eredményt kapok ugyanolyan zajszűréssel. Ez az x-trans miatt van? Van valami jó recept a zajszűrésre? Mert ha így nézzük, magas iso-n bizony gyengébb a fuji egy 16mp m4/3-nál . A fuji x-raw studio megoldja a problémát? Lightroomban és C1-ben nem tudtam normálisan zajt szűrni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Neki valami szaladgálós 2xmm kell és esetleg egy kreatívkodósabb 50mm körüli hosszabb lencse. Nikonra a 24mm F1.7 és 40mm F2 optikákat nézte ki, amik picik és Viltrox, meg Sigma optikákból ugyanaz a kínálat a két rendszerre, szal ott a méret is azonos. Így szerintem nem méretben van hátrányban a Nikon, hanem minőségben, a 24-es és a 40-es full műanyag, a 40-esen a bajonett is az, szal az XF obiktól építési minőségben elmaradnak, max az XC optikákkal vehetik fel a versenyt, de azokból 25mm körül nincs semmi. Egy Fuji 23mm F2 még nagyobb, mint a Nikon 24-ese, de mivel az x-t30 kisebb, mint a zfc, kb. egyforma lenne a méret:
XT20 autofókuszban a valóságban mennyire marad el a 30-tól? Mert használtan sokkal olcsóbb.
-
jjeahh
nagyúr
Nagyon ritkán magammal viszem a gépet montizni, de óvatosan, én is féltem . Mostanában inkább egy ősrégi kb értéktelen gépet viszek inkább (gh2, e-p1). Régóta szeretnék valami megfizethető nagy zoomos nagy szenzoros csúcskompaktot, ami annyira pici és könnyű, hogy elfér a mezzsebben és ha elesek, tönkremegy, nem bukok sokat rajta. De sajnos a használható pici kompaktok a használtpiacon is drágák. Pedig tájfotózni nekem bőven elég lenne az 1" szenzor valami éles zoommal, a mobilból is a zoom hiányzik a legjobban. Ugyanakkor túrázni szerintem simán lehet vinni bármelyik gépet, a pára miatt az időjárásálló kivitel előny. Sajnos az mtb-n sokkal többet rázkódik és évente 2-3x jó nagyokat esek is. Amikor a sisak, bordám stb törik, a gép nem tudom túlélné-e . Mondjuk a mobil, Garmin bírja .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #35506 üzenetére
Gondolom af-s oké, csak a követő af sz*r (?).
-
jjeahh
nagyúr
válasz lugosi #35485 üzenetére
Az sem mindegy milyen számla? . Még rákérdek a családnál/cégnél, akik intézik a pályázatot, hogy pontosan mi kell, milyen számla kell nekük. Addig is, ha valaki a topikból rendelt viltrox webshopból, megköszönném, ha utánnanézne, kapott-e számlát és ha igen, milyent.
-
jjeahh
nagyúr
válasz randras_83 #35483 üzenetére
Kösz! Ezért kérdeztem a számlát
-
jjeahh
nagyúr
válasz Matska #35480 üzenetére
A Sigmákat még csak előrendelni lehet és azt hiszem április 11 a határidő a vásárlásra (ebben nem vagyok biztos, megkérdem még). Az xc 35mm f2-őt is nézegettem, de annak ellenére, hogy már nem vagyok annyira bokeh fan, az f1.4-esek képe a dof miatt jobban tetszik.
sheratan: igen, ezt észrevettem, de nem hiszem, hogy zavarna.
Viltrox store-vel tapasztalat? Számlát küldenek? Vagy emailben küldik?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Helló belló. Még nem jött meg a pályázati pénz a gépre, ezért van még egy kis időm nézelődni Oly mellett Fuji vonalon is.
Van már hosszú távú tapasztalat a Viltrox 33mm F1.4-el és a 85mm F1.8-al? Van valamilyen komoly gyerekbetegségük, pl. bizonyos körülmények között rohadt lassú af, illetve mindíg betalál, nem téveszt? Valami minőségi probléma a képüket leszámítva? Mert azzal szerintem nincs komoly gond.
Viltrox Store webshopból rendelt valaki? Látom vannak EU raktáron is, de az EU raktár tényleg EU raktár és áfa mentes? Számlát adnak?
No, ennyi lesz . Valszeg mégiscsak kelleni fog valamilyen autofókuszos ekv. 135-200mm közötti fényerős fix és a 90-es nem hiszem, hogy beleférne a keretbe, de ha a Viltrox valós használható alternatíva, akkor az ára miatt újra számításba jöhet a Fuji rendszer is, pedig már-már lemondtam róla .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #35418 üzenetére
& gorgo, cousin333, DonRazzino: Köszi! Még nem vagyok biztos benne, hogy Oly vagy Fuji lesz-e, a szívem picit Fuji fele húz, de Oly fronton is vannak előnyök. Ha Fuji mellett döntök, egyelőre így néz ki a dolog: váz + Samyang 12mm f2.0 NCS CS, Samyang 50mm f1.2 vagy Fuji 50mm F2 R WR, Samyang 85mm F1.4 Mk2 MF. Mint látható, a manuálfókusz annyira nem zavar, főleg ha van valamilyen használható mf segéd, cserébe költséghatékonyan össze lehet hozni egy ilyen vagy ehhez hasonló sort. Ami a vázakat illeti:
X-T200: ezek szerint kiesik (?). Csak a PASM tárcsa nem tetszik.
X-T30 II: tetszik, de picit ronda, hogy ilyen magas és az elején furán néz ki a markolat fölötti tárcsa
X-S10: gondoltam feldobom az ötletet, hátha valaki valami komoly érvet hoz fel mellette, de amúgy nagyon nem tetszik, valahogy úgy érzem Fujihoz méltatlan ez bumfordi a forma PASM tárcsával. A stabi vonzó, de tudok élni nélküle.
X-E4: ez a legszimpibb, de nem tudom mennyire lehet kényelmetlen ez a full sima váz, nincs egy dudor sem rajta... valszeg nem zavarna, szeretem a rangefinder formát . Amitől tartok, hogy a kevés gomb miatt nem jutott kezelőszerv a mf segéd funkcióknak, vagy kényelmetlen, rossz helyre került pl. a 100% belenagyítás (?). Sajnos erről sehol nem találok semmi infót és nekem a manuál fókusz kiemelten fontos.
Valaki amúgy le tudná írni a manuális fókuszálás, manuális optikával, belenagyítással hogy működik Fujin? Pl. Panasonicon hüvelykujjnál lévő tárcsát megnyomom, belenagyít, fókuszálok, expó gomb félig lenyomásával kilépik a belenagyított részletből, komponálok, exponálok. Régi Olympusomon annyi a különbség, hogy az expó gombot hiába nyomkodom, nem lépik ki a 100% nézetből, még exponálás közben sem és ez m*rhára zavar.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy újabb gépet a meglévő mellé és Olympus E-M10 IV, vagy E-M5 III mellett elgondolkoztam Fuji szetten is. Szerintetek X-T200, X-T30 II, X-S10 és X-E4 közül melyiket érdemes venni? A klasszikus Fuji tárcsák jobban vonzzanak, mint a PASM tárcsa és kinézetre az X-E4 tetszik a legjobban, X-S10 a legkevésbé, ezt leszámítva lövésem sincs . A manuális Samyang optikákkal fókuszálást melyik támogatja jobban? Vagy ezekből hiányoznak a nagy gépek focus assist funkciói? Pl. amikor a gép az élőkép mellett kicsiben mutatja a 100% belenagyított részletet.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Overcome85 #24382 üzenetére
Felejtsd el a híreket és menj ki fotózni...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #23999 üzenetére
Ps-ben túlságosan sterilre és hibátlanra vasalt plasztik portrékhoz találnak ezek, most úgyis az a divat . Persze ízlés kérdése is és arról nem vitatkozunk. Amúgy nem csak a sigma korrigálja agyon az optikáit, nekem pl a fuji 90-es képe sem jön be, az 56-os meg a 35-ös viszont nagyon.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Somansky #22770 üzenetére
Kemény . Bár a két kép nem egyforma, másak a fények és a bal felső sarokban a felhő is, de a képkivágás stb azonosnak tűnik, szal gondolom több kép készült, mind fujival és egyiket a sorozatból felhasználta a canon, a másikat a fotós.
-
jjeahh
nagyúr
Ja, tudom, nem is azért írtam, csak most jött le rss-en Mlaca tesztje is, miközben olvastam a hozzászólásodat. Nem nekem szánták ezt a gépet, de azért szívesen olvasom majd, bármit is írsz, nekem Mlaca túl rózsaszínben látja a világot
-
jjeahh
nagyúr
Valahova tervezel majd írni róla?
És erről jut eszembe... angol nyelvű teszteket ugyan olvasgatok néha, de mostanában csak nekem hiányzik egy jó magyar teszter blog vagy oldal, ahol jól megmondják azt is ha valami nem frankó, a tesztképek meg nem csak felülről komponált virágfotók?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #20923 üzenetére
Bakker, azt hittem "Milyen gépet" topikban vagyok . Az oly-t akkor meg sem említettem, ezek szerint már eldőlt, hogy fuji lesz, csak az nem tiszta még, hogy milyen. E3 talán nekem is szimpibb így "vakon", mint x-t20.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Somansky #20919 üzenetére
Esetleg e-m10 II? Csak azért ugrott be mint alternatíva, mert van rá palacsinta kitobi és ha jól értem neked a kompakt kialakítás fontos.
total90: Te valahol írtál azóta olyan jó kisregény beszámolót a fujiról, mint amilyent a sony-ról?
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #20849 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #20494 üzenetére
Akkor nem szóltam . Mondjuk nekem nem tűnt fel amikor fuji rawokat tesztelgettem, igaz nem a laposon nyúztam őket, hanem az asztalin.
Amúgy az x-e3 nekem is szimpi, még így is, hogy számomra a kihajtható kijelző nagyon fontos. De úgyis t*kmindegy, mert nem lesz olyanom .
-
jjeahh
nagyúr
válasz makszi #20486 üzenetére
Nem tom, nem vagyok egy nagy számítógép szaki, valszeg az is számít, hogy nem mobil gépezet, hanem asztali pc. Amúgy a lapos nekem is Tp, csak egyel újabb verzió, T520.
madgie: Az asztalit dög voltam frissíteni, azon még 8.1 van.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #20279 üzenetére
Ja majd követkető alkalommal tuti megint elgondolkozok egy fujin is, minden váltáskor eljátszok a gondolattal . Most viszont ha elmegy a g3, akkor egy e-m10-et beszerzek, mert már a kis pana több szempontból idegesít, korlátoz. Pl. a pana színektől már sírok, amikor több száz vagy több ezer képet kell feldolgozni, kínos, mivel sokat túrázok, az állványt cipelni macera, ezért jól jönne egy szenzorstabi, vagy jobb magas iso... sorozatban és pufferben sem bánnám ha többet tudna már a gépem stb.
No meg amire rendesen lemegy az X-Trans III gépek ára tuti az olyba is beleölök vagy 40k expót és megérik a váltásra, a g3-ban is annyi van.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #20276 üzenetére
El lehetne különíteni a videós cuccokat, csak az a gond, hogy úgy már túl sokba kerülne nekem a váltás, jelenleg minden vackomat használom videóra és fotóra is egyaránt . Ha már fujis lennék, akkor biztos x-e2-re váltanék, mert nem kéne minden bizb*szból újat vennem. Így szvsz inkább maradok rendszeren belül, mert olcsóbban megúszom és nekem végülis az olyk is legalább annyira tetszenek, mint a fujik, nem olyan nagy érvágás.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #20272 üzenetére
Ezt ahányszor gépet veszek mindíg megkapom, a gond csak az, hogy nekem több váz kell, 1 egyszerűen nem elég arra amire én használom őket . No meg a másik két panát ugyan én használom de nem én vettem hanem melóra kaptam, így nem adhatom el.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #20264 üzenetére
A jelenlegi kitobit, meg focal reducert nem adhatom el, mert bármit veszek, a pana videós szettem marad (jelenleg 3 panám van, 1 fotózni, 2 videózni). Így ha olyra váltok a g3-ról, akkor pl. a meglévő kitobit, reducert tudom vele használni, ha meg fujira, akkor arra megint meg kell venni külön mindent, ráadásul a fuji váz már önmagában is drágább, mint egy e-m10. De sebaj, az om-d-k is legalább annyira vonzóak számomra mint a fujik, szeretem a minitank feelinget, az oly színeket meg nagyon kihasznánám a szenzorstabit, fuji fronton a nagyobb-jobb szenzor miatt remegett meg a kezem (dof, iso)...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #20253 üzenetére
& madgie: Kíváncsi vagyok ez így kompromisszumos lesz-e, iso-tárcsával még el tudom képzelni, hogy f*sza, de egy random elszórt Fn gombra programozott iso, ahová mást is rakhatnék, nekem valszeg szokatlan lenne. Ael-afl-re én fókusz meg fénymérés lockot szoktam rakni, panónál jól jön, meg így olyan, mint dslr fronton a back button focus.
Amúgy épp tisztogatom a g3-at, mert megy fel apróra eladásra és mivel agyalok az utódján megint "eltévedtem" picit fuji irányba is, de ismét lemondok róla . Minimum egy x-e2 vagy x-t10 jó lenne, de annyival drágább lenne a váltás másik rendszerre (új kitobi vagy valami nagylátó, új adapterek, új focal reducer, új vaku, stb), hogy inkább maradok m4/3 fronton és valszeg a másik esélyest rendelem be valamikor, az e-m10-et. Úgy tűnik nekem a fuji örökre álom marad . Tudom, fillérb*szó vagyok, de 3-4x annyit kéne ráfizessek úgy, hogy semmi drága cuccot nem vennék hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #20244 üzenetére
Érdekes és nem feltétlen rossz dolog a kulrzorgombok elhagyása szerintem (ahogy a módválasztó hiánya sem) , de ezen így iso-t meg wb-t hogy lehet állítani? . Joystickel? De akkor meg gondolom az alap joystick funkciónak, hogy gyorsabban áthelyezd a fókuszpontot, lőttek.
-
jjeahh
nagyúr
Végig sem néztem, csak belekukkantottam, szerintem az ilyen tesztek nem sokat érnek sajnos . Szvsz az igazán nagy különbségek valós és hosszabb használat mellett jönnek elő, pár óra vagy pár nap alatt képtelenség letesztelni melyik jobb. Hogy egy példát mondjak panásként: olyról váltottam panára, az oly néha túltolta a zöldet meg a wb-t elhúzta sárgába, de ezt leszámítva bármilyen fényben helytállt, soha semmi nem hozta zavarba és kis korrekcióval rendben volt. Ehhez képest a pana kis retussal általában hasonlóra gyúrható, de... szürke időben, ősszel amikor minden arany színű, tavasszal amikor minden élénk zöld, meg még néhány szituációban egyszerűen behal és retussal sem tudom helyrehozni. Tehát hiába tesztelném le a kettőt ideális fényekben két virágon meg pár portrén, az kb. semmit nem mondana, sőt még az is lehet, hogy a pana győzne... aztán mikor jön az ősz vagy olyanná válik az időjárás, amit nem szeret, cseszhetem és beledöglök az utómunkába.
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #19250 üzenetére
Átlagos használattal lehet nem repedne el, de én montival túrázgatok-fotózgatok egy ideje és csapatom sokszor köves-gyökeres úton, ahogy kifér, félek, hogy ezt már nem bírná, az a7s-t pl. nem mertem felrakni az övemre soha.
Oly-fuji színekkel úgy vagyok én, hogy mindkettő tetszik, szal a színekkel egyikkel sem kéne többé vacakolnom. Van, hogy a pana is okés, de ha picit szélsőségesebb, vagy kevés a fény, azonnal kiborul, tavasszal a zöld neonzöld, ősszel meg abszolút nem tud mit kezdeni a sok szép aranyló színnel. Pedig szokták mondani, hogy az ősz a fotósok évszaka, nos amióta panám van számomra az ősz egy rémálomFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Rum.cájsz #19247 üzenetére
Eddig úgy voltam, hogy a pana kissé kompromisszumos néha, de lehet fotózni ezzel is... szal minek költsem a pénzt új vázra.. . De mostanában kezdtem belefáradni a rengeteg utómunkába, meg abba, hogy néha helyrehozhatatlanul elcseszi a színeket. Kb. én úgy képzeltem el a váltást, hogy:
X-e1: öreg, lassú, de olcsó, egyetlen váznak nem biztos, hogy megfelelne, de a pana mellé manuálozni valszeg rendben lenne.
X-t10: gyorsabb, de drágább... nem tudom számomra nyújtana-e bármilyen előnyt a nagytatával szemben, mert az x-e1 profiljai jobban tetszenek, valószínűleg ezt is amúgyis manuálokkal használnám (pl. samy 12mm, portréra 55mm F1.4, 135mm F2.8 + lens turbo) és madgie x-t10-es "balesete" óta félek attól, hogy a kis fuji alsó része nem bírná a strapát mikor capture clipen használom.
E-m10: jó áron megy, nekem az oly színek nagyon tetszenek és úgy az egész olympusos feeling lázba hoz, rendszerben maradnék, ezért nem kellene újabb focal reducer-re meg nagylátóra költenem, mert ezek már megvannak, brutál a stabija, amit én nagyon gyakran kihasználnék, csak bokeh-ben nem lesz előrelépés pana után és picit félek a kisebb keresőtől.Muerte68:
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zsolesz12345 #19242 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #19236 üzenetére
Lehet, én havonta 10-15 cuccot berendelek, de csak mostanában szívtam meg ezzel... hogy miért? Mert amit EU-ból rendelsz, azért rendeled innen, mert bár drágábban jutsz hozzá mint Kínából, de jobb esetben sokkal gyorsabban megjön. Szal ha sürgősen szükséged van valamire, megrendeled EU-ból oszt elküldik Kínából, így annyi idő alatt jön meg mintha direkt Kínából rendelted volna, csak EU-s, tehát sokszor 3-4x-es áron... ebben mi a jó?
On: kíváncsi lennék engem mennyire zavarnának azok a kemény gombok, mert őszig szeretnék beszerezni én is egy x-t10-et, x-e1-et vagy e-m10-et, még nem tudom melyik legyen... már egy ideje nézegetem őket, de nem sürgős, csak hát kezd herótom lenni már a panáktól
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zsolesz12345 #19232 üzenetére
Mostanság ebayen vigyázni kell, mert a kínai eladók nagyon gyakran trükköznek, az "item location"-nek a valós raktárhoz semmi köze, sokszor kínából küldik a cuccot. Ezt úgy lehet kiszúrni, hogy az item location valami EU-s ország, a lap alján viszont az eladónál azt írja, hogy kínai... Ja és érdemes az ilyeneket az ebay fele jelenteni szvsz, mert szabályzatellenes amit csinál.
Amúgy az x-t10 kezelőszervei is ilyen kemények, vagy csak a t20 ilyen?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #18939 üzenetére
Végre arcok... jófej bandának tűntök. Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy már nem lakok Bp közelében...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #18083 üzenetére
Pont most kerestem rá UK ebayen, ott is ennyiért megy
-
jjeahh
nagyúr
válasz taranis #17913 üzenetére
Én papírszalagot szoktam ragasztani az obira, majd arra feljegyzem meddig kell tekerjem, hogy az "A" meg "B" téma éles legyen . Csak az a gond, hogy ez statikus témánál műkszik állványról, ha a téma vagy a kamera elmozdul, akkor annyi...
-
jjeahh
nagyúr
válasz taranis #17910 üzenetére
Dual pixelnél videó alatt minden sz*rabb . Egy ilyen esetleg statikus témánál sokat segítene minden videós váznál, meg a sony féle peaking is, kis megszokással jó peakingel nagy keresőben olyan simán lehet fókuszálgatni mint a kacsaf*s
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Még amikor friss volt végignéztem, most megint nincs türelmem, arra azért emlékszek, hogy én sem értettem egyet a videóval. Az ilyen szín összehasonlításokkal az a legnagyobb bajom, hogy nem sok közük ahhoz amit valós körülmények között tapasztal az ember, szal szvsz ezt tesztel nem nagyon lehet eldönteni, a tapasztalat, ami számít, mert valós használat mellett folyton változnak a fények, a körülmények is. Madgie-vel viszont egyetértek, a jpg-t is be kell állítani, finomhangolni, no meg panásként múlt héten letöltöttem tesztoldalakról pár fuji raw-ot vegyesen, portrékat, tájfotókat stb és csak annyit kellett tennem lr-ben, hogy beállítottam a megfelelő camera profilt oszt az állam leesett... pana rawokkal ehhez képest néha órákig is t*kölnöm kell és akkor sem lesznek a színek olyanok.
madgie: pana rawokon picit a huelight segíthet, bár attól függ milyen panáról van szó, a g3-ason alig változtatott valamit, a g6 rawokkal viszont egész emészthetővé varázsolja a rawot... Persze azért nem egy fuji szint
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Sztem azért, mert ha az ég felé tartod a gépet összezavarodik és nem tudja, hogy portré állásban van-e vagy sem, ilyenkor elfekteti. Gondolom azért csinálja csak a 14-essel, mert az nagylátó, a többi üvegeddel nem igazán fotózod a fák tetejét, az eget stb. Próbáld ki, de sztem ez lesz a gond... A felső soron látszik is amúgy, hogy nem emelted annyira az ég felé a gépet, a fák teteje lemaradt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz El Joe #17571 üzenetére
Én csak ft-717a-t meg wf-6662a-t használtam weifeng/fanciertől, előbbi nagy kedvencem videós állványok közül, utóbbi meg ár/érték arányban bajnok, csak a feje kissé gyenge. Eddigi tapasztalatok alapján tehát a márkával nagyjából elégedett vagyok, de sajnos a wf-861-at nem próbáltam, tapasztalatokról ha érdekel szerintem .mf kollégát kérdezd, neki ilyen van már 3 éve, csak ő anno 6615 néven vette. Én is csak miatta mertem ajánlani, mert emlékeztem, hogy ő elégedett vele
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #16820480 #17538 üzenetére
De miért a 45-öshöz hasonlítjátok? A sony 50/1.8 OSS közelebb áll hozzá, tudtommal szintén fém, a képe nem rossz és ugyan nem időjárásálló, de van stabi benne, amit gondolom bonyolultabb megoldani mint néhány szigetelést, mégis olcsóbb, újan 90k-ért megy ahogy elnézem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #17113 üzenetére
Anno használt pana g3 vs x-e1 között vacilláltam, nagyrészt manuálozok, de akartam egy olcsó, gyors, autofókuszos portré fix-et is. Az x-e1 már eleve drágább volt valamivel mint a g3 és míg a sigma a panára tökéletesnek tűnt számomra (olcsó, gyors), addig a fujira csak a drágább, lassabb 60 F2.4 volt elérhető... A drágább váz + majd' 2x annyiba kerülő obi meg nekem már sok volt... Így érthető?
Persze azóta változtak az igényeim, a sigma itt porosodik és egy ideje újra azon agyalok, hogy fujira vagy sonyra váltsak... Csak hát vannak fontosabb dolgok, amikre elkölthetem a pénzt és végülis fotózni a panával is tökéletesen lehet, szal... lehet, hogy kivárom, amíg legalább a g3-asom bedöglikFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #16794 üzenetére
Nisi gyárt nd2000-et is
Amúgy fura, neten fellelhető tesztek szerint ezek a kisebb olcsóbb márkák, mint a camdiox, nisi jobb nd1000-eket gyártanak mint a hoya meg b+w. Aztán, hogy mennyi igaz ebből nem tudom, de ha már több tesztben is ezt olvasom kezdem elhinni...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #16433 üzenetére
Nálam a legolcsóbb kínai noname ebayes akkuk elég jól bírják, a legöregebb 2 éves és nincs gond vele még. Aztán ha holnap felrobbannak vagy valami nem szóltam, de remélem nem okoznak gondot
szerk: de basszus most nézem, pl. x-t1-be EU ebayen a patona még olcsóbb mint a noname amilyen nekem is van
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #15934 üzenetére
Ja elfelejtettem említeni, csak keresős vázak jöhetnek szóba
madgie: Akkor erről lemondok, ha rászánom magam fujira, végülis nem olyan fontos.
Más: anno LeszFeszt-en amúgy a szervezők instant a fesztivál ideje alatt töltötték is fel a fotóidat online? Ha igen hogy oldottad meg? Jpeg és néha leadtad a kártyát? Fujinál lehet ennyire a Jpeg motorra hagyatkozni?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz lugosi #15931 üzenetére
Mostanában inkább "ez a ph fórum új fétise", ami általában arról szól, hogy páran a saját preferenciájukat próbálják ráerőltetni az egész topikra . Ha pl. valakinek nincs szüksége/vagy szüksége van stabira, attól még nem kéne egyenesen kijelenteni, hogy a stabi sz*r/jó... szerintem. ugyanez a vita már 100x lepörgött fényerő, szenzorméret, éles képsarkak ügyben is stb. és sosincs vége...
Hogy on is legyen: használtpiacon melyik a legolcsóbb cserélhető obis fuji, amiben megoldott a wifis fájlküldés pc-re?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Peter89x #15650 üzenetére
Hát ez meg minek markol ennyire rá az obira? Ennél még úgy általában a csajok is ideálisabban fogják, ők legalább úgy tartják mintha valakit épp "leápolnának" Szerintem inkább így képzeld el. Amúgy nem tudom x-t10-hez kapható-e, de általában egy bőr féltok sokat segít...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Azt hittem mft topikban vagyok
Xt2 nekem is nagyon kéne, de azért már spec alapján is annak is vannak "apró" hibái, pl. ha már ennyire komolyan veszik a videót, rakhattak volna rá fejhallgató csatit, nem hiszem olyan sokba fájna megoldani és egy videós váznál szvsz 2016-ban már alap kéne legyen, főleg egy ennyire drága gépen...
-
jjeahh
nagyúr
Az a99 nekem nagyjából egy felfújt a7r II-nek tűnik így spec alapján, persze van amiben jobb (pl. sorozat), de van amiben rosszabb is, elvileg kisebb a kereső, kevesebb a fókuszpont és videó módban nem tiszta, hogy van-e pdaf (szerintem nincs), no meg kevésbé adapterezhető.
Am jó kis beszámoló[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tempus_fugit #15244 üzenetére
Nincs mindenkinek szüksége rá, de azért van van akinek nagyon hasznos tud lenni, én pl. 2-3 naponta túrázok úgy, hogy letojom ha esik vagy havazik, holnap is kimászok egyet erdészni, pedig valszeg havas eső lesz .
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #15216 üzenetére
Hát én nem mernék ennyire általánosítani, de ha te mondod biztos... én tuti nem kukkolom a DXO meg Dpreview oldalakat kb. soha. Amúgy gondolom ezeknek is megvan a létjogosultságuk, csak a helyén kell kezelni őket.
Megsértődni max személyeskedés miatt szoktam, de most nem írtál semmi olyasmitFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #15212 üzenetére
"szerintem mindkét rendszernek megvannak a maga erősségei és korlátai, egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi a fontosabb és ezzel melyik a jobb kompromisszum"
Én pont ezt magyarázom, nem én próbálom mindenkire ráerőltetni, hogy melyik obi milyen bukéja a jó...
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #15207 üzenetére
Ez most mi? Most jött velem szembe flickr-en, nem csak a fórumból áll a világ , amúgy ja egyetértek azzal, hogy túlárazott.
Ki jött azzal, hogy csak a burzsoj fudzsis vesz drága üveget?Amúgy meg az első bekezdésed picit ellentmond a másodiknak, vagy csak beleképzelem?
"lóf@sz se vesz Nocticront. Csak a szokásos példa arra, mennyire van valós igény a túlárazott objektívekre MFT-n"
vs
"nem kell azzal jönni, hogy csak a burzsoj fudzsis vesz drága üveget. MFT-n is megveszik a népek a 12-40 Pro-t meg hasonlókat"[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #15196 üzenetére
Miért, van olcsó fényerős portré fix fujira? A 60-as nem érdekel.
75 vs 90 képet én láttam, de mit akartál bizonyítani vele? Igen, a 90-es bukéja krémesebb, de az, hogy kinek melyik tetszik mint írtam egyéni ízlés kérdése, senkire nem fogod tudni ráerőltetni a saját véleményed, max vég nélküli fölösleges hitvitát generálsz. Nekem spec a 75-ös bukéja tetszik jobban, a 90-es pont olyan lapos amit utálok, az meg hogy távoli témánál milyen nyitva, engem nem érdekel. De hogy véletlenül se tűnjek elfogultnak az mft rendszer felé, ha az 56-ost hasonlítgattad volna nocticronnal, akkor nálam a fuji jött volna ki győztesként. Ettől függetlenül ha valaki fórumról venne egy noctircont és heteken át áradozna a képéről nem nyúznám meg ám miatta... Ezek mind jó üvegek már és mindenki azt használ amit akar, meg amit a pénztárcája enged. Ha tehetném már rég én is fujista lennék egy xt + 56-ossal, a 90-est meg messze elkerülném . Ha esetleg az 56-ost mégis megunod és kiszórnád a repedt seggű x-t10-el kétparciért, nekemszólj először[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #15182 üzenetére
Én sokszor le voltam már oltva azért mert a manuálok karakteres képét jobban szeretem, mint az agyonkorrigált modern üvegekét, utóbbiak számomra laposak, nincs a 3d érzet és játékosság. Anno egyik kutyás képednél az 56-osra is megjegyeztem, hogy tök ugyanolyan a karaktere mint az öreg kedvenc revuenonomnak, szal igen, tetszik az az üveg. Az új oly meg.. másik topikban amikor belinkelte valaki már akkor leesett az állam tőle, végre egy igazán érdekes képű obi az mft rendszerben, legutóbb egy haverrel FF + sigma art portrékat túrtunk, azok után ezeket az olys képeket öröm volt nézegetni
De ettől függetlenül persze elfogadom, ha másnak a krémes buké tetszik, szerintem fölösleges erről hitvitát nyitni, ízlésről kár vitatkozni.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Alabástrom #14903 üzenetére
Igen, a sötétebb Hoya szűrőkről olvastam, hogy elviszik a színeket a málnásba, az nd1000 már konkrétan nem ajánlott, abból a nisi meg camdiox gyárt frankót.
sheratan: Igen, jelenleg azzal védem eső esetén, csak nem valami elegáns
(#14907) DonRazzino: HMC-t ha találsz az picivel jobb
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #14899 üzenetére
Hoya-tól a HMC nd-k nagyon jók, de ha sima proND-t találsz az is rendben van csak b*romira vonzza a port meg koszt és nehéz letörölni. gorgo kollégával abban egyetértek, hogy nd4 néha nem elég, nekem pont nd4, nd16 és nd3-400 varind van, a 4-es kevés, a 16 néha sok, ezért mindíg a varind-t használom.
Szerk: ja hogy vakuzol? Akkor ugyan drága mulatság, de én varind alá nem adnék... Nekem ilyen van, nagyon jó, két "hibája" van: ha a vonalkákon túltekered foltosodik, de gondolom nem véletlenül vannak rajta azok a vonalak... portrénál-videónál stb. bőven elég az nd300-nd400, szal a jelölésen belül maradsz, felhőhúzós hosszúexpós tájképekre meg nd1000-et kell venni, arra amúgy sem elég sötét. A másik: napellenzőt nem lehet rá tenni, de ez gondolom logikus, hisz egy varind szűrőn ezt nem tudom hogyan lehetne megoldani... Ezeket leszámítva nagyon szeretem, ugyanolyan jó mint a sima HMC, csak ez nálam kivált 3-4 szűrőt is és nem kell állandóan cserélgetni.
Ha meg túl drágának találod a varind-t, akkor ki lehet számolni, hogy kb. milyen fix nd kell neked, hány FÉ-t szeretnél "sötétíteni" és ha picit kevesebb a fény iso-t emelsz, ha meg sok szívsz[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Alabástrom #14896 üzenetére
Ilyesmi cuccból vajon nincs olyan ami az állványmenetet szabadon hagyja? Megszerettem a kis capture clip klónt, de egy hirtelen zápor ellen semmi nem védi a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #14878 üzenetére
Pedig én is milcel melózok és gazdag sem vagyok, csak jóképű
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #14798 üzenetére
Amúgy gondolom azért nincsenek az útvonalak mindenhol normálisan kijelölve, mert itt nem egy-két helyi látványosságról van szó, hanem kb. bármerre mehetsz, mindenhol tele van szép helyekkel. Nemrég egyik hétvégén kisétáltunk pl egyik közeli hegyre, olyan 1000m magas és akkor tudtam meg, hogy a tetején egy vár-rom van az erdő közepén és ez itt van mellettünk kb olyan közel, mint Csíkhoz Somlyó, itt élek és mégsem tudtam róla . Szal szinte bármerre indulsz el hegyekkel-dombokkal tarkított erdőben lyukadsz ki és mindenhol van valami látványosság vagy fotóznivaló, egyszerűen képtelenség lenne mindent feltáblázni meg bejelölgetni. Mondjuk az is igaz, hogy legalább a híresebb turistalátogatott helyeken megoldhatnák...
Na de én is befejeztem, tényleg off ez itt, majd amott folytatjuk[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #14796 üzenetére
Ha van igény ilyen topikra végülis miért ne... Ha meg kevesen járnak oda, akkor gondolom nem nehéz törölni, vagy igen?
szerk: és ilyen is van basszus, de viszonylag kihalt... Meg van egy szintén vegyes "nyaralás" topik is.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #14792 üzenetére
Legalább valamilyen általános túrás topik jó lenne, lehetne oda képelni, beszámolni, javasonli stb. , nem muszáj csak Erdélyre korlátozni. És ja ha már ennyire frankó helyek vannak itt, jobban figyelhetnének a jelölésekre meg úgy általában a turizmusra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #14787 üzenetére
Nagyon sz*r, hogy külföldről rengetegen képesek ideutazni és gyönyörködni a tájban és közben a helyiek nem értékelik, a falusiak rengeteg fát kivágnak-lopnak, nagyon sok helyen durván tele van szemetelve minden... Somlyón is amikor itt voltál teleszemetelték az erdőt és azóta is úgy van, senki nem takarította fel, komolyan azon gondolkozunk hugival, hogy kimegyünk zsákokkal és összeszedjük valamelyik nap, mert így borzasztó . A kullancsok meg azóta vannak amióta a birkákat behozták a hegyekből a környékre (kb. úgy két éve), azóta minden tele van kullancsal, kirándulás közben meg rettegni kell, nehogy megtámadjanak a juhász kutyák... Pedig már többször fel voltak jelentve A medve gondra pedig valami külön törvényt kéne kitalálni Erdélynek, mert az Eu-s medvetörvények nálunk lópikulát sem érnek, valszeg Európában nálunk van a legtöbb medve . Somlyón a hétvégén is néztem, hogy a vadalma fák körbe vannak taposva, meg néhány ág le van törve, szal ott egyet lakomáztak, majd kifele az utat végigf*sták
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #14741 üzenetére
Ugyan (még) nem vagyok fujis, de néha ide is érdemes benézni
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, pana g3, gh2, g6 evf-hez szokott szemnek mennyire gáz egy fuji x-e1 evf akadozása (lag) gyenge fényben? Youtube videók lapján elég rémisztő... Fényerős fixekkel, mondjuk 1/50-nél gyorsabb záridőkkel is lagzik?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Háztartási gépek
- Path of Exile 2
- Google Chrome
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest