Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz jjeahh #38180 üzenetére

    Szvsz nagyon nem mindegy milyen profilbol indul neki az ember az adott vaznal.

    Amugy egyetertek, a fujival nem kellett sokat melozni, bar a kezdetekkor nagy differencia volt a c1 es a lr kozott. Ha nem hasonlitgattam, teljesen mast gyurtam belole. Az xt1be azert is ugrottam bele azonnal, mert pikkpakk lehetett jo eredmenyt csinalni.

    Az olympussal az volt a gondom, hogy a jpg remek volt, de a rawot akarhogy gyurtam sose lett olyan. Illetve a panas szenzornak jobb szinei voltak, mint a sonysnak - persze minden mas parametere rosszabb volt.

    A panat en feladtam, az lx100 marha jo kis gep volt, de vert pisaltam, mire a parhuzamosan hasznalt fuji kepi vilagat megkozelitette, lapos, doglott kepek. Pl a romai nyaralas elso felet meg megcsinaltam rendesen, a masik felet mar gyorsabban, aztan sajnos latszik is az eredmenyen. El is adtam.

    A canon eloszor kemeny dio volt, gondolkodtam, hogy megtartsam e… eleve csak konnyu es olcso obikkal terveztem, amugy nem lett volna versenykepes a fujival meretben. A ff szenzornak annyi elonye volt, hogy nemileg ellenpontozta a gyengebb obikat. Az 50esre azonnal raalltam, a 35 szinrendere viszont sose tetszett - siman meg lehetett mondani a napfenyes kepeken, hogy latoszogtol fuggetlenul melyik obi volt. A profiloknal eloszor sokfelet hasznaltam, de mostansag szinte mindig a canon portre profilbol indulok ki, nemi gorbe korrekcio utan egesz xtransos kepe van. A 28as obi egy csoda, akkora meretbol hogy tudtak azt megcsinalni, pedig korabban nem volt ez a fokusztav a kedvencem, de mostanra szinte mindenhova a 28/50 komboval indulok. Talan az 50esbol johetne egy normal meretu 1.4, de nincs mas kivansagom, az en igenyeimet egyelore kielegiti, nem vagyom vissza - raadasul manapsag az r6 meg a ket obi kb annyi, mint egy xt5 (igaz, amikor vettem a vaz is dragabb volt).

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák