Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 4
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
addikt
Tudom, ez is offtopik lesz, de ki hol szokott fényképet
előhívninyomtattatni? -
taranis
addikt
válasz rxmiss #38400 üzenetére
Nekem is ilyenfajta aggályaim vannak, én se mai gyerek vagyok, és programozóként már eléggé berendezkedtem Windowsra. Fotó/videó/zene témakörök érdekelnek még, de azokon a területeken nem lehet nehéz átszokni. Mondjuk vannak kollégáim akik Macről dolgoznak, szóval nem lehetetlen a dolog.
colorizer.net
-
simes
csendes tag
Sziasztok!
Mennyiert lehetne meghirdetni egy X-E1 et, gyári, dobozos, papirokkal,hajszálkarcmentes és szerintem 5000 expo ha van benne ?
Sajnalnam fillerekert eladni de nincs hasznalatban es gyujtoi allapot, dobozaban pihen evek ota, elovettem kiprobalni, mukszik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hemaka #38408 üzenetére
Legyen itt egy ellenvélemény is:
Nekem pont az iPhone megszokása megy nehezebben az Android után, nem azért mert más, hanem mert több tekintetben olyan, mint ahol az Android tartott 6-7 évvel ezelőtt és amiben buta, abban sajnos fájóan ostobán buta (pl: billentyűzet egykezes módját csak bal kézzel tudod elindítani, miközben az emberek többsége jobbkezes, Androidon mindkét kézhez raktak elérhető közelségbe hotkeyt erre).
A MacOS-t most már 2 éve használom és sokkal kisimultabb az életem, főleg mert mindenre van valami plugin ha nem tetszik az ahogyan az Apple kitalálta. De végül csak egyetlen dolgot szabtam "vindózosra", az pedig az AltTab plugin telepítése. Sajnos a CMD+Tab máshogy működik (sokkal nyakatekertebben). De nem basztat a rendszer semmivel (pl: 10 percen belül újraindul, zárj be mindent), van rendszerszintű színmenedzsment, van sokkal jobb RAM kezelés és így tovább. Az irodai gépem továbbra is Windows, nincs vele semmi bajom, de a MacOS-t ma már jobban szeretem. De túl kell élni az átszokási periódust.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Elektrosokk #38406 üzenetére
A többit nem ismerem, de a 13/1.4 nagyon patent, minden téren
-
Elektrosokk
addikt
válasz Mr.Csizmás #38413 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Elektrosokk #38414 üzenetére
Lajos, te vagy az?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Elektrosokk
addikt
válasz Mr.Csizmás #38415 üzenetére
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
simes
csendes tag
Nem veszíti el a beállításokat ha kiveszem az akksit.
Irjatok rám privátban ha valakit érdekelne.Köszönöm!
-
boost
addikt
szép cucc
-
hemaka
nagyúr
válasz Stauffenberg #38411 üzenetére
Nálam a ctrl, alt, és a különböző ilyen billentyűkombináció teljesen más világa készített ki teljesen. De gondolom egy idő után megszokható, csak nekem a pc nem mac, szóval mindig van windózolás is, plusz a szerverek amikkel foglalkozom, így nem egyszerű átszokni.
Nálam ez az android-iphone nekem pont fordítva van, 3G óta van iphone-om, néha iphone mellé veszek androidod megnézem hol tart, de nem mennék már át. Most a 15 pro-val is elvagyok, kicsi és jó képe van, videója is oké, habár én csak kiránduláskor használom, meg a kutyát fotózgatni.
-
Zanik
addikt
Nagy hülye lenne a Fuji ha veszni hagyná az E szériát.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kerobi
senior tag
Sziasztok reg jartam ezen a forumon. Van egy X-H1-es gepem es nem tudom, h megerne-e lecserelni egy A7 III-ra. Az a helyzet, hogy a rokonnak lesz ballagasa es erre az alkalomra vennek egy Viltrox 75 f1.2-t. Nem vagyok egy nagy fotos, van hogy evekig elo sem veszem. Fontos lenne a velemenyetek, mert akkor olyan mount-tal vennem es akkor atallnek Sony rendszerre. Az X-H1 magasabb ISO-javal (800tol) nem vagyok kibekulve, de egyebkent rendben van a masina.
Ja meg tajkep-maniakus vayok. Es az electronic shuttert preferalom. Nem tudom miert de neha a mechanikuson bemozdult lesz meg akkor is ha allvanyon van.[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
válasz kerobi #38421 üzenetére
Az egyik rendszer nem helyettesíti a másikat, legalábbis Sony-Fuji esetében.
Bizonyos helyzetekben az egyik előnyösebb lesz a másiknál, de más dolgokkal leszel elégedetlen, ez rendkívül szubjektív, én mindig azt tanácsolom, hogy ki kell próbálni. Ahány ember annyi vélemény.
-
madgie
titán
válasz hemaka #38422 üzenetére
Van olyan, hogy shutter shock, főleg telénél jelentkezik, az adott záridőn keletkező zárszerkezet keltette vibráció pont annyit és úgy lök az állványon, hogy pici blur keletkezzen a képen. Többféleképp lehet orvosolni, jobb állvány, más záridők, elektromos első-zár, vagy a teljes elektromos zár. Ez utóbbit szoktam én is sokszor használni ilyenkor.
Sonyt én se vennék, de ha ennyire zavarja a kollégát a zaj (már pedig ha a H1 ISO 800-a zavarja, nem tudok Fujiban jobbat ajánlani neki), akkor hajrá, irány valamelyik fullframe rendszer. -
Elektrosokk
addikt
amúgy meg mi ez a nagy sony gyűlölet itt ?
az 56 1.2 wr az ugyanaz mint a sima ? csak WR házban ?
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Elektrosokk #38425 üzenetére
Szarok a színei, ezért vettünk Fujit.
Nem. Valamivel élesebb, gyorsabb AF, kisebb min. fókusztávolság. Utána kell olvasni.
-
Elektrosokk
addikt
válasz Ereshkigal #38426 üzenetére
köszi!
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem semmi gyűlölet nincs, egy felső polcos APS-C váz jobb lesz funkciókban, mint az “alig drágább” Full Frame. Ha a legjobb szenzor teljesítmény a cél, akkor nagyobb szenzor kell, ez fizika, de akinek az egyéb funkciók is fontosak, az már máshogyan mérlegel. Akinek meg mindegyik fontos, ahhoz meg sokkal mélyebben zsebbe kell nyúlni.
Saját példa: Előbb vennék videóra 4K50p 10-bit 4:2:2 internalt tudó gépet kisebb szenzorral, mint FF-et csak 8-bit 4:2:0-val. Fényerős objektívvel, világítással, zajszűréssel ellensúlyozható a kisebb szenzor, de amit a 10-bit ad utómunkában, na az nem.
-
addikt
Középformátumú Fujit használ itt valaki?
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
hemaka
nagyúr
Meg azon van egy piros lock gomb, ami nem engedi, hogy A-ból kitekeredjen a rekesz ha véletlen úgy fogod meg.
-
madgie
titán
Biztos, hogy nem ugyanaz, de nem is lett villám-fókuszú. Nálam maradt a régi, nekem ő a szent-grál, nem a 35/1.4, van valami a rajzában (pláne ellenfényben), amit nagyon-nagyon szeretek, sok év után is. Van itt új 33/1.4 meg új 23/1.4 is, szépek, jók, gyorsak, baromi kontrasztosak, de nincs meg bennük ez a régifilmes boogie.
-
Elektrosokk
addikt
válasz madgie #38431 üzenetére
pedig a 35 1.4 az alapmű.
de abszolút értem miről beszélsz, én ugyanígy vonzódom a zeiss üvegekhez, hiába van mindenki oda a gm meg sigma üvegekért, nem is értem.És az 50 1.0 ? vannak tesztek amikben gyorsabbnak találják mint a régi 56-ost.
-
Elektrosokk
addikt
válasz Stauffenberg #38428 üzenetére
Igen, hasonlóan gondolom. Szerintem megférnek egymás mellett, csak mindig a célnak megfelelő eszközhöz kell nyúlni.
-
madgie
titán
válasz Elektrosokk #38432 üzenetére
Szerintem (és tényleg szigorúan szubjektív) az 50/1.0 lenne az utolsó objektív, amire rákívánnék Fujiéknál, pláne ha most kéne vennem valamit.
-
addikt
válasz Elektrosokk #38433 üzenetére
Jól tudom, hogy azokon Bayer szűrő van? Lehet tudni miért nem x-trans?
JPG-k vannak olyan jók mint az X-trans-os gépeken?Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Elektrosokk
addikt
válasz benedekco #38436 üzenetére
igen. Azt nem tudom.
Úgy tudom az X-T4 meg az GFX100S ugyanaz a pixel architektúra. A JPG szerintem hasonlóan jó, de ezeknél a GFX vázaknál talán előnyösebb a raw használata, a benefitek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz benedekco #38436 üzenetére
Nem tudok objektív okot mondani, így csak saját véleményt írok: a Fujinak világéletében a processzor volt a gyenge pontja, az X-Trans meg eleve rengeteg plusz feladatot ad a hardvernek (nézd meg utómunkánál pl a LR-ban egy 24 megapixeles Bayer, majd 24 MP X-Trans RAW-ot).
Szóval szerintem még az X rendszernél úgy-ahogy tartják az iramot Fujiék, a GFX-nél már meg sem próbálták, amikor az adott proci 24 megapixelen APS-C/X-Trans-on is két másodpercig írta a Color Chrome-ot, akkor eszük ágában sem volt 50 MP-re ugyanazt a procit odaadni. Ugyanez van most a 40-nel meg 100 MP GFX-szel, a Clarity a mai napig megakasztja a hardvert a Fujinál. -
addikt
válasz madgie #38438 üzenetére
Erre nem is gondoltam, hogy kevés a cpu neki. A clarity az meglepően döcögős még az X100V-ben is. Bár arra gondolnék, hogy egy erősebb procival egy középformátumú vázban nem lenne gond a nagyobb váztesttel.
Igaz, valószínűleg ahogy emeljük a szenzor méretet és pixelszámot vele együtt, úgy tűnik el az xtrans előnye. Pl ott van a 2/3"-os XQ2 és az 1"-os gépeket leveri képminőségben. Nagyon szerettem volna ha ezt a vonalat tovább viszik, evvan. El tudom képzelni, hogy FF-en is már nagyon elhanyagolhatóvá válna a különbség, akkor középformátumon kb mindegy, hogy az vagy a bayer szűrő.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Zanik
addikt
Pár hete láttam ezt a videót, és nekem az jött le, hogy inkább nagyobb méretű nyomtatásoknál látható a full frame egyértelmű előnye, cserébe nagyobb, nehezebb. Szóval egyéni preferencia kérdése, hogy hajlandó-e valaki ezen előnyök (és hátrányok) miatt, pénzt nem sajnálva belevágni a váltásba.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
hemaka
nagyúr
Instara meg facera teljesen mindegy szerintem. De meg ha neadjisten nyomtatsz otthon a falra is teljesen jo az apsc, ugysem 10 centirol nezed. Nekem 15 pro-s kep is van a falon, meg nem mondana egy laikus hogy az mobillal van keszitve. Cserebe nem kellett cipelnem semmi mast a mobilon kivul.
-
Zanik
addikt
Sokszor ennyi múlik.
Én is full amatőr módon nyomom, rengeteget kell még tanulnom, gyakorolnom, hogy jobb fotókat tudjak készíteni, és emiatt is érzem azt hogy a mostani eszközeim se használom ki igazán, minek költenék még rá. Persze a technophile énem vágyik a jobb, újabb vázra, egy új obira, de egyelőre még el tudom ezt fojtani.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
-
simes
csendes tag
Sajnos ezt nagyon rosszul latjak es nagyon sokan vannak.
Minel nagyobb a szenzor, annal tisztabb a kep, ezt nem tudom mashogy megfogalmazni.
Jobbak az atmenetek, arnyekok, magyaran jobb a kepminoseg.Viszont elcseszik a gyartok, a Pentax K-1 nek gyonyoru kepminosege van, szinvilag, magas iso stb.
A Sony A7R be is ugyanaz a szenzor van, meg se kozeliti a megjelenitese, nem tul jo az iso turese, szinvilaga pocsek, ahogy altalaban a Sonynak.Rovid ideig volt tulajdonomban egy Pentax KF, annyit tudtam " huzni " a sotet reszeken, hogy nem hittem a szememnek, pedig apsc es pont akkor volt 4 gep nalam, ket full frame es Fujik.
Egyszoval a full frame jobb de cseszhetik ha szar a szoftver, nem erdekli oket, hogy szebb legyen a jpg, lebutitjak mert belepo szint stb.
Ebben viszont egyertelmu a Fujifilm elonye. -
Stauffenberg
nagyúr
A Pentax - Sony tapasztalatod is azt mutatja, hogy jóval többről van szó, mint ami pusztán a szenzor fizikai méretéből adódik, nagyon sok múlik az A/D konverzión, processzoron és a szenzor mögé pakolt technika minőségén is.
De amúgy az azonos felbontás nem mindig jelent azonos szenzort (erről most a két gép vonatkozásában nem találtam infót gyártási part number szintig lebontva), ugyanis ezeket is gyakran egyedi specifikációk szerint rendelik a gyártók és a jel/zaj aránynak is sokat segít, ha fejlettebbek például a pixelek közötti töltésátadás megakadályozására használt anyagok.
Így lehet kihúzni 10 évet 24 megapixelen (Sony... köhömm...), miközben mégis egyre jobban tűrik a jelerősítést. Az első Sony A7-et, de még akár az A7 II-t is ma már be tudja érni lazán egy APS-C gép is. Sőt, húztam egy merészet, ide most betettem egy Panasonic GH6-ot, szerintem nincs szégyenkezni valója magas ISO-n sem a fenti két FF gép mellett (nem mondom, hogy elveri őket, de hősiesen tartja magát, pláne a méretéhez képest).
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest