Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi srácok.
-
Ébri
senior tag
válasz madgie #37300 üzenetére
Ritkén használom, de mivel a 90/2 kb. ugyanolyan súlyú, így arról lemondtam, s korábban használtam koncertkehez stb., ott jól jött, hogy az 50-230-nál picit fényerősebb. Hogy ez megéri-e a plusz árat, jó kérdés. (Főleg, hogy utána lecseréltem 70-300-ra, mert ha kell tele, akkor a 200-as vég sokszor kevés volt.)
-
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Na, beléptem a Fujiba egy XT30II + 18-55 kombóval, eddig nagyon elégedett vagyok vele. Gondoltam nézek valami fixet rá, de kicsit elbizonytalanodtam, valamiért az olcsóbb Fuji obiknak mindnek van valami nyűgje, ami nem tetszik. (23 f2 lágy, 27 f2.8 szeret elromlani stb.) Valami ilyesmi látószögben gondolkodom, mert az ekv. 50mm nekem nem jön be. A Sigma 30 f1.4-gyel van tapasztalat? Hogyan viszonyul képminőségen a 18-55-höz? (Elvileg lesz 23-mas Sigma is, de lehet bepróbálnam a 30-at, mert valamivel kisebb elvileg.)
Köszi előre is! -
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lufiember #37307 üzenetére
A Sigma 30mm f/1.4-et nem próbáltam, de ez a legidősebb az APS-C Contemporary sorozatban. Ha a 18-55mm képével ki vagy békülve, ezzel sem lesz baj. Tesztek szerint nyitva lágyabb, mint a Sigma 56mm (ilyenem van), de a 18-55mm sem arről híres, hogy nyitva lemásznak még a szőrszálak is a fotókról.
Viszont ezek a Sigmák firmware oldalon elhanyagoltabbak, mint a Sony változatok (igaz azok jóval előbb kijöttek már). Ráadásul ezzel már elég közel kerülsz tartományban az ekv. 50mm-hez, amiről azt mondtad nem annyira jön be.
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem vettem meg a szuperzoomokat. A 18-135-öt gondoltam végül, vadászgattam is egy kicsit ebayen, amazonon de vagy nagyon rizikós eladó volt túl olcsón, vagy arányait tekintve nem olyan nagy vétel megbízhatótól, az új árát pedig sokalltam. Úgyhogy végül a jelenlegi obi + tele lenne, csak nem tudom még hogy 55-200, 50-230 vagy 70-300, árban mondjuk nem egy kategória.
-
makosp
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy X-T1-es gépem, amit szeretnék hosszabb pihenőre küldeni, mert lett egy újabb és jelenleg inkább azt használom, de eladni nem szeretném a régit.
Akku kivéve, sötét helyen van egy szekrényben. Páratartalommal nincsen gond, 35-50% körüli, nem ingazdozik túlságosan, ahogy a hőmérséklet sem.
A hosszú tárolástól lesz valami baja? Belső akkuja tönkremegy? Lehet azt cserélni? Megéri? Zárnak kell időnként, hogy megmozgassák? -
lufiember
csendes tag
válasz Stauffenberg #37310 üzenetére
Köszi mindenkinek.
A firmware dolognak mi a gyakorlati jelentősége? Az 50mm nekem olyan semmilyen valamiért, néha csak pár lépést igényelne hátra, de amikor 50-est használtam mindig volt valami mögöttem. A 45mm talán pont jó lenne, akár portréra is.
-
addikt
válasz PeterAgos #37318 üzenetére
Havonta felesleges. Alig veszít a töltésből, csak maxon tartaná. Nekem a mobil/fotógép akkuim 30-80% között vannak tartva és fél évente évente rájuk nézek, attól függ melyik eszközről és milyen öreg akkuról van szó. De a pana akkuk baromi jók, ezt használ a Fuji is. Pl van egy 10+ éves Pana FZ20-am és még mindig egész jól bírj az akku, kb 5 évig ült a polcon úgy, hogy semmi töltést nem kapott. Ezt azért nem ajánlom, de bajt nem okozott neki. A havonta töltés viszont sok.
De csutkára merülni nem szabad hagyni. Ez fix, az a legrosszabb ami történhet.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
makosp
csendes újonc
válasz PeterAgos #37318 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Az akkuját néha használnám az újabb gépben.
De a gép vajon mennyit bír? Elvileg van abban is egy belső akksi, ezért arra gondoltam hogy bizonyos időközönként beraknám 1 napra az akkut a vázba, hogy a belső akksi se merüljön le teljesen. De lehet ez felesleges és enélkül is tárolható.
Nem tudom mikor lesz használva ismét, lehet néha azért előveszem majd, tartalék váznak sem rossz, lehet gyerkőcöknek tanulógépnek jó lenne majd(10 év múlva 😄).
De ha csak azt kockáztatom, hogy lesz egy használhatatlan gép, akkor lehet mégis meggondolandó lenne eladni valakinek, aki használná is. Mondjuk dísznek sem utolsó, szerintem jól néz ki -
lufiember
csendes tag
válasz Stauffenberg #37317 üzenetére
Értem. A blende gyűrű hiánya mennyire kényelmetlen? Kell állítani a tárcsákon vagy felismeri majd a váz, hogy nincs gyűrű?
Köszi!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lufiember #37322 üzenetére
Nekem nem zavaró, bőven van tekerőm (X-E4-en agybajt kapnék), a mutatóujjnál lévőre tettem a blende állítást, ami akkor aktív ha blendegyűrű nélküli objektívet csavarok fel. De persze a gyűrűs objektív mókásabb, el kell dönteni mi a fontosabb. Nálam az XF 56mm 1.2 a béna közelponton és a rekeszelve "szögletesebb" bokén bukott el, Viltroxban a rettenetes nyitott CA miatt nem is gondolkoztam.
-
lugosi
MODERÁTOR
Először azt hittem hogy gagyi funkció, de valójában tök poén, ahogy írja, hogy melyik obit és melyik szimuláció mennyit használtam. Tök jó lett az új app! Nekem a wifi is gyorsabban csatlakozik az új app alatt, de még mindig lassú.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lugosi #37324 üzenetére
Ma én is kipróbáltam, Camera Remote továbbra sem látta, hogy lenne frissebb firmware (ami kell az XApp-hez), feltettem manuálisan.
Én a vázon jelölöm ki az átküldeni szánt fotókat, az XApp egyből érzékeli, hogy dolog van, amint Offra rakom a gépet, magától rácsatlakozik a Wi-Fire és átmásolja. Légyi el ne rontsák ezt, mert ez így nagyon príma! A Camera Remotenak sokszor könyörögni kellett a Wi-Fi csatlakozásért (még manuálisan csatlakozva sem mindig jött össze elsőre, de néha harmadjára sem és ez is menet közben romlott el ennyire).
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #37325 üzenetére
Ilyenkor ezt úgy kell elképzelni hogy kikapcsolod a gépet, elteszed, és valójában még nem kapcsol ki, hanem másol a telefonra? És utána kikapcsolja magát?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lugosi #37326 üzenetére
Igen, Image Transfer Order a funkció neve és a gépváz akkor kezdi küldeni a kijelölt fotókat, amikor használaton kívül van és most először van olyan (kb. Android 9 óta), hogy az app megoldja magának még a Wi-Fi kapcsolatot is.
Ami miatt viszont nem vagyok boldog, hogy ezzel az XApp verzióval is az van, hogy teljesen bezártam, kiléptem, becsuktam, sósavval öntöttem le és elástam 10 méter mélyre (ennél jobban nem lehet kilépni belőle), nem is engedélyezem neki a háttérben adatgyűjtést, mégis reggel arra keltem, hogy a telefonom értesítést küldött róla, hogy az egyik appom használja a helyadatokat (tippeljetek melyik). Annyira a tököm kivan ezzel...
-
Stauffenberg
nagyúr
Kis update az X-T3 és a Sigma 56mm f/1.4 tracking AF teljesítményéről:
A múltkoriban már panaszkodtam rá, hogy ötletem sincs, hogyan kéne bekonfigurálni az AF-C beállításokat, mert visszatérően problémás.
Most a sima alap "Multi Purpose" preset van beállítva és kicsit több türelemmel kezelem a követendő téma "befogását". Sajnos ha gyorsan megpróbálom elkapni a témát, akkor nagyon félrefókuszál, de ha megvárom míg befogja, akkor már elég jól rajta is marad.
Gyanítom ez abból adódik, hogy ez az üveg fókuszáláskor (AF-S módban is) egy nagyon hangyányit de hezitál (mint a régi Fuji objektívek) és a gyors témabefogásra ezért nem annyira alkalmas. De picike előrelátással elég jól ellensúlyozható ez a hiányosság és utcai fotóban, mozgó emberre is tök jó hatásfokkal tudtam használni ezt az objektívet.
De kellett idő, mire kitapostam magamnak az utat tapasztalati úton, mit-hogyan szeret.
-
Shirchy
tag
Az X-S20 mikorra várható (pontos dátum) idehaza? Előrendelhető, de ténylegesen még sehol sincs. Külföldön (Anglia,Németország,Franciaország,stb.) már többen posztolták, hogy megérkezett nekik.
[ Szerkesztve ]
"jobb adni,mint kapni" mondta a boxoló... :P
-
-
szdavid
tag
válasz Stauffenberg #37328 üzenetére
Nekem X-T5-tel nagyon rendben van az AF tracking Sigma 56mm f/1.4 obin.
Pumpapályán ugrató rollereseket fotóztam legutóbb, simán elkapja a szemüket akkor is ha nem követem vele végig az érkező gyereket és utána is tartja végig.
Nekem az egyik kedvenc obim lett, brutál éles, kicsi, könnyű és szerintem nagyon jó az AF is. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz szdavid #37331 üzenetére
Az X-T5 két generációval frissebb is, nem zárom ki, hogy az X-T3 is belejátszik a gyengébb (vagy inkább fogalmaznék úgy, hogy türelemigényesebb) AF-C teljesítménybe. De vannak objektívek, amik még ezen a vázon is jobban harapnak.
De mint mondtam, miután kitapasztaltam jobban, ügyesen megbirkózik az AF-C feladattal a Sigma 56mm f1.4 is, csak valamiért nem tudja annyira fürgén odatenni a célpontra az AF-et, de ha már rajta van, többnyire marad is.
A képét pedig nagyon bírom én is, ez egy remek objektív.
-
vakablak93
őstag
Hát elkezdtem használni ezt az új appot, mázli hogy a sima X-T30 is kompatibilis, hát jól írtátok a kapcsolat felállása tényleg gyorsan megvan.
És nagy örömömre az AF is hajlandó ezzel a firmwarerral normálisan működni, konkrétan a 35 1.4 is mintha kevésbé traktorozna a nyilvánvaló hangján kívül.
Az hogy az adatátvitel továbbra is lassú én lenyelem, mert végre működik, valami ilyesmit szerettem volna mindig.
Nem tökéletes de amire kell arra jó lesz.(Végre marhagyorsan oda tudom majd adni a képeket a haveroknak, akár útközben is, és nem kell őket azzal szivatnom hogy otthon a gagyineten fél éjjel driveba töltögetem fel őket amiket hiába osztok meg, akkor is lesz amit a kugli nem enged egyből szabadon)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz vakablak93 #37334 üzenetére
Amióta megvan az új app, nem is emlékszem hogy kártyaolvasóval másoltam volna fel a képeket.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz vakablak93 #37334 üzenetére
"Az hogy az adatátvitel továbbra is lassú én lenyelem, mert végre működik, valami ilyesmit szerettem volna mindig."
Korábban írták már, hogy mintha gyorsabb is lenne, ezt én is vissza tudom igazolni. Nekem a régi X-T3 fw-vel és a régi Camera Remota appal (mikor sikerült összeszenvedni a kapcsolatot végre) lassabban másztak át a fotók. Nem hatalmas a különbség, de érzetre tényleg gyorsabb.
-
Flashback
addikt
Tengerpartra milyen preset-et hasznältok?
Lättam pär jót de nehéz lesz dönteni[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
urak,
kis koncertfotózásra mit mondanátok? estére elhívtak az A38-ra képeket csinálni tekerjek egy cine 500T-t?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #37340 üzenetére
Tekerjél valami olyat, amitől jobban ellazulsz
Én valami Classic Chrome alapú filmszimet néznék, az ügyesen bánik a ledes "telifényekkel". Vagy valami jó BW-t, ha nagyon elborult vagy -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Nagyon közel vagyok ahhoz h full frame Nikon DSLR -ről x-t3-ra váltsak. Valójában egy kérdésem maradt hátra: Lightroommal jelenleg pontosan mi a helyzet? 10+ éve LR-ban dolgozom fel a raw fájlokat.
Mindenki beadta a derekát és C1- ra átállt vagy már nem annyira rontja a képminőséget a LR?
Vagy jpg-re érdemes átállni film simmel és minimális utómunkát csinálni LR-ban?Köszi!
-
randras_83
addikt
válasz dabgergo #37342 üzenetére
Pont emiatt kellene inkább átszokni a C1-re, jobb lesz az eredmény a nyersen alkalmazott filmsim-mel, mint a jpg szerkesztése LR-ban. Szerintem kevesebb utómunka van Fujival mint Nikonnal. Én D750-ről váltottam, egyáltalán nem bántam meg. Ettől meg néha előkerül a LR is, de leginkább C1-Ben dolgozom.
https://www.flickr.com/randras83/
-
madgie
titán
válasz randras_83 #37344 üzenetére
"jobb lesz az eredmény a nyersen alkalmazott filmsim-mel, mint a jpg szerkesztése LR-ban"
Szerintem nem, de nem vagyunk egyformák
-
dabgergo
őstag
válasz randras_83 #37344 üzenetére
Én is D750-röl váltok egyébként.
Alapvető kérdésem az hogy mennyire vészes jelenleg a helyzet LR-ban?
Gondolom nikonhoz használt LR presetjeimet nem csak nem lehet átvinni c1-ba, de nem is érdemes mert tök más hatást fejtenek ki Fuji fájlon mint Nikonon? -
arn
félisten
-
randras_83
addikt
válasz madgie #37345 üzenetére
Hat én mindig megszívtam, persze az se mindegy hogy mennyit kell rajta szerkeszteni. Mondjuk ha csak úgy elmegyek kattintgatni akkor többnyire addig szórakozok a filmsim és egyébb beállításokkal ameddig pont elégedett vagyok a SOOC jpg-vel.
@dabgergo: jó eséllyel nem lesznek jók a Nikonos presetek, de meg kell nézni. Én Pl a T1-es képeket inkább LRban szerkesztem. T3,T4 esetén meg C1, élhető mind a kettő.https://www.flickr.com/randras83/
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest