Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Flashback #39389 üzenetére
Környe mellett nem messze.
Ilyenkor ősszel a csapat megkap egy csomó épületet, aminek a bádogozási munkáit kell dokumentálni, országszerte (a nagy része általában drónos meló). Nekem ez volt a legsűrűbb napom, kicsivel hajnal 3 előtt indultam Kisvárdáról, hogy napkelte után ezt elkapjam Környén, innen Fertőszentmiklósra mentem, majd Sopronba (ott két ház is volt), majd onnan Szombathely, majd Telekes. Onnan Székesfehárváron át vissza Budapestre, majd haza, Kisvárdára. 1202 kilométeres kör volt, hat fotózandó projekttel
-
hito
nagyúr
válasz Flashback #39368 üzenetére
Valószínűleg meg is van a ludas, obi lesz a hibás. 1.12 firmware-rel javítják elvileg:
“The lens initializes itself unintentionally and automatically retracts once and back to the original position frequently when using the latest X-T50 and X-M5 cameras.”
Mindjárt frissítem is, kíváncsi vagyok, hogy megoldja-e.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz Flashback #39368 üzenetére
Már van hozzá fw update? Otthon megnézem, köszi a tippet, eszembe se jutott.
Engem is a mérete fogott meg. Régóta keresek egy zsebgépet, nagyokat megszégyenítő tudással. Csak a szenzorstabi hiányzik, de az nagyon. Megpróbálok létezni nélküle.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hemaka
nagyúr
válasz Flashback #39305 üzenetére
Ja, utobbira kivancsi leszek, le volt merulve este elegge igy csak a fekete mudimon probaltam ki a szobaban sima fentrol erkezo fenynel, megtalalta a szemet es ra is fokuszalt. Arra mar nem volt idom, hogy megnezzem eles-e, mert altalaban a fals af visszajelzes a gond mostanaban. 😂 Majd a hosszu hetvegen kiderul, ugy is megyunk turazni.
Koszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Elektrosokk
veterán
válasz Flashback #39253 üzenetére
Bízom benne, hogy lesz változás. .
Most komolyan elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne "lótifuti gépnek."
Valami olyat szeretnék ami kicsi, nem sajnálom, és videózni is tudok vele rövid snitteket. Erre ez a gép tökéletesnek tűnik... csak a fránya evf ne maradt volna ki, amikor sok a fény akkor azért hiányzik...Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Flashback #38992 üzenetére
A Panasonicon felvisítottam, nagyon rühelltem a DFD-t! Legalábbis videóban és fotónál AF-C-ben, folyton visszajelezte a zöld keret, hogy fókuszban van, de a valóságban a fókusz elment a Marsra az élet jeleit kutatni és ott is maradt. A fotó AF-S viszont patika volt, de gáz volt, hogy egyedül csak az volt életképes.
-
Elektrosokk
veterán
válasz Flashback #38981 üzenetére
Az újdonság varázsa után csalódnál, persze nem vagyunk egyformák, de én ezt évekkel korábban eljátszottam.
A kép sosem lesz ugyanolyan, és cserébe cipelheted a bumszli vázakat meg az obikat, amik még jól sem néznek ki. Sokminden megfordult a kezemben, de a fujit semmivel sem tudtam pótolni.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
arn
félisten
válasz Flashback #38983 üzenetére
Hat igen, en fujin is csinaltam, canonnal is utana meg a vegeredmeny erdekel. Szerencsere a rawokbol konnyu jo eredmenyt kihozni, nem szenvedosek, de teny hogy dolgozni kell vele. A fuji utan is szeretem a szineit [link]
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Flashback #38981 üzenetére
Ez szvsz feldolgozas kerdese (meg hogy akar az ember utana vele foglalkozni). A canonnal a vaz szvsz siman jobb, akarmelyik fujinal (foleg mukodesre), az obik azok amik kompromisszumosabbak, es nagy a szakadek a pro es a belepo fixek kozott - de mentsegukre legyen mondva, hogy a belepo szint is eleg jo.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Atomizer
tag
válasz Flashback #38967 üzenetére
Így így. A komolyabb vázaknál hackelik vissza az 1-es firmware verziókat.
Amikor azt mondom probléma van vele, akkor nem sportra gondolok. Gyerek ül nyugodtan a kamerába nézve, lövök 10es sorozatot, és örömködök, ha van közte olyan, amin nem a füle éles, annyira back-focus-os.
-
Atomizer
tag
válasz Flashback #38964 üzenetére
Én a helyedben megvárnám amíg (ha egyáltalán) rendbe teszik a C-AF-et az utolsó generációs gépekben. Nem tudom mennyire követed, de kegyetlenül elcseszték az utóbbi firmware verziókban. Nekem S20 van, a T20-amat visszasírom. Azt remélem, hogy a nép haragja rákényszeríti a Fuji-t, hogy összekapja magát.
-
madgie
titán
válasz Flashback #38763 üzenetére
Szerintem jó, tud mindent, esetleg egy kioldót is vennék mellé, használtan azt is olcsón szokták adni és akkor játszhatsz már azzal is, hogy máshonnan vakuzol (nem feltéltenül a házibulira gondolok, hanem más melóra).
Nekem is két ilyen vaku van itthon, meg hozzá két kioldó, hogy két vázzal is tudjam használni, ha kellene. Mondjuk én szinte sose vakuzom, szóval agyon nincsenek használva -
Stauffenberg
nagyúr
-
MODERÁTOR
válasz Flashback #37209 üzenetére
Itt lement minden: [link] (úgy veszem ki, vége van)
X-S20
- 26 mpix Xtrans IV szenzor
- új akku (NP-W25)
- X-Processor V
- 6.2K videó
- kompatibilis a hátsó felcsavarozható hűtővel
- vlog1, vlog2
- 1300 USD (1400 15-45-tel és 1700 18-55-tel)
- megjelenés júniusbanXH2, X-T5 új firmware (AF mozgáskövetés javítása)
X-App (május 25.) (GPS logolás bluetooth-os gépekhez, a régi, csak wifis gépekhez továbbra is elérhető marad a jelenlegi app. Ezt a logolást nem értem teljesen, mert a jelenlegi appal is működik fotózás közben a GPS adatok képbe ágyazása. Illetve, különböző statisztikákat tud majd megjeleníteni a gépekkel kapcsolatban.)
XF 8/3.5 R WR
- 800 USD
- júniusLényegében az itt leírtak mindegyikét pontosan hozta le a Fujirumors. Rebesgettek még új GFX vázat, de arról nem volt szó most. (Nem is érint.)
Még azt is pontosan hozta le a FR, hogy hogy fog kinézni az X-S20 tárcsája.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Flashback #37172 üzenetére
Gyuri oldalán ott van az eredeti, színes változat is, a FF csak nekem kattant be, ez nem megrendelésre lett vágva (80%-ban már a srácnak dolgozom)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Flashback #37146 üzenetére
Az esküvőzés kapcsán nem érzem magam megszólítva De utcai fotó vagy portré esetén tudok mesélni a beállításaimról, de szerintem nincs bennük semmi különös.
Portré esetén jellemzően teljesen manuális expozíciót használok (természetes fények esetén AWB-vel) és Face/Eye AF-et tracking mellett, amit amúgy nem konfigurálgattam külön. A Panasonic vázamon a Face/Eye AF szarul működött, ott simán kézzel beállítottam az AF mezőt és kész (amúgy ha nem papírlap vastagságú a DOF, nem kell az Eye AF-nek akkora jelentőséget tulajdonítani).
Utcai fotót meg leginkább rekeszprioritásban fotózok AWB-vel és az exp. comp. tárcsa az egyik legjobb barátom, meg adott esetben a fénymérési módokat kapcsolgatom spot és multi között. Az AF it annyiban tér el, hogy váltogatni szoktam AF-S és AF-C között, de ami fura nekem, hogy például AF-S módban a Sigma 56mm f/1.4 mintha érzetre gyorsabb lenne a sima egymezős spot AF-ben, mint amikor a 3x3-as több mezőset adom neki, de AF-C-ben meg mindenképpen a 3x3-as többmezős kell neki, mert anélkül csak bénázik.
A beállítások közötti váltás, átkonfigurálás meg nem nagy cucc, mindenre van fizikai gomb/tekerő.
-
Ébri
senior tag
Én nem illek a felsorolásba, olyannyira amatőr vagyok, hogy a látásom is elég rossz, csak van némi érzékem. Viszont így én megengedhetem magamnak, hogy nagyon nagyrészt AF-S-t használjak mindenféle eseményeknél, s az arcfókuszt is alkalmazom erősen, de nem mindig.
(Kívülállóként úgy érzem, néha túl van lihegve az élesség, illetve annak pontosan szemen léte, ha nem csúszik nagyon félre, nem hallottam róla panaszkodni senkit.)
-
madgie
titán
Már nem igazán esküvőzök, sőt, elég ritkán fotózom (főleg videó megy most), de rendezvényen nekem majdnem mindig Auto ISO - 1/200 volt, néha 1/100, hogy beltérben ne villogjon annyira a led, a rekeszt meg én állítottam hozzá. Fókusz sok mindentől függ, X-T3 óta szeretem a trackinget, X-T5-nél pláne jól működik, de van, hogy inkább átrakom S-AF egy mezősre és odapöckölöm, ahová kell.
-
hemaka
nagyúr
válasz Flashback #36982 üzenetére
Ő is ezekkel használja, a régebbi 1.4 35-tel, meg a régi 56 1.2-vel. Jó hát nem harap túl gyorsan mint sanyiéknál vagy a nikonom, de akkor nem is fujit vettünk volna, ha ez őt érdekelné. Habár le van frissítve minden a legújabb FW-re, meg ő eleve DSLR-ről jött át, lehet fel se tűnik neki néha 1-1 hunting, örül hogy nincs többé b/f-fókusz probléma.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
mondomén
őstag
válasz Flashback #36458 üzenetére
Elegge szet kell szedni, sztem kevesen valasztjak ezt. Inkabb megelozni probaljak. Van ilyen feltekerheto muanyag tubus, ami akkora, mint amekkorara az optika kinyilik. Igy nem jut ra por, nem szivja be mikor kikapcsolod. Csak hat igy egybol nem zsebrevagos…
Szoval nekem se a megelozes, se a poros szenzor/nd filter nem volt szimpatikus.@lugosi
Szivesen! -
Stauffenberg
nagyúr
válasz Flashback #36443 üzenetére
Fú nekem ez nagyon nem aktuális még, eléggé hátul van az XF 18-55mm lecserélése a prioritási listán. Főleg amikor a jobb alternatívákra mindegyikre azért keményen rá kell fizetni, miközben az időm nagy részében fixekkel fotózom. De köszi a felajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Flashback #36364 üzenetére
Minden gyártó tele van érthetetlen dolgokkal ami nem szúr szemet nekik, hiába a felhasználói panaszok.
Miután a Panasonicnak 10+ év alatt tűnt fel, hogy egy videós sem használ gyári objektíveket MFT-n a lineáris manuális fókuszvezérés hiánya miatt, annyira ne lepődjünk meg.
Arról nem beszélve, hogy az összes gyártó szivarfüstös szobákban beszéli meg, hogyan kell teljesen szarkupac mobil appokat csinálni, amik nem csak UI/UX terrortámadások, de sokszor kulcsfunkciók nem működnek.
---
#36367 TakiUZ: Mármint új X-T30 II már csak februári szállítással rendelhető? Szép.
-
madgie
titán
válasz Flashback #36360 üzenetére
Sokat nem használtam még, két melóm volt vele, de olyan, mint egy Fuji, csak gyorsabb
Viccet félretéve: egész jónak tűnik az AF, videónál is, bár továbbra sem értem, videóban miért nincs általános tracking (amit már kb mindenki tud a többi gyártónál). Arra gondolok, mikor ráfókuszálsz valamire és azt a valamit követi, szép "fókuszkockában".
Fotóban nagyon tetszik eddig az új szenzor, de eleve ezer éve mindenki azt hajtja, hogy ha valakit zavar az X-Trans "mócsingolása", az a nagyobb felbontástól várhat szebbet/jobbat ennél a színszűrő-elrendezésnél. Ez élesebb is, szerintem tónusilag is szebb, sok esetben.
A Nostalgic Nega nekem nagyon bejön, most karácsonykor különösen szembetűnő, milyen szép pirosakat produkál, no meg ezzel végre a csillagfotózás is szebb lenne (ha kitenném a lábam ilyen hidegben ), mert végre szép mélykéket tud produkálni. Ebben szerintem nem volt erős eddig a Fuji, vagy Velviás liláskéket adott, vagy CC türkizt, de egy igazán szép kékóra utáni eget nem tudott megmutatni.
Egyébként annyira nem volt újdonság a gép, mármint az X-H2 is volt nálam egy napot, ez meg kb ugyanaz, csak normális, tekergetős, Fujis-fotós kivitelben
[ Szerkesztve ]
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Flashback #35992 üzenetére
Tavaly vettem utángyártott akkut Panasonichoz, mert aznapra kellett egy fotózás miatt +1 backup akku és választhattam, hogy 6k körül egy utángyártott, vagy 25k egy eredeti Panasonic (ami egyszerűen nonszensz ár egy 15+ éve forgalomban lévő buta BLC12E-ért).
Nem került bele 6-7 töltési ciklus sem, mire felpúposodott, kicserélték, majd a második is felpúposodott. Az elsőt alig bírtam kiszedni a vázból, mert abban méltóztatta a mutatványt bemutatni és egy IBIS-es gépet nem fogok a tenyeremhez csapkodni még finoman sem, hogy kiköpje az akkumulátort, ami beleszorult.
Eközben én rendszeresen veszek 18650-es lítium cellákat, amellett, hogy egyetlen cellának is nagyobb a kapacitása, mint a legtöbb fényképezőgép akkunak, ezek érdekes módon sorba kötve tökre megfelelnek laptop akkunak, elektromos autó akkunak, elektromos cigaretta akkunak, RC autó/repülő/drón akkunak és sorolhatnám sokáig. Kár, hogy a fényképezőgépek nem ebbe az irányba mentek, helyette megy a lehúzás a túlárazott aprócska kis akkukkal és tökre megértem, ha valaki nem akar gyárit venni, olyan mocsok drágák (cserébe alacsony kapacitásúak).
-
neevous
tag
válasz Flashback #35978 üzenetére
Én mindenkinek javaslom, hogy eredetit vegyen
[link] Német cikk, de be tudod dobni translatebe. Olympus akksikkal hasonlitotta össze a premium patonat. Van különboző szétkapós, kimérős cikk a srác oldalán hasonló konklúzióval. A TL;DR az, hogy érdemes a gyárit venni.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Rusher4587
tag
válasz Flashback #35974 üzenetére
Semmilyennel, fotóztam! És itt a baj, hogy fotóztam, videónál elfogadnám.
A Napra tudok csak gondolni, hogy túlhevítette a gépet. Meg azért én nem 400-at lőttem.
Csizmás: legújabbal.
sasNAXO: Nem, a sajátja, ami a vázzal jött, plusz késő délután cseréltem akksit, akkor került bele a vásárolt, de már az előtt sem produkálta.Si vis pacem, para bellum!
-
sasNAXO
aktív tag
-
cousin333
addikt
válasz Flashback #35931 üzenetére
A lenstip szokott felbontóképességet mérni: [link]
Szinte minden Fuji üvegről van tesztjük. A módszerük nem tudom, mennyire tudományos, de elvileg legalább egységes.Ezek alapján az új XF 18 WR a király, legalábbis középen. De a 90-es sem rossz... kb. semmiben.
"We spared no expense"
-
MODERÁTOR
válasz Flashback #35833 üzenetére
Nekem a "normál" (madarak után járkálós, gombászós, kutyasétáltatós mindenes) táskám is eléggé rekeszes, bár nem párnázott, de egész jó. Ha véletlenül abban a rekeszben lenne még valami, akkor - bár eléggé vad megoldásnak tűnik - van egy simli nélküli vászonsapkám, és abba teszem a gépet táskán belül. Ez így eléggé fura megoldásnak tűnik, de amúgy jól működik.
Két dolog van, amivel egy nap használat után elakadtam, ha tudtok segítsetek már légyszi:
1. Ez a nagyobb kérdés, hogy lehet vízszintjelzőt bekapcsolni a keresőben, vagy lcd-n, ezt nem találtam meg egyelőre a menüben.
2. Azt sikerült megoldanom, hogy a geotagelést megcsinálja a telefonon keresztül (őszintén megmondom, nem gondoltam volna, hogy ilyen flottul működik). Amire nem jöttem rá, hogy ha memóriakártyáról másolom át a gépre (a "gép" egy ipad) kábellel, akkor megmaradnak a jpg-ben a geotag infók, ha viszont telefonra küldöm át a képeket vezeték nélkül, akkor elvesznek a lokációs adatok. Nincs erre valami beállítás, hogy megmaradjanak?
-
MODERÁTOR
válasz Flashback #35831 üzenetére
Nekem a minél kisebb gép nagyon tetszik mint irány. Amióta m43-at használok, nincs olyanom hogy “fotóstáska” mert az épp aktuális táskába teszem a gépet, az egyéb dolgok közötti üres térbe meg az obikat. A 18-55 kitobi egy kicsit hosszabb mint az eddigi obijaim, de elfér a táskában.
-
gorgo
őstag
válasz Flashback #35790 üzenetére
Flash&lugosi: Köszönöm. Annyira nem izgat, még az FB-re is lusta vagyok kitenni, pedig év elején belefogtam egy heti képelős projektbe, aztán el is engedtem... Bár most érzek némi késztetést, szal lehet összekapom magam.
A szélmalmos a tési fennsíkon készült, rég jártam arra, de nemrég a közelben haladtam, hát mondom arra kanyarodom.
A vidéki lehasznált autómosós képből amúgy fejben iszonyat király sorozatot alkottam, de nem tudtam megvalósítani (barátnőm lett volna rajta a modell, feslett, hiányos öltözékben, de mivel lagziban voltunk tip-top volt felöltözve+sminkelve, és a hiányos öltözetet sem lehetett megvalósítani - marad hát a kép fejben. Plusz katasztrofálisan befeszül ha fényképezem )."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Flashback #35784 üzenetére
Nem bánom, amúgy is annyira be vagyok punnyadva, hogy ihajj. Ez az év a legrosszabb, mostanság nagyon magam alatt vagyok, gépet is ritkán veszem elő. Színvilágban is most a fakóbb jön be, sőt, megesett, hogy valamit Eterna bleach bypass-ban fotóztam végig. Most ilyenem van.
Két tavaszi, ez még nem elborult
1, 2
Meg két friss:
3, 4"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Flashback #35532 üzenetére
Előbb a gépre szerettem volna feltenni, ezért végül kivágtam.
De sajnos úgy tűnik nem ért semmit az egész. Ugyan a gumi nincsen megnyúlva, visszament a helyére tökéletesen, de mégis ugyanazokon a pontokon feljebb emelkedik, hiába szorítom oda, csak egy ideig marad teljesen a helyén.
Másik gumi kellene, de azt nem kapni.
Marad a szerviz majd valamikor.
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
-
Varoz
addikt
válasz Flashback #35472 üzenetére
Én ha táskázok, akkor leveszem a pántot és mellé rakom. Azért is vettem PD-t, hogy egy mozdulat legyen levenni, megfeltenni.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Ébri
senior tag
válasz Flashback #35466 üzenetére
Attól függ, mihez képest. A /2-esek jóval gyorsabbak, de szerintem nem vészes. Igaz én használom a 60/2,4-t is, ami tényleg lassú. De amőgy youtube-on vannak róla videók, mesterséges, de elképzelést alkotni jó. (És erősen fűgg attól milyen váz van alatta, újabb x-t-ken szerintem bőven használható.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest