Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz immi77 #37122 üzenetére
A Sigmát én újonnan vettem még tavaly (akkor éppen 158k volt az ára, most 179k), akkor talán éppen fél éve volt piacon és aki addig akart egy olcsóbb XF 56mm f/1.2 alternatívát, már lecsapott a Viltrox 56mm f/1.4-re, hiú ábránd lett volna használt Sigmákat keresni. Na a Viltroxból bőven volt eladó használt, de nyitva brutálisan CA-zik, inkább egy f/2-es objektívként érdemes rá nézni, amin végszükség esetén lehet tovább nyitni. De pont ekkor ugrott meg a bolti ár 125k-ról 169k-ra és ez felhúzta a használt árakat is. Végképp elengedtem.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz immi77 #37102 üzenetére
Az 50mm f/2-t nem próbáltam még, de Sigma 56mm f/1.4-em van, ami AF-ben nem olyan nagyon izmos (mindenhol el szoktam mondani, hogy ahány tesztet láttam róla Sony vázon, mindig jobban teljesített, gyorsabb, pörgősebb, szóval nem szervi baja lehet neki, inkább firmware, ami javulhat).
Viszont képminőségben nagyon jó és hasonlít az Olympus 45mm f/1.8-ra viselkedésben, csak mindent egy kategóriával jobban tud (nyitott kontraszt, rekeszelt élesség, stb). A legkisebb fókusztávolság vele 50 cm, míg a Fujifilm 50mm f/2-vel 39cm, ha ez számít valamit neked a földközeli, makrószerű dolgoknál.
Én ilyet nem fotózok, de nálam ez volt egy súlyozott tényező az XF 56mm f/1.2 ellenében, amivel 70 cm-nél nem lehet közelebb menni. Portrénál általában mindegy, de tárgyfotónál az a -20cm elég sokat jelenthet, így lett nekem a Sigma.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest