Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #39565 üzenetére
Amikor pedig eljön ez a pont, min fog tanulni az újabb generációs AI? Az öregAIpja által generált grafikákon?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #39307 üzenetére
Anno hánysok (kétezer körül sacc) tekercs Superia 200-at elcsattogtam... (A marketngszövegében az volt, hogy +1 cián réteggel a részletesebb vörös tónusokért, és nem vonzotta a port ellentétben a Kodakkal, amivel takarítani lehetett, úgy gyűjtötte a szöszöket)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz kerobi #39118 üzenetére
Én T2-n hátsógombost használok:
AF-S prioritás, hogy csak akkor lövi el, amikor fókuszban is van, de AF-C-hez azt állítottam be, hogy az exponálógomb egyáltalán ne fókuszáljon, csak fényt mérjen és exponáljon. AF csak hüvelykujjal, AF-L gombbal, természetesen, csak amíg nyomva tartom.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz vakablak93 #39103 üzenetére
Nekem nem a 40MP szenzorral van bajom: az 50-140 vagy a 90/2 biztosan szétkarcolja élességben. Szerintem csak az X100V üvegje mögé fölösleges.
-
Gondwana
addikt
válasz vakablak93 #39080 üzenetére
Az X100V üvegje ugyan jobb, mint az X100F volt, de ha számomra az X-T2+16-55/2.8 23mm-en jobbnak tűnik élességben, én se erőltetném a 40MP-t ugyanez az üveg alá.
(A napi hurcolászósom a V)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
Gondwana
addikt
válasz madgie #39001 üzenetére
Ismerősnél próbálgattam: R5 volt a fő gépe, most jött meg az R5ii-je, az R8 naaagyon messze volt mindenben az R5-től, talán még messzebb, mint anno egy ödémakettőtől a 70D, azt másnap adta is el. R3-ja is van, mindketten megállapítottuk róla, hogy khmmm... pénzkidobás R5-höz képest (itt nem fogom részletezni). A legfontosabb következtetésem viszont, hogy én maradok az X100V + X-T2 kombón, valahogy semmi nem ingerel a T2 leváltására, esetleg egy H1-et melléjük tennék.
-
Gondwana
addikt
válasz dabgergo #38221 üzenetére
A vignetta jól áll neki, a hiper-tér hajtómű hatása sok
A folderben van mellette egy rekeszelt is. Ugyanúgy keni a képszéleket, mint amikor régen X100s-en nem rá tervezett széleslátószögű konverterekkel kísérleteztem.[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz dabgergo #38216 üzenetére
Most búcsúztam el a Laowa 9/2.8-tól, előtte volt 10-24-em is pár napig meg 14/2.8-am is. Emlékszik még valaki a Panasonic LX3-ra? Na, ahhoz sokáig DMW-LW46-ot használtam (nem volt olcsó!), képszélen azt az élességet ezek az üvegek egyike sem tudta X-T2-n (középen éles a Laowa, de arra van 16-55/2.8-am) és a Fuji 8/3.5-öt is ezért fogom kihagyni. Keresem a 90° feletti szent grált tovább.
-
Gondwana
addikt
válasz spanyoll #35745 üzenetére
X-T2: a kikapcs-bekapcs nálam évek óta elküldi sleepbe, legalább 10-15 másodpercig kell kikapcsolva hagynom, hogy ne sleepbe, hanem bekapcsolt állapotra érkezzen, de én nem ezt szoktam csinálni, mert már hozzászoktam, hogy ez nem bug, hanem feature. 3mp félig lenyomott exponálógomb mindig felébreszti, ellenben röviden megnyomva szerencsére nem. Lehet, hogy az X100V is ezt csinálja? (Az X100F hetek óta nincs nálam, azon nem tudom kipróbálni, de szerintem feature lesz ez, nem bug)
-
-
Gondwana
addikt
válasz vakablak93 #35665 üzenetére
... amit a fotósoknak nem kötelező megvenni, elég a videósoknak, a 6K-hoz meg már talán ajánlott is.
-
Gondwana
addikt
(Két éve 600-650€ körül jártak az X100f-ek, most inkább 800-850€ a szerb, de a magyar piac alapján is, úgyhogy, ha van 600 alatt, vagy mázlista leszel, vagy véres a torka a gépnek és okkal annyi)
-
Gondwana
addikt
válasz spanyoll #35595 üzenetére
Röviden, szerintem: X100t alatt ne.
Hosszabban X100s early adopter voltam (amikor beleszórták az usánkának szánt konténert a Csendes Óceánba és az Európának szánt teljes készletet áttolták az amerikai piacra..), na az tényleg brutál jó gép volt, de megjelenés után váltottam X100t-re és nagyon nem bántam meg. Amit írtak sok tesztben, hogy X100s-ről nem érdemes váltani t-re, ez csak azokra volt igaz, akik telefon helyett használták, de ha már akartál pl. auto ISO fix manuál fotózni és expozíciót is kompenzálni, na, az X100s-en nem volt, mint még néhány "apróság".
Szóval szerintem X100t vagy f, a v kezelésével én sem vagyok kibékülve.
Az emlegetett lágysághoz valahogy mindig elfelejtik odaírni a leglényegesebbet: 1m alatt f/2-n, ahol maximum tesztábrát fotózol. 2m-en már f/2-n is köszönjük, jól!... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
3D VNAND MLC kártyákat keresek SDHC 32GB, nagyságrendileg 20TBW várható élettartamosat. Sandisk kiesik, dokumentálatlan marketingbullshit az egész. Transcendnél még vannak industrial kártyák, amik jók lehetnének, de egyrétegű, nem 3D VNAND. Samsungnál az endurance meg csak mikrosd-ben létezik, nem bírja a napi 3-5 kibepakolást. Sakkmatt.
-
Gondwana
addikt
válasz Flashback #35286 üzenetére
Az a 18-55 lesz, mert a 16-55 az fix 2.8 végig és nem ez az árkategória. Ugyanannyiért én mindenképp a 16-80-at választanám a 18-55 helyett kitobjektívnek.
(Szerk.: az a Tamron 17-50 se meg az EF-S 17-55/2.8 se akkora eresztés, hogy jobban karcolna, mint a 16-80 vagy a 18-55. 7D-vel sokáig használtam a 17-55 EF-S-t, akkoriban még munkára)
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Matska #35239 üzenetére
Hozzám meg nemrég érkezett meg a Laowa 9mm, még bejáratós nálam. (Az UWA az nem, mert Pana LX3, Canon 16-35/2.8 még negatívra, meg még a Samy 7.5mm MFT halacskája is megvoltak). Eddig sokkal jobban tetszik, mint a 14/2.8, ami nagyon közel volt a 16-55/2.8-hoz, illetve a 10-24-gyel nagyon nem barátkoztunk össze, az a példány nem volt éles, a Pana LX3 + DMW-LW46 szebbet karcolt.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz benedekco #35179 üzenetére
Szerintem is, a CC/CV nem okoz gondot a mai töltésvezérlőknek, ellenben az igen, hogy az egyes cellatípusoknál a CV érték eltérő, ekkor jön az, hogy az utángyártott akku végül beledagad a gépbe és nem lehet belőle kivésni se, csak, mert nem szerette a 4.35V-ot, pedig a gyári akku évekig elbírta volna, nem csak a 4.2V-ot.
-
Gondwana
addikt
Nincs értelme cseréltetni - gazdasági totálkár. Viszont a karc a kép éles részére semmilyen hatással nem lesz (a frontlencse felét le kell takarnod, hogy egy blendével sötétíts a képen, szerintem ez attól naaagyon messze van), a bokehkörökben megjelenhet viszont a két vonal, gyakorlatilag, mint vízjel. Ha nem eladni akarod, hanem használni, akkor használd.
-
Gondwana
addikt
válasz Teasüti #34868 üzenetére
Nálad, ugye, ki van kapcsolva, hogy az élőképen mutassa a szimulált expozíciót? Én csak stúdiózáshoz kapcsolom ki, mert iso200/f8 vagy f5.6 fekete élőképet ad.
{De régen fotóztam pravoszláv keresztelőt! Viszont régen tényleg sokat)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz madgie #34603 üzenetére
(Akkor se szégyelltem, amikor Superia 200-ra toltam fizetős melókat elégedett ügyfeleknek, most a JPG-only-t akkor miért tenném? Na, jó, így postcovid, soktíz percig a T2-t is nehéz tartani, úgyhogy elég az örömfotózás)
-
Gondwana
addikt
válasz Polarstar #34566 üzenetére
(Úgy kezdték, hogy visszahívták a nyugdíjból az öreg Velvia Sant - aki anno a velviát tervezte, hogy megint színeket kell főzni)
Szerk.: természetesen nem Velvia az öreg neve
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz excalibur36 #34537 üzenetére
Úgy, hogy eszem ágában nincs lecserélni a T2-t, szerintem Pro2 is értelmes választás. Fontosabb kérdés, hogy milyen üveggel lesz használva, az jobban "korlátoz".
A Puškini kérdés is sokmindent meghatároz.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz #04331520 #34457 üzenetére
Évente minimum 1-3 alkalommal használom wifivel a T2-t, az app rendszeresen változgat alatta, telefont is 3x cseréltem T2 óta, de eddig mindig elsőre működött (most épp Cubot King Kong Minivel, talán még jobban is, mint előtte a Sonykkal, mert a Sonyk nagyon ragaszkodtak hozzá, hogy legyen net is a wifi kapcsolaton, ezért egyszer-egyszer lecsatlakoztak) - szerintem a videó példányhibát mutat.
-
Gondwana
addikt
válasz Fehercsoki #34162 üzenetére
X-ProF trigger? Szintén Godox.
-
Gondwana
addikt
válasz lugosi #33980 üzenetére
De gyorsan fognak ezek a Lajkák patinásodni vitrinen kívül! A kevlár tényleg bírja a hirtelen nagy erőhatásokat, de a kopásállósága valahol a bányászbéka feneke alatt van. Akkor már inkább költenék egy tisztességben megvénült X-Pro1-re...
-
Gondwana
addikt
válasz Chicago #33876 üzenetére
A lineáris AF motoros objektívekben, gépről levéve, az egész AF lencsetag elszabadul, nem tartja rögzítve semmi, mert nincs táp. Ez ilyen. Nem az IS, mert az XF16-55/2.8 és az XF50-140/2.8 egyformán kotyog.
-
Gondwana
addikt
válasz soldier2 #33185 üzenetére
(Nálam is lóg egy július 22-i eGlobal rendelés, Dispatched in 24h, még mindig nem indult el, csak befoglalták a GLS trackingszámot - közben már 15€ árcsökkenés is volt azóta)
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Mr.Csizmás #33082 üzenetére
A Dispatched in 24 hours is elég furcsa idődilatációtól szenved náluk: július 22-i rendelés (itt offtopik, zasszonypajtásnak új krupliTV), PayPal fizetés, július 28-án lett dispatched, de természetesen ezt sehol nem írja, csak naponta 2x ránézek, hogy lesz-e valami követési száma - na, az viszont még nincs.
-
Gondwana
addikt
válasz deathtania #32777 üzenetére
A cipőd orràra érdemes figyelni - hogy ne lògjon bele a képbe
-
Gondwana
addikt
válasz #16820480 #32737 üzenetére
Az e-shuttert nem vonja ki belőle, viszont a videókkal nem tudom, hogy mi a helyzet, hogyan számolja bele. (X100s óta a zármozgásszámláló az ki/bekapcsolásnál is számol egyet, de az pont minden zármozgást számol)
-
Gondwana
addikt
válasz Alabástrom #32735 üzenetére
gphoto2 ki tudja olvasni exifből az expòszàmot
-
Gondwana
addikt
válasz lugosi #31903 üzenetére
Eddig is az volt a sìràs tàrgya, hogy a 80cm-re rakott tesztàbràròl làgy képet készìtettek az X100-ak. Ez az üveg f/2-n végtelen fòkusztàvra lett optimizàlva.
Ha most àtfaragjàk belső fòkuszàlàsùra, azon sìrnak majd a chart-huszàrok, hogy a fòkusztàvval pumpàl a làtòszög. Közben meg a F 2m tàvolsàgban tovàbbra is tudja, amit első naptól. Nekem, köszi, elég lesz.
(szerk.: a frontlencse görbülete biztosan csökken, de arra nem szàmìtok, hogy konkàv lesz - bàr ki tudja...)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Az ikszróvsztjúdió sem annyira ördögtől való ám, a gépigénye is szimbolikus. Tény, vannak helyzetek, amikhez kevés.
-
-
Gondwana
addikt
Nocak, nocak! Az X100 sticky aperture blades visszatért, megtàmadta a Pro3 200fps csodakeresőjét?
-
Gondwana
addikt
válasz #16820480 #31733 üzenetére
(Azér' Canonék csináltak anno egy 7D mk másfelet a 2.0 fw kiadásával, nem most kezdték - X100 vonalon meg az első generáción rengeteget kellett faragni, az X100s még kapott utólag ezt-azt, a t-re ez már nem igaz, hogy az f-nek a tologatható belenagyításán és a felnagyítható ikonjain kívül már talán nem is jutott semmi)
-
Gondwana
addikt
A fujihumors tegnap óta betegszabin, vagy csak Szerbiàbòl nem elérhető?
-
-
Gondwana
addikt
válasz Teasüti #30425 üzenetére
DSLR pdaf f/5.6 felett nem is megy (kivéve azt a négy Canont), a tükörlaffogàs alatt meg van ideje blenderàngatni, fujiék ezt összehùzott pupillàval toljàk végig - van cdaf, first world problem.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz Rusher4587 #29074 üzenetére
Ha a "hozzànk" = Magyarország, akkor nem ingyen szàllìt az Amazon, vagy valamiről lemaradtam màjus òta (és még az àfàt is ùjraszàmolja fizetés előtt 2 kattintàssal)
-
Gondwana
addikt
Fuji app + T2, de előtte X100t-vel ugyanùgy, Sony Z5Dual (de előtte Z1c/Z5c is) krumpliTV-vel eddig mindig stabil volt a wifikapcsolat 5-6m-ig.
Az élőkép-àtvitel meg màr ìgy is a wifi hatàrait feszegeti. H.264/265 nem a legoptimàlisabb ide, mert ha drop van, kockàsodna, lehet vàrni a következő i-framet. Meg, hàt azért 2Mbps-be férjen is bele, de legyen minél nagyobb felbontàs is.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz shouryuken #27166 üzenetére
Dobozban, vagy fotòstàskàban hozod?
-
Gondwana
addikt
válasz MrChris #27005 üzenetére
Tesztàbràkat fotòzni A3 méretben X100-bàrmivel f/2-n valòban làgy, drìmi eredményt produkàl, ilyesmire vagy GOTO f/4 vagy GOTO màsik gép. (Vagy GOTO màsik teszt, ahol előfordul 1.5-2m-től tàvolabbi téma is)
-
Gondwana
addikt
válasz beginnerguy #27000 üzenetére
230-bòl megvan egy X100t+TCL-X100 csomag, viszont erre nem megy rà az 56/1.2, ami majdnem ugyanennyi. My 50¢
-
Gondwana
addikt
... vagy nem kattant be teljesen a helyére. Nàlam is ìgy kezdte. Azòta gépen vàltom a front/rear/fp-t, a kompenzàciòt pedig csoportgomb + tekerés (TT350F masterrel jobb volt a gépről kompenzàlni is)
-
-
Gondwana
addikt
válasz madgie #26582 üzenetére
Az 1/512 mint választható opció az ritka, viszont a TT350F nem enged 1/128 alá.
(godox.shop-on lyó ára van most a TT685-nek meg a TT350-nek, azok olcsóbbak, mint amennyiért én vettem, de az AD200 most drágább)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz lugosi #26538 üzenetére
Eszembe se jutott, hogy anno volt ròla szò, hogy te veszed meg az X100s-em, csak az villant be, hogy a soraidbòl az jön le, hogy ùgy vagy a gépvàsàrlàssal, mint én a négymonitoros gépem összerakàsàval, màr a negyedik Luca-széke is előbb kész lesz idén decemberben, mint ez a Theseus-pc.
X-T3: még az se lepne meg, ha unortodox mòdon MediaTek Helio X30-alapù lenne az ùj X-Processor Verypro.
-
Gondwana
addikt
válasz benedekco #26379 üzenetére
Amit ide rà tudsz tekerni, az nem step-up, hanem step-down (volt ilyenem màr X100s-re is anno)
Màs:
Vagy én nem értem az EU adòszàmos vàsàrlàst, vagy a cégetek vendége vagytok erre az àfàra - csak az ugyanis a kérdésem, hogy a cégbe ìgy befogadott szàmlàt hogy könyvelitek?)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz lugosi #26172 üzenetére
Fuji vàz/kompakt vàsàrlàsa utàni első teendő még az akku első full-feltöltése előtt, hogy a gyàri default zaj- és részletszűrést lehùzzuk minimumra. Ezt dìprivjùék soha nem teszik meg. Dél-àzsiai hipsztereknek jò a default setting, ha a minőség is szàmìt, ...
Szerk.: az első akkutöltés utàn el is szokàs felejteni, hogy lehetne a zajszűrésen emelni.[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Mai menü: lencsefőzelék, xf14/2.8-cal.
-
Gondwana
addikt
válasz DonRazzino #25966 üzenetére
(Az 50-140 kiváltaná mindet, de valamivel dolgozni is kell )
-
Gondwana
addikt
válasz DonRazzino #25741 üzenetére
Nagyon +1!
-
Gondwana
addikt
... és nem is a default profilod olyan, hogy crop is van bele mentve... Ha az i betűt nyomkodod, egyszer csak kiírja a felbontást, ez alapján nálad nem 6000x4000 a képek mérete. Esetleg a Ctrl+Alt+R segíthet ilyenkor.
Ez mind csak elméleti okoskodás, de a sakkvakságról akkor sem szabad megfeledkezni.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
Gondwana
addikt
válasz lugosi #25532 üzenetére
X100-ban a szenzorstabi lekoccolná az objektív hátulját!
(Az utóbbi időben majdnem elcsábultam néhányszor, hogy meghirdetem az X100t-met az összes akkujával és a két konverterrel, de mindig közbejött egy-egy alkalom, hogy csak ez volt kéznél, és de jó, hogy kéznél volt)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz DonRazzino #25462 üzenetére
Ehhez képest Szerbiàban (most ez màsik üzlet, nem ahonnan az 50-140-eink vannak) màjus elején X-H1+grip+2 akku 1850€ volt.
-
Gondwana
addikt
válasz total90 #25432 üzenetére
Ezt csak a Nikonròl jövők ajànljàk - csak ott ìr sorszàmot az exifbe. Canont usb kapcsolaton olvasol ki, Pana/Oly rejtett menü, Fujiék az X100s-be az előd beragadò blendéje miatt tették bele először és azòta se sok gépükre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest