Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Xbox Series X|S
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Itt olvastam a Klaus-ról. Megnéztük a párommal és nekünk is nagyon tetszett.
Go Gunners!
-
emiki6
veterán
válasz Peterhappy #139595 üzenetére
"az út haza"-ként találtam meg, ezek szerint önkényes kissé a magyar cím.
Szerk: Megnéztem most, a rendező legtöbb filmje imdb 7+-os és 2 van 8 felett:
A vörös lámpások
Élni
Gyanús, hogy ezeket is pótolni kéne...[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Peterhappy
őstag
Kb. negyven filmet láttam az elmúlt bő két hónapban, véget ért a nagy éves hajtás, így belefért, hogy esténként mozizzunk. Sőt, szabi alatt volt, hogy mire a Gyerekek hazaértek az iskolából, befaltam három filmet "éhgyomorra"
Megkíméllek Benneteket az egyenkénti értékeléseimtől, főleg hogy messze nem tudok olyan igényesen és szépen írni - főleg szakmai szempontok alapján -, mint itt oly sokan.
Ki kell azonban emelnem a múltkor, Emiki6 által is megénekelt wuxiákat (Hős, Tigris és sárkány, Repülő tőrök klánja), amelyek ismételten olyan élménnyel szolgáltak, hogy még a stáblistát is tátott szájjal néztem végig. A filmzenéik egytől-egyig parádésak, a Repülő tőrök klánjának lemezét hetek óta nem tudom kikaparni a Spotify-ból. Megunhatatlan.És ami miatt elsősorban billentyűzetet ragadtam, az az Az utolsó út, amelyet Zhang Yimou a Hős és a Repülő tőrök előtt nem sokkal hozott fedél alá. Mivel nem láttam, hogy valaha bárki is írt volna róla e hasábokon, szerettem volna köztudatba hozni.
Az ötvenes évek, mélyszegény kínai falujában játszódó történet nem rendelkezik kiemelkedő forgatókönyvvel és nem is a parádés alakításokról (nem igazán) híres, noha a fenti wuxiákból ismert, gyönyörű Ziyi Zhang a főszereplő. De ahogy, és amilyen eszközökkel, megoldásokkal, zenékkel és képekkel elszavalja a költő a művét, azt talán tanítani kellene. Másfél órás habkönnyű, ugyanakkor mégis tömör gyönyör a film, amelynek minden kockája aranyat ér.
Olyan igazi "kettesben összebújva megnézős" alkotás ez film a szerelemről és az odaadásról -bár a hálószobai folytatás nem garantált, nálunk legalábbis a Feleségem úgy a film felétől stabilan könnyfátyol mögül nézte azt .
Nem tudom, kimeríti-e a művészfilm kategóriát, azt viszont ki merem jelenteni, hogy számomra nagyon rég adott film első látásra annyit, mint az Az utolsó út. Tucatnyi filmet megnéztem utána, s mégis folyamatosan ennek képei, motívumai tódultak elém.
Nagyon jó szívvel ajánlom megtekintésre ezt az amúgy nem hosszú alkotást (szigorúan eredeti nyelven) és titkon remélem, hogy megérint egy nálam sokkal "műveltebb" kollégát olyannyira, hogy nálamnál sokkal szebben írjon róla. -
eeXaa
addikt
WW84
...végre egy újszerű és élvezhető szuperhíró film... toronymagasan veri az elsőt... 9/10[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
WW84: mivel az első rész sem igazán tetszett, nem hoz lázba a második rész, azt viszont kell mondanom, szerintem Hans Zimmer most különösen nagyot ment. Mindig is szerettem a műveit, de az elmúlt néhány évben kicsit mintha biztonságibb játékot űzött volna (az Ő mércéjén - természetesen).
Hát - szerintem - most odatette magát rendesen. -
McSzaby
őstag
Hali,
HBO Max/GO szolgaltatáson van a Wonder Csajszihoz elérhető magyar felirat? Mivel olcsóbb, mint 2 mozijegy, így gondoltam 1 hónapos előfizetést megérne, ha úgy adódik.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Mik76
senior tag
Solo: A Star Wars Story
Jo sokaig tologattam magam elott ezt az igencsak megoszto darabot, de felbatorodva a Rouge One-on gondoltam vegulis miert ne? Osszessegeben tetszett, par dolog nagyon kiszamithato volt, par dolog meg kicsit inkonzisztens. A The Force Awakens fortelmet mindenesetre magasan lealazta. Woody napjaink egyik leguniverzalisabban felhasznalhato szinesze, ki gondolta volna hogy ez lesz belole?
Ha ez meg a Rouge One kovette volna mindossze az elso hat filmet, nem lenne annyira vegyes az univerzum megitelese.7/10
#értékeléshttp://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
spiky03
veterán
Ma megnéztem végre én is a Tenetet.
Volt pár dolog, amit gondoltam, hogy úgy lesz vagy, hogy mi fog történni.
Nekem tetszett, kép hangis rendben volt.
A szinkron az fura volt, mert amikor végignéztem utána belehallgattam abba is mert eredetiben néztem.Most elolvasgatom amiket Ti írtatok róla.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz Bad Pritt #139580 üzenetére
örülök neki, hogy egyre több helyen felbukkan (legyen az film, vagy sorozat), úgy látszik, hogy a Narcos/GoT szerepei meghozták neki a nagy áttörést
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
dokee78
félisten
Csupán érdekesség:
Most nézem a Moziverzum csatornán az "Apja lánya (2004)" című filmet.
Ben Affleck a kislányáért megy az iskolába valami járművel,talán utca seprő.
Majd a lányának megemlíti,hogy nem egy Batmobil!
Majd 12 évre rá belül a Batmobilba!
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
-
KISDUCK
addikt
válasz gyuromoj #139572 üzenetére
Sajnos nagyobb volt a füstje mint a lángja. Ha úgy döntesz hogy megtekinted (vagy bárki más megtekintené), akkor javaslom némi alkoholos ital bekészítését, legalábbis ha film közben szeretnéd jól érezni magad. A jelenlegi IMDB-s értékelése 5,6 ponttal reális, ekkora filmes élményt a Tremors: Shrieker Island is tudott nyújtani és csak 0,1 ponttal van lemaradva Clooney üdvöskéje mögött.
-
devil-k
nagyúr
válasz myckey #139565 üzenetére
Az első részt láttam eddig, szerintem zseniálisan jól sikeredett. Volt benne egy-két jelenet ami szerintem unalmas/nem odavaló volt, de ettől függetlenül jó szórakozás.
emiki6
Azért van a karácsonyi műfajban erősebb felhozatal is mindig, mint a szokásos Kevin és társai. Nekem ez pl nagyon tetszett: Better watch out- mozi bolondéria -
-
myckey
veterán
Karácsonyi Krónikák, vélemények?
Egész jókat olvastam róla, Kurt Russell pedig kedvencLáttam, hogy készül a második része, de ez lehet az utolsó filmje, a színész óriásnak. állítólag.
Winters's Tale is kedves darab, számomra. Ezt is elő -elő veszem.... bár sokaknak túlzottan is csöpögős, biztos is.... de a szereplő gárda, a muzsika, fényképezés és maga a történet, nekem bejön.(bár akad hiányérzetem a cselekményt illetően ) Van egy hangulata ennek is, ami igen kellemes. Könyvet még nem olvastam, de sort kerítek rá.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
eeXaa
addikt
A legjobb karácsonyi filmet nem említi senki
The Hateful Eight. Zseniális... -
myckey
veterán
válasz k-adi #139516 üzenetére
Klaus - A karácsony titkos története (2019)
Ez is többszörnézős, nagyszerű az animálás, remek -egyedi történet és van egy humora, a komolysága mellett.
Jó, jó ![ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
emiki6
veterán
Na, ha már így beindult az "utópiás"-disztópiás filmnézés a részemről, valamivel le kellett öblíteni az UV-t, így megnéztem a Giver - 2014 -et, az ötlet onnan jött, ahonnan az Equilibrium. Kicsit tartottam tőle, mert mikor betáraztam, akkor ránéztem a topik véleményeire, amik annyira nem voltak jók, ám úgy döntöttem adok neki egy esélyt, legfeljebb kinyomom, ha pocsék. Kellemes csalódás, egyáltalán nem pocsék. Egy kellemes film, ami nálam jól működött. Érdekes alapkoncepció, elfogadható történet, Jeff Bridges-nek meg jól áll a "bölcs öreg" szerepe. Valahogy semmilyen szempontból nem volt a film "rossz". Itt-ott bele lehet kötni, de amúgy alapvetően jó, nekem tetszett, ami nem meglepő, komálom a fantasy - sci-fantasy filmeket.
Igazából ez egy újragondolt Equilibrium, csak egy sokkal békésebb tálalásban.
#értékelés
RetepNyaraB: A trash dolgot kicsit túlzásnak érzem, de van egy erős B kategória érzete, az biztos. Persze ez nem baj, lehet még hozzá is tesz. Úgy emlékszem a lopott idő sem "annyira" rossz, könnyed mozinak jó, szerintem most sem lenne vele különösebb bajom, sőt. Valami olyasmire számítok, mint a giver-nél."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz emiki6 #139549 üzenetére
Aeon flux az trashnek hangulatos. Charlize Theron rulz'
Moon és Donnie Darko remek filmek, bár teljesen más irányban. Lopott idő az viszont valami büntetően ostoba egy film, nem is értem aki képes volt egy Gattaccát levezényelni, hogyan tud ekkora hányást vászonra rakni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
brownus
veterán
Jovanna, kis naiv gyermek vagyok most aki a túlélésért küzd annyit zabált
Megyek csapatom is le egy kis pálinkával...
+megyek a magra -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz emiki6 #139553 üzenetére
"Sci-fantasy"
Azért egy Warhammer 40k (fan)filmet nem lehet simán ennek hívni
______
Wonder Woman 84
Első sokkal jobban tetszett mint ez,
előzetes alapján számítottam egy Isten megjelenésére is, bár ez kimaradt, legalább említve volt. A vége számomra viszont kicsit facepalm, lényegében megkaptuk, hogy a "szeretet ereje" miatt vonta vissza a kívánságát Lord, ami után mindenki követte őt Diana adása után. Aztán a végén nyugi van meg béke, holott a globális eseményeknek kellett volna azért valami hatásnak lennie a világra. (De mivel Superman/Batman/JL filmek előzménye, így várható volt, hogy semmi ilyesemi nem lesz. Steve visszatérése is kicsit fura volt, a színész mintha kicsit le lett volna robbanva, legalábbis az arca nekem furcsa volt. A stáblistás jelenetért viszont jár a pont, ott vigyorogtam azért nem keveset. Live-Die-Respawn
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #139552 üzenetére
És igen, feltétlen nézzétek meg az Astartes-t. Zseniális. Sci-fantasy [link] Talán még FoxiestFox kollégának is tetszene.
Bocs, hogy 3 hsz, de ez van.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Ultraviolet - 2006
Nos, erről a filmről a Corridorosok "VFX artists react" egyik videójából hallottam, mint elrettentő példa. Akkor táraztam be, amikor a Bale filmeket, talán azért, mert ugyanaz rendezte, mint aki az Equilibriumot. Tudtam, hogy szar lesz, de gondoltam meg nézem, hogy milyen valójában, hátha tetszik.
32 percet bírtam. Ez a film büntet, annyira rossz. A rendezés kriminális. Nagyon durván túltolták a CGI-tt és VFX-et, miközben sem a technológia, sem a költségvetés nem kedvezett hozzá, szarul néz ki és nevetséges. Tűzoltásképp, hogy ezt kendőzzék ráhúztak egy túlszaturált, homályosító filtert, amitől elsőre nem tudtam, hogy a színészek valósak e vagy csak videojáték karakterek.
A látvány egy dolog, azon még túl tudja tenni magát az ember, ha legalább a film többi része jó, de nem az. Akció akció hátán és ráadásul gagyi, nem érdekes, nem látványos, nagyon híg. Ezen kívül talán a történetet, narratívát, mittomén lehetne értékelni, de nem jó az se, harmatgyenge. Az egész úgy siralmas ahogy van.
Kerüljétek el messzire. Erős tudatmódosítással talán élvezhető lenne. Én nem szoktam filmet kinyomni, mert nem szoktam ennyire szarba tenyerelni, de ez most sokkolt. Kicsit az élettől is elment a kedvem...
🤮/10
#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Mik76 #139546 üzenetére
Rendszeresen megnézem, nekem tetszik az ábrázolás, meg a nyomasztó hangulat.
Ellenben a Polar Express nem különösebben jött be, jóval könnyedebb darab.Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák.
Home Alone 1-2....az meg alapmű, mindig, minden évben, az OST is fülbemászó, fantasztikus
Nem is azért nézem, hogy szétröhögjem az agyam....egyszerűen a hangulata.[ Szerkesztve ]
-
-
Mik76
senior tag
Christmas Carol 2009
Zemeckis ide vagy oda, ez iszonyu szar volt. Ehhez kepest a Polar Express egy csucs. Feleslegesen horrorisztikus abrazolas, hihetetlenul gagy kivitelezes, bena rendezes. Ettol sokkal jobb feldolgozasok vannak. Meg a Bill Murray fele Scrooged is jobb, mert abban legalabb van par jo poen. Ez vegig szenvedes.
2/10
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Mik76
senior tag
Home Alone
Meg mindig vicces helyenkent, a csaladi osszetartozasrol szolo reszek meg orok ervenyuek.
Na meg a polka polka polka...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
emiki6
veterán
válasz balage25 #139542 üzenetére
A címe ennek is ismerős, ám ez is elkerült, felírom, köszi!
Bedobta a google a lopott időt is, azt is lehet majd újranézem. 2011-es? Pff, szalad az idő. (unintended pun). Nem moziban láttam, de emlékszem rá mikor ment, szinte már nosztalgikus.
Így belegondolva lassan egész sok film újranézésének eljön az ideje, az Arival is már 4 éves...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
*Kellemes ünnepeket és Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!*
Θ[Everything that has a beginning, has an ending.]Θ GRP
-
emiki6
veterán
Equilibrium - 2002
Hát ez eddig nem tudom hogy maradt ki. Mintha nem is hallottam volna róla. Az ötletet a médiavadász Orwell vs Huxley videója adta.
Mikor elindítottam "nagyon fogtam a fejem" az akció látványa miatt, nagyon érződött a korából fakadó gagyiság, de ez vagy a végére megoldódott vagy csak szimplán megszoktam, meg azért összehoztak elég menő jeleneteket is. A CGI gyengeségét alapvetően jól kendőzték. A vágás is egész jó volt. Bale jól játszott.Nemrég írtátok, hogy "bezzeg régen a bossfightok nem voltak elnyújtva", na hát ez tipikusan olyan volt, nagyon meglepődtem, hogy a feka csávót egy pillanat alatt szétkapta, valami párbajra számítottam.
Összességében nagyon tetszett. Aki nem látta még, de szereti az utópisztikus sci-fit, az pótolja, mint én.
#értékelés[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A WW84 mikor lesz
tölthetőelérhető? -
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #139526 üzenetére
A T1 főszereplője Sarah Connor, a T2 már érdekesebb ott John és Scwarzi -
bagyulajuve
addikt
szerintem pedig ő központi "eleme" a filmnek, ő menekül, az ő drámája ez a film - persze igazad van, Reese nagyon fontos (
) és bár a film címe Terminator, a T800/101 inkább csak kellékvédelmező+szerető-->John apja lesz más:
The New Mutants - huhh, ez fájdalmasan gyenge film (történet, látvány), de ami a legrosszabb az a színészi alakítások, majdnem a ZS kategóriát súrolják - Alice Braga is hova jutott az Istenek városától[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Egon
nagyúr
válasz bagyulajuve #139524 üzenetére
Kétségtelen, hogy jobban mint a 2. rész, de női filmnek nevezni (ebben a kontextusban jött elő) meglehetősen túlzás: a két, jövőből jött szereplő legalább olyan hangsúlyos.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
lemmy9
őstag
válasz Mik76 #139521 üzenetére
A kicsi beferdíti a fejét. Vérfagyasztó.
Milyen apróságokra figyelnek.
A TV-ben láttam egy rajzfilmet amiben egy kövér csöcsös Troll volt. A csöcse alatt nem volt lebarnulva, ugye ez az a bizonyos csöcsárnyék. Visítottam a röhögéstől, hogy ezzel is foglalkoztak a kéyszítők.[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
lorcsi
veterán
Stefán Gréta grafikus alkotásai filmekhez piktogramokba bújtatva
nagyon ötletesek!eladó: vadi új soundcore motion+
-
Egon
nagyúr
válasz lezso6 #139323 üzenetére
Jajjnemár, a Terminator mióta szól Sarah Connorról?
Akkor már százszor inkább:
- Nikita
- Bérgyilkosnő
- Utánunk a tűzözön (Samuel L Jackson karaktere miatt kicsit határeset, de az egyértelmű főszereplő Geena Davis)
- Éhezők viadala
- Beavatott trilógia (határeset)"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
félisten
-
brownus
veterán
válasz FoxiestFox #139511 üzenetére
inkább fantasy; love and monsters, aranyos és vicces film.
ezt majd hétvégén szeretnénk megnézni, jókat írnak róla: wolfwalkers
ez se scifi :d -
emiki6
veterán
válasz FoxiestFox #139509 üzenetére
Csak megmaradt, hogy a 2001-et nagyra értékeled és az interstellart utáltad. (míg én inkább fordítva vagyok)[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz FoxiestFox #139501 üzenetére
Újdonságként megjelent külügyi szóvívő Mr. Klúni sci-fije: The Midnight Sky.
Esetleg érhet valamit..."Szerintem."
-
félisten
-
Ispy
veterán
válasz FoxiestFox #139509 üzenetére
Akkor meg kell nézni régieket, Gattaca, Moon, Starship troopers stb., azért van jó pár régebbi, ami simán újranézős.
Vagy nem tudom láttad a Cargot, nem új, de igazi kézműves.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
félisten
-
Mik76
senior tag
válasz FoxiestFox #139506 üzenetére
Na ja, a korrekt Sci-fi ritka mint a feher hollo. Mondjuk az Inception nekem tetszett, meg a Prestige is.
De sajnos ebben az evben nem sok mi termett.
TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET, TENET.
Aki megmondja a fentebbi sornak a preciz idovonalat az Ph!nucci akademiai tagsagot nyer.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
emiki6
veterán
válasz Viszlát #139505 üzenetére
Átrendeztem a mondatot, de úgy tűnik nem sikerült
FoxiestFox: Bezony. Inkább nézd újra a 2001-et, ha már én nem fogom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mik76 #139502 üzenetére
Azt megnéztük, pont akkora ökörség volt mint az utóbbi pár Nolan film.
Rendes keményvonalas scifi kellene, akár kis zugfilmek amik idén jelentek meg, mert egyáltalán nem követtem, mi történik a filmvilágban.
Esetleg ha van említésre méltó nagyobb költségvetésű, az is jöhet.Awww, emiki6 emlékszik rám is és a régi nickemre is Pedig jó rég elszoktam innen.
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz FoxiestFox #139501 üzenetére
Te hol elsz???
TENET!!! (A film ahol Nolan inkabb megvette az idot a forgatasra hogy kedvere tekergethesse. Igy olcsobb lett mint a cgi..)
[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
félisten
Sziasztok!
Született idén olyan scifi, amit érdemes megnézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest