Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyimger
őstag
Megnéztük a Tenetet, nagy sokára, de nem vonzott se hype, se trailer. Hát ez jó nagy trágya volt. Haver rögtön írta is, hogy hát mert nem értem, de nem volt olyan bonyolult ez az inverz dolog. Csak nem érdekes. De a főszereplőt se érdekli, semmit sem kérdőjelez meg, semmi múlt vagy motiváció, csak akciójelenetek váltják egymást, mi meg ülünk és széttárt karral várjuk, hogy hová vezet ez az egész. Kb. mint az Eredet, ami szintén nagy hű meg ha, álmodnak az álomban, csak mutassátok meg, hová szarjak, mert nem tudom, mitől kellett volna hasra esni. Pedig akartuk szeretni mindkettőt.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
perempe
veterán
válasz perempe #139793 üzenetére
eredeti ötletek miatt még kettő:
Druk (2020) no komment
A Stendhal szindróma (1996) Argentonak jó ötletei voltak, nem csak a Sóhajok és a Mélyvörös rendezője* Brahms: 4. szimfónia *
-
Miklós315
aktív tag
Retrochock: gondolatok Forrest Gump nyomán (SPOILERES a filmet illetően)
B.ú.é.k.!
"Szerintem."
-
perempe
veterán
válasz KISDUCK #139791 üzenetére
ha a WW84 átlagos, akkor ezek legalább jók, mostanában láttam ezeket.
Mississippi Mermaid (1969) Deneuve és Belmondo főszereplők Truffaut filmjében
Little Big Man (1970) klasszikus, a Forrest Gumphoz is hasonlította vki (véletlenül találtam rá)
The Discreet Charm of the Bourgeoisie (1972) Buñuel klasszikusa
That Obscure Object of Desire (1977) Buñuel másik filmje, 2 színésznő alakítja Conchitát
The Remains of the Day (1993) Hopkins és Thompson a főszereplők e klasszikusban
I Dont Feel at Home in This World Anymore (2017) Elijah Wood, fekete humor
Radioactive (2019) film Marie Curie-ről (nevelő célzat)* Brahms: 4. szimfónia *
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz KISDUCK #139791 üzenetére
Csámcsogás, valami fura kényszer, hogy állandóan hörcsögösre legyen tömve kajával a pofikájuk stb. Ami persze nem akadályozza őket, hogy kaját fröcskölve fuldokolva társalogjanak. Egyébként én is ettem magában egy csomó főtt tojást gyerekként is, de ha így próbáltam volna meg elfogyasztani, lehet hogy kaptam volna egy maflást nevelő célzattal. Más kultúra ennyi, fel lehet dolgozni. Ettől függetlenül nagyon kedvelem a koreai (akció)filmeket. Az ilyen 'marvel gyilkos film' féle megnevezés/megbélyegzés/hype-olás sosem érdekelt. Majd én eldöntöm hogy az adott film ad-e valami pluszt egy pl. Marvel produktumhoz képest. Bizony a cselekmény lassan halad (okkal!) előre és igen, az a kevés akciójelenet a brutális eleganciájával sem véletlenül csak ennyi és csak a film vége fele. Ha nem így lenne, a történet homlokára kakilna. Ebben az filmben a főszereplő szerintem eléggé ki van dolgozva, nem gyenge személyiségváltozásokkal. A többi szereplő pedig inkább csak díszlet, egy paraszt a boszi hosszútávú sakkjátszmájában. Miért is kellene annyira kidolgozni őket? Ellenben itt nem találtam 'hej de menőn tudok pózolni' landolásokat/beállásokat, utoljára (ami nagyon megmaradt bennem) a Matrix első részében láttam ilyen látványos (és SZERINTEM abszolút nem túlkoreografált) falkipüfölést. A főszereplő hölgy mosolyától pedig a hideg kirázott a bunyó közben. Próbálok visszaemlékezni, hol láttam olyan harcjeleneteket amerikai filmekben, ami a mutánsos, emberfeletti képességes témában ilyen elegáns brutalitással és látvánnyal tudott volna lekötni lehengerlő CGI helyett. De ez csak az én személyes véleményem, rengeteg szatyornyi amerikai CGI csoda után nagyon tudom értékelni az ázsiai akciófilmeket. Korántsem hibátlanok, de legalább valami teljesen más stílus (történetvezetés, látvány stb.). Mondjuk a Hanna eléggé tetszett, ott is oda tudtam ragadni részben harcjeleneteknek köszönhetően. A Push-t még nem láttam, lehet hogy teszek egy próbát vele.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
KISDUCK
addikt
válasz Piszmaty76 #139768 üzenetére
Láttam én is ezt a Manyeo-t, de szerintem rossz ellenfelet állítasz neki a marvel filmekkel. Legutóbb ilyen marvel gyilkos filmnek a Zashchitniki-t harangozták be, de olyan gyenge lett, hogy a Bosszúállók helyett csak magával végzett.
Ez a Manyeo inkább egy koreai Hanna némi Push beütéssel. A cselekmény maga lassan halad és csak néhány akció jelenet van bent amik próbálják a nézőt felrázni. A történt alapja nem ismeretlen sem a filmekben, sem a valóvilágban.Szuperkatonákat és szuperembereket már az előző század eleje óta próbáltak létrehozni és erre épít a film is, sok már produktumhoz hasonlóan. A karakterek között több is elég kidolgozatlan és inkább csak irritáló. Ennél filmnél az aranyközéputat nem találták meg az akció és a karakterépítés között. Azt még megkérdezném hogy mit találtál a filmben visszataszítónak az étkezési szokásaikkal kapcsolatban? Hogy valaki magában eszi a főtt tojást?
-
Bad Pritt
félisten
válasz Dorian #139784 üzenetére
Csak azzal meg az a baj, hogy elég nagy hazugságok vannak benne. Általában nem szokott zavarni, ha egy valós történet alapján készült filmet kiszíneznek, kicsit átírnak, ha a core elemek megmaradnak, na itt ez nem sikerült.
Jó film, de nem jó életrajzi film.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Pearce
aktív tag
"ugye a Cleopatra is közbejön, mert az Gal rendezi meg viszi a főszerepet is."
Hogy rendezné már Gal? Mindkettőt Jenkins fogja dirigálni. Kérdés, hogy hova fér be a WW3. Szerintem a Squadrons utánra, a Cleopátra meg jön majd 2025-26-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz k-adi #139764 üzenetére
Az egész Csodanő valahogy nem való ebbe a modern környezetbe
Volt az a Professzor Marston film, amit én nem láttam, de az alkotó és alkotói folyamat jött le az írások alapján: szóval úgy képzelem, hogy a csávó vágyott egy okos beszélgetőtársra és egy dögös, szexi vadmacska társra, és voilá így lett achocapickomolyintézetikutató-xenaaharcoskirálylány szuperhíró.
A maga környezetében (amazonok, régi idők, stb.) tök jól el tudna lenni, de a kamionok közt lasszózva... (ugyanilyen számomra Dr. Strange is, hogy a taxik közt ácsorogva már olyan mint Sheldon a Comic Con felé / az asgardiak hightechként határesetet tudnak képezni... Egy pszichomókus jókat derülne e kognitív csavarokon).Peterhappy
Köszi, ezen bizonytalankodtam, de akkor rámegyek"Szerintem."
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Peterhappy
őstag
Na akkor kaptok tőlem is egy WW kritikát.
Röviden? Az év utolsó előtti napján befutott az esztendő legjobbja.
Amikor már azt hittem 2020-ban már semmi jó nem történhet, egyszer csak betoppant, jött, látott és kiütéssel győzött.Nagyon nehéz lenne bármit is kiemelni. Aki ismeri a stúdiót, tudja milyen színvonalat képviselnek a filmjei, de ez még önmagában nem elégséges.
Ugyanakkor nagyon nehéz szavakba önteni az élményt, annyira erős volt. A látvány, a képi megoldások, a zene, óóóó az a csodálatos zene... a karakterek, a kreativitás, a hangulat és az a megannyi szeretet, ami árad a filmből.
Egy csoda. Minden kockája aranyat ér!Csillogó szemmel néztük végig a stáblistát. Szerencsés vagyok, mert az utóbbi hetekben több, egészen kiemelkedő alkotást is volt alkalmam megtekinteni (a legjelentősebbekről talán írok majd pár sort), de ez bizonyosan a legjobbak között van, tényleg őszintén, tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, ha csak tehetitek, nézzétek meg!!!
Még mindig a hatása alatt vagyok
És valóban köröket ver a Dark Phoenixre.
De még a Wonder Woman 1984-re is -
Mik76
senior tag
válasz Bad Pritt #139775 üzenetére
+emiki6
Ja ja, azt ertem en hogy elvileg a nev kotelezne, de en mar az elso filmnel is azt a bizonyos sutemenyt vartam, es hat fogalmazzunk ugy, hogy nem abba haraptam szerintem.
Inkabb az a bizonyos beton kemeny fondan szaloncukor jutott eszembe a nyolcvanas evekbol... Ha mar edessegeknel maradunk.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
emiki6
veterán
válasz Mik76 #139774 üzenetére
A WW a kategóriájában egy korrekt-jó film volt, akár az aquaman. Ez első rész alapján valami hasonlót vár el az ember. Desszertes hasonlattal a WW egy kellemes szelet sütemény volt, ez az új meg egy minyon
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Mik76
senior tag
válasz emiki6 #139773 üzenetére
"Egy random szuperhőssel, rövidebbre vágva ok lett volna (nem is néztük volna meg és mindenki boldog), de egy WW filmnek ez kevés."
Miert a WW valami minoseget kepvisel? Marmint az elso film alapjan ertem, ami nalam valahol a felenel kikapcsolodott veletlenul..
-
emiki6
veterán
válasz diablo1984 #139754 üzenetére
Wonder Woman 1984 / WW84 - 2020
Na, mostmár én is megnéztem. Bőven nézhető, de ez 2,5 óra? Másfél órába belefért volna, tényleg nagyon sok a bugyuta töltelék. Sztori igazából nincs vagy extrém klisé, a karakterek meg fájóan gagyik.
Egy jó minőségű szuperhősfilm akart lenni, ezt el is várta tőle mindenki, pedig a felejthető-középszerűtől semmi nem különbözteti meg. De komolyan, tiszta nosztalgia, rég láttam ennyire tucatfilmet, csak a tucatfilmeket legalább nem nyújtják el ennyire.Nem cefetrossz, csak szub-átlagos és lényegesen rosszabb, mint lehetett volna. Egy random szuperhőssel, rövidebbre vágva ok lett volna (nem is néztük volna meg és mindenki boldog), de egy WW filmnek ez kevés.
Aki meg akarta nézni, az nyugodtan hagyja ki. Trust me. Érdemes inkább egy jól bevált filmet újranézni.
#értékelés
Seth: Ne tudd meg! Látatlanba tökéletes képet alkottál róla. Fájóan semmilyen.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
S e t h
nagyúr
Pár héttel ezelőtt láttam egy trailert, talán a legutolsót a Wonder Womanből és elcsodálkoztam rajta, hogy mennyire semmilyen. Nem láttam benne egy karakteres gonoszt, csak csajokat, akik cicaharcoltak. Akkor még volt bennem egy kis remény, hogy csak a trailert vágták meg rosszul, de a beírásaitok alapján ez a film valóban trágya lett, nem gondoltam volna, hogy a szuperhősös filmek között vmi felveheti a versenyt Az igazság ligája jellegtelenségével.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
diablo1984
veterán
válasz FollowTheORI #139762 üzenetére
azért az ipari bullshit volt mikor a vadászgéppel átrepülnek a tűzijátékon, nyilván a vadászgép kívánja ha lövik, mert az úgy csínos!
Ez az áramlatokat meglovagolja, meg a repülőt elkapja az ostorral rész inkább kimaradhatott volna, inkább ne tudjon repülni, az úgy fogyasztható, de hogy szárnya sincs(volt a fémszárny, de az inkább a földön tartaná, minthogy még repüljön), de azzal a kis gyufa testtel meglovagolja az áramlatokat, az vicc.
Inkább a beszélő mosómedve(Marvel fronton), mint ezek a hülyeségek, ott legalább kissé el lehet vonatkoztatni a valóságtól, itt meg nem, nagyon nem, de nem is áll jól a filmnek! -
Piszmaty76
aktív tag
válasz shotika #139765 üzenetére
Nekem (szigorúan saját vélemény!!!) ezek Marvel CG cukiságok hosszú évek alatt egy CG turbós Izaura jellegű szappanoperrává váltak. Képtelen vagyok komolyan venni őket, pedig a látvány miatt kínlódom végig az epizódokat. Aztán szemben jön velem (véletlenül) egy koreiai Witch, és tobzódhatok egy király történetben és brutálisan elegáns odaizélős adok-kapok gyakásban. Mutáns jellegű film, de akkora középső ujjat mutat az összes Marvel bohóckodásnak, de még a DC-k darkosabb hangulatának is, hogy ihaj. Dráma, zúzás, még pia sem kell hozzá. Mondjuk a koreai táplálkozási szokásokat még mindig kissé visszataszítónak találom, de valahogy nagyon hitetővé teszi a karaktereket... Hangsúlyozom, szigorúan saját vélemény! Türelmetlenül várom a második epizódot!
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
gyuromoj
veterán
-
-
shotika
őstag
válasz Mik76 #139737 üzenetére
Amikor a karaktert megalkották, még működött. Senki se gondolná egy újságíróról, hogy ő maga lenne a Superman.
A témához szólva a részemről annyi, hogy én már a Man of Steelre sem nagyon emlékszem, talán a legjobban a BvS maradt meg, az utánalevők (is) mind kukákba valók. A WW mókás volt, az Aquaman szórakoztató, de ennyi. A legalján ott az Igazság ligája, és most az új WW84. Az Öngyilkos osztag egyetlen nagy szerencséje, hogy nem kapcsolódik szervesen egyikhez se, de Margot Robbie és a film zenéi mentik csak meg a nézhetetlen kategóriától.
Látom, hogy a WW84 megpróbálta a saját útját járni, de az 56. világmentés után az 57. világmentés csak unott ásítozáshoz vezet.
Nem mintha a Marvel fronton a történetek vége nem ide lyukadna ki, de a legtöbb belőlük tényleg nagyon szórakoztatóan van felépítve és egymáshoz kapcsolva. Viszont a Thanos szál lezárásával a magam részéről egy darabig nem akarnék világmentést ott se.(és hát Marvelnél néha valami egészen maradandó is születik:
A Pókember hazatérés végefele, amikor Michael Keaton felismeri Pókembert a srácban, és együtt utaznak hárman a lányával, az a jelenetsor az valami fantasztikusan sikerült. [ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
k-adi
nagyúr
válasz FollowTheORI #139762 üzenetére
ww 84
ja értem, tehát akkor a képregényben is van ilyen.. a filmben eléggé nem-oda való volt szerintem az a jelenet
-
k-adi
nagyúr
válasz Mik76 #139686 üzenetére
2020: Legyen már vége! (2020)
Death to 2020
Ó te jó ég, ha van film amit idén látni kell, na akkor ez az.Ha akarnék se tudnék belekötni a filmbe: a vágások, a poénok mind-mind a helyükön vannak, a színészi játék remek, a story meg... hát azt tudjuk..
Így visszatekintve elképesztő, hogy mindez idén történtMost csak abban bízom, de nagyon, hogy akármilyen "jó" is volt ez, azért remélem ennek nem lesz folytatása. (bár az
alapján izgalmasnak hangzik )utólag kapott narrátor szövegek -
nagyúr
válasz k-adi #139759 üzenetére
Az a képregényváltozat amiből merítettek itt, azzal magyarázza, hogy az áramlatokat meg tudja lovagolni... kvázi, mint egy sárkányrepülő/vitorlázórepülő. Amiről amúgy a filmben is beszél neki Steve mikor meséli, hogy nem is olyan nehéz repülni. A repülőgépvezetés meg nyilván egy bazi nagy plot hole... mint ahogy azis, hogy egy vadászgéppel tankolás nélkül átrepülik a fél világot. Meg belerepülnek a tüzijátékba. És még lehetne sorolni, van jópár még a filmben, ami ilyen egyszercsak megtörténik, ugorjunk át a dolgon szépen, ez így van . [ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
k-adi
nagyúr
válasz Miklós315 #139750 üzenetére
az uj batmanus patiszonnal remélem cool lesz, mert már lassan nincs ami megmentse a dc-t..
//
wOnDeR W 2
amúgy aki nagyon vágja a képregényes témát, az leírná nekem spoilerbe, hogy Diana miért
a WW 84-ben? Illetve hogy a kötelező macsó szépfiú Steve miérttud repülni (a szuper-sprint nem az ostorral közlekedik alapvetően?) ? najo erre a kérdésre igazából nem is várok választtud vezetni egy teljesen más korszakból való jet-et -
nagyúr
válasz Miklós315 #139755 üzenetére
Hát igen... lehet hogy inkább kellett volna egy Batman, ahol a Batman állapota eszkalálódik Superman felé (is)... meg egy Man of Steel 2 ahol a másik oldalnak alapoznak meg jobban... és akkor a BvS lehetett volna a végkifejlet. Aztán egy újabb film a JL indulása... stb.
És akkor a JL is lehetett volna egy egész más tempójú és témájú film. Sokkal megalapozottabban a gonosz oldaláról is... mert azért ez a Dark Seid meg mindenféle "gonosz" oldal is úgy a semmiből össze lett csapva. Az sincs eléggé megalapozva és kifejtve ki kicsodamicsa meg honnan jött meg miért, mi a célja...De mindegy... ez már csak a múlton való kesergés... lehetett volna ez jobb is de ez van.
Majd talán következő életünkben jobb lesz.Azért a Marvel is hány filmen keresztül alapozta meg a karaktereket meg a főgonoszokat mire az IW-hez jutunk. Na ez az ami még csak részben sincs meg a DC-ben, és nagyon kellett volna... mégha nem is 24 filmben (értem erre nyilván nem volt elég idő már)... de azért 4-6 filmre szét lehetett volna dobni kettő helyett.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #139752 üzenetére
Ugye a Man of Steel megvolt, kellett volna egy film, amiben már pedzegetik ezt a felelősség (szétvert "világ") dolgot plusz egyéb kalandok, közben Batman/Wayne karaktere beépül a sztoriba (lelki nyűgök, szervezkedés, készülődés, kisebb kalandok), és csak a harmadik filmben mennének egymásnak, aztán fordulat és összefogás a közös fenyegetéssel szemben.
"Szerintem."
-
diablo1984
veterán
WW84: hát nem is tudom, bár eltelt ez a 2,5 óra, de azért volt pár zavaró részlet benne
. Nem akarok ünneprontó lenni, de a WW1 az jobban tetszett, de a BvS is jobban bejött nekem, illetve az Újabb Superman vagy Batman részek is, ez eléggé a DC filmek rangsorából az alját foglalja el nálam, ha értékelni kellene akkor 4/10 de lehet Gal miatt túl értékeltem.mint pl Steve tudott 50 éve repülőt vezetni ami 84-ben kb valami permetező fos szintjén lehetett, erre beröffent egy vadászgépet és ellóg vele...WTF? , volt benne még pár hasonló hülyeség(ostorral repülés??), ami a film egészéhet nem tett hozzá max amolyan töltelék maszlag volt csak, de volt. -
-
nagyúr
válasz Tibiajax #139751 üzenetére
Nem a bunyóra gondolok, azt jól csinálták meg... hát Snyder meg azt hozta ki belőle amit megírtak neki. Nem hiszem Snyderrel volt itt a baj.
A párbeszédek, meg ki mire hogy reagál (igazából nincs is interakció)... az odáig vezető út, az nem stimmelt, nagyon nem.
emellé ráadásul nagyon kapkodva a semmiből lett felépítve.
Na meg a konfliktus bugyuta feloldása az meg aztán csak tetőzte.Túl sokat akartak túl gyorsan.
Persze én látom az építkezés magvait elszórva Batman esetén... a rémálmok, az anyja köré épített tragédia, stb... de nem volt elég alapos, ezért nem is érződik annak később se. Egy viccnek érződik, és ezért a feloldása is. Nem jól építették fel a karakter állapotát ehhez a konfliktushoz. Látom hogy mivel és miért akarták ezt így, csak nem jól csinálták (írták) meg.
Szerintem ezt ketté kellett volna szedni és picit jobban megalapozni. Első rész lehetett volna ez a lelki roncs Batman felépítése a halucinációkkal, az elkeseredettséggel, az anyja elvesztésével és emlékével sokkal jobban kifejtve... aztán utána utősebb lett volna a Martha jelenet is, meg megalapozottab is. A másik oldalon a Supermen felé/vele való interakció is lehetett volna szofisztikáltabb... és a bunyóval lehetett volna vége is. Aztán a második film már szólhatott volna a JL megalapozásáról és az együttműködésről, meg ami azután jött.
Csak így hogy egybe toltak mindent, nem marad idő semmire valójában.
Lehet nem is a készítők hibája volt ez, hanem a Warner szólt bele túlságosan, meg erőltette ezt hogy legyen minden benne egy filmben mert sietni kell mert a Marvel már köröket vert ránk... stb.Legalábbis én így látom, és én ekkor csettintettem volna, hogy oké ez így rendben volt.
Így meg csak egy jó/kíváló film/ek magvait látom elszórva, bután összevágva.[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz FollowTheORI #139749 üzenetére
..Meg ha a Batman Supermen interakció kicsit karakterükhöz méltóbb és intelligensebb lett volna..
<felemelem a kezeimet> tegyük azt hozzá, hogy azért krva nehéz rátolni a vászonra egy denevér vs superman clash-t.. totál egyenlőtlen dolog, ahhoz, hogy valamennyire hihető is legyen, meg elfogadható, háát...
sztem az nem volt rossz, elég sokat kihozott belőle snyder -
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #139744 üzenetére
Tényleg! Az új Batmanus... Attól nem várok semmit, de kíváncsi vagyok, mit akarnak vele (és remélem jól sikerül mint film).
"Szerintem."
-
nagyúr
Mert az egy "normális" kerek film volt... relative kevés hajmeresztő baromsággal, vagy történetbeli bugyutasággal/inkonzisztenciával (persze mihez képest ügye).
Az összes többi sokkal több hibától hemzseg több területen is. Csak ennyi, nem hájp ez amúgy... mert azért az igazán jótól ez még ígyis messze van, de DC-n belül már "nem rossz".
Szerintem a BvS-nél a Martha-t sose fogjuk megbocsátani, pedig amúgy az tényleg nem is lett volna egy rossz film... csak a vége össze lett csapva annak is (meg talán nem csak a vége), mert jött a kaszás vágó és a limit. Talán ha szétszedték volna két normálisabb részre... talán. Meg ha a Batman Supermen interakció kicsit karakterükhöz méltóbb és intelligensebb lett volna. Talán máshol tartanánk most.
Egyébként voltak egész jó részei annak a filmnek is, csak valahogy összegészében nem adta ki... lehet menet közben túl sokat variáltak, túl sokat akartak egyszerre. Meg sok bevillantott ki nem fejtett rövid jelenet, kameo, aminek később semmi szerepe nem volt/lett.[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz FollowTheORI #139744 üzenetére
Komolyan nem értem mi ez a hájp a ww miatt, szerintem ritka bugyuta film. Akkor már inkább batman vs superman, de nálam még az igazság ligája is előrébb van.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
válasz Miklós315 #139743 üzenetére
Nagyon érdekes amúgy az a lefelé ívelő pálya amin a DC végigment... a WW volt egy pici kiugrás valami csoda folytán. De aztán folytatódott minden tovább... nehéz és mély gödör lett ez.
Nagyon kíváncsi leszek az új Batman-el mit alkotnak most majd. És hogy felfelé ível majd vagy tovább süllyed a DC világ filmes része.
-
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #139742 üzenetére
Annak az eleje egész jó lenne (az tetszik/tetszene még jobban), de eléggé átpörgetik, aztán meg máris a "minekbunyó" jön...
"Szerintem."
-
nagyúr
válasz Mik76 #139741 üzenetére
No meg DC azért is nehéz ügy, mert Nolan a hiperrealisztikus/komor Batman trilógiájával kicsit "beletrollkodott" a képregényes vonalba (sőt lehet nem is kicsit ).
Ez azért sokakban máshova helyezte az elvárásokat.Pedig a Man of Steel szerinem ritkajó film lett képregény szinten. De ezzel a véleményemmel a kisebbséghez tartozom szerintem még mindig.
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz Miklós315 #139740 üzenetére
Ja en is tudnam ertekelni reggelente...
FollowTheORI
Nyilvan mindenki a maga szemszogebol nezi, nekem itt mar elveszitette a komolysagat a dolog. Egy konnyed marhasag sztorinal nem is erdekelne a dolog, csak nemelyik (a tobbseg) DC/Marvel film annyira komolyan veszi magat hogy ott mar nekem nem mukodik a dolog.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
nagyúr
-
Mik76
senior tag
válasz FollowTheORI #139734 üzenetére
A problema az olyan alapveto ostobasagok halmaza mint amire a Superman is epul hogy ha felvesz egy vastag keretes szemuveget akkor senki nem ismeri fel. Es ez hozza tartozik az alap sztorihoz, szoval megfeszulhet egy rendezo, akkor is kb ovoda lesz a szint. Ez van.
-
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #139734 üzenetére
Valóban. És kár érte, sok "elvesztegetett" film kerekedik ebből.
"Szerintem."
-
SOAD19
addikt
válasz brownus #139733 üzenetére
A netflix sokkal jobb alternatíva? Bár nem hiszem, hogy előfizetek bármelyikre is. Ha nagyon filmezhetnékem támad, akkor leszedek valamit n-magvas oldalról. De ki tudja. Talán manapság a sorozatok még élvezhetőbbek is a mozifilmeknél.
Köszi a tippeket, majd rápróbálok valamelyikre. A Csernobil már megvolt. -
nagyúr
válasz Miklós315 #139726 üzenetére
A DC-nek a jó forgatókönyvírók hiányoznak... az a legnagyobb baja.
Kicsit abban szenved, mint az új SW-k, hogy egyszerűen nem tudnak egy épkézláb kerek "logikus" koherens elmesélendő sztorit összerakni elejétől a végéig, és azt egy koherens "univerzumba" illeszteni. És kicsit olyan mintha túl sok improvizálás lenne (mikor épp a rendező vagy az író vagy valaki szájíze szerint) benne az ötletek hiánya miatt, amik félreviszik az egész filmet, hangulatát, mondanivalóját stb... mert látszik hogy nincs koherens vízió, vagy ha van is nem tudják jól átültetni a vászonra.A sok bugyuta (még képregény szinten is) sztori és hülyeség miatt (főleg kulcsmomentumoknál) nem sikeresek csak, vagy túl nagy a "plot hole" itt-ott, és valami baromsággal mismásolják el/össze.
Ha a sztori renben van/lenne, simán ott lenne a DC is, mint a Marvel. Ez garantált.
SW-nél is melyik az a két új film ami igazán működött a többségnek? Hát pont az ahol tudták honnan hova kell eljutni, mert úgy illett bele az univerzumba, és nem tértek el sok baromkodással az univerzum létező koherens szabályaitól. (Rouge One, Solo)... mihelyst ez nem létezett, jött a sok néhol igencsak vérlázító baromság, meg improvizáció.
A Marvel dettó, ha nem is végig mind a 24 filmre... de azért 4-5 filmre előre már létezett valami főbb pontokba szedett terv mindig, le voltak fektetve többé-kevésbé a képregényuniverzum szabályai és keretei... és ezen belül szépen koherensen (relative) de el tudtak már lavírozni úgy, hogy a végén egy szép összefüggő valami lett sok sok filmen át. De amik amúgy önmagukban is megállták a helyüket persze. És ehhez nem kicsit járulhatott hozzá, hogy akik írták ezeket meg aki összefogta az egészet, az jó munkát végzett. Aztán utána a rendezés forgatás produkció már csak "logisztikai" probléma volt, szinte bárki meg tudta csinálni. Persze "kis" túlzással.[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz SOAD19 #139665 üzenetére
csomó james bondot felpakoltak (összes DC), pár újabb film is van... harry potterek, filmek terén gyenge az hbogo.
sorozatok (újabbak és ezeket láttam, ajánlom megnézésre):
britannia (új kedvencem), csernobil, aranyélet, nagy katalin - a kezdetek (2020), milliárdok nyomában, hatalmas kis hazugságok, eufória, a keselyű három napja, diane védelmében, ray donovan, durellék (kedves és vicces), watchmen, 22-es csapdája,
mind remek sorozat -
Bad Pritt
félisten
válasz emiki6 #139725 üzenetére
Ozymandiast nem is kell már elvárni a Marveltől, Thanos-szal megadták.
Rorschach nem csak képregényfilmben nem jó ötlet, egyetlen filmben sem előnyös az ilyen egy tengelyen gondolkodó, fekete-fehér (pun intended) karakter, Watchmenben is azért működött, mert ha jól megnézed, minden jelenetében volt egy ellenpólusa.Értem amúgy, amit írtok, de évek óta azt érzem, hogy az emberek elkezdték felértékelni, sokszor piedesztálra emelni az MCU előtti képregényfilmeket, csak mert a mostaniaktól megcsömörlöttek, közben azokban is ugyanazok a hibák voltak, csak azóta évente nem egyszer látjuk ezeket a hibákat, hanem 3-4 alkalommal és jobban kiütköznek.
Én amúgy tényleg csak a Logant meg a Dark Knightot tudnám kiemelni 2008 óta, de objektíven a Logan nem túl eredeti ötlet, a Dark Knight meg olyan távol van az alapanyagtól, mint Makó Jeruzsálemtől.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
KISDUCK
addikt
válasz bagyulajuve #139724 üzenetére
"Ah, I See You're a Man of Culture As Well" Nekem az Ocean Drive a favorit.
-
félisten
válasz Bad Pritt #139715 üzenetére
Igazából mindent leírtatok azóta, amiben több/jobb.
Mindene működik a filmnek, ráadásul simán filmként is, nem csak képregényadaptációként.A másik ami miatt sokan kiemelik, hogy a többi képregényfilmhez mérik, akkor főleg kiütközik a kontraszt.
Az Infinity Wart amúgy nem láttam. De ha jó is, akkor tucatnyitból egy, ejha. Most nem vagyok hangulatban hozzá, de ha befogadóbb leszek, megnézem a kedvedért.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Bad Pritt #139717 üzenetére
Persze, tényleg ízlésfüggő.
Valamiért másnak érzem egyiket és másikat: a Watchmen - bár tuti csak érzékcsalódás, de - töményebb-őszintébb számomra, és valóban állati jó (szarkasztikus) humora van, az IW valahogy 'drámaibb' (értsd: mint egy színpadra helyezett előadás, játszma/játék) hatású, így könnyedebbnek tűnik (popcornfilm) - nem tudom, érthetően tudtam-e megfogalmazni: mindkettőről tudom, hogy képregényfilm, mégis más... - de attól még szeretem (Avengers1, GotG1, IW szerintem egy - kiemelkedő - szint a sorban Marvelnél).
A DC-nek önálló filmeket kéne talán kihoznia, nem frencsájzolni (az nem nagyon megy, pedig vannak jó - korábbi - filmjeik, amik köröket vernek a Marvelre)."Szerintem."
-
emiki6
veterán
Jobbak a karakterek / több a jó karakter és kicsit jobb a sztori. Minden más már tényleg egyéni preferencia. Azon gondolkoztam, hogy a watchmen bármi lehetne, nem érződik annyira képregényfilmnek.
De egy rorschachot meg ozzy man diaz-t (bocs, nemtom hogy kell írni és ha mar rosszul írom, legalább írjam nagyon rosszul) nem várhatunk el a marveltől."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
eeXaa
addikt
szerintem a WW84 a legjobb.
-
bagyulajuve
addikt
szerintem is kb "why not both?" - lehet sokféle filmet nézni, hol egy könnyed GoG, hol pedig egy nehezebb Oldboy, valamikor üzenetet akar kapni az ember a filmtől, valamikor csak úgy kikapcsolódni, de végül is szórakoztatásról van szó - ráadásul ha csak olyan filmet akarnánk, aminek "mondanivalója" van, akkor elég hamar végeznénk velük
Resistencia eterna
-
Ispy
veterán
válasz emiki6 #139712 üzenetére
Strange nálam is betalált, de nem tudom, hogy ebben mekkora szerepe van BC-nek, mert a Sherlock óta enyhén elfogult vagyok vele, illetve amikben játszik.
Thorral meg kb. vallatni lehetne, igaz a 3. rész sokat javult, elsősorban a rendező miatt, akinek a humora nálam szintén betalált.
Nálam még a Galaxis őrzői állnak jó helyen, első sorban azért, mert sokkal inkább scifis, mint a többi, ami nálam nyerő pont.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz FoxiestFox #139711 üzenetére
Persze, hogy a tinik a célközönség....de azért a képregény fogyasztók koránt sem csak a tinikből állnak, sőt. Azt most hagyjuk, hogy az adaptálás jól vagy rosszul sikerült.
nem a kifinomult filmes ízléssel rendelkezők keresik és igénylik
Tényleg nem értem miért érzed fontosnak, hogy ilyen sommás kijelentéseket tegyél, vagy aki olvas ponyvát, az már nem olvashat klasszikusokat? Vagy aki szereti a krumplis tésztát az már nem szeretheti a fine dininget? Vagy van valami ízlés rendőrség, akik elvisznek, ha több műfajt is kedvelsz?Ne értsd félre, én nem azt állítom, hogy a képregény filmek a csúcsok csúcsa, védeni sem akarom, mert nincsen nagyon miért, de most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi az a film, ami felett már kifinomult ízlésűnek nevezhetném magamat? Csak, hogy el tudjam magamat helyezni a nagy filmízlés skálán.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Miklós315 #139716 üzenetére
Ezek közül azért elég sok minden egyéni preferencia kérdése, a zenék odaát is jók, csak nem licenszelt 80s számok (egy kivételével), a ritmusa annak a filmnek is kiváló és ugyanúgy több szálon fut, a Watchmen alternatív valósága meg csak egy olyan sajátosság, mint az Avengers Star Wars-szerű bolygóról bolygóra, helyszínről helyszínre ugrálása.
Volt egy mém a DC filmekről nemrég, hogy amúgy tök lighthearted blockbusterek lennének, de lejjebb csavarják három fokkal a fényerősséget a vágószobában és máris mindenki úgy látja, hogy egy komoly-komor alkotás.
Ami miatt én a Watchment a többi elé helyezem, az a humora, morbid, sokszor szituációs poénokat tolnak benne, nem ezeket a manapság menő pattogós adok-kapok dumákat. Más kérdés, hogy nem tudok elvonatkoztatni attól, mennyire nem jól adaptálta a képregényt.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
Kiváló zenék, jól elkapott hangulat és ritmus, pöpec karakterek, menő dumák, izgi áltörténelem (fanyar áthallással), megfűszerezve az "egész értelmével" (filozófia-kezdemény) mint "keret".
Pontjó - összeállt, minden a helyén van.Inf.War majdnem, de könnyedebb, kevésbé "telitalálat" a komponensek alapján (karakterek, zene-hangulat, "filozófiai tartalom" /nyilván felszínes mindkettő, de egymáshoz viszonyítva/), viszont talán grandiózusabb (bár a csetepaték esetében fokkal bugyutább megoldásokkal operál:
).pl. elkaphatnák Thanost, de csak pofánvágja a muki "Szerintem."
-
Bad Pritt
félisten
Watchmenben mi olyan többletérték van, ami mondjuk az Infinity Warban nincs meg?
Én is jobban szeretem a Watchment, mint bármi mást nagyjából a Loganen kívül, de nem emelkedik az ki annyira az átlagból, mint sokan szeretnék kiemelni.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
félisten
-
Miklós315
aktív tag
Nekem pl. ponyva-kategóriaként funkcionálnak a képregényfilmek (de egy szint alatt azért kuka, vagy akkor, ha nagyon "ellenséges narratívájú").
"Szerintem."
-
emiki6
veterán
Én pl a fantasy miatt nézem. Ha abból a szempontból jó, akkor kevésbé zavar, ha maga a film nem a legjobb. A Doctor Strange okkal kedvenc. Jó, ez nem teljesen igaz, mert a Thor is fantasy, mégse tetszett és már gyerekként is gyengének éreztem. Nehéz megmondani melyik és miért tetszik vagy épp nem, de ez kevésszer múlik azon, hogy mennyire intellektuális a film.
FoxiestFox: tetszik az a megfogalmazás, hogy "árkád", jól ráillik. (Ilyesmire gondolhatott Scorsese, mikor azt mondta, hogy ez nem "mozi"). De a kifinomult ízléssel aligha jó ötlet szembeállítani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem akartalak megbántani ezzel, de úgy gondolom az talán vitán felül áll, hogy a marvel filmek egy tiniknek szánt, s ezen belül is kifejezetten árkád megközelítése a képregényes univerzumnak, tehát felnőttek közül jellemzően nem a kifinomult filmes ízléssel rendelkezők keresik és igénylik.
Én pl a Watchmen-megközelítést igényelném, de ahogy hollywood kinéz, arra várhatok...
-
Ispy
veterán
válasz FoxiestFox #139706 üzenetére
Ez is egy vélemény, maradjunk ennyiben...én se kezdem el fikázni azokat akik 70-es évek beli posztkommunista alkotásokat kedvelik, mert az mennyire nem 12 éves szint, van olyan családtagom, aki a régi fekete-fehér szovjet háborús filmeket gyűjti, pedig alig idősebb nálam. Nekem ez nem fáj, nem tudom "nektek" miért fáj, ha valaki a képregény műfajt kedveli?
Én speciel nem azért járok (vagyis jártam) moziba, mert nagy mélységekre, drámára és karakterfejlődésre vágyom, sőt nem vágyom, mert ezeket nem lehet sokszor 2 órába belepaszírozni értelmes módon, és a végeredmény mindig hiányos lesz valami miatt.
Szóval ja, én vállalom, hogy a csihipuhi miatt nézem ezeket 40 felett. Ettől még lehetnének jobbak, vannak alig vállalható darabok is, csak könyörgőm, szálljunk már le az intellektuális lóról, mert attól agyf..szt kapok. Písz!
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz Eastman #139707 üzenetére
Én meg mondom őszintén, én Kristen Wiig miatt néztem meg a WW84-et, de csalódnom kellett mert nem annyi képernyőidőt és jelentőséget kapott az általa megformált karakter mint amennyire számítottam, bár csíta helyett inkább pumának kellett volna lennie, ha már dögös 47-es.
-
Eastman
addikt
válasz FoxiestFox #139706 üzenetére
...kivéve ha 12 vagy és a csihipuhi miatt nézed.
ww-t meg a két ci miatt, kb.
...a ca és a ci vadászat miatt, esetleg.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
-
Ispy
veterán
válasz radi8tor #139691 üzenetére
Ezt én is utálom, sokszor van, hogy nézem és nem értem miért gondolták a forgatókönyv írók, hogy az a jó, ha idiótát csinálnak a szereplőkből. Mondjuk menekül x ember y lény elől és ahelyett, hogy az mondanák, hogy jó, hát esélye sincs megmenekülni, mert gyorsabb/erősebb/ügyesebb a lény, inkább valami banális baromságot csináltatnak vele, hogy meghaljon, mintha valami gyp-s lenne. Mondjuk egy Freddinél vagy Jasonnél tudtad, hogy ki a góré, nem volt kérdés.
-
-
Ispy
veterán
válasz Bad Pritt #139693 üzenetére
Mondjuk azt nehéz megmagyarázni, hogy egy
biológus miért nyúlkál hozzá kézzel egy ki tudja milyen messze lévő idegen bolygón egy ki tudja ki által épített idegen föld alatti építményben egy ki tudja milyen gusztustalan gilisztás izéhez, ami úgy néz ki mint egy anakonda. "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest