Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Egyik ismerősöm vásárolt egy Stihl MS211 est , ennek már katalizátoros a kipufogója
-
válasz
BLUE TORNADO #4925 üzenetére
Jó gondolat. Kár, hogy gyárilag nem perselyezték már be.
Az alsó kettőhőz azt gondoltam ki, hogy vékony (1mm-es) közös acéllemezt méretezek rá teljes hosszban, a műanyagot meg átbököm az alkalmazandó perselymérethez, de úgy hogy szorosan illeszkedjen és be is ragasztom.
Visszabontom a tankrészt, és megmérem mennyi a hézag a műanyag felület és a felette lévő alugépház test között (az olajtank van a csavarok felett).Az oldalsó zsákfuratokat így nem tudom megoldani, oda is persely lenne a tuti, azt talán úgy kéne, hogy a perselyeket megforrósítom és beleolvasztani.
Laptopnál ez működött, de ott nincs is ekkora mechanikus dinamikus terhelés.Az oldalsóknál lehet teszek egy próbát P5 helyett P6-os csavarral, hátha elegendő lesz.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Üdv Mindenkinek !
Műanyagban milyen módon lehetne érdemben menetet feljavítani ?
Teherbírónak kell lennie, a körfogantyú tank alatti 2 db felfogatásáról volna szó elsősorban (átmenő furatok), másodsorban az oldalsó 2 db felfogatásáról (nem átmenő furatok a tank oldalában), ezek még határesetesek, de rájuk férne a tatarozás.
A fűrész egy Husquarna 51-es.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
renegat1
tag
válasz
BLUE TORNADO #4921 üzenetére
Szia!
Féktisztítóval megfújtam a szimeringeknél. Nem állt le. Annyit haladtam vele. hogy vettem karburátor tisztító spray-t. Ez kihozott még egy csomó koszt a karburátorból.. Eddig csak féktisztítót használtam hozzá.. Egy hangyányit jobb lett. Holnap újra kap egy adag spray-t. Ha nem lesz jobb. akkor szerviz ultrahangos tisztításra. -
BLUE TORNADO
senior tag
-
renegat1
tag
Sziasztok!
Alany a szomszéd MS-270-es gépe. Olyan mértékig csapágyasra hajtották, hogy a lendkerék is elérte a tirisztort. A dugattyú szoknya részén meg volt ahol 1mm mély húzás volt. Kapott új csapágyat, szimeringet, dugót, gyűrűt, új benzincsövet, impulzuscsövet. Karburátor kitakarítva, új membránok. Gép működik, de oldalra fordítva megemelkedik az alapjárat. Visszafordítva lecsökken, majd át áll a magasabbra, mint ami az oldalra döntéskor volt. Tűszelep is lett cserélve, de azzal is ugyanaz. Találkozott már ilyennel valaki? -
benfolds
őstag
Döntéshez/stabilizáláshoz műanyag éket milyet, ami nem kerül 10 ezerbe, mint a Husqvarna? A hecht mennyire lehet jó? Az csak a negyedébe kerül. Mindenképpen műanyagot akarok. Ali játszik? Köszi.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Uhh. Nem mai csirke. De úgy látom, van ott más finomság is
Szeretem az ilyen mezőgazdasági cuccokatSzoktunk is járni Hajdúböszörménybe a traktorhúzó versenyre. Ja, a fiam alig másfél évesen volt velünk és végig aludta szinte az egészet
Csak kár, hogy már nem olyan a színvonala, mint amikor még Bodnár Jani rendezte
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
-
H-Zol
senior tag
Tudom , nem kis pénz volt az akkor ( de jót akartam venni , ne kiabáljam el , sikerült is ) , azóta három családnak vágja össze a téli tüzelőt ( közbe voltak vágások ismerősnek , rokonnak , szomszédnak ) , egyszer volt karburátorba javító készlet csere , most kerül rá ha jól emlékszem a negyedik lánc vezető és a harmadik kuplung csésze !
De olyan is volt , hogy a lácvezetőbe már megfeneklett a lánc és hirtelen nem volt , hol beszerezni , úgyhogy kis sarokcsiszolóval vékony vágó lappal ki mélyítettem és még egy darabig használva lett!
-
borix
őstag
Ezt nem így kell nézni mert nem egy kategória, nem is a kínai árban vetted 15 éve.
Huqvarna 345 fűrészt lehet látni, meg más típusokat is, hogy többen szétbontva árulják alkatrésznek. Akkora buli lenne megjavítanák maguknak vagy úgy árulnák és nem szétbontva.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4906 üzenetére
Neked ígértem egy képet a kombájnról , itt van
[kép] , ez egy békebeli Román kombájn ami hat sor kukoricát tört csövesen ( pár éve már csak ott áll) !!
Azon gondoskodok , hogy tavaly vettem egy erősített vezetőt két lánccal , plusz egy kuplung harangot a tűgörgős csapágyal, és három gyújtó gyertyát az öreg Husqvarnába , és anyit fizetem mint egy ilyen Hyundai csoda, de szerintem ezek a töredékét vágnák össze mint amit az öreg Husqvarna 15 év alatt összevágott !!
Majd egy kipufogó kelleni fog , mert szét van égve , most vettem észre a tegnap ! -
válasz
Origi kínai "Straus" gyerekbetegségeit megorvosoltuk (fél tank nem ment ki belőle dobozból összerakva pár éve - impulzuscső leesve, olajzás megbízhatatlan) + megkapta a kínából rendelt HD légszűrő KIT-et, így nem szedi be a port, megbízhatóan megy és nagyon megy.
Azért kíváncsi lennék, mennyi lehet a valós teljesítménye.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jjohn
aktív tag
válasz
Már az lesz furcsa ami nem kínai.
Ami nekem van az is kínai, de 2.5 Le és tudja. -
jjohn
aktív tag
Végül is az áruk az egyforma, ahogy nézem. Én a 7018-at venném, nem baj ha erősebb. De ez a te döntésed lesz. Reméljük jó lesz, ha nem akkor évente új géped van a két év gari idő alatt. Bízom benne, nem lesz annyira rossz. Aksis behajtót ajánlottam pár barátomnak a Hunday-tól, most már 3 éve használják vígan.
Meg gyári hiba előfordul még a nagy márkáknál is. -
lemmy71
őstag
Igazából én sem arra vettem hogy ilyen nagy "tuskókat" szeleteljek vele. Csak valaki blamálta a gépet, és akkor gyorsan leteszteltem
Melóban használom, zsaludeszkák és egyéb faanyagok vágásra, arra bőven elég az 1800watt. (az biztos hogy a gyári "oregoni" lánc egy vicc, de hobby szinten elmegy)
Komoly melora, téli tüzelő stb. egy 281 Xp -t használok, annak nincs akadály, csak legyen elég benzin -
jjohn
aktív tag
válasz
lemmy71 #4898 üzenetére
Persze világos, anno nem nagyon nézegettem milyen kerék van benne. Gyorsan kellett vettem egyet, aztán tanultam a hibámból, Utána óvatosan bántam vele. Én is vágtam körbe vele 80 cm-es tölgyet 2000 W-os volt. Mint tudjuk, ha nem vigyázunk bármilyen gépet le tudunk amortizálni.
-
jjohn
aktív tag
Szia!
Otthon ház körüli hobbi szintre, én ezt venném meg 3 Le van benne, az bőven elég szerintem. [HYUNDAI HYD-7018B 52CM3 45CM]
árban nem rossz, 2 év garancia. Van az OBI-ban is. Vagy esetleg Garden Mastert .
HYUNDAI nem olyan rossz, mint esetleg híre, ha normálisan van használva nem lesz gond szerintem. Házkörül munkára én biztos nem vennék nagy márkákat.
Anno Redwood fantázia nevű motoros fűrészt vettem a Praktikerben, sokan mondták semmire való, rá fizetek majd vele. Már elmúlt15 éves csak szívató gombot kellet cserélni, no meg lapot láncot, de hát az evidens.
Téli tüzelőt aprítottam vele akácot 5-7 m3 évente, voltak 40 cm darabok is. Meg közben gallyazás meg ami kell. -
lemmy71
őstag
Na én pont az említett "műanyag fogaskerék ..." miatt választottam az [Einhell GH-EC 1835] gépet. Igaz ez egy tizessel több, de ezt lehet "ütni vágni". Ebben normális fém alkatrészek vannak. Amikor egy ilyen kis "virsli" gép kettévág egy ekkora b@zi nagy barack gyökeret, az már jelent valamit.
Igaz a láncot, egyedileg éleztem a feladatra
Egy minimális "amper" szaga volt a kicsikének, de egy 1800 wattos motornál, ilyen használatnál ez elfogadható. -
mdav88
aktív tag
Sziasztok,
Ház köré kéne valami láncfűrész. Volt korábban régi stihl, meg új, de betegeskedő HQV 236, más motorokban van itthon kínai, amitől igazából nem zárkózok el. De akkora a választék, hogy elvesztem benne. Használttól sem riadok el, ha jó állapotú
Inkább a könnyebb gallyazás a cél, de alkalmanként azért bele lehessen vágni a nagyfába is, évi pár alkalomra.
50e alatt van valami best buy?
Köszi,
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4893 üzenetére
Még egy kis adalék a lánc élezéshez és a reszelő kiválasztásához.
A képekről jól leolvashatóak a paraméterek és a lánc méret számítása. Ahogy írtam egy gazdaboltban ez is beszerezhető és olcsóbb mint a netes rendelés.
Van még, hogy 5 kézi élezés után illik egy gépi élezést is csinálni. Megmondom őszintén nekem elég volt a kézi is, de nem vagyunk egyformák.
Nekem pl. .325-ös a láncom és ehhez D=4,8 as reszelőt használok.
A lánc méretekről röviden.
Reszelők átmérői.
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4889 üzenetére
Kenéshez én ezt használtam, mind az elektromoshoz és motoroshoz is. [EVO OIL SL 55]
Illetve sokan használnak [Mannolt] , ha van gazdabolt a környéken ott tudsz venni. Nem muszáj nagy kiszerelést venni, de ezt majd te eldöntöd.
A láncfeszítés, ahogy valaki írta annyira kell megfeszíteni, hogy ne lógjon lent és valóban két ujjal lehessen hajtani.
Lánc élezésről fórum társunk jól írta. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4893 üzenetére
Egy jó reszelőtől
, youtuben nagyon jó élezős videók vannak fent , javaslom , hogy nézzél meg egy párat !! Vannak nagyon jó sablonok amik segítenek az életedben ( én egy sima kerék reszelővel élezek , de van egy elektromos ,aránylag profi élezőm is ) , de videókat mindenképp nézzél meg !!
-
modflow
veterán
-
válasz
őrnagyőrnagy #4886 üzenetére
A HQ136 se rossz, de alig többért a 141/142 jobb/erősebb.
A 170-esnek szerintem sem való a 30cm átmérő nagy mennyiségben, max puha fában, odafigyelve nagyon.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Mária. B
kezdő
válasz
őrnagyőrnagy #4886 üzenetére
Rendben köszönöm.
-
őrnagyőrnagy
újonc
válasz
Mária. B #4885 üzenetére
Szerintem erre a 170 nem a legjobb. Raklaphoz tökéletes, de a 10-30 centis fa, pláne kampányszerűen 5 m3 nem neki való. Inkább a 021-023/210-230-at javasolnám, ha már használt. A HQ 136-hoz nem tudok hozzászólni, nem ismerem. Viszont a 141/142 jó árban van és bírná is a munkát. Szerintem.
-
Mária. B
kezdő
Szép napot kívánok mindenkinek. Róbert vagyok és segítséget valamint véleményetelet szeretnék kérni.
Benzines láncfűrész vásárlás előtt állok. Természetesen hasznát gépen gondolkozom. Két gépre jutott a válaszom, Sthil ms 170 vagy Husqvarna 136. Árban mindkettő ugyan annyi. A gondom az lenne, hogy nem tudom melyik lenne a legjobb választás. Amire kellene otthoni felhasználás, ház körüli munka, raklap darabolás és tüzifa vágásra évi 5 köbméter fa 10cm 30cm íg. -
válasz
BLUE TORNADO #4881 üzenetére
A 029 AV Super meg az Oleo Mach 956.
Múlt héten befejeztem egy félhalott MS170-est (2022-es gép, de így agyoncsapva gépet nem mostanában láttam), úgy kellett összemókolnom, a jobb deknit több helyen is ragasztani kellett, többek között az olajpumpánál.
A 024 AV tegnap sikeres vágásvizsgát tett száraz akácban, Hecht 958 szintén - ezen csak az elfuserált gyári légszűrőt cseréltük konzolostól HD papírosra - a gép megtáltosodott, semmi nem lett rajta eltekergetve, kipu is origi állapotban (katis).
Haverral Straus-t is megcsináltuk még tavaly, orvosoltuk a gyerekbetegségeit, ami kellett, kipótoltuk a főtengelyhibás Benson-ból (szintén kínai), csak a blokkot és a karbit nem kellett bántani.
Légszűrőt itt is cseréltük konzolostól papír HD-ra.
Futó projektek nálam (alkatrészre várakozás miatt áll): Husquarna 51 - gumibakok,
Husquarna 136 - ledobtam róla az utángyártott gyújtásmodult, félgáz felett durrogott össze-vissza, visszakapta a szerencsére meglévő eredeti modulját, rögtön jó lett... ez a gép majd 7 évet állt, előtte nem sok sikerrel lett javítgatva. Sanszos, hogy az utángyártott modul nem kompatibilis a 3 mágnes szegmenses (gyári) lendkerékkel.
Még ellenőriznem kell és lehet állítani is rajta, egyelőre jónak tűnik.
Olajzását még tavaly megcsináltam, karbi (utángyártott) ledobva, 7e-ért gyári karbit (Walbro) kapott.Talon CS38A01 - ma sikeresen életre keltettem, karbiba minden is csere (Walbro WT774)
, olajzása jó, próbavágás, egyelőre okés. Szét kell majd vennem, észrevettem, hogy az olajpumpa-olajtartály között van pici szivárgás, benyacsöveket kicserélem, a primer pumpa karbira menő ága már enyhén taknyosodik.Gardenmaster (kínai, de a jobb féle): csak beöntésre indult, most már elindul, ki is pörög, ejti is, de az alapjárat bár nem áll le, erősen hullámzik.
Ezzel még majd foglalkoznom kell.Ha nagyon solk időm lesz, van még 2 érdekesség:
Castor A55? - talán, nincs rajta semmi amiből kiderülne hogy melyik - szikra eltűnt, megszakítós/kondis gyújtású.
Partner R417 - itt csak azt tudom, hogy ősrégi, a gyújtása még megszakítós/kondis, az R417 csak a berántófedélen van rajta, ettől ez lehet még jó pár más típus.
Ccm-re lehet 55-100 között valamelyik.
Motorja átfordul, kapott kis benyát, megröffent.
Viszont, a szikra eltűnt, megvan-nincs meg. Remélem csak letestel valahol a lendkerék mögött.
STOP kapcsolót kiiktattam, ugyanez.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4882 üzenetére
Holnap lefotozom neked az egészet
!!
-
válasz
BLUE TORNADO #4874 üzenetére
Kár érte, kiváló ügynök volt.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4877 üzenetére
Nem , nem talált
, az egy Román 6 soros kukorica kombájn , ami csövesen tudja a kukoricát törni , és húz maga után egy pótkocsit , és arra viszi rá egy felhordó !!
Ez egy volt Tsz állat farm , ahol most van vagy 15 külön gazda , és nekünk is van ott egy rész ( úgy mondom a tanya ) , a kombájn a szomszéd tulajdona !! Nekünk egy Claas dominátor 108 SL Maxink van ( 1993-bol ) !! -
H-Zol
senior tag
Nincs , ez az egy fűrészem van lassan 15 éve ( előtte az orosz druzsbám volt , azzal erdőbe is jártam döntögetni , és méterbe vágni ) , ezek most nem is vastag fák , a nyárfa az vastagabb , majd csinálok arról is képet !
Nem kicsi az a fűrész a Husqvarna 345A , csak a lánc mindég legyen éles , mert agyon kínozni, agyon lehet bármit , ha nem értök kezébe kerül ! -
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4873 üzenetére
Hát az ára az tényleg apró pénz , de már szállítással az húzós !!
Nekem is a 345E 15 év körül van , és van vele vágva , a múlt héten jött két nagy pótkocsi körös fa , még jön kettő meg két pót nyárfa , az 6 pótkocsi , ahogy tavaszodik azokat össze fogom vágni !!
ez 1 pót körös és ijen lesz 4 és kettő nyárfa , és ennél többet ősze szoktam vágni évente , és ez már 15 éves gép !!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Volt nekem vagy 2-3 éve egy 1998-as gyártású Stihl 029 Super. Na annak még aztán volt Isten tudja, mi baja. Vettem bele gyári szimmeringet, csapágyat, benzin csövet, impulzus csövet, benzin szűrőt, karburátor felújító készletet. Ezek mind full gyáriak voltak. Stihl szaküzletből hozattam. De utána sem lehetett semmi pénzért sem normálisan behangolni a karburátort. Pedig dönteni jó lett volna az a nagy dögkeselyű.
Azért pedig egy másik nagyvérűt adtam egy Oleo Mac 956-otAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
BLUE TORNADO
senior tag
-
Rönktámasznak tanultam a nevét az idősebbektől, cikklisták is így hozzák többnyire.
Kisebb benzines gépeknél sem érdemes erőltetni szerintem, eléggé megterheli a motort és a kuplungot valamint a csillagkereket.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4865 üzenetére
Ilyen alkatrész ami a képednél a lap túlsó oldalán van.
Tehát ennek a tövénél nem ildomos vágni, ugyan rettenetesen harap, de mint írtam megugorhat belül a fogaskerék és darál, tapasztalat.
Legjobb, ha középső résszel dolgozol, akkor tovább bírja fűrész. Illetve a hegyével sem jó vágni, kivágódhat baleset veszély, a fűrésznek sem tesz jót. Az elektromos fűrészek esetén érdemes ezt betartani, és sokáig használhatod.A benzines fűrészek más témák.
-
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4858 üzenetére
Szia!
Hobbinak nagyon megfelelő, az általad írt ág mérettel megfog birkózni. Arra kell ügyelni, hogy közvetlen a kapaszkodó körmöknél ne nagyon told neki. Akkor megugorhat és hamar ledarálja műanyag fogaskereket. Sajnos tapasztaltam haraptattam vele és megugrott a kerék, és fogaskerék csere lett a vége.
Mint minden szerszámnál, ha okosan használja az ember sokáig bírják. Persze rendszeres karbantartás tisztításnak meg kell lenni. -
válasz
BLUE TORNADO #4861 üzenetére
Engem nemrég az impulzuscső viccelt meg, szakadt az nem volt, csak ki volt nyúlva a karbi felőli vége a 024AV-n. Mivel megvettem a benzincsövet is, nekibuzdulva kicseréltem azt iss, ha már egyszer bontanom kellett.
Előtte meg az olajvezeték szivatott meg, eredendően problémája volt ("darabosan" olajzott) az olajzás, és nem a szivattyú volt problémás, hanem az olajvezeték szivattyúhoz csatlakozó része volt durván megnyúlva, teljesen felvette már a szivattyú csatlakozó kupos-tányéros alakját, olajvezetéket kicserélve újra azonnal jó lett ez is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4861 üzenetére
Akkor nem is volt olyan nagy baj a baj ,
Ezt a gépet ahogy írtad , hogy megkímélt , ezt még nagyon sokáig kéne hajtani , ezek nem a mostani tömeg gyártásban gyártották!! -
H-Zol
senior tag
A Molicel ha nem hamis ( mert hamisítják is Kínában
) akkor nagyon jó aksi , tavaj futottam bele hamis Samsung 30Q aksikba , a töltővel csináltam kapacitás tesztet , és 1900mAh jött ki , kocsi izókat párhuzamosan összekötöttem és lakatfogóval az amper teszt is a 15A helyett csak 8A lett ( zseblámpákban még így is tudtam használni ) !
Az EVE akkukról én is jókat olvastam , ő eredetileg egy aránylag olcsó és jó Kínai akkumulátor , így hátha nem fogják hamisítani
!
Biztos , igény lessz a cella cserékre mert láncfűrész is egyre több van , de fűnyíró, fűkasza is kezd nagyon felkapni , és a rengeteg szerszám gépek , én azért tanultam ki , már évekkel ezelőtt , mert a régi (NiCd) gépeimet alakítottam át lítium aksikra !! -
csiga8
senior tag
Egész jó adatokkal bír ez az akku! Ezekkel a cellékkal, persze, hogy jobb, mint új korában!
Nemsokára divat lesz majd itt is a cellacsere, ponthegesztés, egyre több az akkus láncos is.
Most az EVE INR 18650-25P cellákból vettem párat, tesztelem. [link]
Olcsó és jókat írnak ( és a youtuben tesztelnek) róla. Állítólag a Teslában is ez van, ( kínai akku) és tán a BMW is szerződést kötött velük.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Szerintetek egy FIELDMANN FZP 2005-E Elektromos láncfűrész, 2000 W mennyire használható hobby szinten?
Csak néha néha nagyobb pl. 30 cm-es gallyat vágnék vele.
Már nincs pofám mindig havernak szólni...
18k-t megér? -
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4856 üzenetére
Szerintem a karburátor lessz pedig a ludas , nekem is volt ilyen a 345-nél , és egy karburátor javító készlet megoldotta a problémát !!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Na, skacok. Megfeküdt a 350-es Husqvarna fűrészem
Hidegen is és melegen is fullad gázadásra. Kirakarítottam a karbit, a légszűrőt, próbáltam másik gyertyával, de semmi. Pedig előző hétvégén semmi bajt nem produkáltAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
zsoca29
tag
Egy kis favágás.
[link]
STIHL MS 251 fűrésszel. -
H-Zol
senior tag
Pont az előbb néztem meg az szerszámgép akkumulátorokról szóló videókat
!! Én is minden lében két kanál vagyok
, nemrégen egy asztalos ismerősömnek a 2A aksijába dobtam 5 darab Molicel INR18650-P28A 2800mAh - 35A cellákat ( szakszerűen ponthegesztettem ) , és azt mondja , hogy új korában nem volt ilyen jó !!
-
H-Zol
senior tag
Nagyon szépen elmagyaráztad , aki így sem érti , ott már baj van
!! Két kocsim van egy helyi járatos annál én is 5-6 ezernél cserélem az olajat a másik az ritkán van használva ( megye városba járás , kirándulás , alkatrész után járás ) hosszabb utakat csinálok vele , de nem igen megy bele a 10ezer kilométer , és abba minden tavasszal cserélem az olajat ( 1,4 Honda Civic Aerodeck, benzines ) !!
-
csiga8
senior tag
Kis kiegészítés a lánckenő teszthez [link]
-
Üdv itt is !
Eddig nem is figyeltem, hogy a PH!-nak van láncfűrészes totyikja.YT-n @jokephstukov620 vagyok.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Arról a Yato vezetőről van tartósteszt véleményed?
Ja, amúgy köszi a HQ 350 videót. Nekem hasznos volt. Most vettem egyet 50-ért gyári vezetővel, Oregon lánccal, egész szép állapotbanAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
H-Zol
senior tag
Köszönjük a videót
, nagyon érdekes és tanulságos volt ( lánc fecskendővel való olajzása nagyon jó ötlet ) !!
A lengyelek elpostázzák a Husqvarna lánckenő olajat ingyen , és még jó árban is , nem tudnál egy linket adni ( engem is érdekelne , nemsoká 6 pótkocsi fát kel összevágjak ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Druantia #4840 üzenetére
Azért kérdeztem , mert én Romániában élek és két éve vettem egy háti motoros Stihl permetezőt és Magyarországi ismerős nézte nállatok , és jelentősen drágább volt , úgyhogy neki is vettem egyet !!
[kép] [kép] ő a szóban forgó permetező, de ez jelentősen olcsóbb volt !!
Ezt a láncfűrészt én itt 114000 Ft - ért tudnám megvenni , itt nincs nagy különbség [link] !!
De viszont lentebb " Csiga8" alattam, felkeltette a figyelmemet a Husqvarna lánckenő olajra , az itt sokkal drágább mint nállatok , és ő még olcsóbban vásárolta a Lengyelektől , érdekes ez az üzlet politika !! -
csiga8
senior tag
Egy kis lánckenő háziteszt [link]
Stihl, Husqvarna, Mannol, SL-55
-
Druantia
csendes tag
válasz
őrnagyőrnagy #4831 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanácsokat!!
Végül az MS212 lett a nyertes.Ajándék csónak ne nézd a lapát.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok! Mi a véleményetek mi oldja jól a lerakódott kormot?
Van pár fűrészem, egyet most szétszedtem ami biztos sok ásványi olajat megevett már (husqvarna 181SE) abból a célból, hogy megszabadítsam a koromtól ami eddigi életében lerakódott.
Szóval, ki, milyen szerbe áztatná a dugattyút, hengert, hogy letisztuljon?
Full szintetikus olajba tettem a dugattyút és ecsetelgetem, a henger kipufogó csatornáját lekapartam, ecsetelgetem, de a többi csatornáján, felömlőjén is akad azért lerakódás. Milyen szert lenne érdemes használnom vajon? -
őrnagyőrnagy
újonc
válasz
Druantia #4824 üzenetére
Nekem 170 és GSH 560 volt, van. Sose tudhatod milyen fa jön be a portára. Van amihez a 172 kevés. Az 560 nagyjából elég mindenhez, de sajnos kínai. Egy idő után a legnagyobb odafigyelés mellett is jönnek a bajai. Szóval maradnék a Stihl cégnél. A 182 jobb gondolat, de a 212 még jobb lehet. Én beruháztam egy 250-be és jól döntöttem. Bár a másik kettő is megmaradt.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
vendingo #4828 üzenetére
Hát nekem az összeszerelési minőségre nem volt panaszom. Mondjuk az anyaghasználatra sem. A légszűrő egy kicsit tényleg lutri. De ahhoz képest egész jól sikerült széria. Nem úgy, mint például a Husqvarna 236
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
benfolds
őstag
mit kell állítani a karburátoron? amúgy az alapjáratot nemigen lehet állítani, direkt elrejtették a csavart, és nem szabványos feje van.
olyan problémám is van vele, hogy nagy nehezen elindul, meghúzom a gázt, lefullad.
5 db parkside fűrészem van, az egykezezes benzines és az 53 cm3-es benzines mellett van még két 20v-os ágvágóm és egy dupla akksis elektromosom. nem tudom, hogy milyenek lehetnek a márkás akksisok, de ha annyival jobbak, mint amennyivel a benzinesek, akkor sosem nyúlnék többet benzineshez. nincs alapjárat, halk, nem fústöl, kb. gondozás és költségmentes. a dupla akksis parkside-dal az a baj, hogy nyilván hamar melegszik, illetve gyenge az olajpumpája, alig kap kenést a lánc. ettől függetlenül, ha nem akarsz huzamosabb ideig dolgozni vele (mint pl. én), akkor tök jó megoldás. nem tudom, hogy milyen lehet egy akksis stihl vagy husqvarna, de tesztvideókat nézve a teljesítményükkel semmi probléma. használt már valaki akksis márkás fűrészt?
-
vendingo
veterán
válasz
BLUE TORNADO #4827 üzenetére
Meg a légszűrőház, az anyaghasználat, összeszerelési minőség... tegyél egy gs371-et egy gsh400 mellé, aztán meglátod.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
H-Zol
senior tag
válasz
Druantia #4824 üzenetére
Szerintem érdemes , én ha a helyedben lennék mégis lépném ( 15 éve amikor megvettem a Husqvarnám , én egy közép kategóriát vettem , azóta évi 4-5 nagy pótkocsi fát vág össze , de köszöni szépen jól van , a harmadik lánc vezető kerül rá , és vagy 6 - 7 lánc elkopott már rajta ) !
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4819 üzenetére
Akkor 20 év van közöttünk ( öregszem
) , a K-701is jó gép , de olyat nem vezettem , de a Rábát megunásig
, mind öreg gépem van , 2000 rés gyártású a kocsim ( Honda ) , 1986 gyártású a motorom ( az is Honda
) , na pont a minap írtam , hogy a háti motoros permetezőm ki kopott , henger dugó gyűrű, és még főtengely is kellett volna bele + pakolasok csapágyak , szimeringek és addig matekoltam , hogy egy kicsit megtoldottam és lett egy új Stihl, de az már nem fog anyit elmenni ( azt is Kínában hozták össze ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
benfolds #4818 üzenetére
Ha nagy az alapjárat akkor szokott forogni , szét nyílik a centrifugális kuplung ( lehet nagyon új még ) nyomd rá a féket ( gondolom van nekik ) , azt a kéz védőt nyomd előre , és amikor vágni akarsz vissza húzod ( az a fék , vannak sokan akik használják , én nem , de nem is forog alapjáraton ) !!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Nekem egy 2016(nem tudom pontosan)-os gyártású 510 van. Azt nem mondom, hogy nem volt még a blokkja bontva, de viszont a tömítéseken, főtengely csapágyon és a szimmeringen kívül minden gyári még. Épp a reggel tettem bele új tömítéseket.
Sajnos igen. Nem tartósságra csinálnak már semmit sem. Én 11 évesen (22 éve) vezettem Kirovets K-701-est. Pontosabban tárcsáztam vele. Volt is mit. 30 hektáros szántóföldetAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
benfolds
őstag
tudnátok segíteni, hogy a két új benzines parkside fűrészemen (egy egykezes és egy 53 cm3-es) miért forog a lánc alapjáraton? nem kicsit pörög, kurvára balesetveszélyes.
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4816 üzenetére
Sajnos ezek már nem olyan tartósak , mint amit 10-15-20 éve csináltak
, de ez mindenre igaz ( fogyasztó társadalomban élünk , sajnos ) , !!
250-es RábaSteigerrel dolgozok ( 1983 ) , de egy kis odafigyeléssel kimegy a világból, a Csili Vili külföldi csodákra meg vasvillával hányják rá az eurót !
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Druantia #4812 üzenetére
Én inkább az Oleo Mac-ot venném meg. Nekem 510 van. Az nem sokkal kisebb. Ha magadnak vágod a fát, akkor lehet vele ráérősen is dolgozni. 2 tankolás között pihi. Olcsóbb is hozzá az alkatrész ellátás, mivel a blokk öntvény kínai, így sokkal kevesebb a cucc is hozzá árban. Mondjuk a karbija az Walbro.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
Druantia #4814 üzenetére
Én ezt úgy írom , hogy szinte 15 éves a Husqvarnám ( 345A ), és tavaly Axiál üzletben fogtam a kezemben egy Echo láncfűrészt, az eladó magyarázta , hogy Japán , ráírva meg az volt , hogy kínai
, nem mondom , hogy rosszak , de tiszta műanyag az egéssz , de nem tudom , hogy melyik típus volt !
-
-
vendingo
veterán
válasz
Druantia #4812 üzenetére
Ms172 egy könnyű, kezelhető gép.
Gsh560 nagy, nehéz gép, inkább nagyobb fákhoz való, fárasztó vele dolgozni.
Esetleg gsh 400 ami kisebb alternatíva.
Ms181 ami kicsit 100 fölött van, illetve az oleo mac gs371, ami Oleo belépő strapabíró minőségi gépe.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Druantia
csendes tag
Sziasztok!
Láncfűrész vásárlás előtt állunk és szeretném kikérni a véleményeteket.
Téli időszakban tűzifa aprításra lesz, 35cm-nél vastagabb fákat biztos nem fogunk vágni vele.
Nagyjából 100e-et akarunk rászánni, ez alapján le is szűkítettem a kört két fűrészre:
Oleo-Mac GSH560
[link]
Stihl MS172
[link]
Van bármi tapasztalatotok vagy tanácsotok ami segítene eldönteni melyiket vegyük?Ajándék csónak ne nézd a lapát.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Nem szép, de teszi a dolgát
-
H-Zol
senior tag
válasz
Ferike81 #4809 üzenetére
[kép]
én is be vásároltam belőle a 345A szériás Husqvarnára , lánc vezető két lánccal , kuplung tányér tűgörgős csapágyal , és egy pár gyújtó gyertya , de még nem vágtam vele ( most jön majd a jövő télire való tüzifa , három családnak vágom össze 15 éve , és még mindég kifogástalanul megy az öreg gép , a mostaniak meg sem közelítik ezt a minőséget ) !!
-
Ferike81
senior tag
válasz
lemmy71 #4808 üzenetére
18K volt decemberben a Husqvarna x-force lap 2 lánccal. 38cm. Ég és föld ezzel vágni mint az Oregonnal, pedig az is nagyon jó. A Parkside kínai lap lánc duóról nem is beszélve. A kis öreg 51-es Husqvarna megfiatalodott tőle.
Ugyan dupla áron van, de biztos vagyok benne, hogy sokáig jó lesz.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Jocohun
tag
válasz
lemmy71 #4806 üzenetére
Heló. Azt nem mondom, hogy nem felelne meg az elektromos mivel van egy kB 5 éves Hecht 2250 és elektromosom de már a lánc és a vezető is kuka de még a gép jó. Azért is akarok venni egy benzinest mellé mert ha netán a gép megadná magát akkor van tartalék illetve vólt rá alkalom, hogy ismerősömnél vagy rokonomnál kellett összevágni fát és benzinesel egyszerűbb lett volna mit kábelt húrcolgatnom ilyenkor.
-
lemmy71
őstag
válasz
Jocohun #4804 üzenetére
Erre a célra egy madzagos gép nem felelne még
Gondolom nem a világ végén használnád ahol nincs áram. Hasonló munkákra (hulladék, deszka-palló, gallyazás, stb.
) én GH-EC 1835 -t használok, pedig van két benzinesem is, de ez néha praktikusabb
-
Jocohun
tag
válasz
vendingo #4802 üzenetére
Köszi szépen a választ. Persze ezzel tisztában vagyok, hogy egy márkás gép jobb de ahogy írtam is sokat nem használom mert amit leírtam pl minden évben szoktam vásárolni egy raklapot gyártó cégtől gyártástkővetően megmaradt hulladék fát deszkát amit gyújtósnak vágom össze. Ezért is gondoltam pl erre.
-
vendingo
veterán
-
Jocohun
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy benzines láncfűrész szeretnék vásárolni otthon munkálatra. Amire gondolok az Hecht 45 vagy 50. Amire kellene az pl raklap gyártásból maradt hulladék fa ( deszka) kB 3 köbméter összevágása évente illetve alkalmanként 1-2 köbméter fa vágásra max 30 35cm átmérőig. Azért gondolok erre a gépre mert ahogy írtam nem túl sok favágásra használnám. Az internet nem rossz gépnek mondják mint kínai gép jobb minőség. Valójában nem tudom. Mi a véleményetek erről?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest