-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Egy Renault Megane Classic 2002-ben szeretnék hangszórókat cserélni. Elől, hátul 13cm-es hangszórók vannak. Érdeklődnék, hogy nem-e létezik beépítőkeret előre, 16cm-es hangszóró beszereléséhez. Esetleg belehet-e faragni szerintetek?
Itt van egy kép, hogy is néz ki gyárilag a cucc:
Köszi a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
bivalyos
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni adott egy caliber rdd 802Bt 2din fejegység, olyan problémám van hogy sd kártyáról megy a zene és bekapcsolom a véletlen lejátszási sorrendet, akár hányszor kikapcsolom mindig visszaáll alapra, minden más beállítás meg marad. A másik kérdés menüben lenne lehetőség állítani hátterképet illetve indítási logót de gyárilag csak pár db. Van, ezt hogyan tudnám bővíteni? Egyedi képekkel? Van valami service menü esetleg?
Üdvözlettel: bivaly
-
törölt tag
válasz lautnermark #66292 üzenetére
Igazából annyira nem érdekel a dolog, csak egy érdekességet írtam a debreceni MM autóhifi részlegéről. Bocsi, ha nagyon off volt.
-
BBéci
legenda
válasz #84735232 #66288 üzenetére
Őszintén, mi a toszért nem elég egy, miért kell egymás mellé három?
Nem kötöttem beléd, csupán felhívtam a figyelmedet a Prohardver szabályainak betartására, amit a regisztrációd során elfogadtál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
törölt tag
Sziasztok! Nagyon off, de több éve fel akarom tenni itt ezt a kérdést. A debreceni Media Markt-ban van egy emberke az autóhifi osztályon, s nemes egyszerűséggel ő bömbölteti épp azt a rádiót ami tetszik neki. Mikor valaki éppen ki akar próbálni valami más cuccot a sok közül, néz,néz, majd fut átkapcsolni vissza. Több éve így megy ez nála, arra vagyok kíváncsi, ha ismeri-e innen ezt a figurát. (Jómagam nem nagyon értek az autóhifi technikához, fül/fejhallgató csoportból jöttem közétek offolni, sajnálom, de ez érdekel. )
-
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Sony XAV-AX100 fejegységet használ valaki? Van róla tapasztalat?
Köszi
Ati
-
PiciPeti
őstag
válasz troll81 #66277 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdeztem, de a fejemben nem áll össze a karaktere a phase szettel. Szerintem az a Mosconival lesz az igazi. A denon nagyon jó, részletező, de leginkább (közép-)magas tartományban kiemelkedő sztem.
Ezeknek az új stegeknek a hangját nem szeretem, nekem nem jön be.
-
aktív tag
Budapest környékén tervez valaki ajtót szigetelni?
Vehetnénk párban egy STP Black Silver készletet, felezzük a összeget 2,25nm / 16.500 Ft / kopfHasznált amúgy már valaki Black Silver-t? A végeredményt tekintve milyen lehet a 2mm-es Silent Coat-hoz képest (Ebből most házhoz szállítással együtt 15.500Ft lenne a kerek 2nm)? Ez utóbbi 2mm és 100 mikronos alu réteg, míg STP B.S. 1.8mm és 60 mikronos
Vaaaaagy számít ez egyáltalán, lenne hallható különbség?
Nem akarok ennyire elveszni a részletekben -
Digital
addikt
Sziasztok!
A házimozi világából csöppentem az autóhifiébe, úgy látom itt nem egészen úgy működnek a dolgok.
Opel Astra H Caravan autóm van, most lett cserélve a gyári fejegység egy Pioneer AVH-X390 BT-re, és egy Blaupunkt GTB 8200-as aktív mélysugárzót kapott maga mellé. A vágási frekvenciákat hogy állítsam be? Olvastam hogy a házimozival ellentétben itt a mélysugárzó 80Hz-e már magasnak számít. Az ajtókban egyenlőre a gyári hangszórók vannak, azokat milyen értékre állítsam?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
troll81
addikt
Kis segítség kellene Régi típusú Minőségi autórádió típusokat keresek. saját részre lenne Sony Alpine JVC márkákból mi az amit régen nagyon szerettek használható jó volt?Vagy különleges,pl Nakamichi cd700. Köszönöm előre is.
-
modd3r
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen fejegységet a kisautómba, amely ISO csatlakozóval kapcsolódik az autóhoz. MInden működik szépen, kivéve egyetlen dolgot. A kormányvezérlő gombok reggelre "elfelejtik" a betanított funkciójukat. A gyártó szerint az ISO csati mellett fityegő fekete GND kábelt kell még valahová bekötni. Namost abban kérném a segítségeteket, hogy ez a földelést az autóban hová kössem? Láttam olyan megoldást, hogy magához a fejegységhez az egyik csavar alá volt bekötve. Illetve szerintetek biztosan ez miatt felejti el a kormánygombok beállításait a cucc?
Köszi! -
troll81
addikt
válasz Salex1 #66268 üzenetére
szia ha marad minden a gyári akkor nem bántanám. ha jobb hangszórót teszel ahhoz ami bent marad nem lesz jobb sőt a gyári hangszóró mindig valami érzékeny csoda amit simán visz a gyári bazár.
vasi89
(őstag) BMW E46 szedán abba rendes mély kell hogy mindenütt ott legyen.vagy nyitni kell a sialagutat
abba 30 a minimum szerintem meg egy 600 wrms terhelhetőségű mély reflexben ez a véleményem abból is van jó láda.és a zát tér miatt is mondanám.[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Ma lenne 1 normális kérdésem a sok off után
Ismerősöm szeretne hifit vagyis lényegében csak mélyláda, erősítő és fejegység. Mindenre összesen 100e ft-ot szán. Fejegységet nézem neki folyamatosan használtan viszont mélnyomóból a Hertz DBX 25.3 árban is jónak tűnik illetve amiket olvasok róla az is. De Az autó amibe kerülne az egy BMW E46 szedán aminek ugye külön légtér a csomagtartó. Ide elég lehet ez a mély? Illetve milyen erősítőt tudnátok javasolni hozzá? Egyáltalán nem audiofil a srác de nem is az utcazene a cél, azért is kerestem valami normálisabb mélyet. Esetleg Solid audio ms22 vagy Kicx RTS 2.100? Vagy bármi ami ilyen árkategóriában jobb
-
troll81
addikt
válasz kk831228 #66263 üzenetére
hát nem igazán tudom ebben az árban mit lehetne.próbáltam Audio system F2 500 Steg 120.2 220.2 Steg K2 01 és 02 Hifonics a régiek Mosconi 1000.1 ezekről van valami fogalmam véleményem.
De még próbálj helixeket is akár Soundstream 620.2 800.2
Végül egyenlőre a Steg maradt bent jelenleg is QM 310.2x
Mindenképp A facebook a gyűjtő ha ott nincs nem is létezik semmi akkor szerintem. -
kk831228
addikt
-
BBéci
legenda
Vakteszt során nem játszik a hit.
19 éves hifis újságírói pályafutásom során volt szerencsém 4-500000 eurós rendszereket meghallgatni, azok sok ponton túl vannak, de semmi szerepe nem volt a hitnek, csak az ámuldozásnak.
Ezzel befejeztem az offolást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
troll81
addikt
válasz kk831228 #66260 üzenetére
egy 600 wrms elég lenne? 4 ohmon. nincs sehol semmi a facen? Az olcsó fogalmát kimerítenéd nekem? keress valami Signatot vagy Referece Soundstream et. ha damping fontos akkor Steg.
Ebből valamit le kellene adni kis hangerőn is ütős mélyet ad, persze olcsón nehezen jön össze általában. -
aktív tag
Én két ilyen kábellel kötném össze, hogy redundáns legyen, biztos ami biztos alapon
No de pl. az ilyen megszállottaknak lehet eladni ethernet patch-kábelt is 200E-ért, vagy "árnyékolt" toslink összekötőt... Persze a gyártóknak is meg kell élni valamiből.Szerintem egy ponton túl minden csak hit kérdése. Hiszed ha hallod vs. hallod ha hiszed.
De mint ahogy mások is írták, mindenki belátása szerint költ a hobbijára. Mindenkinek megvan a maga agymenése és ez így kerek. -
Salex1
őstag
Vettem egy mondeo-t, de valahogy a hifi hangjával elégedetlen vagyok, főleg a mélyekkel (vagyis azok nincsenek). Hogy lehetne a legegyszerűbb módon, legkevesebb belepiszkálással, gyárihoz legjobban hasonlító módon, erősítő és mélynyomó nélkül mélyet varázsolni?
-
Speeedfire
félisten
válasz pengusz77 #66254 üzenetére
Yageo, wima, elna, bhc, black gate. Sok van, de nem feltétlen a márkással fog szebben szólni. Néha egy jobb paraméterű low-esr többet hoz, mint egy 2x drágább.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
pengusz77
senior tag
És ezeket a 250/400V-os kondenzátorokat lehet használni autóban?
-
civicfan
tag
válasz Speeedfire #66250 üzenetére
Dejó, akkor belefogok! Sokáig aktívba ment, de az nekem nem annyira természetes, mostanába állítottam vissza passzívba és jobb lett!
-
civicfan
tag
Helló!
Volna egy kérdésem pusztán kíváncsiságból a hangváltókkal kapcsolatban! A meglévő szettem hangváltóját újraépítem jobb alkatrészekből (Bennic, huzalellenálás, stb) jobb lessz vajon a végeredmény? Megéri-e belefogni? -
kk831228
addikt
Na nézelődtem egy picités hát arra jutottam hogy valamire való monoblock 70-től indul... 90 körül mar lenne egy kettő ami érdekes lehet... Jól látom...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #66233 üzenetére
Ez Dual 4 Ohm, szóval 2 vagy 8 Ohmon tudod használni, ami neked pont nem jó.
-
Sziasztok. Nem tudom tud-e valaki segíteni a következőben:
Egy 2006-os Ford Fiestában cserélném a gyári 6000CD-t. Milyen csatival/átalakítóval és beépítőkerettel készüljek? -
vasi89
addikt
válasz Speeedfire #66240 üzenetére
A hifit jó áron sikerült összehozni. A többi meg.. mindegy már
-
vasi89
addikt
azt tudta, hogy hifi körökben vannak elég szép árak de ezek meglepnek de ha tehetném elég sokat elkölteni otthoni hifire Én is Viszont, hogy témánál maradjunk, az autóm ilyen szempontból kb reménytelen.
Van az a pénz amiért értelmes hangzást lehet kihozni belőle de... az ajtóval meg az a baj h kb semmi hely ott normális hangszórónak.Ennél hülyébb helyen nem is lehetne a hangszóró
ez mondjuk érdekes elképzelés
-
BBéci
legenda
válasz vasi89 #66228 üzenetére
Nem is javasoltam, hogy autóba bárki olyat tegyen, még 40 milliósba sem.
Arra hoztam fel példának, hogy létezik olyan eset, olyan rendszer, ami indokolja a létező legjobb minőségű kábel megvásárlását.
Ehhez mit szólsz? [link]. Csak 60 centi a hossza, az egyméteres 0,7 millióval kerül többe.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vasi89
addikt
válasz Speeedfire #66233 üzenetére
azt én írtam de nem vitaindítónak szántam de azért meglepett h egy RCA kábel 850e ft
-
Speeedfire
félisten
válasz PiciPeti #66173 üzenetére
Esetleg a p2d412? Ha jól látom ugyan akkora az érzékenységük, és teljesítményben is hasonlóak.
Gyumadár: Sehol nem írtam autó értéket.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Gyumadár
tag
válasz Speeedfire #66230 üzenetére
Általában nem az autó értékéhez, hanem az igényeinknek megfelelően építünk(az átlag) hifit az autóba.
-
troll81
addikt
válasz Speeedfire #66230 üzenetére
Mindenki maga dönti el mit szeretne és mennyit ér meg neki. Csak engedd el szépen....
-
-
BBéci
legenda
Egy ilyet milyen kábellel csatlakoztatnál a processzorhoz? Egyik fórumtársunk AudioQuest Wild Dog-ot választott hozzá. [link]. Természetesen csak egyhetes otthoni bejáratást követő összehasonlító vaktesztelés után. A másik két f13 szubládájához szintén ugyanilyet vett.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Három Inakustik, egy QED és egy Nordost. Nem drágák, semmi komoly, de nem off, mert autóhifiben ugyanúgy szükségesek a szubkábelek, mint házimoziban. Ameddig nem próbáltam ilyeneket, addig én is azt hittem, nincs jelentősége, aztán leesett az állam a csodálkozástól.
Egy 600000 forintos SVS mélyládával tesztelem őket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aktív tag
válasz Speeedfire #66216 üzenetére
Hát ja.. aki negyed vagy fél milláért vesz szub-kábelt az meg is érdemli...
Szerintem eléggé hamar átcsap pszichoakusztikába ez a téma, pláne autós közegben. -
troll81
addikt
Ehhez a pároshoz milyen erő passzolna legjobban? Ennek a szettnek a hangváltójáról valaki pontosabbat tudna mondani egy félóra volt játékra ma holnap folytatom.ezek vettek részt benne.
(#66218) kk831228 ha jó infót találtam 400 wrms ahhoz egy 600 rms körülit keress jobb dampingal. Hifonics Steg Mosconi Audio Syistem F2 széria
-
Speeedfire
félisten
-
kk831228
addikt
Vibe slick slr 12 subhoz milyen erőt ajánlanátok másodiknak, 4 csatis mosconi mellé..?
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
pengusz77
senior tag
válasz Speeedfire #66216 üzenetére
Én Starquad xce-t használok
-
Speeedfire
félisten
válasz I'am Dony #66214 üzenetére
Van-damme black series van a kocsiban, bőven elég. Ennél feljebb max az első szett IC-re költenék, akkor meg sommer kábel menne a helyére. De teljesen jó ez.
Van Damme Tour Grade Classic XKE Pro-Patch Cable, Black, 268-006-000
BBéci: Ilyen túlárazott kábelt biztos nem vennék. Ezeknek csak neve van, az alsó szegmensben meg kifejezetten rossz hangúak...Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BBéci
legenda
válasz Speeedfire #66212 üzenetére
Nem veszem, hanem tesztelem a kábeleket, ami a munkám része.
Mit nevezel normális, márkás kábelnek? Ha szubkábelről van szó, akkor például ezek a normálisak: [link].
Érvek és tapasztalat hiányában szoktak elmenekülni a vitától.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
válasz Speeedfire #66201 üzenetére
Ok, megértettem. A kábel témára nagyon szerényen annyit mondanék a hittérítés szándéka nékül, hogy már csak az erősebb árnyékolás miatt is - szerintem - érdemesebb picivel többet áldozni rá a beugrótól. Nem nagy dologra gondolok pl.: Cordial CFU 1.5 CC innen nagyon jó áron elérheted: [link]
Persze a te döntésed -
Speeedfire
félisten
Próbáltam már pár kábelt az otthoni szettnél, meg hifi studiókban is hallgattam pár szettet. Nem jelentős a kábel az alsóbb tartományokban. Az, hogy te veszel egy drága kábelt és jobbnak érzed, az 90%-ban placebó.
A legtöbb normális márkás kábel bőségesen elég erre a célra. Nehogy már itt nordost, meg HiDiamond kábelet ajánlgassunk már a végén. Agyam megáll néha...
De Te természetesen használj azt amit szeretnél. Többet ebben a témában Veled nem akarok beszélgetni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BBéci
legenda
válasz Speeedfire #66209 üzenetére
Amikor valaki olyasmit állít, ami nem fedi a valóságot, azt nem lehet "elengedni"
Te ezt írtad: "megfelelehet erre a célra, csak úgy, mint egy sima belépő IC kábel."
Baromira nem mindegy, hogy a szubcsatornához milyen IC-t használunk. Esetleg teljesen alapszintű, belépő rendszerben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Speeedfire #66207 üzenetére
Attól tartok, Te még nem hasonlítottál össze szubkábeleket.
-
BBéci
legenda
válasz Speeedfire #66205 üzenetére
Valóban nincs annyi részlet a legalsó oktávokban, de attól még fontosak és nem elhanyagolhatóak.
A kábel kérdésben viszont teljesen tévúton vagy! Éppen most tesztelek szubkábeleket, igaz, nem autóban, hanem itthon és jelentősen befolyásolják a mélynyomó hangminőségét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Speeedfire
félisten
Közel nincs akkor részlet alsó tartományban, mint a közép, felső részeken. Emiatt egy teljesen lineári erősítő is megfelelehet erre a célra, csak úgy, mint egy sima belépő IC kábel.
-
BBéci
legenda
válasz Speeedfire #66198 üzenetére
"De pont nem érdekelnek 20-60 Hz körül a részletek."
Óriási mértékben növeli az élményfaktort a szubbasszus tartomány részletes megszólalása! Ennek ellentéte az úgynevezett "one note bass", amivel egy hangminőségre igényes zeneszeretőt vallatni lehet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
LZs?!
aktív tag
válasz vasi89 #66187 üzenetére
@vasi89
Köszi szépen.
Alfa Romeo GT - 4x16,5 és 4x2,5 gyári
Ha esetleg fentebb láttad, már pár oldalról megközelítettem a kérdést...speaker csere, erősítő, egyéb csingilingik; de egyre komlikáltabb lett, és emellett egyre korlátozottabb.
Beteszek egy ilyet, "oszt jónapot".
Nevermind...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest