-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
Lenne egy szőrmentén kapcsolódó technikai, de nem autós kérdésem...
Philips F1385/30 HiFi torony. Igazi túlélő, még a '90-es évek eleji bécsi bevásárlóturizmus keretében vették édesanyámék.
A leírás szerint mindössze 2x10W / 8 ohm az erősítő; lásd kép. Viszont van hozzá 2db kétutas MDF hangfal: 4cm + 16cm hangszórókkal.
A torony nem mozgat (főleg, hogy az erősítő egyik csatornája kakukk), de hangfalakat adott esetben 'vinném'.
A kérdés annyi, hogy 1) a hangfalakkal érdemes lehet-e foglalkozni, 2) meddig terhelhetőek, t.i.kurrens autós fejegység is többet 'ad le' nominálisan?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
-
LZs?!
aktív tag
válasz Radnix #69122 üzenetére
@Radnix
Igen, töltik. Régebbieknél 1A, újabbaknál (pár éve) 1,5A a tipikus.
USB-n kihangosítani nem lehet, hanem külső tárhelyként kezeli a fejegység; illetve applikációval lehet USB-n keresztül mókolni a fejegységet, pl. Pioneer HU w/ Pioneer ARC.
USB-n jobb az elméleti hangminőség, mivel a fejegység kövevetlenül olvassa a file-t és saját DAC-ját használja. BT-on először a telefon beolvassa, átalakítja a saját DAC-ján, kiküldi BT-ra, az tömöríti, majd a fejegység átveszi, kitömöríti és kiteszi a hangszórókra. Gyakorlatban nem veszed észre átlagos körülmények között.
Sima bekötés ISO-n keresztül 5-10k vagy a szomszéd; kihangosító mikrofon elvezetésével együtt 10-15k.
Re. rádió - majd' minden fejegységben van alapból...
USB-s HU 15-20k körül vannak újonnan, BT-os 30k körül.
Innen, apróról egy ilyen?
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Egy techinikai kérdésem lenne, hátha valaki ért hozzá...
MVH-390BT fejegység.
A fejegységben lévő LPF és HPF csak az RCA kimeneteken működik vagy az ISO-n csatlakoztatott hangszorókat is szűri, ha van dedikált SubW kimenet?
Jelenlegi felállás:
- 2 pár RCA - > front üresen, rear átállítva SubW kimenetnek
- a négy pár gyári speaker ISO-n maradt
- LFP @ 100Hz, HPF @ 100Hz
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz SUPREME7 #68164 üzenetére
@SUPREME7
Tökéletesen ugyanerre a konklúzióra, és majdnem erre konfigra (előre Gladen Alpha) jutottam én is.
&ALL
Bármennyire is 'low-end' a dolog, sok embernek egy 40-50k-s, 60W körüli tucat 'polcos-HiFi' szint kielégítő az autóban is.
Addig "nyálaztam" a szóba jöhető opciókat, hogy rájöttem: nekem is.
...és akkor ez meg mindig "csak" egy amatőr szakmai topik.
#peace
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
@Lusu
Köszi.
Alfa Romeo GT 4db gyári 16-os + csipogók.
Egyelőre jön a fejegység, ha tudom, akkor beteszem én.
Ha beválik, akkor elviszem beköttetni a kihangosítót, etc.; és ha már ott lesz, akkor gondoltam a front hangszórókat kicseréltetni Gladen Alpha-ra, az ajtókat leszigetelni, a hátsó párt pedig 'vakon' hagyni.
Itt jött a gondolat, hogy teljes kraft-ot az első párra tolnám...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Lenne egy tök naív kérdésem: a Pio MVH-S300BT nominális 4x50W teljesítménye mennyi a valóságban; illetve valamiféle hidalás jellegű megoldást tudnak a fejegységek, t.i. 4x50 -> 2x100?
Köszi.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Kokkantas #66765 üzenetére
Adott egy Pioneer MVH-S300BT ami sokkal halkabb, mint az elődje ami egy MVH-180UBG volt.
Erre én is kíváncsi vagyok, miután most rendeltem meg (csak ez 'előd' a gyári HU)...
Más: az eDigitálból rendeltem a fenti HU-ot, és ott adnak mellé 'ajándékba' egy szett Pioneer hangszórót (gondolom dobálják kifele vagy promó).
A szett: TS-G1710F
Ezt érdemes lehet betenni a gyári helyett hosszútávra?
A kocsi egy 14 éves Alfa GT.
Két opcióm van:
a) csak a fejegység kerül be, és akkor azt beszerelem én egyedül
b) bekerül a hangszóró is, de azt már szerelő csinálja (illetve akkor már lehet, hogy nézek még egy párt kéz alatt, miután bagóért fut bontatlanul is, és azt berakatom hátra)Ha a), akkor később majd foglalkozom a hangszórókkal (Gladen Alpha), viszont ha szétszedetem a kocsi belsejét, akkor azt egyszer szeretném letudni sokáig.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Leszűkítettem erre a kettőre:
Nekem a Pioneer tetszik ránézésre. Ennyit tudtam hozzátenni...
Ezek bármelyike problémamentesen összehozható egy Gladen Alpha 165 szettel a későbbiekben?
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Pioneer/Kenwood/JVC/Alpine felhozatalból, ha szeretnék egy BT, USB, no CD, Android kompatibilis darabot, akkor a 25-35k sávon van érdemi különbség a fejegységek között?
Gyári szettre mellé: Alfa GT, nem BOSE.
Köszi.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz vasi89 #66187 üzenetére
@vasi89
Köszi szépen.
Alfa Romeo GT - 4x16,5 és 4x2,5 gyári
Ha esetleg fentebb láttad, már pár oldalról megközelítettem a kérdést...speaker csere, erősítő, egyéb csingilingik; de egyre komlikáltabb lett, és emellett egyre korlátozottabb.
Beteszek egy ilyet, "oszt jónapot".
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Most nézem, hogy a Kenwood létezik JVC jelzés alatt is: JVC KW-M24BT
Gondolom ugyanazon a shanghai-i piacon vásároltak be.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Gondolom van minőségbeli különbség a következő két 2 DIN HU között, de praktikus szempontból ez észrevehető 14 éves *gyári* hangszórókon?
Kenwood 'buta multimédia': Kenwood DMX110BT
Kínai Androidos média: Carguard CD777
Gondolom ez egy belépő Kenwood, de legalább grafikus...de emellett kötött is.
A kínai meg '12 egy tucat' Android, de legalább érdemben hozzáad a kocsi használhatóságához. Egyébként már 50k-ért megvehető, a fenti link csak illusztráció gyanánt került be...
Köszi.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz PiciPeti #66122 üzenetére
@PiciPeti
Keretem van, abban végig is próbálgattam egy pár darabot, csak hogy lássam; nem győzött meg.
Igazából csak igyekszem 'célorientált' maradni úgy, hogy az esztétika se sérüljön.
Ez olyan Pioneer-ral, mint ami ITT az első cikkben van, ki is békülnék újonnan; főleg ha piros világítása/karakterezése lenne, nem kék...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz PiciPeti #66117 üzenetére
@PiciPeti
Köszi szépen.
A gyári HU egy vacak majd' minden tekintetben, hangon kívül mást nem ad.
Az egész rendszer vacak; az egyetlen előnye, hogy már be van szerelve...
Ha hirtelen felindulásból 400 Euro-t rá szeretnék dobni, akkor rendelnék egy típus specifikus 'kínai' 2 DIN Androidot, és mennék tovább.
Tablet tartónak eddig ez a befutó: Metra In-Dash Tablet Kit.
Szerintem ezzel az elképzeléssel a zene kilőve, illetve ha találok line-out smart kütyüt, akkor minden más is.
A tablettel pedig megoldom azt a minimális okosítást, amire szükségem van; aztán majd amikor kijön az Android 22.3 verzió 10G nettel, akkor csak simán bepattintom és minden ugyanúgy néz ki.
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sikerült konklúzióra jutnom a kocsimba szánt 'zenével' kapcsolatban; a véleményetekre, illetve a meglátásaitokra lenne szükségem...
A kocsi egy Alfa Romeo GT, és a fejegységet teljes mértékben el szeretném hagyni. Ennek esztétikai oka van, mivel az olaszok annyira túltolták a dizájnt a középkonzol környékén, hogy nincs olyan megoldás a piacon (sem egy DIN, sem két DIN), amivel értelmesen nézne ki; kivéve, ha magához a konzolhoz is hozzányúlok (faragás, színezés, stb.). Csak zenére kell, mivel a többit megoldom telefonon, esetleg tableten.
A terv:
Gladen Audio ALPHA 165 előre, a hátsókat val'sz'eg kikötve hagyom
Mélyláda - passz, nem tudom, hogy kelleni fog-e; sok mindent hallgatok Die Antwoord-tól kezdve olasz pop-on át a Globus-ig...
Egy négyutas erősítő - itt, az aprón nézelődöm elsősorban, de nem értek hozzá...milyen legyen? Pl. ezt találtam...
"Fejegységnek" egy line-out kimenetes hordozható zenelejátszó, pl. Fiio X3 Jack-to-RCA kábelen + ezáltal variálhatóság lejátszó/telefon/tablet kombón.
A gyári fejegység marad, de kikötve; a helyére vagy dokkolót teszek, amint találni megfelelőt, vagy tárolót. Idővel az antenna kivezetést is leszereltetem, mivel a) nem hallgatok rádiót és b) nem tetszik, ahogy kiáll a kasztniból...
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz Djsaba #66044 üzenetére
@Djsaba
Én ebbe az irányba mennék el (+50$):
Ezt konkrétan magamnak néztem ki anno, de időközben úgy döntöttem, hogy telefon (esetleg tablet) alá pakolok erősítőt és nem lesz semmilyen fejegység.
Nem vagyok oda az Android-ért sem, de fényévekkel messzebb lehet jutni vele, mint a CE-s cuccokkal.
Nevermind...
-
-
LZs?!
aktív tag
Hello,
Technikai kérdésem lenne...
Belefutottam egy ilyen aktív erősítőbe: Blaupunkt GTb 8200 A
Most maga a cucc irreleváns, de ami feltűnt: ezen van 'highlevel' input is, ami - ha jól vettem ki - engedi a utastéri hangszórók kábelezéséről történő bekötést / továbbkötést RCA helyett.
A kérdés: jól gondolom, hogy HL bekötéskor nincs 'vágás', hanem a mélyek ugyanúgy elmennek az összes hangszóróra, csak a mélynyomó jobban 'adja'?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz icemad #63467 üzenetére
@icemad
Köszi szépen; tehát akkor vállalható alternatíva...
Más...
Közben még elmélkedtem a témán, távlatokban gondolkodva...mi lenne, ha fordítva közelíteném meg a dolgot?
Abból indulok ki, hogy ma, ha van telefon, akkor minden van; így inkább aköré kéne építeni.
Jack-to-RCA kábelen egy erősítőbe, onnan ki a hangfalakhoz. Természetesen a szcenárió része egy első komponens + mélyláda hátra.
A fejegység helyére pedig mehet egy 1 DIN helyes fiók/rekesz (+ az antenna is kuka...yay!).
Ha esetleg urizálni akarnék, akkor még beleveszek egy PDA-t (navi-t), és az lógna a jack végén, így a Bluetooth és a kihangosítás is meg van oldva. Bár egyszerűbb (könnyebb...) jó DAC-kal szerelt telefont találni...
Talán úgy tűnhet, hogy kissé túltolom a biciklit, de Giorgo-ék gondoskodtak róla, hogy a kocsiban MINDEN aftermarket cucc otrombán nézzen ki...kivéve persze a generikus kínai cuccok 'alfásított' verzióját (lásd ITT), de azok nem 70 dollárba kerülnek, hanem 500-ba.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Hozzáértőktől érdeklődnék...
Alfa Romeo GT, jelenleg minden elem gyári és nem az Alfa-s Bose 'upgrade'.
Egyelőre a jelenleg dömpingben öntött 2 DIN-es 'kínai' fegységek között nézelődöm, mivel szükségem lenne BT csatlakozásra, és még ezek tűnnek a leginkább rentábilis megoldásnak; ha egy mód van rá, akkor kimenetet fúrni, Dension kit & Co-t beszereltetni nem szeretnék. 1 DIN-es alternatíva nincs, mivel mind fekete, és az ezüst/antracit középkonzolban szerencsétlenül nézne ki...
Ezeknek a kínai cuccoknak a beszerelése plug&play?
Gondolom minőségben rosszabb a gyárinál nem lehet, ugye?
Esetleg lenne valakinek tippje ezüst/szürke fejegységre, amire később tovább lehetne építeni?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest