- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldyx
csendes tag
Üdv.
Érdekelne a véleményetek erről az erősitőről
Hifonics Apollo Son of Europa
85W x 4 CH 175W x 2CH
Tobb info:
http: //www.maxxsonics.net/manuals/h ifonics/pdfs/hfAPLO_ sonEuropaOlympus.pdf
Damping Factor: 180
S/N Ratio ( A-weighted): 90 dB
THD&N: 0.05 %
Channel Seperation @1kHZ 70 dB
Variable Input Gain control: 0.2V-6.0V
Input Impedance unbalaced 47 kohmPower and Diagnostic LEDs: Yes
Protection ( Short, Thermal, Overload) : Yes
Power Supply: SEMI-PWMCroosover & Switching for channel 1 & 2 ( LP, BP / FULL / HP
Variable lowpass: 40Hz - 4Khz
12 dB / octave Mono: Yes
Bass Boost at 40Hz + 12 dB: YesVariable highpass: 10Hz-2.5KHz
Including Subsonic Filter: YesCroosover & Switching for channel 3 & 4 ( LP, BP / FULL / HP
Variable lowpass: 40Hz - 4Khz
Bass Boost at 40Hz + 12 dB: YesVariable highpass: 10Hz-2.5KHz
Including Subsonic Filter: Yes
Elpasszolható 35 ezerért???Ennyiért hirdetem jelenleg.
Előre is köszönöm a választ -
Beri
addikt
Pioneer GM-5300T erősítővel valakinek tapasztalata? Ennyiért: [link] mennyire jó vétel?
Monoblokként bekötve egy JBL GTO 1024BR mélynyomót hajtanék róla. -
Reac^
őstag
[link] itt a történelem amig ösze ne m törtem szegénykét
láda pontos tipusára nem emléxem jelenleg kölcsön van adva. JBL GTO Anniversary 1000w 30as és reflex ennyi biztos. a képek között látszik is
elektronikus-nak mondjuk de trance-t hallgatok. vokálok, és magashangok előnyben a mélyhez képest
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
orbano
félisten
a túl erős a mély az pontosan mit jelent? nem inkább azt, hogy túl kevés a magas/közép? milyen ládád van/lesz és milyen zene fog szólni? ismerősömnek rainbow szettje van, reflex ládával, és az is irgalmatlanul szólt hátul. mondjuk neki nem is volt tisztességesen vágva a mélyláda frekije.
egyébként én kipróbálnám fejről, úgyis kisebb hangerő kell hátra hogy elöl ne rontsd el a színpadképet.A vér nem válik VAZZE!™
-
Reac^
őstag
szasztok!
régebben már feltettem asszem errefelé a kérdésemet.
Adott egy kisautó - Daihatsu Charade 850kg csapottseggű.
Adott volt kezdetben egy JBL szett (CS60.4erősítő, CS szériás 16os első szett, CS szériás mélynyomó 30cm 1000w)
Ezekből csak az erősítő maradtViszont az elképzelés az, hogy a hátsó ülésekhez - már megvan - 13as JBL GT5-500c hangváltós szettet beteszek mert hátul túl erős a mély.
(Előre a 16osok helyett ugyanennek a GT5 szériának a 16osait választom.)
kis történet: mert amikor meghallottam a GT5 13cm-eseket azonnal eladtam a CS szériás 16ost, mert szarabb volt fényévekkel)Probléma, hogy az erősítő ugye 4 csatis, és az elsők + a mély szól róla.
Kérdés: A hátsó üléseknél levő 13as szett tud e érdemben szólni a fejeccségről?
Vagy nekik is megkéne erősíteni a jelet vmilyen kombinációban:
a) 4csatisra a hangszórók külön 2csatist a mélynek
b) fejről direct sub drive-ra kötni a mélyet (erről nemtudok semmit) és a 4csatisra a hagnszorok
c) 4csatison a 16os és a mély, fejről erősítés nélkül a 13asok[ Szerkesztve ]
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
Ákos86
tag
-
Timoboy
tag
Sziasztok!
Tudom, nem mindennapi kérdéssel fordulok hozzátok, de már nem tudom hova írjak. Szóval a problémám a következő.
Van egy Kenwood KDC-WV6027 típusú fejegységem. Nemrég van nálam, úgy kaptam szülinapomra egy nagyon jó barátomtól. Akkor a beüzemelés nem volt nehéz, a srác megadta a kódot, és minden működött. Kb 1 hete volt egy akksi cserém, ugyebár ilyenkor újból kódot kér a drága... Itt jön a gond, annó nem írtam fel a kódot, és barátom sem tudja már... Légyszi segítsetek nekem, nagyon megszerettem ezt a kis "gépet". Ha tud valaki valami lehetőséget, esetleg megoldást, kérem szóljon nekem! Fizetek is érte!!!!!
Előre is köszi a segítséget!!!"...néha a kevesebb több..."
-
-
Ákos86
tag
válasz Jim Tonic #4081 üzenetére
Ebben az árkategóriában...23-33000??!!
Ground zero:egész kóser hangot ki lehet belőle paszírózni, több típusa is van ami ebbe az árba belefér,
Ultimate T2,T3...T3csak erősítőről ajánlott hajtani,T2 bírja mind a kettőt hangzás világukat tekintve T2 megéri az árát 20alatt van altalában!T3 hangja jónak mondható, de én drágálom...30körül mozog!
Audio System:nem ismerem...vannak itt olyanok akiknek van vele tapasztalatuk
Infinity:kérdezd Hugi0...talán ezt a márkát Ő ismeri itt a legjobban
U-Dimension:közeljövőben készülök ilyet venni, ahogy Orbano is (neki valszeg előbb meg lesz),de így látatlanban(hallatlanban), csak dicsérik, hangminőség versenyken vezető márka...áron alulAlpine CDA9853R
-
nagyúr
Lehet. Mindenesetre fejegységben már nem nagyon vennék mást.
Mit ajánlasz? 16-os komponens szett kellene. 2004 Vectra C.Egyébként 33e Ft a listaára, de kint 85 euro. Ami nem veszélyes ár.
Amúgy korábban én autóhifiket építettem, de érdekel mások véleménye.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Ákos86
tag
válasz Jim Tonic #4073 üzenetére
Az én véleményem az hogy a pioneer nem hangszóró gyártó cég...habár próbálkozik vele!
100 százalékig biztos vagyok benne, hogy amennyiért megvennéd ezt a hangszórót, találnál sokkal minőségibbet is!
Eddigi tapasztalatom az, hogy a pio hangnyomásban nagyot tud produkálni, minőségben már nem annyira!Alpine CDA9853R
-
nagyúr
válasz balage89 #4070 üzenetére
Tilos képnek megjelennie vezetés közben, ha filmet nézel. Ezzel akár műszakin is megránthatják. Ezzel azt akartam mondani, hogy a vezetéket rendesen kösd a kézifék vezetékére és ne egyszerűen földre.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
orbano
félisten
no, a CDE 9874-et megrendeltem, a hangszóróval még várok. a karosszériás történet 80k lesz, no meg meg akarok gyűzűdni, hogy a hangszóró elfér a gyári helyen, nem kell kiemelő keret (semmi képpen sem akarom agyári kinézetet módosítani).
A vér nem válik VAZZE!™
-
Ákos86
tag
válasz balage89 #4070 üzenetére
Hali!Van a kábelköteg a rádió hátuljában, ott lessz egy kábel (általában zöld, de inkább nézd meg a leírást!!!!!!) amit rá kell kötnöd a kézifék visszajelzőre hivatalosan...vagy testre nem hivatalosan!Biztonsági eljárás, hogy a sofőr figyelmét ne vonja el!!!!
[ Szerkesztve ]
Alpine CDA9853R
-
balage89
csendes tag
Haliho!Hozzá jutottam egy Nova Adv 861-es lejátszóhoz és annyi problémám lenne vele,h a kijelző film nézés közben nem igazán akar képet megjeleníteni,bár hang van.Ha külső monitorra kötöm akkor semmi probléma.Vki tud vmi tanácsot adni,mert ugyebár a saját kijelzőjén is kéne valami képet megjelenítenie, vagy ezt csak én gondolom így?Előrei s thx.
-
orbano
félisten
Úgy néz ki eldőlt,
Alpine CDE-9874R
u-Dimension Element EL-Comp 6Ha megjön a zs, meg is rendelem.
Homehifizik is valaki közületek? Otthonra NAD C 315BEE egy Wharfedale diamond 8.3-hoz technics suv500 helyett szerintetek megéri a plusz pénzt? kb 40k-t kell rádobnom.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Joe fiú
senior tag
Igen,teljesen igazad van,viszont én már egy éve így használom és eddig nekem nem volt problémám vele,pedig nem egyszer előfordult,hogy ki volt használva a fejegységben levő tartalék Kivenni azért nem akarom,mert egyrészt minek?amíg így müködik addig csak nagyobb a hangzás,másrészt,ha haza is vágja a láda a blaukat,nem képviseltek akkora értéket,hogy gond legyen.
Ákos86öszi szépen a listát,majd amelyik szimpatikusabb az lesz.
-
Ákos86
tag
válasz Joe fiú #4063 üzenetére
JVC illetve a PIONEER ajánlott a te esetedben(ahogy Orbano is írta) vagy még a kenwood is, ha maradni akarsz a márkánál!
JVC: KD-R501
KD-R401
KD-G441
KD-G442
KD-G351
Jvc-nél a "G" széria már kifutó!Egyre nehezebb lessz beszerezni!Elektronikus zenére szerintem tökéletesek ezek a típusok!
Pioneer: DEH-2100ub
DEH2120ub
Talán a hangjuk nekem némileg jobban tetszik, mint a JVC-é...habár én nem elektro zenét hallgattam rajtuk[ Szerkesztve ]
Alpine CDA9853R
-
orbano
félisten
válasz Joe fiú #4063 üzenetére
én úgy tanultam, hogy a létező legrosszabb összeállítás, ami nálad van: a kalaptartóban lévő hangszórók "interferálnak" a mélyládával, a láda így (mivel biztosan nem azonos fázisban keltik a lökéshullámokat) szépen lökdösi a mélyközepeket minden egyes kilengésnél. ez nem csak torz hangot okoz (tolódik a fázisa is összev-vissza, és gondolom némi doppler effektus is bejátszik szerény fizikai ismereteim alapján), hanem szép lassan tönkreteszi a mélyközepeket (gondolj bele, ha pl. a mélyláda késik a mélkyözéphez képest, akkor előfordulhat az az eset, hogy a mélyláda által keltett lökéshullámakkor ér oda a mélyközép membránjához, amikor az éppen maximális kilengésben van: ekkor kap még egy nagy lökést kifelé. gondolom ez eddig a gyenge fej miatt nem történt meg.
no de majd az okosabbak megmondják a tutit, lehet nincs mindenben igazam, de én eztet anno így tanultam. meg az Ákos86 által küldött surányihifis tutorialban is megemlítik, hogy az efféle összeállítást kerüljük. ha jól belövöd a szubot, és teszel egy 2 csatis erősítőt a somogyi szett alá, mérföldekkel jobb hangja lesz a rendszerednek.elektronikus zenére meg asszem pio,jvc az ajánlott.
A vér nem válik VAZZE!™
-
hugi0
őstag
Igen ?
- es mennyiert veszed meg a 12.1-et ?Semennyiert ?
- es tudod miert ? - mert nem lehet kapni.Egy tortenet :
Volt egy ceg akinek a veblapjan 2 evig szemezgettem egy termekkel.
Egyszercsak levittek az arat 46,900Ft- rol 25,900Ft-ra.
En abban a pillanatban fel is hivtam oket.
Mit gondolsz mit mondtak ?
Mar elfogyott.Telt mulat az ido, majd kiderult, hogy csak 1 par volt belole nekik, es azt akciozas elott mar eladtak.
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
orbano
félisten
-
Joe fiú
senior tag
Hali!
Gondolkodok a régi fejegység cseréjén (Kenwood KDC3021).A lényeg az lenne,hogy az mp3-t lejátssza,legyen rajta usb és aux bemenet,és lehetőleg legalább olyan jól szóljon mint a Kenwood
A hangszorók fejegységről lennének egyenlőre meghajtva(2 Sal X-Pro 130 és 2 db 20cm-es 135(45)W-os Blaupunkt+ egy 250W-os aktív Sal Láda.Mit ajánlotok 30e ft-ig? -
hugi0
őstag
Talan olyan ceg mint a JL Audio.
Ezek csak subbokat terveznek, keszitenek.
- de ma arulnak erositot is es szettet is.[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
tehát zártba a 12-est vegyem. lehet valahol kapni mo.-on? mennyi az ára? no majd ha odajutok megkörnyékezlek, köszi
a GAS-ról én találtam indót, a Great American Sound, az SAE-ből kivált mérnökök alapították. de mélynyomójuknak semmi nyoma, profi erősítőket gyártottak jószerivel. viszont youtubeon van pár videó, amint ezeket a gasokat demonstrálják. a barátommal közben beszéltem, sok mindenre nem emlékszik, csak arra hogy ezek húdejók
A vér nem válik VAZZE!™
-
hugi0
őstag
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
Google a baratom, de sok infot nem leltem rola (GAS).
Ha gyarto lenne biztos lenne sajat honlapja.
- igy arra kovetkeztetek (ami nem biztos), hogy ez is olyan termek, amit kinaban prospektusbol kivalasztanak, ranyomatjak a sajat emblemat, es forgalmazzak.Ettol fuggetlenul lehet jo is.
Mert mint emlitettem a SAL Pro (sub) szeria is, es az MNC Rock (sub) seria is jo felepitesu.
- ez nem azt jelenti, hogy tokeleteses. ;)))[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
másik. a GAS márkájú mélysugárzókról tudtok valamit. csücsül itthon mellettem egy ilyen korong: [link]
legalábbis kinézetre egyezik. sok minden nincs ráírva, 350W RM, 4ohm.
régen használtam úgy, hogy egy videoton erőlködő egyik csatornáját rákötöttem, a másikat pedig a gyári 3 utas hangszóróra, mindezt mono üzemmódban. a ryan közlegkény megmentése jól szólt vele, de másra nem emlékszem. csak azért kérdezem, mert gondolkodom a következőn:
megveszem a picioco fejet, egy mbquart, vagy udimension első szettel (majd kiderül melyik, vagy egy másik), és amit nyerek a fejegységen, abból veszek egy 4 csatis erősítőt, 30kért láttam használtan egy-két jónak tűnőt, amire most amolyan pótmegoldásnak rákötöm ezt a dübörgőt, később pedig egy nívósabb zárt ládát.kérdés, hogy ezzel elégedett lehetek-e
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
kérdés: azt mondta nekem egy barátom, hogy ha nem ultra high-endben gondolkodok, akkor a 2 pár RCA sem alapkövetelmény, a sima 1 párat is rá lehet kötni egy 4 csatis erősítőre és tud szépen szólni. van ezzel kapcsolatban valakinek valami tapasztalata?
csak mert még mindig nyüglődök fejegység ügyben.A vér nem válik VAZZE!™
-
alázógyík
addikt
Szia!
Én meghallgattam fejről is az Element szettet. Nekem a Comp 6-os van. Valami eszméletlen részletes hangzása volt az Alpine fejjel. Én főleg hangszeres zenét hallgatok rajta, és nagyon bevált. 1 pillanatra se vetődik fel bennem, hogy cserélni kellene valamire, pedig ez nagy szó, ha valakit elkap hév.
Erősítőről hajtva nekem annyi hiányérzetem van, hogy a magasokat egy kicsit keveslem, igaz az A oszlopba téve val.szeg jó lenne. Így a fejről még +2-őt adtam a magasoknak.
Erősítőm nekem Jr.4-300 van, ami nagyon kelleme társ hozzá. Előtte egy Impact volt, ami durvább/sterilebb volt. Az pl. Techno/Rave/Gépzenéhez tökéletes. Ez kifinomultabb, sokkal jobban elkülöníthető hangzást tud nyújtani.
A mélynyomóit nem ismerem, de ha azok is olyan minőségűek, mint az erősítői és hangszórói, akkor nagy csalódás nem érhet. -
Ákos86
tag
válasz alázógyík #4043 üzenetére
Hali, én is az u-dimension felé kancsitgatok, csak eddig nem nagyon találtam olyat akinek lenne vele tapasztalata!Erősítőről milyen az element szett, vagy ahhoz inkább már az JR. széria kellene?
Erősítőiről, illetve mélynyomoiról tudsz esetleg valamit?
Thanks[ Szerkesztve ]
Alpine CDA9853R
-
alázógyík
addikt
Bakker tényleg nincs megadva.
Kecskemét 1ébként.A kijelzőn a szövegek fehér színűek, de a gombok és minden más megvilágítás az borostyán színű. De lehet vátoztatni zöldre/kékre ha jól emlékszem. 2pár RCA is van rajta, ami jól jöhet ha a mélynyomóra is kötnék 1x monoblokkot.
-
orbano
félisten
-
alázógyík
addikt
Szia!
Én átestem ezen a procedúrán úgy 1 éve, és úgy jöttem ki belőle, hogy vettem egy Alpine9881R fejet, és hozzá u-Dimension Element szettet u-Dimension Element. Soha ilyen jó döntésem nem volt még hifi ügyben, azóta is áldom haveromat, aki a tanácsot adta. Ilyen minőségű szettet 40-50K-ért se kapsz, elhiheted. Kifejezetten jól szól, ha csak fejegységről akarod hajtani.
Autohifi totyik Itt kérdezz rá, elég sok hifiépítő/versenyeken induló "lakik" ott. Szintén ezt fogják ajánlani.Szerk.: Ha meg akarod hallgatni, és közel is laksz, segíthetek.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
ha azt mondod, hogy ez fejegységről hajtva tud értelmesen szólni, és jó hangszeres zenéhez, akkor küldd a számát, elgondolkodom rajta.
egyáltalán van értelme erősítő nélkül ilyeneket hajtani, vagy egyszerűen csak nagyon elszállt az agyam?
sajnos amiket ítál, azok újonnan túllépik a fájdalomküszöbömet. a 60k is erősen a felső határ.
50k alatt egyébként tudnál ajánlani valamit, amivel elégedett lehetek ha a kis vacak alpine-nal hajtom?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
hugi0
őstag
Nohh ... szoval beszeltem is a csokaval.
JBL GTI 508-as (13 szett) 60-ert adja, es csak az egyikrol lett leszedve a gyari folia.
- hogy megnezzek.
Meg nem volt beuzemelve, egyszer sem.Ha akarsz beszelni vele privatban megadom a szamat.
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
En nem javaslom.
- mert 2 Ohmos.1. A fej megbirkozik vele, de hat .... erositot igenyel.
2. Minnel kisebb a hangszoro imedanciaja, annal nagyobb a terheles, igy az erosito is nagyobb torzitassal uzemel.Az pedi ne tevesszen meg, hogy 95dB erzekeny.
- ez ugyanis a 8Ohmos hangszorok szabvanya szerint mert ertek (2,83V/m)."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
orbano
félisten
ehh ilyet találtam, a nagy infinity kappa drukkerunk monnyameg hogy jó-ée
Infinity KAPPA 60.7cs hangszóró szett Ár: 49 028 + ÁFA
(61 285) HUF
90W RMS folyamatos terhelhetõségû, 16,5cm-es átmérõjû 2 utas komponens hangszóró szett, Edge-driven MMD dóm magassugárzóval és külsõ hangváltóval.- Terhelhetõség, RMS: 90 Watt
- Maximum terhelhetõség, Peak: 270 Watt
- Érzékenység: 95dB
- Frekvencia átvitel: 45Hz - 25kHz
- Beépítési mélység: 2-3/16 col
- Impedancia: 4 Ohm
- Külsõ hangváltóesetleg gondolkodom még a kistesóján, az 50.7cs-n. erre inkább rááldozom most a többletet, ha megéri
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-kisakkozok annyi helyet, mittomén nem viszek csak 6 óvszert
-berakom a cuccot a hátsó ülésre, egy mélynyomónyi helyet ki lehet sakkozni
-tartalék, kisméretű mélnyomó a garázsban
-elvagyok mélyhang nélkül, kopenzálandó, közben az olasz tengerpartra gondolok
-asszony otthonmaradA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
lehet
lehet egyébként kissé aggresszívnek és makacsnak tűnik az érvelésem, de saját magamban is ugyanezeket a vitákat küzdöm meg, mint veletek. egyébként ha szerencsém van, holnap hozzájutok féláron egy 13-as infinity referece szetthez. na akkor viszont megpecsételődött a hifim sorsa
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
viszont a 9874RR-nek meg csúnya piros a színe. tudom, ezt a csajok szokták, de nekem pl. sokkal nagyobb mértékben javítaná a hifi-elégedettségi farktort, ha a műszerfallal megegyező fényű lenne. de komolyan. a 23 ezres legalább olcsó, plusz jó a színe. ha őgy vesszük, ez egyfajta optimum, viszont a 9874rr egy kompromisszum: nem olyan jó, mint a részben borostyán, részben piros CDA 9884R, de nem is olyan szép, mint a kics olcsó szar.
inkább bukom a tizenezret fél év múlva, amikor biztosra tudom, hogy nekem aktív rendszer kell. akkor a CDA széria már úgyis okosabb, több a finomhangolási lehetőség, stb. akkor hiába veszek mélyládát, erősítőt, úgy fogom érezni, hogy a 9874 egy kompromisszum és le fogom cserélni.mert viszont ha pontosan tudom mik az igényeim, akkor piszok maximalista tudok ám lenni, akkor nem szarozok, megveszem azt, ami a legjobb számomra. elég ha megnézitek a hardver konfigjaimat az adatlapomon
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
az alvázvédelem mindenképpen meglesz, holnap megyek a lakatoshoz átnézetni, sőt a téli vizsga előtt a sárvédőívet is cserélem. a kocsi műszaki állapota nálam elsődleges prioritás, szerintem a leglelkiismeretesebb autótulajok közé tartozom.
viszont nem vagyok benne biztos, hogy az autóhifi lesz a hobbim. lehet egy elülső passzív szett, és egy aktív mélyláda (vagy akár egy ovál) tökéletesen meg fog felelni nekem.
arról nem is beszélve, hogy utcán áll a kocsim és félteném bele a drága hifit kicsikét.egyébként pedig van hol laknom, vannak bútoraim is
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
és pl. honnan tudjam, hogy nekem a kocsiba nem elég-e a fejről meghajtott zene?
a hozzáállásom pedig nem a "mindenből egy kicsit", hanem inkább a "lehetőségekhez képest optimális". a mostani rendszerem egy trágya, ha annál egy picivel is jobb a kocsi, már boldog vagyok
de nézzük anyagi szempontból, hogy min mennyit bukhatok:
megveszem az 55ezres fejet, csúcsszuper, húdejó, de az életbe nem fogok hozzá erősítőt venni, és mélyládát sem. ha a 23eurest vettem volna, ahhoz képest kidobtam az ablakon 30e forintot.
ha félig hallgatok rátok, veszek egy korrekt első szettet, hagyom a francba a gagyi ovált, viszont csak egy egycsatis fejet veszek, akkor két eset van:-elégedett leszek az első szettel, de hiányozni fog a mély: azon az egy pár tyúkbélen meghajtok egy tisztességes zárt ládát egy jó kétcsatis erőlködővel, vagy monoblokkal. ekkor jól jártam, 0ft kidobott pénz, ha jól logikázom.
-nem leszek elégedett, teljesen aktív rendszert akarok: az első szett felteszem marad, viszont a fejegység kuka: ekkor legrosszabb esetben buktam 23 ezret. bár ez reálisan inkább 10-13e forint lesz.
Mivel a jövőbe nem látok, optimálisnak tartom a kisolcsó CDE megvételét.
és félre ne értsetek, nem Veletek akarok kötekedni, egyszerűen csak nem tudom mit akarok, és próbálom érdemben megvitatni. az egyik felem maximalista, és követné a tanácsotokat, a másik felem viszont tapasztalt, ismeri a másik felemet, és csendre intene. első körben ugorjak neki óvatosan az autóhifizésnek. azért mégiscsak egy 11 éves, 1 milliós (első) autóm van, ne pakoljak bele alsó hangon 300k-ért elektronikát.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Ákos86
tag
Való igaz amit hugi0 írt!Mert ha igaz amit írtál akkor a hifi felejtős,pláne így tél előtt!Mert ugye ha lessz hifid, azzal nem jutsz el A ponból B pontba, illetve nem fog felmelegíteni a -20 fokos hidegéjszakákon!Azt meg már tapasztalatból tudom, ha most hanyagolod a kocsid javításait tavaszra akkor sokkal tobbet kell majd ráköltened!
Sajnos a tél, és a velejárok nem sok mindennek kedvez...pláne nem a kocsinak!Alpine CDA9853R
-
hugi0
őstag
Opsza.
Donteni kell: Lakas, Kocsi, vagy Hi-Fi.
Ha mindenbol egy kicsit, az nem biztos, hogy jo lesz.
- ettol meg megfelelhet.Inkabb csinalj meg egyett rendesen.
- es kesobb a kovetkezot.Foglalkozz a lakassal, csinaltasd meg a kocsit (vagy elrohad).
- es hallgasd a gyari fejet."Ne a fenyuzes lobogjon a szemed elott, amig nincs hol laknod!"
(Ákos86 gondolatai is helytalloak.)
[ Szerkesztve ]
-
Ákos86
tag
Szerintem meg ne az döntsön hogy hány RCA kimenet van rajta!Fontos, de ne az döntsön, mivel ha jól belegondolunk akkor a 3rca kimenet tök fölösleges...mit kötsz a harmadikra, hátsó szettet...na neee!!!Ha a 9884-et választod akkor a tudása miatt válaszd ne az rca-k száma miatt!!!
A CDE szériást, amin csak egy rca van azt csak felejtsd el szerintem!Csak csalódni fogsz akkor, amikor rájössz, hogy mennyivel jobb lenne az egész rendszer, ha erősítőről szólna!Aztán rá veszed magad, hogy fejleszteni kellene, és megint ott tartasz hogy fejet kellene venni...szerintem ez pénzszórás...pláne így a gazdasági válság közepén ...vagy valahol akörül !
Ha én lennék a te helyedben akkor a CDA szériát válsztanám,már csak azért is mert ha valamire kiadom a pénzt akkor lehetőleg a legjobb legyen!+A tudás legfőbb szempont!!![ Szerkesztve ]
Alpine CDA9853R
-
orbano
félisten
"Jo fej, jo szett "
ezt úgy érted, hogy nem rossz választás amit kinéztem? vagy úgy, hogy inkább hagyjam az ovált, és annak az árát költsem a fejre? ha igen akkor jó ez az első szett?
a 3pár RCA valóban jó lenne, sokáig ezvolt nekem a mérvadó, de úgy vagyok vele, hogy most sokáig nem fogom kihasználni, és jelenleg rengeteg mindenre költhetném azt a pénzt (itt van ugye a komplett hangszigetelés project ami nem két Ft, az alváz és üregvédelme a kocsinak, hővédő/sötétítő fóliázás, ültetés, kipufogócsere, aztán ott a lakás romokban, be kéne bútorozni, miegymás).
no aztán meg 23k a fejegység, ennyi a hátsó szett, ha használtan a felét éri ha túladok rajta, akkor is max bukok 20-25k-t, és használtam 1-másfél évig. Ha azt vesszük, hogy utána a köv szint az két 2 csatis erősítő és egy igen korrekt zárt láda, plusz egy ehhez passzoló fejegység, akkor pont lesz@rom.
de még talán ezt is fejleszthetem, mert egy tisztességesebb zárt ládát berakok mellé egy erősítővel, akkor is max az oválokat "bukom".
de magamról azt is el tudom képzelni, hogy megelégszem ennek a rendszernek a képességeivel, komoly zenét meg hallgatok otthon a wharfedalemen. az sem a világvége, de az igényeimet pont kielégíti.(egyébként a szívem a 9884R felé húz, de érzem, hogy erősen apad a pénztárcám, és ha megveszem, még hónapokig nem fogok zenét hallgatni, mert nem lesz pénzem a többi cuccra)
na befejeztem az ömlengést
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
"jobb" fej alatt mit értesz? vegyem meg a kétcsatist? a 3 fejegységről mit vélekedsz?
az oválban pedig azért gondolkodtam, mert az is lehet, hogy egy év alatt rájövök, hogy kocsiba nekem elég ez is. ha meg mégsem, akkor bukok 10-20k-t, "nagy ügy" De lehet akkor helyette veszek egy 16os infinity reference-t. tegnap meghallgattam egy 13-as rendszert lekapcsolt mélynyomóval, és végülis majdnem elég volt, lehet akkor a 16-os első szettben van annyi kis plusz basszus tartalék, hogy elleszek vele egy évig?más: az 1/2/3 pár RCA-val kapcsolatban mi a véleményed? el lehetek én 1 párral? vagy azzal bukom, hogy az elülső pár és a mélynyomó is erősítőről szóljon? vagy ezt a szétbontást megteszi nekem a 4 csatis erősítő?
A vér nem válik VAZZE!™
-
hugi0
őstag
Amit az Ovalra koltenel, oszd meg a jobb fej es a 16-os elso szett kozott.
- mert kesob ha fejlesztesz, az ovalok eladasra kerulnek (mindenfelekeppen).
Ez pedig gazdasagi szempontbol negativ.Miert kerul eladasra az oval ?
- mert bekerul egy "melylada", ami valoszinuleg (joesetben elnyomja) fazishibal fog egyutt-szolni az ovalokkal."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
orbano
félisten
ja és a tervem most egy tisztességes 130-as első szett és 6x9-es oválok hátra. ezzel egy évig tuti elleszek, addig megcsinálom a kocsi hangszigetelését ilyesmi.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
halihó, hétvégén agyaltam egy sort (meg elköltöttem mindfélére egy taliga pénzt), így lenne egy kérdésem:
gondolkodom egy olcsóbb fejegység megvételén (CDE széria). Abból is egy olcsóbbat néztem ki, amin csak 1 erősítő kimenet van. Szerintetek elég az, ha csak egy szerényebb hifit szeretnék egyelőre?
Igazából 3 feegységen gondolkodom:Alpine CDE-9870RM - elég buta, de borostyánsárga a tejes háttérvilágítás, így passzol a kocsihoz tudom, nagy szempont, de legalább mellé 23k, 1 erősítő kimenettel.
Alpine CDE-9874RR - ennek két kimenete van, de zöld vagy piros háttérvilágítása , ára 32k körül vanik
Alpine CDA-9884RR - ennek legalább a gombjai borostyán, a kis gombjai meg pirosan világíanak, ami kompromisszumos megoldás, viszont 3db 4voltos kimenete van, elvileg ez a legjobban bővíthető. viszont ennek 55k az ára.
Gondolom az utolsóval szinte kompromisszummentesen tudom bővíteni a hifimet a csillagos égig. A kérdés az, hogy az első kettővel mi a helyzet? Kizárja valamelyik is közülük, hogy egy "tisztességesebb", de szerény költségvetésből épített hifi összeálljék vele?
Ja és a fix pontok: Alpinet akarok, mert márkabuzi vagyok, és csak újonnan. Hacsak nem vág valaki hozzám 40k alatt egy fekete, csúcskategóriás Alpine fejegységet
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
fero02
nagyúr
Csak azért vettem ebből anno vékonyabbat, mert csak 1m-es a hossza. Ennek a kis erősítőnek még pozitív ágon is bőven elég lenne a 10mm^2-es, nemhogy azon az 1 méteres szakaszon.
A testelési pont gyári, az érintkező felületek maximálisan fedik egymást. Fölöslegesen nem csinálok lyukat a kasznira, igyekszem a gyári állapotot fenntartani és nem elősegíteni az esetleges oxidációt.
A következő erősítő beszerelésénél természetesen hozok a negatívnak is külön kábelt.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest