-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz Wiz Khalifa #71461 üzenetére
Viszont hangban körbekocsikázza a P99-et az az ODR. Az eddigi legjobb mélyhang amit hallottam pedig belépő kategóriás 30-as driverekből jöttek, persze komoly, hozzá passzoló elektronikával. Itt jellemzően az erősítő és a driver és a kocsi szinergiája a döntő, nem a komponensek kategóriája. Az a micro szett meg magáért beszél, jujjdeszeretnékegyolyat... mondjuk DA100 Genesisekkel
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kacsa7 #47907 üzenetére
ne abból indulj ki, hogy hallottál pár, nem a rendszerbe illő, nem oda méretezet reflex ládát. azért házi hifiben is készítenek elég drága hangfalakat bassreflex kialakítással... ezt mindig a körülmények döntik el, nem az adott ládakonstrukció jellemzői...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Warloo93 #47779 üzenetére
nem igazán az a jelszint és jelminőség, amit az erősítő kíván. hacsak nem valami régebbi, nagy bemeneti érzékenységű (vagy hogy hívják) erősítőd lesz. de akkor sem venék rá mérget, hogy az a jack kimenet nem hitvány (amit eddig dokkolót, előlapi kimenetet hallgattam életemben, az mind kritikán aluli volt, de úgy általában az ilyen eszközök kiemenetei is elég hiványak, nagyon ványadt hangjuk van). az egész rendszer potenciálját nyírod ki, de erre már jópáran figyelmeztettek az előttem szólók közül. EQ-zhatsz majd össze-vissza, de ha egyszer bádoghang jön ki a "fejegységből" úgy, hogy már a 20 ezres pio/klári is nagyságrenddel szebb hangot ad...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Miamiquake #47744 üzenetére
a kérdés, hogy mi neked az élvezhető? ez eléggé tág fogalom. nekem például 300k-ból sem jönne ki az élvezhető, nem hogy 30k-ból...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Speeedfire #47713 üzenetére
Az enyém elég igényes munka így is, nem lehet okom panaszra, Szakáll azért érti a dolgát
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz LógaGéza #47709 üzenetére
amúgy nem leteremteni akartam, hogy miért kérdezett, kérdezzen, jó dolog a házibarkács, csak én úgy vagyok vele, hogy ez alól számomra kivétel az autóvillamosság, mert azzal nem csak az eszközeimet tudom tönkretenni, és godoltam megosztom ezen óvatos hozzáállásomat a kérdezővel
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz LógaGéza #47709 üzenetére
hogyne lenne, az ott van az akksi mellett a motortérben.
kacsa7: jogos, csak abból indultam ki, hogy kábelt is az erősítő teljesítményéhez méretezik, ergo arányos a biztosíték mérete a rákötött erősítők max áramfelvételével. legalábbis azzal nem lőhetsz mellé ha az erősítő fölé méretezed valamivel, hiába van amúgy 10x-es tartalék a kábelben.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Speeedfire #47698 üzenetére
ezt most őszintén nem kötözködésből írom, de ha ilyen kérdést fel kell tenned, akkor lehet jobb, ha nem nyúlsz az autóvillamossághoz. annyira nem drága ezt megcsináltatni jól szakival, és nyugodtan alszol, hogy nem gyullad rád az autó.
egyébként tápelosztó, és plusz biztosítékok az erősítőkre méretezve. de nekem pl. az első erősítőről megy tovább egy vékonyabb tápkábel a második erősítőhöz (az első erősítő sarujánál van leválasztva), és csak a kis erősítő előtt van külön bizti (asszem).
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz balazska92 #47620 üzenetére
a 87 decibeles hangszóró fejről elég soványan fog szólni, legfeljebb álló motorral élvezhető. nem rétem egyébként minek szarozni ezzel a "később lesz erősítő is" dologgal. Miért nem veszed meg egyszerre? Tök más hangszóró jó fejről hajtásra és más erősítőről. Csak fölöslegesen korlátozod le magad arra a pár típusra, ami mindkettőben megállja a helyét...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz namyang #40462 üzenetére
a fejhez adott ugyanilyennek írja, hogy hajlítsd be a megfelelő füleit? ha igen, nem hiszem, hogy fejből bárki is vágná. Betolod a helyére, és meglátod melyikeket lehet behajlítani, hogy megfelelően oda legyen rögzítve a középkonzolhoz.
a piros/sárga cseréhez nem kell újból kiszerelni, kipróbálhatod a fejegységet anélkül is, hogy visszapréseled az egészet a helyéreA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
de milyen tulajdonságokra gondol? elég sok van neki. térfogat, sűrűség, szín, illat, vámtarifaszám, stb én nem tartom kizártnak, hogy igaza legyen és hosszú távon gondot okoz, de nem hallottam még ilyenről, és rédekelt volna a konkrét indok, mert ez így nem túl használható. ráadásul nálam a kis piszlicsáré 45ah-s akksi mellé nem egy ugyanilyen sz*rt akarok méregdrágán.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #38136 üzenetére
milyen szetted és fejegységed van? nem hiszem egyébként, hogy passzíban túlzottan lenne értelme továbblépni...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz tejesember78 #37871 üzenetére
Ha az ár nem számít, rakj be egy Pioneer ODR rendszert. Ha számít, akkor mondhatnál valami költségkeretet, illetve hogy milyen igényeid vannak. Ez most kb. olyan volt, mint ha azt írtad volna totalcaron a becsületesneppernek, hogy gépjárművet szeretnél venni, ajánljon valamit
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
a csúcskategóriában mások az elvárások. ott leginkább a hangra mennek, aki pedig százezreket költ egy fejegységre, többnyire CD hívő, nem akar FLAC-ot hallgatni, mert abban is van veszteség (SIC!), az USB-nek is rossz a hangja, meg ilyen babonák. Szerencsére van már 80PRS és P99 a vastagabb pénztárcájúaknak. Mondjuk a FLAC hiánya ezekben is fájó pont, de WAV-val már el lehet bohóckodni
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
így van, így megszünteted az akusztikus rövidzárat a hangszórónál. nálunk olvashattál volna ezekről. az a műanyag izé a hangszórónál pedig elég hitvány, azért egy méretre szabott MDF karika sokkal jobb lenne, masszívan az ajtólemezhez rögzítve szigeteléssel.
magassugárzó + hangváltó merre van? ugye szettben vetted a kickeket velük, nem csak így magukban?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
tehát csak a lényeget nem csináltad meg az ajtószigetelésben, a szerelőnyílásokat nem zártad le. így tényleg nem csoda, ha nem hallasz egetverő különbséget. a mélyek csak a lezárás után jönnek meg, addig ilyen pénzkidóbásgyanús a történet...
és jol látom, hogy a gyári műanyag beépítőkeretben fityeg a hangszóró?[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
ha még adapter is kell, akkor inkább 80prs, az tud mindent, ami kell (az előző rendszerendek a gyenge pontja szerintem az adapter volt, ultragáz hideg, műanyag hangja volt a CD-hez képest). filmet meg lehet nézni egy 20 ezer forintos kínai tabletről is, és nem kell a kocsiban díszelegjen, vagy simán elfér a kettyűtartóban, hátra lehet adni, vagy jobbegyen ölből nézni, stb. persze ez csak az én véleményem
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
sokat nem csökkent az ára az rsii-nek, inkább megéri 80prs-t venni, annyival okosabb és szebb a hangja is. accordost még nem láttam hifizni, de most, hogy járogatok egy 530d-vel, megjött a kedvem egy nagyobb sedanhoz, és elkezdtem fantáziálni egy accordról (illetve arról, hogyan szólhat az xm6 benne ). Szakáll egyébként épített már, az tuti, lehet érdemes nála rákérdezni.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz Khaosz55 #37544 üzenetére
olyan reflex csövet tegyél bele, amilyen hangot szeretnél. nézd meg az első szett frekimenetét és próbáld hozzáilleszteni egy ládatervező szoftver segítségével. persze a kocsid akusztikját nehéz lesz számításba venni, ezért is szokták ezeket próbálgatni, senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy mi szól jól a kocsidban.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz runner 125 #37020 üzenetére
már megint kezded? tragédia
a dynamat ugyanolyan mint a többi, csak drága. és csak előre kell, ahova hangszórót teszel. mivel hátra nem teszel, így fölösleges
JR6 szettet pedig felejtsd el, pénzkidobás aktív hajtás és magassugárzó csere nélkül... túl sok cikket olvasol, vagy nem tudom, kezdesz beleszaladni egy olan csapdába, ami nem túl jó, és meglehetősen drága...[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #37015 üzenetére
én nyílt cellás szivacsot biztosan nem raknék az autómba. kflex (ez egy márka, van több is) szivacsot nézz inkább, vagy valami hasonlót. klímások dolgoznak ilyennel, érdeklődj ilyen szaküzletben... ugyanolyan anyag (100%-ban) mint a dynamat dynalinere, csak töredéke áron.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #37004 üzenetére
menetzaj és minden más egyéb tekintetében a legfontosabb a teőtelemez aztán a padlólemez utána jön a csomitartó. nézd át hogy legyen elképzelésed egy korrekt SQ rendszerről: [link]
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz KonzolKartel #36914 üzenetére
lágyabb az alpine? milyen alpineod volt?
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz Daywalker #36832 üzenetére
azért az sem emészt fel gigawattokat, nem kell mindennek kilowattos monoblock az említett 30-as element ládát pl. egy udimension RM V21-gyel hallottam szépen szólni, pedig az nem kifejezetten szub erősítő... egy hxa 20 meg röhögve ellátja delejjel.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Daywalker #36827 üzenetére
a bass reflex láda sem megy feltétlen mélyre, a hangolási freki után meredeken esik a frekvenciaválasza, a zárt láda meg egyenletesebben gyengül, mindkettőnél tervezés kérdése a dolog. zárt ládánál is meg lehet azért találni az ízlésnek megfelelő méretezést ahol még elég pontos is és kellően mélyre is megy, pláne egy 30-as driverrel.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz opeter70 #36825 üzenetére
nem mint ha a hangszóró specifikáció szerinti érzékenysége és a belőle épített zárt láda hatásfoka között lenne túlzottan komoly hasonlóság
egyébként ilyen árban én megfontolnám az element 30 + hxa 20 kombót is. nem lesz betonszaggató mélye, de az otthonira emlékeztető lágysága, könnyedsége és precizitása lesz, ha a kocsi és az első szett is úgy akarja.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
akkor is hitvány hangja van a magasának, nagyon bántó, pedig hallottam már nagyon profin beállítva 9812-vel.
egyébként lett szalagkábel cserélve a fejegységemen, ki is lett pucolva és kapott egy polírt. jobb, mint újkorában és végre tudok megint CD-t cserélni, kezdődhet újra a hifizés
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kacsa7 #36726 üzenetére
hát ez elég hitvány a füledhez kell beállítani a hifit, nem a multiméterhez... arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül a meghajtó teljesítményéhez igazított gainen fog jól szólni, mert az inkább az erősítő sajátossága, és füllel érdemes megkeresni a megfelelő bemeneti jelszint/gain kombinációt.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #36717 üzenetére
a magasak ne feléd nézzenek az isten szerelmére, hát nem csoda hogy úgy rettenet. az autó utastér tetejének a közepére nézzen mindkettő (kb. a két üléstámla között a plafonra). ha pedig visít, lejjebb kell venni a jelszintet, általában az a fő gond még.
flokkoltatni az mdf karikát? de hiszen az a hangszóró alá kerül, minek? ráadásul szerintem az nem a legjobb szigetelés szempontjából, inkább fújd le fekete festékkel finoman, mint ha csak pácolnád, ne legyen rajta vastag rétegekben, meg megfolyva, stb.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz barack1997 #36704 üzenetére
a biolite szerintem monokróm OLED kijelzőt jelent, amilyen például a poioneerekben is van. de a tévedés jogát fenntartom hátránya, hogy be tud égni, de nekem az ezer éves P9-emen sem zavaró, a funkcionalitást nem nagyon rontja. Ráadásul úgyis auto offra van állítva a kijelző mert vezetés közben minek égjen
amúgy plusz egy voks a 80prs-nek...[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #36703 üzenetére
ezt autója válogatja. MDF-ből érdemes egy kiemelő gyűrűt rakni (ez az anyag pont megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik, kellően merev, de jól csillapítja a rezgéseket, szívós, nem rugalmas). Az okok, amiért kell, vagy amiért jó, ha van:
-nem fém a fémmel érintkezik, így a hangszóró rezgéseit nem veszi át az ajtó közvetlenül.
-felveszi az egyenetlenségeket
-a kiemelés miatt több helye marad levegőzni a hangszórónak az ajtóban, nem fojtja meg annyira a külső lemez közelsége
Nekem pl. az első verziónál a gyári műanyag burkolat mögött vígan elfért egy MDF gyűrűvel a hangszóróm. Azt Neked kell látnod, hogy a kocsidban hogyan fér ez el. Vagy vidd el egy jó hifiszerelőhöz a kocsit, nem fog egy vagyont elkérni azért, hogy korrektül beszereljen egy hangszórót, és akkor attól sem kell parázni, hogy valamit elrontasz elsőre (pl. tól sok trutymót nyomsz a kasztni és a gyűrű közé, ne adj' Isten a hangszóró és a karika közé is teszel, nem megfelelő csavarokkal rögzíted, túl kevéssel, stb ). Persze lehet csak én bonyolítom túl fejben...Magasaknál nem kell semmi, odateszed és ragasztópisztollyal két pötty aztán bent is van, ott nem kell túlparázni a dolgot. Nekem speciel az A oszlopon az alugömbbe úgy van berakva a hangszóróm, hogy a peremét a hangszórónak körbetekertem bandázsszalaggal, így frankón belefeszül a gömbbe, de bármikor ki tudom szerelni.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz zsolt19900 #36389 üzenetére
a jr 4.300 az elementtel egy nagyon jó párosítás, nagyon dögös, jó hangja van, én szerettem, amíg ez volt, csalódást nem fog okozni, az biztos.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz mortalwombat #35908 üzenetére
A sodrottak sz*rok, a tömör jó csak IC-nek. Klotzról várjuk a beszámolót
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz mortalwombat #35901 üzenetére
tomor rez fali kabelt probaltal, vagy sodrottat? nekem nagyon kiegyensulyozottnak tunik. azt viszont nem tudom honnan veszed, hogy a cat7-nel rosszabb kell legyen a cat6? az UTP-k besorolásait nem a hallható tartománybeli frekvenciaátvitel alapján találták ki egyébként meg igen, egy drága kábelhez képest sok részletet elvesz a magasa, de egy közepes kábelhez mérten meg sokat megjelenít.
arról ne mis beszélve, hogy hangszóróvezetékként használva egészen máshogy viselkednek, mint ICként. hangszóró előtt nekem sem tetszett a hangja, próbálkoztam vele otthon.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz runner 125 #35859 üzenetére
én ezt azért írtam, hogy kimerítő válaszokat ne várj, mert kevesen foglalkoznak itt ilyen fejekkel
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz runner 125 #35854 üzenetére
ez a hifi topic, nem a navigáció ennyiért itt használtan veszünk DEX P9-et, vagy újonnan a feléből 80prs-t, vagy egy komplett jóhangú hifit
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Perzeusz #35824 üzenetére
az egész hifi dolgot gondold át. rendszerben kell gondolkodni, nem komponensenkénti cserélgetésekben. persze lehet őket lépésről lépésre cserélni, de előre ki kell találni azt a szintet, amit el akarsz érni, és mindent ennek megfelelő minőségben megvenni.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Perzeusz #35814 üzenetére
Kezd azzal, hogy ezt megveszed: [link] de tényleg, nagyon jó is hangszóró
kérdés, hogy a gyári fejegységnek milyen RCA kimenetei vannak, ha vannak egyáltalán. Ez meghatározza a lehetőségeidet. Ha nincs egysem (van rá sansz), akkor mindenképpen kuka. Nincs egyébként valami extra hely egy második fejegységnek? Van aki kesztyűtartóba teszi pl. de azért az is elég körülményes tud lenni...A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
1 - nem onnan jön a java része (ha mégis az elég nagy baj)
2 - az erősítőd teljesítménye adott. Ha több hangszórót rákötve nagyobb hangerőt kapnál, akkor máris feltaláltad volna az örökmozgót.De legalább elpazarolsz pénzt rá, amit félretehetnél az erősítőre, plusz a hangzás is rosszabb lesz.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
hogy a viharba ne kapnál 10 ezer alatt? csak várni kell, valamelyik aprón tuti felbukkannak ennyiért régi értelmes erősítők. de a fejegységbe épített fosadéknál szinte bármi jobb. a kevesebb hangszóró is jót fog tenni neki amúgy.
de tényleg, minek két csipogó?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz bozont #35669 üzenetére
az értékelhető hangzáshoz minden komponensnek egyformán jónak kell lennie. költhetsz akármennyit jobb hangszóróra, leginkább csak rosszabb lesz, mert nagyobb felbontóképességével élethűbben tálalja a fejegység hipergagyi mini erősítőjének hibáit. fejegységhez olyan belépőszintű szettet kell keresni, amit erre találtak ki (jellemzően magas érzékenységű, 90db felett) - ezét szoktuk ajánlani a hertz dsk-t, mert relatíve olcsó, ahhoz képest tűrhetően szól, és magas az érzékenysége, így lehet vele veretni fejegységről is.
ha jobbat akarsz, vehetsz pl. egy udimension element szettet, szebb hangja van, de halványabban fog szólni egy tré fejegységről (nekem egy 9847-es szuper hangú alpineról szólt, de hangerőm nem volt vele), de egy olcsóbb, használt, 10-20 ezer forintos erősítővel is már olyan kategóriába jutsz, ahova fejegységről hajtva soha...[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz KRISSTUS #35449 üzenetére
soudaband egy jó anyag, használhatod. könnyebb is dolgozni vele, mint a vastagabb lapokkal, és nem is kell mindenhova belőle több réteg, jobban tudsz játszani a vastagságokkal.
egyébként kb jól látod. légmentesíteni kell az akusztikai rövidzár- és a csillapítás miatt, illetve a fém doboz saját frekijét lejjebb vinni, hogy ne legyen tejeskanna hangja a hifinek.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest