- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz Gaskin #74098 üzenetére
Ja hát megértem a problémádat. Elvárható lenne egy sima hangszóró cserével, hogy jobban szóljon mint előtte.
Én egy viszonylag matuzsálem JVC KD-R203-az használok. Igen még CD-n élek. 😁 90-es évek végi 2000-es évek elejei elektronikus zenéin felnövő generáció vagyok. Kb minden zeném CD-n van. Nem szeretem a mai zenéket.
Lehet, hogy a videó nem a legjobb, de leginkább a rezgést lehet hallani amit az autó alkatrészei kiadnak, aztán 16-18-as hangerőn tudom max használni, mert leviszi a fejem a zene.Illetve van egy Alpine UTE-72BT fejegységem is viszont annak az usb bemenete nem érzékel sajnos.
Tényleg. Amúgy a hátsó ajtót bontottad már? Ott két utasok a gyári hangszórók. Meg is lepődtem rajta. ☺️
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Gaskin
aktív tag
válasz pecccccccca #74097 üzenetére
Azért a gyári hangszórókhoz viszonyítottam, mert velük nekem még hozta a rendszer a számomra még éppen elfogadható hangzáskép minimumot, ezért amikor szétmentek, akkor kerestem egy csak(!) hangszórócserés alternatívát, mondván lehet 10-15 ből megúszom a mókát, és még valamit javul is a hangzás, lévén jobb az új hangszóró (Crunch gti 5.2c). Amint írtam is, azon (autóhifiben kétségtelenül tapasztalatlan delikvensként) meglepődtem, hogy a gyári hanszórót lecserélve egy elvileg jobbra, az össz hangzáskép rosszabb lett.. Közép és magas tartományban hasonló, mélyben felét sem hozta.. Szal a terv ennyi volt.. retek hagszórócsere jobbra, és az összhatás csak jobb lehet.. Persze az érveiteket totáloisan értem, hogy egy új fejegységgel a szitu változna, de ilyenben nem akartam gondolkodni még akkor..
Akkor asszem változni kell Hozzád a kérdésemnek, hogy fejegységben Te végül mire ruháztál be a gépedben, ha már mindketten megane-2es kombit használunk? :-) Előre is kösz a választ! -
pecccccccca
őstag
válasz Gaskin #74095 üzenetére
Na várj csak. Most nem értelek.
Miért a gyári hangszórókhoz viszonyítasz? Mármint miért azt a mélytartományt keresed? Amit az előző hozzászólásomban linkeltem, azok a hangszórók körbehugyozzák a gyárit minden téren. Olyan mély van benne, hogy láda nélkül zörög az egész kasztni. Ezt a gyári sosem hozta, eleve egy hurka mágneses kalap kaki...
Cseréld le a fejegységet is normálisra és szerintem a jelenlegi hangszóróid is megtáltosodnak. A gyári magnók a gyári hangszórókkal szólnak normálisan. Cserélt hangszóró mellé egy normális fejegység is kelleni fog szerintem. Gyári magnóval az új hangszóróim nekem is félgőzön tudtak menni kb.Humorban nincs helye tréfának!
-
Gaskin
aktív tag
válasz pecccccccca #74091 üzenetére
Hali! Nagyon köszönöm a válaszod! Az a helyzet, hogy már cseréltem az említett két hangszórót. Ki is vágtam a helyüket frankón, be is raktam az újakat (persze nekem is zörögnek a műanyagok) de annak elenére, hogy 15* igényesebben néznek ki, és a mágnes 6* akkora rajtuk, mint az eredetiek, mély tartományban a felét sem hozzák a gyárinak, ezt bizton állíthatom, így ezek bemennek hátulra majd, aztán veszek valami jobbat előre.. na akkor lehet azt, ami ajánlottál. Crunch gti 5.2c hangszórókról beszélek.. egyébként a totalcar kütyüdokinak van egy válasza a megane 2 gyári hangszórókról, amiben azt írja, hogy a nevetséges megjelenésük ellenére egész jól szólnak a gyári megane hangszórók. Na nekem viszonyítási alapom csak az előbb említett hangszórókkal van, de azokat a gyári szarrá veri..
-
Lajos1966
tag
válasz szMartin17 #74089 üzenetére
Amennyiben a kinézett erősítőt beszereled valamikor,akkor a fent említett koax hangszórókat felejtsd el.Legalább az erősítő ársávjában keresgélj hangszórókat,de ne a semmit se érő koax-ok között, hanem komponens szettben gondolkodj.
-
pecccccccca
őstag
válasz Gaskin #74090 üzenetére
Szia. A gyári volt még benne? Azok mentek tönkre?
Mert azoknál egy Sokol rádió hangszórói is sokkal jobbak.
Én most nyáron cseréltem a Megane II kombimba a négy hangszórót sokáig keresgéltem ár érték arányba a legjobbat, közben rájöttem, hogy nem egyszerű a választás, mert elég korlátolt a hely ahova be kell férjen. A hátsó ajtókban van hely bőven, de az első ajtókban vágni kell a műanyagot. Elég kicsi a hely egy új nagyobb mágneses hangszórónak.
A gyári mögött a műanyagot egy dremellel szépen ki lehet vágni. Mögötte már az ablak van. 6 cm mélységig fér el az új hangszóró.
Én ezeket rendeltem előre és hátulra is. Kb gombokért lesz egy szépen szóló rendszered. Erős benne a mély és jó a hangzása. Nekem most azt kell megoldanom, hogy ne zörögjenek az ajtóban levő alkatrészek meg a rendszámtábla pedig mélyláda sincs a kocsiban.Szerk.: Huha. Most nézem elfogyott nekik.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Gaskin
aktív tag
Sziasztok!
Megane 2-esben akarom cserélni a két első ajtóban lévő 13cm-es 4 ohm-os hangszórót.(Tönkrementek) Tudnátok olyan alternatívát ajánlani ehhez, amely a mély tartományban jobban teljesít mint az átlag?
Előre is kösz a választ! -
szMartin17
csendes tag
Sziasztok,
Első koax szettre lenne szükségem.
Jelenleg Pioneer TSG1720F van bent, és most ezeket néztem:
Hertz UNO X170
Hertz DCX 170.3
Ezek jelenthetnek minőségi előrelépést, illetve tudtok-e ezektől jobb minőséget mondani hasonló kb. 15ezer forintos árért?
Max beépítési mélység 55-56mmJelenleg egy "gagyi" erősítővel van hajtva, de váltanék Hertz H604 és azzal hajtanám az első szettet a meglévő Hertz DBX 30.3-at.
Köszi,
Martin -
troll81
addikt
válasz kovbandi82 #74087 üzenetére
Szia hangerőt novelsz és be kapcsolódik a hangszóró.merni kellene jelszinte t. És egy kép jó lenne h van elosztva az RCA.hatha tudnánk benne segíteni.
-
-
troll81
addikt
válasz kovbandi82 #74084 üzenetére
szia
1. +12V - Connected to fuse or circuit breaker, then battery’s positive post.
2. Ground - Main ground connection. Bolt to a clean chassis ground in the
vehicle.
3. Remote - Remote turn-on input from the head unit. Accepts +12V.
4. LED - Indicates amplifier power on.
5. Speaker Output Connections - Channels 1 & 2.
6. Signal Output - Channels 1 & 2; low level full range output to an auxiliary
amplifier.
7. Input Level - Channels 1 & 2; variable from 100mV to 2.5V.
8. Inputs - Channels 1 & 2; right and left channel inputs; only right channel
input used in “Mono” mode.
9. Speaker Output Connections - Channels 3 & 4.
10. Input Level - Channels 3 & 4; variable from 100mV to 2.5V.
11. Inputs - Channels 3 & 4; right and left channel inputs; only right channel
input used in “Mono” mode. -
válasz kovbandi82 #74081 üzenetére
Update: lecsatlakoztatott mélynyomónál se indul el a jobb hátsó sajnos. Ha a pitin állítok az erősítőn (pausera rakva a zenét) zene indításkor ugyanúgy nem indul a hangszóró, csak ha felveszem a hangerőt.
-
Champipi
aktív tag
Hátha olvassa valaki: Toyotában a műszerfalon lecseréltem a gyári csipogókat egy JBL GX302 -re, pont befért. (ajtóban továbbra is a gyári ovál van, és minden a gyári ülés alatti erősítőről mennek)
Ez 2 Ohmos, tehát elvileg jobban kéne szóljon, de nem, alig van magasa.
Ránézésre egy normális csipogója van, elé van kötve egy kondi is, mondom mi baj lehet?
De sajnos rohadul nincs magasa.
Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. A következő gondom lenne. Adott egy Soundstream USA 364 4 csatornás erősítő. Az 1-2 channelen 1 pár 13 cm-es koaxális hangszóró van, a 3-4 channelen egy Hertz mélynyomó, 30 cm-es hangszóróval hídba kötve. A mély a “jobb” oldalon szól. Az erősítő 1 pár RCA-val van “meghajtva”, van kapcsoló rajta, hogy a 3-4 channel az 1-2-ről kapja a jelet, vagy “saját” rca betápról.
Az 1-2 channel potijai nemrég lettek cserélve, mert recsegtek, és random elment hol a jobb, hol a bal hangszóró. Hogy a lent leírt hiba akkor is fennállt-e, így azt nem tudom biztosra megmondani.
Nos indításnál, általában amikor naponta először indul a jobb oldali 13 cm-es hangszóró nem indul be. Ha elkezdem felvenni a hangerőt, akkor egyszer bekapcsol, és akkor patentul működik. Ha lecsatlakoztatom a mélynyomót, akkor viszont szépen indul a hangszóró. Valaki járt már így? Esetleg elképzelhető, hogy a “közös” rca miatt van így? A fejen 1 pár rca van, egy Y megoldás lenne, úgy szétosztanám a jelet?[ Szerkesztve ]
-
mmatta1000
csendes tag
Szia
Köszönöm szépen a választ. Igen ezen mi is gondolkoztunk, hogy 2 utas elég lenne... De a hangváltó egy jogos dolog... Nem tudjuk hogyan van ez, de elvileg egyik hangszóróhoz sincs hangváltó mert az erősítő alapból olyan jelet ad ami csak egy adott frekvenciasáv. Ergo a mélynek csak mély jelet ad... De persze ez nem 100%.
De amúgy a mostani magasnak és a mélyközépnek sincs hangváltója mégis szól és nincs vele probléma, azon kívül hogy szar
Érdekes dolgok vannak itt -
Lite
őstag
válasz mmatta1000 #74078 üzenetére
VAlószínűleg elbírná, de egy fontos dolgot nem írtál (én legalábbis nem ismerem a Lexus-ok kiépítését e téren): mi van a hangváltóval? FEltételezem, hogy a kiszedett VW magason volt egy kondenzátor, ezért nem durrant el. A mélyközép túléli váltó nélkül, csak borzasztóan "fel fog szólni", nagyon zavarni fogja a közepet. A közép meg a magast, ha nincs váltó.
Szóval nem olyan egyszerű a csere. Ha az AP1-AP2 lenne szettben, saját váltóval, elég lenne, nem kellene bele a közép. De ezt tudod...Amiben még gondolkozhatsz, hogy van nagyová - 16-os mélyközép átalakító adapter, nem is drágán. Egy olyat beteszel és bármilyen, 2 utas szett, saját hangváltóval tökéletesen működni fog. De ne várj csodát, a gyári szett van az ajtóhozo, erősítőhöz tervezve, a többit illik szigeteléssel, kábelekkel megtámogatni.
Viszont a gyári árából komplett hangrendszert lehet a kocsiba csinálni, ami köröket ver a gyári, jónevű vackokra...
-
mmatta1000
csendes tag
Sziasztok!
Nem olyan régen került a családba egy Lexus RX450h (2009-es). Édesapám vásárolta egy Toyota márkaszervizes átvizsgálást követően majd pár hónap múlva jött vele egy hosszabb táv megtétele. Ezen útszakasz unalmát egy jó kis muszika szakította meg, amit fel is hangosítottunk, gondolván hogy a Mark Levinson hifi majd elkényeztet bennünket. Aztán jött a döbbenet, mert az első ajtókból mindenféle csörgés-zörgés hallatszódott...
Másnap délután elővettük telefonjainkat és a Youtube segítségével megnéztük, hogyan kell az első ajtókat szétszerelni, amit sikeresen meg is csináltunk.
Egyik szemünk sírt, a másik nevetett...
Gyárilag az első ajtóban 3 hangszoró talható, ami egy ovális mély, közép és magas.
Az ovális mélyhangszoró helyére be volt rakva egy kb 5 ezer forintos mélyközép, aminek a fele...ismétlem, a fele a levegőben lifeg. Közép sugárzó nincsen, magas sugárzó hátulján pedig ott virít a VW logó...
Szerelő barátomtól megkérdeztem, hogy ezzel mit tud kezdeni... Azt mondta, hogy minden más gyári, csak ez a 6db hangszoró nem. Kicsit megkönnyebbültünk, de aztán jött az újabb pofon.
2 db mély, 2 db közép, 2 db magas sugárzó ára kb 550000 Ft... igen, jól olvastátok, több mint fél millió Ft, amihez még van egy "kis" szerelési díj is.Mondanom sem kell, hogy elkezdtünk nézni bontóban, hátha akad...nos az összes úriember "hatalmas" nagy segítségével eljutottunk odáig, hogy semmilyen bontott alkatrészt nem veszek, mert az egyik azt mondja, hogy nincs garancia a működésre, a másik annyit kér érte majdnem mint az új ár stb stb...
És most jutottam el odáig, hogy leülök ide. Elmesélek mindent, és kérek segítséget.
Gondolkoztam abban, hogy külön-külön megveszem a magas, mély, közép hangszórókat és gyártunk megfelelő tartókonzolt hozzájuk (lakatos, asztalos ismerős is van).
Családban már volt egy autó amiben Audison hangszórók voltak (Audison erősítővel és minőségi kábelekkel), gyönyörűen szóltak és nagy meglepetésre lehet vásárolni ilyen hangszórókat is ami esetleg jó is lehetne...Mit gondoltok erről? Ezeket elbírná a gyári erősítő?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
DiceBlade
aktív tag
válasz sutyesz96 #74076 üzenetére
hali. nekem 2mm-es Silent Coat van a külső lemez belső oldalán és az ajtókárpit belső oldalán. tme-ről rendeltem
esetleg még a hangszóró mögé szoktak ajánlani zártcellás szivacsot is pluszban -
sutyesz96
őstag
sziasztok,
Milyen rezgéscsillapítót érdemes kocsi ajtóba szerezni, hogy ne rezonáljon be, ahogy egy picit vállalható hangerőn hallgatom a zenét?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
dobobazsy
őstag
válasz Wiz Khalifa #74068 üzenetére
akkor ez a mac a jobban sikerült bandpass-ek közè tartozhat? kb 3 ponton EQ-ztam rajta és igazából egész jó szerintem. viszont gondolkodtam reflexen vagy zárton mert inkább a hangzásra akarnék majd rámenni a későbbiekben. nem ez a JBL lesz az én ládám? nyilván meghallgatnám azért előtte, csak informálódnék, hátha valaki ismeri valamelyiket
-
Nerazim
őstag
Üdv!
2007 -es Toyota CoV -ban kiment a gyári rádió ami 2 dines volt. Helyette szeretnék 1 dinest tenni ilyen beépítő kerettel. Az öf alapján ez a Pioneer DEH-2800UI meg is felelne nekem (ha esetleg van azóta újabb, jobb hasonló áron az is jöhet), csak a csatlakozók szerintem nem passzolnának, de lehet tévedek. Tudnátok segíteni milyen átalakító kellene hozzá? Így néz ki a gyári rádió hátulról:Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #74068 üzenetére
Egy rendes 15 colos és boldog leszel ha zárt ha br a ladiko most váltok 2x25 re ha jól megy
-
dobobazsy
őstag
volt itt valakinek JBL GTO1204BR ládája? milyen a hangja? Mac STX 112BP (bandpass ) ládámat váltaná
-
Rizsapecs
újonc
Rendben, nagyon köszönöm! Akkor már csak keresnem kell egy nekem valót😜
-
Lusu
aktív tag
válasz Rizsapecs #74063 üzenetére
Talán jobb, ha a csomagtartóba megy az erősítők mellé, a nagy jelszint nem szenved különösebb minőségromlást ezen a távon, feltéve, hogy nem valami kacat robbantókábelen vezeted hátra... Valamint a DSP-ből az erősítőkbe kötött alacsony jelszintű kábelek lehetnek ideálisan rövidek, így a jó minőség is olcsóbban jön ki
-
Rizsapecs
újonc
Sziasztok!
Először is elnézést minden profitól.
Szeretném kicsit "felhúzni" az új gépem hangtechnikáját, sok felé olvasgattam már, lassan képben vagyok, de van pár dolog, amire szerintem "nálatok" találok leghamarabb választ, megoldást.
A tervem a következő:Van 1 2017 évjáratú Honda civic 10gen sedan autóm elegance felszereltséggel, gyári fejegységgel.
Ennél a felszereltségnél elvileg nincs plusz erősítő, ill. a fejegységen sincs optikai kimenet az erősítőhöz, de még RCA kimenet sem.1-1 komponens szett van benne az első ajtókan és akalaptartóban.
A fejegységet nem szeretném lecserélni, tudom, nem egy nagy durranás de egyenlőre maradnék ennél.
Az új hangszórók megvannak, KICX ICQ 6.2 lesz.
Egyenlőre csak a hangszórókat cserélném de tavasszal szeretnék berakni erősítőt, és botor módon egy aktív mélyet az utastérbe (sokat használom a csomagteret, emiatt nem akarok ládát oda, illetve nem szoktam túl nagy hangerővel hallgatni semmit).És most jönne, amiben elakadtam.
2 megoldást találtam arra, hogy a fejegységből "kinyerjem" a jelet, de nem tudom melyik a jobb:
1. olyan erősítőt venni, amin van magasszintű jelbemenet, ehhez kötni direkben a hangszóró kimenetet. pl Kicx RTS-4.100
2. vagy RCA átalakítót tenni a fejegységhez, és úgy elvezetni az erősítőhöz, illetve ide ugyanígy sub kimenetet is lehetne elvileg.Minden ötlet, megoldás érdekelne.
Köszönöm előre is a válaszokat, illetve ha volt már ilyen téma, akkor elnézést. -
-
guftabi96
addikt
válasz Aureal #74031 üzenetére
Elsiklottama válaszod felett, de azóta már megrendeltem a dolgokat.
A rádió egy JVC X151 lett és nem teljesen boldogulok vele.
Leírása szerint az alábbi fájlrendszereket támogatja: Fat16/32. Viszont Fat32-es pendrive-ot egyszerűen nem tudok életre kelteni benne. Bedugom, majd jön a cannot play üzenet. 1db 1gb-os, ezer éves pendrive-ot, fat-ra formázva sikerült benne beüzemelnem. Nem hiszem el, hogy nem lehet egy pl 8gb-os pendrive-ot, fat32-re formázva üzemelni benne.
A sima fat16 nagyon lekorlátoz mind méretben, mind a tárolható zenék számában..
Ötletek?#KeepFightingMichael
-
szvoboda
tag
Üdv!
Egy dsp-t ki mivel biztosított le?
Nem igazán találok olyan pici biztiházat.
Vagy célszerű a biztitáblából hátra húzni egy szálat? -
Lite
őstag
válasz schumy1 #74048 üzenetére
Igen. Ha egy pendrive-ra a meglévő mappák után felmásolsz még valamit, a pc-n valszeg ABC sorrendben látod, de a fej nem. Felírásonkénti ABC sorrendben, ráadásul, ha a meglévő mappába beleírsz, akkor az új file-ok csak a régiek után jönnek, hiába kellene abc alapján előbb lenniük.
Ez még a Pio 80PRS-t is megvicceli...
A név, ahogy írtam, úgy keress rá. Nagyon hasznos. -
schumy1
aktív tag
válasz radi8tor #74043 üzenetére
A 14 napon már messze túl vagyok.
Gondolkodtam én is hogy egybe rakok mindent, de sokszor az se jó, ha 1 előadótól szeretnék hallgatni, azért lett mappába rakva.
Átlépni átlép, de nagyon ritkán. Minden bekapcsoláskor ugyan azokat hallom, nem győzöm tovább léptetni. Amennyiben a Piok nem ilyenek, akkor cserélem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz schumy1 #74042 üzenetére
14 napon belül visszaküldheted a netes vásárlást és visszakapod az árát.
Nekem egy DVD lejátszós JVC volt használatban cca 12 évig, ennek elég komoly menüje volt mert még MP3 lejátszásnál is lehetett nézni a videó kimeneten a tracklistet.Pendrive-on próbáld meg hogy minden ugyanabban a mappában legyen, ne legyenek albumra bontva a számok (legalább a teszt erejéig). Lehet az a baja hogy nem lép át a másik mappába.
⭐ Stella
-
schumy1
aktív tag
válasz schumy1 #73936 üzenetére
Erre senki?
"
Anno sokat vacilláltam hogy JVC vagy PIO legyen, de a JVC mellett maradtam mert olcsóbb volt és jókat olvastam róla.
Ez az első márkás rádióm a kocsiban, de egyre jobban bosszant, hogy a véletlenszerű lejátszása borzasztó. A noname márkákkal nem volt ilyen, hogy továbbléptetés után ugyan az, vagy 2. 3. számként ugyan azt kezdi játszani. Pendriveon vannak mappákban, de olyan mint ha mindig ugyan azokat jegyzi meg és játssza le, és nagy ritkán tér át másra.
A típus JVC KD-X342BT.
Egyszóval az algoritmusa borzasztó. Lehet ezzel valamit kezdeni?
A PIO-k is ilyenek? Mert ha nem akkor váltani fogok."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Használt Honda Civicben nem működnek az első hangszórók. Sem a közép sem a magassugárzók. Azok helyére szeretnék venni 16cm-es 75-80W-os szettet hangváltóval. A közép alul elöl van az ajtóban a magasak szintén az ajtóban az ablak előtt. Egyelőre a gyári 4x50W-os fejegység hajtaná meg, amit majd egyszer vagy 2DIN-es Bluetooth-os JVC-re, esetleg Androidos-ra cserélek a navi miatt. Rádiót hallgatok főleg. Néha jazz, rock CD-t vagy FM transmitterrel Spotify/Tidal/Deezer szolgáltatja a muzsikát. Most csak a hátsó hangszórók szólnak, borzasztó doboz hanggal. 25ezerért néztem Hertz hangszóró szettet. Ezt az árat nem túllépve van jobb alternatíva?
Ki nem állhatom a basszust. Az otthoni Harman Kardon Studio 5-ön az elektromos zene számomra elviselhetetlen a sok basszus miatt.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz kovbandi82 #74030 üzenetére
Mekkora táp meg földelés kábelek vannak az erősítőn? És mekkora, milyen hangszóródrótok?
-
dannju
tag
Sziasztok fanok !
2 dines fejegységet keresek használtan/újonnan .
Android mirror link, 2 din, min 1 pár 4v rca és tökéletes hangzásra lenne szükségem. Ki mit tudna ajánlani már 1 hete csak ezeket lesem. Amivel szemezek Kenwood DDX4019BT .[ Szerkesztve ]
-
-
mistvan
csendes tag
válasz b.gyula1983 #72200 üzenetére
Sziasztok,
Tudnátok segíteni? Jó és megbízható autóhifi-beszerelő céget keresnék Budapesten. A Paradoxhoz vittem az előző autóm, de ők Szadán elég messze vannak tőlem.
Köszönettel:
István -
troll81
addikt
válasz kovbandi82 #74030 üzenetére
Túl van hajtva, ennyi. Ha kevés a a hangerő a akkor cseréld olyan erősítő re amit nem kell maxra ki tekerni elég csak fél alá.
Ezek a régi jó hangú erősítő k eléggé fűtenek ez természetes nem a legjobb a hatás fokuk de a hang kárpótol. -
Aureal
senior tag
válasz guftabi96 #74029 üzenetére
Helló!
Itt választ ne sokat várj az ide írogatóktól, mert mindegyiket csak a saját problémája érdekli, a másé legkevésbé, de mivel én is hasonló cipőben járok, legalább a saját elképzelésem megírom neked.
Van egy ilyenem: [link]
És ezt szeretnék hozzá venni: [link]
Esetleg, ha gondolod és anyagilag is stimt, próbáld meg. A rádió nekem tetszik hangban is, bár a 212-es tip. a zöld megvilágítással most már jobban tetszene, mint a piros... -
Sziasztok. Az autómban a képen látható módon van elrendezve egy Soundstream USA 364 erősítő, egy Hertz HBX30-as mélyládával, amiben jelenleg egy Hertz HX300-as hangszóró van. Az erősítőre van egy pár 13-as Pioneer hangszóró is kötve.
A rendszer nagyon szépen szól, a mély kicsit sok, de még állítgatni kell.
Nos a probléma, hogy olyan 1,5-2 óra intenzív veretés után az erősítő rendesen forró, sőt ki-ki is kapcsol, gondolom a hővédelem. Csináltam alá 15 mm-es távtartót, hogy jobb legyen a légáramlás, azt a napokban beszerelem. Azonban ha ez is kevés lenne, akkor érdemes ventillátort tenni hűtésnek? Olyan 80-100-as centire gondoltam.
Jelenleg a legegyszerűbb a arra panelra lenne ráfogatni, amin az erősítő is van, van hely mögötte jócskán, de van értelme alulról hűteni?[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Peugeot 206-ba szeretnék venni 2db hangszórót illetve a gyári (kazettás) rádiót is lecserélném.
Ha minden igaz 165mm-es, max 60mm mély hangszórók mennek bele.
Semmiféle elvárásom nincs. Szóljon úgy, mint a gyári (azt a szintet azt gondolom, hogy nem nehéz megugrani) és a rádión legyen usb (ez se tűnik túl nagy igénynek)
Szóval mik a legolcsóbb, még vehető cuccok, amik megfelelnek igen alacsony (=arra a napi 2x15 percre, amíg ülök benne szóljon valami) igényeimnek ?
Választ előre is köszi.#KeepFightingMichael
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes választani a kettő közül?
JVC KD-X351BT 25k
Pioneer MVH-S420BT 30k
-
Atla
senior tag
válasz pecccccccca #74025 üzenetére
Számtech boltból szerzel hozzá mikrofont jó bele legfeljebb nem vezeted fel a napellenzöig.
-
pecccccccca
őstag
Sajnos a firmware frissítés nekem zsákutca. Illetve nem kivitelezhető. Usb port nem működik a magnón. Legalábbis eddig még nem sikerült működésre bírni. Bármilyen pendrive-ot dugok bele a “no device” felirat jön velem szemben. Már szétszedtem, újraforrasztottam mindent, hátha megrepedezett a forrasztás, de nem lett jó.
A bluetotth-ot sikerült közben működésre bírni. Iphone-ról már tudnék zenét hallgatni. Csak egy problémám van. Mivel nekem nincs meg a mikrofon a fejegységhez, ezért, ha hívnak nem tudok beszélni. Szóval veszett fejsze nyele ez a magnó számomra. 😕Humorban nincs helye tréfának!
-
Atla
senior tag
válasz pecccccccca #74018 üzenetére
Nem teljesen világos! Szóval párosodnak és egyszer sem sikerül megszólaltatni,vagy sikerül,csak ki-bekapcsolás után,nem látja?? Mert erre néha nekem is előjön,és olyankor ki-be kapcsolom,illetve körbemegyek ,tehát Rádio,usb,Bluetooth,ezt kétszer megcsinálom és ujra jo. A menüben van valami Iphone beállítás ,azt nézd még meg,illetve frissitsd a Bluetooth szoftverét a fejegységnek amennyiben még nem volt frissitve. [innen tudod letölteni]
[ Szerkesztve ]
-
powerray
tag
Sziasztok!
Renault Scenic 2002 1.6
Szeretnék venni bele egy 1DIN-es fejegységet, ami kihajtható kijelzős. 100.000 Ft alatt miket ajánlotok, amit iPhone-al is tudok használni? Illetve ezeknél a navigáció, hogy működik? Egyáltalán össze lehet kötni egy ilyet a Renault-al, hogy minden funkciója jól működjön?
Köszi a választ!
-
troll81
addikt
Sziasztok van e valakinek Low frekis zenéhez 2x18 subwoofer egy ladikoban? Építenék egy kisebb ladikot ebből valakinek tapasztalata ebben?
-
Champipi
aktív tag
Keresek "JBL Club 3020" vagy "JBL Club 322F", esetleg "JBL GTO 329" hangszórót. Ezek ilyen pirinyó 3,5" méretűek, ez való a kocsiba. Már / még nem kaphatk Magyarországon, van ötlet beszerzésre?
Azt tudom, hogy vannak olcsóbbak ebben a méretben, de nekem ez a 3 Ohmos kellene, ez passzol a gyári erősítőhöz. A többi az 4 Ohmos.
[ Szerkesztve ]
-
powerray
tag
Sziasztok!
Renault Scenic 2002 1.6
Szeretnék venni bele egy 1DIN-es fejegységet, ami kihajtható kijelzős. 100.000 Ft alatt miket ajánlotok, amit iPhone-al is tudok használni? Illetve ezeknél a navigáció, hogy működik? Egyáltalán össze lehet kötni egy ilyet a Renault-al, hogy minden funkciója jól működjön?
Köszi a választ!
-
Atla
senior tag
válasz pecccccccca #74015 üzenetére
Ilyen fejegységem van, csak sajnos a telefonom Android, így abban nem tudok segíteni. Nálam telón keresem Bluetoothon Alpine Media...... utánna fejegység is kérdezi párosítom - e.
-
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek.
Van egy Alpine UTE-72BT fejegységem.
Próbálom iphone-al párosítani ami meg is történik. Minden rendben a telefon szerint. Kapcsolódva van. Viszont a fejegység azt írja, hogy “no device”.
Na mondom jól van akkor usb port. Bedugom és ugyan úgy “no device” felirat fogad! A pendrive mindegy milyen? Mert egy 3.1-es pendrive-al próbálom. Lehet hogy régebbit ismer csak fel? Illetve a bluetooth kapcsolattal mi lehet? Van ennél a típusnál valami amit még be vagy ki kéne kapcsolni hogy működjenek is rajta a dolgok vagy only rádióra leszek kárhoztatva amit gyakorlatilag nem is hallgatnék?
Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen fejegységgel?
Köszi.Humorban nincs helye tréfának!
-
Aureal
senior tag
Üdv!
10-ért vettem egy Sony DSX-A210UI alap rádiós egységet. Kezdő vagyok a témában, viszont százezreket nem is szeretnék autóhifibe ölni, hogy előre tisztázzam.
A váltást igazából a "jó vétel" (mondjuk úgy, számomra kedvező) és a régi gyári autó-rádiósmagnó halála indokolta...Nem tudom igazából mit mondtok a Sonykra? Az összefoglalóban végig Kenwood, Pioneer, JVC ajánlatokat látok elsőre ezt kérdezném talán.
Másodikként, bár tapasztalom, hogy kicsit javult a hangminőség is, de drasztikusabban inkább a rádióadók vételi minősége ezzel az egységgel, úgyhogy kérdezném: esetlegesen a dobozon szereplő ajánlott Sony Xplod hangszórók felé érdemes volna kacsintgatni jobb hangzás reményében, vagy ez csak marketingfogás? Mi a tapasztalatotok?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
bojti175
tag
Sziasztok,
Focus MK4-ben cserélt már valaki hangszórót? Sajnos nem találtam B&O szettel szerelt verziót, ezért elgondolkoztam, hogy ki kellene cserélni a hangszórókat.
Miután még garanciális, ezért nem szeretném ha nagyon megbontanák.
A terv egyelőre csak a hangszórók cseréje, gyári kábelen, gyári sync 3-as rendszerből kihozni a legjobbat.
Nem szükséges, hogy üvöltsön a rendszer, de szeretném ha szépen szólna.
3 hangszórót néztem ki:
Morel MAXIMO 6-2
gladen rs 165
JL Audio JLC1-650
Mit gondoltok a gyári egység melyiket tudná a legjobban meghajtani? Megérné cserélni csak a hangszórót? Beszerelő műhely ajánlást is szívesen venném köszönöm! -
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Autóváltás után (Focus 2 -> Focus 3) szomorúan konstatáltam, hogy a gyári hangszórókból eltűntek a magas hangok. A 2-es Fókában Sony rendszer volt, ott ilyen gondom nem volt, de sajnos a 3-asból ezt kispórolták.
Nagyon hiányzik a magas frekvencia, hogy halljam pl. a cintányérok csilingelését. Véleményetek szerint elég lenne a csipogókat cserélni valami minőségire vagy az nem javítana a dolgon? -
aleksz32
újonc
Sziasztok!
2006-os CVT-s honda jazz-hez milyen hangszórót ajánlotok a gyári helyett?
Ami úgy passzolna bele, hogy csak a borítást kelljen megbontani, nem kell a fejegységet cserélni. Olyan 50 ezerre gondoltam a 2 hangszóróra.
Hány darab van benne egyébként, és hány ohmosak, ill. wattosak?
Köszönöm a válaszokat előre is. Alpine vagy pioneerre gondoltam. -
Atla
senior tag
Sziasztok!
P206CC, Gyári fejegységét cserélném,egy Pioneer mvh-29bt-re!
Az utóban gyárilag benne van a kormánytávvezérlő [így néz ki] , [ez a gyári fej] .
Szóval kérdés,működni fog-e az uj fejegységgel a távvezérlő,vagy vennem kell valamit hozzá?
Köszi aki segít! -
Rókabajusz
csendes tag
Sziasztok,tanácsot szeretnék kérni.
Van egy ESX signum 2400D monoblokk és egy kicx stq-382 mélynyomó a csomagtartóban. Az első hangszórókat egy ESX signum se 460 hajtja majd. Viszont nem tudom milyen komponens szettet vegyek az ajtóba,mert leginkább rock,metál,heavy metál az amit hallgatok. Nem tudom mennyire számít a stílus a hangszórók parametereihez képest.
A segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest