-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #78832 üzenetére
A Lada zárt akkor nem tudok segíteni sokat a basszreflex az más mélyebben megy illetve a hangolas egyszerűbb és lehet pontos is bár nem kicsi meló.
A nagy ládát egy jó hónapig faragtam mire jó lett de az egy átalakított láda -
Lusu
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #78832 üzenetére
Azért itt a probléma adódhat ám a cabin gain-ből is, ami a belső tér méretétől függően általában 35-45Hz közötti komoly kiemelést jelent. Ez azért komolyan elnyomja az alsó oktávokat még ha a nyomó képes is lenne megjeleníteni. DSP vagy legalább 5 sáv parametrikus EQ a sub csatornára időkorral és szimpatikussá varázsolható
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #78830 üzenetére
Szia merd meg az impedancia átmenetet.
Az sokat segít illetve mi hajtja meg.a házi hangfal építés topic az sokat segített nekem is [kép] ez 35 hz sikerült le vinnem a topik segítségével -
dave0825
őstag
válasz Wiz Khalifa #76785 üzenetére
Heló!
Nekem Lite tagunk WinISD-t ajánlotta, ő azzal szokta Windows-on.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
troll81
addikt
-
Ear001
addikt
válasz Wiz Khalifa #75561 üzenetére
Nem elég. Dinamikus részeknél a pc tápok jól hallhatóan be tudnak zuhanni. Még erre kitalált, jól pufferelt lineáris tápok is. Az én 25 wattos kis Massive erősítőmhőz kevés volt a 70A, kellett neki a 150A.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75559 üzenetére
Jelenleg ha faragok ládát a akkor lakásba teszt.. A d8s meg bekeri a 100 200 A
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75555 üzenetére
Szerver táp nélkül sok A rel az lesz nekem is. 60 100 közt
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #75546 üzenetére
Ettől tartok én is. Alapból láttam, hogy a B8 Passat gyári zenéje (ami meglepően jó volt, ahhoz képest) vs. gyári erősítős megoldása (ami nem igazán nyert meg) között a németek elkezdtek ilyen pici digitális (és DSP-s) erősítőt beépíteni, ami nagyjelszintről megy, ha jól néztem, a gyári táp elbírja, és valamennyit javított a hangon. Találtam MOST-os DSP-t, onnan gondoltam, hogy majd lehetne rendes rendszert építeni, a gyári fejről is.
Viszont igy a meglévő gyűjteményem (Mosconi, Steg, JL Audio és Rainbow), kvázi dobhatom a kukába...
-
Tam1878
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #75345 üzenetére
Jogos felvetés, azonban néha előfordul, hogy jó minőségben szeretnék zenét hallgatni, nem pedig a kipufogót Erre meg sajnos a gyári hangcucc nem a legjobb
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #75316 üzenetére
Párszor leírtam már, borzasztó a magasa.
Én elajándékoztam inkább.
-
törölt tag
válasz Wiz Khalifa #75312 üzenetére
Egy teherautóba megy , a semmi helyére. Tehát üres hangszorohely van benne. Annál csak jobb
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #75312 üzenetére
Bármit, csak ne DSK-t.
-
b4zsi-
őstag
válasz Wiz Khalifa #75213 üzenetére
Köszi! Jól értelmezem, akkor még egy kábel vagy adapterre lenne pluszba szükségem, amivel már kompatibilis lehet.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75167 üzenetére
Amúgy ha a régi generátor marad és veszel mellé 80ah lto zellat balanszerrel. Akkor meg is vagy. A 2 x6 cella kB 18 kg. És bődületes áram van belole egy sor ajánlott 5kw hoz... Nekem kell 4 kB.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75165 üzenetére
Típus azonos kell a legnagyobb..és ez mindig szívás.
Este priviben meg keresnelek egy problémával ha nem gond. -
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75163 üzenetére
Áramot vigyél neki rendesen.de csak használt van venném meg.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75161 üzenetére
Ha nem auna vagy frist Ausztria.akkor megvehető mit néztel ki hozzá
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75159 üzenetére
Vehetsz.
A steg qm 310.2 hajtott 4ohmos Audi System krypton ládát nekem évekig. Semmi gond nem volt, be kell állítani annyi a lényeg.
Kicsit nagyobb az erősítő teljesítménye nem kell kitekerni maximumra linearis marad a jel kevesebb hőt termel stbb van előnye. -
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75144 üzenetére
Rosszat semmiképpen nem ajánlok.nekem több mint egy évig volt bent kontrollált erős erősítő.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75141 üzenetére
Igen ajánlok.
Miért? nem kell kivezerelni torzításba....
És így tuti megmarad a nyomó....
Van hozzá Saru és belefér abba a 35mm. tudom megvan a kábel még amivel az enyém volt bennt.
De én is projektben vagyok 2 nyomó egy kis d8s fűszerezve...
A. Probléma az áram. Legalább 3-4 sor lto 40ah cella sor kell egy 160ah kb.meg 4 Méter 75mm2 kábel -
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75138 üzenetére
STEG QM 310,2 az passzolna kényelmesen és jó is
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75136 üzenetére
Milyen ladikorol beszélünk
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75131 üzenetére
Mekkora kell 4 ohmon???
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #75128 üzenetére
Elvileg tudja az adatlap szerinti teljesítmény t szépen össze rakott erősítő.
-
dobobazsy
őstag
válasz Wiz Khalifa #74068 üzenetére
akkor ez a mac a jobban sikerült bandpass-ek közè tartozhat? kb 3 ponton EQ-ztam rajta és igazából egész jó szerintem. viszont gondolkodtam reflexen vagy zárton mert inkább a hangzásra akarnék majd rámenni a későbbiekben. nem ez a JBL lesz az én ládám? nyilván meghallgatnám azért előtte, csak informálódnék, hátha valaki ismeri valamelyiket
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #74068 üzenetére
Egy rendes 15 colos és boldog leszel ha zárt ha br a ladiko most váltok 2x25 re ha jól megy
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #73985 üzenetére
Egy rendes 15 colos hozza ezt a hangnyomast kényelmesen egy 3kw körüli erősítővel. és minőséget is találsz 15 colban. Szerintem ne bánd.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #73984 üzenetére
Smoke some weed nigga!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73972 üzenetére
Ez a sugárzó inkább reflexbe való. A képeden ott van, az EBP szám, ami 87...
Nem zártban fog remekelni... -
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #73968 üzenetére
Smoke some weed nigga!
-
Milka 78
nagyúr
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73920 üzenetére
A németeknél az idealo.de-n tudsz keresni.
Jó cucc a JL. Szerettem a Kicker-emet is, de amint bekerült a JL, azóta nem akarom kivenni, és a ha tesztelgettem a régebbiekkel összehallgatva, durva volt a különbség... SQ, nem SPL!Inkább azt mondom, hogy ha a zenéid alapvető minőségére (eredetielg flac/wav, nem visszakódolt) igényes leszel és nem csak az a cél, hogy a szomszéd hallja, mikor érsz haza, akkor a rendszered legutolsó eleme lesz, amit cserélni (fejleszteni) akarsz majd.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73918 üzenetére
Nem és nem.
Itt az erősítő legyen jóval erősebb, mint a hangszóró, mert a torz jel égeti le a tekercset, a túl nagy teljesítmény csak lekoppintja. Meg a kontroll is jobb, ha az erő nincs szénné hajtva.
A szobai cuccokra vonatkozó szabályok itt nem általános érvényűek.Nem a Media-ra gondolok. Hanem pl. egy ars24.de-re, vagy az egyéb, fórumokon felkapott boltokra.
Az említett erőkkel ez hozná pontosan azt, ami kellene. Így optimális.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73912 üzenetére
A legtöbb helyről el tudják küldeni, áruház szintem meg alap a küldés.
Amit kinéztél, az marine, ne autóba tedd...
De akkor itt a megfelelő (ez is sokáig marad a kocsiban :) ):[link] 15.5 liter. Csak egy pici vatelin kell a ládába, 2 Ohm-os verzió, 300 W max RMS, minden erő, amit eddig írtál, szépen meg tudja hajtani. Megjöttél.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73907 üzenetére
A JL az a minőség, amit soha többé nem akarsz lecserélni, zenétől függetlenül. Nekem egy 10w3v3-4 sugárzóm van, a hozzá tervezett 21,2 l-es zárt dobozban, legjobb esetben feljebb lépnék, a többi szubomat már eladtam / árulom. Pedig ott volt Focal, Kicker, stb...
Új, értem. Én Németből történő vásárlás? Néha nagyon durva akciókat tolnak...
A Hertz erő szubra jó lenne, az vinné becsülettel.
De szettre, ha nem aktívozol, tényleg elég egy jó kis kétcsatis. 4 csatira mondok pl. egy Hollywood Excursion HXA45-öt. Döbbenet a hangja. [link] Volt, imádtam.A hátsó csak szétküldi a fázisokat, zavarja a hangképet, tényleg ne erőltesd...!
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #73904 üzenetére
Hát akkor meg pénztárca nyitás keress egy qm 75.4 105.4 et és át gondolod.. soundstream referenc 640.4
Egy kis kétcsatornás mellé és fele zseton.ne siesd el nem éri meg.
Mint én is szivom a fogam 1400 eu az upgrade turbo -
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73901 üzenetére
A CWRT102 vagyy 104 jó lesz, annak 13 l az optimális térfogat. De mindenképpen a T-végűt vedd! Ami nem thin kialakítású, annak 18 liter az optimális. Még a JL Audio 10w ... szériát nézegetném, az mondjuk egyben végállomás is lenne.
Egyébként, ahogy Troll is írja, egy pici (4x45-50 W-os) erő a frontot hajtani elé, bár ha nem aktívban hajtod, akkor egy 2 csatornás is elég a front. szetthez.
A hátsó hangszórót mindenképpen felejtsd el, borzasztó katyvasz lesz, nagyon nehéz összerakni a hangot, ha szub is van. A keretből használtan nagyon jó rendszert össze lehet rakni. -
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #73901 üzenetére
Szia max 85 W rms keress azok mellé szerintem. Elegendő lesz. Vagy a két szettet lehajtanam egy 75.4 steggel a subra meg egy másik erőt. Egy kis d osztály t. És kész vagy.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73895 üzenetére
Az Hertz megeszi a mostani felsorolásban szereplő erőket, teljesítményre...
Fordítsuk meg a dolgot: mi az, ami fix és meg is van a rendszeredből? Milyen gombhoz kell varrni a kabátot? (Ha jól sejtem, a 15 literes láda lesz az...) -
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #73882 üzenetére
Az ESX valóban jó márka. Az Oktávban lehet jó hangot csinálni, de az 1 Ohm az nagyon messze lesz a minőségtől , inkább hangnyomás-versenyekhez használatos.
Ha a minőség az irány, akkor a hátsó szettet alapból el kell felejteni. A mélynyomót is minimum 2 Ohm-on illik hajtani, de még az is csak az alja.
A helyedben vagy az első vagy inkább az utolsó opciót használnám. A középsőt semmi esetre sem...De arra azért felhívom a figyelmed, hogy egyik erősítő sem fogja tudni rendesen meghajtani a mélyet! Vagy ne ezt a verziót vedd, hanem a CWRT104-et, azt 2 Ohm-ra kötni.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #72104 üzenetére
Ezért mondom / mondja más is a Rainbow-t. Arra 1x adsz ki pénzt...
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #72100 üzenetére
Az csak egy szám. A valóságot az ajtószigetelés minősége erősen befolyásolni fogja, de elég mélyre megy az... Nekem 70 Hz-en volt vágva (KMM 304BT-vel), a szub pedig 60 Hz-en. Nem volt semmilyen hiányérzetem...
Szub nélkül is élvezhető volt (persze mindent a helyén kezelve!).Az Experience Line a legalja. Azt gyári rendszerek helypontos kiváltójaként szokták javasolni. Ne erőltessük...
Igazából a Sound Line vonal lenne az,amit beteszel és többé nem nézel szetteket... De annak a magasa nagy. A Dream Line magasa pedig pontosan bemegy az Oktáv tükörháromszögébe, a gyári helyre (kis ragasztópisztoly még kell is talán).
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #72073 üzenetére
Pedig lehet itthon kapni, egy pesti boltban, illetve a face-es csoportban is van, aki forgalmazza. De a németektől való rendelés (Amazon, ARS24) is járható út, ott még jó akciók is vannak. Átlagban 119 EUR a szett új ára. A felsoroltakból talán a Kicker, de inkább szerezd be a Rainbow-t. A felsorolt stílus-repertoár nálam is szól, ezért javaslom annyira...
-
Czimby
addikt
válasz Wiz Khalifa #72089 üzenetére
Igen mert a 13-as mélyközép magasabbra tud menni, itt lehet lesz egy kis gödör az átvitelben, de nem hiszem, hogy meghallanád.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72089 üzenetére
Igen tudom. De elég sok bolt szállít kis hazankba. Konkrétan ez az rainbow dl-c6.2.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72086 üzenetére
Ez a Rainbow szett is van 125 eu tól pl én is vittem tavaly 4 bontatlan szettet haza.akkor jobban akcióban volt.
-
Czimby
addikt
válasz Wiz Khalifa #72084 üzenetére
Vedd meg mindkettőt, és a 13-as szettből a hangváltót + magasat használod a 16-osakkal.
Mivel a magas ugyanaz, a hangváltó meg lényegében csak a magasat illeszti pl 2500Hz-re kompatibilis kell legyen. De azért nézz utána ugyanaz-e magas, meg ne adj isten a hangváltó nem-e vágja a mélyet is bár ez nagyon-nagyon ritka.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72084 üzenetére
Vegyel egy rainbow szettet be is fér rendesen hangra is jo es nincs semmi probléma utána. Később erősítő is mehet ra ha lesz. Ez a leg egyszerűbb megoldás. En azokat teszem skodaba pár nap múlva ismét egyet építek.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #72056 üzenetére
Nekem direkt Octavia-hoz gyártott mdf kiemelőm volt hozzá, még a németektől hozattam, de a jobb oldal még úgy is gáz volt.A gyári rácsot rárakni szintén határeset volt... Mondjuk, az ablak még így is éppen le tudott menni mellette, de, hogy ott 1 mm-nél több hely nem maradt... 68 mm volt a beépítésem.
Amit javaslok (és ahogy nézem, Troll kolléga is ezt mondta): Rainbow DL-C 6.2
Nekem ez volt bent, a saját váltójával (is, meg aktívban is), szinte nem is kellett belenyúlni eq-val a hangjába, ha a saját váltójával használtam (csak 16 kHz-en kellett visszavenni, alul el volt vágva 63 Hz-nél). A magasa is befér a gyári helyre.
Hip-hop zenéknél szub nélkül is megállta a helyét, Dimples D - Sucker DJ (Ben Liebrand Mix) -nél olyan tere volt, hogy a cimbik nem hitték el, hogy az ajtókban van a hangszóró...
[ Szerkesztve ]
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #72069 üzenetére
Látom hiába írom, hogy engedd el a mostani mac audiot.
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #72067 üzenetére
Olimpicot ugyan nem hallottam, de a nagy mágnesen kívül nemsok jót tartogat az a hangszóró. Protector sem túl jó. Amiket én ajánlottam azokon csak mac logó van, de semmi köze hozzájuk.
Nézz szét gladen, audison, hertz,.dls, u dimension vagy használt cuccok közül, mert ott ezért az árért elég jókat lehet kifogni. -
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #72058 üzenetére
Az über az belépő hulladék, hiába vagy ennyire mac párti én megértem csak akkor régebbi szériákat keress azok értek valamit. Maximus, absolute mondjuk ilyet sehol nem fogsz találni kb nekem három évbe telt vagy esetleg ami phaseből lett mac az viszont bitang cfs ha jól emlékszem. Ezek teljesen minőségi cuccok nagyon jó hangminőséggel.
Nemtudok képet feltölteni, mert nagy méret.[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72060 üzenetére
Rainbow szettet keress azok jok olcsók használható ak volt jo par de egyet se próbáltam belőle. Sajnos
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72060 üzenetére
Azt elhiszem nezz bele használt jobb szettet azzal is jobban jársz. Facebook on keresgelj
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72058 üzenetére
A saal boxer nem annyira belépő szint a gladen alpha az pl. En a 40 k tol ajanlanam a szetteket... Ott akar passzív akár aktív ott mar lehet hajtani szolni fog rendesen. Az olympic mely szintjére nem sok megy le az biztos.
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #72052 üzenetére
Én azt az übercraftot elengedném, kb semmire nem jó kategória. Inkább másik márkából választanék belépő szintet.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72054 üzenetére
Tegyel ala annyit ha engedi, vagy láttam magára a karpitra mdf bol mart 2 cm keretet ami a gyári rács helyére ment es ugy mar befert a mely hangszoro is. Azt hiszem otthon lattam mar valakinek.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72052 üzenetére
Minden is bemegy mindenhova mi nem fer el?
-
martin1369
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #72038 üzenetére
Akkor ez felejtős?
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72038 üzenetére
Enyi pénzért ilyen jár ha el látja a funkciót akkor a kinézet mindegy,ugy se látod.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72028 üzenetére
Már van két 30 as phase linearom., na de 35 az mindig jó opció és terhelhető.most meg a sub szekciót erősiteném meg hogy meglegyen az alja is
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #72018 üzenetére
Igen persze csak 95 mm2 nem talalok mert 400 A lesz biztositekolva per erősítő...
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #72009 üzenetére
Lehet, hogy vmi frissítés segít rajta, de nekem még 2017 őszi példányom van, az nem tudja...
Ellenben az időkorrekciós része hatásosabb, mint a Pio 5900BT-é....
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
válasz Wiz Khalifa #72004 üzenetére
Ezt be tudnád linkelni, én mindenhol 4V-ot látok.
-
Czimby
addikt
válasz Wiz Khalifa #72002 üzenetére
Elvileg 4V a preout mindkettőben vagy mérte valaki szkóppal esetleg?
A rádió gondolom tapasztalat alapján.[ Szerkesztve ]
-
csabika0001
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71994 üzenetére
Köszi a tippet. Nagyon dúrva ez a cucc, árban sem rossz viszont ehhez kellene egy komolyabb erősítő mert a kis mosfetes fejegységem szerintem 50W-ot sem tud.
Nagyon köszi az ajtós videót, sokat segít!
Eddig jobb oldalt szedtem szét csak, nekem gyárilag az ajtóban van valami szivacs vagy hangcsillapító anyag. Kb mint [itt] a 6. képen csak én még nem vágtam ki.Egyre többet nézegetem a kissebb teljesítményű JL audio, Focal, meg Hertz szetteket. A JL audióról csak jókat olvasok, de kinézetre olyan kis semmilyen mint pl ez kb 50e forintért. Van ezekkel valakinek tapasztalata, ér ennyivel többet egy pl c2 650-es ?
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71952 üzenetére
Ugyanaz, max a gyári hátsó hangszóró lóg túlzottan be, azt lehet, hogy ki kell szedned.
(Azzal a nyomóval, 2 Ohm-on, szét lehet küldeni a kocsit és még jól is szól. Nekem CVT124-em volt benne, az brutális...)
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71947 üzenetére
Azért ne add fel! Keress akkor a Kicker CVT (Comp V Thin) vagy a Comp R T(hin) sorozatból, azokat a használtpiacon fillérekért árulják és nagyon jók (az árukért). A Focal-t csak azért írtam, mert ha arra beruházol, többé nem akarod lecserélni. Én is néztem az Octavia 1u2-be a kerékjárati ládát, ez lett volna bele a nyomó, csak el kellett adnom a kocsit, így a projekt megállt.
Például (11,5 - 35 liter között kéri a zártat): [Kicker Comp RT 10" 2 Ohm] - és ezt még hajtani is könnyű.
Árban pedig fele a másiknak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71943 üzenetére
El hiszen h tökéletes neked tetszik akkor csak érdeklődnék kérdés volt? Német boltokban találsz 16 20 25 cm subokat amik passzolnak es 200 eu alatt is van
En meg embert keresek lada méretezes hez aki jartas segut nekem ebben abban. Es nincs meg ha fizetsz erte mondod neki nincs ideje. 2db dupla ládát kelle egy sima 30 as ládát meretezni.nem igazan talalok ra alkalmas segíteni akaró embert. Az asztalos melo az enyém lenne mindenképpen. Az a biztos. Ezert all 2 projektem is.
Ha valaki tud lada tervezesben jártas emberkét ne tartsa magaban...
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71943 üzenetére
Ha tökéletes a mac akkor mire ment a kérdés? Vannak olcsóbb szubok is ebbe a térfogatba csak nehéz találni Dobd bele akkor a tiédet egy zárt ládába és hallgasd meg mit mutat.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71941 üzenetére
Miért 80k az meg hagyján is.majd ha 850 eu lesz akkor jöhet a ...... ilyenkor félre kell dobni a fránya anyagi dolgokat. Ha ugy gondolod neked abban jó akkor keresni kell bele subot és hajtani. meg a Mac után ha magadnak epited ezek a subok nem hozzák azt a szintet hangnyomasban a 3 -400 rms max terhelhetőségükkel.amugy van sok kis helyigenyű sub.a kérdés mindig az összeg megjelenésénél dől el,és ott jön az H nem kell.
De ha egyszer jót vesz az ember akkor az jó lesz. Pár évig.[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71936 üzenetére
Én ezt javaslom (hivatalosan 12 - 18 liter közötti dobozba való és nekem a Focal-okkal nagyon jó tapasztalatom van): Focal P 25 FS.
Legalábbis a SUB P DB szériával, eszméletlen mélyre megy, a 25-ös 22 liter körül, a 30-as is, bár annak már kell 33 liter. Meghajtani pedig nagyon könnyű őket.
Az új ára a németeknél 219 EUR...
-
Ear001
addikt
válasz Wiz Khalifa #71932 üzenetére
Hát szerintem ez a matek nem fog összejönni.
Vannak olyan szubok, amik jók 15 liter körüli térfogatba. Mondjuk egy ilyen Cadence. Az ilyen konstrukcióknál a levegő minimálisat csillapít, a főszerep a membráné, a nagy mágnesé, a strapabíró tekercsé, a durva pilléé. Alapvetően hangnyomás versenyre készülnek, de meglepően pici tűrésekkel, pont ezért gyorsak tudnak lenni, precízek, pontosak zenén is.
Ezekkel viszont van pár gond. Nagyon kell nekik a watt, jó minőségű, és jó sok watt, inkább 4 számjegy mint 3. 500 watt alatt a legtöbb azt sem mondja, hogy fapapucs. A másik, hogy ugyan belül elég nekik kis láda, de muszáj nekik az atomstabil doboz, az előlap meg duplázva még ha 22-es MDF-ből is készül, mert szétráz mindent. Azt a dobozt, amit linkeltél, szétszedné, mint Floki a lábtörlőt.
Aztán hogy jön ki az a 15 liter? Ennyi most? Mert ha abba beleteszel egy hangszórót, pláne olyat, ami a paraméterei szerint jó lehet ilyen kis térfogatban, az kivesz még 2-3-4 litert, ami meg arányaiban nagyon sok, itt nincs olyan tolerancia, mint egy himihumi 40 literes reflexdobozban.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71934 üzenetére
Ha hely kell vegyél kesz slim ládát a leg egyszerűbb megoldás vagy kicsi dupla 20 as es minden okes
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71932 üzenetére
Keress 8 ast vagy 16 cm subot abból is akad jo és terhelhető darab bar 20 ala sedanba tuti nem mennék vagy keress flat kész ládákat mert vannak 30 ad ban is.
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71924 üzenetére
15 liter elég karcsú egy 25ös szubnak, biztos van amelyik ebben is jól érzi magát, de én nem tudnék egyet se felhozni. Ha ennyire kevés a hely érdemes inkább 8"ba gondolkodni. Nekem az aliante ugyan reflexbe van, de volt már nálam 20 literes zártba is az alá még ezt a nyomót se nagyon ajánlják pedig ez tényleg nem foglal sok helyet fizikailag.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #71894 üzenetére
Szakmai topikban tilos hirdetni, nem?
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71876 üzenetére
Akkor viszont a külső rács lehet az akadály. Nem lehet a végtelenségig emelni. Nekem specifikus mdf keretem volt, azon is kellett még picit emelni. Viszont belül, emlékeim szerint volt még valami lyukacsos fém cucc, annak a sarkát le kellett vágni, az is akadályozta a beépítést.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71871 üzenetére
Kiemelő keret kell és emlékeim szerint a jobb oldalra kicsit alá is kell tenni, nem egyforma a két oldal. Oda nem fér be olyan mély cucc alapból.
Mélységre a 68 mm még befért (Sinus Live 16 iL). Sokkal több hely nincs.
A kábel áthúzós, de ott a jobb oldal meg könnyebben.[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71871 üzenetére
A mélység nem gond en max 85mm max magnes átmérőt tettem be ez athuzos volt nekem asszem.
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71868 üzenetére
Nekem is volt ilyen, mi a kérdés?
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71868 üzenetére
Tessék kombiba építkeztek 1u ba.
-
Andralin
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #71759 üzenetére
Csak sikerült megcsináltatni a tűzfalon átvezetést.
Egy általános szervízben vállalták el végül. Megcsinálták profin, pont ahogy szerettem volna és ahogy kértem tőlük. Két 10-es vezetéket vittek át az akksitól és 14e Ft-ot kértek érte.
10-es tápvezetékeket vettem és szereltettem be, ahogy itt tanácsoltátok. De végül túllőttem egy kicsit (vagyis nagyon) a célon, mert az eredetileg kinézett Impact JX 604 erősítőt hiába nem rendeltem meg, nem szállítják ki, mert a magyar forgalmazó szerint valami sorozathibájuk van és 10-ből 8 hibás. Így a webshop-os srác rábeszélt helyette egy KENWOOD KAC-M1814 típusra. Ez csak egy kicsivel nagyobb méretre, még ez is elfér a műszerfal mögött a kesztyűtartó mellett és tud nagyszintű bemetetet fogadni. Egyetlen hátránya, hogy ez csak 4x45 W-os, de végül elfogadtam, hogy ennyi lesz csak és megrendeltem ezt, már meg is érkezett.
Ennek a Kenwoodnak viszont gyári, nem cserélhető 1,5-es tápvezetékei vannak és az adatlapja szerint 30 A helyett 15 A-re kell biztosítani. Így most elég elcseszettül néz ki, hogy a már bevezetett 10-es vezetékről sorkapoccsal lemegyek 1,5-esre. De mindegy, legalább minimális veszteség lesz rajta.
Most keresgélek 15 A-es értékűt a 10x38-as biztosítékból, mert autóhifi boltokban nem találtam ilyet sehol, muszáj ipari biztosítékot vennem. Viszont nagyobbat sem használhatok a levékonyított tápvezetékek miatt.
Ma már ideiglenes bekötéssel teszteltem a rendszert az erősítővel. Hihetetlenül tetszik, nagyon meg vagyok vele elégedve, így végre kihozom a hangsugárzóimból azt, amit ténylegesen tudnak. Bőven elég is lesz nekem az a 4x45 W.
Holnap elvileg megérkeznek a krimpelhető ISO hangszóró anya és apa csatlakozók, hogy ne kelljen forrasztással gányolni a csatlakozásokat. Sajnos ezeket külföldről kellett rendelnem, mert itthon sehol nem találtam krimpelhetőt, csak olyat, amin már van egy 10 centis vezetékcsonk. Utána már be is fogom tudni a végleges helyére szerelni az egészet.
-
pengusz77
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71796 üzenetére
A kábellal semmi baj, nem mindig a kábel minősége okozza a generátorzajt.
-
pengusz77
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71777 üzenetére
Én Hicon Ambience rca-val bármikor produkálok neked generátorzajt 😂
-
szapor_v
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #71775 üzenetére
Szia!
Generátor zaj alatt azt értem, hogy amikor emelkedik a fordulat, vele együtt a sípoló hang frekvenciája is emelkedik. Mindenféle kábelt próbáltam de nem oldódott meg(még azt megpróbálom, hogy nem "befűzve" hanem a levegőbe viszem).... Ezekkel a magas-alacsony jelszint átalakítókkal milyen tapasztalatok vannak?
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71781 üzenetére
Ez nem attól függ, hogy milyen az autód benzin vagy dízel. Lehet minden külön vezetve bal táp jobb rca akkor is elő jöhet, nehéz kiírtani vagy ki sem lehet. Megtanulsz vele együtt élni. Nálam is van egy 10-20 perces halk sípolás utána abba marad. Cserébe én tudom mitől van csak időm nincs elrendezni a kábeleket. Hsz,táp,rca mind egymás nyakán.
-
BBéci
legenda
válasz Wiz Khalifa #71777 üzenetére
Nem biztos, hogy az segít a zavaró zajok elhárításában. Előző autómban - Passat 1,9 PD TDI - volt egy alap búgás, akkor hallgatott el, amikor az úgynevezett tolóüzemi lekapcsolás esete forgott fenn, vagyis elvettem a gázt, megszűnt a befecskendezés. Semmi módon nem sikerült megszüntetni, megtanultam együtt élni vele. Már negyed hangerőnél elnyomta a zene. A minden létező szigeteléssel ellátott, 5 méteres RCA kábel ára 54000 Ft volt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71775 üzenetére
Majd fogsz, előbb utóbb mindenkit utolér
-
racskobalazs
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71759 üzenetére
2003-as autó, az ég világon minden gyári benne (a fejegység már nem). Nem lett nagyon hozzá nyúlva semmilyen szinten.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
BBéci
legenda
válasz Wiz Khalifa #71733 üzenetére
Az általánosítás, hogy mindegyik olasznak sok a magasa. Szerintem egyáltalán nem igaz, sokkal inkább mondható az amerikai gyártmányokra.
A felsorolásodban csak a Hertz olasz, mikkel van még tapasztalatod?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Wiz Khalifa #71731 üzenetére
Ezek olyan általánosítások, amiknek semmi közük a valósághoz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ear001
addikt
válasz Wiz Khalifa #71727 üzenetére
Jaj istenem, ne mondjunk már ilyen marhaságokat, hogy 20-as szubhoz vegyen egy magasat, azt jó lesz. Végül is csak a zenei sáv fele nem fog szólni, az ének, a hangszerek 80%-a.
Meg ilyeneket, hogy azért volt benne sok magas, mert olasz volt.
[ Szerkesztve ]
-
szemarci
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #71725 üzenetére
Köszi!
Hangszóróból ötlet?
-
racskobalazs
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71718 üzenetére
Igen, tudom nem Pioneer stb, de ez volt nekik ott cserében készleten, azonnal. S jó vélemények vannak róla (4.8/5 45 értékelés alapján)
Edit: Ez már nem is egy pehelykönnyű valaminek érződik.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71706 üzenetére
Sajnos messze vagy, de így sok értelme nincs ilyen szettnek ha nem építesz neki megfelelő körülményeket. Arra lettem volna kíváncsi, hogy van e értelme ekkora mágnesnek ezen a hangszórón.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest