-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz Iludka #73797 üzenetére
Nincs átállítva az erősítö Hi-level inputra? Emlékeim szerint egy nyomókapcsoló van rajta, RCA-hoz low level input a megfelelő.
Én is ilyen erőt használok, van benne akarat, nem gyengébb mint a régebbi AudioSystem változat.
Alpine fejegységek egyébként elég furcsán kezelik a sub kimenetet, használtam 9855-öt, az 0-s sub level mellett dinamilkátlan, semmi hangú volt, 7-8 körül hozta azt mint a Pio 80PRS bármiféle kiemelés nélkül....
(178BT detto, bár a default 0, ott nem lehet ezekből értékelhető sub tartományt kicsikarni, hozzáteszem sub levelt feltekerve nem lesz loudness-es, túlzó/torz hangja, egyszerűen így találták ki valamiért...)[ Szerkesztve ]
-
dmad
aktív tag
válasz Iludka #73795 üzenetére
Én azt hittem, hogy kompletten tettétek át az erő-mély szettet.
Ha más az erősítő, akkor simán lehet más beállítás a 2 között.
A Gain lehet neki fel van tekerve jobban mint Neked.Vagy egyszerűen azonos beállítás mellett (ránézésre gondolom, tehát neki si félig van, Neked is..) az az erősítő többet ad ki magából.
Ha jól tudom inkább a régi erősítőnél lehet olyan, hogy a 4-5V-ot nem szereti, ha pl. 2V a max amit kezelni tud.Élj úgy, hogy.......
-
Iludka
tag
Igen énis úgy tudom. Neki 1-3 közt már 1szer akkorát nyom. Nem lehet hogy a kettő erősitő közt csak van valami eltérés. Olyan lehet hogy ez a fejegység 2 volt kimeneti feszültséget tud, és ez a régebbi Audio System erősítőnek jó volt 2 volt. Az ujabb erősítő pedig igényelné a 4-5 volt közti fejegységet? Vagy ez hülyeség?
-
Iludka
tag
válasz fkenny #73792 üzenetére
Sziasztok. Kérdésem lenne: Van egy Alpine 9880 Fejegységem. Mellé Gladen Audio SQL 12 Xtreme Mélyláda + Gladen Audio Xl 275c2 Erősítő. És valamiért nem akar normális mélyeket prodúkálni, csak ha a fejegységen felveszem a Subwofer értéket 0-ról 10-15 közé. De haverom kocsijába át tettük a ládát ott kb 1-szer akkorát szólt a hangszóró. Neki Audio System 280.2 Erősítő van. kb Úgyan az a kettő erősítő. Fej egység neki Alpine 9882ri.
Létezhet hogy ezt az újabb Gladen Audio Erősítőt nem vezérli meg normálisan az Erősítőt, illetve a mélyládát? Mert amit most produkál, azt kb tudná egy 500 watt-os szett. Ja és újonnan vásároltam az erősítőt és a mélyhangszórót is!
Köszönöm előre is a segítséget. -
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Fejegység ajánlásban kérném a segítségetek. Szükségem volna egy egy din méretű levehető kijelzővel rendelkező andoid auto és apple carplay képességekkel rendelkező fejegységre. A levehető kijelző a beépítés miatt fontos, mert azt kell utoljára beszerelni. Ami fontos lenne, a lehető legolcsóbb megoldás, mert a tulajnak a fent leírt szolgáltatások meg a tolatókamera az elvárása vele szemben. Amiket én találtam azok 170-től indultak, jobb lenne ha ez csak a fele lenneSegítségetek előre is köszönöm!
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
hhenry
őstag
Sziasztok!
Sok segítségre lesz szükségem,mert teljesen hülye vagyok a témában.
1. 8.gen Type-R Civicbe lenne a rendszer
2. POP,RAP,Elektronikus zenét hallgatok
3. Nem igazán hallotam más rendszert
4. 200 ezer forint körül szánok a dologra (Fejegységem már van: [link] ) -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem arra gondoltam, hanem erre az 1 DIN-es keretre.
Tényleg az előlapot hogyan lehet leszedni? Erre nem jöttem rá és a leírásban sem találom. Eject csak lehajtja és CD-t tudok betenni. Mi a trükk?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megpróbálom, bár ezzel az 1 DIN kerettel már nehezebb dolgozni, mert bepattan a helyére és valószínű elég nehéz kiszedni. Lehet kicsit hagyom és majd máskor nekiesek.
De végső soron tudok turkálni a kihúzott fejegység nyílásán is. Eddig el voltam kényeztetve a nagy hellyel.
Amúgy járó motor nélkül is van ez a digitális-szerű alapzaj.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
dmad
aktív tag
válasz kovbandi82 #73781 üzenetére
16. pint nézd meg, ha van az elvileg az!
(gondolom a táp miatt úgyis kell kábelezni..)[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
-
Sziasztok. Gyári rendszerre szeretnék egy aktív mélyládát kötni, a hangszórókról venném le a jelet. (BMW E39 toring, nem DSP-s, nincs BM54, se gyári erősítő) Az lenne a kérdésem, remote jelet honnan lehetne szülni neki? Nem igazán van kedvem előre kábelezni ennyiért. Valaki megoldotta valahogy? Esetleg valaki tud olyan jelszint átalakítót, ami ad ki remote jelet, mert amit én találtam, azokon van ugyan, de ugyanúgy erőről kell a 12 Voltot hozzáadni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Végre bent a helyén.
Viszont hallok némi alapzajt 1-2 hangerő fokozaton. Ez normális? A JVC mosfet fejegységnél nem emlékszem ilyenre.
Mondjuk csak állóhelyzetben hallani meg ha odahajolok a hangszóróhoz.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fadert akarom állítani 1-2-vel hátrébb de az Istennek nem tudok balance-ról fading-re váltani. Melyik gombbal vált oda?
Beszerelés még sajnos várat magára, mert a 10 éves műanyag keret nem bírta a strapát amikor kiszedtem az előző fejegység fém keretét belőle és eltört. Ma talán eljutok egy másikért a boltba .⭐ Stella
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nagyon nem akarom átalakítani , jó lesz nekem előre a 10cm-es Hertz , az oldalsó okádék Blaupunkt csipogókat kiiktatom. A fejegységet sem akarom cserélni ( Blaupunkt , ami szintén szerintem gyengusz) , egy fm transmitter beiktatásával hallgatok zenét vagy a telómról vagy pendriveról. Több energiát nem ölök bele , már csak azért sem , mert nem a legjobb akusztikájú autók közé tartozik.
Az előző Suzuki Lianámban nagyon szépen szólt a gyári 4db hangszóró és abba bizony egy jó kis Clarion fejegység volt( cd+ kazetta+ rádió kombó)+ csendesebb is volt maga az autó is .( Made in Japan)Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
dmad
aktív tag
válasz Jorgi Kormi #73770 üzenetére
Így van, csak 10cm-es hangszórótól nem várhatsz jó hangzást, egyszerűen fizikailag kicsi a méret.Inkább az ajtóba kiemelőkerettel egy legalább 13-as, de inkább 16-os közép, a tükörhöz meg a magasak és mindjárt meglátod (hallod) a különbséget.
Ez egy kicsivel több anyagiakat jelent, meg munkát...de hidd el megéri!Élj úgy, hogy.......
-
Jorgi Kormi
senior tag
A hátsókat 9.500Ft-ból ( Alpine )megoldottam , a Hertz 13.000Ft-ért lenne , nekem megér húszonegynehány ezer forintot , hogy tisztességesebb minőségben halgassam a zenéimet ( pl.Pink Floyd stb.) a hosszabb útjaimon. ( Az autót egy darabig nincs szándékomban eladni 119.000km van benne és jó állapotban van , és ami a lényeg :fillérekböl szervízelem (szívó benzines!!!!) + rohadtul megbízható , no para)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nincs, az enyémben nincs ez az extra benne.
Bekötésről lenne 1 kérdésem.
Ez így korrekt lenne? (miért kell egyáltalán ezeket nekem összedrótozni ha úgyis csak így lehet bekötni? - mondjuk a dimmert ki lehet hagyni annyit lehet rajta variálni, nem?)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
dmad
aktív tag
válasz Jorgi Kormi #73767 üzenetére
Szerintem felesleges pénzkidobás lenne..
Nézz körül az Ignis klubban, biztos van jobb megoldás...
Szerintem...Élj úgy, hogy.......
-
Jorgi Kormi
senior tag
Sziasztok ! 2006-os Suzuki Ignisben elől szeretném kicserélni a hangszórókat 10 cm-es méretben ( hátul már cseréltem) , valami jobb minőségűt valaki tud e ajánlani , olyat ami befér átalakítás nélkül a védőburkolat alá.
( Én most egy Hertz dcx 100.3 típust nézegettem a neten egy lehetőségnek)Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
tundermacko
csendes tag
Sziasztok!
A hangerőszabályzó fordítva működik a fejegységen. Hogy lehet orvosolni a problémát?Clatronic AR 815 az alany, a +- jelzés jól van rajta, de fordítva működik.
-
DJ. Ru$y
félisten
Helló!
Tervben volt egy Concert 2 csere az Audimban, viszont lebeszéltek anno róla többen is. Viszont kezd tele lenni mindenem a lemezekkel. Használ vagy használt valaki Yatour adaptert Concert 2-vel? Tapasztalatok? Megéri befektetni egy ilyenbe? Itthon 25k + 3-5e Ft az "adapter" kábel hozzá. Lyukra viszont nem szeretném megrendelni Kínából...
Köszi!
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Kinéztem egy Sony DSX-A416BT fejegységet, ma fogdostam is élőben és eléggé megtetszett. Jelenleg egy Sony DSXA210UI van az autóban kínai Bluetooth usb adapterrel. Számíthatok rá hogy a 416BT-vel érezhetően jobb lesz a hangminőség? Természetesen ott is a Bluetooth-Spotify kombó lenne használva. Köszönöm.
-
laca54
csendes tag
válasz tompibest2 #73757 üzenetére
Helló. Passat b5 kombi. Akkumulátor a szélvédő előtt, erő leghátul a lámpa mögött. Réz hegesztő kábel lesz, poz/neg-ot is az akkumulátortól húznám.
-
dmad
aktív tag
válasz radi8tor #73750 üzenetére
Nálunk most a gyerek használ egyet, neki Iphone XR van, nincs vele gondja.nekem sem volt.
A firmware verziót nézd meg, és ha kell frissítsd!
Amire figyelni kell, hogy csak!! a gyári mikrofon tökéletes hozzá!
A gyári jack dugója 3 pólusú, csak azzal tökéletes.Élj úgy, hogy.......
-
laca54
csendes tag
Sziasztok. Adott egy Rodek r4100a2 4 csatis erősítő. Mekkora keresztmetszetű hegesztő kábel ajánlott az etetésére? (35 mm2?)
3x25 amperes biztosíték van bent.
4x95W RMS 4 ohm-on.
2x280w RMS 4 ohm-on hidalva.
Köszönöm! -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy E46 kombi, gyári hangszórókkal. Low cost módra kicsit szeretnék több mély hangot, a gyári fejegység megtartásával, esetleg egy erősítő bekötésével.Ha az alábbi helyre (a pótkerék fölé) rakok egy mélysugárzót, az mennyire rossz ötlet? (és fölötte a gyári fedő, hogy ne a hangszóróra pakoljak).
[link]Vagy esetleg a gyári hátsó hangszórók helyére valamit betenni? Ennek van-e értelme, erősítő nélkül? Az alábbi linken látszik a helye, bár a képen ovál van, nekem kerek hangszóró a gyári itt.
[link][ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
E46 BMW
Vettem egy androidos fejegységet, de nincs hang, (multikormány működik) az autó gyári erősítője bent marad úgy látom. Azon keresztül fognak szólni a hangszórók.
Namármost, találtam egy AMP-CON szálat, sejtem hogy ez kapcsolná az erősítőt.
Milyen kapcsolójelre vár? Nem tudom mit adjak neki.
Ötlet?
Azt hiszem ez az.
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz Peti78 #73745 üzenetére
Tudni kellene hogy milyen az a gyari rendszer.
Emlekeim szerint a Volvo-kban van egy bizonyos fajta Dynaudio rendszer amibol egy fejegyseg cserevel meg normalis beallitassal eleg kulturalt hangot lehet elohozni. Ha jol emlekszem meg az ajto is szigetelve volt gyarilag, de erre nem vennek merget.Kerdezd meg AZ-X forumtarsat: [link]
Neki ugy emlekszem S60-asa volt es egy jo darabig a gyari hangszorokhoz epitette a rendszert.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
2001-es Volvomban (s60)van gyári erősítő. HÁny ohm-on dolgozik a rendszer? Azért kérdezem, mert szeretnék elso komponens szettet cserélni, a többi (hátsó és center) sugárzót lekötni a rendszerről.Akinek esetleg van tapasztalata a gyári hanggal, azt is szívesen fogadom, hogy egyáltalán érdemes-e lecserélni. A célom nem a hangerő, hanem a minőségi(bb) hang eléréese. A fejegységem Kenwood x5100bt.
Gladen Audio M165 két utas ezt néztem ki https://autohifi24.hu/gladen-audio-autohifi/gladen-audio-hangszorok/gladen-audio-m-165-ket-utas-autohifi-hangszoro
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Mxrol
csendes újonc
Igen az ezermillió lehetőséggel én is számolgatok, úgyhogy lehet jobban járok ha hallgatózok inkább aztán ami bejön az megmarad. Ez egy ilyen sport tudom.. Ha már itt tartunk, szoktak még lenni Pesten (azt hiszem a Lurdy-nál) ilyen autóhifis, hallgatózós esték?
MunezXBK: Köszi a tippet írtam neki!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Pioneer mvh-x580bt-mel valami történt, 12v az iso csati legvégénél meg van multiméterrel mérve, bizti benne kicsipogtatva, tehát tuti nem ment ki. Egyik autóból a másikba raktam, tápot megkapta, standbyba órakijelzés volt és pár mp múlva se kép se hang. Gyújtás le--fel, semmi. Esetleg valami tipp? -
Mxrol
csendes újonc
Ha találok akkoriban Signat RAM 2 mk 2-t akkor azzal, később pedig egy 1-1.5 kW közötti monoblokkal.
-
Mxrol
csendes újonc
Sziasztok!
Szemezgetek egy 38 centis Carpower Sonic 15" hangszóróval és véleményekre tapasztalatokra lennék kíváncsi esetleg a konkrét típussal kapcsolatban vagy csak a 38-as hangszórókkal általánosságban.
A zenék terén mindenevő vagyok de főleg elektronikus vonal abból is néha a durvább fajta vagy szeretem még a kimondottan basszusra kihegyezett zenéket. Jelenleg semmi nincs még az autóban csak egy Pioneer mvh-s580 BT a többi komponens fejben már megvan nagyjából csak a subon gondolkozok. Eddig reflex ládám volt meg voltam vele elégedve csak a méretezése miatt eléggé kiemelt 45Hz környékén és az nem tetszett hogy ott sokkal hangosabb volt mint alatta-felette. Nem konkrétan SPL irányba húzok mert számít a zeneiség de azért "dögös" legyen ahogy Ti szoktátok említeni.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
tompibest2
csendes tag
-
skt
tag
Sziasztok!
A baratnom polojaba akartam betenni egy pioneer fejegyseget. Viszont kellett hozza egy 16 pines atalakito.
[link] Ezt meg is rendeltem. Na az lenne a kerdes hogy az a kek csupasz kabel az mire kell? -
troll81
addikt
Szia a torz jel le sugárzása szerinted mit eredményez? Torz hangot hallasz.
Nem tudom nem hallottam a jelenséget.Én kimértem a fej egységet lakásban így tudom mit tud kimenetein.igy nincs gond max 26 os hangerőn jó használható.... Utána már gatya.
Be recseg a magas... Igy lövésem sincs
Igen aktív rendszer hez van a manual de passzív váltás esetén se lesz másik hangszóród.
El kellene menni olyanhoz aki személyesen tud segíteni... Az lenne a legjobb. -
Alu
senior tag
válasz troll81 #73731 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz, nem is erőltettem. Csak megijedtem, hogy használt cucc és nem tudom mit sóztak rám. Reményeim szerint nemsokára a szett is külön erősítőről fog menni, de már nem bírtam tovább a gyári hsz. - ekkel.
Szerk.: "ahol torzítás van annyit bír a fejegység semmi többet"
Szóval recsegés = torzítás? Meg az a fura, hogy amikor zene is van az ének alatt, dolgoznak a mélyközepek is, akkor nem (vagy nem olyan durván) hallani, hogy berecsegnének a magasak. Mindegy, egyenlőre nem erőltetem, aztán majd kiderül, ha bent lesz egy erősítő. Remélem nem a magasakkal lesz valami, mert akkor befonom a hajamat...Amit bemásoltál manualban írja, hogy ez aktív rendszer esetén ajánlott. Nekem passzívan van, a gyári hangváltóval. Az alsó határfrekit ez esetben is 250Hz - re kell tenni? (csak azért, mert brutál szépen sugározza le az alsó tartományt, sokkal szebben, mint a mély hátulról. Próbálgattam úgy is hogy nem vágtam meg az első szettet és a sub csak minimálisan volt ráengedve, nekem az tűnt az igazinak. De nem akarok semmit elb.szni, úgyhogy ha azt mondod vágjam meg, akkor megvágom.)
[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
troll81
addikt
Szia....ez kb az a helyzet mintha a gznw15x et egy 200rms erősítő vel hajtanám meg majd a torz jel miatt szarrá égne 5 perc alatt.
Ha Hertz hsk 165 akkor kéri az erősítő t.ahol torzítás van annyit bír a fejegység semmi többet.
A manualbol egy részlet.
12.If your system design includes an active crossover featuring electronic filters with multiple amplifier channels, keep in mind to use:
- for the tweeter: a high-pass crossover with minimum 1.8 kHz cut-off frequency and 12 dB/Oct slope;
- for the midrange: a high-pass crossover with minimum 250 Hz cut-off frequency and 12 dB/Oct slope. -
Alu
senior tag
válasz troll81 #73683 üzenetére
Beszereltem a Hertz HSK első szettet és mivel (az eladó szerint) hosszú ideje nem volt használva, ezért egy hétig csak kímélve hallgattam. Ma kíváncsi voltam mit tud magasabb hangerőn, ezért adtam rá egy kis kakaót. Ennél a számnál az első másodpercekben van egy olyan rész, amikor csak a csaj énekel és minimális zene van alatta. Magasabb hangerőn recsegős, rezononálós hangja volt a magasaknak. Ha visszavettem a hangerőből, akkor szépen szólt. Későbbi résznél, amikor már zene is volt alatta, akkor nem volt annyira kivehető ez a probléma, de úgy hallottam akkor is előjött. Próbáltam más számmal is, ott ugyan ennél a hangerőnél nem volt recsegés és azt hiszem 2-3 szinttel feljebb se jelentkezett, vagy legalábbis nem olyan mértékben, mint az első zenénél, de ugye a két énekhang is eltér. Amit még szerintem fontos megemlítenem, hogy a szett egyenlőre fejegységről üzemel (Kenwood DMX7017) és Bluetoothon keresztül hallgatóztam telefonról (Spofity). A kérdésem pedig az lenne, hogy van rá esély, hogy az erősítő torzított, gerjedt be ennyire az adott frekin az adott hangerőnél vagy kezdhetek aggódni, hogy a magasakkal lesz probléma?
Az első szett amúgy 60Hz -nél van vágva -12dB -vel. A magashang szintet -3 -ra állítottam. EQ -nál a mélynél (<100Hz) és a 400Hz - 2,5kHz tartományba tettem kiemelést (400Hz -nél +4dB, a többi frekinél kevesebb). A hangszóró kiválasztásnál a magassugárzó kicsinek van kiválasztva, nem tudom ez befolyásolhat-e esetleg valamit. Amennyiben szükséges holnap tudok feltenni képeket a beállításokról és az eq -ról. Előre is köszönöm!
λŁƯ™
-
troll81
addikt
válasz Rókabajusz #73727 üzenetére
Szia 1 x 750 Watts RMS @ 2 Ohms ha csomagtartó ba kerül akkor 25 -35mm2 kábelt huznek neki nem alult nem kevert kábelt (opció 35mm2 hegesztő test kábel.) A gyári doksi min 25 ír neki.
-
Rókabajusz
csendes tag
Sziasztok,a minap vettem egy kicx stq-382 hangszórót ládával és egy ESX signum 2400D erősítőt. Ehhez a kombohoz milyen kabelszett az ideális? Egyenlőre 4 ohmon megy,d később 2 ohmra szeretném bekötni. Válaszokat előre is köszönöm.
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #73711 üzenetére
Nagyritkán, annak aki nagyon ráér, vagy nagyon rugalmas, vagy több napra nálam tudja hagyni a verdát. Sajnos időm nem sok van, de néha hiányzik a bütykölés...
-
V8engines
tag
válasz Dinter #73712 üzenetére
Szia!
Senki nem fogja tudni ezt megmondani szerintem.
Lehet elég a rádió csere, de lehet az is hogy csak hangszórók kellenek a boldogságodhoz.
Ez is és az is lehet sz@r.Aztán itt még kérdés, milyen rádiót veszel, mert nem biztos hogy előrébb leszel a másik "minőséggel". Hangszóró ugyanez.
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Astra F-ben jelenleg egy LG LAC2800R fejegység van. A problémám az, hogy a basszus csak recseg a kocsiban. Tekintve, hogy csak heti 1-2* használom, nem szeretnék ra sokat költeni. De ha az elég lenne, hogy veszek bele egy új fejegységet, az beleférne, de pl új hangszórókat nem szeretnék beszereltetni. Szóval elég lehet az utóbbi?
-
PiciPeti
őstag
válasz szvoboda #73708 üzenetére
Dolgoztam Pitoncar után, hát nem nyűgöztek le... Persze ez azóta változhatott, évekkel ezelőtti munkájukat láttam, de ott saját márkás hangszóró kábelekkel volt bekötve a hangszóró, ami 10cm hosszan elporladt a szigetelésben az oxidáció miatt. Hangszóró pereme meg volt szúrva, stb.
Kozák Andris-t viszont egyértelműen ajánlani tudom.
-
Chiftain
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyen járok-e, kérdésem lenne. Van egy astra J, aminek cd300-as alap gyári rádiója van 4 db hangszóróval. Kettő magas sugárzó és 2 hangszóró az ajtókban. Eddig csak a 2 magas sugárzó szólt, a bal oldali/vezető oldali nagyon halkan a másik oldal rendesen. Most kipróbáltam hogy megcseréltem a 2 magas sugárzót, ami eddig a vezető oldalon volt azt átraktam az anyós oldalra és fordítva. Most a vezető oldalon rendesen szól a magas sugárzó, az anyós oldalon pedig egyáltalán nem szól. Plusz az anyós oldalon az ajtó hangszóró feléledt. Így jelenleg szól a vezető oldali magas és az anyós oldali közép. Alig hiszek a szememnek fülemnek. Lehetséges ez hogy a magasak variálása kihatással van az ajtókban lévő hangszórókra? Jól sejtem akkor hogy a most anyós oldalon lévő magas halott? Ezek alapján kilehet zárni a hibaforrások közül akár a gyári rádiót akár a kábeleket? -
zsoika
addikt
válasz tomazin #73696 üzenetére
Szia. Astra G be tegnap raktam be a Gladen A-t és a gyártótól jobb lett....a magas nagyságrendekkel.
Beépítő keretet is vettünk hozzá, mert unokatesóm nem akarta faragni a gyári sugárzót. A magasnak ki kell vágni a háromszög ben gyári helyét...a perem mentén és reszelővel igazítani rajta.
Előtte gyári mély/közép volt cserélve bontottra ...1évet bírt. -
lenrok
tag
Sziasztok
Hol tudok venni zárt cellás szivacs lapokat a kárpit mögé, nem aranyáron? Egyszerűen nem találok. -
tomazin
veterán
Koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok