-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeChNoRby
tag
Nekem elsődleges hobbym az autóhifi,másodlagos a gép,hifinél járok versenyekre találkozokra,és ha tehetem több kocsit is meghallgatok,hogy legyen tapasztalatom,és nekem is az 1 év alatt elég sok dolog megfordult a kocsiba,és eddig amit felsoroltam azok jöttek be a legjobban,úgynézki mostmár nem cserélgetek,hanem ezt tökéletesítem,mert van benne tartalék bőven..A rendszerem pio88rs,mc-6,u-dimension 2.370,massive cw12,roki bd1500..50es és 20as tápkábellel,rendes hifis akksi+pótakksi Az autóhifi egyik alapja,áramból sosem elég.. Szóval még sokat kell a beállitásokkal szöszmöszölnöm,de úgyérzem/hallom megéri.. Pl ez egy elég drága rendszer már,de mondjuk 1év alatt értem el,és sose úgy fogtam fel hogy huhh van 80am,és abból rakjunk össze hogy legyen valami..aztán majd lesz jobb(ez a legrosszabb,és legpénz"zabálóbb"
"..The music starts where the end of the words.."
-
kingi
tag
válasz TeChNoRby #2295 üzenetére
köszönöm...... egyelőre ülepítek, rákeresek egyenként mindre a neten... Node melyik Neked a favorit, ha ár nem számít, max. az ár/teljesítmény? , gondoltam, hogy beleírom, hgoy a pénz most nem számít, csak nem akartam olyannak tűnni, mint, aki rázza a lábát úgy gondolom, jót érdemes megvenni, ha az autót x, mondjuk 2-3 évig sokat használom, mivel ez a gyenge pontom, és mindennél többet ér, ha nem bosszantom fel magam fáradtan naponta (többször) ezen, hanem gyönyörködöm a zenében vezetés közben... ha már lehet
győzzön a jobbik, de nem lehet, hogy a jobb maga a rossz? (Seneca)
-
TeChNoRby
tag
Pénz kérdése,sztem 1 jó rendszer,amit nem a bombasztikba vesze,az kb igy nézki:
Pio88rs1v2,Alpine 9885-7,eartquake mc-6,ud,steg,audiosystem,carpower erősitő,megfelelő kábelezés és bitumen az ajtókba,és meghallgatás után berakott mély,reflex v zárt."..The music starts where the end of the words.."
-
kingi
tag
ajánlanátok nekem is egy nagyon szophisztikált darabo???t... engem a hanzás minősége és a hangerő érdekel, nem ilyesmi, hgoy hány dvd-t kezel meg stb.... hanem a surroud sound, ha kocsiban van egyáltalán értelme, szóval nem tudom a definíciókat, csak annyit, hgoy jól hangozzon benne Mozart is és pl. dj Tiesto, és NE torzítson kicsit se nagy hangerőnél sem... és a mélynyomó is nagyon kényes téma eddigi tapasztalataim szerint
győzzön a jobbik, de nem lehet, hogy a jobb maga a rossz? (Seneca)
-
AMD Power
titán
Magnat Ultra 6900
4500Ft újonnan a két darab megéri nem?[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Feladva
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Mindig adnak
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Bemegyek a postára, feladom a többi rajtuk múlik Mostanában időgarantáltan szoktak menni a dolgok...
-
_seth_
veterán
Délután kitömtem, becsomagoltam már csak el kell sétálnom a postára
-
_seth_
veterán
Már bocs, hogy beleszólok de ebben ugyan mi lett volna az átverés? Nem írtam semmi olyat róla ami nem lenne valós, ára is teljesen korrekt mellesleg egy 10e forintos ládához bőven megfelelő aki nem hiszi meg a levegőbe beszél mert nem is látott ilyet na az aki átver másokat. Zsákbamacskát soha sem árultam, nem írtam oda, hogy világmegváltó hightech cucc mert nem az, egy full alap erősítő ami csak mélyhez jó ls 100W 2 ohm, 65W 4 ohmon amit le is tud adni, már nem mondom, hogy el lehet jönni meghallgatni mert elkelt a cucc de aki hallotta nem panaszkodott rá soha sem, MNC láda volt rákötve és szépen szóltak együtt mellesleg ennyiért aki csodát vár az... khm... hülye Én is csak azért vettem meg mert olcsó volt az erősítő is és a láda is és kijött egy jobbfajta 23 centis ovál pár árából a két cucc és annyiért igenis nagyon jól szólt főleg ahhoz képest amikor nem is volt mély az autóban.
.
------------------
fero02: holnap küldöm is a fejet
-------------------
Jövőhéten ha minden jól megy ez is be lesz kötve: [link]
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Itthon vannak a sub-hoz szükséges cuccok. Jövőhéten azt hiszem összekendácsolom.
-
Petiapó
tag
válasz Pubszon #2277 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
De mélyláda az bizony nem lesz
Nekem már így is erős... ...és egyébként sem audio-tuning gyanánt csináltam, csak, hogy élvezhető legyen a zenehallgatás.
(amúgy sem ér annyit a paripa, meg kicsi a csomagtér is, így sem férek be a cuccokkal sokszor)
De ha lecserélem a gépet talán egyszer visszanézek ide tanácsért, hogy tudnám meglobogtatni a hajam a zenével
Még egyszer köszi!
Viszlát!...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
Petiapó
tag
Jó estét!
Ma beépítettem a fent említett Blau GTx 693at.
Nem értek hozzá ugyan, de szerintem nagyon jól szól, és esztétikus is.
Habár azt meg kell hagyni, hogy extra alacsony hangerőn torzít (5ös hangerőn, ezt csak este, álló motornál hallani), viszont közepes hangerőn kristály tiszta, és emellett olyan erő van benne, hogy nem tudtam max-ra tekerni, mert már nem "esett jól". Igaz az első kettővel együtt már elég sok van a kocsiban, ahhoz képest, hogy egy kis hatchback corolla
Nem tudom ez a cucc hol áll minőségben, de gondolom kezdőknek jó:
-MP34 Valencia fejegység 8K Ft (haver levedlett cucca )
-elöl GTx 172 (2*45W) 8900 Ft
-hátul GTx 693 (2*55W) 13K Ft
Szerintem a cirka 30K, és a két nap a "berhelésre" egyáltalán nem sok. Cserébe élvezettel szállok be, mert tudom, hogy "jó" zene szól bent....csak gondoltam megosztom a világgal a művem
(Elnézést, ha zavartam.)
Legjobbakat!...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
_seth_
veterán
BT: hatósugara nem túl nagy de még az autón kívülről is működik de csak pár méterig, az autóban tökéletes. Lehet zenét is lejátszani rajta BT-n vagy egyszerűen telefonként rákapcsolni de pl ha zenelejátszás megy bt-n és bejövő hívás van átkapcsol telefon módra. mikrofon az előlap mögött, hangszóró van rákötve akkor már olyan mint egy kihangosító és jól lehetett hallani a kadettemben is a másik felet is bár engem azt mondták kicsit halkan hallanak de nem volt gond azzal sem, gondolom a vectrámba már hallanának engem is jól.
-
fero02
nagyúr
Valakinek van vmi mp3-as fejegysége eladó emberi árban?
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
válasz Florens #2268 üzenetére
Megmondom őszintén, én csak most olvastam ezt az 1000 Ohm-ot. Azt gondoltam autohifi hangszóró akkor 4 Ohm a legtöbb esetben. Nem szereltem még piezo magasat de előbb vegyél inkább egy párat. Ha kevés vehetsz még utána egy párat.
Utánaolvastam és azok alapján nem jelent alacsony terhelőimpedanciát az erősítő felé, tehát kötheted párhuzamosan is. -
Florens
tag
Azért gondoltam négyre, hogy elől és hátul is legyen 1-1 pár, hogy a hátul ülők is hallják rendesen. A piezo impedanciájára "imp.: > 1000 Ohm" nem 4 ohm van írva, ezért gondoltam a párhuzamos kapcsolásra.
Legyen inkább soros kapcsolásban, vagy inkább csak kettő összesen?
Nem szeretném, ha emiatt megadná magát a fejegységem.Előre is köszi!
-
Petiapó
tag
Jó estét!
Van egy Blaupunkt MP34-es fejegységem (4*45W), rajta egy Blaupunkt GTx 172-es hangszórópár (2*45W)
A kalaptartóba szándékozom venni egy ovál hangszórópárt
De Blaupunktból 5 * 7"-os 40Wos, és a 6 * 9"-os 55Wos létezik. Az utóbbi méretben pont beleillene a kalaptartóba.
De az ugye már 2*55W.
Szerintetek életképes lenne a rendszer? Vagy vmi nem bírná?
(ha lehet vmi egyszerű választ kérnék... egyáltalán nem értek hozzá )
Előre is köszi!...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
_seth_
veterán
Ilyen van nekem is, ennyiért nincs jobb.
-
Florens
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Adott egy fejegység, és két pár Somogyi féle piezo magassugárzó.
Rá szeretném kötni a fejegységre a piezokat az első két csatornára (más nem lenne mellettük ezeken a csatornákon). Így csatornánként lenne 2 piezo párhuzamosan kötve.Bírni fogja a fejegység? Vagy várható a füst?
-
fero02
nagyúr
Döntöttem.
SAL WRX 2090 lesz a megfelelő tipus számomra. Alacsony és magas szintű bemenetek, hidalható, és meglepően súlyos darab a méreteihez képest.
Előtte a WRC 200-on gondolkoztam, de mire ehhez megveszem a jelátalakítót, addigra pár ft híjján ott vagyok, amennyiért meg tudom venni a WRX-et. Ráadásul utóbbi szebb is, bár ez szubjektív.
És bónuszként a webshop ár alatt tudom megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Erről a fejről mit tudtok mondani, most 40000-ért el lehetne hozni...
Védd a fákat, egyél hódot!
-
hugi0
őstag
Visszaolvastam.
2202 es kommentben, ahol eloszor vazoltad a dolgokat, nem emlitetted, hogy nagyon kis koltsegvetesbol "mukodsz".A vidi szorora, a mar megtervezett 35L-es ladara gondolva, felteteleztem, hogy nem akarod elrontani egy "szutymakos" erositovel.
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
fero02
nagyúr
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
Akar a "marvanyladaval" egyutt.
[ Szerkesztve ]
-
-
fero02
nagyúr
Vidd nyugodtan.
Ha minden jól megy, akkor pont most sikerült megcsípnem 3k-ért egy olyan erősítőt. Ha összejön szavam nem lehet.
Van még ott a srácál 1-2 cucc eladó sorban, érdemes lehet visszakeresni a topikban és megkérdezni.
-
(jan)
őstag
Nekem szükségem lenne rá, mert most egy sima rc tagon van táplálva az erősítőm...
DE te írtad előbb azaz neked lett felajánlva... TUTI VIHETEM ?
a másik meg... én annyit mondok inkább szurkolj ki most 1-2 ezerrel többet mert aztán HA ne adjisten mégis hátmasszázshoz támad kedved nem kell cserélni az egész cumót....
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
fero02
nagyúr
Tisztában vagyok vele, de mivel maga a hsz sem a "tipikus autós" felhasználásra készült, illetve maga a rendszer sem egy komoly, így nem vagyok hajlandó - igenis - többlett teljesítményért fizetni súlyos ezreket.
Ha arról lenne szó, h 4 ajtóba is hsz. új menne, illetve fej csere és komolyabb sub lenne, akkor értelemszerűen túlméretezném a rendszert. De mivel ilyenről szó sincs, így nem. Talán majd később.
Szvsz az a SAL végfok pont elég. Nem lenne maximálisan kivezérelve sem. Bár már azon is gondolkoztam, h magam építek vmi végfokot...
Bár ehhez a projekthez nem fog kelleni, de az átalakító meg van véve.
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
Irc-n jartam biza: #erosito.hu
http://www.multiplanet.ch/produkt_info/ADAPTER-HI-LO--RADIO-ENDSTUFE--ACR-HCA-60.html
-
(jan)
őstag
EJHA... nem semmi "kis" kütyü
Na meg nem mindennapi látvány egy hölgy kezében a multiméter ( nekem is pont olyan típusú van ;>)
hugi0 nem jártál véletlen irneten #erosito.hu -n ?
engem esetleg érdekelne a jelszint konverter, adatokat meg képet tudsz róla feltölteni ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
gabx76
őstag
A többihez (és a tudásukhoz) képest drágállottam. (arról nem is beszélve, hogy a 4*50W RMS Sony került ennyibe - sőt kevesebbe)
A Jensen-t azért mertem ajánlani, mert valahol (lehet, hogy itt) olvastam róla jókat. (ettől persze még lehet gagyi)Félek, amiket te árulsz kicsit drágább kategóriába tartoznak.
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
Alpine erositoket meg lehet venni, azok kozt nincs nagyon rossz, de hogy Jensen nevu termeket vegyek, az kizart.
Mi szamit draganak ?
Ha 500 forintert akarsz erositot venni akor mind draga.Ha korulnezel a piacon es talalkozol egy Phoenix Gold MS50 -el [L:http://ampguts.realmofexcursion.com/Phoenix_Gold_MS250/][/L] es 20.000 forintot kernek erte, akkor azt vedd meg azonnal, ugyanis 30-35-ot is siman meger.
Nekem is van tobb elado erositom:
Audio Art 260.6XE [link]
6 csatornas aktiv hangvaltoval.
Illetve egy Altec Lansing ALA-320 [link]Ezek is a "jobb" minosegu erositok koze tartoznak, mindketto a 90-es evek elejen keszult.
-
hugi0
őstag
"Végfoknak egy SAL BX 1065-ot néztem ki, mivel sejtésem szerint a gyári Blaupunkt fejen nincs RCA kimenet, igy szükségem lesz magas szintű vonalbemenetre, ami ezen ugyan van, de szomorúan vettem tudomásul, halacsony szintű viszont nincs. "
Van idehaza nekem egy ACR HCA-60 -as jelatalakitom.
(Magasszint ---> alacsonyszint)
Ha kell 1000Ft-ert viheted."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
hugi0
őstag
Ugy gondolom ezt a mondatodat ne hangoztasd:
"de ez több, mint 4szeres teljesitményfölösleg lenne..."
Ugyanis ez egy nagyon nagy badarsag.Miert ?
Minnel nagyobb teljesitmenyu erositot hasznalsz, annal kontrolaltabb a hangszoro mozgasa.
(Most ne beszeljunk az erositok felepiteserol mint A; A-B; D es egyebb osztalyu keszulekekrol.)Miert is jo ez ?
Mert a hangszoro igy "kevesbe torz" jelet kap, ebbol adodoan pontosabban/szebben szol.Nekem az elso szettem melyhangszoroja 75Watt terhelhetosegu, a hozza csatlakoztatott erosito 200Watt RMS-t kepes leadni.
Altalaban az epitoiparban (es mashol is), a "jo" gepek is mind tull vannak meretezve
(mind mechanikai mind elektronikai tulajdonsagaikban).
Igy biztosabb a hosszutavu mukodesuk."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
gabx76
őstag
Igaz, elírtam: Nem hangfal. Ahogy néztem 80W RMS kell neki 8Ohm-on. Ahhoz a SAL lehet, hogy karcsú...
gyiku: Vedd meg akkor darabokban. Első szett beszereléssel mondjuk 15, a hátsót pedig talán te is be tudod húzni, akkor az +10. Fejegység nem tudom milyen. Erősítő ráér később, ha lesz rá pénz.
-
gabx76
őstag
JBL jó választás. Ha nincs erősítő, akkor 2-5k HUF-ért beszerelik. Ha szabni kell az ajtóba, és nincs hátra vezetékelés akkor 2 óra körüli a beszerelési idő (és persze akkor drágább). Gondolom kanóc jár mindkettőhöz.
Egy kisebb, minőségi 4csatornás erősítő azért nem ártana, ha ki akarod hajtani őket rendesen. (nem hangerőre gondolok elsősorban)
Én is ezen spóroltam először, de most már nem bánom azt a +15k-t.[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
A 2. az ha jól látom hidalható, teljesitményéről szinte semmit nem tudni, az 1. pedig jóval karcsúbb, mint ami rá van irva.
2 x 35W @ 4 ohms
2 x 40W @ 2 ohms
1 x 80W @ 4 ohms bridge
Fuse: 15AMég akár jó is lehet.
Wááá, nem jó, hiszen nincs rajta magas szintű bemenet.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
A leendő Opelembe tervezgetek egy kultúrált kis mély szekciót, amivel meg tudnám majd támogatni a gyári rendszert.
A hangszóró adott, egy 25 cm-es papir membrános, habszéles H2000 (HA25-672) termék lesz, egy 35 L-es zárt dobozban, kb 40-50 W-al hajtva.
Végfoknak egy SAL BX 1065-ot néztem ki, mivel sejtésem szerint a gyári Blaupunkt fejen nincs RCA kimenet, igy szükségem lesz magas szintű vonalbemenetre, ami ezen ugyan van, de szomorúan vettem tudomásul, halacsony szintű viszont nincs.
Épitő jellegű kritikákat köszönettel fogadnék, ill. ha vki ismer hasonló árban, hasonló teljestményű végfokot, amin van alacsony szintű bemenet is, az kérem azonnal visitson.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest