- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Sziszifeca #1994 üzenetére
Én személy szerint a Panasonicra voksolok, JVC-nek elég durván "elektromos" hangja van.
-
Bazsee71
őstag
Az írásom nem ellened irányult, csak elolvastam az utolsó oldalt, és hát nagy része a hangnyomásról szólt. Nekem sincs drága rendszerem, igyekeztem mindent a legjobb áron beszerezni, de már egy hallgatható szint. Majd szépen lassan lesz továbbfejlesztve.
Ami most van:
Alpine CDA-9835R fejegység
Steg AQ 45.4 erősítő
Audio System X-Ion 10 mélynyomó
Ciare CW162 mélyközép
Ciare TS020ND SEC magas
Ciare CF223 hangváltó
AudioLink Skill Signal RCA-kábel
AudioLink RCA dugók
Schwaiger 3.2mm-es hangszórókábel -
fero02
nagyúr
válasz Sziszifeca #1994 üzenetére
Beltartalmat/minőséget/szolgáltatásokat tekintve ebben az árszegmensben alig van különbség. Kb mindegyik ugyanannyit tud.
A jó rádióhoz legyen egy fasza antennád. A kimenet adott, extra csúcsminőséget nem szabad tőle várni. Hétköznapi ember számára bőven megfelel.
Ami számodra különbséget tehet a 2 gyár termékei között az a külső. -
Sziszifeca
őstag
kb.16000 Huf körül tudok csak rá költeni, és most kettő között filózom:
JVC KD-G341 vagy G342 vagy G343 15.500-HUF vagy
Panasonic CQ-C1465 15.990-HUFMp3 cd-t szeretnék hallgatni, valamint a rádiót is jól kezelje.
Egy erősítő lenne rákötve a hátsó hangszórók hajtásához.
Vagy van más ajánlatod, tipped?? Köszi>>Youtube/Sziszifeca<<
-
fero02
nagyúr
válasz Sziszifeca #1992 üzenetére
Szempontok?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, melyik a jobb az alábbi autó mp3 fejegység közül?
Panasonic vagy JVC?
Köszönöm.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
G.Zs.
senior tag
válasz Bazsee71 #1984 üzenetére
És neked mi a minőség? (Az én rendszeremnek hangszerelt zenén is frankó a minősége, de abban igazad van hogy főként elektronikus zenét hallgatok, így nyilvánvalóan ahhoz építettem. Egyébként ha a tuccogás lett volna a fő szempont akkor nem zárt ládába teszem a nyomókat.) Szerintem Mo.-on kevés embernek van pénze 70-80e Ft-os első szettre és hozzá százezer forintos erősítőre. De kíváncsi vagyok, hogy neked miből áll a rendszered.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Pubszon
veterán
válasz Bazsee71 #1984 üzenetére
Egykor azt jelentette, de most már nem.
Most a minőséget a High-End és az Audiofil jelenti.
És ha vki a pufogást szereti, akkor mi köze is van bárkinek hozzá?
Vki bélyeget gyűjt millió forintok belefektetésével, de hát ha ő ezt szereti, akkor tegye...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Grigorisz
aktív tag
félre ne érts a cucchoz grat!
de ha mindent a szaküzlet csinált akkor azért csináltak hibákat. és ezt nem azért írom, hogy lehúzzam a cuccot. előlap a ládára, hogy süllyesztett legyen a nyomó..... a tápáram rész a csomiban sem iskolapélda (a kondi körül elég érdekes). ezeket csak azért jegyzem meg mert építettem már pár "zenét" illetve láttam beépítve is eleget.
És tényleg kérlek ne sértésnek vedd ez amolyan "szakmai ártalom" kategóriás megjegyzés. Ezek számomra olyan apróságok amik a beépítés szépségét elcsúfítják mégha a rendszer tök ugyanúgy szól is. mint nélkülük.
Bazsee71: sajnálom, hogy neked a kocsidban? egy letört antennájú Sokol rádió hangminősége és hangereje megfelel......
[ Szerkesztve ]
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
Bazsee71
őstag
Hmmm...miért autóhifi a fórum címe? A puffogásnak, amiről itt szó van ahogy látom, semmi köze a zenéhez. A Hi-Fi kifejezés pedig egykor valamilyen minőséget hivatott jelenteni.
-
G.Zs.
senior tag
Készen van az installáció. Nagyon durva lett.
Itt vannak képek.[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Sziszifeca
őstag
válasz Clubforum2 #1915 üzenetére
Szia!
Köszi az infót, ha még tudsz majd véleményt mondani, azt szívesen várom!
Használd egészséggel a cuccot!Üdveca
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
G.Zs.
senior tag
Ma végre beépítesre kerül az új rendszer.
-
Cxgrav
senior tag
Tegnap kicsit elszórakoztam az erősítő beállításán...
Most a leglightosabb módon van és még így is rezeg a tükör. Ha a Super Bass-t feltolom maxra, az egész csomagtartó majd szét esik, olyat üt
Haveromat beültettem (nem tudott a cuccról)... rávert olyat az ülésére, hogy ennyit bírt mekegni: Te egy állat vagy
Picture me Rollin' by 2pac
-
Pubszon
veterán
-
-
Cxgrav
senior tag
Most értem haza a szerelőtől ( ismerős )....
Beszenvedtük 1,5 óra alatt DLD ládát + a MAC erősítőt.Gyönyörűen szól
-
Ijk
nagyúr
válasz Grigorisz #1958 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Én JBL rendszert építettem, 30k mélyláda, 30k 4csat erősítő, 25k első szett + magam által behúzott kábelezés, durván 100k + fej. Akkusztikus és rock zenéhez a JBL nagyon jó, szépen kulturáltan szól, én nagyon elégedett vagyok vele. Egy 100k-s erőlködőnek biztos jobb a dinamikája, de azért egy autó nem egy stúdió, nem tudom mennyire lehetne mondjuk 130-nál kihallani a különbséget./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Grigorisz
aktív tag
válasz Pubszon #1959 üzenetére
egy szóval nem vitatom, hogy megéri inkább azt mondom az átlag autósnak több mint sok az amit te beépítesz. a csomitartót sokan vásárláskor használnák illetve elnézve valszeg neked hátsó ülésed se sok lesz
az, hogy kigazdálkodod csak külön tiszteletet érdemel. Én spec plusz melókból építgetem a kocsit. még mindíg jobb mind a kettő mint a lopósok meg apukedvence kocsijában tüccögö zene. lehet, hogy ugyanúgy szól, de én legalább tudom mire vok büszke.
-
Pubszon
veterán
válasz Grigorisz #1958 üzenetére
Igen, de sztem ez az erősítő megéri a 100K-et, elég jó teljesítményű és márkás is.
Persze kell hozzá pénz, ingyen nemnagyon adnak ilyesmit, de aki elég elszánt és fanatikus, az meg tudja venni.
Minimál bért kapok csak, és meg tudom venni amit akarok, pár kompromisszummal.
Egy nyomót, 3 hónap alatt fizetek ki.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Grigorisz
aktív tag
-
Pubszon
veterán
válasz Grigorisz #1956 üzenetére
Az hogy drága, az relatív.
Itthon egy 2600W-os hifo sztem olyan 180-200K lenne, én meg hozzájutok 100K-ért.
A nyomó is az ebay-ről van, és az erősítő is onnan lesz
Itt a PH!-n foglalkozik ilyesmivel pentium4.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Grigorisz
aktív tag
itt a nagyobb probléma mármint az 1 ohm-ba kötésnél az erősítő részéről támasztódik...úgyanis ritka és nem olcsó az olyan elektronika ami jól tűri az ilyesmit. nem véletlen a Hifonics erőlködő választása Pubszon-nál. ez megfelel mindkét követelménynek: Bírja a gyűrődést és drága
-
(jan)
őstag
válasz Pubszon #1953 üzenetére
tehát párhuzamosan minden tekercs ...
érdekes megoldás, de ha működik
A mély hang, közel sem bántsa úgy a fület
cserébe viszont minden mást (elolvasnék valami tanulmányt a sub hangok emberi szervezetre gyakorolt hatásáról ...
[ Szerkesztve ]
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
Pubszon
veterán
A mély hang, közel sem bántsa úgy a fület, mint a közép és magas hang.
1 Ohm: Van két dupla 4 ohmos hangszóró, amelyek tekercseit párhuzamosan kötve, két 2 ohmos hangszóró lesz, és ezek tekercseit is párhuzamosan kell kötni, akkor lesz 1 Ohm.
Azaz mind a 4 tekercskivezetést pozitívát 1 helyre, és a negatívját is 1 helyre kell kötni.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
(jan)
őstag
meg is van a fül orr gégészetre a beutalód
Ez elég durva ... úristen szegény csaj
-
Grigorisz
aktív tag
válasz Pubszon #1947 üzenetére
háát a brutál mélyről én már letettem nem mintha a mostani nem rezegtetné a tükröt
Én most egy kultúrált installt akarok csinálni: ajtópanelek, jófajta kábelezés, most lesz fejcserém, és a mostani ládám befejezése kárpitozása. illetve egy házi kondipakkot akarok csinálni úgy fél farád környékit.Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
Pubszon
veterán
válasz Grigorisz #1946 üzenetére
Köszi.
Az idén még meg szeretném venni a nyomó párját, jövő év elején meg hozzájuk az erősítőt.
Ez az egész a rendszernek a nagyja, ha ezek meglennének a tervezett időpontra, akkor jövő nyáron kész lenne az egész rendszer.
Igazat megvallva, még én sem hallottam demo autón kívül 2 38-atól nagyobbat.
Ez a fusion rendszer is brutal, már volt nekem is vagy 2 hétig hasonló felépítés.(#1942) fero02: Mivel 99%-ba hip-hop zenét hallgatok, ezért a brutális mély a cél.
Ebbe a kisbusz szerűségbe 2 ilyen hangszóró van.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Grigorisz
aktív tag
válasz Pubszon #1939 üzenetére
az első gondolatom mikor megláttam a nyomót az volt: annnnnyááááááddddd (nem neked ) nagyon kemény. Eddig a legnagyobb amit kocsiban hallottam és nem bemutató autó volt hanem utcai az két db 38-as azaz 15"-os Fusion Powerplan nyomó volt 1 ohmon 2000W-al zargatva. Egész pontosan ez a beépítés. A tiéd még gatyalobogtatóbb lesz grat hozzá
-
Mawyx
őstag
Nézd meg az autó könyvében hol van nyílás vagy kérdezd meg az autómárkád fórumán. Igazán nem nagy dolog az akksitól húzni egy kábelt.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Pubszon
veterán
Resonant Engineering SX 18"
1000W RMS(Amerikai )
22mm Xmax
Dupla 4 Ohm
Erősítő egyelőre egy Hifonics Titan 1500, ami 2 Ohmon 900W RMS-t tud. Kevés lesz hozzá, de ideiglenesen jó lesz.
Majd ha jön a mélynyomó párja(mert ugye párba szép az élet), akkor egy Hifonics Brutus 2600 fogja hajtani őket, ami 1 Ohmon 2600W RMS-t tud.Egy kis idézet a wattal kapcsolatban angolul: (Note: this can handle more than 1,000 watts. It is rated with a stricter standard of power testing, then most other car audio brands)
(#1938) gabx76: Igen, ez a link meghalt, de megvan máshol is. KÉP 1, KÉP2
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
(jan)
őstag
nekem is 2 hét volt nyugi
egy 12 éves kocsinamugy mik azok a bolhák ?
-
fero02
nagyúr
Ha csak a magnónak kell táp, akkor nem biztos, h szükség van új kábelre. Miért nem hozod a biztosíték táblától?
Amúgy pedig valahol be kellett fűzni a gyárban is a kanócokat, ott pedig tuti van még annyi hely, h Te is átbújtasd a madzagodat. Max nem látod, mert vmi takarja. Érdemes a motortér felől is meglesni.
-
Cxgrav
senior tag
-
fero02
nagyúr
Nem kell félni tőle, jön az könnyen. A bolhákat sem kell félteni, ha nem vmi öreg a vas...annyira nem törnek könnyen azok sem.
-
Cxgrav
senior tag
Megcsinálnám, csak nem vagyok autókárpitos, aztán fogalmam sincs arról, hogy kell szétbontani a küszöböt, meg a műszerfalat.. meg a tűzfalon hogy szenvedem át a kábelt az aksi felé
A bolhákat nincs kedvem letörni, mert van vagy 200ft darabja
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Na üljetek le, nem kell itt balhézni (még kicsiben sem).
Félre lett értve egy nem genyózó post, ez van, nem kell tovább ragozni.
-
Cxgrav
senior tag
válasz Grigorisz #1914 üzenetére
Bocsi, ne haragudj, hogy megosztottam az eddigi tapasztalatomat a cuccal kapcsolatban
Máskor ha veszek valamit használtan, akkor nem fogom megkérni a tulajt hogy: "Megmutatod, hogy működik-e egyáltalán?"
Én is vágom, hogy nem fog ugyan úgy szólni...
-
Clubforum2
tag
válasz Sziszifeca #1910 üzenetére
No megjött a cumó.Reggel 8 után érkezett a cucc futárral.Ébresztőre keltem
Beszerelés viszonylag egyszerű volt.Kenwoodhoz képest tudok hasonlítani.
Kenwood biztosan szebb volt,de ennek érzékenyebb a tunerje.
Kérdésre a válasz,igen van EQ állítás,ami akkor működik mikor az XDSS+ (valami extra basszus) kikapcsolásra kerül. MID,TRE,BASS, Fader,és Ballance természetesen.RDS működik rendesen,mappákat kezeli a lejátszó,bár ez gondolom nem újdonság.Ami nálam negatívum,hogy nem kér kódot,bár az igazság az,hogy a kódosat is simán ellopják,szóval ez talán fél pont.
Igazi véleményt talán majd 2 hét után tudok mondani.Van valami távoli felélesztés kábel,bár ezt még nem tudom mire-,hogyan tudom használni?
A megérte-e a pénzt,határozott igennel válaszolok.
ÜdvMagyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
Grigorisz
aktív tag
......és mikor bekötötted a kocsidba és bekapcsolod megkérdezed: mi ez a sz*r????..... azaz mivel valszeg másféle fej van a kocsidban (illetve a kocsid is más) más lesz a hangja de kis szerensével nagy különbség nem lesz a finomhangolás után
félre ne értsed grat a cucchoz meg minden de, hogy az előző tulaj kocsijában mit szólt lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Hát nem szégyenlős a cucc, adja rendesen
hát igen használják is hangnyomás versenyeken láttam egy kocsit amiben 6 darab dld láda volt... de nem mertem beleülni, féltettem a hallásom kívülről is elég volt
pofátlanság ha megkérdem emyniért vetted ?
-
Cxgrav
senior tag
Hali!
Nos már annyira nem bírtam magammal, hogy vettem egy ládát erősítővel.
Gondoltam megosztom veletek, aki ismeri az véleményt is írhatna. Még nincs bekötve, de úgy néz ki a héten meglesz az is, és akkor írok még részletet.A technikai adatokat sajnos nem ismerem, mert használtan vettem. Aki tudja, kérem írja le.
Láda: DLD 500+ ( sztem 600W/300W )
Erősítő: Mac audio DX2000 ( 400W/200W )Előző tulaj megmutatta mit tud a láda.
Hát nem szégyenlős a cucc, adja rendesen[ Szerkesztve ]
-
Clubforum2
tag
válasz Sziszifeca #1910 üzenetére
Rendben.Kb hétfőre várom a cuccost és írok róla amit tudok.
Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
Sziszifeca
őstag
válasz Clubforum2 #1909 üzenetére
Szió!
Ha beszerelted, szeretnék véleményt kérni a LG fejegységről. Külön EQ állítás is van benne?
Hogy szól...stb.Köszike
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Clubforum2
tag
Na,ha valakit érdekel megszületett a döntés [Ő lett a kiválasztott]
USB-ről most lemondtam,úgy vélem,ha már kiírom pc-ről a zenét - márpedig nem ott fog maradni az örökkévalóságig- akkor úgyis meglesz lemezen.Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
Grigorisz
aktív tag
válasz Clubforum2 #1903 üzenetére
az aktuális kérdésre: ilyen noname fejet ne vegyél válaszd a JVC-t. nekem is átmenetileg egy ilyen noname izé van benne először azt hittem ki sem veszen annyira jól szólt. azóta a vezérszál elszállt, az előlap csinál furcsákat, usb-ről a zene néha szaggat... ilyesmik
-
Grigorisz
aktív tag
válasz Sziszifeca #1906 üzenetére
ha már venned kell fejet akkor rca-st vegyél ne ilyen kókányolós jelszintátalakítósdit csinálj
Pre-out Line-out egyet jelent: alacson jelszintű kimenet. 2,5V-nál kissebb nem igazán inkább nagyobb pl. 4 V ez az előbb említett kimeneteknél a feszültségértékét jelzi. azt figyeld, hogy a választott vagy meglévő erősítőd mekkora bemeneti feszültséget igényel.Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
Sziszifeca
őstag
Valamint ezt egyszerű bekötni, ha nem akarok RCA-s lejátszót venni??
[link]>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy autóba MP3-as lejátszót szeretnék, és erősítőt kötnék rá, de vmelyik lejátszón pre-out, vagy line-out szerepel. Valamint 2,5V, de vhol kevesebb.
Mire kell figyelni???????Köszönöm!
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Grigorisz
aktív tag
válasz Clubforum2 #1903 üzenetére
Részemről no para. Sorry kissé túlreagáltam
-
Grigorisz
aktív tag
hááát elvileg... kicsit utánaolvastam és nem teljesen tiszta...
azt írja nem magyarul, hogy ha bekapcsolod a direct sub funkciót akkor kapsz egy front 2x50W-ot és egy 70 W-ot hátra 2 ohmon de nem írja a bűvös bridge szót tehát passzHa egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest