-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
V8engines
tag
válasz spiky03 #69311 üzenetére
Szia!
"Szakembere" válogatja. Nem biztos hogy mind foglalkozik vele, hogy visszaállítsa az "eredeti", megbontás előtti felállást.
Az már jó jel, ha legalább ígéretet kaptál.
Én bárhova vinnem kell a gépem (ilyen már nem nagyon szokott lenni, max. fényező), a körmükre nézek olyan sűrűn, ahogy csak lehet. Nem biztos hogy szeretik, sőt. De ha a végén tetszik az eredmény, kapnak plusz juttatás(oka)t. Tálca sör, kola, és/vagy pénz plusz. -
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #63264 üzenetére
Sokszor leírtam, mi a gondom, ezért jöttem pár év kihagyás után ebbe a topikba.
Új Octavia gyári Swift fejegysége helyére szeretnék egy olyat, ami kivétel nélkül az összes menüpontot megjeleníti, kezeli, együttműködik a multikormánnyal és csúcsminőségű a hangja. Hajlandó vagyok ezért 1000 eurót kiadni.
Egyelőre nem találtam olyat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #63243 üzenetére
2001-ben vásárolt Clarion fejegységemhez némi felárért kormányra erősíthető távirányítót kértem, szinte kizárólag azt használtam. Új Octaviám multikormányos, kizárt, hogy lemondjak az általa nyújtott kényelemről és biztonságról. Senkinek nem ajánlom, de természetesen mindenki azt tesz, amit akar.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz spiky03 #62999 üzenetére
Pedig nem nehéz.
Ha kell tudok segíteni mondjuk péntek fele. Akkor nálam lesz a kocsi! Ha érdekel persze!"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Chris82
senior tag
válasz spiky03 #62202 üzenetére
Köszönöm, de nem az én érdemem. Fél éve beszéltünk a beépítésről, hogy milyen praktikus lenne, ha nem foglalna helyet a hasznos területből.
Volt bent egy Big Bull ami megadta magát, így nem volt kérdés, hogy itt az ideje megvalósítani.Én csak a megrendelő voltam, haverom csinálta az egészet ( kábelezés, fejegység csere, első szett beépítés, hátsó ajtó hangszórók, erősítő beépítés)
A láda teljesen egyedi építésű Gladen 20cm-es subbal.
Zaj egyáltalán nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #61345 üzenetére
Hidegben - melegben?
Nekem most olyat csinál, hogy ha kint marad a tűző napon sokáig, akkor iszonyatosan elkezd visítani.
Pláne, ha a klímát rákapcsolom. Ilyet sem pipáltam még... Hőtágulás miatt közelebb lóg vmi a zajforráshoz... Egyébként az RCA-knál van nálam ez, a fej mögött.Nem megy ott vmi szellőzéshez köthető kábel?
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #61342 üzenetére
A Pio fejeknél előfordul, hogy ha nem egyszerre (max néhány mp) különbséggel kapcsolod be mindkét BT-t, akkor utána ki/be kapcsolásig nem keresi újra a fej és nincs kapcsolat. De a sorrend majdnem mindegy.
Egyébként nézni kell a Pio oldalát, mert a firmware update-k általában a BT connectivity javítását célozzák.
(Bár az 5900BT nem ismerte fel a saját frissítését... )
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #60714 üzenetére
Gratula!
Valahonnan, valami ismerős a képen...
A magasból jövő hangok: nálam is volt kerregés / kattogás, eredetileg a porlasztócsúcsok vezérlésére gyanakodtunk, aztán a fejcserekor eltűnt a hang. A miértjét csak 3 napja értettem meg: (emlékeim szerint koreai kocsid van Neked is, így feltételezhetően ugyanez lesz, de egy próbát mindenképpen megér) a légzsák lámpa elkezdett állandóan világítani, rádugta a szerelő a műszert, de egyenlőre nincs meg a hiba, hol előjön, hol nem (a koreai vasaknál a kábelek hosszát igen rosszul méretezik), az ülések előre-hátra húzásánál csinálja (megfeszül az érzékelő kábele). Miután lehúzta a cuccot az OBD csatiról, indítás után az addig teljesen csöndes rendszer visítani és kattogni kezdett. Lenyúltam a csatihoz - a kormányoszlop alatt van, jó mélyen és hülye helyen, szerintem Neked is - és ott elkezdtem mozgatni a kábelköteget, hogy nem jött-e valami szét. Nem jött. De találtam egy szóló vezetéket, ami mozgatásra változtatta a fenti hangot. Hogy mi ez a vezeték, nem tudom, de egy kampószerű foglalatra sikerült rátenni és azonnal eltűnt minden zavarjel, újra csendes a cucc. Így a fejcserénél valszeg meghúztam azt a kábelt, azért nem tűnt el a zaj.
Javaslom, hogy nézd meg, mert rohadt idegesítő, de egyértelműen testel / rövidre zár valamit. És ez Nálad is lehet. Szereléskor ha csak kb.1 cm-t mozdul el, már gond lehet (nálam ennyit mozdult )
Ha le tudom fényképezni, átküldöm.Eredetileg sok tippet kaptam, de egyik sem segített. Ezért.
-
Möhe
addikt
válasz spiky03 #59236 üzenetére
ööö
250km azé picit nagy gond, pláne hogy az utóbbi napokban ezt a távot volt hogy napi 2x tettem meg oda-vissza furgonnal ,de nyáron azért szeretnék menni (kocsiváltás folyamatban, projekt beépítése azután jön) ,egybetenni egy kis kirándulással
nekem csak így menne
addig kb readonliban nyomom2x5m minőségi rca érdekel addig is
-
PiciPeti
őstag
válasz spiky03 #59213 üzenetére
Akkor találkozzunk ma fél7 körül, valahol itt: Fogarasi út, Tesco parkoló hátulja
Igyekszem kiérni időben.
-
Speeedfire
félisten
-
PiciPeti
őstag
válasz spiky03 #58733 üzenetére
Szervezhetünk ilyesmit, nekem mindkét helyszín jó, akár valamelyik hétköznap délutánra (5-6 után), vagy hétvégére.
Jelszintet (hangerőt) pedig én pl úgy állítok, hogy a fő hangszóró hangerejét beállítom mikrofonnal (jobb híján telefon mikrofon + db meter app), és ahhoz állítom a magasak hangerejét is. Az én ízlésemnekÍ/fülemnek úgy kellemesebb ha 2-3db-vel halkabb a magas a mélyközéphez képest. De ezt lehet a telefon mikrofonja csalja el.
Ha a fej tudja, akkor az oldalak közötti hangerőt is így tudod állítani. -
BBéci
legenda
válasz spiky03 #58733 üzenetére
Régebben péntekenként volt autóhifis találkozó a Lurdy Ház parkolójában. Talán még mostanában is, de csak tippelek, mert nem követtem az eseményeket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
mortalwombaR
csendes tag
válasz spiky03 #57564 üzenetére
Nekem az anyos ules alatt van ami a subot hajtja.
A setet hajto negy csatis a felhajthato csomagterpadlo aljan van.
Azt kell szem elott tartani, h ha az ules alatt van az erosito, akkor nem tudsz rajta olyan konnyen allitani. Persze ha csak gaint kell/lehet rajta allitani, akkor azt csak egyszer kell megtenni kb.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spiky03 #57573 üzenetére
Az enyemet be kene allitani valakinek normalisan, a magasaimat be kene forgatni es kene szereznem egy jo subot.
A jelenlegi rendszerem:
-Kicx 6020 szett (aktívan hajtva), Gulácsi-féle épített ajtópanelban, 4nm 2mm-es bitulappal bélelve
-Pioneer 80 PRS fej, direkt táppal
-Phoenix Gold MPS 2240 kicken
-Phoenix Gold MS 275 magason
-Hicon Ambiance RCA magason, Kácsa KHS321 kicken
-Kácsa FLW 1.5 hsz kábel magason, Kácsa LSW 2.5 hsz kábel kicken
-Audison Connection táposztók, hegesztőkábel mindenholSub szekció még alakulóban, signat ram 3 mkII az fix, most épp egy rockford rfp3415 nyomó van egy gyári zárt 70L-es ládában
Nyugodtan ess neki eloszor egy erositovel abbol is lehet jot kihozni, de kesobb a subot ugyis kulon erore fogod rakni te is.
[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
válasz spiky03 #57502 üzenetére
Javaslom, hogy nézd meg élőben ha van rá lehetőséged. Ezek a 2 dines (nem érintőképernyős) fejek képen jól mutatnak, de élőben megtapogatva, megnézegetve nekem csalódás volt. Szvsz amolyan otromba hatásúak ezek.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
-
-
Peti66
senior tag
válasz spiky03 #57425 üzenetére
A Gladen alpha sem rúghat labdába e mellett,,,,ez, igazi abszolute minőségi álleejtős hang
hátsó ajtókba még egyenlőre semmit se tennék...I30 ad van,ha jól figyeltem,,,nemde?így ahogy van gyári fejről meghajtva a Maximo
be aplikálva a hsz.fészekbe mögé 50x50 alu fóliás gladen,stp stb bitu lap és meghallgat,,még egyenlőre nem
kéne semmi csoda kábel aztán esetleg egy alig használt Bit Ten ill. a fentebb említett Steg erő cakk pakk uszkve max.150-ből megállt a történet...nem veseleverő lenne,de nem is volna mélyből sem hiányérzeted,meg, nem is lesz
De, ettől függetlenül nem is kérdéses,hogy megéri-e ezt a többlet kiadást a Maximo szett ezt a Morel cég
nagyon aláárazta ahhoz képest amit produkál ez után ha meghallgatni az icq-t vagy az alphát az egy kínzással felér...[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
válasz spiky03 #57418 üzenetére
Hát szóval még ha 100$ volna is,, kidobott pénznek tartanám... azt írja support music format LFAC
aptx képes 2 Din fele kellene nézelődni ez lehet a jövőbeni fejleszthetőség alappillére...[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz spiky03 #57417 üzenetére
Igazán nincs mit [link]
A coax-nak nagyon szőrős a magas sugárzója.a szettben lévő külőnálló tweeter intergalaktikus fényévekre van tőle..Sajnos 2 din-ben nincs igazán tapasztalatom,de sok és nem hazai olvasatakból leszűrve van egy kettő
ami hangminőség szempontjából kiindulva vállalható kat. így hírlikPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz spiky03 #57398 üzenetére
Szia!
én, mondjuk szembe mennék a széllel
kezdésnek Morel maximot raknék(16-os) első szettnek(nem maximust) igen valamivel ugyan,,,drágább,mint a Gladen
alpha,,,de,nagyon más világ a hót primítív passzív váltója meg egy zseni... amúgy szerintem a kacsa úr féle Jvc kd bt 90-el,"egyenlőre" meg is volnál.
fejről hajtva azzal az emlegetett Steg aq45-tel meg vagy két kategóriát feljebb ugrana az egész.. az első ajtókba helyezett bitulapok hangszórók mögötti területe kb. 30x30cm-es terület a kritikus rész a vadrezgéses kioltás miatt...ezzel is le lehet faragni a költségvetést...a szubot én egyenlőre tallonba tenném...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
djTech
csendes tag
válasz spiky03 #57403 üzenetére
Szerintem az alapoknál kezd és úgy épitkezz tovább:
1. Kábelezés (csak réz! és nem rezezett alu a tápkörben)
2. Szigetelés
3. Erősítő
4. Első szett
5. SubA fejet meg akkor cseréld, ha tudod már mit szeretnél a végére elérni.
Általános, íratlan szabályok, (nálam bevált) :
Táp+kábelezés ára közel annyi, mint a beépíteni kívánt erősítőé, persze függ az autótól is.
Hangszóró- és jelvezetékek szintén, nem szabad rajta spórolni.Persze ez csak egy vélemény.
Biztos lesz aki jobban tudja[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
válasz spiky03 #57403 üzenetére
Én a fejegységet cseréltem először, mert a gyári elromlott
Aztán jöttek a gyári hangszórók (nekem nincs az ajtóban), majd beraktam egy erősítőt. Leszigeteltem az ajtót, majd a legvégén beraktam a 16-os szettet előre. Most tartok a subnál, emiatt megint kell fejegységet cserélnem, mert annakidején nem voltam elég körültekintő, és csak 1 pár rca-m van. Ja meg nemrég újrahúztam az rca meg a hsz kábelokat, mert csak alap cuccok voltak bent.
Szerintem sokmindent te is meg tudsz csinálni. -
pengusz77
senior tag
válasz spiky03 #57377 üzenetére
Vannak fészbúk csoportok is, ahol érdemes szétnézni. Egyébként ha már megvan a sub, azért egy próbát megér... Elsőre én is beraktam a gyári hangszórók helyére jobbat, aztán meghajtottam erősítőről, majd jött az ajtóbeépítés. Így saját fülemmel tapasztaltam meg a változást.
-
PiciPeti
őstag
válasz spiky03 #57377 üzenetére
Ha már úgyis veszel erősítőt, akkor okafogyottá válik az aktív sub sztem... 15-20e körül már teljesen vállalható erősítők vannak, ami egy érzékeny ládát is elhajt, és sokkal jobb eredményt tudsz elérni, ládát is könnyebb kivenni, stb, stb...
Pl facebookon AUTÓHIFI ADOK-VESZEK csoportban van egy Steg AQ45.4x 15-ért. Vicc ár érte, és hozzád bőven elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #57322 üzenetére
Én dolgot tudok tanácsolni (tanulj mások hibáiból, és ebben a pofára esők társaságába én is beletartozom, azért merem állítani): első lépés a fejcsere. A gyári hangszórók jelentősen javulhatnak, míg a gyári fejjel nem az ajtóhoz tervezett ( ) hangszórót hajtani katasztrófa lesz.
Saját tapasztalat. -
spiky03
veterán
válasz spiky03 #57296 üzenetére
Nah lehet nem is kell nekem másik fejes meg szub hátra.
Nem szól rosszul a gyári az i30-ban.
Igaz még rendesen tesztelni nem tudtam, mert hazafele úton csak duruzsolt, mert az utat figyeltem meg szoktam az új verdát.De hétvégén majd jobban belemélyedek a témába és letesztelem rendesen.
Úgyhogy lehet lesz egy eladó aktív szubom.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest