-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Reneolus #63014 üzenetére
Ezt a fassagot ki mondta? Hallottam mar par fejet, nem veletlenul vettem 80prs-t. Baromi jo hangja van, termeszetes es reszletezo. Az enekhangok szerintem kegyetlen jok rajta. Amikor lecsereltem a kenwoodomat ami szinten egy felso katos darab volt csak meg a regebbi idokbol, na akkor az elso par szamnal kb letettem a hajam.
-
Tiger.
nagyúr
válasz Reneolus #62385 üzenetére
Alpineban lehete elég sok mindent állítani, van olyan amit a mai napig nem tudom micsoda. de ott van a sys2 es amikor kurva sok mélyt dob rá ezt is tudja a pio?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Peti78
őstag
válasz Reneolus #61415 üzenetére
Ez áll rendelkezésre. Gondolom, azért egy hifi beépítéssel foglalkozó boltban mindent meg tudnak oldani.
Nem pesti vagyok. A többi hangszóró cseréje talán jövőre lesz esedékes, most az alap legyen meg, a többi ha lesz feleslegben cash.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
válasz Reneolus #61404 üzenetére
és (#61405) PiciPeti Köszi mindkettőtöknek. Átgondolom, a pio 50 ezer az autohifi-ben, 53 a paradoxnál, a Reneolus által linkelt oldalon pedig 104 euro postával. Ez kb 32 ezer forint. Ez jelentős különbség.
Szerintem fizukor meg is rendelem a pio-t, hacsak valaki nem dob meg egy jobb ajánlattal
Úgy látom, sound lift nincs benne. Ez hasznlható dolog amúgy?[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
mandras81
senior tag
válasz Reneolus #60385 üzenetére
Életet mentettél!
Sikerült szert tennem egy tökéletes állapotú Rocki 1000BD-re, úgyhogy a meglévő Rocki RFP2410-emhez keresek egy tesót (nyugodtan jelezze, ha valaki megválna tőle ), és kipróbálom a dupla zárt ládát.
Az nem tiszta, hogy ha dupla zártat épít(tet) az ember, akkor ott közös a légtér a nyomóknak, vagy el vannak szeparálva, mintha két szimpla láda lenne? Ha mindkét féleképpen lehet, akkor mi az előnye/ hátránya egyiknek-másiknak?
[ Szerkesztve ]
-
kobefiam
csendes tag
válasz Reneolus #60287 üzenetére
A nagy felületekre duplán, hangszóró mögött triplán. A szerelőnyílásokban ami nagyobb 3 rétegben, hogy ne lobogjon véletlen sem. Úgy voltam vele, hogy egyszer megcsinálom normálisan és nem lesz bajom vele többet. Úgy számoltam, hogy kell 1nm ajtónként és rászámoltam még 0.5nm-t a kárpitra, de végül azt is megette az ajtó
-
törölt tag
válasz Reneolus #60269 üzenetére
Egy réteg Silent,kb olyan merevvé tette az ajtót,mint a hanno. Hangban is nagyon jó,de hogy egymáshoz képest melyik a jobb,azt csak tesztel lehetne eldönteni. Arra meg nem most fogok sort keríteni,hogy 4-5 egyforma dolgot építsek. Ami biztos,hogy jó vele dolgozni. Ja és a két réteg stp-vel is simán felveszi a versenyt. Természetesen a 2mm-es ről van szó,..a 4mm-es még durcább
[ Szerkesztve ]
-
szakall77
csendes tag
-
I'am Dony
őstag
válasz Reneolus #60082 üzenetére
Hát ez jó program, nem irigyellek Volvóék tudták, hogy legyen nehéz ügy a csere.
Nekem két ötletem van.1., Levenném a gyári keretet és ami jelenleg nem látszik kör alakú felület (a gyári keret alatti rész) abba készítenék 4 furatot vagy méginkább 4 db. roppantós anyát tennék bele. A felületet cink sprayvel a fúrásnál lekezelném és korrozió soha nem lesz emiatt. Vágatnék 20 mm-es mdf anyagot és ebből megcsinálnám a hengert. Az MDF-et a négy helyen süllyesztett furattal felfogatnám úgy, hogy az illesztések közé valami ilyesmit tennék: [link] majd mehetne a hangsugárzó.
2. Az gyári tartót mintaként használva (az alját) üvegszálból megcsináltatnám az alapot kb. 2 mm. vastagságban ami már bőven elég merev. 4 db. M6 anyát 4 db. kis lemezlapra ráhegesztenék amit bedolgoznék az üvegszálas felületbe a hangszóró oldala felé. 20-as-ből, MDF-ből adott henger gyártása, aminek az alján az üvegszálba bedolgozott csavarfejek ki vannak süllyesztve, így ráhelyezhető az MDF karika az üvegszál konzolra és átmenő, felül besüllyesztett csavarral fogatnám össze. Majd a hangszóró a helyére. Persze tömítőt ehhez is használnék.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz Reneolus #60082 üzenetére
Van az egyik fb csoportban egy soproni srác, aki ilyen kiemelőket csinál. Nekem az Epica-ban dettó ez volt a helyzet, hogy a gyári cucc eltérő falmagasságú volt, ha csak kiemeltem volna a hangszórót, a lábhoz szólt volna. Ő megoldotta, hogy legalább egy kicsit felém forduljon. Konkrétan így néz ki:
A talpazati rész (ha jól emlékszem) 1.5 cm-t tér el a legvastagabb és legvékonyabb pontja között.
[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
válasz Reneolus #59871 üzenetére
Én is sokáig küzdöttem az ARC Applikációval,... de csak rendesen el kell olvasni a használati útmutatót. Telefonon elindítod az alkalmazást, és utána hosszan meg kell nyomni a magnón a vezérlőtárcsát... és akkor kapcsolódik, s lehet állítgatni fényeket, audiót, mindent.
Tényleg rosszabb az előlap és a kijelző, mint az Alpine, de ezt egy MM-os előre tapizással is meg lehet állapítani a vásárlás előtt. Én tudtam mit veszek amikor az UTE-92BT lecserélődött a Pioneerra, úgyhogy emiatt nekem nem csalódás.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Lite
őstag
válasz Reneolus #59871 üzenetére
Az ARC nekem sem a 730BT-nm, sem az 5900BT-n sem működött.
A rádiót nem értem, nekem mindkettő hibátlanul tette a dolgát, tény, a local ki volt kapcsolva.
(Azért megnézem, ha kell, de sokat nem kellett állítani rajta, viszont az antenna kap egy kis erősítést gyárilag a kocsiban.)Az automatikus időkorrekció csak egy előregyártott program, ha nem tévedek. Javasolt saját magadnak beállítani, HA a csatornánkénti hangerő rendben van. Ahol elképzelhető, hogy a jobb oldalon kell kicsit visszavenni, ha az a hangszóró jobban "rálát / rásugároz" a hallgatási helyre, mint a bal.
Konkrétan gyári hely-tükörháromszög esetében előfordulhat, hogy csak kicsi a döntés, így a jobb oldali hangszóró pont a füledre szól, a bal pedig eléd, ahol a sugárzási szög miatt a hang "elszól" előtted. Így annak kell hangosabbnak lennie. Bocs a kicsit hülye megfogalmazásért... De kb. nem ülsz a balról jövő hangok sugárzási vektorában, ezt próbálhatja kompenzálni a rendszer. -
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #59802 üzenetére
Próbáld ki. Arra emlékszem, hogy a magas tartománya hangsúlyosabb. Mélyközépen nem volt vele komoly kín, szóval szubon is jó lehet. A tere, részletező képessége és linearitása viszont a Hicon közelében sincs. (Harmad áron is van) Áráért egyébként aránylag jó kábel. Én a Hicon alatt minden próbált kábellel azt éreztem, hogy "búg" egy kicsit a szub és a mélyközép. Nem elég pontos, hiába volt gyors. Ugyanez igaz volt a hangszóró kábelekre is, amíg nem lett berakva az Orbit.
-
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #59799 üzenetére
Elindultál a lejtőn, mert a Sinus Live-ot ki fogod dobni a francba. Nekem volt. Magasba húzó hangja van, de legalább aránylag dinamikus kábel. Próbáld ki a Hicon-t mélyközépen és magason is. Mindenhol javulást fogsz hallani, aztán majd eldöntöd, hol tetszik a jelenlegi felállásnál jobban. A Hicon kategóriákkal jobb és ki fognak jönni a hibák mindenhol, így idegesíteni fog, hogy a többi kábel nincs ezen a szinten. Ráadásul nem lesz szinergia a hangban. A szettre én nem raknék kétféle kábelt, sőt más erősítőt sem. Nem biztos, hogy jól össze fog szólni (sőt).
-
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #59778 üzenetére
Jó döntés, és választás volt, nekem érezhetően hozott, pedig nem gagyit váltottam le rá.
Mélyközépen Vivanco HQ08 volt, magason Klotz MC5000, most bekerült mindkettő helyére Hicon Ambience + subra KHS-321. (Utóbbiról még nem tudok nyilatkozni, mert a sub tápja még nincs kész:
De az eleje nagyon sokat javult szerintem. A hangszerhangok sokkal élethűbbek lettek, a magasok még részletezőbbek. Ennek hatására a pozíciók is pontosabbak, és valahogy mintha mélyebb lenne a színpad is.
Tetszik.
-
Lite
őstag
válasz Reneolus #59740 üzenetére
Passz. Hicon-om nem volt, a 321 most járatódik, patch kábelt nem sorolom az audio kábelek közé, KCE-250 szintén nem volt. De a megfizethető kábelek közül az alábbiakat eresztettem össze otthon, tesztelni:
Neotech KHS-CA201
VanDamme XKE Starquad microphone
Klotz SQ450
Klotz MC5000Ebből az első kettő majdnem ugyanazt tudta (meglepően jók), a másik kettő gyengébb volt.
A KHS-321-nek még van olyan 50 órája a bejáratásból, arról utána nyilatkoznék a többi kábel viszonylatából. -
-
BBéci
legenda
válasz Reneolus #59488 üzenetére
Van egy ETBR110 ládám elfekvőben, cirka 16 éve nem használom. A hangszórót kiszedtem, az a dolgozószobám könyvespolcát díszíti, a láda fent van a padláson.
Nem rossz hangú láda, újkori listaára 93000 Ft volt. Kicsinek éreztem a Passant Variant jókora légterében a 25 centis hangszórót.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #59488 üzenetére
EG10, EG12 felé lenne érdemes menned, az gyors, pontos, kellemes karakter.
Ha rockra refi, akkor régi DLS sztem.
De a RAM3 mellé fölösleges a reflex láda (zenehallgatásra), simán kihajt egy zárt ládát, érzékenynek se kell lennie.Ha gondolod kölcsönadom az EG12-t próbára.
-
Lite
őstag
válasz Reneolus #59207 üzenetére
Persze, megpróbálom frissíteni, aztán meglátjuk, mi lesz. Mondjuk a hangja azért jó, főleg usb-t használok, szóval nekem nem nagy cucc és lehet, hogy én okoztam, mert kb. egy alsó és egy felső részre szétszedhető a cucc, mindösszesen 1 szalagkábellel csatlakozik a két rész, azt lehet, hogy kicsit kimozgattam, a cd mechanikáról meg az alaplapra.
-
Lite
őstag
-
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #59044 üzenetére
Az új REF sorozatból létezik kék és szürke. A kék az eredeti amerikai gyártás, a szürke az európai piacra készült, elvileg valamivel "butítottabb" verzió. Volt is belőle állítólag jogi herce-hurca, mert az Audio Design volt az európai importőr, és az amerikai gyár végső jóváhagyása nélkül lettek gyártva, mert nem tetszett nekik a minőség. Az új sorozatra egyébként azt írták, hogy ár-érték arányban elég jó cucc. Car&Hifi is tesztelte és elég jónak minősítették. A Gladen One-hoz hasonlították, de fölé helyezték. Mindenes erősítő, viszont a régi 90-es évek elején készült Reference szériától azért távol van a hangja. Elég baráti áron bele lehet akadni az újakba és németeknél elég sok van belőle.
Én a régi reference-eket vadászgattam, de azok meg ritkák mint a fehér holló. Nem véletlenül... Jelenleg nincs az a pénz, amiért váltanék róluk, ha csak meg nem hal valamelyik. Ezek úgy SQ erősítők, hogy közben lehet velük veretni is, ha épp meg akarok őrülni. -
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #58946 üzenetére
Nem tudom, én csak a predatorból tudok kiindulni, az az EA490-el amíg nem hidalva hajtottam, tök más karakter volt. Ahogy megkapta a nagyobb teljesítményt, sokkal pörgősebb, pontosabb lett. Az empi is hasonló felépítés, karakter.
Kicx 6020 is ilyen, annak is a kontroll miatt kell a jó erősítő, nem csak a teljesítmény, a felépítés is fontos. Pl PG MPS a ráírt 2x24W-al, ami valósan kb 2x120W, sokkal kontrolláltabb tud lenni, mint egy hasonló teljesítményű más felépítésű erő. Hifo 7 gen detto, volt egy Herculesem, az valami atom, és kis hoki panel van benne, pár beledobált alkatrésszel, és talán 40A bizti kell elé...
Szóval erre nehéz okosat mondani, ki kell próbálni, maga a hangszóró önmagában jó, kérdés mit hoz ki belőle a rendszer.
-
simi811118
aktív tag
válasz Reneolus #58966 üzenetére
Érdekes dolog ez az Alpine kiemel alul meg felül dolog. Meg amit írsz, hogy : Amivel inkább gondom van az a magastartomány, de az az UTE92BT-m miatt van.
Nekem is az van, ráadásul szélessávú hangszóróval használom, aminek igazából a teteje olyan 15-16kHz körül vége van, de jelenleg így is kellemes hangot produkál, és ritkán van vele hiányérzetem, ///"normális" magassugárzóval nekem a tetejével sem volt gondom./// tehát nem tudom hova tenni ezt az alul felül kiemelős dolgot.
(A frekiátvitel a legtöbb esetben 20Hz-20kHz +/- 1dB - főleg nevesebb gyártóknál, tehát olyan, hogy alul-felül kiemel, olyan nincs. Eltérő karakter esetleg, de az megint más. Olyan mint a csöves és az IC-s erősítő. Mindkettő átviszi a teljes hallható hangtartományt, csak a hangjuk máshogy színezett)
Más karakter alatt mit értesz? Kifejtenéd? Pont ezek a részletek érdekelnének. A DLS skandináv, ha jól rémlik, a mikro meg japán. Más karakterek. Nincs rá jobb szó, nekem legalábbis. Más hangú egy audison, és más a gladen. Aki jobban ki tudja magát fejezni, az szóljon hozzá nyugodtan, nekem nincsenek rá szakkifejezéseim. de sem a dls, sem a mikro nem rockra kihegyezett, inkább finomabb zenére használnám őket, de semmiképp sem együtt.
Egyébként ha megnézed a legtöbb gyári EQ beállítást, a rock az kifejezetten egy "V" karakter,alul és felül kiemelt, tehát ha az Alpine is ilyen, akkor pont ennek kéne a legjobban küldenie a rock-ot... -
simi811118
aktív tag
válasz Reneolus #58939 üzenetére
Szia!
Túl hype-olod ezt a kérdést....
Az, hogy valami jó vagy nem jó rock-ra....igen, olyan is létezik, de sztem ettől sokkal fontosabb, hogy megfelelően legyen beállítva a rendszered, megfelelő vágások, megfelelő időkorrekció, betonstabil ajtó a középhangszórónak - ez utóbbi elég lényeges minden zenén, de a rockzene úgymond "gyorsasága" megköveteli a középhangszóró stabil, rezgésmentes beépítését, illetve, hogy a lábdob, és a basszusgitár megfelelően pontos, pattogós legyen, "üssön"(basszon)oda.
Az element és a dls két kölönböző karakter, valszeg emiatt sem jó így, de inkább amiatt nem, hogy nincs jól beállítva. Hallottam már jó rockzenét az lentebb említettektől kevésbé márkás hangszóróktól is.
Másik fontos dolog, hogy a subod megfelelő nagyságban, helyen, és időben egészítse ki a közepet. Ha nem jó helyen illeszkedik a középhez, és pontosságban nem tud vele lépést tartani, akkor oda lehet tenni x százezres hangszórót is, akkor sem lesz jó. -
-
opeter70
senior tag
válasz Reneolus #58799 üzenetére
Tökéletesen elegendő, nem csak kisebb sub hajtására, de egy komolyabbal is megbirkózik.
A belseje teljesen ugyanaz, mint a Signat RAM 3 MK II-nek.
Bitang kis szerkezet, bőséges tartalékokkal, jó hanggal.Persze ha van lehetőséged, akkor inkább a 2190-et vedd, bár hogyha valóban "kisebb" subod van, akkor bőven elég lesz a 2150 is.
Hivatalosan ugyan nem, de a gyakorlatban csatornánként 1 Ohm stabil (csak saját felelősségre!).
Én a RAM3-at évek óta úgy használom, hogy 2 Ohmos sub van hidalva rajta.
Ilyenkor akár 6-700W RMS is leszalad róla. Persze ehhez már rendesen meg kell tápolni, mert ilyenkor igazi kis "áramvámpír" válik belőle. -
Akos1994
aktív tag
válasz Reneolus #58726 üzenetére
A beszámolót csak arra értettem, hogy majd egy mérőmikrofonnal+REW-el neki esek az egész rendszernek és arról írok, hogy mit sikerült elérni. De szerintem írok privit és nyugodtan meghallózhatod, meg a fejet is 5 perc max kicibálni a helyéről aztán lehet A-B tesztelni..
-
Lite
őstag
válasz Reneolus #58722 üzenetére
A megjelenéskor 30 EUR volt az árkülönbség és eredetileg az 580 kimenetei 2V-osak, az 5900 pedig 2.5V.
Az 580-hoz nem volt szerencsém, de a melós kocsiba a megjelenésekor hozattam 5900-at. A saját erősítője egy harmatos lepkefing, a 10 éves JVC elfújta, de brutálisan. Csak erősítős használatra javasolt!Közben megnéztem a kedvenc német oldalamon. Kemény 1 EUR a különbség, 103.9 EUR az 5900.
Viszont, ha a 96/24 nem szempont, akkor az új JVC-k mellett jött egy új Kenwood páros is (a DAB a különbség), aminek az olcsóbb tagja február végétől elérhető és ennek 4V-os kimenetei vannak: KDC-X5100BT
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #58722 üzenetére
Én is hajlok ebbe az irányba, de azért csak hogy világos legyen, ennyi pénzből, ekkora tudással, komoly hangminőséget egész biztosan nem lehet kihozni. Arra próbálok célozni, hogy a 96/24 előnyeit hangban biztosan nem lehet vele kihasználni, inkább a kényelmi részét látom, hogy nem kell konvertálgatni. Lassan olyan árban lesznek ezek a fejek, hogy kénytelen leszek egyet venni kipróbálni... Max pár ezer mínusszal tovább adom, ha nem válik be. Én még mindig azért nem váltottam az R90BT-ről, mert bár az USB olvasása lehetne gyorsabb és játszhatna FLAC-et, de akkor is zseniális a hangja. Ennek vagy a 80PRS-nek várnám az utódját, mert már elég időszerű, tekintve h. kb. 5 éve jelent meg mindkét készülék és azóta is utód nélkül vannak. Persze ezerszer lerágott csont, hogy az 1 din elhanyagolt.
-
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #58389 üzenetére
A legalapabb Bit Ten is drágább mint ez. Amin van optikai bemenet, az a Bit Ten D, ami több mint 1,5x ennyibe kerül. A Bit Ten már egy elfogadható, de még mindig nem extra minőség. Már az én rendszeremnél is azt mondja mindenki, sokkal jobbat kellene hozzá nézni, hát még egy Brax+Utopia kombinációhoz. Ahhoz biztos nem rakném Rainbow vagy Helix DSP alatt semmit. Azok meg inkább a 150eFt felé vannak.
-
BBéci
legenda
válasz Reneolus #58378 üzenetére
Nem látom, hogyan lehet kijelző nélkül finomhangolni a tér-idő processzorát, ha egyáltalán van benne olyan.
Egyre inkább a gyári helyére beillesztett autótípus-specifikus fejegység lesz a megoldás. A Pioneer gyártmányú itthon 530000 Ft, nekem annyit nem ér. Szerencsére van választék. A Zenec Z-E2026 "csak" 950 euróba kerül.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #57969 üzenetére
Mind2 magas jó választás rockhoz szerintem, de a DT-ben van egy kellemetlen kiemelés 3-4KHz között. Ha gyári váltóval használod, akkor nem olyan feltűnő.
A DLS magas komolyabb, minden tekintetben, viszont ezzel jön az is, hogy a hibákat is jobban ki fogja dobni. Én azt inkább csak szettben, vagy aktív rendszerben ajánlanám.
Szóval szerintem DT+CDN-2X lenne a jobb megoldás. Mélyközepet egyelőre meghagynám, aztán kiderül...
Összefuthatunk egy hallgatózásra ha Bp-n vagy Dunaharaszti környékén jársz.
-
nagyúr
válasz Reneolus #57967 üzenetére
Rockhoz kelleni fog egy bika ero, hogy legyen kello dinamika. Predator szerintem k.va jo, de a kicx6020-nak is dogos az alja (persze nem predator szint, az mar kb. egy mini sub )
En a helyedben belevagnek a predatorba, csak szerezz neki atttom erositot, meg ne sajnald a penzt a beepitesre. Cserebe olyan labdobod lesz beszarsz
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz Reneolus #57805 üzenetére
Első körben csak a közepeket hallgatnám pár napig, magas és sub nélkül.
Zenével állíts és hallgatózz, vagy a hét dobütést szoktad hallgatni? olyan zenét, amit ismersz, tudod kb hogy kéne szólnia. Magas és sub nélkül biztos furcsa lesz, de sztem két hangszórót könnyebb fázisba hozni mint négyet vagy ötöt. Mivel a közép a fő hangszóród, a többi csak kiegészítő (a magas és a sub is.)
Ha ezek nem szólnak patentul, akkor b...szhatod, hidd el. De ehhez idő kell (vagy nagyon penge fül, akkor megy hamarabb is. ... Pl azok, akik minden nap ilyet szerelnek és állítanak ) -
simi811118
aktív tag
válasz Reneolus #57777 üzenetére
Ajjajjaj, álljunk meg!
Olyan, hogy ehhez a típusú szetthez mi a helyes beállítás, olyan nincs. Ez ugyanúgy függ a beépítéstől, az irányoktól, a távolságokról, a gain beállítástól, a bekötéstől.....
Az, hogy mennyire fázishelyes beállítás, azt neked kell hallani. Leválnak a hangok a hangszórókról? Nem hallasz rá egyikre sem? Magasakra sem? Nincs lyuk vagy púp a frekimenetben? Nem húz el pl az énekes, vagy a dob valamerre?
Ezeket sajnos csak te hallod, mi nem. Így nehéz segíteni sajna.
Rockzenén amiatt vérzik el a legtöbb minden, mert nem elég gyors, és itt a legbántóbb, ha nincsenek fázisban a hangszórók. Én egyenlőre nem cserélnék semmit, hanem tovább tekerném a rendszert. Első körben csak a közepeket hallgatnám pár napig, magas és sub nélkül. És nem engedném fel ennyire öket. Ezekhez állítanék először egy gain-t az erősítőn, majd ezt a két hangszórót hoznám fázisba időkorral. Ha ez megvan, és azt mondod, hogy, na most jó a két közép, nem hallok rájuk, és egyforma a két oldal hangereje is, és a gain is jó, akkor lépünk tovább. -
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #57782 üzenetére
Én még nem használtam Elementet, de sok helyen olvastam hogy a magasa nem egy hatalmas durranás, lehet elég lenne csak azt cserélni, a mélyközép (szemre, felépítés alapján) nem tűnik teljesen elveszett dolognak.
Próbálj ki egy DT-t, vagy nemrég láttam egy GZ 28-as magasat facebookon, pici pénzért mennek, és lehet már az előrelépést hoz.
-
PiciPeti
őstag
Rock zene nem szokott feküdni se az Alpine fejeknek, se a Udim motyóknak...
Nem volt egy szerencsés választás...
Az Emphaser erő jó kiinduló pont, én elsőnek az Alpine fejet cserélném Pio/JVC/Kenwood fejre (kb ebben a sorrenben ajánlom), és ha az se adja ki, akkor a szettet valami combosabb darabra.A vágásokhoz meg:
Nehéz hallgatás nélkül megmondani, főleg időkorr ismerete nélkül.
De én az elejét biztos lejjebb engedném, 50Hz környékén megvágnám, és lejjebb vinném a mélyközép/magas keresztezési frekijét is, akár úgy is, hogy kisebb meredekséggel vágva nagyobb "lyukat" hagynék közte. Minél inkább tehermentesíted a mélyközeped, annál több "dög" lesz benne.[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Szétesik rock-on vagy mi a gond? Ez nem lepne meg, Alpine fejjel előfordul...
A mélyközép alja akkor nincsen vágva, ha flat, szóval a 80hz-et felesleges volt leírni A másik, hogy 4-5kHz között így biztosan kell lennie egy lyuknak, ha 24-el vágod a magas alját 12-vel a közép tetejét.
A másik, amit majd Simi megmond, hogyan is van, de így a magas nincs pont 360°-al eltolva? Ezt a részét én sem tudom pontosan, de számomra úgy lenne logikus, hogy akkor a magas előrébb vagy hátrébb jár, mint a másik 2 hangszóró.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest