- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sixkiller6
őstag
nem teljesen ide illik, de hátha.
régebbi autót vezetek, tennék bele egy 2dines androidos középkonzolt.
van vmi mód arra, hogy a telefonom waze-jét átvarázsoljam oda, kép és funkció értelemben?- no es importante -
-
őstag
-
zsolt19900
őstag
válasz kk831228 #65495 üzenetére
végül is -neked azért így könnyebb mondanom, hisz te is ilyen autóval nyomulsz - az van, hogy ráadom a gyújtást, jön a karácsonyfa akkor is mást hallok egy picit, amikor elalszanak az ellenőrző fények, akkor is az alap monoton dolgot hallom és amikor nullára rakom, akkor is az alap monoton hangot hallom, amikor kihúzom, akkor pedig hallok egy kis ahhoz hasonló hangot mintha valami zizegne és ahogy becsukja az egr szelepet cuppanva egyet, akkor megy ki ezekből a dolgokból is kb. a villany és akkor hallgat el minden
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kk831228
addikt
válasz zsolt19900 #65493 üzenetére
Gyújtás nélkül amikot visszatekered a kulcsot olyankor? Mert uyge nem kell gxújtás csak bekapcsolásgoz utána ha visszarakod egyes állásba?
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
zsolt19900
őstag
válasz Peti66 #65488 üzenetére
nekem tandempumpa továbbítja az üzemanyagot, amit a vezérműtengely hajt, szóval kifejezetten ac pumpám nekem nincsen, de köszi az ötletet, megnézegetem majd és amiket tudok max lehúzok és majd kiderül
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
-
troll81
addikt
válasz zsolt19900 #65487 üzenetére
Szia igen. De a fesz szabajzot is nezesd meg en ezt mind egyben csereltem.azota semmi sincs.
Persze hogy all a Motor semmi gond de benne Van AZ adott hibas rendszerben Aram megy mindenhova.elvileg ugy gondolom
[ Szerkesztve ]
-
-
Peti66
senior tag
válasz zsolt19900 #65485 üzenetére
Szia! Most jöhet az Ac pumpa stecker lehúzni esete..vagy a tápszivattyú..de a kürt is érdekes és meglepő dolgot
tud előidézni így sorrendileg is...ill. ezek reléje..határeseten van a nyitás zárásuk..[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
zsolt19900
őstag
válasz troll81 #65486 üzenetére
nem tudom mikori lehet, ilyesmit szó szerint tudok keresni is? vagy csak mint generátor elektorinka?
-
troll81
addikt
válasz zsolt19900 #65483 üzenetére
Generator zavar szuroje azt nezesd at Mert a keletkezett Aram a zajos.igy ezt javasolnam. Mikori a Generator milyen allapotban Van?
-
zsolt19900
őstag
válasz Gyumadár #65484 üzenetére
jaja onnan, de nem hinném hogy azzal baj lenne, de max megpuclogatom és/vagy megpróbálom kicserélni azt is, abból is a negatívból vettem újat, de Hellát, szóval nem valami vacak bottarit vagy ilyesmit, szóval erre sem gyanakszom
-
Gyumadár
tag
válasz zsolt19900 #65483 üzenetére
Szia!
Részvétem!!!
Szerintem az akku nem csinálhatja. Honnan van levéve a táp? Akkusaruról? Nézd meg a sarut, esetleg tisztítsd meg. A pozitív táphoz nem nyúltál még, hátha.... -
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #65479 üzenetére
nos megcsináltam, vázolnám az igen csak nem rózsás helyzetet
felsorolnám, hogy mit próbáltam ki:
1, másik fejegység
2, másik hangszóró kb 10cmes kábellel kötve az erősítőbe (ezzel kitesztelve azt, hát ha az autóba behúzott hsz kábelekkel van a baj)
3, közvetlen tápot és teste adtam a fejnek
4, kipróbáltam az összes csatornát a 4csatis erősítőn (hát ha 1-2 v. 3-4es csatinak jó/rossz a zavarszűrője stbje)
5, húztam másik levegőben lévő jelkábelt is a fejtől (ezzel kiküszöbölve a kocsiban lévőt, hát ha az lesz a zaj forrása)
6, kipróbáltam mindkét erősítőt
7, húztam közvetlen testet hátra az erősítőknek ugyan olyan keresztmetszetűt, mint a tápkábelük
8, megnéztem a biztosítékházam testelését, áttettem másik pontra semmi változás
9, Kicseréltem az akku-kasztni közötti testkábelt (ez rosszabb lett mint a gyári, így visszacseréltem a gyárit)
10, találtam a neten egy olyan tippet, hogy fejegység test isonál elvág és hátravisz az erősítő testpontjára, így ott közösítvén azt, ezt is megcsináltam, semmi változásés még mindig az a jelenség -a fenti sort nézve, kijelenthetem, hogy bármit csinálok- hogy ráadom a gyújtást, kap jelet az erősítő és jön az alapzaj (amivel a jelenlegi helyzetben megbarátkoznék, de ez nagyon zárójel) de ami még rosszabb, hogy jön az ütemes cicergés, ha felkapcsolok egy fogyasztót még ütemesebb cicergés jön, ha lekapcsolom a fogyasztót (pl reflektor, tompított fény) akkor alábbmarad a cicergés, de meg nem szűnik, hozzáteszem az erősítőbe ilyenkor be van dugva az rca (akár a behúzott, akár egy kölcsönkapott levegőben elvezetett) és amikor bedugom a fejbe, akkor is picit halkul, de meg nem szűnik az alapzaj sem a cicergés, amennyiben nincsen bedugva a fejbe az rca (szóval kb. semmi összeköttetés nincs a fej és az erősítő között, akkor is van minden alapzaj és cicergés)
a generátor maradt (ami gyújtáson nem is dolgozik, szóval azt kizárnám, de hallgatom az ötleteket)
és ami még (és ha ez derülne ki, akkor nem tudom mit csinálok....) gyanús az az új akkucsinálhat ilyent akku? lehet ilyen szempontból rossz? vagy ha rossz lenne ilyen szempontból, az kihatással lenne másra is?
köszi ha esetleg még tudtok vagy ha nem tudtok segítséget tippet adni, legalább átnyálaztátok az irományomat
-
aktív tag
válasz Steven #65475 üzenetére
Szia!
Nekem is Megane-om van, 2004-es kombinéfogó
A héten tettem bele egy új fejet, Pioneer x580bt
Eddig egy öreg és igen ramaty Panasonic fej volt benne, az autóval adták éééééééés igen csak ráfért már a nyugdíjazás
No, ég és föld!!! Baromi jó cucc. Az előző tulaj kicserélte a gyári, első hangszórókat és Impact párost tett bele. Ez nem tudom minőségben hol helyezkedik el, de igen tetszetős az eredmény. Fel is spanoltam magam, hogy ne álljak meg itt, tervezgetem hogyan is tudnék költséghatékonyan beszerelni egy 16cm-es párost előre. Persze tavasszal szigetelem az ajtókat is, stb.. de igyekszem nem nagyon belefolyni, van már drága hobbimDe a lényeg, hogy ezt a Pio fejet mint Megane-os, ajánlom
-
dmad
aktív tag
válasz Steven #65475 üzenetére
Ha vennék (saját vélemény) nem vennék mecha nélkülit..valahogy nem szólnak olyan szépen mint a régebbi alap fejegységek..
Nekem olyan, mintha valami kínai fejegységet "márkásítottak" volna..., de ez igaz az összes neves gyártó alap termékeire..
Kicsit többet szánj rá, vagy használt magasabb kategóriás cuccal nem gondolom, hogy csalódást fogsz okozni magadnak..Élj úgy, hogy.......
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #65478 üzenetére
En csak hangerő fel-le, szam ide-oda léptetésre használtam
-
zsolt19900
őstag
más: akkura való közvetlen rákötés
van ugye a rádiótól egy piros-fekete (ez a tápom és a testem ez stimmel) de ott van ugye a sárga vezeték és ugye az autó oldaláról jönnek ugyan ezek, de ugye a memória megmaradása miatt fel van cserélve a piros és a sárga
most az akkuról húzott tápot melyik színre kössem a rádió felé? a pirosra vagy a sárgára? és a másik maradékot (válaszotoktól függően sárga vagy piros) azt viszont ugyan úgy kössem vissza az autó felől érkező azt hiszem "gyújtás" kábelre, hogy a fej szintén kapcsolódjon magától gyújtásra?
ez még nem tiszta, addig nagyon neki sem szeretnék állni
-
zsolt19900
őstag
válasz tboy93 #65477 üzenetére
ezek mondjuk programozhatóak? mert ugye a prs-sel lehet telefonálni is stb. és láttam 2 féle távot is, az egyiken ha jól rémlik van hívásfogadó gomb is.... persze nem azt akarom mondani, hogy ez rosszabb vagy jobb stb. csak mint kérdés felvetült bennem
-
Steven
addikt
ha pio ez?
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
dmad
aktív tag
válasz Steven #65470 üzenetére
Létezik olyan adapter amivel megy a kormány és a kijelző is, de eléggé ritka.
Amellett még a rádiónak is tudnia kell ezt a funkciót, ez sem sűrű..
Inkább a felső kategóriás modellek tudják, a kormányt viszont már az olcsóbbak is.
Ha csak a kormánytáv érdekel, keress meg, hátha tudok segíteni.
Amúgy én sem javaslom a Sony-t...inkább Pio, Alpine, Kenwood, JVC vonalon gondolkodnék a helyedben...[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
-
őstag
Tenyleg, taviranyito. Mivel a 80 prs nagy nepszerusegnek orved/orvendett, lehet hozza szerezni valami tartot amit a kormanyra lehet erositeni?
Tboy: koszi, at is konvertalgattam a fajlokat, tenyleg egyszeru volt
-
Steven
addikt
válasz tboy93 #65467 üzenetére
még egy kérdés... jó lenne ha meg maradna a kormányon a hangerő szabályzó...(ahogy olvastam ez programozható szvl akkor elvileg tudja) a másik számomra fontos dolog hogy a kocsiba a közép konzolon megmarad e a rádiónak a kijelzése vajon?
-
Steven
addikt
Szeretnék egy Renault megane CC 2005 be egy kis színt vinni a hangzásba , először egy fejegység cserére és hangszigetelésre gondoltam és utána megnézni , hogy mekkora a változás...
Jah zenei stílusom teljesen vegyes... bármi jöhet ami jó...
ezt néztem ki ... őszinte leszek kinézetre mentem mert kb ez illik bele érzésre a kocsiba
vagy ez bt vel
véleményetekre lennék kíváncsi mert ahogy látom az összefoglalóba nagyon sony-t nem említettek
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
-
G.Zs.
senior tag
Manapsag nem lehet altalanositani az erosito osztalyabol. Mindegyikbol vannak jok es vannak sz@rok.
Ha jo erosito kell sub-ra akkor pl az Alpine PDX szeriaja kivejezetten jo valasztas, igazi damping bajnok.
Olcsobb D class ersoitoket en hanyagolnam, szamtalan regebbi AB osztalyu erositot hasznalunk itt a topikban melynyomo hajtasra. Egyet mondok: Alpine 3544, ez egy bevalt tipus erre a celra es koltseghatekony. De meg szamtalan aternativa van, pl Steg k2.01 egy kicsit magasabb arkategoriaban. De ezek csak peldak, sok tipus jo lehet.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Mxrol
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy Signat RAP1-es 5 csatornás erősítőm és most készülök venni Kicx 6020-at, tudom nem egy erőmű neki ez a csatornánként kb 75W de ameddig nem lesz másik addigis szeretném bekötni. A kérdésem pedig arra irányul hogy mehet egyből 4 csatarna 4 hangszóróra BiAmp-ban vagy inkább hidaljam össze a csatornákat és úgy hajtsam őket külön jobb és bal oldalt? Mi a meglátásotok vagy próbálgassam ki mind a két variációt?
A másik kérdésem pedig az volna hogy a hangváltót hova célszerű helyezni? Közel az erősítőhöz és onnan külön kábellel menni a középnek és a magasnak vagy pedig valahol az ajtó környékén a hangszórókhoz közel?
Más: Jackson FOX500 erősítőről hallott már valaki? Miféle gyármány lehet ez és mit tudhat? Egyik barátomnak van de belső bizti nincs benne gyárilag..
-
troll81
addikt
szia szerintem akkor jó a d osztály ha nincs helyed. kicsi nagy hatasfokkal.Sok árammal stabilan mennek.ez ízlés kérdése. most próbálom én is sub hoz az erőket. Van D osztályom de nem igazán damping bajnok a mostani amit használok meg 500 + damping megfog mindent. ki kell próbálni mi jon be mindenképp
Van A osztályos erőm mondjuk subra meg nem próbáltam. az AB igazaból szerintem az jó mindenhova.mondjuk a régi jobbak ugye helyigényes nagy és melegszenek ha hajtod.
-
abéla
senior tag
válasz lautnermark #65420 üzenetére
Akkor ezek szerint félreérthető voltam; szóval, hogy egyértelmű legyen:
a már meglévő, több évtizedes, innen-onnan származó, sok-sok-sok gigabájtnyi, erősen fluktuáló minőséggel, kiterjesztéssel bíró zenéim közül (nem beszélve az online lementésekről), főleg az idő és izlésváltozásaim próbáját kiálló darabokat szívesen hallgatnám/birtokolnám, hivatalos forrásból, garantált minőségben, egységes jellemzőkkel, mindezt nyilván nem ingyé'.
Szóval nem, nem lopni szeretnék, már csak azért sem, mert rég eljutottam oda, az erkölcsi/idealista vonalon túl, hogy sokszor az ingyenesség oltárán feláldozandó erőforrásaim (um. idő/ideg) legyenek az egyik legfontosabbak számomra
...meg nyilván az örök élet / ingyen sör .szokásos +kérdés : ETON (RSR/MAS 160) vélemény, valaki?
subnak ha jól értem, jó minőségű D amp jobb, mint az A-AB?
csak, hogy hozzá is tegyek a topikhoz:
hallgatózáshoz összehasonlításhoz az orosz csóka brutál rendszereken hallgat / tesztel, felvételi eszköz ua., tesztzenék is[ Szerkesztve ]
hootka!
-
V8engines
tag
válasz V8engines #65206 üzenetére
Üdv Mindenki!
Erre tényleg nem tud senki, semmit?
"Amire nem jöttem még rá, hogy miért nem viszi a Jpeg és Divx formátumokat. Papírformailag kötelező lenne neki pedig."
Már szépen le is fagyogat a fej. Esélyes már most a gariztatás (inkább cserére hajlanék). Most épp megy a harc, tapogatózás.
Frissíteni nem tudom pendrive-ról, akármilyen formázást intézek neki. Se a kötelező videókat nem játsza, se lemezről Jpeg-et.
-
s4tch
veterán
válasz hyperst74 #65447 üzenetére
Kézikönyv (pdf), 25. oldal:
FLAC (.flac)
Bit depth: 16 bit, 24 bit
Sampling rate: 44.1 kHz, 48 kHzEnnek mennie kell usb-ről. Illetve:
The maximum number of recognizable
tracks:
– folders (albums): 256
– files (tracks) per folder: 256Erre is érdemes lehet figyelni.
28. oldal:
USB devices formatted with file systems other than FAT16 or FAT32 are unsupported.Ha nem játssza a fej: nem megfelelő a fájl, rossz a fájlrendszer, illetve lehet hibás a fejegység is. A kézikönyv szerint wmv és wav nem támogatott.
-
nagyúr
válasz fojtviki #65451 üzenetére
Nagyon jó a PRS hangban, egyedül azt kell benyelni, hogy az előlap az a 30k-s kategóriát idézi. Nem bonyolult használni, csak meg kell szokni a menüjét, utána faszán lehet benne mindent állítani, nagyon sok mindent tud. Manual-t érdemes olvasgatni.
Foobar-el 3 gombnyomással lehet konvertálni flac-ből wav-ba, ez gyakorlatilag egy kitömörítésnek minősül.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tboy93 #65450 üzenetére
Hmm, nekunk is ki lett cserelve erre a 80 prs-re Azt hiszem, hogy a parocskamat megint csak akkor fogom latni, ha kiulok melle az autoba Panaszkodik, hogy nagyon nehez beallitani
Azt a feladatok kaptam, hogy konvertaljam at a FLAC fajlokat wav-ba. Mivel tegyem en ezt meg? Valami jol mukodo nem bonyolult program kellene, ha tudtok ilyet Koszonom.
-
nagyúr
válasz hyperst74 #65449 üzenetére
Az biztos hogy sok lesz, nekem a 80prs sem birkózott meg vele, pedig az egy 120k-s audiofil fejegység. Arra nem találtam egyértelmű leírást, hogy flac-et vagy wav-ot kezel, egyik oldalon flac-et írnak, másikon wav-ot. Próbáld ki mindkettőt. (Egyébként ha flac-et kezel, akkor szerintem jó eséllyel a wav-ot is meg kell egye...)
[ Szerkesztve ]
-
hyperst74
csendes tag
Üdv
A napokban vettem egy Sony mex-n5200bt-t /Tudom sony / de előtte csak sony-m volt mindig. Kipróbáltam egy Pioneer mvh-x580bt-et , a megvétele előtt de éltem a 3 napos visszavétellel (nem tetszett sehogy ) igy lett a sony.
Elvileg lejátssza a flac-wma-wmv-t,de ez csak az mp3-at akarja pendrive-rol. Próbáltam ntfs és fat32-vel is de semmi.
Valakinek valami ötlet vagy irány vissza üzletbe? -
pellesmartin
tag
Sziasztok! Új autót vásároltunk,maradt a régi fejegység (Philips CE132),bekötéssel lenne gondom,nincs állandó pozitívom.Kaptam a fejegységhez ISO csatlakozót,de nem szereltük még át,maradt a régi,viszont azon nem nagyon igazodom el.
A képen balra az új beforrasztásra váró ISO csatlakozó,jobbra pedig jelenleg az autóban lévő,amin minden láb szerepet vállal. A többi kábel mire szolgálhat(ott)?
Nincs benne se kihangosító,semmi extra.
Itt van a hangszórók csatlakozója is:
Szinek nem valami jól vannak jelölve a régin,ezt is átforrasztom szerintem az újra,de ezt megoldom,eltudok rajta igazodni.
Illetve hangszórót is cserélnék,a két első ajtóba,nincs szükség nagy hangerőre,csak szépen szóljon,90db érzékenység már hallgatható? (nem szeretnék sokat szánni rá) Illetve van-e értelme két kis magas sugárzónak?Ha igen azt ráköthetem a két hátsó hangszóró kivezetésére? Köszönöm a válaszokat!
(Peugeot 206 az alany)[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #65443 üzenetére
no lecseréltem az akku-kasztni testkábelt is, de semmi változás megyünk akkor tovább
-
V8engines
tag
válasz tboy93 #65441 üzenetére
Sziasztok!
Bocs ha beleugatok.
Olvasgatom ezt a "zajos" problémát.Há', én örülök hogy nem ismerem a jelenséget. KOPP-KOPP!!!
Még a benzines, GTI korszakomban zavargatott be a generátor, de ekkora rendszerem még nem volt kiépítve.Jahhh, a pozitív akkusaru, ami mindig kevés. Én már itt tartok. (Audi-ét kellett beépítenem az öreglányba.)
Így már meg is szüntettem a csúnya, lógó lengő biztiket is. Amik inkább a '90-es évek "tuningvilága" volt. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz tboy93 #65441 üzenetére
nem is akartam a fejet az isokábelből a sarucskára gondoltam de akkor a kábelhez hozzáfogatom és kész sarut másfajtát vettem, van rajta hely saruknak, nem akartam ilyen közvetlen beletekerőset, hogy úgy mondjam
jó ha az új erősítővel nem változik a téma -elvileg kapok kölcsön- akkor majd megyek tovább
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #65440 üzenetére
egy combosabb pl.: 1,5es hangszórókábel megfelel?
Megfelel, 10-es lengőbiztivel jó lesz. Fejből kijövő poz. kábel megblankol, oszt mehet rá a forrasztás. Fejet szét ne szedd ezért
Szóval konkrétan ki kell vigyek a fejegységtől az akkuig egy pozitív és egy negatívnak megfelelő kábelt és közvetlenül az akkura csatlakoztatni?
Igen. nem egy nagy történet, tekintve hogy az erősítőnek a tápot úgyis ki kell vinni valahol, mellette elfér ez is simán. Ehhez jó ha van egy hifis akkusaru, amibe mehet a kocsi pozitív kábele, az erősítőé és a fejegységé.
Nekem ilyen van, 1500ft/db áron vettem:
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz tboy93 #65437 üzenetére
a fej közvetlen tápolását ill testelését meghagynám a végére arra amúgy mi javallott? gondolom egy 10A-es lengőbiztiházas vezeték a pozitív szálra, de az mekkora legyen? egy combosabb pl.: 1,5es hangszórókábel megfelel?
"szét kell kapjam" / "ki kell kapjam" az iso részből a kábelt, vagy ha ott egy pár centin "rászűkül" akkor nincsen probléma?
Szóval konkrétan ki kell vigyek a fejegységtől az akkuig egy pozitív és egy negatívnak megfelelő kábelt és közvetlenül az akkura csatlakoztatni?
-
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #65436 üzenetére
Az enyém szerintem pont így van megoldva. Hegesztőkábel a kasztnira, másik vége a negatív saruba. Réz spray javallott, hogy ne rozsdáljon a kasztni. Érdemes megcsinálni!
Másik, fejnek legyen direkt test és táp az akkuról. Erősítő negatívok legyenek visszahúzva az akksira. Fontos, hogy az erők és a fej ugyan oda legyenek testelve, hogy ne legyen potenciálkülönbség.
-
zsolt19900
őstag
válasz tboy93 #65435 üzenetére
persze az rca-st már el is vetettem, Peti javaslatán vagyok rajta, a rádió táp zavarszűrőjén
tényleg ezért csodálkozom, mivel akku lett cserélve semmi több és jöttek a gondok
Az autó "fő" testkábelét is lecserélem szerintem, azt megoldhatom úgy, hogy pl. fogok egy 20as tápkábelt az egyiket befogom az akkusaruba a másikra teszek egy körsarut és úgy fogatom oda a kasztnihoz, az "alap" fém tiszta helyére?
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #65434 üzenetére
RCA zavarszűrőt én nem ajánlom, sokat ront a hangminőségen. Nem csak a zajt szűri le. A probléma okát kell megkeresni, nem elfedni a problémát. Érted, ha a klotyóban bűzölög egy kupac szar, fújhatsz Te akármennyi légfrissítőt, nem feltétlenül lesz jobb a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
köszi a segítséget mindenkinek, az rca és a zavarszűrő megvételét azért gondoltam, mert az posta fordultával vissza tudom küldeni és akkor max egy ezrest bukok a visszaküldés díját
erősítőt pedig itt a környéken nem igazán tudok senkitől sem kölcsönkérni, max veszek egyet és azt vagy megtartom későbbre Asszonynak, vagy eladom, de ha azzal jó lesz a rendszer a másikat konktakhoz el kell vinnem átnézésre és javításra
szóval ez a tényállás
-
-
kk831228
addikt
válasz troll81 #65426 üzenetére
Sajnos ilyen f.. s az új notik aljzatai... Ezt hallottam már mástól is, ráadásul nem is régi lapos volt...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
troll81
addikt
válasz kk831228 #65425 üzenetére
persze de ez saját tapasztalat én ezt tudom leírni a frissen kibontott erősitő rádió semmi nem hozott javulást.
Tegnap teszteltem pár dolgot itthon és hallgatok egy erősítőt sistereg ne bassz mondom másik elő az is csak másképp wtf? harmadik alapzajos.hmm kábelcsere rca jack ....nem a legjobb meg. úgyis de még rosszabb,jelforrás laptop.... ilyen nincs átdugtam telefonra próba síri kuss mindháromnál
-
troll81
addikt
válasz zsolt19900 #65422 üzenetére
a legjobb ötlet amit tehetsz építsd újra az egészet.én is megtettem párszor nem nagy ügy.idő kell hozzá majd akkor jó lesz. aksi autó testkábel gyári? generátor test kontaktok? nem kéne zajosnak lennie. WV ek jók.
-
kk831228
addikt
válasz zsolt19900 #65422 üzenetére
Ha összedugva is pattog számváltáskor vagy 0-1 között akkor rakhatsz akármikyen zavarszűrőt...
A pattogást kellett volna kiszűrni a máik erősítővel... Mivel a pattogás akkor is van, amikor nem jár az autó.... Olyankor nincs generátor zaj se de ha a pattogás akkor is van, akkor azt kellene elóbb megszűntetni utána megszűnne a a generátorzaj is...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #65419 üzenetére
akkor úgy mondom, hogy azért csináltam meg ezt a kis tapogatást, mert ezzel erősítettem fel azt a hangot, amit hallottam amikor nem volt bedugva a fejbe az rca csak az erősítőbe és, hogy ezzel a dologgal ilyent csinálok de akkor ha ez természetes akkor okés
és akkor ha teljesen összedugott rendszernél is hallani az ütemes alapjárati cicergést + pl. a 1-0ra letekerem a fejet akkor is pattan egy picit a hangszóró meg ilyesmi, akkor ez a kis ketyere segíteni fog....aztán ha mégse akkor pedig visszaküldöm a cucclit és egy szép napon teljesen újrakábelezem a rendszert, mert már más ötletem nincsen
-
V8engines
tag
válasz lautnermark #65420 üzenetére
Szia!
Én nem kértem ilyet. Furcsálltam is, ilyen kérdést feltesz v.ki. Én reagáltam a dologra. Nekem van gyűjteményem. Tök mindegy honnan.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #65418 üzenetére
10A-es biztosan elegendő lesz, mivel hangszórót nem hajtasz a fejegységről.
A sárga (fix +12V) szálra kell kötni.
A kihúzott RCA mellett nem csoda ha zajosodik, nincs testelés rajta, bármit összeszed. A meleg pont fogdosása (nemúúúgy.... ) pedig potenciálkülönbséget indukál, szóval természetes hogy pattog.
(Ha otthon valami hangszóró bemenetére csatlakozol jack csatival, (pl telefonnal) ott is ha megfogod a pőre csatit, vissza fogod hallani a hangszórókon.
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #65416 üzenetére
az antenna kábel speciel most be volt dugva, de akkor kipróbálom anélkül is
azért gondoltam már erre a zavarszűrőre, mert amikor pl. nem volt csatlakoztatva a rádióba a levegőben elvezetett rca (csak az erősítőbe) akkor a hangszórókból ez a pulzáló hang jött plusz még ha megfogtam a "csöcsöket rajta" akkor még pattogtak is a hangszórók, ezért gondoltam erre, hogy hát ha ez segít
most már lassan ott tartok -mivel nem igen tart ilyesmit senki sem otthon stb.- hogy élve a 14napos lehetőséggel, rendelek rcakat is + ilyen zavarszűrőt is + akkor azt is amit te javasoltál és akkor ami megoldja a problémát az marad, ami pedig nem azt szépen visszaküldöm
amit te javasoltál, az ugye a rádió isojába kellene valahova bekötni? arra a szálra, ahonnan kapja a tápot a rádió, vagy hogy képzeljem el ennek a bekötését?
ebben a webáruházban szerintem van minden amire "szükségem lehet", abból amit te javasoltál 10A-est vagy nagyobbat vásároljak? az rémlik, hogy amennyiben lenne közvetlen tápja a fejegységnek, oda 10A-es biztosítékot javasoltatok, most is elég lesz az a terhelhetőségű ketyere, vagy legyen azért nagyobb?
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
Audison VR4.400 errol valaki ?? sos lenne......jo lehet? [link] ja es arban mit erhet?
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #65415 üzenetére
Antenna csatlakozóra gondolok.
Jaja, ilyenre gondoltam.
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #65414 üzenetére
mire gondolsz rádió csatija alatt?
okés rákukkantok az elektronikára köszönöm
átnyálaztam az oldalt, de sajnos nem leltem meg ilyesmire gondolsz
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #65413 üzenetére
Az csak árt a hangnak, pont a magason lesz fos...
Inkább a fejegység tápját próbáld meg leválasztani, árwill-nél lehet kapni hozzá elektronikát, nem is nagy összeg.
Amúgy ha a rádió csatiját kihúzod, akkor is megvan a zaj?
-
zsolt19900
őstag
új fejlemények vannak a zajok és zavaró dolgokat tekintve
most már amikor ráadom a gyújtást akkor hallok egy kis ütemszerű ciccogó hangot is a magasokból, de pl. amikor megnyomom a fékpedált vagy felkapcsolom a tompítottat vagy ráhúzom a refit, akkor ez a cicergős hang abbamarad.... amúgy is nagyon-nagyon koncentráltan lehet csak hallani, de idegesítő ill. visszajött újra ez a gázadásra változó, vele együtt emelkedő hang is
érhetnek valamit ezek a zaj/zavarszűrők vagy más néven földhurok izolátorok vagy mik? gondoltam vásárolok egyet és legalább a csipogók rcajára rákötöm, hát ha segít, mert már teljesen tanácstalan vagyok
-
troll81
addikt
jó reggelt.Audison bit ten erről valakinek véleménye illetve mennyit érhet? jól használható ? vagy Helix DSP ??
ez pontosan mit jelenthet?Ausgangsspannung max. 4 Volt a fejegység kimenete 5V tehát a dsp ből csak 4volton viszi tovább a jelet az erősítőbe?
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz troll81 #65408 üzenetére
Nem szokott működni az ilyesmi ... Haver kinai xenonnal próbálkozott minden árnyékolással ,de nem lett jó soha...
Mondjuk mint ha nekem is változott volna valamelyest, amikor mozgattam a kábeleket a f...s erősítőnél...
De ha minden elem jó ,akkor se szabad ilyennek lennie... Nekem a legolcsóbb hangszóró kábel van és nem csinálja jó erősítővel.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz zsolt19900 #65407 üzenetére
nos ez nekem sem jott be........... sajnos az arnyekolas ahhoz nem tudom hogy lehet vagy mint,ehhez lovesem nincs.max alufolio probat meger
-
zsolt19900
őstag
nos srácok, megcsináltam a közvetlen testet az akkutól az erősítőig, de semmi változás sajnos
de azt vettem észre, ha picit jobban szét vannak terítve a hangszóró kábele, akkor megszűnik az indítózásos és a gázadásos zaj.... van erre valami házi praktika, hogy leárnyékoljam a hangszóró kábeleit legalább azon a részen ahol felbukkannak az ülésektől hátul? ott lesz szerintem a probléma, mivel tényleg ha ledöntött támlánál távolabb helyezve kötöm be, akkor nincsen ilyesmi zaj.... csak hát ugye ezt nem tudom megoldani, amikor az erősítőbe bekötöm plusz visszahajtom hátra az üléstámlát, ezért kellene valami jó kis anyag, amivel ha betekerem segítene ezen az árnyékoláson
-
V8engines
tag
Szia!
Csak a zeneanyagra reagálok. Azt se sokat.
Ki honnan szerzi be? Embere válogatja. (Há', én személy szerint sosem vettem műsoros CD-t. Hazudok, talán egyszer mégis. Kazi korszakban se sűrűn vettem, ezen szalagos technikából.)
Én jelenleg csak mp3 párti vagyok, mert Flac-nek több hely kell. Hangzásban meg nekem megfelel ez ami van, a rendszeremmel.
Egy 16 gigás kártya és pendrive is meg van tömve szinte teljesen. (Mindkettőn szinte u.az az anyag.)
Jó ideje gyűjtögettem a gépre.60, 70, 80, 90-es évek, rock, pop, country, trance / főleg female vocal (és tuc-tuc-nak nevezik/én nem, én hallgathatóbbnak sokkal mint a mai új sz@ros nyivákolókat, és nyekergőket). Bocs! Tudom, ízlések és ficamok. De rám ne erőltesse senki a mai rádiózás világát.
Szóval ezek után honnan? -Számtalan lehetőség kínálkozik a neten (is).
-
Rataxes
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a minap egy 2007-es swiftet, gyári fejegységgel. Van valamilyen opció, hogy valami kis költséggel járó átalakítással, fejegység csere nélkül jack dugó bemenetet eszkábáljanak rá? Csak mert ez esetben a kis JBL clip bluetooth hangszórómmal (amin van jack kimenet) meg tudnám oldani a kihangosítást. Vagy jobban járok egy bluetooth fejegységgel?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest