-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
válasz The DJ #67391 üzenetére
A c5-ben (legalábbis a 2003-asokban biztosan) 16,5-es hangszóró van elöl.
A csere viszont nem lesz egyszerű faragás nélkül, mert 3 csavar rögzíti a gyári hangszórót. A magas helyére se lenne egyszerű másikat betenni, mert minden dimenziójában elég kicsi helye van.
Hátra pedig... pénzkidobás...A gépszíj pedig csak akkor kapjon el, ha van pénz a zsebedben. Ezt a fejet kiszolgálni csak minőségi kábelekkel, jó erősítővel és hangszórókkal lehet. A jó hangszóróidat meg egy jó ajtóval, amit ha nem magad csinálsz, (én belekezdtem, de tapasztalat nélkül nehéz is és majd kiderül jó lesz-e) egy jó műhelyben sokba fog kerülni. És ezzel nem lebeszélni akarlak, csak ne érjen meglepetésként
-
Alpachino
veterán
segítséget szeretnék kerni.....egy hete beújitottam eg kicx icq 6.2 16.5 szettre, amely egy signat rom4 ről van hajtva. Tegnap viszont arra lettem figyelmes hogy az egyik mélyközép időként nem szól sem kis hangerőn sem feltekerve.....ma már egyáltalán nem szól, de ha a kosarat kézzel lenyomom akkor igen. ( ha felengedem akkor nem )Nem tudom mi lehet a gond, egyáltalán javítható-e
egyébként a szett vadi új...
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
troll81
addikt
válasz gramofon89 #67395 üzenetére
koszonom a valasz Phase cfs van nekem is egy igaz nem volt beepitve meg... egesz jo aron talaltam meg kellene venni kiprobalni
ezek kozul melyiket valasztanad elektronikus mindenes zenehalgatashoz
Blam 165 RX Axton ATC26 u-Dimension EL Comp 6 ESX XE-6.2C ma mindenkepp meg kell rendeljek valamit -
kemalboy01
tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni max 50ezer forintig melyik láda a best buy?
Gladen RS12 reflex láda milyen minőségű? (Kicx AD 1.400-al lenne hajtva) -
őstag
válasz The DJ #67391 üzenetére
Szia. Nalunk eloszor Audio system R165 Evo volt, azutan vettunk hozza egy Rainbow germanium GL-C 6.2-ot Egyebkent minden elado, auto csere lesz
Hat mi is igy voltunk a sub-bal, vissza is olvashatsz, nem akartunk de ugymond muszaj volt venni. Tehat valoszinuleg nem lesz sokkal elvezhetobb mint a gyari rendszered. Ha lecsereled a 4 ajtoban a speakereket. Egyebkent pedig nagyon nem ajanlott mind a 4 ajtoba hangszoro, de majd a jobban hozzaertok felvilagositanak A ket hatso hangszoro arabol, ajto szigetelest fognak ajanlani
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
Köszi mindenkinek, átgondolom még!
Renault Megane IV Limited
-
The DJ
addikt
Úgy látszik elkap engem is a gépszíj... A DEH-80PRS beállítása után arra a döntésre jutottam, hogy csak ki kell cserélni azokat a gyári BOSE hangszórókat is. Nagyon kiütközik most, hogy a fejegység nem egy ligában játszik a gyári hangcuccal
El is kezdtem olvasgatni a neten, de meglepően kevés infót találok arról, hogy ki mit is épített be az autóba és milyen szettek kompatibilisek vele. Egy Audi A6 C5 Avantról van szó gyári BOSE hangrendszerrel, mélyládával erősítővel. Itt azért kicsit szakavatottabb tagok vannak, hátha tudtok segíteni dönteni. Első körben leszögezném, hogy nem akarok se fúrni, se faragni, gyári helyre keresek egy a gyárinál jóval komolyabb megoldást. A cél az, hogy erőteljesebb, tisztább hangzást tudjak elérni és ne kezdjen el minden recsegni rögtön, amint kicsit fentebb tekerem a hangerőt.
Külföldi fórumokon találtam olyan infót, hogy a 4 ajtóba a gyári helyre befér 6.5" hangszóró, tehát 16.5cm-es átmérő még oké (ezt meg tudja erősíteni valaki?). Olyan szett kellene, amihez csipogó is jár, mert akkor már azokat is cserélném értelemszerűen.
A gond az, hogy nem tudom milyen márkát és hol érdemes vásárolni. Bármilyen ötlet, tanács, tipp jöhet most, mert egyszer akarom ezt megcsinálni, de akkor jól. Tehát a fejegység adott, Pioneer DEH-80PRS. Most nem akarok komplett hangrendszert behúzni, csak a 4 ajtóban kicserélni a hangszórókat + csipogókat. Később tervezek a gyári mélyláda helyére egy normális ládát is betenni, de ez még odébb lesz. Úgy érzem, hogy a hangszóró cserék után már sokkal élvezhetőbb lesz a zenei hangzás és per pillanat ez a fő cél.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
aktív tag
válasz troll81 #67387 üzenetére
és ezek mind jók is lennének ha
1. 13 centisek,
2. "füles" felfogatásúak lennének...
Sajnos, ahogy a fentebbi képeken is látszik, a Renault kissé szűklátókörű volt a majdani hangszórók cseréjét illetően
Gyári helyre tehát csak 13-as szett, 4 fülből 2 levágva, esővető megnyesve.. így fér be bármi is. Vagy marad a komplett ajtópanel építés.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz PiciPeti #67386 üzenetére
a hangszórókosár ilyesfajta "impregnálását" én sem ajánlom, nem is az volt a cél. Csak ezeken a képsorokon látszik a legjobban, hogyan is kerül be Megane 2-be egy nem gyári hangszóró
Vagy a profi megoldás, a kiemelőkeret építés:
"normális 16.5-ös szett..."[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
A linkelt beépítésben bemutatott hangszórókosár burkolás nagyon nagy butaság, azt senki se másolja le. Megfojtja a hangszórót, olyan mintha elé tenne egy lapot, ami a fél membránfelületet takarja...
Amúgy azt a műanyag panelt lehet jobban megérné megvágni, és üvegszállal építeni egy kiemelőt, ami inkább süllyesztő jelen esetben.
Vagy ugye az ajtólemeztől építkezni, de az már más liga ugye...
-
aktív tag
akkor nem láttak még 2-es Megane-t...
Viccet félre téve, most gépnél ülve is megnéztem az oldalukat, valóban -szerintem tévesen- ajánlják M2-höz.
Én úgy tudom, hogy kasztinól és évjárattól függetlenül minden 2-es Megane hangszóró kialakítása ugyan olyan.
A Focal oldalán megjelölt típus abban a formában biztos nem jó, max valami BMW-be
Itt egy HERTZ beépítés, nekem is hasonlóképp került be az Impact szett. -
V8engines
tag
válasz PiciPeti #67373 üzenetére
Sziasztok! (Akik pont a témával foglalkoztok és pont benne is vagytok szakmailag.)
Axton Z Series (16) helyett tudtok ajánlani nekem v.mit? Zeneileg szinte mindenevő vagyok. Mai nyekergős, tépett f@rkú nyávogók kivételével.
Leginkább Female vocal, az is a trance irányzat. De öreg vagyok. Hallgatom a 80-90-es éveket, rock, rock 'n' roll-t és country-t is ha kell.
Hátra meg a kalaptartóba tudom nem kell semmi, de egy ovált ha tudtok ajánlani még (6x9 méret). Csak hogy ha ülnek hátul, v.mi zörögjön.
Ezeket nézegettem 1-2 hónapja, de nem biztos hogy jó irányban vagyok. [link]
Amúgy ma hifiztem. Beállítgatások és ilyesmi. Nekem jó ha szól hátul is. (Multimédia van.)
Jó, helyesbítek még.
Egy Axton 4 csatornás erőlködőröl megy eleje-hátulja. A láda más témáról, hídban. Ahhoz nem nyúlnék még.[ Szerkesztve ]
-
Ranger^41
aktív tag
válasz Ranger^41 #67290 üzenetére
Erre valaki valamit? Elsőre Kenwood KSC-SW11 vagy Pioneer TS-WX120A tűnt elfogadhatónak, de beajánlottak egy AXTON ATB20P-t, hogy ebben az árkategóriában lényegesen jobb mint a másik kettő. Illetve kicsit feljebb lépve Kicker Hideaway vagy Focal IBUS 20. Ezek megérik a felárukat?
-
aktív tag
Nem lesz egyszerű, főleg mert ránézésre ez 3-as vagy az új 4-es Megane-okhoz készült.
1. Ennek a Focal-nak 3 pontos rögzítése van, Megane II-nek 2 pontos rögzítése.
2. Ekkora kiemelőkeret el sem fér a fedőpanel és az ajtó burkolata közéTehát ez is csak egy standard hangszórószett amihez adnak -új- Renaulthoz való kiemelőkeretet
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
Nem lesz egyszerű dolgom úgy látom.. a Focalnak is lenne belevaló (ugyanúgy ebbe a típusba gyártott, mint a Pio), de csak a Renaulton keresztül lehet beszerezni.
https://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/integration/focal-inside-renault/focal-music-comfort-version-6-0-ifr-a130-4-ifr-130-2Renault Megane IV Limited
-
aktív tag
Szia
Nekem is egy ilyen 2004-es születésű flancos flanciám van, kombi(nés).
A gyáriak egy 13-as Impact szettre lettek cserélve, már így vettem az autót - nekem vágva lett a terelő lemezke.
A Pioneeren kívül talán még ez fér bele, de ennek is le kell vágni a 4 fülből 2-t...
Ez eléggé laposnak tűnik, mint a gyári. Viszont szerintem ennek is mint a Pio TS-Q131-nek is gyér mélytartománya lehet - még a 13 centis változatok között is.. -
Jaded
őstag
Sziasztok!
Adott egy Renault Megane2, cseréltem benne a gyári fejet egy Pioneer FH-X840-re, a hangszórók a gyáriak. Az első ajtókba 13cm-es fér, viszont van mögötte egy műanyag ami véd a beázástól. A Pioneernak van direkt ebbe a típusba fejlesztett hangszórója (pont elfér).
Viszont jobb lenne másik alternatíva. Cserélt már ebben a típusban valaki hangszórót? Melyik lehet az, amelyik elfér úgy, hogy ne kelljen szétvágni belül a műanyagot és ne kelljen kiemelő keret?Fontos lenne a "gyáriasság".
Renault Megane IV Limited
-
troll81
addikt
Phase Audiophile six komponentset? errol valaki esetleg tud nyilatkozni?
-
PiciPeti
őstag
Nem volt még szerencsém igazán jót hallani belőle. Nagyon érzékeny minden tényezőre, szerintem a fő baja, hogy túlzottan fókuszált. Érzékelhető is, hogy 3 centivel odébb ülsz, már kiesel a fázisból stb...
Viszont azt mondják a sokat hallottak, hogyha jó, akkor nagyon jó.
Én jobban megbékéltem a selyem dómokkal, sokkal jobban kezelhetőek sztem.
-
BBéci
legenda
válasz PiciPeti #67369 üzenetére
Érdekes ez a Focal inverz dóm ellenérzés, nekem kifejezetten tetszik a hangjuk, kezdve a régi kevlárral a titánon át a berilliumig.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
The DJ
addikt
válasz PiciPeti #67368 üzenetére
Köszi, megnyugodtam
Neki is kezdtem a beállítások átnyálazásának a manualban és nézek videókat is Youtube-on.
Ezelőtt is Pio volt a kocsiban, bár egy régebbi DEH-P7600MP, ami szintén nem volt azért egy gagyi fejegység, de ahhoz képest is brutális a javulás, még így nyersen és finomhangolás mentesen is. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen prémium fej ennyit tud dobni a hangzáson még úgy is, ha máshoz nem nyúlok hozzá. Már csak a mikrofont kell majd elvezetni valahova, hogy a kihangosító funkció is működjön és rá kell szánni a hétvégét, hogy úgy szóljon, ahogy az minden téren ideális. Aztán kerítek 1TB noti HDD-t, beapplikálom a zenéimmel valahova elrejtve, rákötöm USB-n a Pio-ra és egy ideig nem lesz gond a zeneválasztékkal
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
PiciPeti
őstag
Focaloknak a magasa szokott megosztó lenni, azt spec én se szeretem. Nagy tudás, szerencse kell hozzá, hogy az tényleg jó legyen, nem valami megbocsájtó darabok az inverz parabolák...
De a mélyközép az kifejezetten jó sztem.
Ha tudok valami értelmezhető, összevethető tapasztalattal szolgálni, írok majd ide úgyis.
És igen, 2 tekercses. -
The DJ
addikt
Bekerült ma az autóba (Audi A6 C5 Avant) egy Pioneer DEH-80PRS. Atyavilág hogy ez mennyire brutálisan és szépen tud szólni még a sima gyári BOSE hangrendszerrel is. Azzal telt a délutánom, hogy ültem a kocsiban, nyomkodtam a beállításokat és élveztem a zenét. Rég volt már ilyen. Kicsit már túl sok is a beállítás nekem, el is vesztem bennük. Annyit állítgattam, hogy a végére csak sokkal rosszabb lett, mint az elején, de ráhagytam mára, mert megéheztem
Egy kérdésem lenne: Az autóban van gyárilag antenna erősítő. A gyári rádióknál ugye minden plug and play, de itt azért kicsit komplikáltabb. Kellett active system adapter az ISO csati és az autó saját kábelei közé a BOSE mélyláda és hangszórók életre keltéséhez + kellett egy antenna adapter is. Az antenna adapterből kijön egy kék vezeték, gondolom ez lenne az erősítő tápja. Én ezt most hozzákötöttem a Pio-ból kijövő egyetlen kék sehova se menő bekötetlen szálra (talán system remote control felirat volt rajta). Jól tettem vagy ez totál más célt szolgál? Ha nem jó, akkor hova kellene kötni az antenna erősítő kék szálát, hogy tegye a dolgát?
-
Lusu
aktív tag
válasz PiciPeti #67364 üzenetére
Ahogy elnézem a Revelator nem kifejezetten autós hangszóró, bár van nekik autós is, még többért Mondjuk ha úgy alakulna nem lennék szívbajos még hozzátenni egy kicsit.
Jól látom/értelmezem hogy a Neokick duplatekercses? Mindenképp várom a beszámolód, mert akkor biztos én is keresnék valahonnan.
Az a bajom, hogy te is azt írod többen cserélték, itteni tapasztalt ismerősömnek sem tetszett a K2 hangja, sőt a Focalokat alapból kerüli, szóval azt hiszem mindenképp váltani szeretnék, de csak jobbra.
A sub részre gondolni sem merek, ami majdnem biztos, hogy egy Steg 220 vagy ha jó áron találok max 310.2-vel hajtanám.
-
troll81
addikt
Eton Ma 150.4 Class d erősitőhöz elektronikus zenéhez belépő hangszóró szett keresek u-Dimension EL Comp 6 Steg SQ 650 C Crunch GTi-6.2C ezek a lehetőségek. Sub Rockford. hogy passzolna össze
Köszönöm előre is. -
PiciPeti
őstag
Annyiból nagy szerencse kell, hogy jobbat találj sztem... Ha a dögösség kell alul, akkor egy Kicx 6020 jó választás lehet, a Stegben már megvan az akarat is hozzá. De kell egy beton ajtó...
Ami ilyen irányban egyértelmű előrelépés, az sztem a Revelator de ez ugye más liga...
Esetleg a Carpower cuccok, én egy Predator 6/4-et használok már évek óta, nekem nagyon bejött a hangja pl... De ez elé is erőmű kell, és beton ajtó, hogy meglegyen az alja...
Nemrég szerváltam egy Neokick-et, azt nagyon sokan istenítik, majd ha kipróbáltam, beszámolok róla.(Volt aki K2-t, majd Utopia-t is erre cserélte... )
A helyedben amúgy lehet inkább egy jól illeszthető subot keresnék a K2 mellé...
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Szerintetek mi lehet a gond, ha egy gyári kábelekkel rendelkező autóba bekötöttünk egy Alpine fejegységet (újat), de ha a narancssárga dimmer vezetéket összekötjük, akkor villog a kijelző.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Ear001
addikt
válasz B-enji #67345 üzenetére
Azért arra is kell figyelni, hogy akármilyen szép, torzítatlan jelet is kap a hangszóró, túlterhelés esetén egy idő után a csévénél keletkező hőt már nem tudja elvezetni a rendszer, és akkor jöhet a szálszakadás, leolvadás, itt-ott elferdülés és ezt az ember nem igazán hallja torzításnak.
-
Ear001
addikt
válasz gramofon89 #67351 üzenetére
Az alu kosár meg a membrán anyaga pont nem számít semmit abban, hogy mennyire terhelhető az adott hangszóró. Ott a használt mágnes anyaga, precizitása, a légrés kialakítása, a szellőzés, a tekercs anyaga, a használt drót vastagsága, formája a fontos.
-
V8engines
tag
válasz PiciPeti #67347 üzenetére
...és hogy veszem észre ha a magas, a halálán van? (Mióta fejet cseréltem, még szebb és tisztább magasaim vannak. Vagy csak bebeszélem.)
Öcsém minap megkérdezte. Nem hangos, azaz, nem zavar hogy ilyen sok a magas?
(Persze a sok relatív, mint mindennél.)
Válaszom? Nagyjából annyi volt: De lehet. -De hova vegyek le többet? Még a hangváltó is vissza van fogva mínuszba, az áthidalós kis pöcökkel, vagymifene, mióta a gépben teljesít.
Viszont Female vocal (és mosoly) fétisem van jó ideje. Ami jó, nem lehet elég hangos. Persze kedvemtől függ.
[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
-
Lusu
aktív tag
válasz PiciPeti #67349 üzenetére
Igazándiból meg nem mondom, mert nemigen van viszonyítási alapom. Focal AS volt előtte is, attól nyilván sokkal jobb a K2. Talán kicsivel többet tudhatna alul. Rövid ideig volt nálam egy felső kategóriás régi Alpine, az nagyon jót alkotott szar ajtóban is.
Zeneileg tudjon mindent de leginkább akusztikus, vokális dolgokkal birkózzon meg és ne ijedjen meg az elektromos gitártól.
Az ár meg... ha 25-ért elmegy, alapból 40-re gondoltam emelni az összeget. -
aktív tag
válasz gramofon89 #67351 üzenetére
Én szobai / zenekari vonalról jőve úgy emlékszem, hogy a hangszórókat érdemes kb. 25%-kal felülméretezni.
Amit írsz, 180W rms - az mondjuk legyen a "zenei" telhesítnénye, hogy ennek a tiszta kimenete mennyi lehet...jó kérdés. Ha csak ezt nézzük, majd' 2,5x-es plussz az erő javára nem biztos, hogy szerencsés. -
gramofon89
tag
A szett 75watt én alulspecifikáltnak gondolom a felépítéséből, öntött alu kosár, üvegszál méhsejt szerkezet masszív felépítés. Az erő meg 2x180 rms, ajtó bituzva minőségi kábelek. Kérdésem csak onnan eredt, hogy friss az ajtó szigetelés és olyan érzésre mintha meg sem kottyanna neki ez a teljesítmény.
-
fagylalt
senior tag
válasz fagylalt #67230 üzenetére
Ígértem, hogy írok egy rövid összefoglalót, amennyiben a projektemben sikerül előre haladnom, így most ezt szeretném pótolni. Remélem tudok másoknak is segíteni a döntésben, megpróbálom összefoglalni az általam összegyűjtött információkat, személyes tapasztalatokat.
Az elmúlt jó pár napban sokat gondolkodtam a ringben maradt Kenwood KDC-X5200BT és a Pioneer MVH-X580BT fejegység között. Megnéztem, meghallgattam mindkét típust és igazából mindkettőnek bejött (számomra) a hangzása. Elektronikus zenében a Pio, hangszeresben a Keni jeleskedik. A Keni karaktere többek számára is kellemesebb. Végtére én nem vettem észre akkora különbség hangzásban, mintha pl. egy Alpine-t és egy Pio-t hasonlítunk össze.
Még pár fontosabb funkcionalitásbeli különbség a két típus között:
- Pioneer: mechanika nélküli (de nem rövid házas!), előlapi USB és AUX, 3 pár 2V RCA, jobb hangzásbeli beállítási lehetőségek, jár hozzá előlaptok (filléres tétel).
- Kenwood: mechanika van benne, hátlapi USB és AUX, 3 pár 4V RCA, legfájóbb pont, hogy 3 utas rendszernél maximum csak 12dB/oct meredekséggel tud vágni, jobb fényerejű kijelző.
Legfőképp elektronikus zenét szoktam hallgatni, így végül a Pio mellett döntöttem. Mindkettő bizonyos mértékben kompromisszum, szóval azt kell választani, amelyik jobban bejön személyes megtekintés, meghallgatás után.
Eddig nagyon elégedett vagyok vele, nagyon tetszik a BT kihangosító, magától csatlakozik a telefonhoz, onnan folytatja a lejátszást, ahol abba hagyta,...stb.
Mint említettem a gyári hangszórók elég ergyák…úgyhogy be is szereztem egy Gladen Audio Alpha 165 szettet. Az lenne a kérdésem, hogy a beszereléskor mire kell figyelnem? Illetve hova lenne érdemes elhelyeznem a magasokat és hogyan hogy esztétikus maradjon (a mikrofon kábelt még nem volt időm az A oszlop takarója mögé elrejtenem )?
-
Lusu
aktív tag
Én most Steg QM 75.2-vel hajtom az A6-os gyári "kick"-jeit míg készül az ajtó. Van azért bennük akarat, ha nógatják őket csak ugye részletesség és társai a fasorban sincsenek.
Jut eszembe, lehet elviszik a Focal K2-ket. Mi lenne előre lépés egy Micro Precision 7.28 mellé? Meg amit néha megtalálni a használt piacon is (nem feltétlen magyar)
-
PiciPeti
őstag
válasz gramofon89 #67346 üzenetére
Egy normális felépítésű szettet nem nagyon lehet kinyírni nagy erősítőteljesítménnyel. A mélyközepek mechanikai határai eléggé ki vannak tolva, 2-3x-os "túlterhelésre" már lehet lekoppan... A magassugárzók érzékenyebbek, de azon meghallani, ha már szenved.
Legközelebb kezembe akad valami kuka hangszóró, csinálok videót mi történik vele 5-600W, majd ~1KW hatására...
-
B-enji
tag
válasz gramofon89 #67344 üzenetére
Szerintem a füst jelenség akkor keletkezik, ha már túlvezérelt, torz jelet kap az erősítőtől. Ha szép alacsony torzítású szinusz jellel terheled a szettet a terhelhetőségi határa fölé, akkor inkább a mechanikai csillapítása fogja nem bírni, nagy xmax, lekoppanás, illetve azért a hangszóróknak is van torzításuk, (a frekvencia spektrumban hol kisebb, hol nagyobb), ezt azért előbb utóbb hallani lehet majd, tehát ha már torzítást hallasz, mindenképp jobb visszavenni a hangerőből. Passzív váltókba a magast szokták védelemmel ellátni, de nem mindegyikbe.
-
DragoX
tag
Sziasztok,
Életemben először fejegységet kell vennem, és nem igazán tudom milyen kategóriában kellene nézelődnöm.
Seat Toledo 2003-ba menne. Cserélendő jószág.
Szeretném, ha hangminőségben legalább hozná a gyáriét. (ha indokolt nem zárkózok el egy jobbtól sem)
BT mindenképp kellene bele.Esetleg egy árkategóriát, vagy konkrét modell(t/eket) tudnátok ajánlani?
-
aktív tag
válasz gramofon89 #67341 üzenetére
Mint minden elektromos cucc, ezek is füsttel működnek és ez addig jó míg az bennmarad.
Amikor a füst kiszökik... na akkor szomorú leszel..
Persze ez a guruló gyógyszer erejétől függ[ Szerkesztve ]
-
gramofon89
tag
Sziasztok!
Ha a szettem (passzív) 75/120watt és az erősítőm bőven efelett van lehet bármi probléma ha néha elgurul a gyógyszer? Gondolok itt a magasra illetve a váltóra, hogyan tolerálja a többlet teljesítményt.. -
PiciPeti
őstag
válasz troll81 #67339 üzenetére
Ár/érték arányban nagyon jó, de háklis a beépítésre, kábelre stb... Alapvetően 2,5-3 KHz körül kiemel, ha nem gyári váltóval használod, CAT6-os UTP kábellel szokták bekötni, az szép lineárissá teszi a karakterét. Vagy aktív rendszerben vágással, eq-val is könnyen finomítható...
-
troll81
addikt
Carpower DT284 Dome tweeter mekkora minoseget kepvisel???
-
akos727
senior tag
Sziasztok! Egy barátomtól 'olcsón' (8e) beszerezhetnék egy Blaupunkt GTB8200-as ládát (fejegységem Sony MEX-BT3700U), viszont semmilyen kábel nincs hozzá. Nagyjából milyen anyagárral kell számolni egy hatchback bekábelezésénél? Próbálom kiszámolni, h megéri-e nekem a dolog.... Érdemes egyben megvenni a kábel szettet vagy jobb egyenként beszerezni az összetevőket? Esetleg ajánlotok bpn, budai oldalon helyet, ahol normál áron lehet hozzájutni ezekhez akár beépítéssel? Köszi!
-
B-enji
tag
Ha valaki combos 16-os szettet keresne, jó vételnek tűnik: ECP26XT4
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Éppen újításokban gondolkozom, hangcucc ügyileg az autóban.
Ford Mondeo Mk3- alap fejegység van jelenleg a mondejóban, aminek kicsit kontakthibás a kijelzője, és a potmétere is, megérett a cserére.Közben, hétfőn egy mélyláda is újításra kerül, kondenzátorral, tokkal vonóval.. Egy ilyen volna a mélynyomó 1000w-os erősítővel, és kondenzátorral.
Ehhez mérten keresnék fejegységet, talán a legjobban egy USB bemenetnek örülnék, mert szeretem azt használni zenéléshez. Pénzügyileg, lehetőleg minél olcsóbban szeretnék kijönni, használtban gondolkozom.
Vélhetőleg 2 Din-es kellene belőle (ahhoz is kell még beépítő keretet vennem), jó lenne LCD kijelzős, de nem vagyok telhetetlen.
A segítséget megköszönném, mint teljesen analfabéta a témában..
-
Speeedfire
félisten
válasz leroyclub #67334 üzenetére
Erősen ajánlott a szigetelés, sokkal teltebbek lesznek a hangok, és nem lesz doboz hangja. A kezdő hsz-ben van ajánlott szigetelés. A legtöbb fejben van erősítő az első szettnek, pl pio s3000 + gladen alpha 165 + Hanno/silent coat szigetelés.
A mélynyomó akár később is bekerülhet, így nem kell kábel se.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
leroyclub
senior tag
válasz Speeedfire #67332 üzenetére
Köszönöm! Szigetelés fontos? Nincs gyárilag? Ez azért kell hogy ne rezonáljon? Néztem olyan fejegységet amiben mar van beépített erősítő. Mélynyomó nem feltétlen kell, ha olyan jó a hangfal.
-
kk831228
addikt
válasz Speeedfire #67329 üzenetére
Akkor azt megvárom...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
BBéci
legenda
válasz Flashget #67326 üzenetére
Oda pláne nem kell, sőt, nem szabad háromutas hangszórót tenni! Vagy mélysugárzót, vagy semmit!
Lejátszóban kiváló a Pioneer, viszont hangszórót nem vennék tőlük, ameddig más, jobb is kapható ugyanannyi pénzért, vagy picit többért.(#67328) leroyclub
Ami szépen szól, az drágább, mint ami hangos.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
atosan
veterán
-
Speeedfire
félisten
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Smart Forfourba szeretném cserélni a gyári rendszert. Amire gondoltam: 4 új hangszoro, 1 szolid ülés alatti erősítő és egy olyan fejegység ami memóriakártyás, bluetoothos, és iphonennal ki lehet hangosítani. Mit ajánlotok és árban ez kb mennyiből hozható ki? Feleségem autója úgyhogy nem kell hogy nagyon hangos legyen! Inkább szépen szóljon.
-
kk831228
addikt
válasz Speeedfire #67317 üzenetére
Gyanítom ez is hasonló anyagból van...
Amazon-on elég jó vélemények vannak az "eredetiről"...
Nekem van a passatban gyárilag egy gumiperemes ilyen gyűrű, csak lemértem a gyári hangszóró átmérője 14.5, az Slc meg 16.5, így nem megy rá... 😔 György ndolom nem véletlenül van gyárilag is...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Bali27
addikt
válasz PiciPeti #67323 üzenetére
El se tudom képzelni hogy egy autóban hogy lehet A oszlopra feltenni egy 17 cm-es hangszórót.
Gondolom konzollal gondoltad, de nem lesz egy kicsit nagyon randa?
Elsőre azt hittem hogy előre meg vegyek mellé 2 db 10cm-es magasatEgyébként mennyivel gyengébb a hangminőség ha az oldalajtóba teszem? Sajnos lent van lábnál a helye
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
A segítségetek kérném, mert nagyon alap a tudásom, és hiába nézegetem a hangszórókat és a cikkeket, nem leszek okosabb.
Van egy 10 éves Renault Traficom --- Ugye egy tér, 3 személy.
Van benne egy ős régi Sony cd-s rádió amit én tettem már bele,(cserélve lesz) meg ha jól látom alul 16,5 vagy 17-es eredeti hangszórók amik úgy szólnak néhány zenénél mint ha kést tekergetnének a fülembe.Ezt szeretném lecserélni csak nem tudom milyenre.
Alul az ajtókban adott a 2db nagy hangszóró, elől az ablak alatt a műszerfalban meg 2db 10 cm-es hely van, és oda is be van húzva a kábel.
Olvastam én hogy három utas szebben szól de azt profin kell megtervezni, meg a 2 utas koaxos sem rossz... De ugye nem értek hozzá.Kb 50-ből szeretném max. kihozni úgy hogy egy 16.000Ft-os pioneer vagy Blaupunkt rádió is benne van az 50 ben. Lehetséges ilyesmi?
Aki segít annak előre is nagyon nagyon köszönöm.
-
BBéci
legenda
-
Speeedfire
félisten
válasz atosan #67304 üzenetére
Szebb a hangja a többinek, és sok embernek nem tetszik a sony hangzása. De ha neked tetszik, akkor hajrá. Van pár készülékük.
De ennyiért én inkább használtat vennék.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Adott egy 2003-as Fabia kombi, amibe lesz egy Pioneer MVH S300BT fejegyseg + ajandek 17cm 1 utas hangszoro (Edigital). Szerelo annyit mondott, hogy ha veszek hangszorokat 50mm beepitesi melyseg lehet max. es hatulra 13cm mehet csak a tartoba.
Nem lesz erosito hiszen nem uj autorol van szo nem akarnam, hogy a hifi tobbet erjen mint az auto. . Radio es metal, rock zenet hallgatok (Rush, Maiden, Saxon,Metallica stb) Milyen hangszorokat ajanlotok hatulra? Neztem Pioneer TS-G1330F 3 utas hangszorot, de fogalmam sincs hogy szol.Realme GT Master Edition
-
kk831228
addikt
Ilyen szivacsot lehet valahol kapni a hangszóró köré? [link]
-
troll81
addikt
hello
ezen párosítás ról kellene vélemény..audison lr 605 xr erősitő (gond nélkül elfér ) szett HELIX MATCH MS62C - 16CM German-Maestro 2S-6512 2 és valami 200 körüli sub pl ROCKFORD FOSGATE PRIME R1-1X10 - 25CM vagy hasonló .Véleményetek kellene, ezek gond nélkül elférnek . nem akarok faragni meguntam. össze férnek e meg elég e az erősítő teljesítménye.vagy nézzek nagyobb 6 csatornást?
-
troll81
addikt
-
PiciPeti
őstag
válasz d.beni #67306 üzenetére
Valószínű csodás minőségű rezezett alu kábel volt, azok képesek akár 15-20 centi hosszan eloxidálni, a csatlakozási pontból kiindulva... Én is találkoztam már ilyennel (pl pitonék féle saját márkás/dld kábel...) ahol gyakorlatilag porrá vált a kábel.
Ki kell cserélni normális minőségű, OFC kábelre. Kácsa, Cordial, Gladen, AR, stb... minőséggel nem nyúlsz mellé, 4-500Ft/m ár felett nézelődj.
-
-
atosan
veterán
Sziasztok,
A 18-20 ezres kategóriában nem látok az ajánlott fejegységek közt Sonyt ( egyik kategóriában sem). Annyira nem jók?Boldog Új évet!
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Hangfal kábelt kell védeni a víztől?
A kocsi ajtóban a hangváltótól a hangfalig egy rövid kis részt tud víz érni. Arra gondoltam hogy egy csőbe belefűzöm vagy valami bandázs szalaggal körbetekerem.
Jó ötlet?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest