-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amatőr0
kezdő
válasz SlyChocolate #68797 üzenetére
Azt a ket kis triaxot meghajtja,a hogyan egy masik kerdés. Azt jobban kiszolgálni felesleges is lenne. Ha ráraksz egy mélyet,szolni fog,de elég hamar el egetnéd a tekercset. Valamint egy lagymatag maszatos valamit hallanál. Technikai adatokba nem mennek bele,de gondolom ez is eleg,hogy inkabb ne tedd. Értelmetlen teljesen. Értékelhető hangot nem fogsz kapni.
Troll81. Emlékeim szerint te sem otthon élsz. Ne felejtsd,nem ugyan az a vásárlóerő. Deggendorfban pl akkora árukészlete van Stefannak,hogy itt pár nagyker megirigyelni. Polcon egy komplett ODR rendszer,P99,Genesis, az as zászlósszettjéből,Braxok stb stb.. hátul a műhelyben is szinte mindenből raklapszámra.. ellenben itt Bréma környékén nincs semmi említésre méltó hely..[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Amatőr0 #68794 üzenetére
Felem jelenleg autohifis bolt sok van. Meglepodve nezem a kinalatot neha. Sőt az egyikben kerdeztem miért nem tart olcsobb kategóriat. A válasz egyszerű volt tömör, mert nem jo. Es adott a kezembe egy gladen szettet,ez jo lesz neked fel ora beszelgetes utan. Igaza lett. Enyit tudok megosztani az a szett b2valt. Enyi a rovid történetem.
-
Amatőr0
kezdő
válasz SlyChocolate #68795 üzenetére
Hali. Elvben tudja. Gyakorlatban meg úgy képzeld el,hogy egy robogóval szeretnél vontatni egy E Mercit. Annak a szerencsetlen vég ic-nek egy nyomó nélkül is van elég baja a hangszórókkal,nem hogy még akkora terhet mozgasson,mint egy mély.
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem a mi nap vettem egy Pioneer fejegységet.
Ezek a mai pio cuccok állítólag tudnak három hangszórós módot is.
Pontosabban a két front megy széles (teljes) sávban, sztereóban, míg a két háttér csatornából pedig lehet egy mono, subwoofer erősített kimet is.
Kérdésem az lenne valaki próbálta már így ezeket a mai pio fejegységeket használni, mik a tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
-
Amatőr0
kezdő
válasz kk831228 #68793 üzenetére
Nem tudok vitázni a dologgal,mert valóban igaz. De nezzük más szemszögből is. Az országban hány helyen is van autohifiben élet? Ill hány helyen van "hifis" bolt,ahol azt vetetik meg veled amiből sok van beragadva,vagy a legjobb árrés van? Szóval ha valaki olyan régióban lakik,ahol kevés a mozgás e téren,teljesen meg van lőve..
Így talán átértékelődik a fontossága a dolognak,a figyelem felkeltésnek.
Miért hódít a makadijó még mindig?
Miért népszerű a déjelde 500+?
Pont azért,mert benne a köztudatban. Ezért ezek ellen csak akkor lehet tenni,ha a tapasztaltak az élre állnak,és hangoztatják a jó irányt,ezt tapasztalatokkal,érvekkel alátámasztva.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Amatőr0 #68792 üzenetére
Szerintem ebben a témában napokig lehet magyarázni, hogy felkeltsd az érdeklődést, amit egy autóba beülve, jó rendszerrel elérsz 2 perc alatt... Szavakkal sok mindent nem lehet átadni, ezt sem...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Amatőr0
kezdő
En minden hibát elkövettem amit csak lehetett. Így a mostani szintig minden lépcsőt vegigjártam. Talán ezért is érzem át,hogy mekkora fontossága van az információknak,és hogy felkeltsd az érdeklődését az embereknek eme szuper hobbi iránt,és ne csak a puffogtatást( itt nem az spl-ellen irva,hiszen az is egy eleg nagy tudást igenylő ág) keressék az emberek. Én kifejezetten elvezem,ha valakit el tudok indítani a lejtőn. 2003 ban lett meg az első autóm,a jogsim még meg sem volt,de épült a kadett kombi koax minden ajtóban,plusz magasak, meg a b oszlopba is került. Hatra egy bomb,aztan lett kettő.. magnat combat 2000-el támogatva. A többit vitte valami Signat,és persze a fej is teljes kihasználtsaggal aztán jöttek a dejeldék,aztan már a soudallal tapétázás... es igy tovább es így tovább.. kb mindent,minden variációban amit el lehetett bacni,vagy feleslegesen költeni azt en megcsináltam.. azota a fene se tudja mennyi erő,szett,madzag,meg egyéb dolog volt már nálam, használtam,vagy epitettem be masnak.
Es aki ismer,tudja mennyit harcoltam a hulladekok terjedése ellen. Ill amit soha nem emlegettem,hány órát beszélgettem telón,vagy hány üzenetre válaszoltam,próbáltam segíteni a kezdőket,hogy megertsek,miert nem jó az irány.. mindezt tapasztalatból,mert végigjártam
Es nem,persze hogy nem.lehet atadni mindent itt,de ha felkelted az erdeklődest,már félig nyertél.. mert akkor energiát fog tenni a kutatásba,es rájön,hogy valóban nem jó az irány.. -
BBéci
legenda
"2006-ban kezdtem el autohifivel foglalkozni"
Sajnos akkor már nem létezett a magyar Autóhifi/AutóhifiMobil magazin, amiből némi hasznos információt szerezhettél volna. Az akkori versenyeket sem volt érdemes látogatni, mert a szervező által importált hulladékokat nyomatták ezerrel, a belőlük épített rendszert jobbnak ítélték, mint a Brax Graphic/Scan-Speak Revelator alkotóelemeket tartalmazót. Szánalmas, de ez szerencsére elmúlt. No, nem mintha most teljesen rózsás lenne a helyzet.
1993-ban fizettem elő a német Car&Hifi magazinra, amit a mai napig rendszeresen olvasok. Nem sokkal később a szintén német AutóHifi is minden hónapban eljutott hozzám.
Rengeteg információt szippantottam magamba, sajnos nem minden volt korrekt, egyet a saját bőrömön tapasztaltam. Megvettem 1994-ben a Mainhattan Acoustic tesztgyőztes szubládáját, (kiautóztam érte Németországba a gyárba) ami ritka nagy mellényúlás volt, szerencsére sikerült túladnom rajta.
A folytatást most nem mesélem el, hosszú lenne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kk831228
addikt
Na ebből a kis vitából életpálya lett, jobb ez így... 👌
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
V8engines
tag
válasz pengusz77 #68782 üzenetére
Nagyjából így voltam én is az építéssel, csak a 90-es években még nem volt net-em (sem). Így segítség, illetve előre kérdezgetések nélkül, lassan de biztosan kezdtem építeni rendszert. Azaz, későbbiekben a "Hifi-sem" segítségével és ajánlásaival vásároltam nála újonnan az elemeket. Úgy... ....2005-06-ig bezárólag.
Így kezdődött:
Kazettás rádió a gagyi korszakból, majd egy kódkártyás Blau., JVC kazettás (ez látható volt a tegnap hozott képen, aki olvasott és nézett is). Utóbbinál már meg volt az ovál 3 utas Pio. a kalaptartóban. Innentől kezdett gurulni a gyóccer. Jött az erősítő (2x85W) és egy láda, egy 25-ös Somogyival. 1 évet bírt, úgy, hogy hajszolva alig volt, de már a tekercselés szépen dörzsölte a kosarat (szép hangja volt ). Most ismét kopogom, azóta van benne a Mac Hurricane. Ha szar, ha nem, nekem a célnak megfelel a rendszerben. Amúgy sem vagyok mai "csirke".
Folytatom.
Későn kezdtem, de jött a CD-s korszak nálam is. 2003-ban megkapta Zenec-et (ez is látható volt tegnap), még monitor nélkül. Nagyon szerettem. Mai napig menne, ha nem fossa el magát már a második olvasó fej is.
Közben azért még előtte v.mikor jött egy 13-as , 2 utas Mac az ajtókba (3 ajtóm van, így csak abba a kettőbe amibe szükséges), csipogók a műszerfal sarkaiba (azóta cserélve és eldugva szépen).
Majd kevésnek bizonyult a 13, faragtam a 16-osoknak helyet (ezeknek a magasaiból 1 meghalt, relatív, gyorsan). Jött hozzájuk egy 4 csatis erő még a csomiba [link] , meg pár évvel később egy monitor a boxba középre.Aztán mivel a Zenec meghalt olvasásilag, kellett más.
Itt is kértem segítséget.
Sokáig 1 Din-t kerestem, de igényeimnek megfelelőt hiába. Kínai (tudom, mind az) nem kellett.
Nem találtam a gyóccerem, így 1,5 év keresgélés után vettem egy (idén február, de most kaptam vissza szervizből két hete ) JVC-t [link].
Tehát ez lett befaragva, visszaalakítható megoldással a műszerfalba (korábban látható volt már).Ez a jelenlegi rendszerem.
Jahhh, és szigetelésem nincs, csak ami a gyári, az meg még volt ezekben.
Biztos lehetne jobb, de nekem tök fasza már így ahogy van. Sok volt már a saját (két) autó full felújítás és faragás).Nem lehet panasz, leírtam a rendszerem.
Aki nem olvassa, az nem látja. Erről már nem én tehetek. Aki nem hiszi, arról sem tehetek, de nem is érdekel ez utóbbi dolog.[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz Amatőr0 #68780 üzenetére
Ertem hogy mit szertnel elerni de azt gondolom, hogy ezt egy forumon keresztul nagyon nehez atadni ugy, hogy az valoban hasznos legyen egy kezdonek. Hadd irjam le a sajat peldamat.
2006-ban kezdtem el autohifivel foglalkozni, ekkor meg csak elmeleti szinten. Ekkor kezdtem el forumokat olvasgatni, tervezni, hogy is fog kinezni a rendszerem. Semmi tapasztalatom nem volt, igazabol fogalmam sem volt merre kellene elindulni. Videken eltem, a kozelemben nem ismertem senkit aki autohifivel foglalkozott volna. Forumokon rengeteg jol ismert hifistatol kaptam tanacsokat, hogy hogyan kellene egy normalis rendszert megepiteni. Kb fel-egy ev mulva megepult az elso rendszerem.
A forumozas alapjan megvettem a hifi alkatreszeit. Egy jo also-kozepkat rendszer volt, alap Pioneer fej ket par RCA-val, erositok kicsit magasabb kategoriasak a hasznalt piacrol, also-kozep elso szett, szub, kabelek. Meg volt minden. Elmentem egy hifi szakuzletbe, akik beepitettek es ennyi. Elkeszult a hifi. Kicsit allitgattam a vagasokat meg a sub jelszintjet (mast nem nagyon lehetett), es kesz.
Minden rendben volt. Nem kovettem el alapveto hibakat. Nem vettem nagy ovalokat, nem vettem koaxokat hatra. Jol szolt a rendszer (gondoltam akkor). Sokkal jobb volt mint a gyari elotte. Orultem, hogy van hifi az autoban, hallgattam, el voltam vele. Azt gondoltam, ezzel elkeszult a rendszer es vege. Keszen vagyunk.2009-ben felkoltoztem Budapestre. Akkoriban sokat gondolkodtam azon, hogy nem igazan jo a szub a kocsiban. Azt gondoltam, hogy kicsit elhamarkodtam annak idejen a szub vasarlast,es talan nem valasztottam jol vasarlaskor. Talan el kellene adni es kicsivel tobb teszteles utan venni egy jobban a rendszerbe illot. El is kezdtem vadaszni az uj lada utan. Ekkor talalkoztam egyik hifis berkekben akkoriban mar jol ismert kesobbi cimborammal. Volt nehany elado ladaja, es beszamolta volna az akkorit. Gondoltam kiprobalok parat, aztan meglatjuk mi sul ki belole. Elso korben megkertem, hogy beulhessek az autojaba meghallgatni az o rendszeret. Ez volt az elso alkalom hogy rendes autohifit hallottam. Az elmeny dobbenetes volt. Ekkor ertettem meg hogy valojaban mirol is szolna ez az egesz, hogy is kellene szolnia egy jo rendszernek.
Ellatott nehany jotanaccsal. Vegul nem sub-ot hanem fejegyseget vettem tole. Olyat, amin tudtam idokorrekciot allitani a jobb es baloldal kozott valamint a ladara is (egy Alpine 9853R volt amugy). Beszereltuk, adtunk egy alapbeallitast a rendszernek es ennyi. Par ora leforgasa alatt az en rendszerem hangja is kezdett hasonlitani az ovehez. Elkepeszto valtozas volt. Amikor hazaertem es hallgattam a garazsban az autot, el sem hittem hogy ez lett az aznapi vasarlasbol. Itt indultam el a lejton ...Szoval, amit ezzel mondani szeretnek:
Irhatok en barmit hang-karakterekrol, szinpadkeprol stb... egy forumban, egy kezdo akkor fogja megerteni mirol szol ez az egesz, ha beul egy tapasztalt hifista autojaba, es meghallgatja a rendszeret. Addig csak tapogatozni fog.[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Van egy Renault gyári féle kazettás PHILIPS fejegységem. Gyárilag felszerelt 4 db hangszórók használhatatlan lett, mert gumi szélei szét szakadtak, recsegős hangot ad. Mind a 4-et kiszedném, és csak elől 2-öt szeretnék újat berakni. Nem kell olyan erős szuper hangszórók, csak szóljanak szépen. Roidmi 3S-el bluetooth-os mobillal játszanék le a zenéket. Megmértem az elülsőt széle 16,5 cm, vastagsága 5,5 cm. Milyen ajánljátok? Nem tudom, hogy ez a hangszóró ki tudja-e hajtani rendesen a 40W-ot.
Amiket néztem: Pioneer TS-G1710F
Előre is köszönöm a választ. -
V8engines
tag
Szép estét!
Én meg akkor itt kezdem, mert szerintem mindenki megérdemelné a köszönést, tisztelet gyanánt, legalább napi egyszer ha betéved.
Nem személyeskedés, általános. Sok web oldalon és topikban "feledékenyek" az emberek.Másik a helyesírás lenne. Mert sűrűn van hogy kiguvad a szemem, de vagy nem-, vagy nehezen értem meg mit akar az illető. Még inkább, ha választ vár.
Illetve, ha valahova (főleg "újként") belépek segítséget kérni, nem vergődöm, nem kritizálok és nem várom el hogy máris legyen válasz. Mert én kértem és várom a segítséget. -Persze volt már hogy én sem kaptam választ, vagy épp reagálást sem kérdésemre-Én, személy szerint esténként, és hétvégén (is leginkább u.így) ülök gép elé, de nem erőltetem. Van jobb dolgom, vagy találok értelmesebb elfoglaltságot. Nem hinném hogy egyedül vagyok ezzel. De elfogadom, ha más gép közelben van napi szinten. Nekem nem is szakmámhoz kötött.
Sőt, sokszor tök feleslegesnek találom a reagálásomat is, így ezért sem erőltetem.Nagyjából ennyit szerettem volna. Minden mást már leírtam.
Ha segítségre lesz szükségem, majd jelentkezem és kérdezek.
Tisztelettel: egy tag
Utóiratnak!
Jahhh, amúgy végigolvastam a sorokat (általában szoktam, tegnap is volt egy hosszabb kihagyásom, de mégis), amik múlt este óta lettek!
Uncsi volt már a végére és fárasztó. Csak ezért gondoltam hogy reagálok. -
pengusz77
senior tag
válasz Amatőr0 #68780 üzenetére
Üdv!
Én magamnak csináltam mindent, túl sok tapasztalatom nincs (nincs pénzem havi 2-3 többszázezres erősítőt "tesztelni"
Én először fejegységet cseréltem, majd a gyári helyekre raktam Hertz hangszórókat, fejről hajtva, majd raktam be erősítőt, aztán beépítettem az ajtókba egy 16-os szettet, később lett sub, kapott az is új erősítőt.
A szettet itt ajánlották, fórumtárstól vettem. (Rainbow DL-c6.2 használt)
Az erősítőket itt ajánlották (Sherwood A50x4, Signat Ram 3 MK2, Audio Sytem Twister f2-130), kettőt innen vettem fórumtárstól. (mindet használtan)
A subomat itt ajánlották (Carpower Raptor 6), jófogáson vettem használtan.
A tápkábelek, biztosítékok méretezésében ezen a fórumon kaptam tanácsot, RCA illetve hangszórókábel választásban szintén itt segítettek
Most a magast cseréltem, már saját kútfejem után (Rainbow SL-T25), nem lőttem mellé vele.
Fejegységben a 3. JVC-t fogyasztom, most a fentebb ajánlott KD-x342BT van.
Remélem konkrét tanácsokkal szolgáltamKöszönöm mindenkinek a sok segítséget, az idei versenyszezonban is meglett az eredménye
-
pengusz77
senior tag
Sziasztok!
Egy hosszútávú "teszt" miatt írom meg a tapasztalataimat
3 éve szigeteltem az első ajtókat Hanno Protecto PF830-cal. Mivel zörgött a jobb első kick, ezért lebontottam a kárpitot.
A zajt egy darab, egy nagyobb szerelőnyílásnál levált lap okozta. Sajnos ez a lap közel van a kárpit tetejéhez, kevés, kb. 1-2cm -es részen tud ragadni, itt vált el. (a kilincsmozgató mechanika rúdja is itt megy keresztül) A maradékot nehéz volt leszedni, jól tapadt.
A többi részen sehol semmi elválás, 1-2 helyen a sarkoknál volt kb. 0,5-1 cm, a felületeken mindenhol tökéletesen tapadt. Folyás csak a lapok szélén volt max 2-3 mm!
Ami meglepő volt, hogy a 3 éve álló megmaradt lapok teljesen használhatónak bizonyultak, így azzal tudtam javítani (faházban voltak, nem fagymentes helyen ) -
Amatőr0
kezdő
Na akkor legyen tiszta a dolog.
"Megvadoltak" azzal,hogy hozzáértő vagyok. Nem,csak egy lelkes amatőr.
2. Nem tesztelek senkit,hiszen a fórumozókat innen,vagy Face-ről,vagy akar személyesen is ismerem.
3. Nem "vergődök" ,nem is ertem ebből hogy jött egyaltalan ez a következtetés.
4.Hogy mire mikor van időm,az legyen mar a saját dolgom,ne kelljen mar meg megfelelnem hogy azonnal válaszoljak. De biztos en jobban ráérek mint mások .
5. A kérdés valós,valoban keresek valami normálisabb kis installt telere a Poloba.
6.Hogy miért kötöttem bele a dolgokba? Mert azt varnam a tapasztaltabbaktol,hogy olyan érvekkel segitsék az amatőröket,amikkel el tud indulni. A sablon szövegek nem fognak segíteni,de ezt is többször írtam már.
7. Ezekkel az infókkal,pl egy konkrét rendszerleírassal,jellemzéssel nem csak az amatőr,de egy tapasztaltabb felhasználo is gazdagodhat.
.
Egyszóval ha valakinek a tyúkszemére léptem,hát megeseik.
Ha valaki megerti amit mondani akarok,akartam ezekkel a sorokkal,annak kifejezetten örölök.
Viszont azoknak,akik nem kedvelnek (vannak páran) egy jó hír. Nem leszek sokaig itt,sem egyeb fórumokon, a Face-ről mar ket hete eltüntem,és ezekből is elfogok.
Szóval SAL FOREVER!! És persze Béke.. -
BBéci
legenda
-
G.Zs.
senior tag
válasz dfvgjbhzjknb #68775 üzenetére
Sajnos nem ismerek egyetlen Hellfire erositot sem.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
troll81
addikt
válasz dfvgjbhzjknb #68775 üzenetére
pontos tipust irj e ranezek ha gondolod.
-
kk831228
addikt
Ideje nincs valászolni de egy újraregisztrálásra és kamuzgatni van.. 🤔Érdekes... 🤔
Szeretnék ilyen elfoglalt ember lenni én is...
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz dfvgjbhzjknb #68770 üzenetére
Nem vartad meg amig valaki rendesen valaszol. En csak hetvegen erek ra forumozni.
Par hozzaszolassal elobb leirtam az ajanlatom. Lehetne meg ragozni nagyon sokaig. Ugy gondolom, hogy abbol, es az elso hozzaszolasbol el lehet mar indulni. Ha valamilyen tovabbi kerdes kozben felmerul, akkor azt batran fel lehet tenni, es azt is megvalaszolja valaki elobb utobb.
-
G.Zs.
senior tag
válasz troll81 #68768 üzenetére
Felesleges kernie barmit barkitol. A hozzaszolasaibol pontosan tudom hogy regebben milyen masik nick alatt irt a topikba (amit azota torolt), es hogy valojaban hozzaertorol van szo.
-
Amatőr0
kezdő
Sajnos nem tudok rá valaszolni,hiszen a tapasztalatom eltörpül,főleg hogy egy tapasztalt hifis kerdez egy amatőrt. Ahol serelmezi,hogy a 45.4 -et karcsúnak lett titulálva egy szett es egy sub hajtásra Hogy miert,azt ő is tudja,de jol hangzik revanskent
De jatszunk.
Amint lesz egy kis időm (estefelé) írok választ. -
troll81
addikt
válasz Amatőr0 #68763 üzenetére
Figyelj egy mondatom lenne ehhez a hsz hez. Dobjal meg 200k a kerethez kerjel neten arajanlatot jo par helyrol vesd ossze ott alapnak jo lessz mindent leirnak. A legolcsobb legszimpatikusabb helyre betolod a verdat es megoldjak a problemad. Ezek utan ez a legjarhatobb ut. A steg tapja nem omlik ossze, ha minden rendben van vele. Ezt garantalom neked 7 db van belole.
-
G.Zs.
senior tag
OK. Most hogy felvilagositottal hogy szar az erositom kivancsi lennek konkretumokra is.
Szoval, epp most tervezek egy uj rendszert a kocsimba. Adott egy 2005-os Vauxhall Astra H, ebbe szeretnek hifit epiteni. Inkabb minoseg a fontos, de az se baj ha hangos. Van egy Steg QM45.4-em a polcon, de azt mondtak hogy hurka ez az ero (barmit is jelentsen ez), es osszeomlik a tapja. Szoval ennel mindekepp jobbat szeretnek. Van 100e forintom, mit vegyek?
-
kk831228
addikt
"Kb 1000 forrásból hallom,hogy a kicx mekkora jó szett. Az elmúlt hetekben kb 5-6 embernek fosta el magát.akkor most ajanlott vagy sem?"
Ha 1000 forrásból hallod akkor valószínűleg sokan veszik /használják... Szóval az 5-6 ember lehet még kevés is az eladott szettekhez képest...
Érthető mit szeretnél hallani, de ki az aki 100 erősítőt kipróbál, 100 szettel, 100 ládával, 100 autóban, 100 madzaggal és mindezt minden összeállításban. Itt csak saját "minimális" tapasztalattal t7d valaki segíteni, esetleg a sát preferencia ár/érték arányban tud ajánlani valamit, ami neked lehet nemnis fog tetszeni...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Valamint kívancsi voltam,hogy kezelnek egy ismeretlen nicket,ahol valaki a MM kinálatából ohajt választani,de valamiért erre tévedt. "
Ebből egyértelműen kiderül, hogy trollkodni jöttél a topikba, illetve a Prohardverre.
Ezek után nagy hibát követ el az, aki válaszol a kötekedéseidre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Amatőr0
kezdő
Pont erre próbálok utalni De a válasz mindig kimerül annyiban,hogy csak.. mert ez a valasz. A mierteket elfeljti mindenki. Kis kiegeszítés. Egy kezdőnek fogalma sem ledz arról,hogy mit jelentenek a vágások,karakterek. Egy kezdőnek az kell,hogy miert azt mondjak neki amit. Nezzük az altalad ajanlott qm 45.4 et. Egy kezdőnek hurka lesz az az erő,mert egy normalisabb szettet meg egy relativ kissebb ladat raakasztva is be fog omlani a tapja. Ergó oda alkalmatlan. Nem azt kifogásolom,hogy segíteni próbál valaki,inkább azt,hogy hogy.
Kb 1000 forrásból hallom,hogy a kicx mekkora jó szett. Az elmúlt hetekben kb 5-6 embernek fosta el magát.akkor most ajanlott vagy sem?
Akik tapasztaltabbak,próbáljanak meg egy kezdő fejével gondolkodni,es az alapján érvelni.
Hogy nincs egyertelműen top install,hogy mindenhol máskeppen szól egy adott rendszer,hogy egy egy komponens cseréjevel borul minden ez is ok.
Valamint kívancsi voltam,hogy kezelnek egy ismeretlen nicket,ahol valaki a MM kinálatából ohajt választani,de valamiért erre tévedt. Hát engem nem győzött meg egy válasz sem. A te példád viszonylag kézzelfoghatóbb,hisz komplett rendszert irtál. De gondolj bele. Az újonc miert azt vegye amit te írtál? Mert te mondtad? A MM-ben mást mondott a "szakeladó",vagy a hifis is mást mondott.B.Beci nem,nem vitázni jöttem, meg akkor sem,ha a Brax Focal párosod meg mindig nincs bent az O3-ban,hisz nincs fej ami neked megfelelne stb.. nem is ezzel van a baj,csak hogy te folyton ezt hangoztatod,hogy ez meg ez nem jó. Meg a sablon. Hogy miert nem,ill alternatíva mi van abban a katban,ill jellemzés nem olvasható. Csak az hogy az a dolog szar..
Lesu ha valaki kerdez valamit,es nem tudsz kezzelfoghatót írni,erre az a jó válasz,hogy olvass ez es ez temakörben többet? Kerlek irj nekem egy olyan összekötő,ill hangszóróvezetek párost,ami egy Ref katos roppant őszinte szett,egy igazán zenei erősítőkhöz,a teteje szintíszta a osztaly,
Es a forras is a legtetejeről való. És természetesen jellemezve az összekötőket,hogy miert arra esett a választás. Persze saját tapasztalatot kérnékSzóval lehet nyugodtan vélemény rólam,az őszinteségemről,a leírtakról is. De akkor lesz majd hiteles bármi infó,ajánlás egy kezdőnek,ha vannak mögötte érvek, válaszok a miértekre.
-
G.Zs.
senior tag
válasz Amatőr0 #68760 üzenetére
Egy kezdonek nem lesznek ilyen problemai hogy mit hozott egy madzag vagy hogy olaszos karaktere van-e az erositojenek vagy nemetes. Egy kezdonek olyan problemai lesznek hogy hatulrol szol a lada, visit a magas, nincs szinpadkep, nem tudom hol kellene vagni a szettet es a subot, meg hasonlok.
Azok a kerdesek amikre te akarod a valaszokat majd akkor kerulnek elo, ha mar szerzett tapasztalatot a beallitasokkal a felhasznalo.Egy autohifi rendszer hangja csak reszben szol arrol, hogy milyen alkatreszeket veszel a kocsiba. Alapbol meghatarozo lesz hogy mekkora az autod, milyen az ajtaja, hogy lett beepitve a rendszer, es a vegen hogy lett beallitva.
[ Szerkesztve ]
-
Amatőr0
kezdő
Vicces ez az egymillioszor kivesézett kerdés. Te hogy vásárolsz? Bemegy egy autohifi üzletbe,kerdezel valamit. Erre az eladó rádförmed,es azt mondja" ezt már ezerszer elmondtam,ki is van irva,ezt vidd,mert ez a jó" erre te kinyitod a tarcád megveszed es elballagsz? nem hinném.. lennének kerdeseid ugye?
Aztan az általad említett szigeteles,ill kabeltéma..
Tetelezzük fel,hogy nem bantó szandekod volt,es jot akarsz. Na de mi alapjan is válasszon valaki,aki nem jartas az autohifiben? Sehol nincs leírva,hogy mit hozott a rendszerben egy egy madzag. Es függ ugye attol is,hogy mik köze teszed.
Tehat annyira nem volt jó pelda,főleg egy kezdőnek -
Lusu
aktív tag
válasz Amatőr0 #68754 üzenetére
Nagyon szépen leírtad mit vársz el a fórumtól. De akkor ugye nem bánod, ha mi is elvárjuk tőled, hogy olvass bele és az egymillió egyszer is kivesézett kérdésedre rákeresel. Hidd el nem fog ártani, ha közben olyan témákba is beleolvasol mint ajtószigetelés és tápkábelezés... Valamint a konkrétan ajánlott típusokat is megtalálod
-
G.Zs.
senior tag
Udv itt a topikban.
A problema ami szurja a szemed az csupan abbol fakad hogy ez a forum nem porog olyan gyorsan mint ahogy te gondoltad (vagy mint mas nepszerubb PH forumok) es azonnal vartad a valaszt a kerdeseidre.
A masik problema hogy ide altalaban nem kereskedok irnak, hanem tapasztalt userek. Mindenki a sajat tapasztalatat irja le, de ez a tudas veges, nem tudjuk biztosan allitani hogy amit ajanlunk, az a legjobb a sok ezer kozul a kategoriajaban. Azt tudjuk ajanlani ami sok itteni usernek bevalt.
Ilyen peldaul a Gladen Alpha az also kategorias elso szettek kozul. Konnyen hajthato, kellemes, hosszan hallgathato hangja van. Csodat nyilvan nem kell varni tole. Fejegyseggel valo hajtashoz szoktuk ajanlani, ha rendes hifi epites a cel, akkor nem ezt kell megvenni.Ha arra vagy kivancsi hogy en mit ajanlok, akkor irok neked ket rendszert amit en valasztanek illetve nehany tanacsot.
Fejegyseg. Ha fejegyseget valasztok egy also kozep kategorias rendszerhez akkor a kovetkezo dolgok fontosak:
- 2 par RCA kimenet hogy tudjam erositorol hajtani az elso szettet es a sub-ot
- HPF a szett kimenetre, LPF a sub kimenetre: tudjam a sub-ot minel meredekebben - lehetoleg 24dB-el - vagni
- Jobb es bal oldal kozott illetve a melyladara tudjak idokorrekciot allitani. Mivel az autoban nem kozepen ulsz, fontos hogy a kozelebb eso hangszorokat tudd kesleltetni a tavolabbiakhoz kepest hogy fazisban szoljanak.Ajanlas: [JVC KD-X342BT]
Elso szett: Also-kozep kategoriaban amikor szettet valasztok 2 kriteriumnak kell megfelelnie:
- 25mm-es selyem magas sugarzo legyen a szettben (az also kategorias fem magasak hangjat nagyon keves ember kedveli)
- Rendes hangvaltot adjanak a szetthez, ne csak egy szuro kondit a magashoz (Gladen Alpha ezen elverzik peldaul)Erosito:
- Legyen negy erosito csatorna az elso szett vagy opcionalisan az elso szett+sub kombinacio hajtasara
- Altalaban hasznalt erositoket szoktunk a forumban ajanlani, az ujonnan kaphato also kategorias csodak hangminosegben meg sem kozelitik a hasznalt piacon kaphato hasonlo aru tarsaikat.Ajanlott elso szett + erosito kombok:
- Ha tulnyomo reszt hangszerelt zenet hallgat az ember: uDimension EL Comp 6 + u dimension jr 4.300 erosito hasznaltan
- Hangszerelt es elektronikus zenere: [Audio System R165] + Steg QM 45.4 vagy QM75.4 erosito a hasznalt piacrolOpcionalisan melylada a rendszerhez szigoruan az elozo alkatreszek beepitese es beallitasa utan, a kesz rendszerben meghallgatva. Erre majd visszaterhetunk ha szukseg lesz ra.
Kabelek: a uDimension szettet Neotech KHS321-el az Audio System/Steg kombot Audison Connection Best kabelekkel teszteltem
Ezek az en preferenciaim, ezeken kivul meg sok szaz rendszert lehetne ajanlani, a tobbiek majd meg irnak hozza par kombinaciot.
Udv:
Egy tapasztalt felhasznaloHa a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
dfvgjbhzjknb
csendes újonc
Ezt is írtam. "(nekem sincs jó véleményem a sal-ról de majd idővel menesztjük)" De ezt nem látta senki.
Oké. Bocs. Elhibáztam túl sokat írtam, és a végére tettem ami a lényeg lenne. Elfáradtatok mire odáig olvastatok. Megértem.
Hozzáértő ember ezt írta volna.
"Az alábbi erősítők lehetnek jók, sajnos a Macaudio-kat nem javasoljuk, sokkal többet ígérnek paraméterben, mint a valós, és nem is túl megbízhatóak. Ajánlat: Pioneer GM-A3702 vagy Kenwood KAC-PS702EX"Na egy ilyen válasszal már lehet mit kezdeni. Kis költségvetésnél ez lehet az alap. Aztán majd ha többre vágyunk cseréljük, bővítjük. ahogy a takaró engedi. Szerintem erről szól az építés.
ui.
De vehetek egy (Rockford Fosgate T1000-4) -et 320 pénzért, legfeljebb ebben a hónapban nem eszek. és ha minőségi fejegységet szeretnék elé illetve hangszórókat mögé + kábelek, zajcsökkentők, kárpit átépítés meg amit még kihagytam. Akkor talán jövő karácsonyra megszólalhat az első dallam az autóban. -
troll81
addikt
Szia erokkel kapcsolatban tudok nyilatkozni vagy 30 al kapcsolatban. Meg jo par szettel is meg ladaval de nem fogok gepelni kifejezetten a polcomon pl az erobol arrol tudok velemenyt adni. Van steg aq qm k2 genesis soundstream audison lr vr vrx sony denon eton audio system esb hifonics ezek variációi. Szett bol audio system gladen focal u dimension eton phase morel.rainbow Ha ebben van amirol kell velemeny akkor irj eleg sokat kombinalok van mivel. Ettol többet most nem tudok felsorolni nem tudom mi van a
Lakasban. ha igy jo allok rendelkezésre kerdezz batran -
Adam8199
tag
Sziasztok.
Most szeretnék egy mélyládát venni a kocsimba,kérdésem az lenne milyen ajánlott márkák vannak amiket érdemes nézegetni?Keret max 60ezer ft.Audi A4 B5
-
Amatőr0
kezdő
Na akkor ami "szúrja"a szemem,és ami miatt kérdeztem. Ugyan valóban keresek, és nagyjából azt is tudom mit.
De. Jön egy amatőr,aki mondjuk most ismerkedik az autóhifivel. Elviekben ez a fórum nekik nyújt segítseget,amellett hogy a tapasztalatok is gazdát cserélnek. Na de ha van egy kerdés,miért csak az hangzik el,hogy mit ne? Vagy hogy ez meg az rossz? Meg hogy jobbat? Miben nyílvánul meg a jobb? Miért pont azt? Mitől jobb egy szett? Mitől jobb ez meg az az erő? Repkednek a márkák,de hogy melyik szeria,melyikkel lett összehasonlítva,mik az eltérések arra nincs rendes válasz. Csak hogy a tapasztaltabb azt mondja. Nem lenne ésszerűbb pro kontra alapján ajánlani? Pl adott rendszerben ezt,meg ezt tapasztaltam ezen dolog cseréjével. Vagy mittom en alátámasztva pár infóval. Ez az xy erő kepes kellő kontroll mellett megfelelő dinamikával megszólaltatni a nyomód,szetted stb,ezért ennek ez és ez a következmenye mely hangban igy és igy nyílvánul meg.. vagy ez a szett ezen meg ezen tulajdonságai karaktere stb miatt alkalmasabb erre vagy arra.. A gladen alpha valóban jó kompromisszum lehet,bár a magasa egy hulladék. De kis pénz kis foci.. viszont van meg ebben a ligában is pár,ami szerintem jó,mások szerint kevesbé.. de kb mind egyforma.
Szóval akkor most melyik a jobb? Egy katonás német,egy dallamos olasz? Egy száraz német? Egy dögösebb amerikai erő? Vagy legyen minden steril,és csaljunk a kábelezéssel?
És meg kabé ezer kerdes,ami válaszra vár,de ez persze egyénfüggő,és már nem amatőr szint. De aki segít,tudja elhelyezni a dolgokat,mert ha mar műfajokra kerül a kerdés,legalabb tudja megindokolni miert azt ajánlja arra a műfajra.
Egyszóval ha már a "tapasztaltabbak" segítenek, akkor tamasszák is alá,hogy miért.. mert igy kb mindegy ha a sarki eladó állitja amit állít.
Üdv. Egy lelkes amatőr.[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
válasz Amatőr0 #68749 üzenetére
Na, akkor az ajtóba a Gladen Alpha, ha már ennyire ajánlják. (Én sem ismerem amúgy, nem volt vele dolgom, mert még meg vagyok a jelenlegi rendszeremmel. Kopp-kopp!) Ehhez kapsz hangváltót, meg magas sugárzókat. Nyilván mindez párba, hogy teljesen érthető legyen.
Ha nem tudod beépíteni, kérsz segítséget. Több helyen is foglalkoznak ilyesmivel. (Én mondjuk mindent magam csinálok már lassan. De kézügyességednek is kell lenni.)Erősítőt, mélyládát meg majd javasolnak a "kollegák".
Ahogy fentebb (vagy lentebb, kinek hogy) írtam, én a kilencvenes évekből és kétezres évek elejéről építkeztem. Most egy 2 din-t kapott csak frisset a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
válasz Amatőr0 #68731 üzenetére
Úgy értjük (mert én is egyetértek nagyjából az előttem szólókkal), hogy nem feltétlen az a lényeg ami rá van írva. Nem kell hanyatt esni az 1500, 1000, de még az 500W-tól sem.
(Most írjam le hogy a két csatornás erősítőmre 2x85W van írva? Erről megy a 25-ös Hurricane a ládában. Kopogtam is, mert még a '90-es évek végéről hoztam őket.)Az hogy nem ismert (részedről és részemről sem) attól még lehet jó.
Itt vannak jó páran akik régóta "nagy" Hifi-znek (én is már vagy 15 éve, de talán ennyire nem mélyültem bele), kipróbáltak hangszórókat, fejegységeket, erősítőket, higgy nekik szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
válasz kacsa7 #68671 üzenetére
Szakszerviz. Nincs köztük különbség, mindegy melyik márkáról beszélünk. De ez így gusztustalan.
Már épp azon agyalok, ilyesmiket kéne nekem szerelgetni, A-tól Z-ig. Meg műszerfal ki és vissza. Radiátor csere és társai. Vezetékszakadások az ajtó átvezetőknél, satöbbi.
"fejegyseg csere 2 dinesre szigeteles kabelezes erositobeepites elso szett szub 1400 volt mindenestol elottem fizettek ki.nekem 900 ert csinalnak subot..."
Mondom én.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dfvgjbhzjknb #68747 üzenetére
Ezt írtad: "inkább a hang tisztasága felé tolnám a mércét. Jelenleg egy SAL xpro 30100-as mélynyomóm van, ehhez szeretnék vásárolni erősítőt."
Megveheted a világ legjobb erősítőinek valamelyikét, abból a salból nem fog kijönni elfogadható hang.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
troll81
addikt
válasz Amatőr0 #68742 üzenetére
szia ird le mennyi a max keret? mi van meg,mit kell vegyel? milyen vegeredmenyt szeretnel?
Van egy rakat jo dolog,amivel a magamfajta talalkozni sem fog,hiszen amatőr. nem ez nemigaz.en is amator vagyok csak 2 3 eve foglalkozom ezekkel a dolgokkal ,kifelyezetten erositokkel foglalkozom.es gyujtom oket.
csak kell par info es megprobalok,probalunk segiteni abban hogy osszhangban legyen az egesz rendszer.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz dfvgjbhzjknb #68743 üzenetére
Akkor fuss neki még 1x az írásának.
-
vasi89
addikt
válasz troll81 #68741 üzenetére
jaja ezt a csatornát megtaláltam de egy szót nem tudok németül jah újan nem igazán szeretnék én sem venni, viszont mindenképp ilyen megoldás kellene. Ezen is minden gyors csatis. Az a baj h sokszor pakolok úgy az autóba h lehajtom az ülést így ott nincs jó helyen az erő. Nagyon logisztikázni kellene, hogy hova rakjam. Szóval ebbe az autóba most egy aktív a legjobb megoldás.
-
Amatőr0
kezdő
Szóval összegezve. Van egy rakat jo dolog,amivel a magamfajta talalkozni sem fog,hiszen amatőr. Hogy akkor mit is vegyek nagyjaból fogalmam sincs,csak azt,hogy mit ne. Ill hogy a Mediat hannyagoljam. Hogy miert jobb,mar ha jobb,mi az ami nekem megfelel persze ésszerű hatarokon belül. Tegyük fel hogy elhiszem,hogy amit kineztem szar. De nem olvastam semmi konkretot ami jobb,meg azt sem tudtam meg hogy az az Alpha miert lenne nekem jobb..
-
troll81
addikt
válasz vasi89 #68740 üzenetére
szemely szerint szeretem az eton eroket subot de minden ilyen egybe dologtol tartok ennyi penzt nekem tuti nem erne meg. hasznaltan 30 35 kozt van a 10 12 colos.
itt elmond mindent a subokrol
-
BBéci
legenda
válasz Amatőr0 #68731 üzenetére
A gagyi erősítőre írt teljesítménynek, wattoknak semmi közük a valósághoz, mókusvakítás, semmi több. Nem attól lesz jó egy erősítő, hogy több ezer wattos.
Azért nem hallottad az említett neveket, mert nem vagy jártas az autóhifiben. Hosszasan lehetne még sorolni azokat, amikkel hangminőség versenyt szoktak nyerni, de az átlagemberek soha nem találkoztak velük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
btar
újonc
Hello!
2014-es Skoda Octavia gyári rádióra lehet mélynyomót kötni?
Mivel a gyári fejegysében tudom csak kikapcsolni a kipörgésgátlót és egyéb szervizadatokat is megjelenít nem szeretném lecserélni.
Kompakt megoldás is érdekelne akár aktív mélynyomóval ha létezik ilyen. -
MunezXBK
nagyúr
válasz dfvgjbhzjknb #68733 üzenetére
Tiszta hang + SAL egy mondatban?
-
dfvgjbhzjknb
csendes újonc
Az ismert és ismeretlen márkákhoz csak annyit tennék, h nekem Cabase hangrendszer volt az autóban. Ami számomra "no name". De most, h elöregedtek a membránok és kezdtek elszakadni lecseréltem őket Pioneer-ra . Sajnos az új Pio. nagyon alul teljesít a még használható Caba. -val szemben, ég és föld a különbség hangzásban.
-
dfvgjbhzjknb
csendes újonc
Sziasztok! Nem akarok egy végeláthatatlan hifi építésbe belemenni, csak hiányoznak a mély hangok zenehallgatás közben. A hang erő sem lényeg inkább a hang tisztasága felé tolnám a mércét. Jelenleg egy SAL xpro 30100-as mélynyomóm van, ehhez szeretnék vásárolni erősítőt. (nekem sincs jó véleményem a sal-ról de majd idővel menesztjük) Erősítőben 2 csatornás hidalhatóban gondolkozom. Olcsóbbak közt találtam: Mac, Kenwood, Pioneer, Alpine, Jbl, Crunch, márkákat. Na meg a Sony, de ezt sokan lehordják. A Wattokat nem nézem mert az csak mézesmadzag. Néhány vélemény jól jönne. Segítene a választásban. Köszönöm.
-
troll81
addikt
válasz Amatőr0 #68729 üzenetére
egy minosegben jobb ,jobb alkatreszekbol osszealitott hasznalt audio system eton steg soundstream erosito stbb ezek 30 40 k kozt vannak subot szettet elvisz,ha jol valogatod ossze.majd kesobb bovitheto es 4 x 60 80 W van ra irva.nem 1000.meg 1500.de nem is az a leneg itt sokmindent ki probalunk es van tapaszatalat
A gladen alpha egy szett konnyen hajthato fejegyseggel is elvan,de erositovel hajtva jol szolhat.
-
troll81
addikt
válasz Amatőr0 #68725 üzenetére
nem ez nem fikazas,ez velemeny nyilvanitas.kezdesnek gladen alpha fejrol hajtva pl.hatra semmit nem tennek.ajto szigetelni egy szett 4 csatis jobb hasznalt ero 30 k korul. egy sub rendes kabelezes.semmi fika nincs a reszemrol.azok az erok nem produkalnak nagy dolgot csak hangos,zajos.van valami elkepzelesem az erositokrol.a media markt ban ne arulnak.
milyen zenei stilus halgatsz mennyi a max kereted? mennyi a max hely az ajtoban? es meg sok kerdes van tevodik fel.
ha lusta vagy a legjobb megoldas betolod valahova a max kerettel ami van ra es megepitik neked ami belefer,es boldog leszel .
2 eve epitgetek de nem latom a veget
-
Amatőr0
kezdő
válasz Sub-ZeRo #68715 üzenetére
Nemreg voltam a M.M.-ban es ott siman kijön annyiból. Csak gondoltam megkérdezem mashol is inkább. Ajánlottak Renegat hangszórókat a 4 ajtóba, 120 watt darabja,meg egy 800 Wattos melyladat erősítővel. A magnót már kicsereltem,az egy usb-s pioneer.
Ezekről esetleg vélemény? -
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
2 utas komponens szetteknél a csipogó legtöbb esetben 25 mm-es. Nekem a gyári hely a tükörháromszög alatt papíron 24 mm. Ezeknél a csipogóknál a házból ki lehet szedni magát a hangszórót, vagy a 25 mm maga a hangszóró átmérő és a műanyag ház (beépítési) mérete még nagyobb?
Köszi a válaszokat, meg csak képeken nézem őket és nehéz megítélni. Egy csomó szett kiesik a képből a 25 mm-es csipogó miatt.[ Szerkesztve ]
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Amatőr0
kezdő
Sziasztok. Egy 2005 ös Poloba szeretnek zenét faragni. Az első hozzaszolást elolvastam,egy részét meg is értettem. De ehhez en suta vagyok.Tudtok ajánlani valami valami ütős rendszert? Inkabb a minőseg a fontos,de az se baj ha hangos. Árban 100.000 ft amit ra szeretnék szánni. Olyan 800 watt eleg lenne szerintem.
-
dmad
aktív tag
válasz Palesztin72 #68710 üzenetére
Itt a manualja, ebben egy szó nincs tanulásról.
[link]
A világoskék-sárga a kormánytáv bemenete...
Csak azért kérdeztem, mert ha updatelist-es a gyári rádiód, ahhoz tudok adni gyári kormánytáv adaptert...
Ha érdekes, akkor privát, ne itt...[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
-
wolfpet68
újonc
Azt elfelejtettem, hogy 70%mindenfèle fajta rock zenèt hallgatok, a maradèk 30%ban pedig mindent is.
-
wolfpet68
újonc
Sziasztok! Kezdő vagyok a fórumban, viszont sok hszt elolvastam. Tanácsokat kèrnèk.Van egy 2008as kombi kia ceedem a gyári rendszerrel nem vagyok megelégedve, ezt a családban hangoztattam is. Kaptam egy Focal as165 első szetet, meg egy Hertz es250 mèlynyomót. Az első ajtókat szigeteltem ès beèpítettem a hangszórókat a nyomónak kèszítettem egy ládát a hátsó kerékívbe, az egyik gyenge pont a gyári 2dines rádió, melynek nincs rca csatija, így kapott 2 db átalakítót, ès egy 4 csatos renegade erősítőnek nevezett vmit. Ez a másik gyenge pont. Èlvezhetőbb lett a zenehallgatás, de tovább lèpnèk. Itt a fórumon az 1dines fejeket olvasom, a dupla dinről nem találtam csak hogy a noname kínaitól tartsak. Kèrdèsem az lenne, hogy a deh 80prs árában van e vállalható 2dines fej, vagy barátkozzak a szerènyebb kinèzetű, de jobb kèpessègű beváltal. A másik kèrdès egy jó erős 4 csatos, vagy inkább a kèt erősítős felè induljak. Anyagi keret 150 konvertibilis forint. Nem vagyok a használt dolgok ellensège. Köszönöm hogy vègig olvastad.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
2007-es Lacetti kombiba szeretnék magnó-tolatókamera kombót.
Valami hasonlót: [link]
Van ezek közül megbízhatóbb és kevésbé megbízható kínai márka,esetleg bestbuy?
Miből derül ki,hogy az aktuális kiszemelt kormányról vezérelhető-e?
Illetve egy ilyet mennyiért szerelnek be tolatókamerástul mindennel tokkal vonóval?[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Passz, nem próbálkoztam sokat felső kategóriás anyagokkal. Hallomásból az STP termékeket mondanám, de szerintem túlárazottak az említettekhez képest. Amúgy azt vallom, hogy a legjobb eredményt a különböző anyagok kombinációjával lehet elérni... Csak ez sok-sok pénz, idő...
Én a külső lemezre 4mm-es anyagot tennék, mivel nincsenek nagy ívek, domborulatok, így felsimítható szépen. Belsőre viszont jobb a dupla, hiszen jobban le tudja követni az ajtó geometriáját...
-
N.Laci81
újonc
Sziasztok!
MB Quart PAB2100 erositorol mi a velemenyetek?
Hallotta mar valaki szolni?
Van egy hirdetve 32ert. Kicsit soknak tartom de ha tenyleg jo cucc es engednek belole beruhaznek.Koszi elore is!
-
dmad
aktív tag
válasz Palesztin72 #68700 üzenetére
Mindenképpen kell hozzá adapter, csak úgy simán nem lehet összekötni az autóval.
(amúgy nem Steering remote control wire van ráírva? bár tök mindegy, ugyanazt a célt szolgálja..)
Mikori az autód?[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest