-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Speeedfire #67499 üzenetére
Én egy szóval nem.mondtam hogy mást írtál csak hozzáfűztem egy mondatot.. és pont az összetétel ami miatt szkeptikus vagyok.. hogy hogy viselkedik,milyenek az akusztikai tulajdonságai.. stp anyagokkal van egy kevés tapasztalatom.ezt nem.mertem megvenni..
-
Speeedfire
félisten
válasz #28001792 #67497 üzenetére
Talán én mást írtam? Mellesleg árban nem egy kategória. De az is elég erős kijelentés, hogy ha vastagabb, akkor jobb is. Mivel számít az anyag összetétele, és a rugalmassága is.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aktív tag
válasz troll81 #67465 üzenetére
Hááááát az 5200BT-ben nincs DAB, viszont hosszban ugyan akkora mint a Pio X580BT
Sajnos már azt is teljes házba tették bele, nem úgy mint elődjét az X560BT-t (az még rövid volt és hátsó usb-s).
Hangban, alap beállításokkal én úgymondanám kicsit nyugodtabb a Keni, a Pio meg inkább kicsit dögösebb.
Nehéz ezt leírni, ugye mindenki mást hall l, de nekem ez a Keni inkább hifi-s. Persze ezt is szarrá lehet állítani
Apróbb szoftveres bosszantások vannak ennél is, ebben kb egál a kettő, meglepően tisztább a telefonos kihangosítás és lényeges, hogy stabilabban kezeli a telefonom.
Alapvetően nekem jobban is tetszik, pláne, hogy hátul van usb kivezetése. Kijelző szerintem jobban olvasható, nagyobb a fényerő is, Pio szerintem itt elvérzik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Speeedfire #67495 üzenetére
Attól,hogy vékonyabb pont hogy nem jobb,csak egyszerűbb vele dolgozni,de a végeredmény szempontjából hátrány.
-
troll81
addikt
válasz Speeedfire #67495 üzenetére
akkor jo Ctk tempofix 8mm ctk tempofix 4mm meg ezt kerestem melle karpit belso felere remelem oda passzol majd nem kellene zorogjon nekem
meg ez CTK Softmetal 8mm nem tudom ez menyire lehetne ajton belul miben mas vagy csak a vastagsag ter el a minoseg is? mert ennek mas a leirasa
-
troll81
addikt
válasz Speeedfire #67493 üzenetére
rendben. akkor neked renden volt.rendeltem egy kartonnal kiprobalni de mar postan van bedolgozhatosag?
-
G.Zs.
senior tag
válasz Wolfskin #67488 üzenetére
Minden gyartonak vannak jobb es rosszabb szeriai attol fuggoen hogy mikor es hol gyartottak oket, nah meg persze az arkategoriatol is. Csak pontos tipus ajanlas alapjan szabad vasarolni.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
troll81
addikt
ezt próbálta valaki már?CTK Practic Alubutyl 2mm? ismeretlen a számomra.
-
Wolfskin
őstag
válasz PiciPeti #67484 üzenetére
Értem, köszi! tényleg óriási a különbség, nem hittem volna. Itt a fórumon ajánlották azt az Alpine szériát, illetve próbáltak lebeszélni a deawoo-ról. Hála és köszönet.
Az Alpine BBX-T600 se különb? Ezek szerintem nem mind Alpine ami fénylik? Vagyis nem minden fénylik ami Alpine?
A sub-hoz egyébként kell a nagy hangminőség? 80Hz alatt is annyit számít? Vagy azt a nagy membránt minden eltoszigálja?[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
PiciPeti
őstag
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
adott egy Alpine 3554 végfok aktívban hajtva, és a jobb magas egy idő után recsegni kezd, majd elnémul. Gondolom, ez valamilyen hibajelenség. Tapasztalt már ilyet valaki? (biztosan erősítő, mert most egy másik erősítővel röccenés nélkül megy) Javítható? Drága? Hol érdemes javíttatni, ahol elfogadható árak vannak, (Bp és környéke).
Most egy DaewooDB-43 van bekötve, ami egy szép, esztétikus erősítő, de a hangja... ég és föld a kettő. Amúgy ha nem javítható, milyen erősítő ajánlott keresni, ami minőségben az Alpine hangja, de használtan 20 alatt megkapható?
Az Alpine MRV T500 mennyire ajánlott? Sub-hoz lenne hidalva.
(A rendszer VDO Dayton fejegység, Morel Elate 6-2 2 utas kit, de az MT-23 helyett Focal TNK magassal, VW T5 Caravelle)
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Alpachino
veterán
válasz PiciPeti #67477 üzenetére
Egyébként valóban meggondolandó anyagilag is, mivel így a ládának be kellene ruháznom egy izmosabb monoblokkra is és nem beszélve a külön tápkábelről és a minőséki y elosztókról...most egyelőre monóban hajtom öket hidalva egyik oldalról és a ládát is a másik hidalt oldalról....
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Van egy Blaupunkt (Gtb 8200A) aktív sub a kocsimban, szeretnék a helyére egy passzívat. Ha magam szeretném bekötni az mennyire bonyolult? Elméletileg van táp az akkuról, jelet kap a fejegységből. Esetleg a tápkábel lehetne combosabb?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Alpachino
veterán
válasz troll81 #67469 üzenetére
Igen közben kipróbáltam, valóban, ha csak egyik rca dugó van használva a kettőből az egyik oldalon, halkabb az adott hangszóró, tehát kell az elosztó
brutálisat szól így.... olyan dinamikája van, hogy csak füleltem, igaz egyegyőre elosztó nélkül, most mindkét oldalt monó hidalt csatornára kötöttem, de még így is káprázatosan szól
-
Alpachino
veterán
Támadt egy ötletem..... Van egy signat rom4 és egy Kicx icq 6,2 szett. na most arra gondoltam, hogy mi lenne ha a szetteket a 4 csatison hidalva hajtanám, így már elég tisztességesen meg lenne terhelve a 100rms kicx.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e így hajtani ill. ilyenkor ugye egyik- másik oldalon csak egy-egy rca dugó megy be ( jobb-bal csanorna) ? ilyenkor nem kell y rca elosztó, mind a 4 rca aljzatnak ?
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz troll81 #67462 üzenetére
Itt biztos közfelháborodást fogok okozni, de nézzetek el nekem, nem vagyok ezen a téren nagyra törekvő.
Kínai vagy itthoni webáruházában, max 10k-s, akár noname készülékeket nézegettem eddig. Kamionba használnám, főként Metalt, MP3 formátumban, usb és sd kártyáról hallgatok. De időnként nem árt helyi infókat is beszerezni és a hálálom, ha elkezd sisteregni vagy más adó terpeszkedik az éppen hallgatni kívánt csatornára.
Már jó pár éve nem költöttem autórádióra, akkortájt mindig ki volt írva, ha volt a készülékben.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
troll81
addikt
válasz Speeedfire #67459 üzenetére
igazabol ez a ketto amit neztem Kenwood - KMM-BT504DAB meg ez de ha felkurom magam veszek meg egy prs 80 at es kesz nem igazan tudok probalni csak ha utazom 100km kb enyit nem szantam ra
-
troll81
addikt
válasz Speeedfire #67457 üzenetére
PIONEER MVH-X580BT 79 eu KENWOOD KMM-BT304 87 eu igazabol a keni rovid nem nez ki rossznak,milyen hangra a keni?
-
Speeedfire
félisten
válasz troll81 #67456 üzenetére
Szoftveresen szerintem még mindig jobb a pio, illetve a keni tekerő melletti mappa gombok iszonyat kicsik. Hurka ujjaim vannak, és nem egyszerű mappát váltani.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
troll81
addikt
válasz Speeedfire #67455 üzenetére
szia miert is? most akcios mind ketto
-
troll81
addikt
melyik legyen?PIONEER MVH-X580BT vagy KENWOOD KMM-BT304
-
törölt tag
válasz gramofon89 #67449 üzenetére
Az vicc ha a Gladen tápot fikázzák -mé nem vettél ott alut
[ Szerkesztve ]
-
gramofon89
tag
válasz #28001792 #67448 üzenetére
Én a tápot húzattam be náluk szerszám hiány miatt, megbeszéltük majd megérkeztem lefikázták a gladen tápot oké, utána behúzták a kábelt és pakolt össze mondom és a saruk ami a lényeg volt kb nem teszitek rá? ja az is kell? Nem mondom majd rá szigetelőzöm... nagy duzzogva felsaruzták
-
Gyumadár
tag
válasz #28001792 #67443 üzenetére
Ha 10000ft-nyi anyagot 2,5 perc felrakni, ha már lent van a kárpit. Az anyagon is van haszon. Olyan ajtót nem vártam ennyiért mint a Tied, de megbeszéltük, hogy telibe szigetelik az ajtót és ennyit kérnek érte. Ehhez képest ragasztottak a hangszóró mögé egy 20X30-as lapot.
-
HoTaZo
addikt
Erre valaki?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Gyumadár
tag
válasz gramofon89 #67440 üzenetére
Amennyit elkértek, 20000ft (2éve már biztos volt), közepesen meg lehetett volna csinálni. De Mo.-n nem hosszútávra terveznek a szolgáltatók...
-
törölt tag
Az a cég mindig ilyen "jól" dolgozik Kedvenc képem tőlük ahol a DLS ur 1 magas pereméből letörtek,vagy levágtak,hogy beférjen a műszerfalba a gyári magas tartó keretébe
[ Szerkesztve ]
-
Gyumadár
tag
válasz gramofon89 #67438 üzenetére
Egyszer mindenkit át lehet verni. Engem se látnak ott többet.
-
-
troll81
addikt
válasz gabber01 #67427 üzenetére
a 65 ah keves volt ket erositohoz nekem 140A volt akkor a biztositek a osszesen,merj egy aramot menyi van benne amikor hallgatod menyit vesz el az akubol a ket ero.
.A szakműhely neve publikus lehet?
Az Etont preferalom mivel jo es a belseje szep es meglepoen hasonlit egyes stegekehez.A jelenlegi beepites passziv akkor ott a hangvalto vag azon tudsz allitani ha lehet.
-
gabber01
addikt
válasz troll81 #67426 üzenetére
Egy 74AH-s, a generátor meg ha minden igaz 100A vagy 110A-es.
Az a baj, hogy a legjobb az lenne, ha ki tudnék próbálni másik szettet vétel előtt, mert inkább attól tartok, hogy a beépítés miatt ilyenek, amit amúgy szakműhely csinált. Én ezektől sokkal többet vártam, pláne, hogy ki van szigetelve az ajtó.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
troll81
addikt
válasz gabber01 #67425 üzenetére
de viszonylag hamar elkezdenek torzítani, és a hangja is vhogy nem az igazi, nem elég telt, mint a mély közepekbol egy jó adag hiányozna.
csak egy aku van?
ez igazabol siman keves lehet az egesz akkor hangerore, a torzitast nem igazan ertem gondolom passivban van.
keress bele valami combos szetet 2x 225/150 Watt AUDIO SYSTEM HELON 165 pl 2ohm, HELIX COMPETITION C62C, DLS RMC 6.2 ezek jok lent is. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Az újonan kapható autórádiókban már nincs RDS, vagy annyira alap, hogy nem írják?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Régen jártam már itt.
Most felvetődött bennem, hogy cserélnem kéne az első szettet, mert ezekkel a Kicx 62N Pro-kkal nem igazán vagyok elégedett.
Egy H Astraba vannak beépítve szigeteléssel együtt, plusz Eton erősítő és Alpine 9855r fejjel, de viszonylag hamar elkezdenek torzítani, és a hangja is vhogy nem az igazi, nem elég telt, mint a mély közepekbol egy jó adag hiányozna.Szóval nem tudom, hogy most a beépítés nem az igazi vagy érdemes lenne cserélni.
Egyelőre Focal PS 165öt néztem ki, de meghallgatok más ötletet is.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
troll81
addikt
hi Kenwood KMM-BT304 valaki talalkozott mar vele?
-
fagylalt
senior tag
Épített már itt valaki a magasoknak irányba állított tükörháromszöget? Esetleg ajtópanelt?
-
dmad
aktív tag
válasz troll81 #67412 üzenetére
Itt megtalálod...
Szürke:első
Fekete:hátsó
Lila:Subwoofer
Aux bemenet a maradék RCA, és a jack pedig a kormánytávé..[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
-
Alpachino
veterán
válasz PiciPeti #67408 üzenetére
Ok. Már le is beszéltem a boltal, elküldtem gariztatni....de annak azért örülök, hogy csak a hibás hangszórót kell elküldeni A szett többi része beépítve martadhat. Így legalább addig is van zene, még vissza nem kerül a cseredarab.
-
V8engines
tag
Egy barom vagyok. (Igen, azért is, mert nekem kell a hátsó speaker szett.)
A kapkodás, vagy épp nem odafigyelés, de fáradtság is lehet már.Vagy 1 hónapja újrakábeleztem a kalaptartót és rendbe raktam a csomagteret.
Cserélnem kellett a speaker vezeték csatiját, mert már nagyon oda volt, hogy bontható legyen a kalaptartó a kasznitól. Most már gyári VW.
Viszont úgy elk...rtam, hogy a bal hangszóró negatív szál a másikra volt kötve az erőlködőben.
Furcsa is volt hogy fader jobbra-balra tekergetéssel is csak szólt a balos (mindenhogy), a jobbos meg sosem.
Eleinte működött, tehát rejtély számomra. Meg a szakadásvizsgálattal akkor is sípolt most a műszer, ha az egyiknek a pozitív száljára raktam az erősítőn, a másik meg negatív. (Tudom amúgy hogy ez nem valós így, mert bekavarnak az erősítőben lévő kondik, ellenállások, satöbbi. De akkor is.)Na mindegy. Meglátom megmaradt-e minden. Most este még rendben mentek a dolgok. KOPPPKOPPPPKOOPPPPP!
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz Alpachino #67404 üzenetére
5-10e Ft között szokott lenni egy ilyen javítás, de nem ajánlom. Inkább kérj egy új cseredarabot.
A hangszórók minőségi sorrendje kb így alakul: Új ---> Használt ---> Javított ---> Hibás...
Szóval nem fogják tudni úgy megcsinálni, hogy hozza a gyári minőséget. Esetedben egy alsó kat szettnél ez nem olyan hatalmas különbség, valószínű a gyártási szórás + eltérő beépítés miatt is megvan már a különbség.
Viszont a javítás kimenetele, minősége, tartóssága még mindig kérdéses. Erre való a gari, sztem használd ki. Gondolom nem kell az egészet egyben visszaküldeni...
-
troll81
addikt
válasz gramofon89 #67406 üzenetére
persze de nincs helyem es szerszam ahhoz h panelt faragjak.ezek maradtak sajnos.minden jobb lesz egyenlore . Eton ero cordial kabelek phase vagy rockford sub 25 vagy 30 as pioneer vagy jvc fej.
-
-
Alpachino
veterán
válasz PiciPeti #67402 üzenetére
sejtettem hogy az körül lesz valami...szervízben egyébként nem lehetne cseréltetni vagy javítatni ezt a bevezetőszálat? mert nem szívesen küldeném vissza, egyrészt a postaköltség más részt, ami fontosabb hogy legalább 2 het míg visszakerülne hozzám....de ha nem akkor természetesen legariztatom.
-
troll81
addikt
válasz gramofon89 #67399 üzenetére
talaltam egy eredeti dobozos fullos szettet belole.arra gondoltam mentem magamnak A csft is jelenleg szekreny teton tanyazik... var a sorara
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest