-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
De ugye nem fizetted ki?
Az ilyen mekmestereket is jegyezni kéne a jó nevek mellett, csak hogy más már ne fusson bele ebbe a kókányolásba... Meg esetleg egy link erejéig betenni a felsorolás mellé egy "fogyasztóvédelmi kiskáté"-t ilyen esetekre.
Az ilyennek azt kívánom, fusson össze egy hozzá hasonló hozzáállásúval, csak mondjuk orvosban - Bocs báttya nem úgy szól az a zacskóba fingás ahogy tervezted? Nekem így volt könnyebb és többet fizet a TB is... (elnézést, a nem épp építő/segítő HSZ-ért, de ez a fajta emberi aljasság végtelenül dühítő)És akkor egy kicsit a témához közelibb kérdés, azokhoz akiknek van, vagy ismerik:
Audi A6 C5 (2003) avant-ban egy aftermarket fejnek honnan szokás adni az ACC-ot? Negatív, állandó pozitív és a sallangok meg can bus van, csak gyújtásra kapcsolószálat nem lelek. Ha máshogy nem megy húzok valahonnan, de (ha van) akkor elsősorban egy elegáns megoldást keresnék
Köszi. -
őstag
Hmm jol hangzik a dolog, de miert fizetted ezt ki? Teljesen mindegy, hogy mit ker a vevo, ha ordas nagy hulyeseg, akkor is te fizetsz es azt kell csinalnia amit te kersz a penzedert es pont!! Egyebkent a kabelek behuzasatol felt legjobban a parom is, de vegulis csak meglett. O eloszor csinalt ilyet, mindent youtubrol es innen neztunk. Elvileg jo lett a dolog
-
troll81
addikt
-
G.Zs.
senior tag
Manapsag nem lehet altalanositani az erosito osztalyabol. Mindegyikbol vannak jok es vannak sz@rok.
Ha jo erosito kell sub-ra akkor pl az Alpine PDX szeriaja kivejezetten jo valasztas, igazi damping bajnok.
Olcsobb D class ersoitoket en hanyagolnam, szamtalan regebbi AB osztalyu erositot hasznalunk itt a topikban melynyomo hajtasra. Egyet mondok: Alpine 3544, ez egy bevalt tipus erre a celra es koltseghatekony. De meg szamtalan aternativa van, pl Steg k2.01 egy kicsit magasabb arkategoriaban. De ezek csak peldak, sok tipus jo lehet.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
troll81
addikt
szia szerintem akkor jó a d osztály ha nincs helyed. kicsi nagy hatasfokkal.Sok árammal stabilan mennek.ez ízlés kérdése. most próbálom én is sub hoz az erőket. Van D osztályom de nem igazán damping bajnok a mostani amit használok meg 500 + damping megfog mindent. ki kell próbálni mi jon be mindenképp
Van A osztályos erőm mondjuk subra meg nem próbáltam. az AB igazaból szerintem az jó mindenhova.mondjuk a régi jobbak ugye helyigényes nagy és melegszenek ha hajtod.
-
V8engines
tag
Szia!
Csak a zeneanyagra reagálok. Azt se sokat.
Ki honnan szerzi be? Embere válogatja. (Há', én személy szerint sosem vettem műsoros CD-t. Hazudok, talán egyszer mégis. Kazi korszakban se sűrűn vettem, ezen szalagos technikából.)
Én jelenleg csak mp3 párti vagyok, mert Flac-nek több hely kell. Hangzásban meg nekem megfelel ez ami van, a rendszeremmel.
Egy 16 gigás kártya és pendrive is meg van tömve szinte teljesen. (Mindkettőn szinte u.az az anyag.)
Jó ideje gyűjtögettem a gépre.60, 70, 80, 90-es évek, rock, pop, country, trance / főleg female vocal (és tuc-tuc-nak nevezik/én nem, én hallgathatóbbnak sokkal mint a mai új sz@ros nyivákolókat, és nyekergőket). Bocs! Tudom, ízlések és ficamok. De rám ne erőltesse senki a mai rádiózás világát.
Szóval ezek után honnan? -Számtalan lehetőség kínálkozik a neten (is).
-
troll81
addikt
hmm Alpine PDX-V9 ez nem igazan nekem a D class az a Mono es nagy eros nehez. a mostani D osztaly az mer boven jobb mit a regiek. en 5 csatorna hive nem vagyok bar van kivetel.
ez alapjan ha hozza a leirtakat meg hallgatva eloszor megerhet egy probat az arban viszont erdekes 550 tol indul ha kicsi kompakt kell akkor mindenkepp szoba johet csak egy proba kell
Stromversorgung: 14.4 V.DC (1116 V)
Eingangsempfindlichkeit (RCA Input): 0.2 4V (CH1/2, CH3/4), 0.1 4V (Subwoofer)
Eingangswiderstand: >10k ohms
Frequenzbereich(+0, 3dB: 1W an 4Ohm) bei CH1/2/3/4: 3 100kHz
Frequenzbereich(+0, 3dB: 1W an 4Ohm ) für Subwoofer: 3 600 Hz
THD+N (10W an 4Ohm) bei CH1/2/3/4: ≤0.005%
THD+N (10W an 4Ohm) für Subwoofer: ≤0.006%
Dämpfungsfaktor bei CH1/2/3/4: >500 an 4Ohm bei 100Hz
Dämpfungsfaktor Subwoofer: >1000 an 4Ohm bei 100Hz
SignalRauschabstand CH1/2/3/4: 112 dB
SignalRauschabstand Subwoofer: 119 dB
Gewicht: 2.7 kg -
őstag
Beszelt parom valakivel, aki az ajtopaneleket csinalja otthon. O mondta, hogy van naluk mindig ez a rainbow. 2 ev garanciaval. Probalj meg irni neki, hatha sikerrel jarsz Elvileg 120000Ft. A neve meg Rodolfo azt hiszem. Facebookon beszelgetnek mostanaban Ennel tobbet nem tudok a dologrol
-
troll81
addikt
ez ok nelkul nincs Gladen-Mosc. hangját meg agyonra dícséri mindenki (persze lehet csak simán csak kogni. disszó. / tömeghatás ).akkora tomeget nem ismerek aki ujban megveszi.
A zero 4 illetve a zero 1 mosconi lehet meg eros hangban bar arban is az
öö a Gladen-Mosconi One 130.4
italians do it better (főleg némi germán tőkével) meg mindig jobb mintha a mac audioba tolta volna a zsetonetjaja ez a germán vonal szivárványéknál, mondjuk ahoyg elnézem eléggé passzol a gladen pro dc-re, max hangváltóban különbözik
ha olasz kell ami eredeti akkor csak regebbi motyok szerintem.itt mar csak a peztarca es az izles dominal -
troll81
addikt
szerk: Gladen Audio Zero Pro 165.2 DC vélemény valaki? ez nekem bejott Gladen SQL 165 Gladen SQX 165 eddig ezeket probaltam tolluk.130.4 mosconival, jok egyutt es arban sem a csillagos eg jo szigetelt ajotoban jol szol.hangvaltok jok igenyesebben osszerekott darabok.
rainbowban erre gondoltal? RAINBOW GL-C6.2 ??jo?
de itt jobb az ar errre
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
Egy kicsit beleszólok, ha megengeded, mert volt / van:
Kenwood KMM-304-en, Mosconi 130.4-em és volt Kicx 6020-am.
Keni: csak úgy tűnik, hogy tudja azt, amit a nagyok, de ha jobban megnézed, akkor azért látható, hogy nem (pl. a vágni csak 6 és 12 dB-es meredekséggel tud, míg a Pio-k tudnak 18 és 24 dB-el is, konkrétan az 580 és az 5900BT a vetélytársa, csak az itthoni árak nagyon szórnak, a németeknél 1-2 EUR a difi).
A Mosconi: az nagyon jó cucc, kb. bármit elhajt, szuper a hangja, az lesz az utolsó, amit cserélek a kocsiban.
A 6020: ha jó az ajtód, egy állat, de ha nincs jó helyen a közép, soha nem fogsz teljes spektrumot kapni, mert a mélyközép hamar elfogy (2.5 kHz) és borzasztó háklis a vágásokra, a magas meg nem bír annyira leszólni. Illetve brutál erőmű kell a kihajtásához (a Mosconi elbírja, de azért van tovább, vagy hídba kötve hajtod passzívként). Életem legjobb döntése volt Rainbow SL-C 6.2-re cserélni. Azt is újonnan vettem, nagyon megérte az árát, a Mosconi-val élmény együtt.
Ha hallgatózni akarsz, Székesfehérvár - Veszprém vonalon tudok segíteni.
-
dmad
aktív tag
Mindent hallgatok!
(kövezzetek meg) ma még Jimmy is szólt rajta.
Alapvetően a korom miatt a 80-90-es évek, de abból minden az Italodiscotól a rockig minden.
Néha kell állítgatni, de az az mp3 miatt van szerintem.
Azt nem tudom, hogy számít-e a 4V kimenet, nem nagyon volt gyengébb fejegységem, de ez már 3 éve van bent, és nem vágyom cserére, pedig előtte volt pár típus az autóban.
Ennél valahogy leragadtam...
Ami tud szebben szólni (ez az én véleményem), azok a régi Alpine-ok, csak azokhoz nehéz telefont, usb-t csatlakoztatni.Élj úgy, hogy.......
-
-
I'am Dony
őstag
Még annyiban terelnélek ha szabad hogy a wattok bűvölete mellett, figyelj rá melyik erőt mennyi % torzításon mérték az adott paramétereken. Ezen belül érdemes megnézni, h pl. 10W/4 Ohm nál melyiknek mennyi a torzítása. Igen beszédes számok ha a gyártó fel meri egyáltalán tüntetni. Amúgy az 1% THD ig nem tekered úgysem, hallgathatatlan már sőt... a fele is. Ettől is Mosconi a Mosconi és Alpine az Alpine.
-
troll81
addikt
Gladen.one- okat én is néztem, de azért a fentebb linkelt Beat-nél azért mégis 30-35-tel több(Gladen One 120.4) azok jók újban drága használtan meg érdemes keresni nem leharcolt darab boldoggá teheti a kocsiban töltött időd.
a gyári (egyébként jó rééégi) volvo 3-way passzív szett kérdés mikori mit kapott az élettől 60 k bol jó 2 way szett akad van.
érdekes ez a Rainbow Beat 4 igen nem mindegy az auna 2000w vagy egy audison 20 éves 4x40 watt ja teljesen más sokkal kevesebb és élhetőbb és hallgathatóbb.nem mindegy mi adja le az általad keresett watt menyiséget és milyen minőségben..
A mért adat nem mindig egyezik meg a ráirtal.Rainbow Beat 4 többet mértek mint amit ráítrak ez a jobb eset.2x14 w auna 2x200 al nem épp nyerő páros
Gondold át a rá fordítandó összeget itt sokan tudnak irányt mutatni az elköltéséhez (elégedett legyél azzal amiért fizettél) segíteni mit érdemes használtan újan venni.
-
Lusu
aktív tag
Az általad felsorolt sítlusokhoz nemigen való a crunch. Személyes tapasztalatom nincs, de az elsők között volt amiről lebeszéltek, hogy az inkább dögös déundisun zenéhez lehet jó.
UP az Alpine 98xx (leginkább az aktív) szériának Nekem 9887r van.
A pro 6020-ról itt többen is személyes tapasztalatokat tudnak veled megosztani.
-
troll81
addikt
sehol nem irjak de Hifo származék.akkor jó az aktív jó dolog bár én sem jutottam el oda még.......
Dynaudio nagyon jó de nem a kocsival kijött szettek.Az amit megveszel kb 700 eu ert mint szett.
későbbi 3-way én tartózkodom ettől teljes mértékben mert macera a 3 utas első szett mert azzal együtt kell élni állítólag.sokan mondják az sok idő mire összeáll.
régi 98xx-as Alpine-okat, én is keresem de azért akad mindig jó és a régi Sony-kat is.
Erősítőből 10-15 éves cuccok inkább ezek mert ezek még nem a spórolós mennyiség darabok.
Én újban 130.4 Mosconi-kat vettem fent van a szekrény tetején.........egy 15 éves Steg széria van a kocsiban.
ha nem vesz senki újat ez nem igaz újat is veszünk de azt aminek jó a hangja és a felépítése bár az áruk nem baráti.
ez nem kellene
letisztult az elképzelés:
hátra: kalap helyére, osd kiemelővel, szétbitumenezve 2x Alpine SWG-844(RMS:120w), ezt a meglévő Sony N1040 hajtaná (BTL 2x 170w)szettben jó lehet szett: Audison AV / Hertz Mille Legend / Rainbow Germanium de ezek nam az az árkategória ahol kezdtük.
és az erősítőket is félre teheted a fejel együttt.......[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
A Rainbow SL szettre egy nagy plusz és a Voce is szuper hsz! Viszont a kalaptartós történet az Apine-val egy ökörség Bélám már meg ne haragudj. Egyrészt köze nincs az említett többi elem szintjéhez, másrészt mindenre jó lesz csak mélyre nem ebben a formában, harmadjára pedig az (swg844) Qts értéke 0.42 ami miatt alkalmatlan az elgondolt beépítésre.
Szerk: SL szettet nálam tudsz hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
szia a zenéhez nézve a mindenhez a Rainbow lehet jó. hallottam volt de nem az újat hanem régit....tetszett nekem az
Crunch MXB-4150i lövésem sincs róla német teszteken jól szerepel... de hallani kellene mindenképp. ha jól tudom a Hifonics hoz van köze valahol..
Aktív vagy passzív lesz az egész?újat veszel mindenből?
Nem feltétlen muszaly mindennek azonosnak lennie.
Kicx GFQ-6.2 erre is érdemes nézni mondták sokan hogy jó szett.és jól lehet terhelni
-
evo87
őstag
Esetleg Alpine vonalon egy kis türelem tanácsos lehet.... jó ideje nem volt újdonságuk, de év elején bemutatkozott az UTE-73BT pl.... tehát lehet jön hamarosan új modell a magyar piacra is.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Steam topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Synology NAS
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest