Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsento1
senior tag
Mindjárt meg is osztanék egy képet. Kislányom portréja, ezért tudom, hogy számomra többet jelent, de mégis technikailag jó irányba haladok? És érdekelne mire figyelhettem volna jobban, akár a kidolgozást is nézve.
[link] -
kacsento1
senior tag
válasz Colonel993 #32369 üzenetére
Köszönöm neked is és copass-nak is. Megtaláltam a megfelelőt.
-
LamaCube
addikt
Mi volt itt, hogy ennyire foghíjasok a hozzászólások
Hozok egy hidas képet én is. Belvárosi híd
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Hack3er
őstag
Na hogy ha ez nem vezeti a tekintetet akkor semmi
Vélemény? -
MODERÁTOR
Srácok... At ease. Kösz.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Visali
csendes tag
Köszönöm a kritikákat.
-
sixpak
nagyúr
Jónapot...van a Lightroom-nak ingyenes alternatívája, ami azért használható is?
A Capture NX D-t próbáltam, de nem jött be.
Köszi.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
copass
veterán
válasz kacsento1 #32367 üzenetére
xy név, honlap, telefonszám esetleg és középre vagy olyan helyre ahonnan nem tudják kiszedni.
mert ugye az lenne a lényeg hogy megtaláljanak.
ha sarokba rakod levágják, kirakják vmi prospektusra, pont nem fog látszódni a vízjeledből túró se.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
Chance
tag
válasz matyi012345 #32366 üzenetére
A múltkori órás képet nyugodtan kifejthetnéd, akár privátban is, ha van kedved.
Írtam is, hogy nem nevezném még tárgyfotónak, bár az elkattintottnál azért több meló volt benne. Tény, hogy a fehér szöszöket nem láttam a kijelzőn, csak a kész képbe nagyítva.
Viszont szeretnék még órafotóval próbálkozni, bár nem a klasszikus - letisztult fekete/fehér háttérben gondolkozom, hanem inkább környezetbe helyezve. De szívesen venném a segítséget, mire fgyeljek low budget-ből.https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
kacsento1
senior tag
Elnézést az offért, de nem tudom hová írjam a kérdésemet.
Szeretnék készíteni egy vízjelet, amit a megosztott képeimre tudok rátenni. Készítettem is egyet tegnap a monogramommal és photography szóval. De őszintén szólva az én képeimre ez enyhén szólva is túlzás, és nem tartom korrektnek a szakmával szemben sem. Tudna nekem ajánlani valaki olyan feliratot, amit nem pofátlanság egy bőven amatőr képen vízjelként használni, és mégis tükrözi a photo szót. Agyalok, de nem jut eszembe semmi. És elnézést, érzem én, hogy elég hülye kérdés, de engem érdekelne. -
cOxeR
Ármester
válasz Visali #32350 üzenetére
Vágása szűk, sok a kaotikus elem, alul sok a félbevágott madár.
Jó volt az időpont fények tekintetében, de ennél jobb kompozíciót kellett volna keresned.
Van döntött képekben sok jó, de többnyire amin víz van annak nem fekszik a dőlés, ennek se.
A sines kép nagyságrendekkel jobb ami a galériádban van.[ Szerkesztve ]
-
Visali
csendes tag
Sziasztok! Barátommal fotóztunk, elkészítettem az első fotóm. Véleményeznétek?
-
Big-Lacos
aktív tag
Ezert is irtam, hogy nem vagyok vele teljesen elegedett.
A kozepso epulet kozepvonala, nekem egyenesnek tunik (kozben lehet nem az) Valoszinu az a baj, hogy nem tudtam kozepre allni teljesen, es az elhuzza az egeszet.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
-
IRON STORM
őstag
Megnézitek ezt a képem? Fehér kartonpapírra tettem a gépet, és mégis foltosodott... Fény ismét csak az ablakból beszűrődő. Amúgy az első fényképezőm 1986-ból. ( még emlékszem az árára, 601 Ft volt.)
Csak a TDi!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #32336 üzenetére
ja, nagyon finom, főleg eső után közvetlenül, nagyanyó szokott belőle lekvárt is főzni de mi kis túlzással a kaják felét amit megeszünk az erdőről szerezzük be az ilyen gödrök nekem már megszokottak
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Novics
senior tag
válasz jjeahh #32322 üzenetére
Nekem sokkal inkább az okozott hányingert, hogy tele volt a szoros bocskorossal, meg papucsossal.
Ha már román utak, akkor én ez alá nem adnám. Nem tom' hányas főút, a Vaskapunál.
Tavalyelőtt Tusnád mellől indultunk, és mi is tartottunk a medvéktől, de nem találkoztunk eggyel sem szerencsére. Pedig párszor bevettük magunkat a vadmálnásba. Hogy az milyen finom tud lenni![ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
contaxg
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz LamaCube #32326 üzenetére
ha békás tetszeni fog, akkor fogarason extázisba esel az utak néhány helyen tényleg rosszak, fogarason nem tom most milyen, de szent anna felé egy darabig nagyon rázós... na mindegy, majd remélem ide is betolod a fotókat, amiket lősz errefelé
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
torzo
őstag
Bajtársak! Ide mocival kell menni!
Egyszer már voltam, semmi okádás. Mondjuk nincs is időd rá, örülsz, ha rajtamaradsz az úton. Odafelé frankó, de a hegy másik oldalán jöttünk le, az bizony majdnem halál volt. Brutálisan f@s utak. De a látvány tényleg mindenért kárpótol. Áprilisban van betervezve egy jó kis székelyföldi fotóstúra, nagyon várom már.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Ez szuper 1.2 Fabiám nem tudom hogyan fog megbirkózni ezekkel az utakkal. Inkább attól félek, hogy az autó fog behányni Egyébként egyik családtag sem az a hányós fajta...mondjuk én tériszonyos vagyok, de Svájcban se okozott gondot a magas hegyeken a szerpentin. Viszont a hányingerre hivatkozva sűrűn meg tudok állni és lesből fotózni
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
_seth_
veterán
2014 április közepe, úton a Gyilkos tóhoz.
Saját kép, buszból menet közben, valóban sok a kanyar de szerintem nem vészes, kb 10-15 éves de egykor fullosabb busszal voltunk, simán lehetett aludni a kanyarok között. Az utak amerre jártunk többnyire újak voltak így nem ráztak
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
jjeahh
nagyúr
válasz LamaCube #32319 üzenetére
azt, hogy ilyen az út ahányszor én voltam, mindíg összeokádta valaki magát a kocsiban mondjuk a fogarasi út sem éppen egyenes, de ott a besza-behu látvány mindent feledtet
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Lassú Víz #32320 üzenetére
Egyik havernak a felesége Erdélyi és ő lesz a túravezetőnk. Innivalóval bőven fel fogunk szerelkezni minden túra előtt, mert múlt évben a Medve szurdoknál elszámoltuk magunkat és mire felértünk a hüttéhez már éppen szomjan akartunk halni, pedig volt nálunk 12 liter víz hármunkra. Ott meg vettünk 1.5 liter szódát 15 euróért. Nem is profi fotósokra gondolok, hanem hasonszőrűekre, mint én. Kivárom a "sorom" mindenhol, csak a család nem nagyon tolerálja egy nyaralás során, hogy arra várok 15 percig, hogy ne legyen ott egy ember pl. Mondjuk, sokra nem megyek vele, mert általában nem jó a kép. Azt már előrevetítettem nekik, hogy lesz pár nap, hogy már felkelek hajnalban, hogy jó fények legyenek. Persze ezt sem nézték jó szemmel, mert ne keltsem már fel őket. Persze, mivel alföldi gyerek vagyok, így lehetséges, hogy délig nem tudok felkelni a túrák miatti fáradtságtól
-
Lassú Víz
addikt
válasz LamaCube #32317 üzenetére
Amikor a Gyilkos-tónál megkérdezed a helyieket, hogy mennyi idő alatt lehet felmenni a Kis-Cohárdra, és azt mondják, hogy csak egy óra, ne hidd el . És egy gép, egy obi, sok palack víz legyen nálad, nem pedig fordítva.
Az egyik legnagyobb szívás, ha fotósokkal mész sétára. Tisztelet a kivételnek, de legtöbb egyáltalán nincs tekintettel rád, ha épp képelnél. Beleáll a képbe, vagy otthagy mert neki nem érdekes az a téma. Olyan is van aki féltékeny a nézőpontjára, és bosszantja ha más is ugyanonnan fotóz. Legjobb ha sörözni jársz velük, akkor tök jó fejek
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz LamaCube #32317 üzenetére
parajd elmegy, békás jó lesz, de nehéz kibírni hányás nélkül , transfogaras egy fotós meg autókázós paradicsom, m3ss kollégát irigylem, hogy kabrióval bejárta a helyet, évek óta könyörgök a családnak meg haveroknak, hogy menjünk el, nagyon jó hely... de sztem ezek pont olyan részek, ahol annyira nem kell medvéktől tartanotok, azok inkább a szent anna tó fele vannak max, ha esetleg mentek arra is.
-
LamaCube
addikt
válasz jjeahh #32316 üzenetére
Az első megálló /szállás/ Szováta lesz és annak a környékét akarjuk bejárni jó 50-100 km-es körzetben /Parajd, gyilkos-tó, Békási szoros stb./, majd 3-4 nap múlva a Transzfogarasi útszakasz és környékén töltünk pár napot. Természetesen nem kóborolok el a málnásba, jobban félek én a medvéktől. Mivel mindenki tudja az asszony nem ember, a sör nem ital a medve meg nem játék. Amikor ezt a mondást anno megemlítettem az asszonynak, azt mondta, hogy este akkor keressek egy medvét
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz LamaCube #32315 üzenetére
merre jösztök majd, mi a terv? sztem a túl sűrű bokros beláthatatlan helyeket azért kerüld, főleg a málnásokat... ha nem lenne mostanában ennyi medve, és is szívesebben túráznék egyedül
-
LamaCube
addikt
válasz jjeahh #32313 üzenetére
Nekem is ilyen a haveri köröm és itt Szegeden sok medvét állatot nem is láthatok. Viszont nyáron mégsem a Medves környékére megyünk, hanem Erdélybe egy nagy túrára. Már mondtam is a csapatnak, hogy sokat nem látnak, mert bevetem magam a természetbe. Én egyébként egyedül szeretek mászkálni, ha "fotózom", mert nem kell senkihez alkalmazkodnom. Mondjuk fotósokkal biztosan jobb, mert ők tudják, hogy mi a dörgés. A fiam csak annyit mondott, hogy ha megesz a medve, akkor jelezzem valahogy, mert akkor nem várnak rám. Egyem a szívét...
-
jjeahh
nagyúr
válasz belovary #32311 üzenetére
nem rossz a halas ötlet hogy miért nem kattogok állatokra? mert eddig nem igazán érdekelt a dolog, ez olyan mint a virágok, lepkék meg bogarak, hiába van belőlük rengeteg, valahogy nem vonzanak mint fotótéma... mondjuk azt sem gondoltam volna az elején, hogy a gombákra így rágerjedek, sőt régen a kutyák sem érdekeltek, amikor az első gépet vettem, azt hittem szinte csak kizárólag portrézni fogok, most meg ott tartok, hogy a gombákat izgalmasabbnak tartom (mármint lefotózni,variálni a környezettel, fényekkel stb. ), meg a táj is érdekelne, de kéne egy széleslátó meg társaság, akikkel kirándulni, a haveri köröm sajnos nagyon lusta, ők inkább "aszfaltjárók", csak én vagyok ennyire kirándulós típus... ez azért szégyen, sokan Mo-ról is idejárnak nyaralni a táj miatt, a helyi emberek meg lusták fél órát (!!) gyalogolni a legközelebbi erdőig
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz jjeahh #32310 üzenetére
Na látod! Azért a 400mm nem kevés! Szóval ha befutsz, akkor ne feledkezz meg ki indította el gondolati síkon a karriered!!! Mondjuk tényleg nem értem, ha ennyire bejárnak, meg ilyen sokat látni, hogyhogy nem képeltél róluk még. Én sem vagyok egy hős, és 30 után nálam is beindult a paragépezet, mert eddig nem nagyon voltam az a félős gyerek, most meg már olyan lettem mint öreganyám... na de én tuti már a farkasok helyett a medvékkel táncolnék... Tuti vettem volna egy raklap halat, vagy valami fincsit nekik, valami biztos hely, és kattintgattam volna mint gép, ahogy egymást pofozzák a kajáért...
-
jjeahh
nagyúr
jó tippek, ötletek
-
jjeahh
nagyúr
válasz JohnyBlue #32303 üzenetére
azok arannyosak, itt a városban is rengeteg van, bár félnek eléggé, futnak el engem amúgy semmi nem zavarna, csak azok a fránya medvék egy ideje túlságosan elszaporodtak, és mivel az emberek egyre többen szedik az erdei gyümölcsöket, nincs amit egyenek, ezért bejárnak lakott területre is kukázni meg háziállatot lopni. Ezeknek a lessátraknak tényleg utánnanézek amúgy, kíváncsi vagyok lehet-e házilag ilyent építeni, hanem az erdő szélén van egy lerobbant házikónk, nyáron max ott alszok párszor és kukkolom az állatokat... mondjuk ekv 400mm a leghosszabb obim, gondolom az nem elég...
(#32306) xXxian: társasággal azért jobb, mert van akivel dumálni, így ha hallanak a mackók, elvileg elijednek (bár amelyikek a városba bejárnak nem hiszem ), meg ha megtámad is, két vagy több embernek azért több az esélye, vagy legalább ha belémharap van aki segítséget hívjon, nem esznek meg a nyüvek ott egyedül
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz jjeahh #32302 üzenetére
hétköznapi jelenség...ahh ahh
én most ősszel azon kiakadtam, hogy felmentünk Baskóra a vityillónkba ahol csak pottyantós kakilda van. Üldögélek szépen nagy magányomban, morfondírozok az élet nagy dolgain... egyszer csak arra leszek figyelmes hogy húsz centire a lábamtól megjelenik egy mókus... és mereven bámul rám Mondanom sem kell persze, hogy úgy megijedtem, hogy ihajja
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
jjeahh
nagyúr
válasz xXxian #32301 üzenetére
Költözz ide, legalább lesz akivel mászkáljak az erdőben, egyedül nagyon rizikós Tusnádfürdő környékén pl. amúgy a mackók már teljesen hétköznapi jelenségek, az emberek etetik, autóval sokszor ki kell kerülni stb... tavaly lejöttek tusványosra (fesztiválféleség aminek amúgy a logója is egy mackó ) a koncertekre is kajáért, egy ismerősöm frászt kapott amikor a sátorból ki akart mászni oszt ott volt a mackó előtte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile (ARPG)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Futás, futópályák
- Jövedelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bittorrent topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Notebook hibák