Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Xbox Series X|S
- Bestbuy játékok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Path of Exile 2
- Delta Force (2024)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
Értem, majd akkor megvágom, és bedobom még egyszer
#42091: a színeket és az éjjel teljesen mást mutató látképet akartam ezzel megmutatni, a hosszú expo a színek kiterjedésében segített
#42092: Szándékosan megvártam még kimegy a szerelvény, nem akartam bemozdult zavaró tárgyat
#42093: Köszönöm
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
_seth_
veterán
Ha már hosszú expós akkor szerencsésebb lett volna ha legalább egy szerelvény a kép készítése alatt végighalad vagy elindul, vagy legalábbis megmozdul
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
kátú
őstag
Hozok akkor én is egy hosszú expos képet, a Szolnoki pályaudvarról jöhet rá hideg nyugodtan
It still works!
-
g.killer
aktív tag
(#42083) kátú: Nekem az elsuhanó autók hátsólámpái és a megvilágitott alagút a téma. Kompozit kép, 3exp-ból.
(#42084) marcitp: köszönöm!
(#42085) TigerCat: Igyekeztem
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
-
Nameste
tag
Szerintem elsőként olyan témát válasz aminél a végeredmény nem lesz feltétlenül ilyen zajos, életlen. Nem tudom mivel csináltad de biztos hogy kevés ahoz hogy éjszakai képeket csinálj vele ilyen formában.
Röviden: csinálhatod bármilyen jól is, a kép minősége miatt sosem lesz értékelhető szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
Kérem NE tessék szarrá fikázni, csak azért rakom be, mert most csináltam, még azért rendesen gyakorolnom kell a svenk fotózást
KÉPDe úgy érzem, az irány vonal jó
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
torzo
őstag
Vannak kompozíciós szabályok. Amióta festészet és képzőművészet létezik, azóta vannak. A fotográfia is képzőművészet, javarészt a festészet "szabályrendszerét" vette át.
Abban igazad van, hogy ezeket az elveket nem kötelező betartani, bár kellő esztétikai megfontolás alapján születtek. A szabályok tehát felrúghatók, ha a kép témája erős és jobban érvényesül a szabálytalanság által.
Ez a könyv alapmű. Értelmesen és okosan, indokolva veszi végig a szabályokat, ajánlom figyelmedbe, ahogy a többi David Prakel könyvet is. Ha elolvastad őket, egész más módon fogsz látni sok mindent.
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
TKL
tag
Kíváncsi vagyok, hogy mi alapján selejteztek le egy rakás képet. Van valami írott "biblia" arról hogy mi a jó expó, mi a jó vágás, mi a jó kompozíció stb? Persze gondolom megvan a "technikája" a dolgoknak, na de az kőbe van vésve? Elég unalmas is lenne művészetnek a fotózás, ha mindenki ugyanolyan képeket készítene.
Nem kötekedés, komolyan érdekel a "szabályzat".
[ Szerkesztve ]
-
-
marcitp
őstag
válasz Lassú Víz #42068 üzenetére
Teljesen esélytelen a stacking. Mire beállványozok, addigra pá van de megmondom őszintén, nem zavar ennél a képnél a dof.
FF-el kapcsolatban is köszi a véleményt , ha sokat nézem, teljesen bizonytalan leszek.
Ja, nincs hókuszpók, meg mittudomén, dögfotózás , lefagyasztás, hallottam már ilyenekről, absz ellenemre van a dolog. ottmaradnak. Amelyik meg nem, az nem.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
[ Szerkesztve ]
-
kiskami
tag
válasz bajzal #42065 üzenetére
Jaja, alapvetően kis DOF-al lehet nagy homályt csinálni.
Már akinek az tetszik.
Számít még a szenzor méret, focal length, tárgy és háttér távolsága.
Azzal lehet játszani, hogy a tárgy közel, a háttér meg minél messzebb legyen.Szélesre állítva legnagyobb a (lehetséges) rekesz (kis dof), csak akkor meg (kb ~40mm) alatt széthúzza a közel lévő dolgokat. (Akkora lesz a kutya orra megy szeme, mint a bazilika kilincse.)
-
Mándor
csendes tag
válasz ccs2929 #42062 üzenetére
Az első pont jó háttérnek
Akartam feltölteni képet,de valamiért feltöltés után még eredeti méretben is lágy lett.Meglágyult.Nem értem.Mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."
-
ccs2929
senior tag
válasz bajzal #42058 üzenetére
Szerintem nem rossz, igaz tényleg picit szűk. Kár, hogy a fülét levágtad, jelen esetben szerintem abszolút nem baj, hogy nem néz a kamerába, picit olyan bánatos, vagy bűntudatos pofát vág.
Na, hozok én is 2 kutyásat, már úgy is 100 éve nem posztoltam semmit.
Ez nekem is szűk lett jobbról:Ezen meg hát kemények a fények, de ez van
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fandango #42060 üzenetére
Ezt most még korai lenne megígérni. De a találkozós topikba beírhatod. Főleg, ha tudsz egy jó sörözőt a környéken a séta utánra.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Fandango
veterán
Kicsit off, de jön valaki erre az eseményre? (rajtam kívül )
[ Szerkesztve ]
-
Mándor
csendes tag
válasz bajzal #42058 üzenetére
Rossz.Sok a zavaró tényező a képen.Szűk is.A kutya nem a fő témája a fotónak-nincs kiemelve-,csak úgy ott van.Nem néz a kamerába.Még emléknek is rossz.Én rögtön letöröltem volna.Sajnálom,hogy ezt kell írnom.
"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."
-
senior tag
-
randras_83
addikt
válasz Real_Necro #42046 üzenetére
Köszi, de az istenért nem bírtam rendesen fókuszálni a kis szemére, T70-300VC volt az obi, a többire meg igen, van mit tanulni "makrózni" eddig sosem makróztam. Inkább manuál fókusz kellene amúgy?
(#42054) tom84: a rózsa tetszik, a napraforgós képek kicsit nekem sok, de ott is volt amelyikben volt fantázia. kislányos portré tetszik ahol eltakarja a száját. szóval van köztük jók is meg kevésbé jók is. több vizes képed mintha dőlne.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
tom84
újonc
Sziasztok, már régota olvasgatom a forumot,de csak most merszem regisztrálni, és hozni egy képet véleményezésre! Tavaly december óta próbálkozok egy kis oly pl6-al Jöhet hideg, meleg!
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Ricardo128 #42043 üzenetére
basszus, es tenyleg. csak az O+2 5.5"-n neztem tegnap, raadasul nem is flickreren de a masodik is otletes!
randras_83: tetszik, irigylem, hogy megallt ugy a szitakoto, viszont kar,hogy a (valszeg)papirdof miatt a level az eles, nem a szeme.
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Real_Necro
veterán
válasz randras_83 #42045 üzenetére
Cukker, csak kicsit esetlen a vágás, meg életlen a szeme, meg színeken is lehetne mit húzni, de az irány jó.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
randras_83
addikt
Sziasztok!
Ment itt a sok makró, erről mi a vélemény?
https://www.flickr.com/randras83/
-
Nameste
tag
Ok az megvan hogy magas iso miatt nincs élesség vesztés csak a zaj teszi életlenebbé a képet
De kösz a tippet! Relative sokat tájfotózom. Már átszoktam a hátsó gomb fókuszra alaphelyzetből (ez is sokat segített egyéb helyzetekben) és mostantól a manuálra ha állványt használok. Kíváncsi lettem
Hogy azért csilagosat is mutassak ez volt az egyik alkalmasabb aminek nekiálltam
-
torzo
őstag
válasz Nameste #42031 üzenetére
Ja, a csillagok csak zavarnak szerintem is. Ha a tájat lövöd, kevés égbolt is elég.
Na, még 1x! Tájfotózásnál, ha állványról dolgozol (még jó fényben is ajánlott), manuálban kell fókuszálni!
LV-ban tűélesre lehet állítani a képet. Még majdnem sötétben is. Itt azért volt annyi fény, hogy a fák körvonalaira rá tudtál volna élesíteni.És még egy. ISO növelés miatt nincs élesség vesztés. Zaj lesz, részletek is vesznek, de fókusz marad.
[ Szerkesztve ]
-
Nameste
tag
A csillagok mindenképp bemozdulnak ilyen hosszú exponál, de azt inkább ki kéne venni mert nem ad hozz a képhez. És a táj is elég messze volt.
LV-be fókuszáltam, a holdra max nagyításnál de auto focussal. Szemre nem tudom hogy megtaláltam volna a focust. Erős 80-as élesítést tettem rá szintén erős 60-as maszkolással LR-be. Ugye csak a körvonalak kellettek. PS-ben High Pass filtert nem próbáltam. Az élességet szerintem az ISO miatt veszítette el. 30 sec fölé nem akartam menni. Hogy miért? Passz, de a völgy ami a képen van elég messze van. Legalább 5 km és a nagyon párás levegő miatt is veszít az élességből.
Biztos igazad van amúgy, lehet nem volt tökéletes a fókusz, de a másikat sem érzem élesebbnek távolra.
-
torzo
őstag
válasz Nameste #42028 üzenetére
Az eredeti legnagyobb baja, hogy nem éles. A csillagok is bemozdultak, de az kevésbé zavarna, mert a tájra nyomulnék rá. Ha éles lenne, szépen meg lehetne csinálni.
Hogyan élesítettél? Ilyenkor nem szabad az AF-re bízni magad! Tájazásnál amúgy sem. Liveview, max nagyítás, sarkokban is megnézni és kézi fókusszal frankón beélesíteni.
Ahogy láttam, N D7k. Az baromi jó szenzor, szóval tartalékod lenne bőven. És mégegyszer. Iso 100!!!!!!!!
-
Nameste
tag
Ez volt az eredeti. Ebből részleteket előhozni nem nagyon lehet. De nem is ez volt a célom. Csak sziluettet szerettem volna.
Viszont napfelkelte előtt felmentem a Rezi várba. Mókás volt tök sötétbe kimenni az erdőbe... Ott csináltam még egy két képet hátha azok jobban bejönnek. A rezi vár ennek a völgynek a túloldalán van. Így részben rá lehet látni erre a leülepedő párára.
BTW erről is van + 1 FÉ-es expóm, de nem tetszett...
[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
válasz Drusii #42023 üzenetére
Szia! Kezdésnek szerintem jók, de mind a két képen sok a háttér és az elsőn nagyon zavaró is, valamint az elsőn a levelekről nagyon durván befénylik a kép, már már zavaró szinten. De ezt úgy mondom mint egy másik kezdő a kezdőnek De jönnek még itt majd a profik is, azok megmondják a javát a dolgoknak, én csak annyit tudok amit megláttam
It still works!
-
marcitp
őstag
Ja, meg még annyi, figyelj oda, a dokumentarista stílusban ne ragadj meg... mármint amikor már kafa a cucc, alkalmas a jó képek készítésére, akkor ne állj meg az élesésjajdejó szinten, mert az még nem az igazi szép makrózás, de ez a fotózás bármely területére igaz. Erről nehéz lejönni (tapasztalat sajnos), a jó képet nem adják ingyen, szokták mondani az "öregek".
-
Drusii
újonc
Sziasztok!
Konkrétan most kezdtem ezt az egész fotózás dolgot. Van egy kis Nikon Coolpix S560-om.
A napokban utánna néztem pár alapfogalomnak, beállításoknak, próbálom tanulgatni a dolgokat. Ma reggel elmentem kipróbálni mennyi ragadt rám és hát ilyen képek születtek:
http://kepfeltoltes.hu/160815/DSCN5267_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/160815/DSCN5275_www.kepfeltoltes.hu_.jpgSzeretném a véleményeteket kérni, hogy miben és, hogy kellett volna változtatnom. Illetve ha van bármi tanácsotok ilyen kezdőknek mint én akkor azt is szívesen meghallgatom
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
Kezdésnek nem rossz ez...
Nekem ez volt az első szitafotóm, itt lepődtem meg, hogy lehet egyáltalán ezeket fotózni. De a két eset nyílván nem ugyanaz, ez a kép Nikon D300 + makróobi, az 55/3,5 micro nikkor, tehát a feltételek nem ugyanazok voltak. Dedikát makróval a Tiéd is élesebb lenne, meg más a háttér, meg stb-stb.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
kátú
őstag
Hozok egy szitakötőt igaz ez nem olyan profi mint a kollega képei, de nekem bejön jöhet rá ami tetszik
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
marcitp
őstag
válasz r.levente75 #42009 üzenetére
Mostanában perverz módon vágok ... na meg belógott egy fűszál, ez is hozzátartozik.
-
g.killer
aktív tag
válasz Fandango #42001 üzenetére
Köszönöm, vagy benne hagyok zavaró elemeket vagy szűkre vágom, ugyan figyeltem és nem is nagyon vágtam bele az autókba.. Mondjuk P8131758-vel mi a gond?
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
amadeuxs
tag
Sziasztok,
hoznék egy képet a perszeida hullásról, sajnos a képet kereszben elszelte valami repülő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Programozás topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.