Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
válasz g.killer #41892 üzenetére
Nem ott lakom, ahol a kép készült, viszont a lépcsőházba (függőfolyosós) visszatudok majd menni.
Vasárnap mászkáltam a városban és jött az ötlet, hogy felmegyek megnézni, hogy milyen a kilátás. A fények akkor tényleg elég kemények voltak sajnos. Nem is igazán szeretek ilyenkor fotózni, csak türelmetlen voltam és mehetnékem volt.
Na, a lényeg, hogy tervbe is van véve, hogy majd naplementekor, ill. este visszamegyek.
Meg majd feltudok menni pár tízemeletes tetejére is nem sokára.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
g.killer
aktív tag
válasz catroot #41891 üzenetére
Elég kemények a fények meg az a két becsillanás is zavaró. Ha itt laksz akkor mondjuk korán reggel biztos jobb képet lehetne lőni. Ha félre értettem és csak egy vicc akkor meg
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
catroot
veterán
Nem igaz, hogy mindenki ilyen gyönyörű tájon tud fotózni...
Nekem bezzeg másnaposan jut a kis városom 6. emelete.
-
g.killer
aktív tag
válasz Lassú Víz #41889 üzenetére
Nem mert baxta a szemem a ferde híd úgyhogy ahhoz van állítva a vízszintes, torony meg alapból jó úgyhogy van benne valami csak a "photographer" elcseszte az utómunkát ..
torzo: Szakadék volt b+! Ha meg belekomponálom akkor csak felesleges tér lenne felvonó házzal kínai századokkal meg munkagéppel, De nekem is hiányzik.
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
Tényleg ütősek a fények! Nekem kicsit sok az előtér de ez meglehet az én hülyeségem..
Kérdés: Ez milyen lett, a híd legyen egyenes vagy a lift torony, csak én érzem szűknek?
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Semmi különös, de szép fények voltak.
-
-
kátú
őstag
válasz gaben75 #41880 üzenetére
Nekem elviszi a szemem a jobb oldali szürke kocka, de amúgy jó, meg nekem minden képpen jobban tetszene színesben, meg a háttér ugye kockás, és szerintem lehettek volna párhuzamosak a kockák a kép szélével. Ez természetesen az én véleményem, nem kötelező megfogadni és azt sem mondom, hogy tuti jó amit leírtam
It still works!
-
gaben75
tag
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
tDr1v3r
veterán
válasz Saccco #41875 üzenetére
és g.killer:
Mostanában csak a régi (sokszor 'éves-kétéves) rawjaimmal tudok foglalkozni, munka mellett sajnos semmi időm sincs fotózni járni. Na majd legközelebb.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
g.killer
aktív tag
válasz tDr1v3r #41874 üzenetére
Szerintem jó lett Sacco-nak igaza van sajnos az az adótorony ott éktelenkedik, de a ps jól sikerült!
én is clone bélyegzőt használtam.[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Kezdőként az érdekelne, hogy miként tudok szebb képeket lőni, hogy javítsak a technikámon, mik a hibák a bemutatott képen, stb. Ez nyilván azt is hozza magával, hogy lesz egy csomó relatíve szar kép is... De mivel ez kezdő topik, talán így van rendjén. 4-5 kép után úgyis lesz javulás.
Ja, ma megvettem az első fotós könyvem és feliratkoztam tanfolyamra is. Yeah!
Viszont gép még mindig nincs. Ma már majdnem rányomtam a gombra, amikor még 10 kommentet kaptam, hogy ne azt vegyem meg. Ááááá! Nem egyszerű...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Saccco
nagyúr
válasz tDr1v3r #41874 üzenetére
Ezt a képet szerintem elrontja az épület tetején éktelenkedő adótorony, egyébként lentről szűknek érzem.
El tudtam volna képzelni egy képet merőlegesen a díszes homlokfalról.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
tDr1v3r
veterán
válasz g.killer #41871 üzenetére
Kivettem. Szerinted jól csináltam? Clone healing tool-t nyomattam rá. Rég nem használtam grafikán kívül másra a PS-t, úgyhogy eléggé esetlenkedek vele... :/
Ha jó, akkor valszeg cserélem flickin. Meg elkezdem számításba venni a kép ilyen szintű manipulálását is...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
g.killer
aktív tag
válasz tDr1v3r #41867 üzenetére
Azt házsarkot Ps-ben simán kilehet venni, ez csak egy gyors demo. Inkább vedd ki a sarkot és legyen teljes a kép.
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
Nem akarok mélyebben belemenni de ha valaki annyira elfogult, hogy a rossz kép is tetszik neki akkor szükség van a kemény kritikára mert nem fogja tudni soha helyesen megítélni a képeit.
marctip: Nem mondtam,hogy egyszerű! Zársebesség tekintetében én úgy gondoltam, hogy olyan dof-fal dolgozhass amivel akarsz mert nem kell a kezed bemozdulásától tartani.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz g.killer #41861 üzenetére
A vonalakból sajnos ennyit tudtam kihozni nagyobb tartalomvesztés nélkül, talán ha LR-ben visszavennék a cropból és úgy exportálnék... de ahogy most nézegetem DxO Perspective alatt, úgy se lenne minden él egyenes (ablakoknál pl.), meg ugyanúgy vesztenék az erkély alatti részből.
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #41864 üzenetére
Nem akartam hergelni...
Annyiból számít makrónál (is) a zárseb (állványról is), ha derítesz vakuval, és tudod mit szeretnél nagyjából a háttérrel, illetve a rekeszforma mit ad ki, szebb a gömb, de akkor nyitva kell lenni, vagy közel nyitva. Ez az obi meg pici rekeszeléssel is szögletesedik, meg ha nyitod, kisebb dof, gyengébb rajzolat. Szóval a a zársebet érdemes azért úgy belőni, hogy a háttered valamennyire megmaradjon (választott rekeszhez), és ez ennél a fotónál is "viszonylag hosszú" záridő volt, 1/100-ad. Plusz pop-up derítés -3Fé-vel. De legközelebb vaku eltávolítva a váztól, és sztem jobb lesz a háló. Csak nézzen a kamerába úgy, hogy jó legyen a háttér. Bocs a hosszú léért, ez csak nem off volt!
Szóval van mit kísérletezni, hogy dof is, részlet is, fények is, ez már nyitva, gyűrű nélkül, mint ahogy az előző is, közelpont környéke (24 centi), és már buktam is a póknyi dof-ot. Zajos is, "doftalan" is , de nagyjából látom, merre kell menni az ügy érdekében. Na ennyit a technika infóról...[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
kátú
őstag
akkor meg kell tűrni itt az amatőröket, mert olyat nem tesz be ide senki, ami saját magának sem tetszik, de ami neki tetszik és úgy érzi, hogy kitenné a szobájának a falára szívesen, akkor beteheti ide is, nem kell eltitkolnia, akinek nem tetszik az áttekeri.
It still works!
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #41862 üzenetére
Kicsit megpiszkálod csak oda fordul.. Ha nem ugrópók mert akkor van baj. Állványról nem tudod meglőni? Mert akkor a zárseb nem számít annyit ha nem fúj a szél, bár makrónál már a lehelet is hurikánnak néz ki. Közelben lakik? Mert akkor nem lennék boldog!
[ Szerkesztve ]
-
Csicsikov
csendes tag
válasz pelenka35 #41859 üzenetére
Szervusz!
Amennyiben még nem tetted meg, akkor picit járd körül a témát, tájékozódj, hogy képet kapj a fotózásról. Gondold át, mit is szeretnél fotózni és ennek megfelelően milyen fényképezőgép esetleg objektív felelne meg neked, továbbá, hogy mennyi pénzt is szánnál rá.
Érdemes ezzel kapcsolatban más topikban érdeklődnöd, például itt: [Más topik]
Nagyon várjuk a képeidet!
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/mdavidphotos/
-
marcitp
őstag
Köszönöm! Igazad van, jobb lett volna úgy, de így adta ki. Az volt a célom, hogy szintből legyen fotózva, így adták a fények is... Amerre nézett, onnan meg nem fértem oda, több fonálnak ott volt a rögzítése...
Az lett volna a megoldás, ha felémfordul De van ötletem a világításra is, sztem lesz erről jobb is (tudom, hol lakik! ), és köszönöm a kritikát!
(kitaláltam, hogy legyen a pókháló is hangsúlyosabb, buké is meglegyen, meg a háttérhez és az egészhez megfelelő zárseb, már "csak" kattintani kell! )[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
válasz total90 #41854 üzenetére
Én ezt megértem, és én is így gondolom szerintem teljesen megfelelő választ, véleményt formáltam a képekkel kapcsolatban. Egyáltalán nem érzem magamat rohadt profinak, még haladónak sem kezdőnek viszont igen ezért is próbálok segíteni a kezdőkön faszicsunáj képére se mondtam azt úgy xar ahogy van. (nincs is így). Ezért is írtam, hogy túlzó az a megnyilvánulás miszerint behinthetjük sóval a topikot. Természetesen látható hogy mostanában sokkal többen vannak a KEZDŐ topikban a kezdő fotósok hozzászólásai de ez nem baj egy kicsi önkritikát kéne a dologba belevinni és már tökéletes is lenne. A másik az hogy sokan akik magasabb szinten vannak a fotózásban lehet nem csak követni és néha megnyilvánulni, miszerint szétesett a csoport meg temethetjük vége R.I.P stb... Hanem a fotókkal emelni a csoport színvonalát én biztos vagyok benne, hogy intelligens emberek ők is és ha látják a többiek olykor fényévekkel jobb képeit sokkal többet tanulnak mind a fotózás és a saját fotóik megítélése terén is.
(#41853) faszicsunáj: Szerintem nem kell semmit sem kiírni csak egy kis önkritikát gyakorolni.
(#41855) marcitp: Nálad a befér-e sosem kérdés én személy szerint szeretem a makrókat, király kép szép a bokeh! Szemből nem tudtad volna meglőni úgy valahogy nekem jobban kivehető lenne a pók!
(#41856) kátú: Ez így szép és jó de én tudok olyan értékelhetetlenül szar képet lőni milc-el úgy hogy ismerem a szabályokat rekeszt a záridőt és iso-t mégsem rakom föl ide, hogy mi a vélemény róla.... A harmadik csoport meg felejtős mert ez a kettő is kong néha az ürességtől.
(#41858) tDr1v3r: Bejön a fekete fehér konverzió, az ég is tetszik de az nagyon zavar, hogy egyik vonal sem fut a kép széleivel, meg az a más stílusu ház sarok a szélen.
[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
Sziasztok. Szeretnék fotózni,hobby szinten.
Totál kezdő vagyok még gépem sincs .Gamertag:Rob3rt75
-
tDr1v3r
veterán
Na, hozok egy régebbi képet, nemrég dolgoztam fel. Kapott egy BW filtert, kis plusz csúszkatologatást és egy DxO Perspective-es egyenesítést. Érdekelne a véleményetek!
Azt megjegyzem hogy a jobboldali ház belógása nagyon zavar. De most sajnos semmi időm sincs arra, hogy utazzak csak azért hogy jobbat lőjek, croppal csak eddig tudtam javítani.
-
kátú
őstag
Szerintem azért kezdő fotósok a topicneve, mert ha már egy kompakt géppel készül a kép akkor be lehet tenni csak annyi a lényeg, hogy annyit tudjon a fotós, hogy mi az a rekesz, záridő, iso és innentől mindenkinek joga van a kommentáláshoz, és ha nem megfelelő a kép minősége, ezvan, azért tette be mert neki tetszik, ha másnak nem, akkor megint csak ezvan, de nem jelenti azt, hogy ezért ki kéne tiltani a fórumról, és ezzel gondolok magamra is, mert szerintem azzal elvenné az életkedvét minden fotósnak, ha nem tehetne be képet, és szerintem ez nem csak az én véleményem, vagy ha igen akkor csinálni kell egy totálisan amatőr fotósok topicját is, ahol az ilyenek mint én megoszthatják az alkotásaikat és azokat akik már DSLR el vagy MILC el fotóznak békében fogjuk hagyni itt a kezdőknél. Köszönöm a figyenlet
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
total90
veterán
válasz g.killer #41849 üzenetére
Szerintem meg a kezdő topikról van szó. Amikor annó megvettem az első kompaktom és lőttem otthon a lépcsőről egy képet, mert azt hittem milyen jó... közbe meg nem volt az, még is én annak láttam.
Gondolom mások is vannak így ezzel, jónak látják, megosztják, nincs ezzel baj. Inkább azon kellene dolgozni, hogy megfelelő választ kapjonak ezek az emberek.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
g.killer
aktív tag
válasz Big-Lacos #41851 üzenetére
Ez szerintem azért erős, mert pár ifjú titán elárasztotta egy tucat értékelhetetlen képpel a csoportot, de egy kiadós gyomlálás ráférne!
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz papaya #41845 üzenetére
A kritikusok tenyleg nagyon hianyoznak. Mult heten en is raktam be kepet, de semmit se kaptam ra. Gondolom azert is, mert az altalad leirt kategoriaba esik, de akkoris...
-
g.killer
aktív tag
válasz papaya #41845 üzenetére
+1 Nem tudom hogy az én képemet is a céltalan lövöldözések kategóriába sorolod-e de a szinvonal akkorát esett itt mostanában mint a vw részvények...
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz TigerCat #41846 üzenetére
Köszi!
papaya. Teljesen igazad van! Nekem sem ide kellett volna feltenni a kérdést, hanem talán az Azonnali fotós kérdések topikba. Mentségemre legyen, hogy sokszor olvasom ezt a fórumot és már nagyon dühített a probléma. Elnézést mindenkitől, legközelebb körültekintőbb leszek!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
papaya
senior tag
Bocs az offért, de úgy érzem, hogy nem haladnak jó irányba az itteni dolgok. Számomra eléggé elkeserítő az utóbbi napokban (hetekben) közölt képek színvonala. Lövöldöz itt mindenki mindent, ami az udvaron, meg a környéken van, sokszor érezhetően, hogy mindezt, a tudatos megtervezés, és koncepció teljes hiányában. Egyrészt örülök, hogy valaki fejlődni akar, és tanácsokat vár, de nem hiszem, hogy ezt úgy kellene tenni, hogy naponta beposztolgat minden félét.
Ennek az lett/ lesz az eredménye, hogy a "régi" igazmondó arcok, és jó kritikusok szinte teljesen eltűntek, belefáradtak, vagy már rá sem néznek a topicra.Nem emlékszem legutóbb ki is írta, de tetszett az a megfogalmazás, hogy olyan képeket kellene betennetek már ide, amiket úgy érzitek, hogy az otthonotok falára is szívesen felraknátok. Jó lenne ezt szem előtt tartani, és nagyobb önkritikát gyakorolni.
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
válasz bandhajon@ #41830 üzenetére
Egész jó virágfotó! Engem zavar, hogy a fény a virág alját nem fedi le, és a háttérben azok a foltok zavaróak.
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok hoztam nektek egy virágot
hátha tetszik.
[link]Vizuális mesemondó.
-
TKL
tag
Na jó, akkor itt van pár amit még a múlt hónapban csináltam:
Ezek egy SJ5000x akciókamerával készültek:
Ez pedig egy Xiaomi Redmi note 3-al:
KÉP (nem volt tripod, meg is látszik rajta, hogy kézben készült)
Szeretem kicsit eltúlozni a színeket, de ez meg is látszik Remélem azért beférnek a topic követelményei közé.
-
TKL
tag
Csak nyers képet szabad mutatni, vagy lehet olyat is amibe már belenyúltam lightroom-al?
-
-
gergo5991
őstag
válasz catroot #41822 üzenetére
adja neki, lentebb van még 2 kép egy autós meg a kezedben ahogy tartod a lencsevédőt 11-24 van hozzá irva, de a flickr 11-16ot mutat (egy kis észrevétel ha szabad )
Amúgy nem te irtad hogy munkából adódoan került ez hozzád, vagy lehet keverlek valakivel.
ezen a képen mintha a jobb oldalt nem annyira éles a kép ha jól látom
gratula hozzá én is kinéztem már magamnak régebben
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Az új szerzeményemmel (Tokina 11-16) ma volt időm ismerkedni.
Elég szokatlan számomra ez a látószög. Bele kell szoknom a komponálásba.
Remélem lesz jobb is, nem vagyok maradéktalanul megelégedve magamamal...
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz szaki1986 #41819 üzenetére
Ez azért nem annyira nagy meglepetés. Fordítva is így lenne. Amikor készség szinten használsz egy eszközt és a kezedbe nyomnak egy teljesen más rendszerű és felépítésű eszközt, hogy akkor használd, akkor az lenne a meglepetés ha nem a megszokottat lenne jobb kezelni. Ezzel indokolni egy választást annyi mint írógépről váltva érintőképernyős tabletre váltani és azt mondani, hogy az írógép jó döntés volt mert azt jobb kezelni.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
szaki1986
tag
válasz g.killer #41818 üzenetére
Jaja
Sajnos a saját gépem már 3 hete szervizben van, aztán hiányzott már kicsit a fotózás, ezért elkértem tesóm 70D-jét egy délután erejéig kicsit kattintgatni. Kb. ennyire futotta .
Viszont arra legalább jó volt, hogy megbizonyosodjak, hogy jól döntöttem amikor Nikon-t vettem a Canon helyett. Számomra jobb érzés a D5500-at kezelni mint ezt, pedig ez egy komolyabb masina. De ez már nagyon OFF .https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
válasz g.killer #41816 üzenetére
Köszi
Az első képnél semmi tudatosság (kompozíció, fények, stb.) nem volt bennem, csak akartam csinálni egy ilyen tiny planet-et és ennyi. Kimentem a kertbe (nálam így néz ki a hátsó kert, azaz a műhely előtti placc) lőttem egy panorámát (persze délután 2-kor amikor a legszebb fények vannak ) oszt csókolom. Ez a kép ennyit tud, csak egy próba volt. Persze akkor meg miért rakom ide fel... no mindegy
A sakkos alapból is eléggé vinnyettált, de jah, egy kicsit lehet sok lett. Na majd legközelebb.
Azért köszi a véleményt!https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
g.killer
aktív tag
válasz szaki1986 #41815 üzenetére
Első: Nekem alapból tetszenek ezek a kisbolygós képek mert nagyon érdekes dolgokat lehet kihozni belőle de ez most nem az igazi az ég jó lenne mert nem égett ki a felhők is jók de a fények túl kemények és valójában nem is értem mit akar ábrázolni a kép, egy hátsó garázsokkal teli utcát?
A sakkos jó 5let de a kivitelezés szerintem elég hanyag, a vignetta nekem sok, és sajnos az árnyékok nem rajzolódnak ki eléggé, a hátsó tömeg meg össze mosódott.
-
szaki1986
tag
Kicsit unatkoztam ma, ezért gondoltam kipróbálok vmi újat. Tudom, kicsit elcsépelt témák, meg nem is kell ezekhez semmi fotós tudás, de gondoltam bedobom azért ide őket, csak elférnek
Igen, a sakkosba belenyúltam kicsit PS-el, mert alapból nem igazán akart összejönni az a rohadt árnyék, de remélhetőleg ki lehet azért venni vmennyire az elképzelést
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
kátú
őstag
válasz vodkaboy22 #41809 üzenetére
Még annyit az elsőhőz, hogy a mólót én középre is megpróbáltam volna, hogy milyen, lehet, hogy rosszabb, de lehet, hogy nem
It still works!
-
Nameste
tag
Az elsőnél nem túl jók a fények és nem igazán látszik hogy mit szerettél volna felvenni. A naplementét vagy a kikötőt. Alapvetően ebből a szögből nem olyan izgalmas.
A másodiknál túl balra van a nap és túl alacsonyan a horizont. Harmadolás jót tenne mindkettőnek. Illetve ferde a kép és a bal / jobb oldalon is belelóg valami apróság ami nem tesz hozzá a képhez.
-
kátú
őstag
-
kátú
őstag
tetszik, bár még én belevettem volna a legelső csónak orrát is a képbe, így olyan hiányos
A második is tetszik, de nincs túl balszélen a nap? természetesen ez az én véleményem, és egyáltalán nem vagyok profi de vannak itt sokkal okosabbak, majd jönnek és elmondják a tutit[ Szerkesztve ]
It still works!
-
Muerte68
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest