Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
randras_83 #42045 üzenetére
Cukker, csak kicsit esetlen a vágás, meg életlen a szeme, meg színeken is lehetne mit húzni, de az irány jó.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Nem hinném, hogy a Te esetedben a kompozícióval kapcsolatosan kellene valamit is részletezni, mert többségében az rendben van, így inkább arra érdemes rá menni, amin még lehetne szerintem gyúrni. Egyébként a madaras kép kicsiben még oké, de ha dropboxon rányomsz, nagyon szembetűnő a zaj, amivel lehetne mit kezdeni.
Inkább örülj neki, van hova szintet lépni.
Szerk.:
Akkor itt a bibi, dropbox-ot hanyagolni kell.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Fotonhámozó #40715 üzenetére
Az a kifeszített drót meg oszlop rendesen haza vágja a képet. Egyébként tényleg hangulatos lenne.
-
Real_Necro
veterán
A további offolás/flame/trollkodás megy automata törlésre, kérem a társaságot összpontosítson a topic szerepkörére és ahhoz mérten nyilvánuljon meg!
Köszönöm -
Real_Necro
veterán
Elsőre azt gondoltam zuhan a Hold...
100%-ban nekem nem tetszik a kép. Nagyon el vannak veszve a részletek, elmosódott az egész táj. Mi az a sok fehér pötty a kövön? Miért nem raktad kicsit harmadolóba? Szép a táj meg minden, de nincs semmi "alapkő", ahonnan elindulna a tekintetem.
-
Real_Necro
veterán
Főleg, hogy mindig akad egy ember, aki lemarad, aztán mikor szembesül a történtekkel, van annyi sütnivalója, hogy csak azért is megmondja még a tutit, mert különben nem lenne kerek a világ, ezzel további csikkeket dobálva a topicba, hogy ékesítse annak tisztátalanságát.
Szóval gratulálok...
-
Real_Necro
veterán
válasz
randras_83 #40525 üzenetére
"Inkább adjatok tippet esküvői fotózásra. "
Mindenki:
Túl van lihegve a téma. Mindenki vegyen mély levegőt, aztán tessék képelni, kivesézni, építő jelleggel elemezni egy képet. (ha nem lehet, akkor megírni miért nem jó)
A topic chatként való használatát meg kérem mellőzni, ott a szerkesztés gomb, meg ott a link gomb, ott a kép gomb stb... faszicsunáj itt most éppen miattad írom... látom 2012-ben sikerült regisztrálni, tehát ha idő közben olvasgattál a fórumon, akkor ismered az arculatát és hogy mit hogyan kellene használni. Kérésem, hogy használd. Köszönöm
Sértődést, bökdösődést, egymás vérének lefetyelését meg hanyagoljuk. Igen, vannak sz@r képek. Nem is szabad elsiklani felettük, meg kell mondani mit lehetett volna másként, mire figyeljen oda. Másik oldal meg ne sértődjön be, ha vissza küldik az iskolapadba. Ott az összefoglaló, kezdőnek, haladónak érdemes időnként átolvasnia, nem egyszer, többször... valamint van még annyi irodalom hozzá... Egy kis energiaráfordítás és már meghálálják a jobb képek.
Ennyi. Jöhetnek a képek.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Fotonhámozó #40507 üzenetére
Ne indítsuk el újra ezt a parttalan "vitát" arról, hogy milyen topicokra van szükség a mostani helyett. Tök felesleges még egy újabb meg még egy újabb topicot létrehozni, hogy bekategorizáljunk kezdőt, kezdő-haladót, haladót, profit, stb...
Ha simán "fotósok digitális képei..." cím lenne, akkor is mindenki megtalálná a topicot, nem lenne egységes az arculat. Inkább igyekezzenek a haladók maguk mellé zárkóztatni a mélyen kezdőket is. Persze, értem, hogy ehhez a kezdőnek is nyitottnak kell lennie, de ennek lenne értelme az újabb "zárt körök" létrehozása helyett.
Világmegváltók és szerény profik mindig lesznek...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Cheesus #40482 üzenetére
Pl a kompozíciót. Meglőni más szögből, más háttérrel, máshogy vágni, mert ez olyan semmilyen, de legalább a kukába bele fér szerintem. Szóval ha még szép a virág, elő a gépet, aztán gyakorolni.
Torzo:
Így is ki lehet fejezni a dolgot, van hova fejlődni, de az csak jó, főleg ha az emberek hallgatnak a jó szóra és nem akarnak friss géptulajdonosként egyből profinak tűnni. Remélem...
-
Real_Necro
veterán
válasz
bandhajon@ #40466 üzenetére
Próbáld meg linkelni, ha már a képbeillesztés nem megy. Egyébként én sem látom...
Ellenben a topic "teleszemetelése" helyett légyszíves itt gyakorolj: [link]
Szerk.:
Ugyanakkor, a fórum Alapelveit is olvasd át és törekedj a szerkesztés gomb (valamint a többi egyéb extra) helyes használatára. -
Real_Necro
veterán
válasz
espista #40099 üzenetére
Ha nem akarod nagyon elszúrni, akkor a megadott infók alapján egy dologra kell csak figyelned, a váz legyen P módban és lőjj több képet 18mm-en úgy, hogy mindenki férjen bele. Esetleg szólj a csoportnak, hogy csukja be mindenki a szemét, számolj vissza 3-tól, 1-re mindenki nyissa ki, 0-nál meg lősz.
Ha más módban szeretnéd meglőni, ahhoz jó lenne tudni milyen fényviszonyok között, mekkora csoportot stb...
-
Real_Necro
veterán
válasz
freelanced #39923 üzenetére
Hogy én most de utállak ezért a képért így reggel.... jajj de szívesen vissza mennék Amalfiba.
Torzo:
Látom alig vártad, hogy vissza add valakinek, hogy menjen vissza és lőjje újra.
Egyébként igazad van, oda meg érdemes vissza menni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
r.levente75 #39799 üzenetére
Lefotóztál egy tengeri bigyót meg egy szép adag ecsetalgát. Szépen középre komponáltad, ahogy azt nem szoktuk általában javasolni. Nekem kicsit alexpós is, szűk is, és abszolute nem fog meg. Részemről törölném és megpróbálnék elmélyedni kicsit az elméletben, harmadolásban, aranymetszésben. Ha ez sikerült és gyakorlatba is átültetted, léptél feljebb egy lépcsőfokot.
-
Real_Necro
veterán
válasz
espista #38954 üzenetére
Idézőjelesen írtad, meg digitális képekről beszélünk, így belinkelem az LightRoom topicot. Képfeldolgozással kapcsolatban itt elég sok mindenre kapsz választ.
-
Real_Necro
veterán
válasz
*Ropi* #38914 üzenetére
A lényeg, hogy a
lábakarma éles.Contaxg:
Azt írtad korábban, hogy előbb fejben kell össze rakni a képet, továbbá csak olyat jelenítenél meg, amit kiraknál a faladra. Ezen két pontnak, valamint az összefoglalóban található: "Most vettem a gépem és ez az első kép, amit lőttem vele" című képek megosztása pontnak szerinted mennyire felel meg ez a kép?
Szerk.:
Kicsit részletesebben.
Engem zavar, hogy háttal fotóztad. Az élességi pont nem is a szemére került, aminek ott lenne a helye, persze a rossz kompozíció miatt ez nem igazán eszközölhető. Gondolom üvegen keresztül lett fotózva, azért lila a bal alsó sarok. Ha ennyi színes egyed áll egymás mögé, miért nem fotóztad nagyobb mélységélességgel, hogy hatása is legyen a képnek? Ezen kívül két oldalról és felülről szerintem szűkre sikeredett a vágás. ISO 6400 minek? Annyira sötét volt? Így csak a képminőségen rontott.Hüllős képet korábban linkeltem én is, nekem ilyenre sikeredett (kicsit frontos): [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz
contaxg #38785 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy ez most mi akar lenni. Makróhoz nagyon kevés, természet fotóhoz nagyon kevés. Tudatos komponálásnak éppen csak a szikrája látszik. Egy harmadolást azért kb. látni. A vágás esetlen, nagyon sok a hely felül és alul. A fények nagyon kemények. Szubjektív véleményem a képről ez.
-
Real_Necro
veterán
válasz
ArthurMiller #38711 üzenetére
Szerintem ez elfér.
Maga az ötlet tetszik, a fények nekem picit kemények, meg azon filóztam, ha a jobb oldali hölgy a vállát kicsit hátrébb húzza, akkor talán a felkarja jobban követné a lábszár és a bal oldali hölgy combjának vonalát. Ha van vagy elkészül a sorozat, kíváncsi lennék a többi képre is, valamint érdekelne egy ilyen fotózás menete, felkészülés, technikai megvalósítás, természetesen ami nem topicba való, az priviben.
-
Real_Necro
veterán
válasz
ArthurMiller #38703 üzenetére
Töröltem, mielőtt a tartalom miatt probléma adódna.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
aldebaran #38661 üzenetére
Én már meg sem szólalok, csak egyet értek veled.
jjeahh:
A 4. kép elsőre tetszett, leszámítva a modelled kéztartását, túlságosan összekulcsolta a karjait szerintem, ezáltal kissé szögletes hatású lett a felsőteste, kecses nőies helyett zömök. Aztán elkezdte a szemem a háttér vonzani, amely kissé felszarvazza a fotóalanyod. Ettől függetlenül a felrakok képek között ezt találom a számomra legérdekesebbnek.
-
Real_Necro
veterán
válasz
bippeti #38646 üzenetére
D7100 + 50 f/1,8G emlékeim szerint f/2,2-n vagy f/2,5-ön.
Kézből, erősebb fényekkel. Elég borotva az az obi, jó fények persze nem ártanak, akkor nem kell nagyon ISO-t tekergetni. Utómunka persze van, cibáltam úgy 10-15 percig.Marcitp:
Látom Tigris nálatok is alaptartozék. Nálunk ő az "alvós" kedvenc. -
-
Real_Necro
veterán
válasz
contaxg #38633 üzenetére
Nem hinném, hogy vágatlan lenne a kép...
Megnéztem nagyban a képed. Nekem nem tűnik úgy, hogy pontosan a szemen lenne a fókusz. A vágással sem vagyok kibékülve, valamint színből egy kis kontrasztot elbírt volna még, bár céges monitorom nem kalibrált.
Szemléltető példának gyermekemről egy kép, bár csak családi fotó, meg több hibája is van a képnek, de erre az élességre gondoltam:
-
Real_Necro
veterán
válasz
Adamis #38631 üzenetére
Gondolom mert az alatt a 2-3 perc alatt készült a vágás meg a nagyon elhanyagolt utómunka, valamint a fekete keret "felhelyezése", ami nekem nem igazán gyere be.
Eastman:
Nem bántásból, de látszik, hogy nem igazán voltak jó fényeid. Utómunkában is érdemes lenne kicsit elmélyedni, esetleg áttolni a képeket ff-be.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Pulsar #38505 üzenetére
Legnagyobb jóindulattal csak egy szót tudok rá mondani: "kuka"
Mit szerettél volna ábrázolni a képen azon kívül, hogy a legközelebbi fotózható tárgy a gép kibontása után a flamingó virág volt?
A másodiknál néztem egy darabig mire rájöttem egy bogarat akartál lencsevégre kapni. A kompozíció teljes hiánya itt is főszerepet kapott.Neked is ajánlani tudom az Összefoglaló alapos áttanulmányozását, utána Te is rájössz, hogy ezek a képek nem sikerültek.
-
Real_Necro
veterán
válasz
halagabor #38491 üzenetére
Csúcsfényekből húznék vissza, valamint kicsit kontrasztosabbá tenném, főleg az eget. Az f/3,5-öt nem nagyon értem, egy tájképhez tolhattad volna "feljebb". A jobb oldalon belógó hegy elhúzza a tekintetet az útról, szóval a vágás vagy a fotózás szöge így nem előnyös. Ezen kívül a táj biztosan szép, de ebből a kép sajnos nem árul el sokat. Szerintem azon az útvonalon haladva szebb látvány is tárulhatott eléd.
Loner:
Ezeket a kis méretű képeket szerintem hanyagoljuk, senki nem fog róluk véleményt alkotni. A képeket a helyedben kukáznám. A keresztest nem is értem. A madarassal meg a legnagyobb gond a kerítés, a rossz szög, az életlenség, és még lehetne sorolni... Az Összefoglalót már ajánlottam, ismét felhívnám rá a figyelmed.
-
Real_Necro
veterán
válasz
KelemenUhr #38232 üzenetére
Igen, gyakorolni kb bármi jó, csak könnyebb, ha van valami belépő szintű technika legalább a kezedben.
-
Real_Necro
veterán
válasz
KelemenUhr #38229 üzenetére
Miért van olyan érzésem, hogy telefonnal készült a fotó?
-
Real_Necro
veterán
válasz
szenesember #38079 üzenetére
Jó lenne, de azok a karcok/pókhálók nagyon zavaróak. Valamint pont itt jönne szerintem jól, ha négyzetre vágod a képet, azaz felül-alul picit több, oldal kevesebb.
-
-
Real_Necro
veterán
Személyeskedéseket hanyagoljuk és maradjunk szakmai vonalon!
Köszönöm
-
Real_Necro
veterán
Lehet ezt akárhogyan szépíteni, kiemelni egy jó sorozatot a többiek közül csak egy megnyerő szalagcímmel vagy egy jó sztorival, körítéssel lehet. Eben az esetben szerintem is erről van szó.
Ha azt kapta volna a magyar srác a képei fölé, hogy "Naplementés/napfelkeltés képek Budapesten", akkor bedobod gugliba és találsz még jó pár hasonlót. El kellett valahogy adni a dolgot, kellett bele a "rizsa". Ez marketing, kösse le az olvasót, érdekelje, kattintson rá, mutassa meg másnak is. Ha csak megjegyzik, hogy "5 éve foglalkozik fotózással", akkor senki nem fog felfigyelni rá, mert valaki meg 20 éve lapátol sittet, másvalaki 18 éve segít világra gyerekeket, vagy éppen 10 éve van kamerás mobilja... ezek persze senkit nem fognak érdekelni.
Ugyanez a 14 évig tartó fotózásról. Persze lehet közben gyűjtötte a rávalót és azért húzódott ennyi ideig, mert tényleg szép helyeken járt, az is lehet, hogy bőven volt támogatása és 14 évig tényleg csak járta a világot, készült nem kevés expo és kiválasztott belőle egy sorozatnak valót. A hátteret nem ismered, de talán nem is érdekes. A szalagcím a lényeg.
-
Real_Necro
veterán
Persze itt a gép túlsó felén szerepeltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 4 Lapok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest