Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
válasz a_tesz #38797 üzenetére
Igy van. Minel feketebb az olaj, annál jobban ellatja a feladatát es lebegesben tartja a korom es egyeb reszecskeket, nem hagyja lerakodni, vagy eppen az az olaj oldotta le jobb hatasfokkal a motor belso alkatreszeirol a lerakodasokat. Mondjuk en az Eneost es a Castrolt is jo olajnak tartom (autóknál), igaz Shellt hasznalok. Castrolnál a Power 1 10W40-el viszont nekem 4 ezer km utan a Cbr 600-ban akadossa valt a valto. Ugyanez Motullal nem fordult elo. Jelenleg abban is Shellt hasznalok, azzal sincs ilyen problemam.
[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
válasz Zoleee83 #38792 üzenetére
...és Szajo: Ezzel most lehet nem leszek népszerű, de ha ugyanazon autóból, hasonló üzemeltetési körülmények közt az egyik olaj leengedés után fekete, a másik szinte új, akkor a kettő közül az a jobb, amelyik feketébb, mivel jobban magában tartja a korom- és kopadékrészecskéket, ergo kevesebb lerakódást képez a motorban. Ha meg megég az olaj, akkor nem való az autóba, de valószínűleg a minősítése sem a motorhoz illő, szóval nem csoda, hogy rettenetes az állaga leengedéskor.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Zoleee83
addikt
Én pont amiatt tértem át az Eneos-ra, mert sokkal jobb színe/állaga van leengedés után mint a Castrolnak.
A Castrolnak szaga is van, olyan mintha égett lenne, rendesen büdös, sötét.
(több Swift2 tapasztalat alapján).
Nekem ez vált be, mondjuk én a váltó olajat is cserélem 45.000 km után, pedig nem kéne könyv szerint, viszont sokkal simább a váltás utána, nekem ennyit megér az a pár ezer forint pluszban.[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Szajo
őstag
válasz M_AND_Ms #38778 üzenetére
Köszönöm a választ!
(#38786) Zoleee83:
Igazából ezeket a dolgokat senki sem tudja alátámasztani.... Csak elterjedt róla mióta hamisítják... Kb mint a Suzukiról, hogy papír az első swift óta...Apropó én visszatértem Castrolra ezzel nem csattog hidegen a hidrotőke és mikor leengedem sem olyan állagú mint egy Mobil1 vagy Eneos (persze egyéb gond egyékbént azokkal sem volt)
Teszteken kívül meg senki nem tud semmit felmutatni maximum csak ilyen dolgokat mint én, hogy "Mióta beletettem ez meg ez..."
Tesztekre meg van aki azt mondja, hogy bunda... szóval döntsd el kinek higgy. -
Drughi
addikt
Ignis 2007 1.3 glx - be milyen izzók kellenek?
Mindkét első ( tompitott + távolsági) H4es? -
Zoleee83
addikt
válasz Motion_Blur #38780 üzenetére
Castrolt semilyen körülmények között sem. A többi okés.
-
törölt tag
válasz Drughi #38774 üzenetére
Átlagfogyasztás nincs (azt Android appal követem), csak a pillanatnyi fogyasztást jelzi ki. Bónusz: választható a gallon per mérföld opció is, tiszta véletlenül jöttem rá. Ahogy a telefonoknál megszoktam, úgy az autókban is végig szoktam menni a menün, megnyomkodva a gombokat. 😀 Persze ésszel... Ezen kívül külső hőmérsékletet, RDS rádió nevet vagy a csatorna hullámhosszát és az időt mutatja.
-
dnelb
veterán
válasz Motion_Blur #38780 üzenetére
1.5bol csak GS volt. 2005os modell amúgy lutri, vagy tudja vagy nem.. Valahol 2006 végén lett közös bcm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drughi #38772 üzenetére
Én kb. 1 hónapja vettem Ignis-t, akkor sok hirdetést néztem. 4 vagy 5 olyan volt, ami tartalmazta ezt a tényleg ritka extrát. Viszont a vak kapcsolókat, azaz a kialakított helyüket minden megnézett példány tartalmazta (ülések között van, a kézifék mellett a két oldalon).
Egyetértek veled, racionális döntés lehet egy Ignis beszerzése. Eddig nem bántam meg.
-
samsepi0l
újonc
Sziasztok!
Körülbelül egy hete vásároltam egy 2005-ös 1.5 VVT swiftet. Olyan kérdésem lenne, hogy a fogyasztás-kijelzőn, a műszer kijelzi a pillanatnyi fogyasztást, és ugye ha megnyomom a kis gombot, akkor átvált az átlag fogyasztás kijelzésére. Itt viszont nem igazán sikerült működésre bírnom, nem ír semmilyen értéket csak ennyit: "-.--" azt hiszem. Van ennek valamiféle trükkje? Egy másik téma: gyárilag 10W40-es semi-synthetic olajat írnak hozzá /ha jól tudom/ , ettől érdemes eltérni télen esetleg 5W40-re, vagy mehet bele nyugodtan a 10W40? És esetleg Ti, tapasztalt suzukisok, milyen márkájú olajat ajánlanátok?
Köszönöm előre is.
Üdv. -
Roxbury
őstag
Ki milyen szűrőket szokott használni? Nekem most MANN van, de gondolkodtam a FILTRON-on is.
-
-
Drughi
addikt
Üdv
Suzuki Iginis 2007es 1.3as "winter"
Mit jelent a winter jelölés?Annyit tudtam kideríteni, hogy 2007-2008 között futott ez a széria.
-
Szajo
őstag
Azon gondolkoztam ma,hogy ha glx swift lenne a választás jövő év elején annak ugyebár kamera van felszerelve az ütközésmegelőző miatt.
Na és mi van ha majd szélvédőt kell cserélni?
Azt ugyanúgy visszaragasztják és kalibrálják? -
bajaki
őstag
Megkapta a kocsi a friss olajat: Eneos Premium Hyper 5W40.
-
@tco@
aktív tag
válasz r.levente75 #38761 üzenetére
Szinte éreztem, hogy pont a tüzes pöcegödörbe nyúltam, rám vall
Igyekszem majd -
@tco@
aktív tag
válasz hundai #38759 üzenetére
Érdekes, pont ilyen gonddal küszködtem egy C Corsánál, ma olvastam a hibáról, még nem tudtam ellenőrizni ismerősömnél, hogy ezért xarakodik-e a műszerfal, meg néha ezért nem indul-e...
Vissza a korábbi hsz-emhez: úgy döntöttem hogy újabb Swift lesz, van is 3-4 jelölt, amik a GC felszereltség és 3 ajtósság okán a többiek alatt vannak árban, ez az egyik:
Felmérős szaki nélkül nézném meg, szervízkönyv stb van, rohadni 7 évesen csak nem rohad...van esetleg bármi szerintetek ami nem szembeötlő, és trágyába nyúlhatok vele? Azt kiszúrom ha az autónak két bal oldala van, vagy ha dinnye méretű buborékot fúj mert hengerfejes, de nem vagyok szerelő
Mod.: amiket megnéznék a világ túloldalán vannak (250km), ezért mennék egyedül/haverral, csak nem akna egy ilyen friss autó.[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz bajaki #38756 üzenetére
Én is így tettem vásárlás után, az a biztos.
Mondjuk én az Eneos-t is lecserérem 10.000 km után, nem tartom a 15.000-es csereperiódust, igaz én forgatom is ezt a motort (miután elérte az üzemi hőfokot).* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
-
Zoleee83
addikt
válasz hundai #38748 üzenetére
Tedd vissza a régi gyertyákat próbaképp az új trafóval.
A gyertyákkal kapcsolatban óriási a minőségbeli szórás. Cimborám a bolt előtt cserélgette az eladó sráccal 4-ből kettő azonnal kuka lett. (Nesze neked irridium gyertya ráadásul nem is olcsó...)[ Szerkesztve ]
-
ElGatto
aktív tag
válasz r.levente75 #38727 üzenetére
Köszi a tippet, megnézetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android szakmai topik
- Mazda topik
- Gitáros topic
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- További aktív témák...