Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Továbbra is mint egy falat kenyér
PlayStation Project Q handheld leaked images
Úgy tűnik, hogy egy módosított Android rendszert futtató tablet lesz ez lényegében.
Valszeg ma-holnap a videó is kikerül,amiből a képek származnak.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
hombre[EU]
veterán
válasz nincsnév007 #143093 üzenetére
a leak és a lehetōségek alapján valahol az rx6800 teljesítménye körül lehet majd a pro, szerintem. és 1440p benchmarkokban (ami àltalában az a felbontás,amibōl 4k-t állítanak elō) azért van egy szemmel jól látható különbség a 5700-6800 között
Life, Uh, Finds A Way
-
addikt
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
ZX Spectrum - Commodore 64
-
nincsnév007
őstag
válasz hombre[EU] #143087 üzenetére
hanem 31-fps-sel
-
MODERÁTOR
válasz Wesder #143091 üzenetére
Elvileg az az oka, hogy a chip amit választottak (Panasonic MN864739), nem stabil 32 Gbps felett, ezért van lekorlátozva a sávszélesség. Ezt a hardveres problémát azóta már akár javíthatták is, de ugye nem tudják engedélyezni a 4320p-s kimenetet, az első szériás konzolok miatt.
-
MODERÁTOR
válasz Wesder #143085 üzenetére
Igen, ezt már írtad itt párszor, de tudomásom szerint a HDMI port továbbra is korlátozva van 32 Gbps-ra, ami vélhetően így is marad már. Ez pedig nem elég a 4320p kimenethez, illetve SDR-ben még éppen, 4:2:0 mellett. Szóval elvileg a mai napig nincs 8K-s kimeneti felbontás, hiába van ráírva a dobozra.
-
monster95
tag
O
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Ki venne meg egy kiherélt mobilt két kontroller közé szorítva, ami csak egyetlen platformra jó?
Ki venne meg egy vezetékes vr headsetet 2023-ban, amihez még konzolt is kell venni?
Naugye. A sony nem kérdez, csak csinál.
Egyébként egy rdna2->3 váltásban benne van egy prónyi szufla. Föleg RT-ben. -
hombre[EU]
veterán
-
opr
nagyúr
válasz markknight #143080 üzenetére
Ebből konkrétan mind annyit jelent amúgy, hogy... Erősebb a gpu. Kivéve a performance mode, az akár egy tenyleges valami is lehet, talán emelt fogyasztású mód vagy ilyesmi.
Ez a különbség a marketinges, meg az emberi intelligencia/létforma között.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Wesder
félisten
válasz markknight #143080 üzenetére
A 8K a kimeneti felbontás miatt van a dobozon, de ez egy párszor már le lett írva.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
válasz nincsnév007 #143079 üzenetére
Ha csak a topikból indulok ki, itt is van akinek nem elèg amit a PS5 tud. Ő majd megveszi a Pro-t.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
dan83
tag
Kijött az update a Switchback-hez PSVR2-re, így már lényegesen élvezhetőbb lett. Akinek megvan a játék érdemes kipróbálnia, ég és föld a megjelenési állapothoz képest.
-
opr
nagyúr
Volt ahhoz elég előrelépés? Őszintén szólva én nem érzem úgy, hogy igen. Egy ps5 pro számomra akkor lenne pro, ha minimum bő 1,5, de inkább kétszeres gpu teljesítmény lenne (meg több ram, nyilván), meg jobb RT. Őszintén szólva ezek közül egyiket se tartom reálisnak. Talán majd a következő gpu generációval.
Ami elvileg jövőre jön, szóval ha tényleg akkor jön a ps5 pro, simán lehet, hogy azzal jön.Az más kérdés, hogy őszintén nem látom, ki a franc venné meg jövőre a pro gépet, egy ilyen szinten hitvány év után, mint ez volt a ps-nél. Nem is tudom, volt-e már olyan, hogy ennyire gyenge legyen egy év PS oldalon saját címek szempontjából. Burning shores-t kijátszottuk, azóta szerintem be se volt kapcsolva szegény ps. Igaz, haverokkal újabban lövöldözni szoktunk, az meg továbbra is kizárólag egérrel élmény nekem, szóval ez is benne van. De akkor is.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
markknight
veterán
válasz nincsnév007 #143077 üzenetére
Igazából kereslet konkrét dolgokra van, ezek a pedig sarkítások, feltételezések, óvatosan megfogalmazva. Ebből a háromból kb bármelyik jelenthet.. bármit:
- Improved FPS at 4K - ha már fix 45 fps akkor az is előrelépés
- Accelerated ray tracing - isten tudja mit érthetnek alatta, inkább valami kamu marketing szövegnek tűnik mint a 8K a PS5 dobozon
- New 8K "performance mode" - Én nem tudom a kettő hogy fér meg egymás mellett, biztos vannak olyan perverz rajongók akik a UI-t meg a többi menü elemet 8K-ba szeretnék nézni, de a konkrét játék lehet kásás 1080P is.. bár becsúszhatnak ilyen PSX remasterek, aztán azok futkorászhatnak 8K-ba. Mondjuk ha 30 helyett 35 fps, akkor örülhetünk, trófea feloldva[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz nincsnév007 #143077 üzenetére
Igen, a 1% alatti TV rèszesedès miatt van rá igèny.
-
Wesder
félisten
válasz nincsnév007 #143074 üzenetére
Ha nem lenne rá kereslet, akkor nem csinálnák.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz Wesder #143007 üzenetére
Egyedül gondolom úgy, hogy ez egy nagy lóf*sz?
Ezért kár összemaszatolni a konzol kevesebb , mint negyedét. Még a kontroller egy talán kategória.
Pedig úgy volt vele ,hogy lesz ,ami lesz én berendelem az első limitált ps5-öt.
Arról nem is beszélve, hogy ,ha külön megrendelhető a kontroller + borítás akkor max a doboza limitáltBocsánat ,hogy felkaptam a vizet, de én csalódott vagyok
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
opr
nagyúr
Tehat leirod, hogy dehogy lesz, aztan meg leirod, hogy megis hogy lehet, hogy megis legyen.
Hmmmm, erre nehez valaszolni.
A hsz-ed masodik felevel egyetertek, es koszonom a megerositest?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Moby
addikt
Deeehogy lesz ilyen 3 év múlva...az, hogy mit tud abban a mobilrpciban füzetben, ceruzával kiszámolva az nagyon szép, de az egész azért megy el 30 wattból, mert az egészet hülyére folytja a minimálsávszélesség. Ha azt a vasat ki lehetne hajtani rendesen, tethát hogy mondjuk ne a ps5 negyedét-ötdét tudja a valóságban, akkor nem 30 wattot enne, hanem 90-et. És akkor tudná mondjuk a PS5 valóban 40%-át, pont 40-50%-nyi energiából. És ez nagyjából mindenhol így van. Az utolsó 20%-hoz kell az energia plusz 80%-a. Ezért annyira túl van tervezve, hogy minimálteljesítmény melett jó eredményeket hozzon. Akár olyan áron is, hogy dögdrága. Ez nem akkora művészet.
Amivel ki lehetne hozni jobbra egy esetleges PS5-öt, az nem a 4 nano meg 5 nano, mert ezek sajnos már csak marketingszámok, hanem az, ha RDNA3-ra állnának rá, és ott van tényleges hatásfoknövelés. -
opr
nagyúr
válasz Kendek #143065 üzenetére
Abszolut, egyetertunk, nagyon durva. Par eve valaki azt mondja, ilyen vas lesz ilyen kis pocskoszoru keziPC-kben, kepen rohogtem volna.
-
_drk
addikt
Final Fantasy rajongók!
Mivel játsszak először?
XV vagy VII remake?
Pár jrpg-vel már toltam de annyira azért nem vagyok gyakorlott a témába. -
opr
nagyúr
válasz Kendek #143062 üzenetére
Picivel a PS4 pro szintje felett hoznak a legerosebb kezikonzolok GPU-ban kb (prociban persze mas a szitu). Ugye nyers tflops szamok nem igazan osszehasonlithatok, de azert a PS5 szintje egyelore nagyon messze van a kezikonzol szinttol.
Mondjuk ha igy folytatjuk, teljesen realis, hogy kb 3 ev mulva, tehat a generacio vege fele megkapjuk a PS5 teljesitmenyet kezikonzolban. Nem lenne rossz. Es igy belegondolva nagyon durva, hogy erre teljesen realis esely van.
-
MODERÁTOR
Nem egészen ugyanaz a szint, és nem is teljesen összehasonlítható, de az AMD Ryzen Z1 Extreme két-háromszoros fogyasztással is fele annyi lenne mint most a PS5-é. Persze a kézikonzolban nem hozza ezt a teljesítményt, de azért valószínű, hogy 4 nm-en bőven megvalósítható lenne egy Slim dizájn. De ezt lehet, hogy a Pro-ra tartogatják, ami viszont még erősebb lesz, ergo az meg azért nem lesz pici.
-
Moby
addikt
válasz Kendek #143056 üzenetére
Attól továbbra is nagyon messze vagyunk. Mindkét nagykonzol büdössokat fogyaszt. Soha egyik korábbi konzol sem fogyasztott ennyit. Meg lehet csinálni kisebben, de már nincsenek akkora léptékek mint évtizedekkel ezelőtt, amikor a gyártástechnológia fejlődésében (csíkszélesség) hatalmas potenciál volt. Már nincs. A fizika határait feszegetik évek óta, és a fizikai csíkszélesség, meg a marketingelt "nanók" egyre távolabb vannak egymástól.
-
syler123
veterán
válasz Kendek #143056 üzenetére
Nem szuszakoltak egyik kézikonzolba se hasonló teljesítményt... Még az Asus Rog Ally-ba sem. Ott alapból 1080p-ről beszélünk és a 60 fps érdekében sokszor abból is engedni kell. Persze durva, hogy milyen fejlődésen mentek keresztül, a Sony is kiadhatott volna már valamit ez a streaminges vacak helyett....
-
-
sting2
addikt
válasz gangstagergo #143041 üzenetére
Behúztam.
Isten Vagy!
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
nagyúr
válasz Wesder #143048 üzenetére
Mondjuk valami ertelmes ex cim is johetne mar nem csak remasterek elment konkrétan a generacio fele, azt lofütty nem volt itt a recsit-en kivul. Szinte 0 ps5 exclusive, ami nem remaster. De kell nekünk a pro gep nagyon... meg a streaming handheld, meg a psvr2 amire szinten ertelmes content nincs. Meg a dualsense edge Nagyon nyomja a hardvert, biztos konnyebb osszerakni mint a játékokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Wesder
félisten
New report states that the PS5 Pro is targeting a release date in Nov. 2024.
- Improved FPS at 4K
- Accelerated ray tracing
- New 8K "performance mode"
- Codename Trinity
- In dev since early 2022
- Dev kits will be handed out to studios by Nov. 2023I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
MODERÁTOR
válasz Wesder #143045 üzenetére
Az idei, felújított modell, ami az év második felében érkezik, az elvileg olcsóbb lesz. A legújabb infók szerint nem lesz számottevően kisebb, tehát nem kerül a nevébe Slim jelző. Viszont különálló, csatlakoztatható lesz az optikai meghajtó. Gondolom ezért is lesz olcsóbb az alapcsomag.
A 12xx-ost év végéig ki akarják szórni, ergo abban is van ráció, hogy ezt is leárazzák, különben rajtuk maradhat.
-
NyMRooD
őstag
-
Sliderxy
senior tag
Morales menüjéből meg tudod venni a Remastered verziót, most még akció is van rá, pont tegnap néztem csak én már nem látom az árát mert korábban megvettem. Legutóbb 6500 forint volt, az azért elég jó ér, de olvastam itt már, hogy olcsóbb is volt. Ezek az akciók egyébként mindig visszatérnek időről-időre, úgyhogy ha esetleg lecsúszol róla és nem sürgős érdemes kivárni a következőt.
-
F-ECT$
titán
válasz gangstagergo #143041 üzenetére
Wow, 10k egy vacak műanyagért, ami még tölteni sem tud. "Ingyen" persze nem rossz, de külön nem tudom, hogy kinek éri meg ennyit adni érte.
Dive ever, work never.
-
HAX
tag
-
HAX
tag
Sziasztok!
Szeretném elkezdeni a Spider-man szériát kitolni mielőtt jön a második rész de a Miles Morales előtti részt nem találom sehol. Azt nem adták ki lemezesen? Honnan lehet azt beszerezni? PS Store-ban megtaláltam de 20+ ezret sajnálok egy digitális kiadásra.
-
Elderath
őstag
-
Frod
addikt
válasz kill_switch #143033 üzenetére
~20 körül mennek az egyszínű borítások, ez tippre feláras lesz a minta miatt.
Do you see the white shadow?
-
kill_switch
senior tag
válasz markknight #143013 üzenetére
Ha nem arany áron adják majd, én szerintem behúzom, nekem bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Mezcal
addikt
válasz markknight #143013 üzenetére
Nem csúnya
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz markknight #143010 üzenetére
Ne rusnya, csak szerintem láthatóan megváltozott az arca.
Live-Die-Respawn
-
ImACeltic
őstag
Rusnyától messze van. Mondjuk ez a szög meg az árnyék az arcán nem előnyös, kb +15 év. Az előző verzió aranyosabb volt, de a mostani sem ronda.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
válasz frankdelgado #143019 üzenetére
Szerintem sem csúnya, egy érett, igényes és természetes nőt látok. Nem egy műanyag Megan Fox-ot akitől hányingert tudok kapni annyira plasztik...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
frankdelgado
őstag
A rusnyátol azért nagyon messze van. Kicsit érettebb......
-
polonic
félisten
válasz markknight #143015 üzenetére
Simán lehetne. Nem érdekelne.
-
polonic
félisten
Hubaszdki. De számít, hogy egy videójátékban rusnya az egyik szereplő vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
válasz Yodafon #143002 üzenetére
Nekem a Yakuzáknál tűnt fel, hogy mintha nemrég kerültek volna be. Jobban utánanéztem, ez a három pont egy éve jött a kínálatba.
Tehát, akárcsak a zöldeknél, itt is átlagosan egy évig lesznek elérhetőek a harmadik feles tartalmak.
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- További aktív témák...
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Nintendo Switch OLED garanciális
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- X-Box Series X új eladó karácsonykor is! 1 TB, beszámítás + garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest