Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    válasz Balinov #99620 üzenetére

    Kint vagyok Angliában, úgyhogy nem, a GB oldalról.

    yle_greg

    Wouh! Ez az obi eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, de tényleg önmagában kiváltaná (sőt!) a 12 mm + 25 mm kombót (és akkor a két vázból egyet kivált, amely esetben már nehéznek sem úgy nehéz). Az ára kicsit durvának tűnik (bár nem tudom, a használt piacon mennyiért szoktak menni, most csak az új árát látom), de ja, potenciálisan relative hamar visszahozhatná az árát (kb. 4-5 szemeszter alatt, lol). Mondjuk egyelőre lehet, hogy hamarabb vennék egy 40-150 f/2.8-at, vagy a PL 50-200-at, mert a 4/3-os Oly 50-200 azért hiányzik (de ezek most egyelőre csak távoli vágyak, úgy érzem, hogy a jelenlegi szett elég teljes, és sok mindenre jó, és nem akarok nagyon beleesni a GAS-ba... főleg, hogy van egy PL 100-400-am, amivel továbbra is alig lőttem, most várom, hogy itt az egyetemen beinduljon a sportszezon, és akkor oda kivinném). De a valódi cél most az, hogy 0-ra kijöjjek az elmúlt szűk egy év fotós költéseiből (legdrágább tételek az az E-M1 Mk II, meg a 100-400, de ha minden mást összeadunk, az se kis összeg...)

    A kölcsönzésre még nem gondoltam, de nézem, hogy Londonban van is kölcsönözhető 10-25 £20-25/napért, az nem vészes (főleg ha fizetnek az eseményért, akkor leírom abból), köszi az ötletért!

    > es ha az autofokuszhoz sotet van, akkor a manual fokuszra atvaltani nagyon konnyu es gyors, ami buliban ahol hirtelen kell reagalni amikor valaki az asztalon tancol, nagyon jol johet.

    Néha olyan sötét van, hogy rohadtul nem talál az AF semmit, szóval ismerem az érzést, és teljesen igazad van, jól jön az a focus clutch (most úgy szoktam "csalni" a nagyon nagy sötétben, hogy az FL-600R-ben bekapcsolom a LED segédfényt, és jól belevilágítok az emberek arcába, amíg nem találok fókuszt).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák