Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz jaanoo89 #100671 üzenetére

    Háát, képminőségben szerintem pariban van, vagy jobb (Leica 8-18-nál jobb, különösen a képszéleken). Fényerőben valóban rosszabb, annyira, hogy barlangban kézből nem fogsz vele fotózni (de gyanítom, hogy a 9mm-el sem nagyon), viszont zoom, és egy nagyon jó természetjáró átfogással, masszív szigeteléssel, normális szervizhátérrel. Igazából ahova elég az F4 fényerő, oda egyértelműen a 8-25. Ha viszont hiszel az F1.7 erejében, akkor meg nyilván az kell. ;)
    Nekem is szimpatikus a 9mm, de csak beltéri rendezvényfotó valamint asztro kategóriában látom az erejét, pláne ha az általatok vizionált 270k lesz az ára. Természetjáráskor, tájképnél az F4 nem hátrány (talán akkor, ha kevés fényben több képből szeretnél illeszteni) és ennek is jó a közelpontja, enteriőrre is elég fasza a képszélek miatt. Összességében szerintem sokoldalúbb a 8-25, ezzel szemben viszont a 9mm inkább egy céleszköz.

    [ Szerkesztve ]

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák