Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Eredeti kérdés: - Elmű Átadás-átvételi jegyzőkönyvet nem lehet emailben intézni?
én: - "Elmű Átadás-átvételi jegyzőkönyvet" az mi? [...]
Te: - Hát ha egyszer úgy hívják..De nem, nem úgy hívják. Nincs olyan dolog, hogy Elmű Átadás-átvételi jegyzőkönyv.
Van bitrokbaadási. vagy átadás-átvételi jegyzőkönyv, de nem Elmű specifikus; és van maga az átírás az Elműnél, ami viszont nem jegyzőkönyv.Amit az Elmű felrak az egy minta. Nem kötelező azzal menni, amit linkeltél. Bármilyen birtokbaadási jó nekik, amin szerepel a villanyóra sorozatszáma és az állása és mindkét fél aláírása két tanúval.
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
jajj, istenem. nem. birtokbaadási jegyzőkönyvvel kell menni. De a vevőnek szerződést kell kötnie ott helyben. Tehát az eredeti kérdés alapján, nem, nem lehet e-mailben elintézni az átírást. Mert nem csak átírás, szerződéskötés is.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
Nem, ez más. Ezt a birtokbaadáskor tölti ki és írja alá az eladó és a vevő. Ez alapján fogja tudni az összes közműszolgáltató, hogy meddig kell a régi fogyasztónak számlázni és mikortól az újnak. De mint látszik ezt kb mintának/példának adja az elmű (hiszen rajta van a vízóra is, ami nyilván nem érdekli őket).
Egyébként ez átadás-átvételi jegyzőkönyvnek elég sz@r, csak az van benne, ami a közműveknek fontos. Még az a mondat se szerepel benne, hogy az ingatlan a szerződésben rögzített állapotában került átadásra.Annyit lehet valóban "spórolni" hogy az eladó adhat meghatalmazást, vagy lehet ez elműnek elég ez a jegyzőkönyv meg a tulajdoni lap, de a vevőnek akkor is mennie kell személyesen aláírni, mivel ő akkor szerződést köt. (A régit az elmű felmondhatja csak az ő oldaláról is.)
De egyébként érdemes lehet együtt menni, mert akkor az eladó akár aznap le tudhatja az egészet (elműnél, dijbeszedőnél természetesen nem*), ha túlfizetés van, akkor meg lehet adni a számlát, hogy hova utaljon az elmű, ha még be kell fizetni, akkor kártyával helyben is lehet.
*Nálam csak villany és víz(+csatorna) volt a közmű (azaz elmű és díjbeszedő), amiben csak lehetett, abban a két átírás eltért...
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
A 2006-os epitesu lakasomban nincs UTP kablezees. A legolcsobb telefonvezetek van behuzva, meg egy koax. Azert 2006-ban mar ennel tobb volt a minimum lehetosege egy kivitelezonek. Mondjuk a koax-ot is csak a UPC huzta be, amikor beengedtek oket a hazba.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
attiati
veterán
jah hogy itt a műszaki átadás volt a márc 31
Úgy már elhiszem a határidőt. Azt hittem a lakók kezébe nyomják a lakáskulcsot márc 31-én. -
-
Kobe
veterán
hát hogy a lakás vételárának max 30% ig használhatod ki a havi hiteltörlesztés könnyítést is....nem cska az egyösszegben vásárláshoz felvett pénzt.
Legalábbis ha jól értelmezem a szabályt.Nem tudom, ha valaki pl 10-15 évig tudná abból törleszteni a hitelét, pl a teljes lakásra, az miért gáz
-
albiosz
őstag
Ja, ilyesmivel szívtak (lehet még mindig) valamelyik Hermina projektben vásárlók. Hitelt kaptak a Magnettől, mert ők finanszírozták, de azóta sem tudnak pl. bejelentkezni a lakásaikba, mert nincs elegendő parkolóhely és ezért nem kaptak használatbavételi engedélyt.
Kár pedig a passzívházaik elég jó áron vannak, de kissé bűzlik a dolog. Résen kell lenni nagyon.
-
enginev3.0
félisten
Számolva
Legegyszerűbb, kötni 2 darab 20ezres LTP-t, 4 évre
4 év múlva ez az összeg kézben lesz, 2.4millió (nagyjából)
Erre rájön a most még 4 évig futó 5ezer forintos fundamenta takarékom, ami kb 600ezer FT lesz3millió forintom lesz 4 év múlva, ami mehet egy nagyobb hitel önrészbe, mondjuk 8 millió hitelbe, így lesz 11 millióm házat venni
8milliónak pedig havi 50ezer forint a törlesztője 20 évre
Tehát 25 évig fizetek havi 50ezret, és jó esetben 4 év múlva beköltözhetek a saját házamba
Minden csak nagyjából, és kerekítve
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Kobe
veterán
Ez hol van, melyik projekt pesten ? Erdekelne....rogton vennek 2t is, de lehet harmat, mert az evszazad bizniszenek tunik
Lehet nekem magasak az elvarasaim (videki gyerek vagyok,na, megszoktam hogy 50nm felett is van elet...), de a mostani kinalat szerinti 38-44 nmes lukak 28 milla korul, nem epp lotto otosnek tunnek
-
-
attiati
veterán
naigen, 4. emeleti 60nm-es kecó 570e/nm
Budapart egyébként nagyon jó helyen lenne. De ott még évekig építkezés lesz, és nem tudom, hogy a Barba Negra Track / Budapestpark mennyire hallatszik oda. Gondolom eléggé. + kormányközeli cég építi, nem tudom mit nyúlnak le az építkezésnél, és hogy bárki rájuk fog e szólni
város épül Bécsben
"A metrót előbb kiépítették, minthogy bármi lett volna itt..."Naja, ahol nem lopják el, ott jut.
Mint Ausztriában a 3,5 EUR-os strandbelépő (50-es úszómedencével, élmény-, és ugrómedencével)
4000 fős osztrák "városban" vannak fiatalok a strandon. Itthon a 10e fős kisvárosok kihaltak.
Az út mellett 50-60 éves emberkéket láttam szembejönni futva, biciklizve sportszerkóban.
Az összes családi ház feltatarozva, még ha 70-80 éves is. (kivéve, ami romokban áll, vagy ép tatarozzák)
Rá se merek nézni, hogy egy Ausztriába kiköltözéstől mennyire távolodott el az ember az elmúlt 1 évtized alatt itthoni fizuból. Még ha a ft gyengülés miatti 20%-tól el is tekintek.[ Szerkesztve ]
-
pomk
őstag
Hétfőre már van egy időpontunk BB bankhoz. Remélem tud segíteni a hölgy, mert jelenleg egy nagy káosz az egész. Haladunk az árral, telik az idő és fizetjük a főbérlő lakáshitelét ahelyett hogy a sajátunkat fizetnénk... Semmi kilátás, terv, stb. csak a Fundamenta vége az egyetlen mérföldkő amit jelenleg tudunk. Az viszont még elég messze van. 3év és min. 2,16 MFt...
Írok privátot a K&H miatt és a tanácsdó miatt, köszi!
-
Mercutio_
félisten
Hagyd, jobber-fideszfanboy, párszor már kértük, hogy hanyagolja a propagandát....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
|AP|
veterán
szintúgy... mi már leadtuk az igényt másfél szobára, pedig az sem mondható ideális élettérnek már egy gyerekkel sem.
Amiben bízunk az az, hogy ha sokan ugranak bele az új CSOK-ba, akkor talán bővülni fog a kínálat a 60m2 alatti, de élhető, 8-10 éves lakások piacán és esetlegesen (kicsi az esély, de hátha) ez hozhat valami árcsökkenést is.[ Szerkesztve ]
-
Ha egy kidolgozott és előkészített javaslattal állnak elő, nem pedig egy ígérettel, ami mögé most fel kell építeni mindent, akkor igen, lehetett volna úgy is Az külön élmény lesz, hogy az újCSOKosok majd tízezrével állnak sorba február elején, gondolom az is segíteni fog a "régiek" ügyintézését meggyorsítani*
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Oppenheimer
nagyúr
Jó lenne, ha így lenne, de a legtöbb szakértő szerint nem fognak akkor se csökkenni a lakásárak. Ha tartom magam a terveimhez, 2-2.5 év múlva veszek lakást, szóval tényleg én örülnék neki a legjobban.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Mercutio_
félisten
-
attiati
veterán
rosszat linkeltem be, kerekes utcait akartam
paneleknel tenyleg hatrany a magas emelet?
a cikk szerint a 9. 10. emeleten levo panelok atlagosan 25-30e ft/nm-el kevesebbet ernek, mint a foldszinti
http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/egy_ev_alatt_millios_aremelkedes_ez_var_arra_aki_lakast_akar_venni.1.221854.html
-
és aztán három év múlva lehet elkezdeni hupákolni, meg tüntetni, hogy a szemétbankok egyenesen belehajszolták a hitelbe a 20% önerővel önnönmagát egy életre eladósító szerencsétlent
még mielőtt: no offense, de minta már láttunk volna ilyet mostanában.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Tőzsde és gazdaság
- Bestbuy játékok
- Gmail
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.