Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #13805 üzenetére
email hatranya hogy szerzodeshez kotheto (na jo, kiveve ha gyakori a neved), es beprobalni akkor is lehet ha nem kedvezoen tajekoztatnak... (epp irtam a fundas topikban hogy hogy kiakadtam kiallitason a funda standnal).
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #13802 üzenetére
1. szamla a kiutalasi idoszak kezdetetol gyujtheto
2. forditva: kered a ket celra, az elotorl vszinu a technikai szamlara megy azonnal, a tobbi a tiedre, es a penz kezhez kapasa + 2 honap a szamlabemutatasi (bekuldesi) hatarido.
3. a fenti miatt igy nem menne el az hogy gyujtod a szamlat es csak amire nincs mas lefedes az menjen a hitelbe, de forditva talan (figyelem, ez nem tanacs, csak tipp, kerdezz utana!) megodlhato: kikered felujitasra, es utana kered a lakascel modositasat, ha mar tudod mennyi lesz (mondjuk lehet hogy egyebkent nem is kell modositani csak beadni hogy elotorlesztes lett belole mert nem kellett a felujitasba, de mondom, kerdezd meg, termeszetesen igy, forditva: ha nem lesz annyi a felujitas, a maradekrol vihetsz-e elotorl.-igazolast). -
Gombinyó
őstag
válasz Apollo17hu #13802 üzenetére
Szerintem először folyósítanak és utána kell leadni a számlákat (talán 3 hónapos van rá) . Legalább is én így látnám értelmét...
Különben előre meg kellene finanszíroznod mindent és csak utólag kapnád meg a megtakarításod. -
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #13792 üzenetére
Ha egyszer kerted a kiutalast, akkor lehet ugyan ketto celra hasznalni, de a kiutalastol szamitott hataridok vannak mind a kettore (kulon-kulon tipus szerint). Szoval a felujitaskor kene kiutaltatni es akkor vegtorleszteni is.
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #9585 üzenetére
Koltseg nincs tobb, csak amit addig mar megfizettel.
DE! Az eddigi kivonataidban a befizeteseid meg az alltam egyutt, plusz mindketto kamata latszodik.
(Es a koltsegek: nyitasi, havi 150, esetleges csekkes dij ha meg van, ilyesmi.)
Amit te megkapsz, az a sajat befizetesed, minusz a koltsegek, plusz az az eves netto 1% (esetleg ha olyanod van akkor 3%) kamat, amit a sajat befizetesekre fizettek. -
tzimash
őstag
válasz Apollo17hu #9375 üzenetére
Milyen áron? Nem írtam árat. Egyébként nem vettük áron alul.
Nézhetem olyan szemszögből is, hogy jótékonykodom és fizetem ismeretlenek tartozását is, és no problem. -
gerisz23
őstag
válasz Apollo17hu #7787 üzenetére
Ha jól tudom a meglévőket figyelembe veszik önerőnél,a vállaltakat nem önerőként számolják.
Kis fejlemény az én ügyemben.Otp elbírálta a kérelmem,22 évre adnak hitelt a jelen körülményeimmel,de adnak.Jelenleg nekem ez ami lényeg de jobb lenne 15év.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Apollo17hu #7617 üzenetére
Köszi neked is a választ. Sajnos 15 milláért nem lehet lakást találni Budapesten, így nincs esélyem az illetékkedvezményre.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Lortech
addikt
válasz Apollo17hu #7408 üzenetére
Nem gondolom, hogy teljesen irreális az ár, inkább vásárlói oldalról nem értem, hogy kinek kellhet egy 35 négyzetméteres panel ennyiért. Kiadni, talán, de számomra elképzelhetetlen, hogy saját célra kicsengessek érte 17 milliót (vagy 15-16-ot), hogy aztán egy ilyen lakásban éljek évekig.
Thank you to god for making me an atheist
-
AMD Power
titán
válasz Apollo17hu #7310 üzenetére
Engem egyenlőre az érdekel ,hogy mennyire kell attól félnem ,hogy ha veszek egy 20 millás lakást akkor 10 év múlva ne érjen 12 milliót. Vagy a felét.
-
AMD Power
titán
válasz Apollo17hu #7302 üzenetére
Köszi szépen a tippet. BP-n melyikek ezek a régebbi lakótelepek? Mátyásföld talán?
Logikusan nem attól félek ,hogy összedől! Hanem a drasztikus értékvesztéstől.kraftxld Jó a tipp de sajnos nem tudom, mert az egyik családtag még benne lakik.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #6983 üzenetére
Ezt te honnan veszed??? Raadasul ez nem is volt a kerdesben, csak az, hogy onnantol a meglevo szerzodesekre is a kisebb alltam jar csak, vagy a szerzodeskori.
A szerzodesnek szerves reszet kepezi a 30% es a lakascelu felhasznalas. A kettore egyutt szerzodik aki szerzodik. Es az aktualis ASZF-re. -
codec
senior tag
válasz Apollo17hu #6858 üzenetére
Tehát van arra mód, hogy a jelzálog törlésére fizetett összeg legyen maga a foglaló, és egy ekkora összegű foglalónál már talán a vevő sem próbál trükközni, mivel ott a dupláját kell visszafizetni?
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
DarkByte
addikt
válasz Apollo17hu #6453 üzenetére
A forint hiteltől félek és még úgy is inkább a Fundamentát vállalnám be hogy az valamivel drágább az azonnali mivolta miatt. Az OTP azt hiszem az évente változó kamatos hitelnél ígért 4% körül első évre, az 5 évig fix majd változónál első öt évre közel 5%-ot ha jól emlékszem (de most nincs nálam az ajánlat, ha gondolod megírom este ha kezemben lesz).
Viszont ahogyan hallottam a forint hitelek most borzasztóan alul vannak árazva és bármikor emelkedhet a kamat akár duplájára. 10-15 évig nem kívánok rettegni emiatt, igaz további megtakarításokkal le lehetne vinni a maradék hitelt az 5. év végére. Persze nem hiszek már a mesében, nem értek hozzá hogy a Fundával mit csinálhat az állam ha úgy tartja kedve, gondolom ott is lehetne még szívatóroller. De most úgy gondolom biztonságosabb ott kötni. Persze mondjátok ha el vagyok tévedve. Körülbelül ennyi a tudásom amit eddig itt leírtam, amivel igazság szerint továbbra is ott vágnak át ahol akarnak.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz Apollo17hu #6451 üzenetére
Az OTP LTP feltörése miatt a három hónapot ígyis-úgyis ki kell várnom egyébként. De én is inkább 4 hónappal kalkulálnék. Viszont még keresem a nekem tetsző lakást, ez egyelőre csak információ szerzés.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Apollo17hu #6436 üzenetére
a kalkulátor arra az esetre jó, ha minden egyes hónapban magasabb a törlesztőrészlet, mint az albérlet. De mivel a hiteltörlesztő fix a 10 év alatt, az albérlet a törlesztő fölé fog emelkedni, így ha bármelyik évben magasabb az albérlet, mint a törlesztő, akkor hibás a számítás.
Az utolsó lépéseknél azt nézem meg, hogy a tulajdonlás 10 év alatt felmerülő összes költségét összeadom:
a) induló költségek: bútor, illeték, ügyvéd. Ezek mivel kezdeti költségek és hitelből mennek, így felkamatolom 10 évre
b) későbbi felújítási költségek: ezeket nem kamatolom, mert a futamidő végén egyben felújítom
c) és a feláldozott önerő kamata is költség (illetve a feláldozott havi félretett pénz és annak kamata is)Ezt az összes költséget hozzáadom a lakás kezdeti értékéhez, és azt kapom meg, hogy a futamidő végén mennyinek kellene lenni a lakás értékének, hogy az összes költség megtérüljön. (osztással pedig %-os elvárt értéknövekedés jön ki)
Egy nagy elméleti hiba volt benne, hogy nem vontam le a futamidő alatt kifizetett összes albérleti díjat.
(hisz ez egy megspórolt kiadás)Ha ezt levonom, akkor szerintem helyes a számítás. Így viszont számomra hihetetlen, hogy 10 év alatt 0 vagy minimális értéknövekedéssel is megéri lakást venni.
Folytatom a köv. hsz-ben. -
attiati
veterán
válasz Apollo17hu #6430 üzenetére
csak az átadott foglaló számít, más esetben tudtommal tét nélkül elállhat az üzlettől az eladó, hiába van aláírt adásvételi szerződés, benne kikötve az összegeket és a fizetési határidőket.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #6174 üzenetére
Ne már
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Apollo17hu #6156 üzenetére
itt a szerződéses összeg az mi? amit fizetek egy hónapban? amit összesen befizetek? az összes befizetésem kamattal és állami támogatással együtt?
nekem nem tetszik ez a kiskapu, kockázatnak tűnik. lehet egyszer bezárják, és aki élt vele, az megszívja.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz Apollo17hu #6156 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ha szerződést módosítasz felfelé, akkor ki kell fizetni a szerződéskötési díjak közötti különbséget.
Rosszul tudom? -
Oppenheimer
nagyúr
válasz Apollo17hu #6138 üzenetére
Milyen illetékről beszélsz a 2. bekezdésben?
Ezt a 15 milliót mikor határozták meg? Gondolom jópár éve, és persze nem változott az inflációval és a lakásárak növekedésével.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Apollo17hu #6138 üzenetére
Pontosan milyen illetéknek kell csak a felét fizetnem?
axioma: köszi, majd lehet felhívom.
Jól értem, hogy ki lehet venni bármikor a pénzt, és csak az állami támogatást bukom?amargo: szüleim csak nem kúrnak át. ha mégtöbbet akarok kötni, akkor a nővérem és a férje is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #5939 üzenetére
A hosszabbitas es a tovabbfizetes ket kulon dolog. Ha kevesebb, mint fel eve volt a 4. ev vege, akkor megerne befizetni az ures honapokra jaro maxot (par honapon belul 30%-ot kapsz ra, ilyen bulit mashol nem talalsz).
-
albiosz
őstag
válasz Apollo17hu #5939 üzenetére
Ez a 3 hónap mindegyik ltp-re vonatkozik vagy csak fundára?
Bár a megtakarítás összegével megdobni majd előtörleszteni a lakáshitelt jó ötlet.
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #5899 üzenetére
A szolgaltato valoszinuleg olyan adasvetelit nem fogadott el, ami tobb reszletben fizetesrol szolt, es nem volt mellette a tobbi reszlet kifizeteset igazolo papir, mert igy az nem teljes adasveteli. Bar ez is hulyeseg reszerol, ki miert iratna sajat nevere a kozmut, ha nem biztos hogy innentol o hasznalja...
-
Vesztor87
senior tag
válasz Apollo17hu #5901 üzenetére
Nekünk elég volt amit felsoroltam. A Főgáznál nem fog kelleni a tullap, ezt biztosan mondom Neked, de nem én szóltam xd
Pesti vagy? -
Vesztor87
senior tag
válasz Apollo17hu #5899 üzenetére
Főgáznál pl elég, de mikor mi átírattuk nem vittünk mást, adás vételit, személyes okiratokat, na meg a birtokba adásit, elég kéne legyen... tullapot miért kérnének?
-
Vesztor87
senior tag
válasz Apollo17hu #5896 üzenetére
Szia,
A teendőidet illetően igen, ezeket kell csinálni. Mi is hitelre vettük a lakást, úgy volt emlékeim szerint, hogy mikor kifizettük az előleget, meg az ltp utalt az eladónak /adásvételi alapján/, akkor a banki utalásnak az volt a feltétele hogy az ügyvéd engedélyt adjon /az eladóé/ arra hogy széljegyen szerepeljen a nevünk. Miután ez megtörtént, a földhivatalba az ügyvédi papír ellenében adtak igazolást hogy széljegyre került a nevünk, utána ezt elvittük a bankba, ott utalták az összeget az eladónak, utána kicsit homályos mi volt, lényeg hogy teendőnk nem volt. Az ügyvéd nemtom micsinált már vagy mit nem.
-
Vesztor87
senior tag
válasz Apollo17hu #5894 üzenetére
Szia!
Ha jön a manus akkor átadás átvételi (birtokbaadási) jegyzőkönyvet írtok. Ebben dátum, a lakás pontos címe, mérő órák gyári száma és állása benne legyen. Ezzel meg az adásvételivel mehetsz a közműszolgáltatókhoz.
Az adásvételinkben nekünk pl. benne volt hogy a vételár beérkezésétől számított 3 napon belül köteles átadni a kulcsokat.
Közös képviselőhöz elmész, és szólsz neki mi a stájsz.
Nálunk úgy ment a tulajdon rész, hogy az ügyvéd írta meg a bejegyzési engedélyt:-) -
kraftxld
félisten
válasz Apollo17hu #5822 üzenetére
A fundás 3 hónapos kiutalási idő ipari szopás, mi is majdnem bebuktunk miatta anno.
Sőt, a banki hitellel is beszoptuk miatta mert csak szabadfelhasználásút tudtunk felvenni, ingatlancélút nem, mivel nem a bank adta az utolsó forintot a lakásba hanem a Fundamenta.
Szerencsére már nem kell velük foglalkozni| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
lajafix
addikt
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Apollo17hu #5806 üzenetére
Belváros, nem panel. Az árakat nem figyeltem, de a házban ahol lakom az elmúlt fél-egy évben az összes eddig eladatlan lakás elkelt. Még a földszinti, udvari kevésbé keresettek is.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5750 üzenetére
Ilyenkor nem szabad pánikszerűen nekiugrani a vételnek. Most felívelő szakaszban vannak a frekventált kerületek (panelek), de szerintem korrekció fog bekövetkezni. Utána persze drágulhat tovább. Ugyanígy volt az ezredforduló környékén. 5-6 év leforgása alatt ugyan megduplázódtak az árak, de ezen időszak alatt volt 20-30%-os visszaesés is. Ha jól emlékszem két "részletben".
Muszáj neked a XIII kerben lakást venni?
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5747 üzenetére
Ugyanitt szűrés nélkül kiadó panel: 14 db. Duplázás és egyéb okok miatt ez a gyakorlatban nulla.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5690 üzenetére
"van-e bármi olyan tényező, amit figyelembe kellene még vennem..."
Beszélj a közösképviselővel, kérdezz tőle pár dolgot, például azt, hogy tud-e nullás igazolást adni az eladó lakásról (vagyis nincs tartozása). Én becsengetnék a felső-alsó lakásba is.
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
Már csak a közös képviselővel kell egyeztetned hogy tud e az ingatlannal kapcsolatban valami negatívumot.
-
Gabró
tag
Érdekes, hogy pont most néztem fel PH!-n a fáradt gőzbe és a topic címe alapján kattintottam ide.
Majd mesélj a lakásról.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5431 üzenetére
Nem célszerű, kötelező. És normális ügyvédet is meg kell fizetni, hogy ő is nézze meg, mert sok tulajdoni lapon vannak mindenféle zavaros bejegyzések, amit a laikus nem ért.
[ Szerkesztve ]
-
titko
tag
válasz Apollo17hu #5427 üzenetére
Valószínűleg árverésen lakottan vette, és nem tudja kirakni az ott élőket.(haszonélvezet, vállalkozás bejelentve stb..)
-
szabop27
tag
válasz Apollo17hu #5425 üzenetére
Albérlőknek van kiadva.
-
Vesztor87
senior tag
válasz Apollo17hu #5405 üzenetére
Panel 10-en lakom, csak jót tudok mondani róla. Ha sz@r lenne a lift akkor gáz, de ha a 6-ra fel tudok menni akkor a 10-re is. Kevesebb szomszéd van, ill.melegebb is. Télen mindenképpen,azt mondjak nyáron is, nekem nem vt melegebb a lakas mint a 4-en 2 éve. Bár idén sok kánikula nem vt, azert 30 fok feletti idő vt.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5405 üzenetére
Sokkal olcsóbbnak kell lennie, mert nagyon kevesen szeretik a legfelső lakásokat (főleg panelben). Csak akkor mozdulj rá, ha legalább 20%-kal olcsóbban kínálják az alsó emeleti lakásokhoz képest.
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #5400 üzenetére
Kerdes, mennyire tetoteri. Van-e terdfal (lakas iranybol)? Az az epulet szelen van-e, vagy belso vonalon, ha utobbi, milyen a hoszigetelese?
Mennyi fuggoleges ablaka van? A tetosikablak az egyik legnagyobb halal, nyaron beledoglesz, osszel-tavasszal beazik es rohadtul kopog rajta az eso, telen a rajta levo havat nem lehet letakaritani (igy nem lesz napfeny se). Ha 45 foknal laposabb, akkor ezeket szorozd be kettovel legalabb.
Egyebkent kb. fogadni lehet, hogy a tetosikban max. a szarufanyi (15 cm) hoszigetelest raktak, a duplaja kene, raadasul szeretik elrontani a retegrendet (belul parazaroval kivul paraateresztovel fedni), ami meg a szigeteles elnedvesedeset es nulla hatasuva valasat (+osszeroskadast) okozhatja - legalabb az engedelyt nezd meg, hogy mit irtak elkeszitendonek, bontani ugyse tudsz (fotot meg valahogy nem szoktak kesziteni).
Jelenleg azon mulik hogy mennyire szar az adott lakast kifuteni, hogy mennyit kellett korabban a 10. emeleten futsenek, azaz szar az utolso fodem szigetelese, abbol kap a felso lakas. Az is jo kerdes, hogy a nagy rendszerbol vittek fel a lakasba a futest (es akkor ha koltsegosztos is, akkor rohadtul meg lehet szivni), vagy kulon kapott egy sajat futest. A nyari hutesre szerintem nem meguszhato a legkondi.
Persze mondhatod, hogy a sima panel se jobb a fentiek szerinti sok szempontbol... -
PeeterssoN
őstag
Az biztos hogy szívás ha bedöglik a lift.
Viccet félretéve max a beázás lehet probléma, de ezt a legtöbb helyen kiszűrik/ték.
Melegnek tuti meleg nyáron na de melyik panel nem? (Bármelyik szintet nézve!)Előnye: Full panoráma, nem zörögnek a fejed felett ergo csendes is, nem áztat el senki. (Egy otthon hagyott működő mosógép izgalmas dolgokat tud művelni.)
-
kraftxld
félisten
Én egy évig laktam a 10. emeleten egy panelban, teljesen jó volt.
Egyáltalán nem volt magas a fűtésszámla, beázás se volt, megnéztük vétel előtt tüzetesen. A kilátás hibátlan volt, és a szomszéd is csak egy oldalról zajongott| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
concret_hp
addikt
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #5263 üzenetére
Milyen igazad lehet... jo negativ reklam lett
-
Grillo
őstag
válasz Apollo17hu #5181 üzenetére
Na közben megoldódni látszik, a tanácsadónak is az a kapcsolata, akivel én beszéltem, majd egymással lejátszák.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5159 üzenetére
Mindenhol van bankadó. A végtörlesztés pedig korlátozott kihatású volt, és el tudom képzelni, hogy az adófizetőkre több terhet rótt, mint a bankokra.
-
dodopek
addikt
válasz Apollo17hu #5098 üzenetére
Igen, áthidalót, mert pár ezer forint különbséggel ugyanannyi lesz, mint a hitel rész. Kb 37e a hitel, és ugyanennyi az áthidaló+20k is...
-
attiati
veterán
válasz Apollo17hu #5059 üzenetére
Ha extra motivációt adsz az ingatlanügynöknek, akkor lehet, hogy tolakodóan nyomulós lesz. Akit tud, úgyis lehúz, akit meg nem, az lehet duplán berág.
Szerződést írnátok a megállapodásotokról? Ha nem írtok róla szerződést, akkor tarthat attól az ügynök, hogy a végén átvered és nem fizeted ki a szóban megegyezett jutalékot. Sehogy sem stimmel ez a sztori.Esetleg ha lenne egy konkrétan kinézett ingatlan, ami nagyon egyedi igényeket szolgál ki, és alig van 1-2 potenciális érdeklődője, ott érdemes lenne az ügynökkel egyezkedni, hogy bizalmasan derítse ki az eladótól, hogy mennyi a legalja, ameddig hajlandó lemenni árban.
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5052 üzenetére
"De a közvetítőnek az is érdeke, hogy minél drágábban menjen el az ingatlan."
Épp most találkoztam egy ingatlanos ismerősömmel, akit az infarktus kerülget egy telek eladása kapcsán. Az eladó 45 millióért kínálja, és van egy vevő, aki 42-t ad érte, egy fillérrel sem többet. Ezen rugóznak, az ingatlanos meg hülyét kap, mert ott lebeg a szeme előtt 1-2 milla tiszta pénz, és lehet, hogy semmi nem lesz belőle a két barom ügyfél miatt. Szerinted számít neki, hogy egy 45-ös kötésnél többet kapna tízezer forinttal?
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #5055 üzenetére
Ugy ertve nem szamit, hogy eleve ugy kalkulal, hogy kikialtasi * 90% *x% lesz a bevetele. Ettol annyira minimalisan ter el forintalisan nezve az, hogy kicsit tobbet vagy kevesebbet alkudnak, hogy nem eri meg neki annyi idot belerakni (inkabb addig masik 20 ingatlan adatait orozza el valahonnan). Ez nem valtozna nagy mertekben a 10%-odtol sem, foleg ha azt nem a velheto "kopp" arhoz kepest, hanem a kikialtasihoz nezed...
Sztem lutri. Jobb eselyed van az ingatlan adatait megszerezni, es megkerulni... ami egyik iranybol nezve erkolcstelen is lehet (a keves korrekt eseteben), masreszt meg sokszor van sajna hogy tenyleges szolgaltatas nincs, csak cimlista es kisergetes. -
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #5052 üzenetére
Ha kizarolagost tudott kotni, akkor neki igazabol mind1. Elobb-utobb penzt lat... es az mar nem sokat szamit neki, hogy 28 vagy 26M utan veszi le az ugyfelet 2-4-6%-ra, ellenben a ket felnek a 2M nagyon nem.
Viszont a tobbseg nem tulsagosan ismeri az ingatlant... a trukkodnek akkor lenne jelentosege, ha az ingatlanos tudja azt, hogy mi a baj a lakassal, es neked elarulja, hogy mire kerdezz ra, amitol jobb alkulpoziciod van (de csak addig, amig mas nem jon hogy o is meg akarja venni). -
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #5047 üzenetére
Mindent lehet, de a nagyobb cégeknél szigorú protokoll van (Duna House stb), amit nem lehet megkerülni.
A közvetítőnek amúgy is az az érdeke, hogy létrejöjjön valami üzlet, eképpen külön ösztönzés nélkül is próbál lefelé alkudni. Az eladónak azt mondja, hogy adja olcsóbban, a vevő felé pedig azt nyomja, hogy ennyiért már megéri megvásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Szerintem semmi akadalya
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
concret_hp
addikt
miért ütközne?
sima polgárjogi szerződés szvsz, de nem vagyok jogászvagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz Apollo17hu #4952 üzenetére
Betörnek, rács kell az ablakra, hidegek.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
albiosz
őstag
válasz Apollo17hu #4946 üzenetére
Annyira nem vagyok én sem képben. Fizetsz az önkormányzatnak havonta bérleti díjat (nem túl sokat azért), később elővásárlási jogod lesz a lakásra, ha el akarja adni az önkormányzat. Már ha el akarja. Nagyjából ennyi a lényeg.
Fél éve keresgélek lakást. Ennyiért nincs ilyen állapotú lakás. Meg a leírásban is szerepel, hogy önkormányzati csere is játszik.
(#4948) concret_hp: ne is mondd! ingatlan.com-on vannak hirdetésfigyelőim, de valamiért a figyelésnél nem lehet kerülendő kifejezést megadni, csak sima keresésnél. Amikor megnyitom és az első kép biztató, akkor a leírásban mindig ott a bűvös szó.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Apollo17hu #4946 üzenetére
itt csak egy tartós bérleti szerződést veszel, nem lakást. Ez csak az előző tulaj lelépti díja, neked utána szerződnöd kell albérleti viszonyban az önkormányzattal - jellemzően 5-10-20 évre
-
concret_hp
addikt
válasz Apollo17hu #4842 üzenetére
hát ami nincs lefényképezve az nem véletlen nincs leginkább
ezek a képek is nagyon sokat érnek, ha odaírják, hogy 10 emeletes paneltömb, pont ugyan annyi információ tartalma van ha 1 hét múlva is ott van lefele nagyon kilógó árral, akkor az kb. tuti hoyg sz@r.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #4840 üzenetére
Ilyesmin nem kell fennakadni. Felhívod a "legolcsóbb" telefonszámot, és abból próbálsz alkudni.
[ Szerkesztve ]
-
efge
aktív tag
válasz Apollo17hu #4830 üzenetére
szia
itt is megvan 4 példányban: [link]itt látszanak a feladás dátumai is. szerintem csak ennyire béna ez az ingatlanos, nem veszi le az előző hirdetéséket..
ha tényleg érdekel, akkor előszőr kérd meg egy ismerősödet, hogy beszéljen vele ő.
és te csak utána hívd
szerintem még ebből az árból is lehet alkudni...
sok sikert!A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #4830 üzenetére
Nem tok mind1, hogy melyik az elvi aktualis (egyebkent en a legmagasabb sorszamra tippelnek...), ellenben en tuti hogy a legolcsobbra hivatkozva probalnam felvenni a kapcsolatot
Masreszt meg nem lennek meglepodve, ha ez nem egy valos elado ingatlan lenne, hanem ahogy irod, arra szolgal, hogy csabitonak talald az oldalt... -
_BM_
senior tag
válasz Apollo17hu #4732 üzenetére
1990 óta átlagosan 13,2% az átlagos alapkamat. Az inflációról fogalmam nincs, de kábé ott van az is.
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #4622 üzenetére
Na varj, a masodik szerzodesen az a 38e az majd csak a 4 ev utan LK (lakaskolcson) szakaszban lenne, az athidalo alatt az athidalas teljes osszegere (SZO) fizeted a kamatot (ezt meg kene kerdezni, 6.6%-ot talaltam, kktg. nelkul), plusz a havi betetet is, amig el nem ered a megtak. idoszak veget.
Havidij OK, akkor abbol nem lesz csuszas.
Megosztas, februar: OK, ertem. De azert az se rossz penz, hogy megosztod, akkor nem januar hanem aprilis vege elott valamikor szumma 120e, julius vege elott szumma 120e, es aug. 2-an me'g tovabbi 60e-et befizethetsz, utana felmondod mondjuk 5-en, alltam fenntartassal, es kapsz onnantol szamitott 90 napra egy 240*1,15+60*1,3=354e-et, ugyhogy a befektetes erre 2e Ft modositasi, ket level postara adasi, plusz 10x150Ft szamlavez. Azert durvan jo hozam igy is... Na persze ha ezt folytatni akarod, akkor juni-juli kornyeken megint meg kell osztani oket (ami lehet, hogy azzal jar, hogy a megosztott szerzodesen ua. kedvezmenyezett miatt egy ideig nem jar alltam, vagyis kellhet majd me'g egy level hogy mostantol - amikor a masikak kifizetesre kerultek - elharult az akadaly, kered a megmaradokra az alltamot...).
Sajna ebben gyakorlat nincs, tehat ha a legjobb penzugyi megoldast akarod, en csak az elmeletet tudom adni hozza (igy terveztem a sajatomat, csak aztan nalunk nem jott ossze az, hogy tudjunk bele fizetni), a gyakorlati utat neked kell kitaposnod.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #4620 üzenetére
A munkaltatoi akkor nem kolcson, hanem tamogatas, vissza nem teritendo, akkor ez OK, mert igy onero! Ha hitel lenne es torleszteni lenne, az nem jo.
Tehat errol a reszrol rendben.
Azt tudod, hogy a fundanak mennyit kene a ket szerzodesre fizetned? A lejaros az egyszerubb, mert az fix, havi 34100 korul, de a masik az athidalo ido alatt 20e a folytatodo megtakaritas meg most neztem meg a kondilistat 6.6%-kal fut de van 1.5% hiteligenylesi is (es kiderult, hogy megszunt a full ingyen elotorlesztes, mar csak feltetelek teljesulese eseten az...), szoval plusz 17700. Vagyis szumma kb. 72e Ft, es mind kotelezoen fizetendo.
Viszont az augusztusi datumnal me'g csak a 3 honap kiutalas kezdodik ezen a szerzodesen... tehat ha akkor akarsz lakast venni, akkor kell egy kis kerulo (abban nem vagyok benne mert kesobb keletkezett mint en benne voltam, de mintha erre lenne az expressz, de kerdes hogy te kerheted vagy csak ok ajanlhatjak). Normalisan, ha gyors a hitelbiralat, akkor aug. 31-en kerulsz kiutalasra (DE kerdezz ra, hogy hogyan all az ertekszamod, ill. ha azokat a 150Ft-okat nem fizetted a szamlavez. dijra, akkor fizesd be utolag, mert egyebkent pont nem ered el es huzodik a kiutalas), utana kapsz aviso levelet, es utana legjobb esetben dec. kozepen lenne ebbol penz...A megosztott szerzodes ugy mukodik, hogy ugyfelevet kell nezni, es hogy ne azzal trukkozzenek, hogy ev vegi befizetesre a teljes alltamot kerik, van egy olyan szabaly, hogy a 3. es 4. negyedevben kulon-kulon csak a teljes eves befizetes 30%-anak csak 1/4-1/4 reszet leht megkapni, vagyis ha ott tobb volt a befizetes, akkor csokken az arra kapott szazalekos alltam. (M.tarsam parja most szivatta meg magat azzal, hogy _korabban_ fizetett be, es meg elozo evre szamolodott el, aztan meg kesve, es szinte egy egesz negyedevnyit bukott). Szoval a maxosat azert igy tortevnel nagyon figyelni kell... raadasul nem vagyok biztos benne, hogy a megosztas elotti, de ugyanazon ugyfeleves idoszakra jar-e alltam, ezt kerdezd meg a 411-81-81-en (megosztod az ugyfelev 6. honapjaban es befizeted egybol a 6x20-et es onnan a havi 20-at, akkor jar-e a teljes 72e, ezt kerdezd ne a visszamenoleges szoval). Ha jar, en mondjuk azt tippelnem, neked akkor aug.1-tol van ugyfeleved, igy akkor vagy azonnal lepsz, es be tudsz fizetni az elso felevre ervenyesen me'g januarban valamennyit (max. 120e), de ez necces, hogy megosztas keresekor kapsz-e mar szamot amire utalhatsz (ilyenem nem volt), vagy a maradek ket negyedevre fizetsz, akkor "csak" 15% hozamot kapsz bo fel even belul a penzedre... az se rossz [A 15% viszont - felteve ha nem erdekes a keletkezes - szinten megkaphato a teljes 240e-re, ilyet csinaltam folyamataban levo ltp-n, ha jol remlik mar lattam rola a papirt is hogy elszamoltak rendesen, bar az otp.]
Na ami viszont erdekes lenne, az a megosztogatom - elotorlesztek belole megoldas. Itt viszont megint necces lesz a funda hitel, marmint ujabban abba is lehet elotorleszteni, de abba mintha csak a sajat neveden levo lehetne. Viszont egy banki hitel eseten mindharmatok neven lehetne eves kiszedessel egy csomo penzt pumpalni bele... akar havi 60e (a tobbi a hitel alap torlesztoje, ezert kell hosszu idore kerni hogy az alacsony legyen) fejeben mehetne az evi 936e betorlesztes... most nem szamolom ki, de boven sokkal jobban jarsz elotorlesztesi dijjal is. Majd csinalok egy excelt... kicsit megkavarja, hogy nem azonos honapban vannak az ugyfelevek, de sztem megerheti egyben torleszteni, ez majd a banktol fugg, hogy melyik lesz jo. Es szep az egeszben, hogy az 5 evig fix 6% kamatra termelsz evente majd 30%-os hasznot, kicsit jobb mint a 3.9+1 elonye...
(Persze lehet csak 40e es akkor valoszinuleg az amugy bevallalni tervezett 72e-en is belul vagy, nem tudom hogy mennyi a tenyleges elviselheto havi erre fordithato osszeged.)
Szamok majd kesobb... ha lesz kedvem es idom.Ja es ez nem egy annyira bevett megoldas, azt kb. ne is vard, hogy bemesz a fundahoz (bar az se egyszeru, az irodak nem kimondottan ugyfeleknek vannak, legalabbis anno ugy volt), akkor ott ennek a zongorazasaban fognak segiteni (ok inkabb vaskos nyitasival ujat csinalnanak szerintem), viszont par A4-esre megirt papirlevellel megoldhato, sot, talan most mintha mar lenne netes hozzaferesed a szerzodesekhez, akkor talan ott is kezdemenyezheted... ezekben nem vagyok otthon, csak az ASZF-et ismerem, meg a matekjat.
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #4618 üzenetére
A 426 es 826 az azt jelenti, hogy csokos a szerzodes, nyitasi dij nelkuli volt
Egyebkent a ketto kozott annyi tortent, hogy a min. szerz.osszeget felvittek havi 3e-rol 5e-re, ennel tobb modosulas (lenyegi) szerintem nincs is. Szoval a ketto tok ugyanolyan.
Munkaltatoi szuper! De ha jol rakom ossze, akkor ez is hitel, meg az ltp-k is, egyedul a lejaronak a megtak. osszege lesz onero, az ugy eleg karcsu... marmint ha megkapargatjak. Munkahelyeddel nem tudod megbeszelni, hogy ne hitel legyen, hanem az uj (most csinaljak) szabalyok szerinti cafeteria elem, es a fizud legyen annyival kevesebb, hogy a ketto kozott (berkoltseg vs. netto) fizesd vissza kamatmentesen? Mert ha ez hitelkent fut, akkor azt figyelembe veszik mint teher es nem onero lesz (torvenyi 20%, de egyes bankok magasabb feltetelt is szabhatnak.
Megosztas: egy szerzodesbol kettot csinalnak, DE mind a ketto ugy szamit, mintha akkor indult volna, amikor az eredetit kototted. Azaz barmelyiket osztod meg, abba ugy tudsz befizetni, hogy nemsokara kiveheted... szoval ha van penz pluszban, akkor mindenkepp ltp-be, csak szerintem igy megosztva.
A megelolegezo az tul draga, annal jobb a banki hitel (es kisebb a havi kotelezo, amit lehet aztan ltp-vel felturbozni, ha van mibol).Figyi, most nem tudok szamolni, de akkor majd megnezem kicsit kesobb 9M lakasra, lehet hogy sokkal jobban jarsz ha nem veszed fel egyik hitelt sem, hanem jo hosszu banki hitelt es megtakaritasi idos ltp-kkel tolod le minuszba a THM-et.
-
axioma
Topikgazda
válasz Apollo17hu #4616 üzenetére
1. Ugye nem a regi, hanem a 3.9+1%-os kolcsonu szerzodesed van? A regi heleytt jobb most a tamogatott banki. Es ugye ugy erted, hogy elegendo lesz a lakascelodhoz az onerod melle a 3.22M teljes SZO?
2. EN azt csinalnam, hogy megosztanam most a szerzodesedet, es trukkoznek egy nagyot. A megosztaskor a penz maradjon az egyikben, es azt fogod felvenni. De - ugyelve a 3. es 4. negyedeves szabalyra, igy sejtesem szerint most mar pont kicsusztal az 1. felevbol - mar fizetheted az egyelore ures masodikat. Ami viszont szinten meglesz 4 eves a masikkal egyutt... (vagy hat ize, milyen hosszu a szerzodesed?, es a lejarat vagy a 3 honap kiutalasi idovel egyutt lesz augusztusban? - bocs, reflexbol mindig azt gondolom, hogy a legjobb kihozatalu 4 eves maxos van mindenkinek).
Persze ehhez kell egy masodik adoszam, egy kozeli hozzatartozo, akire epp nem igenyli senki az ltp-t, es nem is nyul le (visszaadja a te lakascelodra).
Na tehat amit most befizetgetsz, az mar a masikkal egyutt felveheto lesz... de megint csak nem csak felveszed, hanem elobb megosztod. Fizeted me'g egy evig, es akkor megint felveheto lesz... satobbi. Ennel jobb kihozatalu hitelt senki nem rak ossze, igaz kicsit maceras (es a megosztas darabonkent 2000 Ft meg szanj ra idot... marmint ne az utolso pillanatban kezdd).
De inkabb menjunk vissza a kalyhahoz, szoval a meglevo szerzodesed pontosan mikor indult (megkotes honapjanak elso napja, HA egybol a nyitasi dijon felul az elso havi megtakaritas is be lett fizetve). -
attiati
veterán
válasz Apollo17hu #4534 üzenetére
lehet ő lesz a szomszéd
vagy: eladom = ajánlom, csak nem tud fogalmazni
-
lajafix
addikt
válasz Apollo17hu #4269 üzenetére
a 13ik kerület, pláne a vizafogó ltp elég jónak számít, kétlem hogy jelentős alkut tudsz elérni.
Rock'n Roll
-
attiati
veterán
Irigylem ezt a kva jó elrendezést.
Fel nem tudom fogni, hogy miért nem tudnak ilyen elosztást csinálni újépítésűben
-
föccer
nagyúr
Ez csak 1 nappali és 1/2 szoba. 1 főnek, esetleg fiatal párnak elegendő max 2 éves gyerekkel. Utána erősen szűkös lesz.
A szobák rendben vannak (képek alapján. A konyhabútor (gépészet nélkül) kb 100k/ méter alsó-felső szekrénnyel, normálisan megcsinálnva, kerülve a luxust. A fürdőre bármennyit rá lehet költeni. 100+ csillagos ég. A villanyszerelés lehet még kérdéses. Az az igényektől függően 50-100k körül adódhat,
A közvetítők ~5% felárért dolgoznak. Szerintem 7,5-ről lehet indítani az alkut, de 8,5-ért akarják eladni. Érdemes január-február magasságában venni, akkor mindig könnyebb alkudni, mint nyár elején.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Apollo17hu #3673 üzenetére
Az általad linkelt térkép nagyon kevés ingatlant mutat, így árban sem tekinthető valósnak. Ezért linkeltem neked egy ismertebbet.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Apollo17hu #3669 üzenetére
Az ilyen ingatlan térképeken csak azok az ingatlanok jelennek meg, ahol a hirdetésben legalább utcaszinten megadták az ingatlan elhelyezkedését. Ennél a valóságban jóval több ingatlant hirdetnek általában.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz Apollo17hu #3669 üzenetére
Nekem ez kicsit soknak tűnik Kispest is 10 millánál kezdődik kb, holott 6-ért is van lakás bőven
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- LG LCD és LED TV-k
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vicces képek
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád