Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HoTDoG
tag
válasz Lortech #13551 üzenetére
Igen, ezek azok az agglo települések, amelyben anno mi is gondolkodtunk, kivéve Érd és Tárnok.
Biatorbágy: tök jó hely, hangulatos, elméletben gyorsan beérsz. Gyakorlatilag van a Zöldsziget lakópark, ahova szívesen költöznek, de az mondhatni megtelt és a második fele sokkal sűrűbben van építve, keskeny utcákkal és némely pesti belvárosi utca megirigyelné, annyian parkolnak az utcán. Gyalog az állomás legalább 20 perc, az ott lévő icipici P+R pedig hamar megtelik, mondhatni jelképes méretű. Az újonnan kialakuló Szarvasugrás lakópark részről még messzebb van az állomás. Aki pedig jött már be csúcsidőben, az tudja, hogy a három sávos M1/M7-el nem sokra megy, mert a Tesco vonaláig áll a sor.
Biatorbágy-Tópark: a koncepció tetszik, de még a kivitelezés korai szakaszában néztünk lakásokat és kemény dolgokat láttunk. Két egymás mellett lévő lakás, egymásnak tükörképei, ugyanaz az ár, az egyikben gipszkarton, a másikban tégla elválasztó falak. Hálószobában elvezetett szennyvízcső, amit körbe gipszkartonoznak. Merev beton az egész, ha a felső szomszéd nem lábujjhegyen jár vastag zokniban, mindent hallani. Ugye irodaháznak szánták még az előző válság előtt, és ebből próbálnak élhető társasházakat kialakítani.
Törökbálint: egy fokkal még jobb hely, mint Bia, de árban már elit agglomerációnak számít, nem is lehet egy lapon említeni a Fót, Veresegyház, Vác, Pilis, Dunakeszi, Halásztelek, stb tengellyel, bejárás pedig ugyanaz mint Bia.
-
kerxy
őstag
válasz Lortech #13551 üzenetére
Vác sem vészes azért, főleg hogy tavasztól járnak majd az emeletes vonatok, zónázóval fél óra alatt simán a Nyugatinál vagy.
Én egyébként Pilisjászfalu, Piliscsaba környékén nézelődöm most, ahol szintén van kötött-pálya és viszonylag gyorsan elérhető a Nyugati. Erről esetleg valakinek tapasztalat?
-
McSzaby
őstag
válasz Lortech #13242 üzenetére
A tervezett vásárlási összeg 40%-val rendelkezem, de természetesen nem kell mondanom, hogy még rengeteg mellékes költség van, + felújításra is kell tartalék. Szomorú, amit leírtál, igazán lehetne ezt függetleníteni, mert így érdekesen nagy a különbség.
Egyébként én Erste-nél akarok hitelt felvenni.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Brandynew
őstag
válasz Lortech #12528 üzenetére
Én ezzel nagyon nem értek egyet, pont, hogy fiatalon kell a megtakarításra koncentrálni, mert abból fogod felépíteni az életedet. Nyugdíjra is érdemes 25-30 évesen elkezdeni félretenni, mert minél később kezded el, annál nehezebb lesz elérni a nyugdíjcélt.
Olvastam erről egy kalkulációt is, ha 25 és 45 év között félreteszel havi 20 ezret, abból több nyugdíjad lesz, mintha 45 éves korod után kezdenél el félretenni havi 60 ezret.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Lortech #12526 üzenetére
A saját ház, autó, megtakarítás úgy gondolom, hogy hozzásegít a megfelelő életszínvonalhoz, mert nem kell albérletet fizetnem, a megtakarításhoz hozzányúlhatok, ha kell, és közben hozama is van.
Tény, hogy nyugaton kevesebb erőbefektetés kell azonos életszínvonalhoz, de nyugaton sokkal több embernek marad álom a saját ingatlan, mint nálunk. Nyilván a prioritások, és nem mindenkinek ugyanaz számít, de nekem sokkal többet jelent a biztos lakhatás, anyagi biztonság, mint a magasabb életszínvonal (több étterem, drágább ruhák stb.). Nyugaton nem tudnék házat venni, nyugati bérből sem.
-
Mercutio_
félisten
válasz Lortech #11601 üzenetére
+1
Szvsz onnantól, hogy a "szegényebb" fél keres annyit, hogy meg tud(na) állni a saját lábán is érdektelenné válik ez a ki mennyit keres, legalább is nálunk ez a helyzet.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Lortech #10467 üzenetére
Adó és járulék?
Tehát semmilyen illeték/eho/anyámtyúkja után nem tarthatja az állam a markát?Ha már adás-vétel: van arra valamilyen jog(szabály)I megoldás, hogy ha a megtakarításom(+ esetleg baráti vagy banki kölcsön) segítségével előbb veszek (kisebb) lakást és aztán adom el a meglévőt, akkor a megvásárolt utáni illetéket ne róják ki, vagy a korábbi lakás eladását követően azt visszakapjam?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
adalbert1
veterán
válasz Lortech #7410 üzenetére
Személy szerint én sem venném meg ennyi pénzért, akkor már inkább kintebb valami nagyobb lakást ennyiért, vagy olcsóbban egy hasonló méretűt - illetve befektetésként sem ezt venném (már ha lenne ennyi pénzem).
Ez pl. a környéken van, és 20 millió környékén szerintem sokkal jobban megéri, mint 17-ért egy 35nm-es panel -igaz, a fürdőszobára képek alapján lehetne költeni. -
Apollo17hu
őstag
válasz Lortech #7407 üzenetére
Tavaly március-április táján megnéztem ezen a környéken egy 10. emeleti (nem felújított) lakást. 12-ért hirdették, ezen kívül volt mégegy 12-ért, szintén 10. emeleten, a többi jóval drágábban. 2 nap múlva kaptam egy sms-t a tulajtól, hogy el is adta 12-ért, ne számoljak vele.
Azóta csak emelkedtek az árak, a felújítással együtt simán hirdetheti 17-ért. (Eladni persze lehet, hogy csak alku után tudja, ha nem talál bérlőt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bitcoin topic
- Házimozi belépő szinten
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Parfüm topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest