Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bigemperor #9185 üzenetére
Nyilván akkor itt is ez történt, az a pár darab gyári hibás, nem a user húzta túl a fület.
Annó egy msi lapomról én is törtem már le a fülecskét, eszembe nem jutott volna másban keresni a hibát. Ez ilyen. -
válasz
Bigemperor #9180 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a hiba független a felhasználótól, akkor mindegyik ilyen lapon le kellene törnie, aminek azért lenne híre szerintem.
-
Santi22
aktív tag
Rendeltem alzától saját márkás cuccot húsvét vasárnap, húsvét hétfő reggel az automatában volt.
Csak itt hagynám, mint tapasztalat. Az hogy gyorsak az oké, már megszoktuk, de az, hogy húsvétkor is nyomják nekem új volt. -
ciricica
junior tag
válasz
Bigemperor #9180 üzenetére
Tudod mikor volt megerősített a TUF? A Z97-es időszakban. Na azok tényleg durva lapok voltak az ASUS-tól.
Már jó pár éve az alsóközépkegóriát erősíti. -
Bigemperor
senior tag
válasz
ciricica #9176 üzenetére
Kedves igen szakmailag hozzáértő, szerinted az egy eleve megerősített lapnál (TUF) mennyire minősül normálisnak,hogy 3 darab VGA ki- berakás után letörik róla bármi ami a rögzítésért felel? 2 hónapos alkatrész,volt néhány lapom,soha semmi ilyesmi nem történt, innentől nehezen magyarázhatod,hogy ez nem gyártási hiba, pláne hogy jópár egyéb vásárló is panaszkodott ilyenre.
Én pontosan leírtam amúgy mi történt és ennek volt előzménye,nyilván a lusta vagyok megnézni mit írtak és ennek hiányában osztom a hülyeséget sokkal könnyebb.
És hogyan sikerült a pin elhajlás,mert hogy nálam még tökéletes volt,az tuti,hol vannak a szerviz bizonyítékok,csak a terelés megy egy hónapja?!
Itt a részedről csak az ész osztása, a jól megmondom,mert láttam már közelről gépet és a mások sem álltak bele,meg a haverom haverjának az anyja unokatestvére már hallott ilyet,etc,etc történik. Troll lvl 100 -
Tikakukac
titán
válasz
ciricica #9178 üzenetére
Mint a K53-ak töltőcsatija volt. Érdekes, hogy amúgy havi 1-2 ilyen sztori volt, ezeknél pedig konstans, folyamatosan.
Na most vagy az van, hogy ezen gépek tulajdonosai nem tudtak egy töltőt használni és mindenki más igen vagy lehet hulladék volt az aljzat.
Simán megadom, hogy kottázva lett egy anyag fröccsöntés a lefogató fülön
-
ciricica
junior tag
válasz
Tikakukac #9177 üzenetére
Nem védek én senkit. De ha letöröm a VGA tartó műanyagot, most hagyjuk hogy történt.
Nem állok bele egy garis hercehurcába.Funkcióját így is ellátja a lap? Igen!
Stabilan rögzül a kártya így is? Igen!
Ki tud esni? Nem!
Fizikális sérülés? Igen!
Ilyenkor van garanciális követelésem? Nincs!Fizikális sérülés esetén mindenre megesküdhetet, hogy csak nézte és magától lepottyant az a nyavaja, ha ott van a 0.1% esély, hogy amúgy letörte.
-
Tikakukac
titán
válasz
ciricica #9176 üzenetére
Én meg közelről láttam azt, amikor az Asus megmagyarázta, hogy a laptop ami ráz, az nem ráz.
Kicsit ráb@sztak, mert az úr aki leadta a gépet pacemaker gyártással foglalkozott, és a 3 soros semmire kaptak egy 17 oldalas laboros tesztet, hogy a gép olyan szinten enged kasztnira feszt, hogy ez még ezeket az eszközöket is tudja zavarni, úgyhogy találkozunk a bíróságon.3 napon belül már a pénz volt a számláján
és Asustól van pár sztori, szóval nem érdemes védeni a seggét a cégnek, amikor nincs szériahiba, de 100 alaplap van Óbudán stockon és úgy mentek a cserék, mint a futószalag, az sem volt semmi. Volt barátom akinek a gépe 1 év alatt többet volt szervizben, mint nála.
-
ciricica
junior tag
-
AnonymusX
őstag
válasz
Bigemperor #9173 üzenetére
Tipikus Asus, mindig találnak más hibát. Elég rákeresni a YouTube-on és kidobja a gamernexus videóját, ahol más hibára hivatkozással próbálnak kibújni a garancia alól.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #9151 üzenetére
A garanciában visszaküldött Asus TUF B650-es alaplap sztori margójára:
Jelenleg ott tartunk,hogy írtam az Asus-nak is, kiderült,hogy a cseh szervizük nézte meg a lapot. A magas (32k) javítási költség abból áll,hogy a VGA befogató pöcök alsó műanyag rész két oldali törés mellett a CPU pinek közül is van ami elhajolt,ami marha érdekes,mert nálam ilyen nem volt,használtam a gépet és semmi hibát nem adott. Szóval ott tartunk hogy rejtélyes okokból újabb hiba generálódott,de a szerviztől másfél hete semmi nem jött,ami igazolná,hogy nem náluk keletkezett.
Ja és vissza akarják így küldeni a lapot,a gyártó pedig rohadtul nem segítőkész,hozzáteszem, jónéhány emailt írtam,nulla pozitív visszajelzés!
Kíváncsi leszek mert 31 napja nincs lapom. -
Vesa
veterán
Üdv,
Vásárolt itt valaki az elmúlt 3-4 órában az Alzán? Nekem nem működik a fizetőrendszer. Felugrik az ablak ahova a kártyaadatokat szoktam írni, de az űrlap már nem tölt be, csak karikázik egy percig, aztán kidob azzal, hogy fizetés sikertelen. Tegnap is adtam le egy rendelést, de akkor még simán ment minden ahogy kell. Nem tudom, hogy nálam van-e gond, azért kérdezem, hátha más is tapasztalta.
-
Tikakukac
titán
válasz
bigdigit #9163 üzenetére
Lassan 2 hónapja nyögöm a memória cserét.
Szóval amikor veszel valamit vagy azonnali cseregari opcióval veszed, vagy legyen mindenből tartalék, esetemben vettem új ramot és így közepesen nem érdekel, bár így 5x. napon már írtam nekik, hogy oké, értem, adtatok cserét csak nem azt amit amúgy munkalapra felvittetek, szóval jöhet a cash vissza, haladjunk.
-
Benhill
senior tag
válasz
bigdigit #9163 üzenetére
Nekem 2 garis ügyintézésem volt eddig, elsőnél a terméket 5x megjárattuk oda-vissza, ganaly állapotban kaptam vissza, de végül 6. visszaküldésem már megunták és küldtek újat. Meg volt egy hangkártya beledugva semmiből se jött ki hang, azt 1 héten belül kaptam cserébe ugyanolyan újat.
-
bigdigit
addikt
Valaki tudja esetleg mennyi ideig tart egy AIO garanciális ügyintézése náluk? Kraken márka és roppantul elkezdett zúgni a pumpa.A szokásos teljes átmozgatáson már túl vagyok szóval nem a bubik vannak beszorulva. 5 éves ugyan de 72 hó gari van rá. A gond az míg tart a dolog a gép is állni fog mert nincs más amit felrakjak helyette.
-
Tikakukac
titán
válasz
deathcrow42 #9157 üzenetére
Lehet. Magyar címre számlát viszont biztos nem kapsz
-
Darth_Revan
veterán
válasz
sajtos23 #9154 üzenetére
Ha valami nagy értékű, több száz ezer forintos termék akkor még lehet beszélni velük hogy ideiglenesen tegyek fel a magyar Alza-ra. Volt már fel misis laptop ami szlovák alzan volt, magyaron nem, de jó fej volt az ügyintéző és elintézte hogy rövid ideig a magyaron is rendelhető legyen
Persze ha csak valami apróság akkor nem valószínű ...
-
-
sajtos23
újonc
sziasztok. szlovák alzáról szeretnék rendelni, de a számlázási címnél csak szlovák irányítószámot enged beírni. ebből lehet gond, ha magyar város magyar utca, de szlovák irányítószám?
-
ciricica
junior tag
válasz
Bigemperor #9141 üzenetére
Milyen alaplap és milyen műanyagról beszélünk? Honnan tört le?
-
válasz
Bigemperor #9147 üzenetére
Keresd meg a gyártót, megírod nekik mi történt, vesztenivalód nincs.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bigemperor #9149 üzenetére
Ó, bizony. Nem egy embert tudok aki a Telemaxnál már bontott kaput-ajtót
-
Tikakukac
titán
válasz
Bigemperor #9145 üzenetére
Naiv vagy
Sokkal durvább dolgokra sem léptek gyártók.
-
válasz
Bigemperor #9143 üzenetére
Amíg a gyártó ezt el nem ismeri, addig ez úgy néz ki, hogy letörted.
-
Bigemperor
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Bigemperor #9143 üzenetére
Na ezek azok a garis sztorik amik a végtelenbe és tovább szoktak tartani, ennek ugye a kedvencem amikor törik a laptopról a kijelző zsanérostól. Mindenki tudja, hogy ez bizonyos típusoknál azért van, mert szimplán szutyok az egész vas, de hát fizikai szóval...
Millió és még 1 hasonló ment már végig és többnyire igen, szenvedés. -
válasz
Bigemperor #9141 üzenetére
Gondolom azért, mert az ilyesmi (fizikai károsodás) nem garanciális ok.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #9133 üzenetére
Kaptam egy meglehetősen érthetetlen választ,miszerint garancián kívüli javításra adnak árajánlatot 32e Ft-ra és nyilatkozzak,elfogadom-e. 2 hónapos az alaplap,Reddit-en olvastam másoknál is ezt a hibát,egy xaros műanyag pöcök tört le és 24 nap után van pofájuk ezzel megkeresni,ja és hogy ha nem kérem a javítást,akkor is számíthatnak fel költséget. Amúgy ha nem ismeri el garanciális hibának akkor miért is nem jelzi azonnal?WTF? Ezek beütötték a fejüket,az Alza semmilyen garanciális, jótállási és fogyasztóvédelmi szabályt nem ismer,vagy áprilisi tréfa?
Megírtam hogy akkor most fussanak neki ennek mégegyszer és vagy javítsák ki vagy küldjenek egy másikat helyette. Kíváncsi leszek,meddig kell ezekkel is szórakozni. Semmilyen olyan dolgot nem kértem ami nem jogos,egy 2 hónapos alaplapnal ne mondja senki hogy ez normális. És mégis mi ez a lendület, egészen döbbenetes hová jutottunk. -
Met
nagyúr
Valaki intézett már Sencor gariztatást az Alzával?
2023 januárban vettem egy szájzuhanyt, Sencornál volt 2+1 év garancia promóció, regisztráltam is.
Két hete elromlott, elküldtem a szerviznek ma kaptam papírt hogy nem javítható kártalanítás vagy csere.
Ezzel a papírral belötyögök az Alzába és adnak másikat? -
YUydkwMun9Xn
20%-os kedvezménykód az éves AlzaPlus+ előfizetésre. -
A szlovák oldalon elérhető termékekből lehet valahogy rendelni magyarországra? A magyar oldalon abszolút nincs az a termék.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bigemperor #9133 üzenetére
Ezért pengek én is a sztorin, mert nekem is adtak egy Kingstont a fullosabb szett Crucial helyett, aztán csapom az asztalt, hogy akkor adjátok a pénzt, mert a ram meg pont olcsóbb lett
-
Tikakukac
titán
válasz
Bigemperor #9131 üzenetére
Nekem 23 nap után adtak másik ram kitet. Szóval nem feltétlen pénzvisszás.
-
Bigemperor
senior tag
Egy 2 hónapos alaplapot küldtem gariztatni, mechanikai hiba (anyagfáradás/gyenge anyagminőség) miatt egy kis alkatrész törött le, Reddit-en többen is panaszkodtak hasonlóra. 18 napja ott van,semmi sem történik, már kérdeztem többször. Ha csak nem küld az Asus gyári cserealkatreszt,nem hinném hogy tudnak vele sok dolgot kezdeni, jól sejtem hogy ezért meg fogják várni a 30 napot? Ilyenkor általában cserélnek ha nem tudnak javítani (jogszabály szerint azt kellene), mi a tapasztalat?
-
AnonymusX
őstag
válasz
Zsmester89 #9129 üzenetére
Kupon kunyeráló topikba betették a többivel egyetemben.
-
Zsmester89
őstag
Alzás glamour kupon megvan valakinek? Köszönöm
-
echterion
nagyúr
Jájjjj...
Köszi. -
Colinka
tag
Használt iPhone 14 Pro 128 GB - mélylila 187 290 Ft [link]
5+ db van készleten, 1 év garival, szerintem elég jó ajánlat. -
-
agroman
aktív tag
olyan kérdésem lenne, hogy lehet abből probléma hogy loginként egy már nem létező emailcimem van, amit nem találtam hol lehetne modositani, mert a kapcsolatfelveteli email modositasára a login email nem változik?
-
SUPREME7
őstag
válasz
Ciccuka #9114 üzenetére
A "felbontott" az mindig megkapja a teljes garit, az "újszerű" az mindig 21 hónap garit kap, a "használt" pedig mindig 12 hónapot.
Viszont néha elég érdekesen kategorizálják, tapasztalatom szerint:
A felbontott azért többnyire tényleg csak felbontott, általában megvan szinte mindene (bár azért itt is vannak csodák)
Az újszerű az konkrétan szerencsejáték, hogy éppen mit kapsz, az lehet a full dobozos, szinte új cucctól a leélt használt, barna kartonba belehányt karcos szarig bármi, de legalább a 21 hónap garit adják így is
A használt meg általában valóban használt, de gyakran - terméktől függően - nem vészes, sőt sokszor inkább újszerűbe sorolható lenne.
Az emag ÚCS-tól egy fokkal jobban behatárolható, hogy várhatóan mit fogsz kapni, de azért itt is vannak érdekességek. Egyébként a sávos jótállás az új termékekre vonatkozik, szóval lehet, hogy az emag megadja jófejségből, de nem köteles.
-
Ciccuka
veterán
Újszerű vagy felbontott cikkre gyakran a 36 hónap helyett csak 21 hónap garancia van írva.
Miért nem kapja meg a teljes garanciát? Emag-on korábban, ha írtál az ügyfélszolgálatnak, akkor megadták a teljeset is. Itt mi a helyzet ez ügyben? -
Velem most fordult elő először:
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Apple Pay-el fizetés esetén vissza tudják küldeni a vételárat? Vagy meg kell adni külön valami adatot? Valakinek van ezzel tapasztalata?
Én csak az app-ban kértem az elállást, megkaptam az e-mailt a csomagfeladási kóddal és ennyi? Holnap feladom és várhatom a prodedúra végét?
Az e-mailben van csatolmányként valami kísérőlevél...de azzal nem foglalkozok. A kódnak elég kell lennie az alzabox-nál.
-
akyyy
senior tag
Multkor rendletem telefonhoz ilyen x darabos szerelő készletet, kicseréltem az ta switchet. Elvileg jó, de ha már ennyire belejöttem megnéztem a régi egeret is. abbais van kapcsoló, de szerintem ahoz nem adtak. viszont a görgőt megtisztítottam.
Úgy néz ki most van 2 nagyon jó egerem
Annyi dzsuva nem is volt, mint ebben [link]
-
-
vence
aktív tag
válasz
eastsider #9104 üzenetére
Tudom, hogy utólag ...
de ezért sem jó túl gyorsan kidobni mindent!Aki, bontottat vesz, lehet az is örülne az eredeti doboznak, stb.
főleg ha informatív volt.De egyszerűbb eszközöknél is fontos lehet ...
Pl. valamiről utólag derül ki, hogy mennyire jó, beválik és csomagolás nélkül azonosíthatatlan az eszköz.
Sajnos már jártunk így egy hámozóval ...
De egy blisztert tényleg leginkább eldob az ember és utána látja, hogy Solingen-i acélpenge van abban a kütyüben, ami természetesen fellelhetetlen azóta.
Ja, kibontáskor sem árt néha alaposabban megnézni egyes dolgokat. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
vettem egy USB C hubot alzán, kipróbáltam és jónak tűnt, ki is dobtam a csomagolását.
később vettem észre, hogy nem tudja az 1920x1200-at. a dobozát viszont kidobtam
érdemes így visszaküldeni szerintetek, vagy inkább használjam másra? (pár napon belül vagyok)
köszi előre is -
Sonja
nagyúr
Ezért szvsz felesleges visszaküldeni. Veszel itt aprón microkapcsolót (akár jobbat is, mint ami alapból benne van), és beleteszed. Mivel foglalat van benne, így simán kiveszed a régit és beleteszed az újat. Ráadásul külön vannak rajta a csavarok, így még a tappancsokat se kell leszedni róla.
Szerk.: Venni se kell kapcsolót, mert eszembe jutott, hogy alapból adnak hozzá + 2 db microkapcsolót! Cseréld ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest