Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerisz23
őstag
válasz cincinatus #8022 üzenetére
No.megvolt az átvétel,sztem ezek egész délelőtt fát talicskáztak,szinte csak azt vitték el onnan...
Mindenesetre holnap ha tudok cserélek zárakatAsus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz cincinatus #8022 üzenetére
Köszi,hívtam a tulajt ma kipakolják(ráér a szomszéd elcuccolni a holmit),talán akkor megoldható lesz az átadás,egyelőre bizakodó vagyok.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz concret_hp #8019 üzenetére
Nem kellene oda lakatos...Maradnék a szabályos megoldásoknál csak minél előbb annál jobb.
Ügyvéd furán fogalmazott a szerződésben,birtokba az utolsó részlet kifizetésével kerültem,de birtokba adáshoz is birtokba lépést írt...A közműveket viszont 15 napon belül át kell iratnom a birtokba vételhez képest,kérdés hogy ilyenkor mikor a fizetéssel együtt van a birtokba vétel,mitől számít ez az idő.
Olyat nem csinálok hogy órákat átiratom kulcsot meg nem kapok az tuti,akkor inkább elviszem neki a gönceit...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz cincinatus #8018 üzenetére
Köszönöm,2 dolgon gondolkoztam:1 felajánlok neki egy összeget a pár holmiért amit nem tud elvinni,2 fuvart szerzek neki a holmik elszállítására.És én még azt hittem a bank fog akadékoskodni...
Remélem ha már bejegyeztek a tulajdonlapra,akkor nem tudják másnak is eladni a házat.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz cincinatus #8015 üzenetére
Akkor én kérdeznék is,mit tehetek akkor ha kifizettem a teljes vételárat,a szerződés szerint ezzel egyidejűleg meg kellett volna kapnom a kulcsokat,de a tulaj még nem pakolt ki és nem akarja átadni a kulcsokat-kitudja meddig.Nekem jövő hónaptól költöznöm kellene,viszont a szerződésbe nem írt bele az ügyvéd kötbért.
még próbálom szép szóval intézni de nekem legkésőbb jövő hétvégén kellene a kulcs.
Jegyző vagy valaki tud ilyenkor segíteni?A földhivatalnál már a nevemen van az ingatlan.Csak érdeklődöm mi van ilyenkor,tulajnak volt 3 hónapja kipakolni amit akar.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Ezt már én is tudom...késő bánat...Ha nagyon húzni akarják az időt szerzek autót és elcuccolom én a holmijaikat üzemanyag költség fejében.
A szép az egészben hogy kb szeptember óta árulják,én valamikor novemberben néztem meg,vagy dec elején.Nem hittem hogy ilyen 'hamar" megadják a hitelt,de szerződés kötéskor megbeszéltük hogy pozitív hitelbírálat esetén szólok nekik és kipakolják.Én abba is belemennék hogy az egyik melléképületbe kirakjuk amit vinnének,később előre megbeszélt időpontban meg elvihetik.Írunk egy listát a kulcsátadáskor meg csinálok pár fotót arról amit elvisznek és kész.Ügyvéddel ma beszéltem,már ma nálam kellene lennie a kulcsoknak....remélem lehet hatni rájuk szép szóval.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz Kukipapa_rr #8009 üzenetére
Köszi!Épp most beszéltem tulajjal,hónap végén akarja átadni,vagy addig írjuk mega papírokat leolvasás stb,de kulcsot még nem ad....No comment,abba nem megyek bele.
Idézet a szerződésből:
"A vevő a teljes vételár megfizetésével lép az 1.pontban meghatározott ingatlan birtokába,ettől az időponttól húzza hasznait,viseli terheit és a kárveszélyt.A felek a birtokba lépéskor a közműórákat együttesen leolvassák."Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz Kukipapa_rr #8007 üzenetére
A ház 8 éve lakatlan,csak nem szeretném ha húznák az időt,Jog szerint már az enyém a ház,ma fizetett a bank.Mérőórákat tudtam,szedtem le már sablont az átvételhez,az sem kizárt hogy közben elfagyott a vízóra,annak a költségei őt terhelik.Ha belül fagy el a víz azt úgy sem hiszem hogy most egyből kilehet deríteni,addig nem akarom rányitni újra a vizet amíg nincs bent +5 fok legalább (elakarom kezdeni fűteni)
Szerződésben egyébként azt írtuk hogy az utolsó részlet kifizetése után,ergo akár már most...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz Kukipapa_rr #8005 üzenetére
Köszi!
Majd vhogy ösztönzöm az eladót.Akkor nemtudom mivan ha mondjuk fogom magam és bemegyek,mivel ugye akkor már az enyém az ingatlan.Persze ezt max ha nagyon húzná az időt.Szerződésben az áll hogy a banki kifizetés után köteles átadni az ingatlant.Esetemben a hitel miatt a bank fizeti az utolsó részletet.Ügyvéd azt mondta max 2 hete van a tulajnak-és az is a jóindulatunkból.
Még mindig nem szóltak a bankból,lehet mégse lesz meg az utalás a héten.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Ptk ilyenkor nem ír elő vmilyen kötbért?Esetleg az nem számít hogy elesel egy másik vételtől?
Gondolom a szocpol már azelőtt tudtukra jutott hogy foglalót tettek volna le.Én vinném a saját ügyvédem az ügyvédhez,ha foglalót se akarják vissza,meg kommunikálni sem lehet velük.Nem tudom ilyenkor mi a gyakorlat,ügyvéddel megíratnám a szerződésbontást,amit elküldenék az ő ügyvédjüknek meg a tulajnak is ajánlva,hogy legyen róla bizonyíték.Elég elkeserítő helyzet lehet,akár hogy is...Én vásárlóként azt hiszem mindent megtettem most hogy házat veszek,legalábbis remélem.Úgy néz ki a héten utalja a bank az ő részüket,utána hívnak,ügyvéd bejegyezteti a földhivatalba.Tulajra kíváncsi leszek,szerződésben azt írta az ügyvéd hogy a kifizetést követően birtokba kell adnia az ingatlant.Még pár dolgot ott hagyott a tulaj,amit elakar vinni,én viszont már pakolnék,takarítanék amint lehet,de csak "valamelyik hétvégén"tudják átadni a házat.Miután ezt mondta a tulaj megkérdeztem ügyvédemet azt mondta sokat nem húzhatja az időt max 2 hetet várjak,mivel minden felelősség a ház után az enyém lesz miután a nevemre kerül.
Meg ugye mennem is kellene itthonról mielőbb hogy ne kelljek 2 helyre fizetni...
Valakinek ezzel kapcsolatban építő jellegű ötlete,tapasztalata?Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz Soulfly842 #7974 üzenetére
Ahogy én látom nem árt ha van 25%önrészed.Ha azt is hitelre vennéd fel nem biztos hogy átmegy a hitel.Ha jól tudom CSOKnál csak a meglévő gyerekeket veszik figyelembe mint önerőt.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
-
gerisz23
őstag
Rákérdeztem emailben,majd talán holnap válaszolnak,de vszleg postán küldik ki a hiteles másolatot.
Mindenesetre köszi
A legrosszabb hogy így nem tudom tovább intézni a dolgokat,és még korábban is utaltam vszleg mint kellett volna.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Ma voltam a bankban közjegyző előtt aláírni viszont nem kaptam belőle példányt. Na most ez természetes,vagy elfelejtették ,esetleg postán küldik utólag?Elég combos árat mondtak ha utólagosan kell belőle példány én meg akárhogy forgatom a papírköteget nem bújik elő...Anélkül ügyvéd viszont nem adhatja ki a tulajdonjog letéti szerződést.
-
gerisz23
őstag
Korábban írtam hogy lakáshitelt vennék fel,úgy néz ki megkapom vagy a héten vagy jövő héten írok alá.
Előzetes hitelbírálatban 22évre adtak volna 3740000-et ,csak 3,7m veszek fel a szerződési mintába már 15 év van,magasabb de vállalható részlettel.Erre a hitelbiztosítási díjra leszek kiváncsi ha kell a jelzálog mellé.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Szerintem azt az ügyvéd intézi,nálunk legalábbis a tulajtól kért egy nyilatkozatot hogy átadja a nem tudom pontosan milyen jogot az ügyvédnek,így a széljegyzékben szerepel a földhivatalnál a nevem.
Ügyvédet kérdezd,vagy keress esetleg egy sajátot aki tud is intézkedni...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz concret_hp #7926 üzenetére
Ők veszik le legelőször a sápot,utánnuk kap csak az eladó ha már kivannak fizetve...
-
gerisz23
őstag
Azért hitelt intézni úgy hogy még előtte előzetes bírálatot csinálnak sem egyszerű.A bank kitalálja hogy kell még vmilyen papír és egyből elmegy 2 hét...Először egyezkedni kellene,meg esetleg keresni egy másik ügyvédet magadnak aki pontos és megbízható tanáccsal lát el téged.
-
gerisz23
őstag
Sok sikert hozzá,mindenkinek jobb lenne ha kerítenének pénzt.
Én múlt héten adattam be a papírokat,várom mit mond a bank.Igaz itt nincs se CSOK se semmi,maximum elfagyott vízcsövek...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Ezek után én átnyálaznám azt a szerződést,lehetőleg jogásszal.
Tőlem is kérdezte az ügyvéd hogy foglaló vagy előleg,előzetes hitelbírálat után sem mertem azt mondani hogy foglaló legyen....
Az előzményeket nem tudom ,de nem hiszem hogy csak úgy lemondanak majd a foglalóról...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
-
gerisz23
őstag
válasz attiati #7899 üzenetére
Mi múlt héten írtuk alá a szerződést a tulajjal.Ügyvédnek mindkét fél érdekeit kell néznie ugyebár.Nem hiszem hogy szándékosan akadékoskodna.Ebben az esetben sztem minkét fél "ludas",valahogy egyeszségre kellene jutni amennyiben elérik a vevőt.Az ügyvédem beleírta a szetződésbe hogyha bármely okból megiúsul a vétel akkor az előleg visszajár.Mondjuk én ezért adtam inkább előleget ,nem foglalót.
-
gerisz23
őstag
válasz attiati #7885 üzenetére
Én kb fél éve keresgéltem,igaz vidéken.Néztem olyan házat amit több ingatlanos is hirdetett,volt ahol az egyik 5 másik 6millióért árulta ugyanazt,a kereső oldalon meg egymás alá rakta be ugyanazt a képet a házról...Sik ingatlsnt meg úgy hirdetnek hogy már több mint 1éve elvan adva.
Tegnap előtt írattuk meg az adásvételit,meg előleget adtam 10%-ot,de nincs a körbe ingatlanos.Ma megy a bankba a papír ha minden igaz,előzetes hitelbírálat és értékbecslés megvolt.
Otthonteremtő kamattámogatott hitelt szertnék felvenni,egyedül.Asszony is költözik majd de nem akarta hogy bármi a nevén legyen.
Remélem nem kell hiánypótlást csinálnom.
Amiket beadtam:
Adásvételi,NAV igazolás,Tb igazolás,Földhivatali papír,erkölcsi bizonyítvány.Remélem nem kötekszik a bank...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Otp kamattámogatott hitelnél nézik vajon az energetikai besorolást?Valószínűleg D-t kap a ház amit venni szeretnék.
-
gerisz23
őstag
Energeikai tanúsítványt kérnek hitelügyintézéskor?
-
gerisz23
őstag
lenne egy kérdésem,még nem kaptam meg a hitelkonstrukciót.De ha megkapom és megfelel akkor először ügyvédhez kellene mennünk szerződést írni a tulajjal,és leelőlegezni (eddig ágált ellen,volt egy másik vevője akit elhajtott).Most hogy kapok hitelt viszont szeretném bebiztosítani magam,meg gondolom gyorsítaná az ügymenetet ha lenne szerződés(ha jól értelmeztem anélkül nem is lehet).
-
gerisz23
őstag
Fejlemények:
Mehetek az igazolásokért(NAV ,TB),az ingatlan komfortos.
Para mert ma már nem érek oda..
9000Ft-os Ltp kell(gondolom minimum) a lakáshitel mellé.22 évre kérem valsózínűleg a hitelt,5 vagy 10 évig fixet.
Holnap ha minden igaz kapok pontos számokat.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
15 évre kértem az előminősítést,OTPnél dobták helyből a 22 évet.Hugomék nemolyanrég intéztek ugynezen banknál hitelt,amit azóta át kellett variálni mert szétmentek közben a párjával.Nekik is 20 év volt az idő.
Elhiszem hogy bank is óvatos a sok bedőlt hitel miatt.Hitel ügyintéző mondta-független-hogy OTP ad a legelőbb ilyen kis összegű hitelt,én is szívesebben mentem volna más bankhoz,de ezt dobta a gép.
Ha fejleményt tudok akkor jelentkezem,most hogy folyószámlahitelkeretet levetettem újra minősítettnek a banknál,hátha lehet rövidíteni az időn.Nem félek a hosszabb futamidőtől,de 55 leszek mire lefogy...Önrész 1,4 millió,vételár 5,2.Szóval nem állok a helyzet magaslatán.Lehet hogy egy év múlva dupla ennyim lenne de sürget az idő...
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
Rendben,ha tisztázódik mit hogy adnak/kérnek akkor mindenképp írokKöszönöm a segítséget..)
Amúgy néztem K&H-t is most,nem tudom milyen minősítést kapnék náluk,120ezres nettó jövedelemre
OTPnél 22 évre adnának ugyebár,mondjuk az éves átlag nettóm is inkább 130-140,cafetériával jutalmakkal együtt.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Ilyen"kis" összegnél más bank nemnagyon állna szóba velem,ráadásul egyedül veszem fel a hitelt.Ha így nem jön össze akkor inkább várok...De hitelbírálat,meg értékbecslés már átment.
Munkatársam 6% felett kapott csak 6milliót,ahhoz képest még "jó vagyok".Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Így is max 5 évben gondolkozom ltpban.Egyet azért mindenképp jólenne a saját nevemre,de 20-at nemtudom bemerek-e majd vállalni,nem valószínű.Ha nem kérik akkor lehet nemis lesz ltp. Költözhető a ház de azért ráfér egy generál,amit valószínűleg jómagam elvégzek,a tető rendbetételén kívül.
-
gerisz23
őstag
Az jó lenneKöszi az infőt!Szerintem mindenképp kérni fogják hogy csináljak.Havi 45ezres tölesztésig mentem volna el-hitel+takarék.Így remélem bele mennek egy 10 ezres takarékba+a hitel(nem tudom menyni lesz 22 évre 20-22 ezer közötti összegre számítok az első 5 évben).
Felmerült bennem egy dilemma hogy ne inkább piacit vegyek fel,10 évre fix törlesztéssel.Annyi idő alatt csak rendbe tenném magam anyagilag...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
Sztem mindenképp lesz lakástakarék,de Otps.
Hitelügyintéző 5,5-6% THMet mondott attól függően hogy támogatott hitelt kapok-e.
Otpnél kérdezték miért nem ott csináltatom helyből az egészet,mert így többez fizetek majd.Hát nemtudom de honlapjukon helyből magasabb THMet írnak..
Kiérti ezt,ismerősök ajánlották az irodát ahova mentem,nem hiszem hogy nagy különbség adódna.
A végtörlesztést még nem tudom benne lesz-e.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
válasz Apollo17hu #7787 üzenetére
Ha jól tudom a meglévőket figyelembe veszik önerőnél,a vállaltakat nem önerőként számolják.
Kis fejlemény az én ügyemben.Otp elbírálta a kérelmem,22 évre adnak hitelt a jelen körülményeimmel,de adnak.Jelenleg nekem ez ami lényeg de jobb lenne 15év.
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Valakinek esetleg tapasztalata hogy Otp-nél értékbecslés után mennyi idő a hitelminősítés?Pénteken volt kint az értékbecslő az ingatlannál.Illetve hogy milyen módon jeleznek vissza?Hitelközvetítőn keresztül megy az ügy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest